Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

TV guide - Thursday, 28/03/24

08:00
BUU-klubben
Torstai 28.3.2024 28.03.2024 08:00.. BUU-klubbenin jännittävien tapahtumien selvittyä tukkahiiri katsoo sarjoja Cowboyhamsteri Billy, Lohikäärme tulee mukaan sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
08:30
Minä osaan!
Adrian ei ole ennen luistellut, mutta nyt hän haluaa kokeilla sitä. Mitenhän siinä käy?
fi
08:40
Maajussin luontokuvat
Osa 5/5. Jostein käyttää rakentamaansa naamioitua lauttaa saadakseen täydellisen kuvan saalistavasta kalasääskestä. Hänen on maattava tuntikausia paikallaan ja odotettava oikeaa hetkeä. Maj-Lena ja paimenkoirat ovat valmiita kamppailemaan mestaruudesta, mutta miten kukin koira onnistuu vuorollaan? Kisan jälkeen on aika pohtia mennyttä. Tekikö pari aikoinaan oikean ratkaisun?
fi
09:20
Tanskalaisarkkitehtien koteja
Arkkitehti Eva Harlou tutustuu Kööpenhaminassa kollegansa Kim Herforth Nielsenin asuntoon, joka rakennettiin alun perin laivaston verstaaksi. Nielsen on suunnitellut mm. Liverpoolin uuden museon.
fi
09:50
Søren Vesterin puutarha
Søren on rakastunut koristeheiniin, sillä niillä puutarhaan voi luoda tilan tuntua. Niinpä hän vierailee jälleen Poulin luona, joka tietää koristeheinistä kaiken. Lisäksi saadaan vinkkejä siitä, miten liejuiselle lammelle tehdään kevätsiivous.
fi
10:20
Teiden sankarit
Kalalastissa oleva rekka on suistunut tieltä ja kaatumaisillaan. Paul Kyrre työtovereineen yrittää nostaa rekan takaisin tielle. Asiaa hankaloittaa virolaisen rekkakuskin kielitaidottomuus.
fi
11:00
Efter Nio
Tabu. Näyttelijä Pekka Strang, Johanna Aatsalo dopingpaljastuksesta, taiteilija Jani Leinonen, Ida Rosenblad kotisynnytyksestä, Linda Mannila tekoälystä, Eva-Lotta Backman jääturvallisuudesta. Parad Media.
fi
12:00
Simon Reeve Cornwallissa
Simon Reeve matkustaa läpi Cornwallin, jolle turismi on tärkeä tulonlähde. Tutustumme Britannian kauneimpiin rannikkoseutuihin sekä sen uskomattomiin asukkaisiin, jotka tekevät alueesta ainutlaatuisen. Ennen turismin kasvua oli kaivostoiminta tärkeää Cornwallissa ja edelleen tärkein vientituote öljyn jälkeen on kaoliini, jota siellä louhitaan.
fi
13:00
Matsi
Kaksi keski-ikäistä naista tenniskentällä. Tunnin ottelu. Miten vastata psykologiseen, jopa likaiseen peliin? Onko aina pakko pysyä rauhallisena? Käsikirjoittaja ja ohjaaja: Pia Andell. Of Course My Films, 2018.
fi
13:15
Tsernobyl - unelman tuho
Radioaktiiviset pilvet leviävät Eurooppaan ja reaktorin sammutustyöt alkavat. Ydinonnettomuuden syitä puidaan oikeudessa.
fi
14:01
Talot huokuvat historiaa
Kalmarin kaupungissa on idyllinen katu, jonka varrella vanhassa puutalossa asuvat Johanssonit. Sisarukset Matilda ja Viktor remontoivat täyttä vauhtia pientä rakennusta talon pihapiirissä. Avukseen he saavat rakennustutkija Erika Åbergin, joka selvittää maalikerrosten alta värin, jolla talo pitäisi maalata. Erika selvittää mitä historiallisen talon maalaamisessa on huomioitava. Antiikkiesineiden tuntija Rickard Thunér kaivaa esiin talon salaisuuksia. Hän löytää varsinaisen valokuva-aarteen ja onnistuu selvittämään kiehtovia ihmiskohtaloita. Osa 6/6,T: SVT, 2021
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Martinan äidillä on uutispommi. Manuelin lääkäriystävä saapuu kartanoon ja on aika erikoinen tapaus. Catalinan havainto opettajasta huolestuttaa keittiön rouvia yhä pahemmin.
fi
16:00
Gran Hotel
Kauanko Javierin simputus vielä jatkuu? Alicia löytää jotain odottamatonta. Houdini vetää poliiseja nenästä, vaan kuka onkaan ovelin? Sofian salaisuus saa järkyttävän käänteen, eikä se jää ainoaksi.
fi
16:45
Tanskalaisarkkitehtien koteja
Norjalainen arkkitehti Marina Bauer on erikoistunut suunnittelemaan innovatiivisia tiloja, joista avautuu hienot näkymät luontoon. Hän on modernisoinut vanhoja latoja ja kokeillut uudenlaista puun käyttöä rakentamisessa. Marina Bauer asuu Bergenissä hiljattain uusitussa talossa. Talo sijaitsee huikealla paikalla.
fi
17:15
Paikan kertomaa
Helsingin Diakonissalaitoksen historia alkaa jo vuodesta 1867, kun toiminta alkoi sairaanhoidolla ja nuorten naisten kouluttamisella hoitotyöhön. Diakonissa Eira Pulkki kertoo Wenzel Hagelstamille laitoksen historiasta, toiminnasta ja museon kokoelmista.
fi
17:25
Unelmakoti Sisiliassa
Kesä lähestyy pikavauhtia. Billin ja Marien on otettava työnjohtovastuuta puutarhan kunnostustöistä vuorotellen, jotta kaikki etenisi suunnitellusti. Lopulta nelimetrisiä kasveja nostetaan paikoilleen, mutta Marie murehtii sitä, ettei puutarha tunnu omalta.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 28.03.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 28.03.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Torstai 28.3.2024 28.03.2024 18:00.. BUU-klubbenin jännittävien tapahtumien selvittyä tukkahiiri katsoo sarjoja Cowboyhamsteri Billy, Lohikäärme tulee mukaan sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
18:30
Huutokauppakesä
Ludvikassa asuvat ystävykset Maria Andersson ja Nina Thidé Gustavsson saavat huutokauppakisassa vastaansa Anders ja Petronella Hedinin. Kumpi pareista tekee parempia löytöjä Södra Lungerin huutokaupassa? Ohjelman juontaa Sofia Rågenklint, ja tuomareina sekä tavaroiden arvon määrittelijöinä toimivat Maria Granström ja Mats Bergstrand.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 28.03.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 28.03.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:53
Strömsöstä poimittua
Tyhjistä viinipulloista voi tehdä sekä juomalaseja että tunnelmallisia lyhtyjä. Camilla Forsén-Ström kokeilee Strömsön puutarhassa lasinleikkausta kylmän ja kuuman vuorottelulla. Uusinta vuodelta 2018.
fi
20:00
Syyttäjä Imma Tataranni
Kausi 2, 1/16. Pariisin loma on takana - toiko se helpotusta pulmiin? Imma pääsee heti tositoimiin maatilalla, jossa eläinten juoma-altaasta isännän löysi kuolleena kukapa muu kuin Imman oma pomo.
fi
21:00
Pohjoismaiset kulttuuriskandaalit
Oslolainen teatteriryhmä kuvaa poliitikkojen koteja, koska haluaa selvittää rasismin maantiedettä - ja synnyttää jättimäisen poliittisen skandaalin. Tukholmalainen taidekoulu joutuu kohun keskelle, kun ryhmä ei-valkoisia taideopiskelijoita ehdottaa koulun Vita havet -gallerian nimen muuttamista.
fi
21:30
Lähiöbotox: African Metal Tour
Lähiöbotoxin jäsenet ovat toisilleen kuin perhettä. Bändi on unelmoinut keikkareissusta Vikin toiseen kotimaahan Angolaan jo bändin perustamisesta lähtien. Kuusi vuotta yhdessä soittaneen bändin hullu unelma on nyt toteutumassa. Ennen matkaa Viki tapaa isoveljensä, jonka kanssa hän pohtii, mitä kaikkea tunteikas matka ja jälleennäkeminen Angolassa elävän isän kanssa voi tuoda eteen.
fi
22:00
Lähiöbotox: African Metal Tour
Ensitapaaminen isän kanssa kahdenkymmenen vuoden jälkeen luo paineita molemmin puolin. Viki käy ensimmäistä kertaa äitinsä haudalla, eikä kaikki ole kuten pitäisi. Kulttuurishokki lyö vasten kasvoja. Viki on poikkeuksellisesti vastuussa rundin järjestelyistä Angolassa, mikä jännittää muita bändiläisiä. Järjestelyjen keskellä Viki tutustuu paikalliseen metalliskeneen.
fi
22:33
Lähiöbotox: African Metal Tour
Loput bändistä saapuu Angolaan. Kaksi perhettä kohtaa, kun Viki vie bändin tutustumaan sukuunsa. Tunteet ovat pinnassa, kun Viki tapaa ensimmäistä kertaa siskonsa. Viki vierailee myös paikallisella radioasemalla promoamassa keikkoja ja levittämässä itämetallin ilosanomaa Angolaan.
fi
23:02
Lähiöbotox: African Metal Tour
Lähiöbotox soittaa ensimmäisen ulkomaankeikkansa! Keikkapaikka on erikoisin missä bändi on koskaan esiintynyt. Tunnelma kiristyy soundcheckissä. Viki jännittää, mitä paikalliset ajattelevat bändin musiikista ja tuleeko keikalle yleisöä.
fi
23:33
Lähiöbotox: African Metal Tour
Bändi nauttii vapaapäivästä safarilla, mutta autokyydistä on rentoutuminen kaukana. Hanad näkee leijonan. Viki oppii lisää Angolan sotaisasta historiasta paikallisessa museossa. Seuraava keikka lähestyy, ja Wilskan pinna kiristyy. Bändi pääsee tutustumaan lämppäribändiinsä nimeltä Tiranuz.
fi

TV guide - Friday, 29/03/24

00:01
Lähiöbotox: African Metal Tour
Bändiläisillä on tunteet pinnassa, kun Lähiöbotoxin Angolan reissun viimeiselle keikalle ilmestyy yllätysvieras Suomesta. Pääkeikalla tunnelma on katossa. Paikallinen heviyleisö saa bändin energiat uusiin sfääreihin ja pitti pyörii. Keikan jälkeen bändi viettää haikean illan, kun on aika hyvästellä Angola ja uudet ystävät.
fi
07:50
BUU-klubben
Perjantai 29.3.2024 29.03.2024 07:50.. Tänään katsotaankin koko viikon kaikki BUU-klubbenin tapahtumat kerralla!
fi
08:30
Kotijumppaa Sofian kanssa
Jumppaa SVT:n kotitreeneissä! Tällä kertaa Sofia Åhman keskittyy liikkuvuuden parantamiseen. Ei suomenkielistä tekstitystä.
fi
08:50
Mårten Mickos - Otaniemestä Piilaaksoon
Mårten Mickos toimi yrityksen toimitusjohtajana, kun MySQL myytiin miljardilla dollarilla vuonna 2008. Miten se oikein onnistui ja mitä uhrauksia sen vuoksi tehtiin? Entä minkälaista elämä on sen jälkeen, kun ihminen on tehnyt läpimurron, hänestä tulee kaikkien tavoittelema ja pankkitililläkin on niin monta nollaa, ettei mistään oikeastaan tarvitse välittää? Clayhill, 2024.
fi
09:20
Pohjoismaiset kulttuuriskandaalit
Jani Leinonen ripustaa ristille Ronald McDonaldin ja saa kristityt heittämään polttopulloja taidemuseon seinään. Elisabeth Ohlsonin sateenkaarevat valokuvat Jeesuksesta synnyttävät mellakoita ja suututtavat itse paavin. Mitä tapahtuu, kun taiteen vapaus törmää uskontoon?
fi
09:50
Studio 65
Kaikenikäiset ihmiset kaipaavat rakkautta, ja nettideittailusta onkin tullut suosittua myös vanhempien ihmisten keskuudessa. Deittiasiantuntija Jeanette Vinberg kertoo, miten laaditaan houkutteleva profiili. Annika Cripps ja Mammad Maleki osallistuivat SVT:n Hotell Romantik -tv-sarjaan, missä yli 65-vuotiaat etsivät sitä oikeaa.
fi
10:20
Maajussin luontokuvat
Osa 5/5. Jostein käyttää rakentamaansa naamioitua lauttaa saadakseen täydellisen kuvan saalistavasta kalasääskestä. Hänen on maattava tuntikausia paikallaan ja odotettava oikeaa hetkeä. Maj-Lena ja paimenkoirat ovat valmiita kamppailemaan mestaruudesta, mutta miten kukin koira onnistuu vuorollaan? Kisan jälkeen on aika pohtia mennyttä. Tekikö pari aikoinaan oikean ratkaisun?
fi
11:00
Tarinoita pikkukaupungista
Kaksikielisiä pikkukaupunkeja käsittelevässä sarjassa tutustutaan tällä kertaa Paraisiin. Parainen oli pitkään keskiaikaisen kirkon ympärille muodostunut pieni kylä ja kauppapaikka. Suuri muutos tapahtui 1900-luvun alussa. Silloin eräs maanviljelijä perusti kalkkikaivoksen, joka on hallinnut pientä yhteisöä tähän päivään asti. Nykyään Paraisten kaupunki ulottuu myös pitkälle saaristoon. Tuotanto: Douglas Productions, 2024.
fi
12:00
Ruotsinkielinen jumalanpalvelus
Anders Lindström ja Kjell Wikström johdattavat katsojat pitkäperjantain tapahtumiin Tammisaaren kirkossa kuultavan dramatisoidun tekstinluvun kautta. Jumalanpalveluksen liturgeina toimivat Meri Yliportimo ja Wille Westerholm. Kuoronjohtaja Inkeri Aittola johtaa Vox Aroni -lauluryhmää, jonka jäsenet esittävät myös useita soololauluja. Pia Nygård toimii urkurina, ja mukana on myös jousikvartetti. Tv-ohjaus: Rufus Hedengren.
fi
12:55
Norjaa ristiin rastiin
Veteraanijunan paluu. Useiden satojen vapaaehtoisvoimin toteutuneiden työtuntien jälkeen veteraanijuna tekee paluun raiteille.
fi
13:00
Kaivosmiehen tytär
Sissy Spacek palkittiin Oscarilla elämäkertaelokuvasta, jossa Loretta Lynn (1932-2022) raivaa tietään Kentuckyn kaivosseudun köyhyydestä country-musiikin ykköstähtien joukkoon. Muissa pääosissa: Tommy Lee Jones, Levon Helm ja Beverly D'Angelo. Ohjaaja: Michael Apted.
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Onko Cruz kateellinen lankoaan kohdanneesta onnesta? Martina on tuskissaan, Curro kiukuttelee ja María käy kierroksilla. Sentään yksi asia kääntyy hyväksi.
fi
16:00
Gran Hotel
Belén hämmentää tahallaan palvelusväkeä. Alfredo etsii neulaa heinäsuovasta. Ayala uskoo että Sofia on syytön mutta tarvitsee liittolaisen talon sisältä. Javier vapautuu keittiöstä.
fi
16:47
Luostari
Tutustumme uuden Valamon munkkiluostariin Heinäveden Papinniemessä ja Valamon menneisyyteen. Oppaana isä Panteleimon.
fi
17:07
Pääsiäismunia
Lyhyt animaatioelokuva erikoisten asioiden löytämisestä tavallisista paikoista. Ohjaus Nicolas Keppens. T: Animal Tank (Easter eggs, Belgia 2020)
fi
17:24
Veljesten keittiössä
Eräässä jaksossa Pricen veljekset erehtyivät tekemään pizzaa, johon tuli banaania. Nyt ei moinen virhe toistu, siitä pitää topakka Patrizia huolen. Tässä pastajaksossa on tarjolla aitoja italialaisia pastaruokia, kuten tyylikästä pasta alla normaa, legendaarista tortellini in brodoa ja häpeilemättömän houkuttelevaa vincisgrassi-lasagnea Marchen alueelta.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 29.03.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 29.03.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Perjantai 29.3.2024 29.03.2024 18:00.. Tänään katsotaankin koko viikon kaikki BUU-klubbenin tapahtumat kerralla!
fi
18:40
Koiraperheet käytöskoulussa
Norjalainen koirankouluttaja Maren Teien Rørvik kokoaa kotiinsa seitsemän hännän heiluttajaa, jotka kaikki tarvitsevat käytöstreeniä. Yhdellä koirista on kiusallinen ongelma.
fi
19:21
Yksi kaupunki - yksi tarina
Kiehtovia tarinoita ruotsalaiskaupunkien historiasta.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 29.03.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 29.03.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:40
Pianotunti
Japanilaiseen animetyyliin tehty lyhyelokuva kahdesta nuoresta ihmisestä vuoden 1941 Helsingissä. Pianolla soitettu melodia kietoo heidän elämänsä yhteen samalla kun maailma heidän ympärillään on tullut hulluksi. Ohjaus ja käsikirjoitus: Nils-Erik Ekblom ja Tom Norrgrann, 2022.
fi
19:54
Strömsöstä poimittua
Lintulassa viljellään puutarhakasvien lisäksi viljoja, jotta luostari olisi mahdollisimman omavarainen. Valamon luostaripuutarhassa on Suomen suurimpiin kuuluva viinirypäletarha. Toimittaja: Elisabeth Morney.
fi
20:00
Syyttäjä Imma Tataranni
Pää pilvissä ja jalat maassa, se on Imman periaate. Korkkareilla keikkuva syyttäjä joutuu hankaliin paikkoihin mutta valmista tulee aina ennen pitkää. Mutta entä Imma itse, naisena?
fi
21:00
Bohemian Rhapsody
Freddie Mercury taivutti normeja ja rikkoi tapoja - ja hänestä tuli Queenin avulla yksi musiikkihistorian merkittävimpiä nimiä. Mutta Mercurya koetteli myös suru ja taistelu oman henkensä puolesta.
fi
23:10
Syyttäjä Imma Tataranni
Kausi 2, 1/16. Pariisin loma on takana - toiko se helpotusta pulmiin? Imma pääsee heti tositoimiin maatilalla, jossa eläinten juoma-altaasta isännän löysi kuolleena kukapa muu kuin Imman oma pomo.
fi