Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

TV guide - Saturday, 30/03/24

00:10
Syyttäjä Imma Tataranni
Pää pilvissä ja jalat maassa, se on Imman periaate. Korkkareilla keikkuva syyttäjä joutuu hankaliin paikkoihin mutta valmista tulee aina ennen pitkää. Mutta entä Imma itse, naisena?
fi
07:30
Kulttuuria äärirajoilta
Kairolaisnuori Muhammad El Quessny ei ole menettänyt uskoaan vallankumoukseen. Kaivattu vapaus oli vaikeampaa saavutta kuin useimmat uskoivat ja toivoivat.
fi
08:00
Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa
7/10. Saksanpaimenkoiranpentu Nikita kärsii synnynnäisestä sydänviasta, ja edessä on vaikea leikkaus. Pahkasialle kävely tuottaa hankaluuksia. Mikä neuvoksi, kun kunnon välineitä ja lääkkeitä ei ole?
fi
08:30
Puutarhakausi
Nyt lähdetään 1970-luvulle! Malin ja John luovat "lähes" huoltovapaan puutarhan, joka perustuu 70-luvulle tyypillisiin betonilaattoihin ja ikivihreisiin havukasveihin. Pernilla hurmaantuu samettikukista, ja Tareq ehti rakentamaan jäljelle jääneistä laatoista tukevan penkin ja tarjota 70-luvun klassikkojälkiruoan uudella tatsilla.
fi
09:30
Tuontirakkautta
Voiko toiselta puolelta maailmaa löytää aitoa rakkautta? Sandra ja Hans lähtevät Filippiineille tapaamaan Sandran lapsia. Pranee ja Michael kohtaavat Bangkokin helteen vastasyntyneen lapsensa kanssa. Tuotanto: Olof Film, 2018.
fi
10:00
Matkakumppanit
Näyttelijä Babben Larsson pitää matkustelusta ja ottaa akvarellimaalari Lars Lerinin mukaansa Rio de Janeiroon. Ystävykset tanssivat, lomailevat rannalla ja käyvät syvällisiä keskusteluja.
fi
10:30
Veljesten keittiössä
Eräässä jaksossa Pricen veljekset erehtyivät tekemään pizzaa, johon tuli banaania. Nyt ei moinen virhe toistu, siitä pitää topakka Patrizia huolen. Tässä pastajaksossa on tarjolla aitoja italialaisia pastaruokia, kuten tyylikästä pasta alla normaa, legendaarista tortellini in brodoa ja häpeilemättömän houkuttelevaa vincisgrassi-lasagnea Marchen alueelta.
fi
11:00
Huutokauppakesä
Ludvikassa asuvat ystävykset Maria Andersson ja Nina Thidé Gustavsson saavat huutokauppakisassa vastaansa Anders ja Petronella Hedinin. Kumpi pareista tekee parempia löytöjä Södra Lungerin huutokaupassa? Ohjelman juontaa Sofia Rågenklint, ja tuomareina sekä tavaroiden arvon määrittelijöinä toimivat Maria Granström ja Mats Bergstrand.
fi
12:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Alonsolle kerrotaan vain pakollinen. Herrasväki hoksaa, että veljen vierailussa on jotain outoa. Janan siirtämisestä syntyy harmaita hiuksia monelle, samoin kuin keittiön rouvien temppuilusta.
fi
13:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Vapaudenriistosta kimpaantuneet keittiön rouvat julistavat lakon, josta moni saa kärsiä. Jimena ja Cruz ottavat yhteen vauvaperheen perusasioista, ja Jana on päästä hengestään maantiellä.
fi
14:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Janan paluu ilahduttaa joitain ja Curro tukeutuu sisareensa. Pía saa tukea yllävältä taholta. Martinan elämä on kuin nukkemestarin käsissä. Millaisia uutisia Catalina tuo keittiön rouville?
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Martinan äidillä on uutispommi. Manuelin lääkäriystävä saapuu kartanoon ja on aika erikoinen tapaus. Catalinan havainto opettajasta huolestuttaa keittiön rouvia yhä pahemmin.
fi
15:57
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Onko Cruz kateellinen lankoaan kohdanneesta onnesta? Martina on tuskissaan, Curro kiukuttelee ja María käy kierroksilla. Sentään yksi asia kääntyy hyväksi.
fi
16:57
Saman sateen alla
Festareihin on viikko ja Sereinin riveissä on erimielisyyksiä. Esitys ei ole valmis ja tapahtumaa järjestävän Mion stressi kasvaa. Jännitys huipentuu showpäivänä. Miten tanssiryhmän käy Tiivistämön lavalla?
fi
17:12
Paikan kertomaa
Helsingin Hakaniementorin perinteikäs Hakaniemen kauppahalli on ollut toiminnassa jo vuodesta 1914 asti. Wenzel Hagelstam kiertää Hakaniemen kauppahallissa tekemässä ostoksia. Samalla jutellaan hyväntuulisten myyjien kanssa hallin elämästä ja historiasta. Pääsemme kurkistamaan kauppahalliin ennen sen vuonna 2023 valmistunutta peruskorjausta.
fi
17:25
Studio 65
Mikä ihme saa nuoremmat ihmiset kallistamaan päätään ja puhumaan kuin vauvalle, kun he tapaavat vanhemman ihmisen? Ragnar Dahlberg kertoo tilanteista, joissa hän on kokenut tulleensa syrjityksi ikänsä takia. Meg Tivéus ja John Mellkvist ovat mukana Pluskomission-ryhmässä, joka toimii aktiivisesti ikäsyrjintää vastaan.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 30.03.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 30.03.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
Små uppfinnare
Molly tulee Lisan laboratorioon rakentamaan tanssivan robotin. Kelvin selittää, kuinka kauko-ohjaimet toimivat, ja testiryhmä saa eteensä värikkään yllätyksen! Parad Media, 2021.
fi
18:08
Raksajengi
Vanhan Jykän taikuriystävä Otso saa yleisönsä pyörryksiin, ja varsinkin pienen Puksun. Kun Raksajengi saa tehtäväkseen pystyttää Otsolle teatterin, Puksua alkaa pelottaa.
fi
18:19
Idefix ja voittamattomat
Kenraali Labienus ihastuu Haccapelitixin hispanialaiseen siskontyttöön Tortillaan, joka on vierailulla Parisiumissa. Labienus vie Tortillan Vuhpurin linnaan, mutta Monalisa ei pidä uuden lemmikin sisukkaan vauhdikkaasta persoonasta.
fi
18:31
Ötökkätalli
Norjalainen Tord tutkii autotallissaan hyönteisiä ja muita pikkuotuksia. Tänään tutkitavana on pieni ahvenkala, teisti.
fi
18:35
Home Sweet Rome!
Francesca haluaa piristää Lucya ja vie tämän elokuvan ensi-iltaan ja punaiselle matolle poseeraamaan. Isä puolestaan yrittää olla vähintään yhtä cool kuin Francescan entiset julkkispoikaystävät.
fi
19:00
Micken puuvene
Aika kuluu nopeasti, ja Micken työlista kaikesta siitä, mitä Moster Jannissa on korjattava ennen vesillelaskua, on pitkä. Hän hioo valomaston, oppii lisää ruotsalaisten puuveneiden ja venekerhojen ainutlaatuisesta historiasta ja ehtii myös tavata venekerhon naapureitaan - muun muassa Felician, joka ei tiedä veneistä mitään, mutta on kuitenkin uskaltanut hankkia puuveneen.
fi
19:14
Micken puuvene
On vihdoinkin kevät, ja venekerhon jäsenet odottavat innolla sitä hetkeä, kun pressut voi poistaa! Micke on urakoinut ahkerasti. Nyt on vuorossa kylkien hionta ja pohjan maalaus. Hän tapaa myös Matsin, joka vietti monta vuotta tulitikkukuningas Ivan Kreugerin puuvenettä kunnostaen.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 30.03.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 30.03.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:39
Sportnytt 30.03.2024 19:39.
Sportnytt 30.03.2024 19:39.. Urheilu-uutisia.
fi
19:50
Livet - suomenruotsalaisia tarinoita
Joitakin vuosia sitten Jonathan Terlinden kahlitsi itsensä Valtioneuvoston linnan eteen vaatiessaan hallitukselta toimia ilmastohätätilan takia. Nyt 28-vuotias dokumenttikuvaaja seuraa mielenosoituksia mieluummin linssin takaa. Hänen mielestään on tärkeää, että mielenosoitukset taltioidaan kuviksi. Jonathanin ADHD toimii jopa kannustimena, kun hän ujouttaan uhmaten lähtee kuvaamaan, kuinka kansa nousee barrikadeille.
fi
20:00
Coco Chanel
Coco Chanel perusti vuonna 1910 ranskalaisen muotitalon, joka tunnetaan mm. parfyymistään, laukuistaan ja pikkumustastaan. Ohjelmassa perehdytään Coco Chanelin nousuun köyhyydestä rautaiseksi liikenaiseksi, värikkääseen rakkauselämään, myötä- ja vastoinkäymisiin. Tuotanto: Whynow Ltd/BBC, Iso-Britannia 2023.
fi
20:50
Word!
Rehellisyyteen tarvitaan rohkeutta. Helsinkiläinen runoja kirjoittava miekkailija Ville Sani on aiemmin piiloutunut runoissaan komiikan taakse. Nyt runovihkoon alkaa muodostua tekstiä, joihin hän äänittää läheisiään. Miten Villen äiti selviää tunteellisesta hetkestä?
fi
21:00
Unelmien kenttä
Lämminhenkinen draamakomedia maanviljelijästä, joka alkaa kuulla ääniä maissipellostaan ja niiden yllyttämänä päättää rakentaa baseball-kentän tilalleen. Pääosissa: Kevin Costner, Amy Madigan, Ray Liotta ja Burt Lancaster. Ohjaaja: Phil Alden Robinson. (Field of Dreams, USA 1989)
fi
22:45
Sámi Grand Prix
Saamelaisen laulun juhlashow
fi

TV guide - Sunday, 31/03/24

08:00
Sunnuntai Sofian seurassa
Big Boss on kenialaisen KSPCA-eläinsuojeluyhdistyksen suurin sika. Sitä ei ole koskaan pesty - ja tänä iltana se on Sofian tehtävä. Sen lisäksi, että Sofia pesee suurimman koskaan näkemänsä sian, hän myös ruokkii suloiset porsaat.
fi
08:10
Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa
8/10. Sisäsiittoisuutta ei eläinpuistossa suvaita. Kun simpanssi alkaa ahdistella sisaruksiaan, touhu lopetetaan heti.
fi
08:40
Rakennetaan maja!
Metsäläiset nikkaroivat kukkalaatikoita ja joutuvat laskemaan niiden tilavuuden, jotta he osaavat ostaa oikean määrän multaa. Merikarhut joutuvat pinteeseen, kun Björn käyttää piirustuksessa väärää yksikköä ja mitat menevät pieleen. Päivän haastetehtävässä lasketaan kokonaispaino, mikä osoittautuu odotettua vaikeammaksi.
fi
09:00
Tarinoita pikkukaupungista
Kaksikielisiä pikkukaupunkeja käsittelevässä sarjassa tutustutaan tällä kertaa Paraisiin. Parainen oli pitkään keskiaikaisen kirkon ympärille muodostunut pieni kylä ja kauppapaikka. Suuri muutos tapahtui 1900-luvun alussa. Silloin eräs maanviljelijä perusti kalkkikaivoksen, joka on hallinnut pientä yhteisöä tähän päivään asti. Nykyään Paraisten kaupunki ulottuu myös pitkälle saaristoon. Tuotanto: Douglas Productions, 2024.
fi
10:00
Jätesokki
Toimittaja Christian Strand saa avukseen liikuntabloggaaja Funkyginen, kun hän yrittää saada puolustusvoimat lopettamaan urheiluvälineiden haaskaamisen. Norjan puolustusvoimien päällikkö Eirik Johan Kristoffersen ottaa osaa hermoja raastavan jännittävään kisaan.
fi
10:31
Kaikkea kaupan
Missä Ole on, kun hänen pitäisi olla töissä? Nettihuutokaupan Liselotte saa arvioitavaksi jännittäviä esineitä. Mitä kummaa tapahtuu Nyrupin huutokaupassa tänään?
fi
11:00
Riistametsällä
Aurinko porottaa Pohjois-Jyllannin yllä. Jørgen ja Nikolaj ovat lähteneet pyytämään Tanskan vaarallisinta eväkästä, myrkyllistä louhikalaa. Ystävykset huomaavat kuitenkin pian, että heidän on oltava tarkkoina muidenkin vaarojen varalta, sillä niitä vaanii kaikkialla. Hyvän valmistautumisen ja rohkean mielen avulla kalastus voi kuitenkin alkaa. Ja jos sattuisi niin, ettei louhikalaa saataisikaan, ruokalistalla on toista herkkua, nimittäin turskanpäitä.
fi
12:00
Ruotsinkielinen jumalanpalvelus
Kukkasin koristellussa Tammisaaren kirkossa juhlitaan Jeesuksen ylösnousemusta. Liturgeina toimivat Meri Yliportimo ja Wille Westerholm johtavat jumalanpalvelusta. Saarnaajana toimii kirkkoherra Anders Lindström. Mukana ovat myös urkuri ja huilisti Pia Nygård sekä kuoronjohtaja Inkeri Aittola, joka johtaa Tammisaaren ruotsinkielisen seurakunnan kuoroa. Kjell Wikström soittaa sähköbassoa, ja lisäksi nähdään kokonainen kulkue iloisia pääsiäisen viettäjiä. Tv-ohjaus: Rufus Hedengren.
fi
12:45
Näin Norjassa
Lentämisen lumo. Lentämisestä kiinnostuneiden ei tarvitse välttämättä kuunnella moottorien jylyä tunnelmaan päästäkseen. Pienoismallien rakentelu ja valokuvien ottaminen riittävät.
fi
13:00
Kulttuuricocktail Live
Ennen purettiin puutaloja, nyt betonia ja 1980-luvun kaakelitaloja. Mikä synnyttää purkuvimman? Mitä kannattaa suojella? Keskustelemassa ovat arkkitehti Iida Kalakoski ja Helsingin asemakaavapäällikkö Marja Piimies.
fi
13:30
Kulttuuricocktail Kirjat
Saara Turunen ja Harry Salmenniemi kirjoittavat uusissa kirjoissaan vanhemmuudesta. Turusen romaani Hyeenan päivät on kuvaus lapsettomuushoidoista ja suuresta, epävarmasta unelmasta. Salmenniemen Sydänhämärä vie isän lastensairaalan käytäville ja unettomiin öihin. Ruotsalaisen Golnaz Hashemzadeh Bonden romaani Luontainen käytös kuvaa, miten poissaolevan äidin tytär kipuilee oman äitiytensä kanssa.
fi
14:00
Aarne Tarkas - suomalainen elokuva kiittää
Aarne Tarkas oli suomalaisen elokuvan ihmelapsi, ohjaaja ja käsikirjoittaja, aikakautensa nero, jolla oli runsaan ideavarastonsa lisäksi myös valokuvamuisti. Tarkas vaikutti voimakkaasti suomalaiseen elokuva- ja televisioviihteeseen 1950 - ja 60- luvuilla. Tarkas oli äärimmäisen tehokas työssään, hän teki elokuvakäsikirjoituksenkin vain muutamassa päivässä. Tarkas ohjasi runsaan vuosikymmenen aikana 33 pitkää elokuvaa ja toistasataa televisio-ohjelmaa.
fi
15:00
Jokin ihmisessä
Mika Waltarin pienoisromaaniin perustuva tummasävyinen tarina kohtalokkaasta rakkaudesta. O: Aarne Tarkas N: Jussi Jurkka, Anneli Sauli, Emmi Jurkka, Mirjami Kuosmanen, Leo Jokela. T: Fennada (1956).
fi
16:11
Brian ja Roger Eno: Akropolis-konsertti
Muusikko, kuvataiteilija, tuottaja ja musiikkiteoreetikko, elektronisen rockmusiikin ja seesteisen ambient-musiikin pioneeri Brian Eno (s. 1948) palkittiin 22.10. elämäntyöstään Venetsia Biennalen Kultaisella leijonalla. Eno tunnetaan myös Roxy Music-yhtyeen perustajana ja yhteistyöstään mm. David Bowien,Talking Headsin ja U2:n kanssa. Brian Enon konsertit ovat harvinaisuuksia mutta elokuussa 2021v hän esiintyi upeassa Herodes Atticus -amfiteatterissa ja vieläpä ensi kertaa veljensä Rogerin kanssa. Mukana myös tytär Cecily. .T: Heliodor, Kreikka ja C Major Entertainment/ZDF Arte, Saksa
fi
17:25
Strömsö
Vapaa-ajan ohjelma, jossa käsitellään mm. ruuanlaittoa, puutarhanhoitoa, askartelua ja puutöitä.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 31.03.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 31.03.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
Vesta-Linnea
Vesta-Linnea on saanut kaksi uutta bonussiskoa, kun äiti ja Eric ovat muuttaneet yhteen. Eräänä iltana äiti kertoo, että perheeseen on tulossa vielä vauvakin! Koulussa Vesta-Linnea saa tehtäväkseen hoitaa kaninpoikasta. Hän ei haluaisi luopua siitä. Tuotanto: Långfilm Productions, 2023.
fi
18:14
Robottijunat
Salli on matkalla tarkastukseen vahtitornille, kun hän eksyy Pikku-Päivistä. Alkaa hurja etsintä. Vaikka kohta on jo ilta, Päiviä ei vieläkään näy.
fi
18:26
Vedenalaisen maailman asukkaita
Leijonakalat, kuten esimerkiksi siipisimppu, ovat hyvin kauniita, mutta myös vaarallisen myrkyllisiä. Niillä on vain vähän luontaisia vihollisia, ja siksi ne ovat levinneet vieraslajeina uusille alueille.
fi
18:30
Puutarhakausi
John ja Malin odottavat jo innolla seuraavaa kasvukautta ja istuttavat sisäpihalle valtavan määrän kukkasipuleita. Nyt lähdetään myös Torstenin tilalle piknikin ja lopullisten jäähyväisten merkeissä. Pernilla ottaa mukaansa nokkelan kukkakimpun, jossa on kahva. Tareq tarjoaa sekä makeita että suolaisia herkkuja. Lopuksi uuden puutarhan on aika saada sopiva nimi.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 31.03.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 31.03.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:39
Sportnytt 31.03.2024 19:39.
Sportnytt 31.03.2024 19:39.. Urheilu-uutisia.
fi
19:48
Sportliv
Iris Nihti ei pode huonoa omatuntoa siitä, että satuttaa vastustajaansa. Vapaaottelun maailmanmestari ja tuleva diplomi-insinööri tiedostaa sen, että on oltava valmis satuttamaan toista, jos haluaa voittaa. Silti hän ei pidä itseään raakana ihmisenä. Pelin henki on, että lyö tai tule lyödyksi.
fi
20:00
Carmen-kiharat
Kun yhdysvaltalainen kosmetiikkajätti Clarice Cosmetics ilmoittaa kiinnostuksestaan kaupalliseen yhteistyöhön, Axel alkaa aavistella, että hänen unelmansa Carmen-lämpörullien viemisestä kaikkialle maailmaan alkaa olla lähellä toteutumista. Enää ei mikään voi mennä pieleen! Birthe kannustaa tehtaalla työskenteleviä luomaan vieraisiin hyvän vaikutelman, mutta osa naisista on tyytymättömiä ja uhkaa ryhtyä lakkoon.
fi
20:57
Valta
Gro joutuu pitämään etäisyyttä omaan "høyremaniinsa", jotta tämä ei näyttäisi vakoojalta. Toinen høyreman ärsyttää häntä suorassa televisiolähetyksessä.
fi
21:40
Gullspångin ihme
Dokumenttielokuva, jossa todellisuus on tarua ihmeellisempää ja yllättävä käänne seuraa toistaan. Sisarusten ihana jälleennäkeminen muuttuu karmivaksi draamaksi, joka kertoo valheista, salaisuuksista ja uskon merkityksestä. Gullspångin ihme palkittiin vuonna 2023 parhaan dokumenttielokuvan Guldbagge-palkinnolla. Ohjaaja: Maria Fredriksson, Ruotsi 2023.
fi
23:31
Onko elämä vitsi?
Märta tutkii identiteettiään kolmospoikien pikkusiskona ja pohtii Tammisaaressa kasvamista. Hän tapaa ystävänsä Ikan kirpputorilla, ja kollega Simon auttaa häntä kirjoittamaan vitsejä.
fi
23:41
Onko elämä vitsi?
Märta miettii, haluaako hän oikeastaan lapsia, ja kokee elämänsä yllätyksen. Yhdelle hänen parhaista ystävistään järjestetään vauvakutsut, ja Märtan äiti kertoo omasta kokemuksestaan äidiksi tulosta.
fi