Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

TV guide - Saturday, 06/04/24

07:35
Kulttuuria äärirajoilta
Hemabharathy Palani haluaa itse päättää, miten tanssii. Vaikka hän asuu Intian nykyaikaisimmassa kaupungissa, monet vastustavat hänen ajatteluaan jyrkästi.
fi
08:05
Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa
9/10. Keniassa salametsästäjät ovat ampuneet sarvikuonoa, ja haavan paikkailuun tarvitaan eläinlääkärien apua. Entä kuinka voivat kaikkein nuorimmat surikaatit, jotka aiemmin tunnettiin nelisormimangusteina?
fi
08:31
Puutarhakausi
John ja Malin odottavat jo innolla seuraavaa kasvukautta ja istuttavat sisäpihalle valtavan määrän kukkasipuleita. Nyt lähdetään myös Torstenin tilalle piknikin ja lopullisten jäähyväisten merkeissä. Pernilla ottaa mukaansa nokkelan kukkakimpun, jossa on kahva. Tareq tarjoaa sekä makeita että suolaisia herkkuja. Lopuksi uuden puutarhan on aika saada sopiva nimi.
fi
09:30
Tuontirakkautta
Voiko toiselta puolelta maailmaa löytää aitoa rakkautta? Dane ja Tani toivovat saavansa lapsensa takaisin. Michael tapaa appivanhempansa. Joutuuko Sandra jättämään lapsensa vielä kerran? Tuotanto: Olof Film, 2018.
fi
10:00
Matkakumppanit
Iskelmätähti Charlotte Perrelli vie avopuolisonsa Anders Jensenin tutustumaan Las Vegasiin. Ohjelmassa on shoppailua, hyvää ruokaa, pelipöytien huumaa ja hengailua uima-altaalla.
fi
10:30
Veljesten keittiössä
Japanilaiset tekevät asiat omalla tavallaan, ja japanilaiseen keittiöön kannattaa ehdottomasti tutustua. Kaikki toki tietävät sushin ja rakastavat sitä, mutta japanilainen keittiö on paljon muutakin. Aamiainen on melkeinpä taidemuoto, ja grillattu kana on gastronomian tiedettä. James ja Adam näyttävät, miten japanilaisessa keittiössä toimitaan. Asiat eivät kuitenkaan suju ilman ongelmia, kun veljekset pukevat päälleen kendopuvut.
fi
11:00
Huutokauppakesä
Huutokauppakisan paremmuudesta kilpailevat tällä kertaa trollhättanilaiset Anneli ja Tomi Kinnunen sekä Adam Esbjörnsson Helsingborgista ja Marianne Fegth Trondheimista. Huutokauppa käydään Trosassa. Ohjelman juontaa Sofia Rågenklint, ja tuomareina sekä tavaroiden arvon määrittelijöinä toimivat Maria Granström ja Mats Bergstrand. Ruotsalainen huutokauppasarja.
fi
12:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Petran veli saapuu kartanoon muutamaksi päiväksi eikä monikaan ole vierailusta mielissään. Martinan saama lahja aiheuttaa myllerrystä kartanossa. Kokit ovat mielissään opettajan paluusta, mutta Pía huolestuu Gregoriota koskevista uutisista.
fi
13:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Pían elämä romahtaa kun hän saa tietää, että hänen on todistettava Gregoriota vastaan. Petralla on täysin omat suunnitelmat Felicianon suhteen. Fernandolla ja Margaritalla ei näytä olevan aikomustakaan lähteä pois La Promesasta. Martina on suuren valinnan edessä, valitako rakkaus vai velvollisuus? María Fernández tuo Lujánista ratkaisevia uutisia Janan menneisyydestä.
fi
14:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Jana yrittää pitää Manuelille antamansa lupauksen. Kenet Martina lopulta haluaa puolisokseen? María ja Jana yrittävät onkia tietoa Ramonan Lujániin paluun syystä. Carloksella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kertoa kokeille totuus siitä miksi oli poissa kartanosta niin pitkään. Rómulon ja Pían vastalauseista huolimatta Petran veli saa työtä kartanosta.
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Jana on pääsemässä lähemmäs menneisyytensä arvoituksia. Salvador suostuu tutkimuksiin - mutta onko mitään tehtävissä näön pelastamiseksi? Kokit lupaavat olla hiiskumatta muille Carlosin salaisuuksista. Jimena ehdottaa miehelleen jotain, joka muuttaisi täysin Lujánin perheen elämän.
fi
15:56
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Olisiko Janan vihdoin aika unohtaa Manuel? Petran mielestä veljelle annetaan liian vaatimattomia tehtäviä. Fernando ja Margarita yrittävät saada muita pitämään näppinsä erossa Martinan tulevaisuudesta.
fi
16:57
Näin kirjaudut Yle Areenan sovellukseen älytelevisiolla
Television Yle Areena pyytää nykyään kirjautumaan. Anna-Liisa Tilus neuvoo askel askeleelta, kuinka kirjaudut puhelimen ja kaukosäätimen avulla.
fi
17:00
Egenlandin matkakohteet
Vanhassa funkismejerissä toimii nykyään kotimaisen ja ulkomaisen nykytaiteen keskus.
fi
17:15
Suomen historia, uudella tavalla
Homo finlandukset saavat viikingeiltä olutta ja pronssikirveen, mistä seuraa lisää häntien katkomista. Kuolemaan ja koviin aikoihin tepsii vain sauna ja mämmi. Ja olut. Poolboy Productions, 2020.
fi
17:25
Studio 65
Nykypäivän huumori ei ole monien senioreiden mielestä kovinkaan hauskaa, mutta mitä sanovat ohjelman vieraat, koomikot Ann Westin, Adde Malmberg ja Lennie Norman? Onko heidän huumorinsa muuttunut vuosien varrella? Ovatko vitsit nykyään karkeampia vai kiltimpiä? Entä mitä tapahtui hävyttömille vitseille ja hupijutuille - onko niitä enää?
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 06.04.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 06.04.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
Små uppfinnare
Oliver haluaa rakentaa Lisan kanssa kelluvan vaahtosuihkulähteen. Kellumiseen tarvitaan nostetta, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Kelvin selittää tämänkin asian. Testiryhmä kokeilee, palaako tähtisadetikku vedessä. Parad Media, 2021.
fi
18:08
Raksajengi
Raksajengiläiset rakentavat valtavaa maailmanpyörää, ja varsinkin Rudi-robotti on innoissaan. Isojen autojen mielestä se on kuitenkin vain tiellä. Lopulta jengi oppii tärkeän läksyn: pienimmälläkin jäsenellä on oma, tärkeä paikkansa.
fi
18:19
Idefix ja voittamattomat
Sinfonix-kukko herättää koko Parisiumin joka ikinen aamu - myös kenraali Labienuksen Monalisa-kissan. Niinpä katti punoo ilkeän juonen, jolla kukosta päästään. Päätyykö Sinfonix Vuhpurin linnan kokin pataan?
fi
18:31
Ötökkätalli
Norjalainen Tord tutkii autotallissaan hyönteisiä ja muita pikkuotuksia. Tänään nähdään, kuinka kärpäsen toukista tulee kärpäsiä.
fi
18:35
Home Sweet Rome!
Lucy yrittää luoda itsensä uudelleen ja saavuttaa suosiota luokkakavereidensa keskuudessa, kun koulu tekee retken historialliseen Villa Adrianaan. Francesca saa upean työtilaisuuden, mutta ensin talosta täytyy poistaa eräs pieni karvainen häiriötekijä.
fi
19:00
Micken puuvene
Vesillelaskuun on viisi päivää, ja aikaoptimisti Micke alkaa olla hiukan paniikissa. Missä kaikki ystävät ovat, kun heitä tarvitsisi kipeimmin? Micke lakkaa, maalaa kangaskantta, viettää yön venekerhon vahtivuorossa ja purkaa suojatelineen. Hörppääkö Moster Jann vettä? Entä käynnistyykö moottori?
fi
19:15
Micken puuvene
Tästä Micke haaveili pressun alla huhtikuussa! Entisen omistajan Arnen siunauksen jälkeen koittaa suuri hetki, kun Micke lähtee poikiensa ja koiransa kanssa kunnostetun Moster Jannin neitsytmatkalle, kimaltelevalle Tukholman Riddarfjärdenin lahdelle.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 06.04.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 06.04.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:39
Sportnytt 06.04.2024 19:39.
Sportnytt 06.04.2024 19:39.. Urheilu-uutisia.
fi
19:50
Livet - suomenruotsalaisia tarinoita
Somessa julkaistut ironiset videoklipit ovat tehneet Paulina Åkerholmista tunnetun. Hänen tavoitteensa on saada katsojat nauramaan niissä näkyvälle kaaokselle, mutta kymmenen sekunnin video vaatii uskomaton paljon työtä.
fi
20:00
Coco Chanel
Coco Chanel perusti vuonna 1910 ranskalaisen muotitalon, joka tunnetaan mm. parfyymistään, laukuistaan ja pikkumustastaan. Ohjelmassa perehdytään Coco Chanelin nousuun köyhyydestä rautaiseksi liikenaiseksi, värikkääseen rakkauselämään, myötä- ja vastoinkäymisiin.
fi
20:50
Word!
6/7. 3D-tulostin ja askartelua. Niitä tarvitaan, kun turkulainen aktivisti, poikkitaiteilija ja seikkailija Puro Maaniitty alkaa koota runostaan runsasta manifestia. Mihin Puro vimmaisen runonsa lopulta taittelee? Ja kenelle hän sanansa osoittaa?
fi
21:00
Creature from the black lagoon
Hirviöelokuvien tunnelmallisessa klassikossa fossiileja Amazonin sademetsästä etsivä retkikunta kohtaa esihistoriallisen olennon, joka on kuin kalan ja ihmisen risteytymä. Ohjaaja: Jack Arnold. Pääosissa: Richard Carlson ja Julie Adams. (Creature from the Black Lagoon, USA 1954)
fi
22:17
Sorsapaisti
Komediallinen lyhytelokuva kertoo Mamusta, nuoresta maahanmuuttajasta, joka yrittää tehdä vaikutuksen treffikumppaniinsa valmistamalla hänelle illallisen. Kun ruoka tarjoillaan, deitti huomaa, että ateria on hieman liian "eksoottinen" hänen makuunsa. Pääosissa Kardo Shiwan, Leena Pöysti. Käsikirjoitus Jelica Jerinic, Aleksandar Markovic. O: Jelica Jerinic. T: Sons of Lumière, 2023
fi
22:30
Tämä kesä
Hamza valmistuu pian ja on saanut työtarjouksen Australiasta. Koska tämä saattaa olla hänen viimeinen vuotensa Helsingissä, hän päättää viettää kesälomansa kaupungissa matkustelun sijaan. Kulkiessaan kesäisiä katuja hän kohtaa vanhuksen, joka uskoo koiransa olevan rasisti, naapurin, joka on tullut Turusta lomalle Helsinkiin, ja hierojan, joka ei ole ole lomalla kolmeen vuoteen kirouksen takia. Kaikilla heillä tuntuu olevan samanlainen elämän seuraavan suunnan etsintä käynnissä kuin Hamzalla. T: Elokuvayhtiö Aamu, 2022.
fi
22:51
Syyttäjä Imma Tataranni
Arvostettu tutkija ja Dianan ystävä on surmattu. Kuka pääsi lukittuun tutkimuskeskukseen ja miksi hänet ammuttiin? Liittyikö teko uhrin työhön? Pietro remontoi klubiaan innolla.
fi
23:51
Syyttäjä Imma Tataranni
Immalla on tekemistä. Pitää juosta oikeudessa, ymmärtää aktivistiksi ryhtynyttä teiniä ja löytää perustelu sille, ettei aaveita ole oikeasti olemassa. Pietrollakin on suuria suunnitelmia.
fi

TV guide - Sunday, 07/04/24

07:55
Sunnuntai Sofian seurassa
Ziggy-nimen saanut seepranpoikanen löydettiin kahden päivän ikäisenä. Sen jälkeen se on kasvanut hoitajansa Robertin kanssa. Ziggy nauttii piilosilla olosta ja juoksemisesta. Nyt Sofia kokeilee, pystyykö hän päihittämään Ziggyn näissä lajeissa.
fi
08:05
Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa
Klinikalle tuodaan tiine tamma, joka ontuu pahasti. Kissalta poistetaan golfpallon kokoinen kasvain. Keniassa rapsutellaan kesyä pahkasikaa, ja koirankasvattajan luona rokotetaan ja mikrosirutetaan pentuja.
fi
08:40
Rakennetaan maja!
Molempien joukkueiden aika alkaa käydä vähiin, sillä kaikki pitää saada valmiiksi ennen finaalia. Metsäläiset yrittävät arvioida eri työvaiheiden vaatiman ajan, jotta he voisivat suunnitella ajankäyttönsä paremmin. Päivän haastetehtävässä on kyse koordinaattijärjestelmästä, jonka käyttöä yksi joukkue näyttääkin jo harjoitelleen.
fi
09:00
Tarinoita pikkukaupungista
Aikamatka Ruotsin valtakunnan entiseen Venäjän vastaiseen rajakaupunkiin. Sen mukana tutustutaan idyllisen pikkukaupungin asukkaisiin ja historiallisiin kerroksiin. Tuotanto: Douglas Productions, 2022.
fi
10:00
Arkkitehtuurin vedenjakajat
Mitä tapahtuu, kun maailmankuulut arkkitehdit sijoittavat näyttäviä uusia rakennuksia keskelle vanhaa miljöötä: historialliseen Kööpenhaminaan tai Antwerpenin vanhan suojellun paloaseman yläpuolelle?
fi
10:30
Kaikkea kaupan
Svendborgin huutokauppiaat vierailevat erityisessä kodissa. Kenelle kuuluneen esineen Ole myy tänään? Haderslevissä myydään isoja koneita.
fi
11:00
Riistametsällä
Tanskassa eletään jo syksyä. Jørgen ja Nikolaj ovat pystyttäneet leirin Omøn saarelle, missä on moikkaamispakko. Ystävykset haaveilevat saavansa pataan metsäpeuran, ja traktoriajelun jälkeen metsästys voi alkaa. Metsäpeuralla on kuitenkin suuret korvat ja hyvä kuulo. Niinpä metsämiesten on hiiviskeltävä maastossa hipihiljaa, muuten he joutuvat valmistamaan ja syömään vanhan äkäisen kukon.
fi
12:00
Kulttuuricocktail Live
Karjalan kieli on jäänyt ja jätetty Suomessa pimentoon, ja nyt sen puhujat pitävät ääntä itsestään. Karjalaiset juuret ovat voimavara ja nostavat samalla esiin kipeitä kysymyksiä. Vieraina ovat kuvataiteilija Reeta Suvanto ja muusikko, karjalahipsteri Mika Saatsi.
fi
12:30
Rakasta tänään, huomenna...
Toisen maailmansodan aikana itärintamalla palveleva saksalainen sotilas pääsee lyhyelle lomalle, jonka aikana hän sekä rakastuu että todistaa kotirintaman muuttuneen peruuttamattomasti. Pääosissa: John Gavin ja Lilo Pulver. Ohjaaja: Douglas Sirk. (A Time to Love and a Time to Die, USA 1959)
fi
14:36
Word!
3/7 Päätä on tärkeää purkaa paperille. Nummelassa asuva Nita Koivisto tekee tosissaan musiikkia ja käsittelee niiden sanoituksissa henkilökohtaisia aiheita. Miten Hassan ja Setumo reagoivat, kun Nita tuo viimeiseen tapaamiseen valmiin biisin?
fi
14:45
John Huston, vapaa sielu
John Huston oli amerikkalainen näyttelijä, käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja, jonka tunnetuimpia elokuvia ovat mm. Maltan Haukka, Afrikan kuningatar ja Sopeutumattomat. Ohjelmassa tutustutaan Hustonin elämään ja pitkään värikkääseen uraan.
fi
15:40
Pariisi juhlii 2022
Eiffel-tornin juurella Ranskan kansallispäivänä 14. heinäkuuta pidettävä näyttävä suurkonsertti on jo perinne. Vuona 2022 esiintyjinä olivat mm. pianisti Alice Sara Ott, sellisti Gautier Capuçon, viulisti Leonidas Kavakos sekä oopperatähdet Nadine Sierra, Lea Desandre, Stanislas de Barbeyrac ja Erwin Schrott. Ranskan kansallisorkesteria ja kuoroa johti Cristian Macelaru. T: Electron Libre Productions, Ranska (2022).
fi
17:25
Strömsö
Uimataito on yksi asia, mutta oikein uiminen on jotain ihan muuta. Uimaopettajia kouluttava Eva-Lena Gästrin antaa vinkkejä uimatekniikan parantamiseen. Nicke tekee rintauinnissa ja kroolatessa kaksi hyvin yleistä virhettä, jotka Eva-Lena auttaa korjaamaan. Keittiössä Oskar ja Matias kokkaavat naurettavan yksinkertaisia espanjalaisia tortilloja vain kolmesta raaka-aineesta: perunoista, kananmunista ja sipulista. Camilla ja Elin maalaavat akvarellilintuja piirustusmusteella.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 07.04.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 07.04.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
Vesta-Linnea
Ei ole helppoa jakaa huonetta bonussiskon kanssa, kun tämä on niin kaikin puolin täydellinen. Tilanne alkaa ärsyttää Vesta-Linneaa. Hän piirtää koulussa rumia kuvia Charlottasta, mikä saa äidin suuttumaan. Tuotanto: Långfilm Productions, 2023.
fi
18:13
Raka Bananer
Onko se keppi? Vai ehkä kännykkä? Jonkinlainen keltainen kapula...? Ei, se on suora banaani - en rak banan! Suora banaani tanssii eri tavalla kuin kuin käyrät banaanit , sillä se on vähän erilainen. Se haluaa laulaa, tanssia ja huutaa JOO JOO WAIJOO WAIJOO WAA! Raka Bananer -trion lastenlaulu. Tuotanto: Firma Antonia Ringbom, 2021.
fi
18:17
Ruso ja rihmalat (svensk version)
Hupipuun pelastajat. Ruson ja hänen ystäviensä leikkipaikka, Hupipuu, on vanha ja laho, mutta Ruso ei suostu luovuttamaan, vaan lähtee etsimään legendaarista Maatähteä, jolla uskotaan olevan salaperäiset parantajan kyvyt.
fi
18:30
Unelmapuutarha
Pernilla ja Henrik haluavat muuttaa pienen skånelaisen maatilansa karibialaiseksi lomaparatiisiksi, missä on uima-allas, ulkokeittiö ja lämmin tunnelma. Kaiken on myös tapahduttava nopeasti, sillä pari juhlii vain muutaman kuukauden päästä kymmenvuotishääpäiväänsä - tietenkin uudessa puutarhassaan!
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 07.04.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 07.04.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:39
Sportnytt 07.04.2024 19:39.
Sportnytt 07.04.2024 19:39.. Urheilu-uutisia.
fi
19:48
Sportliv
Toisinaan Jennifer Antell aloittaa joka aamun astumalla vaa'alle. Hän seisoo sen jälkeen peilin edessä nipistäen reisiään ja vatsaansa etsien ylimääräistä rasvaa. "Ajatus siitä, miten lihava olen, pyörii päässä ihan koko ajan", ortoreksiasta ja häiriintyneestä syömiskäyttäytymisestä vuosikausia kärsinyt hiihtäjä sanoo. Kivulias puhelu valmentajalta muutti suunnan - ja nykyään hyviä päiviä on huonoja enemmän.
fi
20:00
Carmen-kiharat
Yhdysvaltalaisten vierailun aikana tapahtuu onnettomuus: yksi tehdassalin nuorista naisista joutuu vakavaan työtapaturmaan. Birthen ja Axelin on nyt tehtävä kaikkensa varmistaakseen, etteivät Carmenin tehtaan työturvallisuuspuutteet käy ilmi ennen tärkeän sopimuksen allekirjoittamista. Se ei tule kuitenkaan olemaan helppoa - etenkään kun sekä loukkaantuneen tytön äiti että lehdistö ovat sotajalalla.
fi
20:57
Valta
Gro ja Kåre valmistautuvat viimeiseen televisiokeskusteluun ennen vaaleja. Trondheimissa nähdään virtahepo.
fi
21:40
Talvisatu
Talvisatu on oodi ruotsalaiselle alakulolle. Visuaalisesti upeassa elokuvassa on 24 tarkasti kehystettyä kohtausta, joiden kautta tarkastellaan talvista Ruotsia. Ihmiskohtaloiden mosaiikin ja henkilöiden epäilyjen, muistojen ja unelmien kautta piirtyy kuva maasta, missä talven sini kohtaa hyisenharmaan kylmän tuulen. Ohjaaja: Carl Olsson (Ruotsi, 2023)
fi
23:01
Onko elämä vitsi?
Märta on nyt löytänyt "sen oikean", Isakin. Millainen heidän ensikohtaamisensa oikeastaan oli? Märta kartoittaa mahdollista paikkaa tulevalle omalle stand up -keikalleen. Top Floor Comedyn keikka saa surkean lopun.
fi
23:13
Onko elämä vitsi?
Monien suomenruotsalaisten tapaan myös Märta miettii, haluaisiko hän asua Tukholmassa. Hän matkustaa Itämeren yli ja kokeilee esittää stand upia ruotsalaisyleisölle. Tukholmassa Märta tapaa myös parhaan ystävänsä Mimmin.
fi
23:25
Avoimena
Emilyn toiveena on varjella pikkusiskoaan Hannaa suurilta kriiseiltä elämässä. Mutta onko Emily tarpeeksi vahva olemaan sellainen isosisko kuin haluaisi? Ja millaista isosiskoa Hanna eniten oikeastaan tarvitsisi?Tanskalaisnuoret kertovat suurista elämän haasteistaan. T: DR, 2021
fi