Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

TV guide - Sunday, 07/04/24

07:55
Sunnuntai Sofian seurassa
Ziggy-nimen saanut seepranpoikanen löydettiin kahden päivän ikäisenä. Sen jälkeen se on kasvanut hoitajansa Robertin kanssa. Ziggy nauttii piilosilla olosta ja juoksemisesta. Nyt Sofia kokeilee, pystyykö hän päihittämään Ziggyn näissä lajeissa.
fi
08:05
Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa
Klinikalle tuodaan tiine tamma, joka ontuu pahasti. Kissalta poistetaan golfpallon kokoinen kasvain. Keniassa rapsutellaan kesyä pahkasikaa, ja koirankasvattajan luona rokotetaan ja mikrosirutetaan pentuja.
fi
08:40
Rakennetaan maja!
Molempien joukkueiden aika alkaa käydä vähiin, sillä kaikki pitää saada valmiiksi ennen finaalia. Metsäläiset yrittävät arvioida eri työvaiheiden vaatiman ajan, jotta he voisivat suunnitella ajankäyttönsä paremmin. Päivän haastetehtävässä on kyse koordinaattijärjestelmästä, jonka käyttöä yksi joukkue näyttääkin jo harjoitelleen.
fi
09:00
Tarinoita pikkukaupungista
Aikamatka Ruotsin valtakunnan entiseen Venäjän vastaiseen rajakaupunkiin. Sen mukana tutustutaan idyllisen pikkukaupungin asukkaisiin ja historiallisiin kerroksiin. Tuotanto: Douglas Productions, 2022.
fi
10:00
Arkkitehtuurin vedenjakajat
Mitä tapahtuu, kun maailmankuulut arkkitehdit sijoittavat näyttäviä uusia rakennuksia keskelle vanhaa miljöötä: historialliseen Kööpenhaminaan tai Antwerpenin vanhan suojellun paloaseman yläpuolelle?
fi
10:30
Kaikkea kaupan
Svendborgin huutokauppiaat vierailevat erityisessä kodissa. Kenelle kuuluneen esineen Ole myy tänään? Haderslevissä myydään isoja koneita.
fi
11:00
Riistametsällä
Tanskassa eletään jo syksyä. Jørgen ja Nikolaj ovat pystyttäneet leirin Omøn saarelle, missä on moikkaamispakko. Ystävykset haaveilevat saavansa pataan metsäpeuran, ja traktoriajelun jälkeen metsästys voi alkaa. Metsäpeuralla on kuitenkin suuret korvat ja hyvä kuulo. Niinpä metsämiesten on hiiviskeltävä maastossa hipihiljaa, muuten he joutuvat valmistamaan ja syömään vanhan äkäisen kukon.
fi
12:00
Kulttuuricocktail Live
Karjalan kieli on jäänyt ja jätetty Suomessa pimentoon, ja nyt sen puhujat pitävät ääntä itsestään. Karjalaiset juuret ovat voimavara ja nostavat samalla esiin kipeitä kysymyksiä. Vieraina ovat kuvataiteilija Reeta Suvanto ja muusikko, karjalahipsteri Mika Saatsi.
fi
12:30
Rakasta tänään, huomenna...
Toisen maailmansodan aikana itärintamalla palveleva saksalainen sotilas pääsee lyhyelle lomalle, jonka aikana hän sekä rakastuu että todistaa kotirintaman muuttuneen peruuttamattomasti. Pääosissa: John Gavin ja Lilo Pulver. Ohjaaja: Douglas Sirk. (A Time to Love and a Time to Die, USA 1959)
fi
14:36
Word!
3/7 Päätä on tärkeää purkaa paperille. Nummelassa asuva Nita Koivisto tekee tosissaan musiikkia ja käsittelee niiden sanoituksissa henkilökohtaisia aiheita. Miten Hassan ja Setumo reagoivat, kun Nita tuo viimeiseen tapaamiseen valmiin biisin?
fi
14:45
John Huston, vapaa sielu
John Huston oli amerikkalainen näyttelijä, käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja, jonka tunnetuimpia elokuvia ovat mm. Maltan Haukka, Afrikan kuningatar ja Sopeutumattomat. Ohjelmassa tutustutaan Hustonin elämään ja pitkään värikkääseen uraan.
fi
15:40
Pariisi juhlii 2022
Eiffel-tornin juurella Ranskan kansallispäivänä 14. heinäkuuta pidettävä näyttävä suurkonsertti on jo perinne. Vuona 2022 esiintyjinä olivat mm. pianisti Alice Sara Ott, sellisti Gautier Capuçon, viulisti Leonidas Kavakos sekä oopperatähdet Nadine Sierra, Lea Desandre, Stanislas de Barbeyrac ja Erwin Schrott. Ranskan kansallisorkesteria ja kuoroa johti Cristian Macelaru. T: Electron Libre Productions, Ranska (2022).
fi
17:25
Strömsö
Uimataito on yksi asia, mutta oikein uiminen on jotain ihan muuta. Uimaopettajia kouluttava Eva-Lena Gästrin antaa vinkkejä uimatekniikan parantamiseen. Nicke tekee rintauinnissa ja kroolatessa kaksi hyvin yleistä virhettä, jotka Eva-Lena auttaa korjaamaan. Keittiössä Oskar ja Matias kokkaavat naurettavan yksinkertaisia espanjalaisia tortilloja vain kolmesta raaka-aineesta: perunoista, kananmunista ja sipulista. Camilla ja Elin maalaavat akvarellilintuja piirustusmusteella.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 07.04.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 07.04.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
Vesta-Linnea
Ei ole helppoa jakaa huonetta bonussiskon kanssa, kun tämä on niin kaikin puolin täydellinen. Tilanne alkaa ärsyttää Vesta-Linneaa. Hän piirtää koulussa rumia kuvia Charlottasta, mikä saa äidin suuttumaan. Tuotanto: Långfilm Productions, 2023.
fi
18:13
Raka Bananer
Onko se keppi? Vai ehkä kännykkä? Jonkinlainen keltainen kapula...? Ei, se on suora banaani - en rak banan! Suora banaani tanssii eri tavalla kuin kuin käyrät banaanit , sillä se on vähän erilainen. Se haluaa laulaa, tanssia ja huutaa JOO JOO WAIJOO WAIJOO WAA! Raka Bananer -trion lastenlaulu. Tuotanto: Firma Antonia Ringbom, 2021.
fi
18:17
Ruso ja rihmalat (svensk version)
Hupipuun pelastajat. Ruson ja hänen ystäviensä leikkipaikka, Hupipuu, on vanha ja laho, mutta Ruso ei suostu luovuttamaan, vaan lähtee etsimään legendaarista Maatähteä, jolla uskotaan olevan salaperäiset parantajan kyvyt.
fi
18:30
Unelmapuutarha
Pernilla ja Henrik haluavat muuttaa pienen skånelaisen maatilansa karibialaiseksi lomaparatiisiksi, missä on uima-allas, ulkokeittiö ja lämmin tunnelma. Kaiken on myös tapahduttava nopeasti, sillä pari juhlii vain muutaman kuukauden päästä kymmenvuotishääpäiväänsä - tietenkin uudessa puutarhassaan!
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 07.04.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 07.04.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:39
Sportnytt 07.04.2024 19:39.
Sportnytt 07.04.2024 19:39.. Urheilu-uutisia.
fi
19:48
Sportliv
Toisinaan Jennifer Antell aloittaa joka aamun astumalla vaa'alle. Hän seisoo sen jälkeen peilin edessä nipistäen reisiään ja vatsaansa etsien ylimääräistä rasvaa. "Ajatus siitä, miten lihava olen, pyörii päässä ihan koko ajan", ortoreksiasta ja häiriintyneestä syömiskäyttäytymisestä vuosikausia kärsinyt hiihtäjä sanoo. Kivulias puhelu valmentajalta muutti suunnan - ja nykyään hyviä päiviä on huonoja enemmän.
fi
20:00
Carmen-kiharat
Yhdysvaltalaisten vierailun aikana tapahtuu onnettomuus: yksi tehdassalin nuorista naisista joutuu vakavaan työtapaturmaan. Birthen ja Axelin on nyt tehtävä kaikkensa varmistaakseen, etteivät Carmenin tehtaan työturvallisuuspuutteet käy ilmi ennen tärkeän sopimuksen allekirjoittamista. Se ei tule kuitenkaan olemaan helppoa - etenkään kun sekä loukkaantuneen tytön äiti että lehdistö ovat sotajalalla.
fi
20:57
Valta
Gro ja Kåre valmistautuvat viimeiseen televisiokeskusteluun ennen vaaleja. Trondheimissa nähdään virtahepo.
fi
21:40
Talvisatu
Talvisatu on oodi ruotsalaiselle alakulolle. Visuaalisesti upeassa elokuvassa on 24 tarkasti kehystettyä kohtausta, joiden kautta tarkastellaan talvista Ruotsia. Ihmiskohtaloiden mosaiikin ja henkilöiden epäilyjen, muistojen ja unelmien kautta piirtyy kuva maasta, missä talven sini kohtaa hyisenharmaan kylmän tuulen. Ohjaaja: Carl Olsson (Ruotsi, 2023)
fi
23:01
Onko elämä vitsi?
Märta on nyt löytänyt "sen oikean", Isakin. Millainen heidän ensikohtaamisensa oikeastaan oli? Märta kartoittaa mahdollista paikkaa tulevalle omalle stand up -keikalleen. Top Floor Comedyn keikka saa surkean lopun.
fi
23:13
Onko elämä vitsi?
Monien suomenruotsalaisten tapaan myös Märta miettii, haluaisiko hän asua Tukholmassa. Hän matkustaa Itämeren yli ja kokeilee esittää stand upia ruotsalaisyleisölle. Tukholmassa Märta tapaa myös parhaan ystävänsä Mimmin.
fi
23:25
Avoimena
Emilyn toiveena on varjella pikkusiskoaan Hannaa suurilta kriiseiltä elämässä. Mutta onko Emily tarpeeksi vahva olemaan sellainen isosisko kuin haluaisi? Ja millaista isosiskoa Hanna eniten oikeastaan tarvitsisi?Tanskalaisnuoret kertovat suurista elämän haasteistaan. T: DR, 2021
fi

TV guide - Monday, 08/04/24

07:50
BUU-klubben
Maanantai 8.4.2024 08.04.2024 07:50.. Kun BUU-klubbenin tapahtumat on päivitetty, poliisihiiret katsovat sarjoja Fantoran maailma sekä Leikkien keräilijät.
fi
08:20
Micken puuvene
Tarvitaan useita työvaiheita ennen kuin uusi kangaskansi on maalattu ja paikallaan. Micke haluaa käyttää vanhoja menetelmiä ja käsityökaluja, mutta se on kallista. Bobby kertoo Skeppsmyranin telakasta, missä opetetaan puuveneiden kunnostamista. Samalla hän näyttää Mickelle, miten lakka skrapataan irti oikein.
fi
08:35
Tiettömän taipaleen takana
Trondheimilainen Ingvar Aabrek Klingenberg jätti museovirkansa ja muutti Hitraan perheen kesäpaikkaan. Talossa ei ole vesijohtoa ja ruoka kypsyy tulella, mutta Ingvar viihtyy ja kirjoittaa teoksia taidehistoriasta.
fi
09:05
Arkkitehdin vapaa-ajan asunto
Arkkitehti Aslak Haanshuus vietti lapsuutensa Rørosissa. Hänen arkkitehtuurissaan on viitteitä alueen puurakentamisesta ja Femundsmarkan avoimien tupien eleettömyydestä. Haanshuusin töissä kohtaavat ikivanhat tekniikat ja nykyaikainen arkkitehtuuri. Hiljattain hän hankki oman mökin Telemarkista. Vanha puurakennus kaipaa perusteellista kunnostusta.
fi
09:35
Unelmapuutarha
Pernilla ja Henrik haluavat muuttaa pienen skånelaisen maatilansa karibialaiseksi lomaparatiisiksi, missä on uima-allas, ulkokeittiö ja lämmin tunnelma. Kaiken on myös tapahduttava nopeasti, sillä pari juhlii vain muutaman kuukauden päästä kymmenvuotishääpäiväänsä - tietenkin uudessa puutarhassaan!
fi
10:35
Kulttuuria äärirajoilta
Kyle Wiswall muutti New Yorkista Detroitiin löytääkseen uudet tilat polkupyöräpajalleen. Hänen mielestää kaupungin konkurssi antaa sille mahdollisuuden aloittaa alusta.
fi
11:05
Koiraperheet käytöskoulussa
Koirien käytöskoulutus on täydessä käynnissä, mutta Louies raivoaa skeittilaudoille enemmän kuin Maren oli kuvitellut. Marenin on vaikea keksiä mitä ongelmalle voisi tehdä.
fi
11:49
Sportliv
Toisinaan Jennifer Antell aloittaa joka aamun astumalla vaa'alle. Hän seisoo sen jälkeen peilin edessä nipistäen reisiään ja vatsaansa etsien ylimääräistä rasvaa. "Ajatus siitä, miten lihava olen, pyörii päässä ihan koko ajan", ortoreksiasta ja häiriintyneestä syömiskäyttäytymisestä vuosikausia kärsinyt hiihtäjä sanoo. Kivulias puhelu valmentajalta muutti suunnan - ja nykyään hyviä päiviä on huonoja enemmän.
fi
12:00
Pohjoismaiset kulttuuriskandaalit
Metoo -liike iskee Pohjoismaihin rajusti. Mutta kuka joutuu tulilinjalle? Nuoren suomenruotsalaisen näyttelijän tarina osoittaa, että seksuaalinen häirintä teatterissa ei ole ohi.
fi
12:30
Laulava heimo
Nuoret imatralaismiehet esittävät valtaväestölle tuntemattomia romanilauluja. Mitä musiikki heille merkitsee, miten yhteiset arvot ja käsitykset omasta heimosta kiteytyvät musiikissa? Ohjaaja: Timo Humaloja.
fi
13:00
Backstreet Girls - pandemiakomedia
On vuosi 2021. Legendaarinen norjalainen rockbändi Backstreet Girls on pandemian takia eristyksissä Oslossa ja odottaa pääsevänsä soittamaan rockia ensimmäistä kertaa yli vuoteen. Värikästä keikkaelämää jo vuodesta 1986 viettänyt bändi on kokenut monenlaista, mutta ei pandemian aiheuttamaa tylsyyttä ja apatiaa. Spinal Tap mainittu! Ohjaaja Ole Magnus Storberget luonnehtii itse elokuvaansa pandemiakomediaksi. (Backstreet Girls - en farligere variant, Norja 2021)
fi
13:55
Saman sateen alla
Sereinillä on edessä jännittävä kisapäivä. Mio kertoo, millaista on transmiehenä yrittää sopeutua yhteiskunnan normeihin. Moni Sereinin jäsen kuuluu vähemmistöön ja on sen myötä korvaamaton tuki toisilleen. Kuinka ensikertalaisten käy ja mikä on tunnelma esityksen jälkeen?
fi
14:10
Egenlandin matkakohteet
Linnankadulla on juhlittu yli 20 vuotta purku-uhan alla. Turkulainen Dynamo-klubi on erottamaton osa kaupungin nuorten aikuisten kulttuuria. Olet joko dynamo-ihminen tai ei-dynamo-ihminen, sanoo Egenlandin ehdottaja.
fi
14:15
Gran Hotel
Kausi 3, 1/24. Mitä hotellista on jäljellä ja keitä on elossa räjähdyksen jäljiltä, kun pöly laskeutuu? Kaaoksen keskeltä paljastuu jotain vielä oudompaa: yksi Alarcóneista on kadonnut jäljettömiin. Miten ja miksi?
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Cruz tukee Martinaa itsekkäistä syistä, mutta oman perheen sisällä kytee uusi ongelma. Jana rientää tapaamaan Ramonaa toivoa täynnä. Keittiön rouvien uusi tempaus on kaiken huippu.
fi
16:01
Gran Hotel
Kausi 3, 2/24. Diegoa kiristetään, ja Julio kuulee tämän sopivan kohtaamisesta ryöstäjien kanssa. Ehtiikö Ayala ajoissa paikalle? Saadaanko panttivanki vapautettua? Sofian painajaiset pahenevat, Javierilla menee paremmin.
fi
16:46
Egenlandin matkakohteet
40 kilometriä Ranuan keskustasta keskellä korpea kohoaa talo, joka on kuin suoraan Pohjois-Japanista. Ranuan Japani-talossa voi nauttia teeseremoniasta, käydä kulttuurivaihtoa tai yöpyä tatamilla.
fi
16:52
Suomen historia, uudella tavalla
Suomalaisten ansiosta viikingit löytävät Jumalan ja menettävät uskonsa. Ruotsin kuningas hoksaa, että uskonto on hyvä keino hallita ihmisiä, ja lähettää Suomeen pappeja käännyttämään kansaa. Poolboy Productions, 2020.
fi
17:00
Kysy lääkäriltä terveydestä
Millaista apua on saatavilla, kun sairaus on parantumaton? Entä miten perheenjäseniä voidaan tukea? Alexandra Andersson kertoo ajasta, jolloin hänen äitinsä sairasti parantumatonta syöpää. Mukana ovat myös palliatiivisen lääketieteen ylilääkäri Bertil Axelsson, toimintaterapeutti Lina Fredriksson sekä lääkäri Karin Granberg. Ohjelman juontaa Sofia Rågenklint.
fi
17:45
Livet - suomenruotsalaisia tarinoita
Helsinkiläinen Patrik Sigmundt rakastui 1990-luvulla "pirunmoiseen pikkuveljeen". Patrikin Jokeri-identiteetti sai kuitenkin kolauksen, kun joukkue alkoi pelata venäläisessä liigassa. Nyt se on palannut kotikentille, ja Patrik voi taas antaa poikansa kanssa täyden tukensa joukkueelle, joka on leimannut koko hänen lapsuuttaan. On koittanut uusi aika.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 08.04.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 08.04.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Maanantai 8.4.2024 08.04.2024 18:00.. Kun BUU-klubbenin tapahtumat on päivitetty, poliisihiiret katsovat sarjoja Fantoran maailma sekä Leikkien keräilijät.
fi
18:30
Hyvissä käsissä
Emilie vastaanottaa traumapäivystyksessä nuoren miehen, joka on ajanut ensin kolarin kuorma-auton kanssa ja törmännyt sitten rakennuksen seinään. Lisäksi seurataan Runea, jonka tekemä aivoleikkaus ei suju ongelmitta, sillä yhtäkkiä laitteet lakkaavat toimimasta.
fi
19:00
Asuntoflippaajat
Nyman ottaa ison askeleen ja muuttaa Andrén kanssa Porvooseen, mikä ilahduttaa Romsia. Friströmin hanke Texasissa etenee, mutta hänen päiväkotiflippinsä kohtaa takaiskuja.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 08.04.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 08.04.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:55
Sås och Kopp, suosittu sukupolvesta toiseen
Suomenruotsalaista lastenkulttuuria sukupolvesta toiseen rikastuttaneiden laulujen takana ovat Pasi ja Peik, kaksi kaverusta, jotka tapasivat sattumalta vuonna 1972. Miten "Sås ja Kopp" on jatkanut lastenlaulujen parissa jo yli 30 vuotta, mikä on parivaljakon suosion salaisuus ja mitä mieltä huumoriryhmä KAJ on heistä? Ohjelmassa tutustutaan duon elämään ja historiaan sekä kuullaan fanien, ystävien ja kollegoiden ajatuksia. Tuotanto: Niklas Rosström, Perfect Monday Media 2024.
fi
20:20
Strömsöstä poimittua
Voiko ruuvin kiinnittää kiveen? Millainen ruuvi sopii parhaiten kipsilevylle? Jim Björni ja Jonas Sundström antavat käytännön vinkkejä ruuviviidakossa selviämiseen. Uusinta vuodelta 2018.
fi
20:30
Pohjoismaiset kulttuuriskandaalit
Metoo -liike iskee Pohjoismaihin rajusti. Mutta kuka joutuu tulilinjalle? Nuoren suomenruotsalaisen näyttelijän tarina osoittaa, että seksuaalinen häirintä teatterissa ei ole ohi.
fi
21:00
Efter Nio
Evan ohjelma. Märta Westerlund haluaa olla maailman paras isä, Jonna Tervomaa meni naimisiin ensitapaamisella, Lo Kaupin suuri häpeä, estradirunoilija Rosanna Fellman, juustomestari Daniel Lindström. Parad Media
fi
22:00
Talo
Vartijat saavat kuulla järkyttävän uutisen: vankilan ongelmat on ratkaistava kolmessa kuukaudessa tai talo suljetaan. Vartijoiden täytyy nujertaa vankien valta-asema ja tehdä loppu hasiksen ja steroidien kaupasta sekä velkojen perinnästä.
fi
23:00
Adampourin perhe
Mina ja Sophia pelkäävät paljastuvansa tyhmyreiksi tietovisassa. Diana puolestaan pelkää paljastaa suuren salaisuutensa perheelleen.
fi
23:22
Adampourin perhe
Sisarukset menevät lopulta perheterapiaan, mutta pystyvätkö he ratkaisemaan ongelmansa? Halloweenina paikalle ilmestyy yhtäkkiä yllätysvieras.
fi