dk4

dk4

Her på dk4 får du alt det, som du ellers mangler på dit tv – for dk4 er vedkommende tv, hvor over 95 % af alle programmerne er danske. Her finder du madprogrammer med fx Mik Schack. Du finder rejseprogrammer, fiskeprogrammer og jagtprogrammer. Vi har flere aktuelle politiske programmer – både med folketingspolitikere og om EU. Det er også her, du kan se musikprogrammer med landets bedste kunstnere, og programmer om litteratur, samtaleprogrammer om Kierkegaard, om børneopdragelse og programmer om arkæologi. Ligesom det er her på dk4, du oplever alle de bedste schlagerkunstnere fra nær og fjern, dansktoppen, lokalt tv - samt en hel del mere. dk4 er kort sagt vedkommende tv, hvor mindst 95 % af programmerne er danske. dk4 er landsdækkende og når ud til cirka 2 millioner danske husstande. Det betyder at dk4 har en af landets største udbredelser. Vi er med andre ord hele Danmarks danske tv-kanal.

Denmark

ТВ Справочник - сряда, 8.05.2024Сега

0:35
Ugens Boblere
2024
da
dk4
1:00
Gensyn på dk4
Når Gribskov bliver et centrum i den kommende nationalpark "Kongernes Nordsjælland" er det med god grund, for det var her de skiftende konger gik på jagt og her, der blev opdrættet fine ferskvandsfisk i specielle fiskedamme til de kongelige borde på bl.a. "ferieslottet" Frederiksborg Slot. Der er stadig mange synlige beviser på de kongelige aktiviteter i Gribskov. En nu udtørret kanal snor sig langs bakkerne fra Gribsø til voldgraven omkring Frederiksborg Slot. Den blev gravet i 1570´erne på foranledning af Frederik den 2., der skulle have ført frisk vand til de mange fiskedamme og til den ildelugtende voldgrav. Her skulle det tilførte vand ligeledes benyttes til driften af en vandmølle. På kanalens 8 km lange forløb er der kun et fald på 20 meter, så det har været et efter datidens forhold imponerende ingeniørarbejde. Hvorfor kanalen mistede sin betydning -" og hvordan den er konstrueret, så al vandet ikke blot forsvandt i undergrunden undervejs i forløbet, har programmets fortæller Flemming Rune ingen forklaring på. "Kanalen er aldrig blevet undersøgt af arkæologer og er i det hele taget et ubeskrevet blad i historien", fortæller Flemming Rune, der dog har skrevet om både kanalen og de mange fiskedamme i sit stort anlagte tobindsværk om Gribskov. Når man går tur ad Gribskovs mange stier bemærker man, at de er snorlige. Et par steder i skoven mødes otte veje i en "stjerne". Her blev der dækket op til kongen og hans følge, når de var på jagt. Mens jægere og hundekobler jagede vildtet, nød de kongelige deres mad og drikke, indtil et jagthorn gav signal til, at en speciel hjort var angrebet, men endnu ikke dræbt. Kongen kunne da vælge én af de otte veje frem til byttet, der blev endeligt nedlagt af den kongelige "Hirchfänger". Denne form for "parforcejagt" blev indført efter fransk skik, men de lige jagtveje og "stjernerne" er helt unikt bevaret i netop Gribskov
da
dk4
1:35
Gensyn på dk4
Steen Andersen dk4´s egen jæger lavede i sin tid feltarbejde i Grønland i forbindelse med et biologistudie og fik der en stor kærlighed til landet. Siden har han været tilbage ad flere omgang, i forskellige sammenhænge, her skal vi tilbage til 2003. Ifølge Steen Andersen skal Grønland opleves fra hundeslæde, hvis man har muligheden. Hvis ikke, kan man opleve sådan en klassisk rejse i naturens og hundenes vold, når Steen Andersen og fotograf Claus Vedel tager den 210 kilometer lange tur fra Kangerlussuaq til Sisimiut på den grønlandske vestkyst. Her i anden del af serien fortsætter rejsen med hundeslæde. En af slædehundene er blevet syg og kan ikke længere trække, en anden er på sin sidste rejse. Der er mange myter om de grønlandske hundes brutalitet. Steen Andersen beviser at de er stærkt overdrevne, før de rejsende når frem til Grønlands næststørste by Sisimiut, hvor der venter nye interessante overraskelser, blandt andet en kinesisk restaurant, der serverer traditionel kinesisk gastronomi baseret på lokale råvarer som moskusokse, rensdyr, narhval og sæl. "Gensyn på dk4" giver mulighed for at se, eller gense, skatte fra dk4's tv-arkiv. Udsendelsernes tekniske kvalitet er af ældre dato.
da
dk4
2:05
Danske skæbner i Mindelunden
"Jeg ved, at den tid, der kommer, for dig, bliver hård. Men far og mor vil hjælpe dig, det de kan. Og så har du kun Gud at gå til. Det har været min styrke i denne tid." Sådan skriver modstandsmanden Karl Gustav Stricker Brøndsted den 27. februar 1945 til sin hustru, få timer før han bliver henrettet af tyskerne på det sted, der i dag er kendt som Mindelunden. Bundet til en træpæl blev han skudt med ryggen mod solopgangen foran sine kammerater. Hans skæbne deles af hundredvis af andre mennesker, der i dag mindes og æres på det sted, der i de sidste år af Anden Verdenskrig blev brugt af tyskerne som henrettelses- og begravelsesområde for danske modstandsfolk. Det var først i forbindelse med befrielsen den 5. maj, at offentligheden fik vished om, hvad der var foregået, da en lille gruppe modstandsfolk fik adgang til stedet. En af dem var Axel Albinussen, der som barn, var en af de første danskere, der så den primitive begravelsesplads. I dette program fortæller han, hvordan denne oplevelse har sat spor igennem hele hans liv. Mange af de modstandsfolk, der blev fundet på gravpladsen, bliver mindet af Anna Wagn, kommunikationsansvarlig i Mindelunden, der også viser rundt og kaster lys over stedets betydning for den danske historie. Med udgangspunkt i Karl Gustavs Stricker Brøndsteds sidste breve beskriver hans barnebarn, Jesper Brøndsted, modstandsmandens skæbne, og om hvordan han og flere andre måtte dele celle i de sidste timer med den selvsamme person, der havde stukket dem til tyskerne. Det er en skæbne, der den dag i dag, stadig spiller en stor rolle i familien Brøndsteds familie.
da
dk4
3:05
Anne-Vibeke rejser
Anne-Vibeke rejser fra Skive til lydbyen Struer via de mange øer, som ligger i denne del af Limfjorden. Hele den vestlige del af Limfjorden er nemlig kendt for sin mange øer som Fur, Venø, Morsø og Jegindø, men også den smukke Jesperhus Blomsterpark og en af Danmarks bedst bevarede middelalderborge, Spøttrup Borg, og det er netop alle disse steder, som Anne-Vibeke besøger. Naturen er uberørt, og varieret og flere steder som Hanklit og Knudeklinten, hvor du finder de helt særlige moler, kandiderer til at komme på Unescos liste over naturseværdigheder. De er oplagte til skønne vandre- og cykelture. Destination Limfjorden er også danmarkskendt for at være et udsøgt spisekammer med både skaldyr og velsmagende landbrugsprodukter. Hele rejsen foretages i en autocamper, fordi området er fydt med både små og store campingpladser, men også hyggelig og naturskønne autocamperpladser, så Anne-Vibeke giver også en masse inspiration og gode råd til at rejse med netop autocamper.
da
dk4
3:35
Q-Cast
I 20 år levede Naser Khader i troskrise. Følelsen af at være født ind i den "forkerte" religion fik ham til sidst til at konvertere fra Islam til Kristendommen. Nu læser han til præst – og er glad for at have lagt sit politiske liv bag sig. Mød ham i en åbenhjertig samtale med Henrik Qvortrup i Q-cast.
da
dk4
4:10
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
4:30
Bag om forfatterne
Hvad driver forfatterne? Hvorfor skriver de? Hvad er det for en historie, de bare må fortælle os? Det ser vi nærmere på i serien "Bag om forfatterne", hvor vi i små korte interviews graver os helt ind under huden på nogle af nutidens mest interessante og velskrivende, danske forfattere. I denne udgave møder vi personer, der er sprunget ud som forfattere til store anmelderroser, men som ellers primært er kendt for noget andet. Det er Anders Fogh Rasmussen, Henning Jensen og Rosalinde Mynster. "Bag om forfatterne" er produceret i samarbejde med Gyldendal.
da
dk4
5:00
Danmark i Europa
"Hvad tænker du, når du ser et blåt flag med gule stjerner smælde? Er det fred og frihed? Er det bare flæskepriser eller måske afgivelse af dansk suverænitet, eller er det noget helt andet?". Det spørger Jens Rohde sine gæster om i programserien, der ser tilbage på 50 år med det europæiske fællesskab og dansk medlemskab af EF og EU, men som også forsøger at se ind i fremtiden med EU. I denne udgave af programserien er gæsten tidligere erhvervsminister og MF for SF Ole Sohn, der også må forholde sig venstrefløjens forhold til det europæiske samarbejde og til EF og EU og i øvrigt redegøre for sin egen udvikling fra kommunist til medlem af Folketinget for SF. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
5:45
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
6:15
I udenrigspolitisk selskab med EU
For lidt mere end et år siden annoncerede den tyske kansler Olaf Scholz et såkaldt Zeitenwende i den tyske rigsdag. Hvad mente han med det? Hvordan er det gået, og hvordan blev proklamationen modtaget i Forbundsdagen og i den tyske befolkning -" og hvad er perspektivet? Det diskuterer Charlotte Flindt Pedersen og Mathies Duch Gronemann med Amelie Theussen, lektor ved Forsvarsakademiet, i denne udgave af "I udenrigspolitiske selskab med EU", hvor der også bliver lejlighed til at drøfte Scholz' besøg for nylig hos præsident Biden. Et møde, der fandt sted under fire øjne. Hvorfor? "I udenrigspolitisk selskab med EU" produceres i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab". Programrækken er produceret med støtte fra Europa-Nævnet. Programmet er optaget i april 2023.
da
dk4
7:00
Fiskemagasinet
Man ved aldrig, hvad der venter, når man fisker på bunden. Det kan være en stor fisk eller en lille fisk. Det kan være en rød fisk eller en blå fisk. En ting er sikkert. Der er altid noget, der gerne vil have serveret et stykke tun. Det udnytter Mads Hussing, da han er i Maldiverne med et hold danskere fra rejseselskabet Waterman Travel. Fra morgenstunden bliver der fanget bonitoer, som er en lille tunart, og de bliver skåret i mindre stykker og brugt som agn.
da
dk4
7:30
Bukkejagt 2011
Bukkepremieren i 2011 vil blive husket som mager, våd og kold. Over det meste af Sjælland var der lav aktivitet og tilsvarende udbytte. Men Jagtmagasinet er naturligvis på pletten og finder både bukke og relevante jagthistorier.
da
dk4
8:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
8:20
Rudi Nielsen
Skæbnen leger nogle gang kispus med en og sørger for, at man står lige præcis det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. For hvad var der sket, hvis nu ikke Rudi Hansen var startet på teateret og derved senere kunne debutere som filmskuespiller i "Far til fire"-filmene som Mie, og hvis ikke Harald Nielsens far havde tvunget ham til at øve præcision med både højre og venstre fod, havde de mon så fundet hinanden? Det vil for altid stå i det uvisse, men det er ganske vidst, at Rudi Hansen og Harald Nielsen mødtes i 1961, da han spillede Lille Pers fodboldtræner i filmen "Far til fire med fuld musik", og sød musik opstod mellem Rudi og Harald. Rudi Nielsen fortæller til Jens Gaardbo om livet med fodboldlegenden Harald Nielsen - også kendt som Guld-Harald, der varede fra 1961 til 2015, hvor hun blev enke.
da
dk4
9:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
9:30
Ideernes holdeplads
I dette afsnit af "Ideernes holdeplads" fortæller billedkunstner Augusta Atla om sin kærlighed til billedet og sin opfattelse af det at skabe kunst som en etisk handling. Augusta Atla sætter ord på sin kreative proces, hvor hun afsøger teknikker fra overeksponeret fotokunst og collage til at udtrykke sin etik.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Nana Højlund på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Enhedslisten. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
10:50
Lokalt kvarter
Vi besøger verdens eneste ringridermuseum i Sønderborg for at blive klogere på ringridningens historie, museet og den vidt berømte Ringriderfesten i Sønderborg -" samt markere museets første 25 år. Vi tager også turen til ringriderkongen Hans Nicolaisen for at lære regler og overvære træning op til ringriderkonkurrencerne. Og vi har talt med Jacob Moos fra Wohlenberg Vinhandel om, hvad Ringriderfesten i Sønderborg betyder for områdets handel. Normalt foregår Nordens største ringrider- og folkefest i Sønderborg som en kæmpe begivenhed med ringridersport, optog, orkestre, tattoo, tivoli, cykelringridning for børn -" og selvfølgelig de velsmagende og lokalt producerede ringriderpølser. Ringriderfesten i Sønderborg gennemføres i 2021 ikke i sædvanligt omfang grundet corona -" dog blev selve ringriderkonkurrencen gennemført. Til gengæld fik Sønderborg i år et flot gavlmaleri. Og på Ringriderpladsen opnåede Hans Nicolaisen endnu engang æren som årets ringriderkonge. Programmet er optaget i 2021.
da
dk4
11:40
Sådan!
Hvordan står det til med nyhedsmediernes status og fremtidsmuligheder? Hvad kan man gøre for at styrke den offentlige samtale og fællesskabet? Hvad er de væsentlige hindringer på vejen? Hvad er Zetland lykkedes med? Hvad kan de trykte medier gøre i lyset af tab af position, annonceindtægter, abonnenter og massiv konkurrence om opmærksomheden fra alt muligt andet, der er meget forskelligt, men først og fremmest digitalt? Morten Hesseldahl drøfter nyhedsmediernes og de trykte mediers status og fremtidsmuligheder med Lea Korsgaard, ansvarshavende chefredaktør på Zetland og bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og sammen indkredser de forslag til forbedring af situationen og fremtidsperspektiverne.
da
dk4
12:15
Mag L's magiske decoupage-univers
Vi besøger Mag Brammer på Tammestrup Hovedgård ved Skanderborg. Her fortæller hun -" med et sprudlende humør -" om sit liv fra polsk flygtning, i starten af 70´erne, til decoupage-kunstner i Danmark. Et farverigt liv, som udspringer af et positivt sind, troen på det bedste i alle og ikke mindst troen på kærlighed. – I dag bor Mag sammen med Hans ved Skanderborg -" et "Magisk sted", som hun selv siger -" stedet hvor hun udlever drømmen om at arbejde med kunst. Men vejen hertil starter i Polen ikke så lang tid efter Anden Verdenskrig og midt under Den Kolde Krig.
da
dk4
12:45
Bog og forfatter med Bo Tao Michaëlis og Jenny Lund Madsen
Jenny Lund Madsen er en succesfuld manuskriptforfatter, der blandt andet har skrevet afsnit til tv-serierne "Bedrag" og "Rita", og i 2019 debuterede hun også som dramatiker på Aarhus teater. Lige så almindeligt, det er, at romaner, filmatiseres, lige så sjældent er det, at manuskriptforfattere skriver romaner -" i hvert fald gode. Det magter Jenny Lund Madsen også, for i 2020 debuterede hun med krimien "30 dages mørke", der er blevet betegnet som årets mest originale krimi. Hvis man vil lære forfatteren nærmere at kende og høre om hendes skriveproces og vejen frem til den vellykkede krimi, så er muligheden der med denne udgave af "Bog og forfatter". Jenny Lund Madsen er gæst hos Bo Tao Michaëlis.
da
dk4
13:20
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -"Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden.
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
14:30
Den Juridiske Brevkasse
I denne udgave svares der bl.a. på spørgsmål om lejeret og køberet. En bekymret seer har skrevet ind og spurgt, hvad der kommer til at ske, nu hvor den ejendom, han bor til leje i, skal sælges. En anden seer har fundet en sofa på DBA, som nu er blevet solgt til en anden. Eksperterne svarer også på, hvad man kan gøre, når man ikke længere har råd til at betale afdragene på sin bil. I "Den Juridiske Brevkasse" svares der på juridiske spørgsmål indsendt af seerne. Vært og jurist Isse Sandorf Jacobsen bringer forskellige juridiske eksperter med i studiet, som hjælper med at svare på spørgsmål inden for netop deres ekspertiseområde. Programmet er ikke et program af jurister til jurister – det er derimod henvendt til dem, som faktisk har brug for hjælp i deres situation. Derfor bliver der ikke slynget en masse paragraffer ud, som kun jurister forstår, men derimod brugt grafik og cases til at forklare de forskellige problemstillinger.
da
dk4
15:00
Anne-Vibeke rejser
Anne-Vibeke rejser fra Skive til lydbyen Struer via de mange øer, som ligger i denne del af Limfjorden. Hele den vestlige del af Limfjorden er nemlig kendt for sin mange øer som Fur, Venø, Morsø og Jegindø, men også den smukke Jesperhus Blomsterpark og en af Danmarks bedst bevarede middelalderborge, Spøttrup Borg, og det er netop alle disse steder, som Anne-Vibeke besøger. Naturen er uberørt, og varieret og flere steder som Hanklit og Knudeklinten, hvor du finder de helt særlige moler, kandiderer til at komme på Unescos liste over naturseværdigheder. De er oplagte til skønne vandre- og cykelture. Destination Limfjorden er også danmarkskendt for at være et udsøgt spisekammer med både skaldyr og velsmagende landbrugsprodukter. Hele rejsen foretages i en autocamper, fordi området er fydt med både små og store campingpladser, men også hyggelig og naturskønne autocamperpladser, så Anne-Vibeke giver også en masse inspiration og gode råd til at rejse med netop autocamper.
da
dk4
15:30
Havemagasinet
Denne gang ser Havemagasinet nærmere på den vilde og levende have. Den vilde have ser måske på afstand tilfældig ud. Men det er langt fra tilfældigt -" en vild have er indrettet, så den tilgodeser menneskers behov, men i særdeleshed er den indrettet, så edderkopper og insekter som fx sommerfugle, bier og biller har steder, hvor de kan finde føde, og hvor de kan finde steder at bo og formere sig. Og det er interessant og se, hvad der sker, når naturen kommer indenfor i vores haver, og vi giver den plads til at vise, hvad den kan.
da
dk4
16:00
KulturHave med Lars Nørby Johansen
Dansk kulturliv ville have det svært uden den massive støtte nogle af de store, private fonde bidrager med. En af dem er William Demant Fonden, hvis bestyrelsesformand er Lars Nørby Johansen, der gennem mange års virke på adskillige områder i samfundet har sat vigtige og varige aftryk i dansk kulturliv. Hvorfor kunst og kultur er afgørende for den samfundsmæssige udvikling, fortæller Nørby Johansen blandt andet om, når han er gæst i studiet hos Christian Have.
da
dk4
16:30
En helt særlig tidslomme
Midt i en af Københavns mest travle gader ligger en helt særlig butik. Et sted, der ikke har ændret udseende siden, det blev grundlagt i 1857. Og når man åbner døren og træder ind, er det som at tage tilbage i tiden. Petitgas er, efter sigende, verdens næstældste hattebutik, og fører i dag forskellige klassiske herrehatte som sixpence, bowlerhatte og selvfølgelig høje hatte. Siden 1872 har man blandt andet kunnet finde hatte fra det anerkendte italienske mærke Borsalino, der af mange er kendt for at producere verdens bedste hatte. Forretningen blev grundlagt af franskmanden Francois Petitgas, der i 1900 modtog en guldmedalje som hattemager ved verdensudstillingen i Paris. I dag drives stedet af ægteparret Bernhard Tommerup og Bess Kristoffersen, og de kræser om de gode, gamle klassiske dyder, som altid har været kendetegnede for butikken.
da
dk4
17:10
Gensyn på dk4
2024
da
dk4
18:05
film:syn
I næste udgave af film:syn skal vi besøge Kong Orange. De skaber fortællinger i blandt andet computerspil, som også gør brug af gammeldags håndværk med fysiske dukker. Vi skal også blive klogere på hvordan man skaber universer på film, tv og i spil.
da
dk4
18:35
Ugens Boblere
2024
da
dk4
19:00
Dansktoppen
2024
da
dk4
20:00
Onsdags Bingo
2014
da
dk4
21:05
Bents Bellevue
Ved den kendte strand Bellevue nord for København mødes en vedholden lille skare, der suger hver eneste stråle ud af solen i læ af Arne Jacobsens ikoniske mur. Bent har inviteret Bubber med indenfor i et sjældent fællesskab drevet af kærligheden til solen, vandet og horisonten. Uanset årstiden kan man her finde soldyrkere, strandløver og løverinder. Filmen er et varmt og hjerteligt portræt af mennesker, fællesskab, ensomhed, alderdom og sammenhold - et sjældent billede af frihed, livskraft og livsnydelse.
da
dk4
22:10
Danske slotte og herregårde
Kom med rundt i landet, når vi kigger nærmere på historien bag de danske slotte og herregårde. Denne gang går turen til Gammel Estrup, hvor museumsinspektør Marie Aaberg Andersen viser os rundt.
da
dk4
22:25
Årstidens bøger med Anne-Marie Mai
I denne udgave af "Årstidens bøger" har litteraturprofessor Anne-Marie Mai blandt de mange, gode, nye udgivelser valgt at præsentere Lone Hørslevs "Svømmende, rygende, grædende", Julie Sten-Knudsens "Sang for brummere", "Deep Purple" af Christel Wiinblad og Niels Barfods erindringsbog "Farvel så længe". Men der er mange andre anbefalinger og smagsprøver og selvfølgelig også omtale af en klassiker og en børnebog og ikke mindst Anne-Marie Mais personlige Top 3 blandt de anbefalede udgivelser.
da
dk4
23:05
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-eksperter i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne Jens-Kristian Lütken, formand Europabevægelsen og beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns kommune og Per Clausen, EP-kandidat for Enhedslisten. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
23:50
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og giver et indblik i den militære verden både herhjemme og i udlandet. I det her program ser vi nærmere på 2 velkendte militære organisationer, der begge lige har rundet 75 år. Vi befinder os i en tid, hvor krigen fortsat raser med uformindsket styrke i både Ukraine og Mellemøsten. Samtidig begynder vi herhjemme i Danmark, i stigende grad, at føle de direkte konsekvenser af disse konflikter. Tag for eksempel den danske fregat Iver Huitfeldt, der for nylig vendte hjem efter en dramatisk episode i Adenbugten. Her blev skibet angrebet af droner afsendt af Houthi-bevægelsen, men besætningen formåede at nedskyde fire af dem. Desværre blev triumfen dæmpet af tekniske problemer om bord, som netmediet OLFI valgte at offentliggøre. Det førte til en mediestorm, og forsvarsministeren besluttede at fritage forsvarschefen, Flemming Lentfer for tjeneste og indsætte den tidligere chef for Special Operations Kommandoen Michael Hyllegaard som fungerende forsvarschef.
da
dk4

ТВ Справочник - четвъртък, 9.05.2024

0:20
Fiskemagasinet
Man ved aldrig, hvad der venter, når man fisker på bunden. Det kan være en stor fisk eller en lille fisk. Det kan være en rød fisk eller en blå fisk. En ting er sikkert. Der er altid noget, der gerne vil have serveret et stykke tun. Det udnytter Mads Hussing, da han er i Maldiverne med et hold danskere fra rejseselskabet Waterman Travel. Fra morgenstunden bliver der fanget bonitoer, som er en lille tunart, og de bliver skåret i mindre stykker og brugt som agn.
da
dk4
0:50
Noget i glasset
Denne udgave af "Noget i glasset" er noget helt særligt. Vi har nemlig fået besøg af Jacob Rossini -" kongen af kaviar. Jacob, som med succes har drevet Rossini Caviar siden 1999, vil gøre os lidt klogere på oprindelsen samt fremstillingen af kaviar og de forskellige varianter der findes. Og mon ikke han løfter låget på et par dåser:
da
dk4
1:25
Italiens naturvine
For ikke så længe siden blev Naturvin anset for at være småsurt og ikke noget man talte om. Nu bliver naturvin serveret på de fineste restauranter. Vi skal til Umbrien og møde "Danilo Marcucci" en af hovedkræfterne bag den positive udvikling i Italien. Han har gjort det til et livsværk at dygtiggøre sig og dele ud af sin viden om vin.
da
dk4
2:20
What2Watch Backstage
Trine Dyrholm er en fremtrædende dansk skuespiller kendt for sit rige talent og alsidighed. Med en imponerende karriere, der spænder over film, teater og tv-produktioner, har hun charmeret publikum med sin dybde og ægthed. Hendes præstationer fremhæver en subtil skønhed og stærk emotionel tilstedeværelse på skærmen. Trine Dyrholm er højaktuel i filmen "Birthday Girl", hvor hun spiller moren til en ung pige, der bliver voldtaget ombord på et krydstogtskib, og kæmper for retfærdighed og konsekvenser for gerningsmanden på den lovløse båd. Her er hun gæst hos Ann Lind Andersen, hvor samtalen når hele vejen rundt i denne udgave af What2Watch Backstage.
da
dk4
3:05
Det litterære Dublin
Den irske hovedstad Dublin er især kendt for den mørke øl og de mange hyggelige pubber. Men byen har også fostret nogle af verdens mest anerkendte forfattere. Særligt kendt er James Joyce, der med sit hovedværk "Ulysses" forandrede verdenslitteraturen for altid. I to programmer går kultur- og litteraturanmelder Bo Tao Michaëlis og dk4s Kirstine Sideroff Larsen rundt i de kendte forfatteres fodspor, især med fokus på James Joyces Dublin. Eventyret bringer dem også til Dublin Castle, der har en helt særlig forbindelse til verdens mest kendte gyserhistorie – historien om Grev Dracula. Og til en kirke, hvor forfatteren til "Gullivers rejse" i mange år var provst og en stor samfundskritiker. Undervejs undersøger Bo Tao Michaëlis og Kirstine Sideroff Larsen, hvorfor det netop var i Dublin, at de mange forfattere fandt deres inspiration, og om den irske fortælletradition stadig bliver holdt i live i dag.
da
dk4
4:10
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
4:30
Erindringsbio
Film 1: Et par ord om Danmark (Henning Nystad, 1962): 'Et par ord om Danmark' er et lille portræt af vores land -" en kort og uhøjtidelig præsentation af Danmark og danskerne. Helge Kjærulff-Schmidt guider os gennem landet fra det brusende Vesterhav til Københavns pulserende gader. Vi ser hverdagslivet i landbrug og industri og danskernes interesse for både sport og kunst. Film 2: Hvad skal jeg være? (Theodor Christensen, 1955): Her får vi historien om Søren på 15 år, der drømmer om at blive maskinist. Hans forældre forventer derimod, at han tager en studentereksamen. Filmen er en oplysningsfilm om, hvor vigtig erhvervsvejledning er. Her medvirker folkekære skuespillere som Bodil Udsen og Holger Juul Hansen.
da
dk4
5:00
Dansk-tysk med Matlok
Kun én person har i denne programserie hele tre gange været inviteret til samtale med Siegfried Matlok om dansk-tyske og europæiske temaer. Det er professor Per Øhrgaard, der igennem årtier kulturelt, politisk og historisk har leveret dybe analyser om Tyskland og nabolandets store betydning for Danmark og Europa. Altid med hjerte og hjerne men aldrig ukritisk, som Matlok udtrykker det. I anledning af professor Øhrgaards 80-års fødselsdag den 6. februar har Siegfried Matlok inviteret Per Øhrgaard til en ny samtale om Tyskland og Europa - nu et Tyskland i krise med sig selv. Et land med strejke, blokade og mistillid. Har professor Øhrgaard mon i sit kloge, litterære husapotek en medicin, som han kan foreslå for at lindre manges bekymringer syd og nord for grænsen?
da
dk4
5:50
Lokalt kvarter
Centerleder Andreas Hermann fra Naturvejlederne Sønderborg er gæst i studiet hos DKsyd. Her fortæller han, hvorfor naturen er så vigtig for os mennesker. Bliv inspireret til, hvad man må og kan, når man færdes rundt i naturen. Og så kommer Andreas Hermann naturligvis ind på naturvejledernes arbejde med blandt andet formidling af viden om plante- og dyrelivet.
da
dk4
6:20
Den etiske fordring
Et langt liv som sygehuspræst og sjælesørger har givet Ruth Østergaard Poulsen dyb indsigt i de overvejelser om skyld og forsoning, som mange mennesker i livskrise kan opleve. Kan man finde håb -" også når det ser håbløst ud? Sådan lyder det centrale spørgsmål i Mette Bocks samtale om skyld og forsoning med Ruth Østergaard Poulsen.
da
dk4
6:50
Meget mere Bornholm
Sandvig Strandhotel på Bornholm, blev grundlagt i 1895 – som et af de mange hoteller og pensionater – der langsomt begyndte at skyde op i slutningen af 1800-tallet. Hotellet var stort og pompøst og et af Nordbornholms mest fornemme hoteller. Det var specielt kendt for at være det sted man tog til for at danse – ligesom det var her – man etablerede et af Bornholms første diskoteker, og her – hvor Danmarks første kvindelig DJ var ansat hver sommer. Men en dag var det hele ligesom slut – indtil Pia og Kasper kom forbi. De fortæller om deres drøm med det store gamle legendariske hotel – Randi vil føre os tilbage til 70''erne, til livet som discjockey og Anders – landbetjentens søn – fortæller om at være gæst – dengang hvor mændene skulle bære slips for at komme ind til bal på hotellet.
da
dk4
7:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Ulla Tørnæs på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Venstre. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
8:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
8:20
Ugens Boblere
2024
da
dk4
8:45
Det gode dyreliv
2020
da
dk4
9:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
9:30
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og giver et indblik i den militære verden både herhjemme og i udlandet. I det her program ser vi nærmere på 2 velkendte militære organisationer, der begge lige har rundet 75 år. Vi befinder os i en tid, hvor krigen fortsat raser med uformindsket styrke i både Ukraine og Mellemøsten. Samtidig begynder vi herhjemme i Danmark, i stigende grad, at føle de direkte konsekvenser af disse konflikter. Tag for eksempel den danske fregat Iver Huitfeldt, der for nylig vendte hjem efter en dramatisk episode i Adenbugten. Her blev skibet angrebet af droner afsendt af Houthi-bevægelsen, men besætningen formåede at nedskyde fire af dem. Desværre blev triumfen dæmpet af tekniske problemer om bord, som netmediet OLFI valgte at offentliggøre. Det førte til en mediestorm, og forsvarsministeren besluttede at fritage forsvarschefen, Flemming Lentfer for tjeneste og indsætte den tidligere chef for Special Operations Kommandoen Michael Hyllegaard som fungerende forsvarschef.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Hotel Aahøj
Nogle gange kan en enkelt sætning ændre ens liv, når den bliver hørt af rette vedkommende. Det kan også være en vedholdende idé - en af de ideer, der bliver ved med at poppe op, indtil man til sidst må prøve at se, om den mon er så fantastisk. Når begge ting sker, må man handle på det. Få historien om Hotel Aahøj i Sæby.
da
dk4
10:50
What2Watch Backstage
Mikkel Munch-Fals er aktuel med den 2. sæson af den populære DR-serie "Orkestret". Her er han ikke bleg for at dyrke de mindre accepterede sider af den menneskelige natur. Mikkel Munch-Fals er uddannet cand.mag. i filmvidenskab på Københavns Universitet og har som en af de få i dansk kulturliv både søgt filmstøtte, uddelt filmstøtte og anmeldt danske film. Det handler det bl.a. om, når Mikkel Munch-Fals er gæst hos Ann Lind Andersen i denne udgave af "What2Watch Backstage".
da
dk4
11:30
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
11:40
Danske slotte og herregårde
Kom med rundt i landet, når vi kigger nærmere på historien bag de danske slotte og herregårde. Denne gang går turen til Gammel Estrup, hvor museumsinspektør Marie Aaberg Andersen viser os rundt.
da
dk4
12:00
Årstidens bøger med Anne-Marie Mai
Litteraturprofessor Anne-Marie Mai har blandt de mange, gode, nye udgivelser valgt at præsentere Lone Hørslevs "Svømmende, rygende, grædende", Julie Sten-Knudsens "Sang for brummere", "Deep Purple" af Christel Wiinblad og Niels Barfoeds erindringsbog "Farvel så længe". Men der er mange andre anbefalinger og smagsprøver og selvfølgelig også omtale af en klassiker og en børnebog og ikke mindst Anne-Marie Mais personlige top-3 blandt de anbefalede udgivelser.
da
dk4
12:40
Havemagasinet
Kom med på besøg i haven i Højelse, når dk4 og haveselskabet møder de to ildsjæle bag haven Mariann og Bjarne. I haven, der blev anlagt i 2012, finder man 11 organiske bede -" bl.a. et såkaldt regnbed.
da
dk4
13:15
Lysglimt
Et rekonvalescenthjem er ved at være en sjælden ting, men findes dog få steder rundt om i Danmark. Et af dem er Lysglimt, der ligger ud til kysten ved det nordlige Øresund ikke så lang fra det skønne Gilleleje. Det er Danmarks ældste rekonvalescenthjem helt tilbage fra dengang, hvor folk boede i fjerde baggård og trængte voldsomt til god mad, lys og luft. Her får du et lille tilbageblik og møder gæsterne, der i dag kommer for at rekreere, komme sig over sygdom, få kræfter igen, blive fodret op og nyde socialt samvær. Eller måske bare få et pusterum fra ensomhedens svøb, eller møde gode venner.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
14:35
Ugens Boblere
2024
da
dk4
15:00
Dansktoppen
I 2018 var det 50 år siden, at Jørn Hjorting introducerede Dansktoppen på Danmarks Radio. Det fejres på dk4 med programserien Dansktoppen, hvor Jørn Hjorting præsentere nye og gammelkendte dansktop-kunstnere, med musik som seerne kan stemme på.
da
dk4
16:00
Torsdags Bingo
2008
da
dk4
17:05
Bertel &
Laura Drachmann Poulsen er blevet kendt som en meget veltalende og fornuftig formand for de danske skoleelever. Hvordan kom hun mon til tops som formand? Hvordan ser hun på den danske skole? Og hvad med larmen? Er der for meget, eller er det ikke et problem? Er karakterer og prøver nødvendige, eller burde de afskaffes? Sådan lyder blot nogle få af de spørgsmål tidligere undervisningsminister med mere Bertel Haarder drøfter med skoleelevernes formand.
da
dk4
17:45
Anne-Vibeke rejser
Anne-Vibeke rejser fra Skive til lydbyen Struer via de mange øer, som ligger i denne del af Limfjorden. Hele den vestlige del af Limfjorden er nemlig kendt for sin mange øer som Fur, Venø, Morsø og Jegindø, men også den smukke Jesperhus Blomsterpark og en af Danmarks bedst bevarede middelalderborge, Spøttrup Borg, og det er netop alle disse steder, som Anne-Vibeke besøger. Naturen er uberørt, og varieret og flere steder som Hanklit og Knudeklinten, hvor du finder de helt særlige moler, kandiderer til at komme på Unescos liste over naturseværdigheder. De er oplagte til skønne vandre- og cykelture. Destination Limfjorden er også danmarkskendt for at være et udsøgt spisekammer med både skaldyr og velsmagende landbrugsprodukter. Hele rejsen foretages i en autocamper, fordi området er fydt med både små og store campingpladser, men også hyggelig og naturskønne autocamperpladser, så Anne-Vibeke giver også en masse inspiration og gode råd til at rejse med netop autocamper.
da
dk4
18:15
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
18:45
Noget nyt?
Niels "Noller" Olsen, den ene bror i Brødrene Olsen, blev efter en lang musikkarriere for alvor kendt, da han og broderen i år 2000 vandt både det danske og internationale melodigrandprix med sangen "Smuk som et stjerneskud". Ved smukfest i 2019 stod Noller på scenen for sidste gang, for svær sygdom har siden ramt ham, bl.a. fik han kræft og en blodprop i hjernen. Det fortæller Noller om i programmet, hvor han afslører, hvad der nu optager hans tid, når han ikke længere kan spille musik. "Jeg bliver ked af det, når folk tror, at man er blevet mindre begavet, fordi man har haft en hjerneblødning og ikke kan formulere sig. Det er jo ene og alene fordi, jeg ikke kan udtrykke mig, selvom jeg egentlig godt ved, hvad jeg gerne vil sige. Jeg kan bare ikke. Dét er frustrerende", siger Noller. Vært: Trine Larsen.
da
dk4
19:15
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
20:00
Lars Lilholt
Oplev alletiders, folkekære musiker Lars Lilholt med sange fra sit kæmpe bagkatalog, leveret i akustiske, intime og afdæmpede versioner. Lars Lilholt samler generationer på tværs - og med en særlig evne til at bruge det danske sprog og kommunikere i enkle melodier. Med rødder dybt forankret i folkemusikken, rockmusikken og den klassiske musik er Lilholt en musiker og sangskriver i den absolutte top. Lars har sin faste pianist Kristian Fogh med sig på scenen... og en lille overraskelse i 2. del.
da
dk4
21:00
Lars Lilholt
Oplev alletiders, folkekære musiker Lars Lilholt med sange fra sit kæmpe bagkatalog, leveret i akustiske, intime og afdæmpede versioner. Lars Lilholt samler generationer på tværs - og med en særlig evne til at bruge det danske sprog og kommunikere i enkle melodier. Med rødder dybt forankret i folkemusikken, rockmusikken og den klassiske musik er Lilholt en musiker og sangskriver i den absolutte top. Lars har sin faste pianist Kristian Fogh med sig på scenen... og en lille overraskelse her i 2. del.
da
dk4
22:05
Aktionæren
2024
da
dk4
22:50
KulturHave med Dot Wessmann
Bakkens Hvile med syngepigerne er kendte over det ganske land - ja, nærmest en kulturinstitution. Men hvordan går det derude på Dyrehavsbakken nord for København? Er syngepigerne så frække, som mange vil gøre dem til, og hvorfor er det vigtigt at værne om og bevare syngepigetraditionen og Bakkens Hvile? Det fortæller Dot Wessmann - selv syngepige og i øvrigt ejer af Bakkens Hvile - om, når hun er gæst hos Christian Have.
da
dk4