Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

TV guide - Wednesday, 03/04/24

07:45
BUU-klubben
Keskiviikko 3.4.2024 03.04.2024 07:45.. Ensin selvitetään BUU-klubbenin kuulumiset ja sitten kuorohiiri katsoo sarjoja Trumlen tutkimukset, Leikkien keräilijät sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
08:15
Iloa puutarhasta
4/10. Rivitalopuutarhojen muodonmuutos jatkuu. Kun ensimmäisestä tehtiin käytännöllinen ja yksinkertainen, tulee toisesta nykyaikainen ja lapsiperheen vaatimuksia vastaava. Norjalainen puutarha-ohjelma.
fi
08:45
Kotijumppaa Sofian kanssa
Jumppaa SVT:n kotitreeneissä! Tällä kertaa Sofia Åhman keskittyy voiman ja aerobisen kunnon kehitttämiseen. Ei suomenkielistä tekstitystä.
fi
09:05
Kysy lääkäriltä terveydestä
Millaista on elää lisämunuaisen vajaatoiminnan eli Addisonin taudin kanssa? Miksi tautia on niin vaikea havaita? Lääkäri Karin Granberg vastaa katsojien kysymyksiin. Ohjelman juontaa Sofia Rågenklint.
fi
09:50
Kaikkea kaupan
Missä Ole on, kun hänen pitäisi olla töissä? Nettihuutokaupan Liselotte saa arvioitavaksi jännittäviä esineitä. Mitä kummaa tapahtuu Nyrupin huutokaupassa tänään?
fi
10:20
Livet - suomenruotsalaisia tarinoita
Somessa julkaistut ironiset videoklipit ovat tehneet Paulina Åkerholmista tunnetun. Hänen tavoitteensa on saada katsojat nauramaan niissä näkyvälle kaaokselle, mutta kymmenen sekunnin video vaatii uskomaton paljon työtä.
fi
10:30
Tiettömän taipaleen takana
Trondheimilainen Ingvar Aabrek Klingenberg jätti museovirkansa ja muutti Hitraan perheen kesäpaikkaan. Talossa ei ole vesijohtoa ja ruoka kypsyy tulella, mutta Ingvar viihtyy ja kirjoittaa teoksia taidehistoriasta.
fi
11:00
Strömsö
Vapaa-ajan ohjelma, jossa käsitellään mm. ruuanlaittoa, puutarhanhoitoa, askartelua ja puutöitä.
fi
11:30
Tuontirakkautta
Voiko toiselta puolelta maailmaa löytää aitoa rakkautta? Dane ja Tani toivovat saavansa lapsensa takaisin. Michael tapaa appivanhempansa. Joutuuko Sandra jättämään lapsensa vielä kerran? Tuotanto: Olof Film, 2018.
fi
12:00
Kanneh-Mason, seitsemän muusikon perhe
Mediailmiöksi nousseessa brittiläisessä Kanneh-Masonien perheessä on seitsemän sisarusta, iältään13-26 vuotta. He ovat kaikki kannuksensa ansainneita ja palkittuja klassisen musiikin viulisteja, sellistejä tai pianisteja. Iloisen perheen kotitalossa Nottinghamissa soi kaikkialla musiikki. Perheen vanhempien taustat ovat Sierra Leonessa ja Antiguassa. He ja heidän lapsensa ovat menestyneet elämässä, mutta siihen on liittynyt paljon kamppailua rotuennakkoluuloja ja vähättelyä vastaan.
fi
13:00
Aarne Tarkas - suomalainen elokuva kiittää
Aarne Tarkas oli suomalaisen elokuvan ihmelapsi, ohjaaja ja käsikirjoittaja, aikakautensa nero, jolla oli runsaan ideavarastonsa lisäksi myös valokuvamuisti. Tarkas vaikutti voimakkaasti suomalaiseen elokuva- ja televisioviihteeseen 1950 - ja 60- luvuilla. Tarkas oli äärimmäisen tehokas työssään, hän teki elokuvakäsikirjoituksenkin vain muutamassa päivässä. Tarkas ohjasi runsaan vuosikymmenen aikana 33 pitkää elokuvaa ja toistasataa televisio-ohjelmaa.
fi
14:00
Totta, tarua ja videopelejä
Vuonna 1348 Ranskassa riehuu musta surma. Aatelistyttö Amicia etsii apua pikkuveljelleen. Pelin historiakuvausta arvioi keskiajan tutkija Jaakko Tahkokallio.
fi
14:30
Lidian autossa
Helmikuussa 2022 Venäjä hyökkää Ukrainaan. Sireenien soidessa psykologina toimiva Lidia ajaa Kiovasta Kharkiviin omilla asioillaan ja tarjoaa kyydin nuorelle naiselle, jolla on hätä siskostaan.
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Jana yrittää pitää Manuelille antamansa lupauksen. Kenet Martina lopulta haluaa puolisokseen? María ja Jana yrittävät onkia tietoa Ramonan Lujániin paluun syystä. Carloksella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kertoa kokeille totuus siitä miksi oli poissa kartanosta niin pitkään. Rómulon ja Pían vastalauseista huolimatta Petran veli saa työtä kartanosta.
fi
16:01
Gran Hotel
Andrés kerää ylpeytensä rippeet ja lähtee hotellista. Muitakin murheellisia elämäntarinoita saa päätöksen. Teresalla on suuria suunnitelmia hotellin tulevaisuuden suhteen, mutta saako hän niitä läpi?
fi
16:46
Norjalaisarkkitehtien koteja
Norjalaisten arkkitehtien koteja esittelevän sarjan uudella kaudella keskitytään vanhan säilyttämiseen ja uudistamiseen. Aloitusjaksossa haastatellaan Astrid Rohde Wangia, joka haluaa tuoda esiin talojen ja paikkojen historiaa
fi
17:15
Suomen historia, uudella tavalla
Tunteet kuumenevat samassa tahdissa ilmaston viilenemisen kanssa, kun neandertalinihmiset keksivät äänestämisen ja kuolemanrangaistuksen.
fi
17:25
Søren Vesterin puutarha
Søren perusti kukkapenkkinsä pari vuotta sitten siemenkylvöillä, ja nyt ne ovat kasvaneet hieman liiankin villeiksi. Hän käy Troensehavenissa Hellen puutarhassa hakemassa inspiraatiota ja vinkkejä kukkapenkkien suunnitteluun. Sitten hän rakentaa vankat istutuspöydät, sillä sellaisia hän on kaivannut jo pitkään.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 03.04.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 03.04.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Keskiviikko 3.4.2024 03.04.2024 18:00.. Ensin selvitetään BUU-klubbenin kuulumiset ja sitten kuorohiiri katsoo sarjoja Trumlen tutkimukset, Leikkien keräilijät sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
18:30
Riistametsällä
Tanskassa eletään jo syksyä. Jørgen ja Nikolaj ovat pystyttäneet leirin Omøn saarelle, missä on moikkaamispakko. Ystävykset haaveilevat saavansa pataan metsäpeuran, ja traktoriajelun jälkeen metsästys voi alkaa. Metsäpeuralla on kuitenkin suuret korvat ja hyvä kuulo. Niinpä metsämiesten on hiiviskeltävä maastossa hipihiljaa, muuten he joutuvat valmistamaan ja syömään vanhan äkäisen kukon.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 03.04.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 03.04.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:53
Tarinoita metsästä
13/20. Kesän monilukuiset livertäjät. O: Kim Saarniluoto. T: Matila Röhr Nordisk Oy.
fi
20:00
Syyttäjä Imma Tataranni
Immalla on tekemistä. Pitää juosta oikeudessa, ymmärtää aktivistiksi ryhtynyttä teiniä ja löytää perustelu sille, ettei aaveita ole oikeasti olemassa. Pietrollakin on suuria suunnitelmia.
fi
21:00
Coco Chanel
Coco Chanel perusti vuonna 1910 ranskalaisen muotitalon, joka tunnetaan mm. parfyymistään, laukuistaan ja pikkumustastaan. Ohjelmassa perehdytään Coco Chanelin nousuun köyhyydestä rautaiseksi liikenaiseksi, värikkääseen rakkauselämään, myötä- ja vastoinkäymisiin.
fi
21:50
Koulu maailman laidalla
Ugyen asuu Bhutanin pääkaupungissa Thiumphussa ja unelmoi muusikon urasta Australiassa. Hänen opettajankoulutukseensa kuuluu harjoittelujakso kaukaisessa Lunanan kylässä, jonne on kahdeksan päivän patikkamatka lähimmästä kaupungista. Tuskaisen matkan jälkeen häntä aluksi hirvittää kylän alkeellinen elämä. Mutta pikkuhiljaa kyläläiset, mukaanlukien luokkahuoneessa asuva jakki, sulattavat hänen sydämensä. O: Pawo Choyning Dorji. Pääosissa: Sherab Dorji, Ugyen Norbu Lhendup, Kelden Lhamo Gurung, Pem Zam. (Lunana - A yak in the classroom, Bhutan 2019)
fi
23:35
Syyttäjä Imma Tataranni
Halloweenin aikaan Valentina pitää kotona bileet. Sen seurauksena koko perhe joutuu evakkoon anoppilaan. Miehenmurha herättää kysymyksiä - onko haamuja olemassa?
fi

TV guide - Thursday, 04/04/24

08:00
BUU-klubben
Torstai 4.4.2024 04.04.2024 08:00.. BUU-klubbenin jännittävien tapahtumien selvittyä kuorohiiri katsoo sarjoja Cowboyhamsteri Billy, Lohikäärme tulee mukaan sekä Possuli.
fi
08:30
Minä osaan!
Emilie on taitava voimistelija. Pian hän lähtee koko joukkueen mukana voimistelutapahtumaan - ihan ilman äitiä. Norjalainen sarja lapsista, jotka uskaltautuvat tekemään jotakin, mitä he eivät ole koskaan ennen kokeilleet.
fi
08:40
Maajussin luontokuvat
Tällä kertaa Jostein saa vieraakseen isän ja tyttären, joiden toiveena on saada täydellinen kuva koskikarasta. Koskikara on Norjan kansallislintu, ja se on hyvin sukkela.
fi
09:20
Norjalaisarkkitehtien koteja
Kim Risager on suuren tanskalaisen Arkitema-arkkitehtitoimiston osakas ja hän asuu L:n muotoisessa tasakattotalossa Aarhusissa. Pyökkien ympäröimä talo edustaa Tanskan arkkitehtuurin kulta-aikaa.
fi
09:50
Søren Vesterin puutarha
Søren perusti kukkapenkkinsä pari vuotta sitten siemenkylvöillä, ja nyt ne ovat kasvaneet hieman liiankin villeiksi. Hän käy Troensehavenissa Hellen puutarhassa hakemassa inspiraatiota ja vinkkejä kukkapenkkien suunnitteluun. Sitten hän rakentaa vankat istutuspöydät, sillä sellaisia hän on kaivannut jo pitkään.
fi
10:20
Teiden sankarit
Tyttökalenteri ja aseman vanha kalusto kuohuttavat tunteita. Linn Beate muuttaa pois kotoa suorittaakseen teoriakokeen, ja Raymondia jännittää bändin tuleva keikka.
fi
11:00
Efter Nio
Tunteet. Matti Rönkä jäi eläkkeelle, kiinteistösijoittaja Ronja Roms, Annie Lööf jätti politiikan, kipuhoitaja Anette Lemström, Camilla Roos sijoitettiin toistuvasti lapsena. Parad Media.
fi
12:00
Simon Reeve Cornwallissa
Simon tutkii Cornwallin ja koko Britannian ympäristöhaasteita. Matkalla näkyy maan tunnetuimpia villieläimiä, kuten Britannian suurin saaliseläin, valtava harmaahylje.
fi
13:00
Valamon tarina
Kulttuurihistoriallinen dokumentti legendaarisen Valamon luostarin vaiheista läpi vuosisatojen. Moneen kertaan uhattuna ollut luostaritoiminta jatkuu nykyisin niin Heinävedellä kuin Laatokalla. O: Lisa Hovinheimo
fi
13:45
Saman sateen alla
Festareihin on viikko ja Sereinin riveissä on erimielisyyksiä. Esitys ei ole valmis ja tapahtumaa järjestävän Mion stressi kasvaa. Jännitys huipentuu showpäivänä. Miten tanssiryhmän käy Tiivistämön lavalla?
fi
14:00
Talot huokuvat historiaa
Andreas ja Matilda Johansson ovat asettuneet asumaan sukutilalle Vallentunaan lähellä Tukholmaa. Talon omalaatuinen historia ulottuu kauas. Pariskunta toivoo, että antiikkiesineiden tuntija Rickard Thunér löytäisi johtolankoja talon menneisyyden selvittämiseksi. Tehtävä ei tunnu olevan helppo. Rakennustutkija Erika Åberg parantaa ilmanvaihtoa ja rakentaa uuden porraskaiteen yläkertaan. Osa 2/6. (Det sitter i väggarna, kausi 8, T:SVT, 2022)
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Jana on pääsemässä lähemmäs menneisyytensä arvoituksia. Salvador suostuu tutkimuksiin - mutta onko mitään tehtävissä näön pelastamiseksi? Kokit lupaavat olla hiiskumatta muille Carlosin salaisuuksista. Jimena ehdottaa miehelleen jotain, joka muuttaisi täysin Lujánin perheen elämän.
fi
16:00
Gran Hotel
Kausi 2, 26/28. Teresa joutuu nöyrtymään saadakseen tahtonsa läpi, mutta suostuuko Andrés tanssimaan hänen pillinsä mukaan? Carlosin jäljiltä löytyy uusi dokumentti, ja epäilys nostaa taas päätään. Javier on pulassa.
fi
16:45
Norjalaisarkkitehtien koteja
Arkkitehti Bjørn Tandberg haluaa intohimoisesti pelastaa ja varjella vanhoja taloja. Norjalaisten arkkitehtien koteja esittelevän sarjan uudella kaudella keskitytään vanhan säilyttämiseen ja uudistamiseen.
fi
17:15
Suomen historia, uudella tavalla
Homo sapiens saapuu Suomeen ja tapaa neandertalinihmiset. Heidän rakkautensa hedelmänä syntyy Homo finlandus.
fi
17:25
Unelmakoti Sisiliassa
Puutarhan kunnostus alkaa olla loppusuoralla, kun muurit on kalkittu ja pizzauuni ja palmut ovat löytäneet paikkansa - mutta saavatko Marie ja Bill kaiken valmiiksi ennen kuin sisilialaiset ystävät saapuvat juhlimaan lopputulosta? Entä onko puutarha sellainen mistä he haaveilivat? Myös Pernilla Månsson Colt pääsee vihdoin näkemään lopputuloksen.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 04.04.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 04.04.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Torstai 4.4.2024 04.04.2024 18:00.. BUU-klubbenin jännittävien tapahtumien selvittyä kuorohiiri katsoo sarjoja Cowboyhamsteri Billy, Lohikäärme tulee mukaan sekä Possuli.
fi
18:30
Huutokauppakesä
Huutokauppakisan paremmuudesta kilpailevat tällä kertaa trollhättanilaiset Anneli ja Tomi Kinnunen sekä Adam Esbjörnsson Helsingborgista ja Marianne Fegth Trondheimista. Huutokauppa käydään Trosassa. Ohjelman juontaa Sofia Rågenklint, ja tuomareina sekä tavaroiden arvon määrittelijöinä toimivat Maria Granström ja Mats Bergstrand. Ruotsalainen huutokauppasarja.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 04.04.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 04.04.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:53
Strömsöstä poimittua
Avotulella voi paistaa maukkaita litteitä leipiä ja nauttia ne sitten hyvien täytteiden kera. Elin Skagersten-Ström ja kokki Anders Samuelsson valmistavat retkiruokaa Strömsön rannalla. Uusinta vuodelta 2018.
fi
20:00
Syyttäjä Imma Tataranni
Arvostettu tutkija ja Dianan ystävä on surmattu. Kuka pääsi lukittuun tutkimuskeskukseen ja miksi hänet ammuttiin? Liittyikö teko uhrin työhön? Pietro remontoi klubiaan innolla.
fi
21:00
Pohjoismaiset kulttuuriskandaalit
Metoo -liike iskee Pohjoismaihin rajusti. Mutta kuka joutuu tulilinjalle? Nuoren suomenruotsalaisen näyttelijän tarina osoittaa, että seksuaalinen häirintä teatterissa ei ole ohi.
fi
21:30
Revival 69: kaikkien aikojen rock-konsertti
Torontossa tehtiin syyskuussa 1969 rockhistoriaa. Nuori promoottori John Brewer oli saanut koottua 12 tunnin Rock 'n' Roll Revival -festivaalilleen yllättävän kovan esiintyjäkaartin: Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Bo Diddley, Little Richard, Gene Vincent, Chicago, The Doors, Alice Cooper... Rock and rollin veteraanit ja päivän ykkösnimet kohtaisivat Varsity-stadionilla. Tapahtuma oli kuitenkin peruuntua viime hetkellä, kunnes Beatlesista ulos pyristelevä John Lennon lupautui mukaan. Mukana D. A. Pennebakerin kuvaamia musiikkiosuuksia, joista osa nähdään vasta nyt ensi kertaa. Ohjaus Ron Chapman. (Revival 69: The Concert That Rocked The World, Kanada 2022)
fi
22:47
Rakasta tänään, huomenna...
Toisen maailmansodan aikana itärintamalla palveleva saksalainen sotilas pääsee lyhyelle lomalle, jonka aikana hän sekä rakastuu että todistaa kotirintaman muuttuneen peruuttamattomasti. Pääosissa: John Gavin ja Lilo Pulver. Ohjaaja: Douglas Sirk. (A Time to Love and a Time to Die, USA 1959)
fi