dk4

dk4

Her på dk4 får du alt det, som du ellers mangler på dit tv – for dk4 er vedkommende tv, hvor over 95 % af alle programmerne er danske. Her finder du madprogrammer med fx Mik Schack. Du finder rejseprogrammer, fiskeprogrammer og jagtprogrammer. Vi har flere aktuelle politiske programmer – både med folketingspolitikere og om EU. Det er også her, du kan se musikprogrammer med landets bedste kunstnere, og programmer om litteratur, samtaleprogrammer om Kierkegaard, om børneopdragelse og programmer om arkæologi. Ligesom det er her på dk4, du oplever alle de bedste schlagerkunstnere fra nær og fjern, dansktoppen, lokalt tv - samt en hel del mere. dk4 er kort sagt vedkommende tv, hvor mindst 95 % af programmerne er danske. dk4 er landsdækkende og når ud til cirka 2 millioner danske husstande. Det betyder at dk4 har en af landets største udbredelser. Vi er med andre ord hele Danmarks danske tv-kanal.

Denmark

TV program - Piatok, 03.05.2024Teraz

00:05
Lokalt kvarter
Centerleder Andreas Hermann fra Naturvejlederne Sønderborg er gæst i studiet hos DKsyd. Her fortæller han, hvorfor naturen er så vigtig for os mennesker. Bliv inspireret til, hvad man må og kan, når man færdes rundt i naturen. Og så kommer Andreas Hermann naturligvis ind på naturvejledernes arbejde med blandt andet formidling af viden om plante- og dyrelivet.
da
dk4
00:35
Allan Bo Quintet Koncert
Allan Bo Quintet er en fremragende jazzgruppe, der leverer en forfriskende og dynamisk lyd. De er kendt for deres tekniske færdigheder og evne til at skabe stemningsfulde og engagerende koncerter, der inspirerer publikum. Med et imponerende repertoire og en passion for deres kunst, er Allan Bo Quintet uden tvivl en af de mest spændende jazzgrupper at opleve i Danmark. Orkesteret består af Allan Bo på vokal og kontrabas, Finn Odderskov på fløjte og tenorsax, Ole Kock Hansen på piano, Bjarne Roupe på guitar og Roger Berg på trommer. Du finder dem lige her, på dk4.
da
dk4
01:55
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-specialister i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne John Iversen, selvstændig rådgiver og tidligere medlem af Europa-Parlamentet, og Karin Liltorp, der er kandidat til EP-valget for Moderaterne. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
02:40
film:syn
Dagens filmsyn bliver et sælsomt mix. Vi starter med at se på kvindelige skurke på film. Derpå zoomer ind på filmfestivalen CPH:DOX, hvor vi både skal se nærmere på en film om alderdom og død – og en film om ungdom og poesi.
da
dk4
03:45
Fiskemagasinet
Masser af sol og masser af fisk. Det var ingredienserne, da Mads Hussing og Fiskemagasinet tog med en flok danskere til Maldiverne. Der er mange fisk og mange fiskemetoder, man kan bruge ved Maldiverne, og i disse programmer gælder det fiskeri med levende agn. Fra morgenstunden bliver der fanget bonitoer, og de skal bruges som agn til de helt store fisk. Der kan være masser af ventetid, men når der først er hug, så er chancen der også for den helt store fisk.
da
dk4
04:10
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:30
Q-Cast
Han var TV2´s faste mand i Mellemøsten. I dag sidder Steffen Jensen tilbage med alvorlige ar på sjælen og spørger, om det var det hele værd. Mød ham i en meget åbenhjertig samtale med Henrik Qvortrup.
da
dk4
05:15
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og giver et indblik i den militære verden både herhjemme og i udlandet. I det her program ser vi nærmere på 2 velkendte militære organisationer, der begge lige har rundet 75 år. Vi befinder os i en tid, hvor krigen fortsat raser med uformindsket styrke i både Ukraine og Mellemøsten. Samtidig begynder vi herhjemme i Danmark, i stigende grad, at føle de direkte konsekvenser af disse konflikter. Tag for eksempel den danske fregat Iver Huitfeldt, der for nylig vendte hjem efter en dramatisk episode i Adenbugten. Her blev skibet angrebet af droner afsendt af Houthi-bevægelsen, men besætningen formåede at nedskyde fire af dem. Desværre blev triumfen dæmpet af tekniske problemer om bord, som netmediet OLFI valgte at offentliggøre. Det førte til en mediestorm, og forsvarsministeren besluttede at fritage forsvarschefen, Flemming Lentfer for tjeneste og indsætte den tidligere chef for Special Operations Kommandoen Michael Hyllegaard som fungerende forsvarschef.
da
dk4
05:45
Europas fremtid
Hvad mener europæerne, at EU skal fokusere på i de kommende år? Hvilke ideer og kommentarer har de til det europæiske fællesskab? Hvordan skal EU-samarbejdet udvikle sig? Med serien "Europas fremtid – dit EU" giver dk4 borgerne mulighed for at stille spørgsmål og komme med ideer til EU-politikerne om retningen for det europæiske samarbejde. Derfor indgår spørgsmål, ideer og kommentarer fra borgerne i hvert program, når Christian Foldager sammen med et dansk medlem af Europa-Parlamentet kommer rundt om forskellige aspekter af Europas fremtid. I dette program er der særligt fokus på ungdommen og børnene, på uddannelse og idræt, men også på kultur. Politikområder, der almindeligvis hører under medlemslandene, men som også støttes og suppleres af EU. Gæst er Pernille Weiss, medlem af Europa-Parlamentet for Det Konservative Folkeparti. "Europas fremtid -" dit EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
06:20
Hjemme hos
Hun - en vidtspændende kunstner, skuespiller, historiefortæller og leder af Teater Viva. Han - musiker, komponist og instrumentbygger. Sammen lever de i et økologisk og bæredygtigt andelssamfund i Hjortshøj ved Aarhus, og vi er med, når de går i marken for at hente løg og majs. Katrine går egne veje, og det har hun gjort, siden hun var barn, hvor hun valgte at være tavs - altså ikke ville tale med voksne. Senere, som ung, vagabonderede hun i Sydeuropa. Hvorfor hun gjorde det? Det får vi historien om, ligesom vi skal høre Aksel fortælle om mødet med gamle norske musikinstrumenter. Han var kun 13, men blev så total bjergtaget, at han siden har bygget sine egne. De optræder sammen, hvor hun fortæller eventyr, og han akkompagnerer. Sammen håber de, at de ved at bruge stemmen, musikken og kunsten som et talerør, kan være med til hjælpe os alle til at forstå den verden, vi lever i, og sikre en mere bæredygtig fremtid.
da
dk4
06:55
KulturHave med Gunhild Lange Skovgaard
Gunhild Lange Skovgaard er professor dr. med og speciallæge indenfor dermato-venerologi – dvs. det speciale, der omfatter forebyggelse, diagnostik, behandling, symptomlindring og rehabilitering af patienter med sygdomme, skader og medfødte misdannelser i huden samt med seksuelt overførte sygdomme. Gunhild Lange Skovgaard blev den tredje kvinde i Danmark, der blev ansat som professor og tillige centerleder på Rigshospitalet på baggrund af sin aids-forskning i USA i 1980´erne. Men hun har også en stor kærlighed til og forbrug af kunst og kultur og mener selv, at inspirationen fra kunst og kultur er en del af hemmeligheden den imponerende karriere og det store samfundsmæssige engagement. Hvordan det hænger sammen, og hvad det er kunst og kultur kan, taler hun med Christian Have om i denne udgave af "KulturHave". "KulturHave" produceres i samarbejde HAVE Kommunikation & PR.
da
dk4
07:30
Den Juridiske Brevkasse
Vært Isse Sandorf Uth Jacobsen får besøg af eksperter fra Kasus Advokater, som bl.a. svarer på, om man kan give sit barnebarn 20.000,00 kr. i konfirmationsgave uden skatter eller afgifter. Et kommende forældrepar har også spurgt brevkassen, om man kan bytte babyudstyr hos det firma, som har opkøbt det konkursbo, som webshoppen tilhørte.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Danmark
"Nede i Europa har de fået en fiks idé" lød det i en af de mest populære anti-EF-sange. Programrækkens titel er således inspireret af Skousen og Ingemanns "EEC Blues" fra 1972, men indholdet er helt nutidigt. I dette program er temaet "EU-fredsprojektet køber våben", og gæsterne i studiet hos Mette Frobenius er lektor ved Forsvarsakademiet Peter Viggo Jakobsen og Susanna Dyre-Greensite, der er forperson for Folkebevægelsen mod EU. "Danmark -" nede i Europa" er produceret i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
2023
da
dk4
09:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Allan Søgaard-Andersen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for SF. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Bertel &
2024
11%
da
dk4
11:00
Erindringsbio
Film 1: God tur (Kirsten Bundgaard, 1956). Et indblik i danskernes ferievaner. Dansk Vandrelaugs film viser glæderne ved at bruge sin dyrebare ferie på cykel- eller vandreture, hvor man kan overnatte på vandrehjem rundtom i Danmark. Nogle har god tid, som parret Else og Jørgen, mens andre, som den unge mand Hans, suser igennem landskabet. Filmens musik er komponeret af Bent Fabricius-Bjerre. Film 2: Sol, sommer og badevand (Henning Ørnbak, 1954). Oplysningsfilm om badesikkerhed med Dirch Passer i hovedrollen som den dumdristige, glade badegæst, der glemmer alle forholdsregler. Speakeren, sportsjournalisten Gunnar Nu Hansen, fortæller ham heldigvis, hvad han ikke må, og hvorfor han ikke må det.
da
dk4
11:30
Det bedste og det værste ved EU
Sofie Winge Petersen er iværksætter og virksomhedsejer, men også medlem af Ungeklimarådet, og dermed en fremtrædende stemme som repræsentant for ungdommen i klimaspørgsmål. Hvad fremhæver hun som det bedste og det værste ved EU? Det handler samtalen om, når Sofie Winge Petersen er gæst hos Mette Frobenius i denne udgave af "Det bedste og det værste ved EU". Programrækken "Det bedste og det værste ved EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
12:00
Bag om forfatterne
Hvad driver forfatterne? Hvorfor skriver de? Hvad er det for en historie, de bare må fortælle os? Det ser vi nærmere på i serien "Bag om forfatterne", hvor vi i små korte interviews graver os helt ind under huden på nogle af nutidens mest interessante og velskrivende, danske forfattere. I denne udgave af programrækken møder vi Jens Chr. Grøndahl, der har et langt og kritikerrost forfatterskab bag sig. Hans nyeste roman har titlen "Fra i nat sover jeg på taget". Hvorfor nu det? Hvad handler den om? Det fortæller Grøndahl om i programmet, der også indeholder møde med den svenske forfatter Linn Ullmann og Suzanne Brøgger, som fortæller om deres nyeste udgivelser. Ullmann om "Pige, 1983" og Suzanne Brøgger om "Drama". "Bag om forfatterne" er produceret i samarbejde med Gyldendal.
da
dk4
12:25
Værkstedet
For rigtig mange seniorer kan det være en stor udfordring at gå fra et aktivt arbejdsliv til en tilværelse som pensionist. Den udfordring var der en gruppe pensionister, der gjorde noget ved -" allerede tilbage i 1984. Midt i Aarhus fandt de en gammel 4-etagers ejendom fra 1905 -" en ejendom som tidligere havde været en smedevirksomhed, og som nu stod tom og derfor var perfekt til at være stedet, hvor pensionerede håndværkere kunne mødes. Vi er på besøg -" og Thomas, der er ansat som koordinator i Aarhus Kommune, og som har sin daglige gang i huset -" vil vise os rundt og fortælle om denne ''Pandoras vidunderlige æske'' -" som nogle af husets brugere kalder huset. I dag er det ikke kun pensionerede håndværkere, der benytter det, men også efterlønnere og førtidspensionister, der alle har fravalgt lænestolen og tilvalgt fællesskabet, et fællesskab som giver ny energi. Her kan de arbejde med alt i de mange forskellige værksteder, lige fra træ og metal til keramik, glas og meget mere.
da
dk4
13:05
Dansk-tysk med Matlok
I denne udgave af -œDansk-tysk med Matlok" handler det om fodbold – især i Tyskland, men også om fodboldens betydning politisk, samfunds- og identitetsmæssigt i Tyskland og i Danmark. Anledningen er det forestående EM i fodbold, der afvikles i Tyskland – også med dansk deltagelse, og Matlok har derfor inviteret en absolut fan og kender af både tysk fodbold, politik og samfund til samtale. En person, der har mødt den tyske fodboldkejser Franz Beckenbauer hele to gange – nemlig Lykke Friis.
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
2023
da
dk4
14:30
Lokalt kvarter
42 % af unge under 25 har prøvet at ryge hash, men for de fleste, er det en kort fornøjelse. Nogle bliver imidlertid ved, og hashen følger dem højt op i alderen. En af dem var christianshavneren Jens Ottosen, som nåede at ryge i 40 år, inden han lagde den på hylden. Han var en -œhøjt fungerende misbruger", hvilket vil sige at det lykkedes at balancere hash, familie og job på en måde, så alting fungerede, mere eller mindre. Men en dag blev det for besværligt, og der var kun én løsning -" at kvitte for altid. Det kom der er roman ud af, som Jens Ottosen fortæller om her. Medvirkende: Jens Ottosen, konsulent og forfatter.
da
dk4
15:00
Fiskemagasinet
Masser af sol og masser af fisk. Det var ingredienserne, da Mads Hussing og Fiskemagasinet tog med en flok danskere til Maldiverne. Der er mange fisk og mange fiskemetoder, man kan bruge ved Maldiverne, og i disse programmer gælder det fiskeri med levende agn. Fra morgenstunden bliver der fanget bonitoer, og de skal bruges som agn til de helt store fisk. Der kan være masser af ventetid, men når der først er hug, så er chancen der også for den helt store fisk.
da
dk4
15:30
Kalkunjagt i Tjekkiet
Steen har købt en jagtrejse på internettet hos en udbyder han ikke kendte i forvejen. Nu melder spørgsmålene sig så: Hvad er det han har rodet sig ud i? Kommer der overhovedet nogen og henter ham? Har han bare sendt pengene ud i det uudgrundelige internet? Og hvad med jagten? Får han det han drømte om? Alt dette og meget mere får du svar på i denne forårsfriske udgave af "Jagtmagasinet", der er taget på kalkunjagt i Tjekkiet.
da
dk4
16:00
Fredags Bingo
2008
da
dk4
17:05
Anne-Vibeke rejser
Dette rejseprogram med Anne-Vibeke tager udgangspunkt lige i hjertet af det sted, hvor Karen Blixen slog sig ned i Kenya sammen med sin mand baron Bror von Blixen og boede hele 17 år i det, der blev hendes elskede Kenya. I dag ejes lodgen i Nairobi af Karsten Ree, der gør utrolig meget for lokalsamfundet både i Nairobi og i Masai Mara, hvor han også driver en øko-logde, som Anne-Vibeke besøger. Anne-Vibeke besøger først hovedstaden Nairobi, og så går rejsen mod nord for at besøge en af de mindre kendte nationalparker Samburu National Reserve og Buffalo Spring Reserve, som er kendetegnet for helt igennem unik natur med masser af vilde dyr. Herfra går rejsen mod sydøst til den verdenskendte nationalpark Masai Mara, og på køreturen dertil går rejsen bl.a. forbi det 74 meter høje vandfald Thomsons Fall, der er opkaldt efter faren til den skotske geolog, der kom her som den første europæer i 1883. Vandfaldet er en del af Ewaso Ng'iro floden i Central Rift Vally, der er en 6000 km lang dal mellem Israel og Mozambique. Et udsigtspunkt ud over denne del af dalen ses ganske kort fra vandfaldet. Vi besøger også Lake Nakuru Nationalpark. I udkanten af Masai Mara ligger den danskejet øko-lodge Karen Blixen Camp og det er netop den, der er udgangspunktet for at komme tæt på masaierne og det imponerende dyreliv i nationalparken Masai Mara, der sammen med Serengeti Nationalpark i Tanzania dækker et areal på størrelse med Danmark – et af verdens største økosystemer. I programmet giver Anne-Vibeke masser af tips til dig, der skal på safari for første gang, men også dig, der har prøvet det før og gerne vil have gode råd til de prioriteringer, der følger med på en rundrejse i så stort et land som Kenya. Læs meget mere om safarirejser på www.annevibekerejser.dk/rejseinspiration/safarirejser
da
dk4
17:35
Kræft, kærlighed og kunst
- Du skal bare finde dig selv, siger folk velmenende til ham, men hvordan skal man kunne det, spørger René sig selv, når det "selv" er blevet kraftigt amputeret? Og det er den følelse, René Jacobsen har – følelsen af at føle sig amputeret – efter at han på bare fire måneder mistede hustruen gennem 34 år til cancer. René fortæller åbent og ærligt om det at miste, og hvordan han – sammen med sine to voksne sønner og børnebørn – finder en ny hverdag – et nyt liv. René er født i slutningen af 50'erne ind i en familie som – hvis han selv skal sige det – nok ville være blevet betragtet som dysfunktionel. Men han er også født med en ukuelig stærk vilje og en tro på sig selv – en tro, der har ført ham ad veje, som ikke på nogen måder stod skrevet i kortene.
da
dk4
18:25
Ideernes holdeplads
I dette afsnit af Ideernes holdeplads fortæller komponist og musiker Kenneth Thordal om sit arbejde med teaterforestilling Kong Arthur, om den kreative frihed i et bestillingsarbejde og om at have et meget lemfældigt forhold til ideer og en ukuelig tro på, at de bedste nok skal melde sig igen.
da
dk4
18:55
Bents Bellevue
Ved den kendte strand Bellevue nord for København mødes en vedholden lille skare, der suger hver eneste stråle ud af solen i læ af Arne Jacobsens ikoniske mur. Bent har inviteret Bubber med indenfor i et sjældent fællesskab drevet af kærligheden til solen, vandet og horisonten. Uanset årstiden kan man her finde soldyrkere, strandløver og løverinder. Filmen er et varmt og hjerteligt portræt af mennesker, fællesskab, ensomhed, alderdom og sammenhold - et sjældent billede af frihed, livskraft og livsnydelse.
da
dk4
20:00
Brown's Pitstop Koncert
Når Brown's Pitstop går på scenen er der liv, fest og farver. Med et repertoire der spænder fra hjerteskærende ballader til livlige dansenumre, er der noget for enhver smag. Deres passion for musikken smitter af på publikum, der ikke kan lade være med at synge med og danse til rytmerne. På scenen finder du Maria Brown på vokal og guitar, Martin Stibius Calstrup på vokal og lead guitar, Steffen Munk på harmonika, Ole Holst Andersen på bas, Lasse Rossil på pedalsteel og dobro samt Anders Greis på trommer. Så hvis du er til ægte amerikansk countrymusik med et tvist, så er denne koncert et absolut must! Og du kan se den lige her, på dk4.
da
dk4
21:00
Noget nyt?
Niels "Noller" Olsen, den ene bror i Brødrene Olsen, blev efter en lang musikkarriere for alvor kendt, da han og broderen i år 2000 vandt både det danske og internationale melodigrandprix med sangen "Smuk som et stjerneskud". Ved smukfest i 2019 stod Noller på scenen for sidste gang, for svær sygdom har siden ramt ham, bl.a. fik han kræft og en blodprop i hjernen. Det fortæller Noller om i programmet, hvor han afslører, hvad der nu optager hans tid, når han ikke længere kan spille musik. "Jeg bliver ked af det, når folk tror, at man er blevet mindre begavet, fordi man har haft en hjerneblødning og ikke kan formulere sig. Det er jo ene og alene fordi, jeg ikke kan udtrykke mig, selvom jeg egentlig godt ved, hvad jeg gerne vil sige. Jeg kan bare ikke. Dét er frustrerende", siger Noller. Vært: Trine Larsen.
da
dk4
21:30
Restauranter i Europa
I 1991 tog Ulisse og Sandra fat på et helt nyt livskapitel. Uden nogen forudsætninger for at drive landbrug, købte de en gård på 60 hektar -" ud fra ønsket om at skabe sammenhæng og større forståelse af processerne fra jord til bord. Gården ligger i Val d'Orcia, en region i det sydlige Toscana, der er udråbt til UNESCO World-Heritage. Gården hedder "Podere il Casale", og i dag er det en selvforsynende, prisvindende økologisk perle drevet med solenergi; projektet lykkedes. De mange udsøgte produkter, der dyrkes på gården kan nydes i en restaurant, der -" som en naturlig del af udviklingen, åbnede så turisterne havde mulighed for at nyde noget af det ypperste, som Toscana kan byde på. Tag med Claudia på besøg i dét gyldne og bølgende Italien, vi alle drømmer om, når tankerne flyder til fjerne himmelstrøg.
da
dk4
22:30
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -"Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden.
da
dk4
23:05
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
23:50
What2Watch Backstage
Ulaa Salim er en dansk filminstruktør og manuskriptforfatter - kendt for at arbejde med temaer omkring identitet, integration og politiske spændinger i det moderne samfund. Han fik bred anerkendelse for sin spillefilm "Danmarks Sønner" fra 2019, som tager fat i emner omkring radikalisering, nationalisme og samfundsmæssige konflikter i Danmark. Filmen er en dramatisk fortælling, der udforsker spændingerne mellem forskellige kulturelle og etniske grupper i Danmark, og den blev bemærket for sin aktualitet og modige håndtering af følsomme emner. Salim er ofte rost for sin evne til at skildre komplekse sociale emner med nuance og indsigt. Nu er han aktuel med den danske science fiction-film "For Evigt", som centrerer omkring et katastrofalt jordskælv, der skaber en dyb sprække under Atlanterhavet. Denne begivenhed accelererer de globale klimaforandringer, hvilket truer menneskehedens fremtid. I Danmark følger filmen det nyforelskede par Elias og Anita, hvis forhold dog ender brat, mest på grund af Elias karriereplaner, hvilket også skaffer ham en plads på det team af videnskabsmænd, der er sat til at lukke sprækken på havbunden. Da Elias og Anita uventet genforenes, står Elias over for de valg han har truffet i sit liv. Spørgsmålet om man kan styre sin egen skæbne, vejer tungt, idet han søger efter livets mening. Filmen veksler mellem deres romantiske fortælling på land og det videnskabelige drama i det klaustrofobiske dyb af havet.
da
dk4

TV program - Sobota, 04.05.2024

00:30
Jagtroadtrip i New Zealand
Ulrik Ørskov vandt årets udgave af Alene i Vildmarken sammen med Claus Ballisager. Nu kan du møde de to konkurrenter i den første af seks udsendelser, hvor vi følger Ulrik og hans jagtmakker Aske Rif Torbensen på en vild og voldsom jagtodyssé til New Zealands vidtstrakte natur.
da
dk4
01:00
Spotlight
I "Spotlight – Only music" handler det først og fremmest om musikken. Her får du den fulde koncertoplevelse uden afbrydelser. "Girls On Bikes" er ikke et pige-band. Derimod er det et band, der består af fem mænd med hang til funk og dansevenlig pop -" med vibes fra de glade 80´er. Bandet er en konstellation af Thomas Buttenschøn og det Aarhusianske funkband "Soul Glo" -" skabt for at udforske deres fælles glæde til den dansevenlige genre. "For Girls On Bikes" har det været hårdt at skulle starte op under en pandemi. Fordi for dem, opstår magien først, når de spiller live. Bandet består af Thomas Buttenschøn (sang), Mark Chemnitz-Laustsen (keyboard), Søren Heller (guitar), Henrik Møller (bas) og Eddie Jarl (trommer).
da
dk4
01:30
KulturHave med Lars Nørby Johansen
Dansk kulturliv ville have det svært uden den massive støtte nogle af de store, private fonde bidrager med. En af dem er William Demant Fonden, hvis bestyrelsesformand er Lars Nørby Johansen, der gennem mange års virke på adskillige områder i samfundet har sat vigtige og varige aftryk i dansk kulturliv. Hvorfor kunst og kultur er afgørende for den samfundsmæssige udvikling, fortæller Nørby Johansen blandt andet om, når han er gæst i studiet hos Christian Have.
da
dk4
02:05
En rejse i tiden
Hother Hennings er taget til Djursland, for at besøge den historiske Kalø Slotsruin. Borgen har spillet en markant rolle i Danmark i de 300 år, den var aktiv, og er i dag et minde om, hvordan landet så ud for flere hundrede år siden. Så tag med dk4 på en rejse i tiden, når vi kigger nærmere på Kalø Slotsruin.
da
dk4
02:25
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Asser Mortensen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for Socialdemokratiet. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
03:00
Meget mere Bornholm
-˜Den sorte gryde' er en 60 m lang, smal, og lidt uhyggelig kløft ved Helligdomsklipperne på Bornholm – en kløft, som vi kigger ind i, på vores tur rundt i serien -˜Meget mere Bornholm'. Vi skal også vandre en tur i Gudhjem – Danmarks eneste bjergby – og det er også her figentræerne har særdeles gode vækstbetingelser. Vi skal op til Gråmyr, en lille skovsø og vi skal naturligvis også ind på Oluf Høst Museet – Landbrugsmuseet, Melstedgård – Melsted Stubmølle -" og, så skal vi på noget, der ligner bjergbestigning – vi skal nemlig op på toppen af den 48 m høje Bokul. Jo – her er meget mere Bornholm.
da
dk4
03:35
Den Juridiske Brevkasse
I "Den Juridiske Brevkasse" svares der på juridiske spørgsmål indsendt af seerne. Vært og jurist Isse Sandorf Jacobsen bringer forskellige juridiske eksperter med i studiet, som hjælper med at svare på spørgsmål inden for netop deres ekspertiseområde. Programmet er ikke et program af jurister til jurister – det er derimod henvendt til dem, som faktisk har brug for hjælp i deres situation. Derfor bliver der ikke slynget en masse paragraffer ud, som kun jurister forstår, men derimod brugt grafik og cases til at forklare de forskellige problemstillinger. I denne udgave af Den Juridiske Brevkasse er juridisk ekspert Camilla Kirk inviteret i studiet for at hjælpe med at svare på spørgsmål indenfor det familie- og arveretlige område. Et af de spørgsmål, som bliver behandlet denne gang er: "Kan det virkelig passe, at jeg slet ikke kan få andel i husets værdi, når jeg også har boet i huset i så mange år og har passet vores børn? En seer har også skrevet og spurgt, om samlevere automatisk arver hinanden, og hvad der er smart at gøre, når man har fælles børn, men ikke er gift. Herefter bliver de arveretlige forskelle mellem ægtefæller og ugifte samlevere behandlet.
da
dk4
04:10
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:30
Jagt i Namibia
Steen har skudt til en zebra, som ikke er forendt endnu. Nu tager han det opfølgende skud, og så forender den smukke hingst -" forhåbentligt. Desuden intens jagt på vortesvin og et skud i natten til en oryx-antilope. Medvirkende: Ralf Liedtke og Steen Andersen.
da
dk4
05:00
MotorTV 2024
MotorTV prøvekører denne gang tre biler. En kinesisk svensker i form af Polestar 2, en raket på fire hjul med næste 500 heste, Hyundai Ioniq 6, Årets Bil i Verden 2023, samt Toyota RAV4, der nu kan fås som Plug-in hybrid. Endelig skal vi se på LED-forlygter, der giver bedre lys end de almindelige halogenpærer. Hidtil har det ikke været lovligt at eftermontere LED, men det er det nu. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
05:30
Ideernes holdeplads
I dette afsnit af "Ideernes Holdeplads" fortæller børnebogsforfatter og illustrator Emilie Melgaard Jacobsen om sit arbejde med at skabe Natbjørnen Tjugaa og universet heromkring, der indeholder både bøger, lydmeditationer, tv, tøjdyr og meget mere. Ideen til Tjugga kom fra hendes ældste søn William, og hun henter sin inspiration fra film, bøger – og fra naturen. Vært: Karen Dich.
da
dk4
06:00
Erindringsbio
Film 1: Et par ord om Danmark (Henning Nystad, 1962): 'Et par ord om Danmark' er et lille portræt af vores land -" en kort og uhøjtidelig præsentation af Danmark og danskerne. Helge Kjærulff-Schmidt guider os gennem landet fra det brusende Vesterhav til Københavns pulserende gader. Vi ser hverdagslivet i landbrug og industri og danskernes interesse for både sport og kunst. Film 2: Hvad skal jeg være? (Theodor Christensen, 1955): Her får vi historien om Søren på 15 år, der drømmer om at blive maskinist. Hans forældre forventer derimod, at han tager en studentereksamen. Filmen er en oplysningsfilm om, hvor vigtig erhvervsvejledning er. Her medvirker folkekære skuespillere som Bodil Udsen og Holger Juul Hansen.
da
dk4
06:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Dea Kehler på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Moderaterne. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
07:00
Fiskemagasinet
Masser af sol og masser af fisk. Det var ingredienserne, da Mads Hussing og Fiskemagasinet tog med en flok danskere til Maldiverne. Der er mange fisk og mange fiskemetoder, man kan bruge ved Maldiverne, og i disse programmer gælder det fiskeri med levende agn. Fra morgenstunden bliver der fanget bonitoer, og de skal bruges som agn til de helt store fisk. Der kan være masser af ventetid, men når der først er hug, så er chancen der også for den helt store fisk.
da
dk4
07:30
Jagtroadtrip i New Zealand
Ulrik Ørskov vandt årets udgave af Alene i Vildmarken sammen med Claus Ballisager. Nu kan du møde de to konkurrenter i den første af seks udsendelser, hvor vi følger Ulrik og hans jagtmakker Aske Rif Torbensen på en vild og voldsom jagtodyssé til New Zealands vidtstrakte natur.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
De Brune Riddere i Østjylland
En bøfsandwich er ikke bare en bøfsandwich. Her skal vi møde nogle vaskeægte madnørder, der har fuld styr på, hvad der adskiller en god bøfsandwich fra en sublim bøfsandwich.
da
dk4
08:55
Det bedste og det værste ved EU
Stine Spedsbjerg er en dansk tegneserietegner, som især er kendt for serien "StineStregen" og satirestriben "Stine bliver klogere". Men Stine Spedsbjerg er også fagpolitisk aktiv og blev i 2014 formand for Dansk Tegneserieråd. Hvordan ser hun på kunstnernes rettigheder og på forholdet mellem EU og Danmark, især hvad kunstneres rettigheder angår? Hvad er det bedste ved EU, og hvad er det værste ved EU? Det drøfter Mette Frobenius og Stine Spedsbjerg i denne udgave af "Det bedste og det værste ved EU". Programrækken "Det bedste og det værste ved EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
09:30
film:syn
Næste udgave af film:syn gæster The Animation Workshop i Viborg. Det er et sted, hvor talrige talenter indenfor animation er udklækket. Hvordan gør de? Det skal vi se nærmere på.
da
dk4
10:00
syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Lokalt kvarter
HM Dronningen har gennem tiden designet, broderet og syet kirketekstiler til flere kirker. Til Haderslev Domkirke har Dronningen designet et komplet sæt af kirketekstiler. Biskop for Haderslev Stift, Marianne Christiansen fortæller om bispekåben, samt de fire alterforhæng og messehageler – udført i kirkeårets fire farver. Dronningen har mange kunstneriske talenter. Men man kan sige, at med sin kirkekunst har Dronningen forenet sin kristne tro med sine kunstneriske evner.
da
dk4
10:35
LOKALT KVARTER
Mere end 200 malere, heriblandt nogle af Danmarks allerstørste, har malet motiver fra Christianshavn, så vi har en rig billedarv at tage af. Historikeren Kristian Hvidt har i nogle år været interesseret i billeder fra Christianshavn, ikke mindst fordi hans far var kunstmaler, og han stiftede derfor tidligt bekendtskab med malerfaget, både kunstnerisk og håndværksmæssigt.
da
dk4
11:15
Dyder og laster i dagens Danmark
Acedia, dovenskab, er den 7. af de syv dødssynder. I dag vil mange måske mene, at dovenskab rettere er en folkesygdom end en dødssynd? Og dog. For gælder det gamle ordsprog ikke stadig? Dovenskab er roden til alt ondt? "Retten til dovenskab" var den provokerende titel på en lille bog franskmanden Paul Lafargue skrev i 1950'erne. Den udkom på dansk i 1970, og den passede bestemt ikke de etablerede arbejderpartier og fagforeninger, der for enhver pris ønskede fuld beskæftigelse.
da
dk4
12:00
Dansk-tysk med Matlok
Mirco Reimer-Elster er født i Slesvig i en tysk familie, men har gået i dansk børnehave og dansk skole i Sydslesvig helt til studentereksamen. Sidenhen blev han universitetsuddannet i Danmark, hvor han nu også bor med sin familie i København. Mange danskere kender Reimer-Elster som USA-ekspert på TV2 og om radiovært på Radio4. Nu er han også blevet valgt til formand for Grænseforeningen og efterfølger dermed biskop Peter Skov-Jakobsen. Hvordan det alt sammen hænger sammen, og hvordan det har været, men også hvilke opgaver, han ser foran sig som formand for Grænseforeningen, fortæller Reimer-Elster blandt andet, når han er gæst hos Siegfried Matlok.
da
dk4
12:45
Aftensmad med jordforbindelse
I dag står menuen på rosmarinfrikadeller med bolsjestribede rødbeder, når Magnus Laier Sonne pifter den traditionelle frikadellefars op med spændende krydderurter. Ydermere skal vi også et smut i marken til Søren Ejlersen, der vil fortælle en masse om de farverige bolsjestribede rødbeder og knasende spidskål – velbekomme! Opskrifterne kan se på dk4.dk Programseriens kokke: Pernille Skjødts passion for mad har sydet og boblet, siden hun var barn. Udover at udvikle opskrifter til Aarstidernes måltidskasser, skriver Pernille også kogebøger og er madskribent. Thomas Hess Nielsen har været turen rundt i de velansete køkkener i København, hvor det her handlede mest om kød og fisk. I dag er han udviklingschef hos Aarstiderne, og nu handler det mere om retter med masser af grøntsager, smag og sundhed. Sanne Holden Venlov har tidligere undervist fremtidens kokkespirer, da hun arbejdede som faglærer på Kokkeskolen i København. I dag udvikler hun opskrifter til årstidernes Måltidskasser og er især optaget af årstidernes vegetariske univers. Magnus Laier Sonne startede sin karriere i sin fars bornholmske fiskerestaurant. I dag huserer han i køkkenet på Krogerup Avlsgaard, hvor han tryller lækkerier frem og udvikler egne opskrifter.
da
dk4
13:20
Borgerne spørger om EU
Tilslutningen til EU blandt borgerne er større end nogensinde før. Men interessen og engagementet er ikke helt på samme niveau, selvom beslutningerne og lovforslagene i EU har stadigt større indflydelse på borgernes hverdag. Men hvad sker der, når borgerne får mulighed for at stille spørgsmål direkte til EU-politikere, EU-kendere fra forskellige dele af samfundet og til nogle af kandidaterne til det kommende valg til Europa-Parlamentet? Har de mod på at spørge, og hvad spørger de om? Det kan man få et indtryk af i programrækken "Borgerne spørger om EU", hvor det er borgerne, der spørger, og ikke en studievært. I dette program spørger borgerne Rasmus Nørlem Sørensen, der er sekretariatsleder og chefanalytiker hos DEO -" Demokrati i Europa Oplysningsforbundet. "Borgerne spørger om EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
14:10
Kunsten ... at lytte til kroppen
Kenneth Collins stiller det relevante spørgsmål: Hvorfor har du egentlig så travlt? Vi kender det alle sammen, vi løber afsted for at nå det hele, vi jagter konstant at blive bedre og dygtigere, vi opnår et mål og sigter efter et nyt, og vi ender i en hamsterhjul. Hvornår stopper du op, og nyder alt det du allerede har opnået? Og Kenneth Collins er, om nogen, manden der ved, hvad det vil sige at have for travlt og ikke lytte til de mange signaler, som kroppen sender os. Kroppen prøver rent faktisk at fortælle os, at nu er det nok - vi skal bare mærke efter og lytte. Kenneth lærte det selv på den barske måde.
da
dk4
14:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
15:00
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -"Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden.
da
dk4
15:30
Anne-Vibeke rejser
Dette rejseprogram med Anne-Vibeke tager udgangspunkt lige i hjertet af det sted, hvor Karen Blixen slog sig ned i Kenya sammen med sin mand baron Bror von Blixen og boede hele 17 år i det, der blev hendes elskede Kenya. I dag ejes lodgen i Nairobi af Karsten Ree, der gør utrolig meget for lokalsamfundet både i Nairobi og i Masai Mara, hvor han også driver en øko-logde, som Anne-Vibeke besøger. Anne-Vibeke besøger først hovedstaden Nairobi, og så går rejsen mod nord for at besøge en af de mindre kendte nationalparker Samburu National Reserve og Buffalo Spring Reserve, som er kendetegnet for helt igennem unik natur med masser af vilde dyr. Herfra går rejsen mod sydøst til den verdenskendte nationalpark Masai Mara, og på køreturen dertil går rejsen bl.a. forbi det 74 meter høje vandfald Thomsons Fall, der er opkaldt efter faren til den skotske geolog, der kom her som den første europæer i 1883. Vandfaldet er en del af Ewaso Ng'iro floden i Central Rift Vally, der er en 6000 km lang dal mellem Israel og Mozambique. Et udsigtspunkt ud over denne del af dalen ses ganske kort fra vandfaldet. Vi besøger også Lake Nakuru Nationalpark. I udkanten af Masai Mara ligger den danskejet øko-lodge Karen Blixen Camp og det er netop den, der er udgangspunktet for at komme tæt på masaierne og det imponerende dyreliv i nationalparken Masai Mara, der sammen med Serengeti Nationalpark i Tanzania dækker et areal på størrelse med Danmark – et af verdens største økosystemer. I programmet giver Anne-Vibeke masser af tips til dig, der skal på safari for første gang, men også dig, der har prøvet det før og gerne vil have gode råd til de prioriteringer, der følger med på en rundrejse i så stort et land som Kenya. Læs meget mere om safarirejser på www.annevibekerejser.dk/rejseinspiration/safarirejser
da
dk4
16:00
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
16:40
Den forbandede asbest
Dan Henriksen på 46 år fik konstateret lungehindekræft for fem år siden. Han var med til en renoveringsopgave, da han var i lære som blikkenslager, og her blev han udsat for asbeststøv, der er årsagen til sygdommen. Dengang fik Dan at vide, at han skulle regne med at have 2-3 år tilbage at leve i. Helt mirakuløst er han blevet erklæret kræftfri for nogle måneder siden, men hans hjerte og lunger er så ødelagt af kemo- og strålebehandling, at han sandsynligvis dør indenfor nogle få år af følgesygdomme. Dokumentarist Jakob Carlsen har fulgt Dan og hans familie med hustruen Tina og teenagedøtrene Julie og Nadja i tre år og har fået et meget tæt forhold til dem.
da
dk4
18:00
Fiskemagasinet
Masser af sol og masser af fisk. Det var ingredienserne, da Mads Hussing og Fiskemagasinet tog med en flok danskere til Maldiverne. Der er mange fisk og mange fiskemetoder, man kan bruge ved Maldiverne, og i disse programmer gælder det fiskeri med levende agn. Fra morgenstunden bliver der fanget bonitoer, og de skal bruges som agn til de helt store fisk. Der kan være masser af ventetid, men når der først er hug, så er chancen der også for den helt store fisk.
da
dk4
18:25
KulturHave med Lars Nørby Johansen
Dansk kulturliv ville have det svært uden den massive støtte nogle af de store, private fonde bidrager med. En af dem er William Demant Fonden, hvis bestyrelsesformand er Lars Nørby Johansen, der gennem mange års virke på adskillige områder i samfundet har sat vigtige og varige aftryk i dansk kulturliv. Hvorfor kunst og kultur er afgørende for den samfundsmæssige udvikling, fortæller Nørby Johansen blandt andet om, når han er gæst i studiet hos Christian Have.
da
dk4
19:00
Lørdags Bingo
2007
da
dk4
20:05
Dansktoppen
2024
da
dk4
21:00
Linda Andrews and The Feelgood Band
2024
da
dk4
22:00
En hyldest til John Mogensen
Nyd den dejlige musik fra en af Danmarks mest folkekære musikere i programmet "En hyldest til John Mogensen". Vi har talt med nogle af de kunstnere, som har optrådt med legenden, og igennem dem får vi et indblik i, hvem John Mogensen i virkeligheden var. Sammen med sjove og rørende beretninger, bliver vi taget gennem John Mogensens musikalske repertoire, når kopibandet "John Mogensen Live" optræder i Horsens Ny Teater med alle de sange, vi kender.
da
dk4