Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

TV guide - Thursday, 04/04/24

08:00
BUU-klubben
Torstai 4.4.2024 04.04.2024 08:00.. BUU-klubbenin jännittävien tapahtumien selvittyä kuorohiiri katsoo sarjoja Cowboyhamsteri Billy, Lohikäärme tulee mukaan sekä Possuli.
fi
08:30
Minä osaan!
Emilie on taitava voimistelija. Pian hän lähtee koko joukkueen mukana voimistelutapahtumaan - ihan ilman äitiä. Norjalainen sarja lapsista, jotka uskaltautuvat tekemään jotakin, mitä he eivät ole koskaan ennen kokeilleet.
fi
08:40
Maajussin luontokuvat
Tällä kertaa Jostein saa vieraakseen isän ja tyttären, joiden toiveena on saada täydellinen kuva koskikarasta. Koskikara on Norjan kansallislintu, ja se on hyvin sukkela.
fi
09:20
Norjalaisarkkitehtien koteja
Kim Risager on suuren tanskalaisen Arkitema-arkkitehtitoimiston osakas ja hän asuu L:n muotoisessa tasakattotalossa Aarhusissa. Pyökkien ympäröimä talo edustaa Tanskan arkkitehtuurin kulta-aikaa.
fi
09:50
Søren Vesterin puutarha
Søren perusti kukkapenkkinsä pari vuotta sitten siemenkylvöillä, ja nyt ne ovat kasvaneet hieman liiankin villeiksi. Hän käy Troensehavenissa Hellen puutarhassa hakemassa inspiraatiota ja vinkkejä kukkapenkkien suunnitteluun. Sitten hän rakentaa vankat istutuspöydät, sillä sellaisia hän on kaivannut jo pitkään.
fi
10:20
Teiden sankarit
Tyttökalenteri ja aseman vanha kalusto kuohuttavat tunteita. Linn Beate muuttaa pois kotoa suorittaakseen teoriakokeen, ja Raymondia jännittää bändin tuleva keikka.
fi
11:00
Efter Nio
Tunteet. Matti Rönkä jäi eläkkeelle, kiinteistösijoittaja Ronja Roms, Annie Lööf jätti politiikan, kipuhoitaja Anette Lemström, Camilla Roos sijoitettiin toistuvasti lapsena. Parad Media.
fi
12:00
Simon Reeve Cornwallissa
Simon tutkii Cornwallin ja koko Britannian ympäristöhaasteita. Matkalla näkyy maan tunnetuimpia villieläimiä, kuten Britannian suurin saaliseläin, valtava harmaahylje.
fi
13:00
Valamon tarina
Kulttuurihistoriallinen dokumentti legendaarisen Valamon luostarin vaiheista läpi vuosisatojen. Moneen kertaan uhattuna ollut luostaritoiminta jatkuu nykyisin niin Heinävedellä kuin Laatokalla. O: Lisa Hovinheimo
fi
13:45
Saman sateen alla
Festareihin on viikko ja Sereinin riveissä on erimielisyyksiä. Esitys ei ole valmis ja tapahtumaa järjestävän Mion stressi kasvaa. Jännitys huipentuu showpäivänä. Miten tanssiryhmän käy Tiivistämön lavalla?
fi
14:00
Talot huokuvat historiaa
Andreas ja Matilda Johansson ovat asettuneet asumaan sukutilalle Vallentunaan lähellä Tukholmaa. Talon omalaatuinen historia ulottuu kauas. Pariskunta toivoo, että antiikkiesineiden tuntija Rickard Thunér löytäisi johtolankoja talon menneisyyden selvittämiseksi. Tehtävä ei tunnu olevan helppo. Rakennustutkija Erika Åberg parantaa ilmanvaihtoa ja rakentaa uuden porraskaiteen yläkertaan. Osa 2/6. (Det sitter i väggarna, kausi 8, T:SVT, 2022)
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Jana on pääsemässä lähemmäs menneisyytensä arvoituksia. Salvador suostuu tutkimuksiin - mutta onko mitään tehtävissä näön pelastamiseksi? Kokit lupaavat olla hiiskumatta muille Carlosin salaisuuksista. Jimena ehdottaa miehelleen jotain, joka muuttaisi täysin Lujánin perheen elämän.
fi
16:00
Gran Hotel
Kausi 2, 26/28. Teresa joutuu nöyrtymään saadakseen tahtonsa läpi, mutta suostuuko Andrés tanssimaan hänen pillinsä mukaan? Carlosin jäljiltä löytyy uusi dokumentti, ja epäilys nostaa taas päätään. Javier on pulassa.
fi
16:45
Norjalaisarkkitehtien koteja
Arkkitehti Bjørn Tandberg haluaa intohimoisesti pelastaa ja varjella vanhoja taloja. Norjalaisten arkkitehtien koteja esittelevän sarjan uudella kaudella keskitytään vanhan säilyttämiseen ja uudistamiseen.
fi
17:15
Suomen historia, uudella tavalla
Homo sapiens saapuu Suomeen ja tapaa neandertalinihmiset. Heidän rakkautensa hedelmänä syntyy Homo finlandus.
fi
17:25
Unelmakoti Sisiliassa
Puutarhan kunnostus alkaa olla loppusuoralla, kun muurit on kalkittu ja pizzauuni ja palmut ovat löytäneet paikkansa - mutta saavatko Marie ja Bill kaiken valmiiksi ennen kuin sisilialaiset ystävät saapuvat juhlimaan lopputulosta? Entä onko puutarha sellainen mistä he haaveilivat? Myös Pernilla Månsson Colt pääsee vihdoin näkemään lopputuloksen.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 04.04.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 04.04.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Torstai 4.4.2024 04.04.2024 18:00.. BUU-klubbenin jännittävien tapahtumien selvittyä kuorohiiri katsoo sarjoja Cowboyhamsteri Billy, Lohikäärme tulee mukaan sekä Possuli.
fi
18:30
Huutokauppakesä
Huutokauppakisan paremmuudesta kilpailevat tällä kertaa trollhättanilaiset Anneli ja Tomi Kinnunen sekä Adam Esbjörnsson Helsingborgista ja Marianne Fegth Trondheimista. Huutokauppa käydään Trosassa. Ohjelman juontaa Sofia Rågenklint, ja tuomareina sekä tavaroiden arvon määrittelijöinä toimivat Maria Granström ja Mats Bergstrand. Ruotsalainen huutokauppasarja.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 04.04.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 04.04.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:53
Strömsöstä poimittua
Avotulella voi paistaa maukkaita litteitä leipiä ja nauttia ne sitten hyvien täytteiden kera. Elin Skagersten-Ström ja kokki Anders Samuelsson valmistavat retkiruokaa Strömsön rannalla. Uusinta vuodelta 2018.
fi
20:00
Syyttäjä Imma Tataranni
Arvostettu tutkija ja Dianan ystävä on surmattu. Kuka pääsi lukittuun tutkimuskeskukseen ja miksi hänet ammuttiin? Liittyikö teko uhrin työhön? Pietro remontoi klubiaan innolla.
fi
21:00
Pohjoismaiset kulttuuriskandaalit
Metoo -liike iskee Pohjoismaihin rajusti. Mutta kuka joutuu tulilinjalle? Nuoren suomenruotsalaisen näyttelijän tarina osoittaa, että seksuaalinen häirintä teatterissa ei ole ohi.
fi
21:30
Revival 69: kaikkien aikojen rock-konsertti
Torontossa tehtiin syyskuussa 1969 rockhistoriaa. Nuori promoottori John Brewer oli saanut koottua 12 tunnin Rock 'n' Roll Revival -festivaalilleen yllättävän kovan esiintyjäkaartin: Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Bo Diddley, Little Richard, Gene Vincent, Chicago, The Doors, Alice Cooper... Rock and rollin veteraanit ja päivän ykkösnimet kohtaisivat Varsity-stadionilla. Tapahtuma oli kuitenkin peruuntua viime hetkellä, kunnes Beatlesista ulos pyristelevä John Lennon lupautui mukaan. Mukana D. A. Pennebakerin kuvaamia musiikkiosuuksia, joista osa nähdään vasta nyt ensi kertaa. Ohjaus Ron Chapman. (Revival 69: The Concert That Rocked The World, Kanada 2022)
fi
22:47
Rakasta tänään, huomenna...
Toisen maailmansodan aikana itärintamalla palveleva saksalainen sotilas pääsee lyhyelle lomalle, jonka aikana hän sekä rakastuu että todistaa kotirintaman muuttuneen peruuttamattomasti. Pääosissa: John Gavin ja Lilo Pulver. Ohjaaja: Douglas Sirk. (A Time to Love and a Time to Die, USA 1959)
fi

TV guide - Friday, 05/04/24

07:40
BUU-klubben
Perjantai 5.4.2024 05.04.2024 07:40.. Tänään katsotaankin koko viikon kaikki BUU-klubbenin tapahtumat kerralla!
fi
08:18
Kotijumppaa Sofian kanssa
Jumppaa SVT:n kotitreeneissä! Tällä kertaa Sofia Åhman keskittyy keskivartalon kehittämiseen. Ei suomenkielistä tekstitystä.
fi
08:40
Minun metsäni
Moottoripyöräpoliisi Staffan Söderströmille metsä on paikka, jossa voi harjoitella ja ajaa kilpaa motocrossia. Metsä sinänsä ei Staffania kiinnosta, hän ei edes erota eri puulajeja toisistaan. Sitten hän perii isoja metsäalueita ja ryhtyy metsuriksi! Toimittaja Frida Frankenhaeuser puolestaan on kaupunkilainen, joka rakastaa vanhojen metsien monimuotoisuutta, ja avohakkuut itkettävät häntä. Hän kutsuu itseään metsähipiksi. Nyt Frida aikoo ostaa metsää suojellaakseen sitä. Toimittaja: Kati Grönholm, 2021.
fi
09:21
Pohjoismaiset kulttuuriskandaalit
Oslolainen teatteriryhmä kuvaa poliitikkojen koteja, koska haluaa selvittää rasismin maantiedettä - ja synnyttää jättimäisen poliittisen skandaalin. Tukholmalainen taidekoulu joutuu kohun keskelle, kun ryhmä ei-valkoisia taideopiskelijoita ehdottaa koulun Vita havet -gallerian nimen muuttamista.
fi
09:51
Studio 65
Mikä ihme saa nuoremmat ihmiset kallistamaan päätään ja puhumaan kuin vauvalle, kun he tapaavat vanhemman ihmisen? Ragnar Dahlberg kertoo tilanteista, joissa hän on kokenut tulleensa syrjityksi ikänsä takia. Meg Tivéus ja John Mellkvist ovat mukana Pluskomission-ryhmässä, joka toimii aktiivisesti ikäsyrjintää vastaan.
fi
10:20
Maajussin luontokuvat
Tällä kertaa Jostein saa vieraakseen isän ja tyttären, joiden toiveena on saada täydellinen kuva koskikarasta. Koskikara on Norjan kansallislintu, ja se on hyvin sukkela.
fi
11:00
Tarinoita pikkukaupungista
Aikamatka Ruotsin valtakunnan entiseen Venäjän vastaiseen rajakaupunkiin. Sen mukana tutustutaan idyllisen pikkukaupungin asukkaisiin ja historiallisiin kerroksiin. Tuotanto: Douglas Productions, 2022.
fi
12:00
Brian ja Roger Eno: Akropolis-konsertti
Muusikko, kuvataiteilija, tuottaja ja musiikkiteoreetikko, elektronisen rockmusiikin ja seesteisen ambient-musiikin pioneeri Brian Eno (s. 1948) palkittiin 22.10. elämäntyöstään Venetsia Biennalen Kultaisella leijonalla. Eno tunnetaan myös Roxy Music-yhtyeen perustajana ja yhteistyöstään mm. David Bowien,Talking Headsin ja U2:n kanssa. Brian Enon konsertit ovat harvinaisuuksia mutta elokuussa 2021v hän esiintyi upeassa Herodes Atticus -amfiteatterissa ja vieläpä ensi kertaa veljensä Rogerin kanssa. Mukana myös tytär Cecily. .T: Heliodor, Kreikka ja C Major Entertainment/ZDF Arte, Saksa
fi
13:15
Kanneh-Mason, seitsemän muusikon perhe
Mediailmiöksi nousseessa brittiläisessä Kanneh-Masonien perheessä on seitsemän sisarusta, iältään13-26 vuotta. He ovat kaikki kannuksensa ansainneita ja palkittuja klassisen musiikin viulisteja, sellistejä tai pianisteja. Iloisen perheen kotitalossa Nottinghamissa soi kaikkialla musiikki. Perheen vanhempien taustat ovat Sierra Leonessa ja Antiguassa. He ja heidän lapsensa ovat menestyneet elämässä, mutta siihen on liittynyt paljon kamppailua rotuennakkoluuloja ja vähättelyä vastaan.
fi
14:15
Gran Hotel
Tuomitaanko Javier rintamakarkuruudesta? Ayala aikoo saattaa Teresan oikeuden eteen. Totuus vääntyy ovelan naisen pienellä avulla jälleen kieroksi kuin korkkiruuvi. Joutuuko ihan toinen taho tuomiolle?
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Olisiko Janan vihdoin aika unohtaa Manuel? Petran mielestä veljelle annetaan liian vaatimattomia tehtäviä. Fernando ja Margarita yrittävät saada muita pitämään näppinsä erossa Martinan tulevaisuudesta.
fi
16:01
Gran Hotel
Uusien todisteiden valossa oikeussalissa näytellään riipaiseva näytelmä. Onko tämä lopullinen totuus Carlosin kuolemasta? Vuosi 1907 on alkamaisillaan, ja vanha vuosi huolineen haihtuu savuna ilmaan.
fi
16:46
Norjalaisarkkitehtien koteja
Arkkitehti Jan Gunnar Skjeldsøyn mielestä rakennusten pitää mukautua luontoon siten, että myös eläimet, linnut ja hyönteiset viihtyvät ympäristössä. Arkkitehtien koteja esittelevässä norjalaisessa sarjassa keskitytään tällä kertaa vanhan säilyttämiseen ja uudistamiseen. Osa 3/6. (Arkitektens hjem, T: NRK, 2022)
fi
17:16
Suomen historia, uudella tavalla
Homo finlandus syö kärpässieniä, kalastaa hännällään ja saa hauesta klamydian. Ensimmäiset viikingit saapuvat Suomeen, mistä seuraa erikoinen kohtaaminen.
fi
17:25
Veljesten keittiössä
Japanilaiset tekevät asiat omalla tavallaan, ja japanilaiseen keittiöön kannattaa ehdottomasti tutustua. Kaikki toki tietävät sushin ja rakastavat sitä, mutta japanilainen keittiö on paljon muutakin. Aamiainen on melkeinpä taidemuoto, ja grillattu kana on gastronomian tiedettä. James ja Adam näyttävät, miten japanilaisessa keittiössä toimitaan. Asiat eivät kuitenkaan suju ilman ongelmia, kun veljekset pukevat päälleen kendopuvut.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 05.04.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 05.04.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Perjantai 5.4.2024 05.04.2024 18:00.. Tänään katsotaankin koko viikon kaikki BUU-klubbenin tapahtumat kerralla!
fi
18:35
Norjaa ristiin rastiin
Porokevät. Mitä kaikkea kuuluu poronhoitajien ja heidän laumansa kevääseen? Dokumentissa kurkistetaan Finnmarkin poronhoitajien arkeen lähellä Suomen rajaa.
fi
18:40
Koiraperheet käytöskoulussa
Koirien käytöskoulutus on täydessä käynnissä, mutta Louies raivoaa skeittilaudoille enemmän kuin Maren oli kuvitellut. Marenin on vaikea keksiä mitä ongelmalle voisi tehdä.
fi
19:21
Yksi kaupunki - yksi tarina
Kiehtovia tarinoita ruotsalaiskaupunkien historiasta.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 05.04.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 05.04.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:53
Norja ilmasta nähtynä
Koe Norja ilmasta käsin.
fi
20:00
Radion sinfoniaorkesterin konsertti
Joht. Nicholas Collon, sol. Christine Rice, mezzosopraano, Allan Clayton, tenori, Roderick Williams, baritoni, Musiikkitalon Kuoro, Cambridge University Choir, Dominante ja Helsingin Kamarikuoro. - Edward Elgar: Gerontiuksen uni. Viivästetty lähetys Musiikkitalosta.
fi
21:50
The Peanut Butter Falcon
Downin oireyhtymän kanssa syntynyt Zak karkaa hoitokodistaan ja lähtee tavoittelemaan suurta unelmaansa tulla showpainijaksi.
fi
23:25
Backstreet Girls - pandemiakomedia
On vuosi 2021. Legendaarinen norjalainen rockbändi Backstreet Girls on pandemian takia eristyksissä Oslossa ja odottaa pääsevänsä soittamaan rockia ensimmäistä kertaa yli vuoteen. Värikästä keikkaelämää jo vuodesta 1986 viettänyt bändi on kokenut monenlaista, mutta ei pandemian aiheuttamaa tylsyyttä ja apatiaa. Spinal Tap mainittu! Ohjaaja Ole Magnus Storberget luonnehtii itse elokuvaansa pandemiakomediaksi. (Backstreet Girls - en farligere variant, Norja 2021)
fi