dk4

dk4

Her på dk4 får du alt det, som du ellers mangler på dit tv – for dk4 er vedkommende tv, hvor over 95 % af alle programmerne er danske. Her finder du madprogrammer med fx Mik Schack. Du finder rejseprogrammer, fiskeprogrammer og jagtprogrammer. Vi har flere aktuelle politiske programmer – både med folketingspolitikere og om EU. Det er også her, du kan se musikprogrammer med landets bedste kunstnere, og programmer om litteratur, samtaleprogrammer om Kierkegaard, om børneopdragelse og programmer om arkæologi. Ligesom det er her på dk4, du oplever alle de bedste schlagerkunstnere fra nær og fjern, dansktoppen, lokalt tv - samt en hel del mere. dk4 er kort sagt vedkommende tv, hvor mindst 95 % af programmerne er danske. dk4 er landsdækkende og når ud til cirka 2 millioner danske husstande. Det betyder at dk4 har en af landets største udbredelser. Vi er med andre ord hele Danmarks danske tv-kanal.

Denmark

ТВ водич - понедељак, 13.05.2024.Сада

00:25
Bukkejagt 2011
Bukkepremieren i 2011 vil blive husket som mager, våd og kold. Over det meste af Sjælland var der lav aktivitet og tilsvarende udbytte. Men Jagtmagasinet er naturligvis på pletten og finder både bukke og relevante jagthistorier.
da
dk4
00:55
Dansktoppen
2024
da
dk4
01:40
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og giver et indblik i den militære verden både herhjemme og i udlandet. I det her program ser vi nærmere på 2 velkendte militære organisationer, der begge lige har rundet 75 år. Vi befinder os i en tid, hvor krigen fortsat raser med uformindsket styrke i både Ukraine og Mellemøsten. Samtidig begynder vi herhjemme i Danmark, i stigende grad, at føle de direkte konsekvenser af disse konflikter. Tag for eksempel den danske fregat Iver Huitfeldt, der for nylig vendte hjem efter en dramatisk episode i Adenbugten. Her blev skibet angrebet af droner afsendt af Houthi-bevægelsen, men besætningen formåede at nedskyde fire af dem. Desværre blev triumfen dæmpet af tekniske problemer om bord, som netmediet OLFI valgte at offentliggøre. Det førte til en mediestorm, og forsvarsministeren besluttede at fritage forsvarschefen, Flemming Lentfer for tjeneste og indsætte den tidligere chef for Special Operations Kommandoen Michael Hyllegaard som fungerende forsvarschef.
da
dk4
02:10
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
02:40
En rejse i tiden
I dette program er Hother kommet til Viborg, hvor han vandrer igennem de gamle stræder og fortæller den spændende historie om byen, gennem næsten 2000 år. Vi skal besøge den imponerende domkirke, og høre historier om mord og forræderi. Vi skal også se Kongens gamle kammer, hvor fra han styrede landet i flere år. Så tag med på "En rejse i Tiden", og tag med Hother til Viborg.
da
dk4
03:00
Lokalt kvarter
Flere og flere får øjnene op for muligheden af at trække landet ind i byen. En af mulighederne er at holde bier. Vi besøger dels et biavlerpar på landet, dels en biavler i Christiania, som selv slynger sin honning. Medvirkende: Leif Frandsen og Rikke Lund (Saltø ved Næstved) og Klaus Naver (Christiania)
25%
da
dk4
03:35
Kærlighed over alle grænser
Er underbefolkning overhovedet et problem? Skal vi bekymre os om den faldende fertilitet? Hvorfor nedfryse æg- og sædceller? Er situationen virkelig så slem, som europæiske politikere gør den til? Til at svare på nogle af hverdagens mest presserende spørgsmål om fertilitet er Rigshospitalets afdelingsleder for fertilitet, Søren Ziebe, inviteret ind i studiet. Den faldende fertilitet og stigende gennemsnitsalder for nybagte mødre er et udbredt problem i hele EU, der har fået EU-parlamentarikerne op af stolene for at skride til handling. Og selvom udlændige strømmer til Danmark for fertilitetsbehandling, ser det også dystert ud for Danmark. I dag bliver hvert ottende danske barn født vha. fertilitetsbehandling og fremtiden byder kun på højere tal. Programmet byder på snak om nedfrysning af æg (social freezing) og unødvendigheden af ligestillingsdebatten indenfor fertilitet, seksualundervisning i gymnasiet og stigmatisering af unge forældre. Vi diskuterer både erhvervslivets og sociale institutioners manglende rolle inden for fx børnepasning, der kan resultere i, at kvinder nedprioriterer at få børn i en ung alder. Til slut hører vi fra en dansker, Andrea, der bevidst fravalgte at donere æg i Danmark for at donere i USA, hvorfor hun gjorde det, samt hendes syn på det danske system. Fælles for Søren Ziebe og Andrea var deres opråb til politikerne om at sætte fertilitet højere på dagsordenen og se problemerne i øjnene. Medvirkende: Søren Ziebe, cheflæge Rigshospitalet, Andrea Skovrup Hjort, ægdonor. Vært: Elena Pedersen. Programmet er produceret af Mediehuset København med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
04:10
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:30
film:syn
film:syn ser nærmere på hvordan Djursland faktisk har inspireret Tolkien til at skabe det kendte univers fra -œRingenes Herre". Vi rejser rundt på Djursland med historiker Casper Clemmensen, ser steder og hører historier.
da
dk4
05:00
Hundens verden
I tredje afsnit af "Hundens Verden", skal det handle om Border Collies. En Border Collie er smuk, graciøs og ikke mindst lynende intelligent -" derfor kræver den meget af sin ejer ift. træning. I dette program tager vi til Viborg, og besøger i Miriam, som træner lydighed på verdensplan med sine fire hunde. Men der er også tid til lidt agility, som vil glæde enhver hund i husstanden. Vi skal nemlig hjem til Helle og lave Soft Agility, hvor det ikke handler om at komme først, men om at skabe et bedre forhold mellem hund og ejer.
da
dk4
05:45
Dansk-tysk med Matlok
Hans Christian Schmidt er en af Venstres mest erfarne politikere. I næsten 30 år har han repræsenteret Sønderjylland i Folketinget, og han har været både miljøminister, fødevareminister samt transport- og bygningsminister. Siden valget 2022 har Schmidt været formand for Folketingets kulturudvalg, der har et bredt sagsområde herunder de nationale mindretal. Når Siegfried Matlok har inviteret Hans Christian Schmidt til interview i Folketingets Samtaleværelse handler det især om mindretallenes status og fremtidens muligheder for grænselandet -" ikke kun på det kulturelle område. Men Schmidt bliver også spurgt til, hvordan samarbejdet var og er med tysk politik og tyske politikere -" ikke mindst i Schmidts tid som ansvarlig minister for Femern-projektet. Og er SVM-regeringen måske på vej med en ny Tyskland-strategi?
da
dk4
06:30
Mais litteraturkanon
Midt i Odense er der et sted med gamle bygninger og en fin stemning. Det adelige jomfrukloster er navnet, hvor der engang har været en bispegård, og hvor kongen har haft sin residens. Stedet har også været ejet af en velhavende Odense-købmand, men endte hos den adelige familie Brahe, og i begyndelsen af 1700-tallet oprettede Karen Brahe et adeligt kloster for ugifte adelsdamer på stedet. Karen Brahe elskede bøger, og hun skabte i sit jomfrukloster en enestående bogsamling på flere tusind bind af bøger og sjældne manuskripter. Klosteret bestod helt frem til 1970, hvor de sidste adelige damer forlod stedet. I dag er jomfruklosteret smukt restaureret af Real Dania og benyttes af Syddansk Universitet. Karen Brahes bøger er for længst forsvundet, men i programrækken "Mais litteraturkanon" fylder litteraturprofessor Anne-Marie Mai fra Syddansk Universitet igen det smukke gamle kloster med bøger -" denne gang med nye bøger, nemlig med en samling af det bedste af nyere dansk litteratur. Anne-Marie Mai har ganske enkelt påtaget sig den ansvarsfulde, yderst omfattende, men også inspirerende opgave at udvælge, anbefale og fortælle om de 100 bedste bøger og deres forfattere fra de seneste godt 50 års danske litteratur. Med "Mais litteraturkanon" får man i kort og komprimeret form indblik i og smagsprøver på de udvalgte værker samt kendskab til deres forfattere -" og ikke mindst inspiration til egen læsning. I dette program fortæller Anne-Marie Mai om Inger Christensen og "Det-œ.
da
dk4
06:45
Lysglimt
Lysglimt -" som er Danmarks ældste rekonvalescenthjem -" tilbyder et ophold på 12 dage, til alle, som har brug for at samle nye kræfter. Her er en varm og hjertelig atmosfære, her er nærvær og samvær, her er sang og smil, her er frisk luft og højt til himlen. Her glemmes alt om de skavanker, der i mange tilfælde følger med det at blive ældre -" her glemmes ensomhed og her lades op med ny energi. Som en af gæsterne siger "Efter 2 dage tog jeg mig selv i at gå og synge – det har jeg ikke gjort længe".
da
dk4
07:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Majbritt Birkholm på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Dansk Folkeparti. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Den etiske fordring
Tidligere universitetslektor, forfatter Michael Böss har været meget kritisk i forhold til, hvordan opposition og regering forholder sig til hinanden. Og til forholdet mellem ministre og embedsmænd. Er tilliden i vores demokrati ved at forsvinde? Har vi glemt, at også politik og lovgivning handler om at holde en del af andre menneskers liv i sine hænder. Med udgangspunkt i disse spørgsmål taler Mette Bock i denne udgave af "Den etiske fordring" med Michael Böss om tro og tillid i det politiske system.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
I programserien -˜TRÆN DIG GLAD' får du 20-25 minutters tv-træning instrueret af fysioterapeut Louise Rosenby. Træningsprogrammerne er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen, med fokus på en sund og stærk krop for alle – fra børnebørn til bedsteforældre. Vi træner hele kroppen stærk og arbejder både med styrke, bevægelighed, balance og kondition. Alle øvelser kan laves både siddende og stående, og niveauet stiger løbende fra mandag til fredag. Så træn med alle hverdage kl. 9 eller kl. 14 på dk4 – eller hvor og hvornår det passer dig på dk4.tv
da
dk4
09:30
Schweisshund
Det tager typisk halvandet år at træne en dygtig hund til at blive schweissprøvet, og prøven stiller store krav til såvel fører som hund. Oplev hvad og hvordan i Jagtmagasinet, og bliv klogere på anskud og skudtegn.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
KulturHave med Dot Wessmann
Bakkens Hvile med syngepigerne er kendte over det ganske land -" ja, nærmest en kulturinstitution. Men hvordan går det derude på Dyrehavsbakken nord for København? Er syngepigerne så frække, som mange vil gøre dem til, og hvorfor er det vigtigt at værne om og bevare syngepigetraditionen og Bakkens Hvile? Det fortæller Dot Wessmann -" selv syngepige og i øvrigt ejer af Bakkens Hvile om, når hun er gæst hos Christian Have i "KulturHave". "KulturHave" produceres i samarbejde med HAVE Kommunikation & PR.
da
dk4
10:50
Makeup-skolen
I dette program skal det handle om at "Makeup-fri makeup", eller det, der kaldes naturlig makeup. Dvs., at makeuppen ikke larmer så meget, men stadigvæk fremhæver de bedste ting fra naturens hånd. Kenneth Adelhardt formår at "se" og underbygge kvinders skønhed. Efter mere end 20 år i skønhedsbranchen kender han alle tricks og smutveje til et godt udseende. Ikke kun den slags udsende man ser i ugebladene, selvom det kan han sagtens -" næ han kan underbygge den skønhed, som alle bærer, han kan understrege de fortrin, man har. Kenneth er uddannet i Milano, Paris og Amsterdam, han blev headhuntet af Dior og styrer nemt photo shots, shows og alt det andet high fashion. Noget andet han elsker er at undervise og, hvis man er heldig, kan man møde ham rundt om i landet i butikker og ved events. For det er via undervisningen, at man virkelig kan gøre en forskel for folk. For ham er hemmeligheden ved en god makeup teknikkerne, og heldigvis deler han gerne ud af sin viden. I dk4´s serie Makeup-skolen viser Kenneth Adelhardt forskellige teknikker til, hvordan du kan blive den bedste udgave af dig selv. Formålet er ikke, at du skal blive ekspert i de nyeste trends, men derimod at du skal få nogle teknikker, der giver dig mulighed for at understrege og underbygge din personlighed. Modellen hedder Andrea Smed, og nok er hun ung og smuk af natur, Kenneth Adelhardt understreger dog kraftigt, at teknikken er ligeså velegnet til en mere voksen hud, så hold jer ikke tilbage.
da
dk4
11:05
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande - "Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden.
da
dk4
11:40
Den Juridiske Brevkasse
Brevkassen har modtaget et spørgsmål fra en opfinder, som er bange for, at nogen kunne finde på at kopiere hans opfindelse, og derfor vil han gerne have patent på en ny opfindelse. Et andet spørgsmål kommer fra en enke, som spørger ind til det at testere over den afdøde mands del af det uskiftede bo. Yderligere vil enken gerne, at hendes datter stilles bedre end hendes søn. Eksperterne hjælper med at svare på disse spørgsmål i programmet. I "Den Juridiske Brevkasse" svares der på juridiske spørgsmål indsendt af seerne. Vært og jurist Isse Sandorf Jacobsen bringer forskellige juridiske eksperter med i studiet, som hjælper med at svare på spørgsmål inden for netop deres ekspertiseområde. Programmet er ikke et program af jurister til jurister – det er derimod henvendt til dem, som faktisk har brug for hjælp i deres situation. Derfor bliver der ikke slynget en masse paragraffer ud, som kun jurister forstår, men derimod brugt grafik og cases til at forklare de forskellige problemstillinger.
da
dk4
12:10
De Brune Riddere i Østjylland
En bøfsandwich, er ikke bare en bøfsandwich. Her skal vi møde nogle vaskeægte madnørder, der har fuld styr på, hvad der adskiller en god bøfsandwich, fra en sublim bøfsandwich.
da
dk4
12:45
What2Watch Backstage
Den dansk-iranske skuespiller Afshin Firouzi er biograf-aktuel i Jussi Adler-Olsen-filmatiseringen Den Grænseløse. Mød ham i What2Watch Backstage, hvor filmanmelder Ann Lind byder på en samtale om filmen, karrieren og ønsker for fremtiden.
da
dk4
13:20
Den Skaldede Koks Nordjylland
I dette program vil Olsen lave mad, der får dine smagsløg til at danse i takt med bølgerne. Den står nemlig på både tun tilberedt på to måder og torsk bagt i serrano-skinke - og så vil Olsen lave den måske nemmeste chokolademousse nogensinde til dessert.
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
I programserien -˜TRÆN DIG GLAD' får du 20-25 minutters tv-træning instrueret af fysioterapeut Louise Rosenby. Træningsprogrammerne er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen, med fokus på en sund og stærk krop for alle – fra børnebørn til bedsteforældre. Vi træner hele kroppen stærk og arbejder både med styrke, bevægelighed, balance og kondition. Alle øvelser kan laves både siddende og stående, og niveauet stiger løbende fra mandag til fredag. Så træn med alle hverdage kl. 9 eller kl. 14 på dk4 – eller hvor og hvornår det passer dig på dk4.tv
da
dk4
14:30
Noget nyt?
Niels "Noller" Olsen, den ene bror i Brødrene Olsen, blev efter en lang musikkarriere for alvor kendt, da han og broderen i år 2000 vandt både det danske og Internationale Melodi Grand Prix med sangen, "Smuk som et stjerneskud". Ved smukfest i 2019 stod Noller på scenen for sidste gang, for svær sygdom har siden ramt Noller bl.a. fik han kræft og en blodprop i hjernen. Det fortæller Noller om i programmet "Noget Nyt", hvor han afslører, hvad der nu optager hans tid, når han ikke længere kan spille musik. -""Jeg bliver ked af det, når folk tror, at man er blevet mindre begavet, fordi man har haft en hjerneblødning og ikke kan formulere sig. Det er jo ene og alene fordi, jeg ikke KAN udtrykke mig, selvom jeg egentlig godt ved, hvad jeg gerne vil sige. Jeg kan bare ikke. Dét er frustrerende: ", siger Noller. Vært: Trine Larsen.
da
dk4
15:00
Gensyn på dk4
I Gribskovs fredede areal, Strødam, forskes der i skovens udvikling. Her finder man ét af Danmarks eneste stykker "urskov", som det må have set ud, før det professionelle skovbrug begyndte at sætte et umiskendeligt præg på de danske skove. I Strødam Skov lader man de faldne træer ligge og gå i opløsning til glæde for insekter og fugleliv, og skovbunden får lov til at springe i skov uden menneskelig indblanding. Normalt er det strengt forbudt at færdes i Strødams naturskov, men forfatteren til storværket "Gribskov", Flemming Rune, har fået tilladelse til at tage tv-tilrettelæggeren Frantz Howitz med ind for at bese den smukke "urskov" sammen med et tv-hold. Flemming Rune og Frantz Howitz besøger også én af Gribskovs mange høslætenge. Her høstede man de store mængder hø, der skulle bruges til de kongelige stutterier. Dengang målte man ikke en skovs værdi i træerne, men i de mængder hø, der kunne høstes.
da
dk4
15:30
Gensyn på dk4
Grill-sæsonen er over os og varer hele året. Alle danskere har erfaring med at grille, men mange har endnu til gode at røge på grillen. Hvorfor er det så lækkert, hvorfor er det så godt. Hvordan gør man, når man er begynder, let øvet eller rutineret? Det får du svar på i programserien "Røg på grillen". I dette program kan du se, hvordan man kommer i gang. "Gensyn på dk4" giver mulighed for at se, eller gense, skatte fra dk4's tv-arkiv. Udsendelsernes tekniske kvalitet er af ældre dato.
da
dk4
15:55
Indsigt i sjælen
Siden tidernes morgen har mennesket søgt efter en forklaring, når sorgen rammer, stillet over for verdens uretfærdighed, diverse udfordringer og sygdom. Troen på det guddommelige har hjulpet mange, men der findes også andre veje at gå. I dag ved vi, at vi -" ved at arbejde med os selv -" kan rykke nogle grænser og måske derved blive bedre til at acceptere de udfordringer, der kommer. I dette program kigger Tifanie ud mod stjernerne, for at får en større forståelse for, hvordan deres placering på fødselstidspunktet har påvirket hendes handlemønstrer og personlighed. Astrolog Helle Titanis fortæller om astrologi, men også om håndanalyse, for jo mere man kender sig selv, jo stærkere står man i livets storme.
da
dk4
16:20
Havemagasinet
I dette afsnit af "Havemagasinet" besøger vi Lundeskolen på Falster. Her har Kirsten og Erik Skov Nielsen boet i 25 år i en tidligere skole med masser af have og natur. Grunden er stor og ligeså haven, der spænder over ca. 1 ha og er bygget op, så der er en naturlig overgang til skov, eng og sø. Kirsten og Erik har lagt meget arbejde i haven, der blandt andet rummer rododendron, stauder, urtehave og store gamle træer -" og selvom de har boet der længe, bliver der stadig ændret på haven, den dag i dag. En anden ting, Kirsten og Erik lægger meget vægt på, er dyrelivet. Der skal også være plads til insekter, fugle, pindsvin, egern, rådyr m.m. Også mange selvsåede planter får lov til at blive i haven – dog måske ikke lige der, hvor de selv har sået sig.
da
dk4
16:55
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Nana Højlund på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Enhedslisten. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
17:25
Lokalt kvarter
Flere og flere får øjnene op for muligheden af at trække landet ind i byen. En af mulighederne er at holde bier. Vi besøger dels et biavlerpar på landet, dels en biavler i Christiania, som selv slynger sin honning. Medvirkende: Leif Frandsen og Rikke Lund (Saltø ved Næstved) og Klaus Naver (Christiania)
da
dk4
18:00
Danmark
"Nede i Europa har de fået en fiks idé" lød det i en af de mest populære anti-EF-sange. Programrækkens titel er således inspireret af Skousen og Ingemanns "EEC Blues" fra 1972, men indholdet er helt nutidigt. I dette program er temaet "Hvad betyder EU for dansk velfærd?", og gæsterne i studiet hos Mette Frobenius er professor Jesper Jespersen og Lis Jensen, der er næstformand i Folkebevægelsen mod EU, tidligere medlem af regionsrådet i Region Nordjylland gennem mange år og tidligere medlem af Europa-Parlamentet. "Danmark -" nede i Europa" er produceret i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
18:35
Værkstedet
For rigtig mange seniorer kan det være en stor udfordring at gå fra et aktivt arbejdsliv til en tilværelse som pensionist. Den udfordring var der en gruppe pensionister, der gjorde noget ved -" allerede tilbage i 1984. Midt i Aarhus fandt de en gammel 4-etagers ejendom fra 1905 -" en ejendom som tidligere havde været en smedevirksomhed, og som nu stod tom og derfor var perfekt til at være stedet, hvor pensionerede håndværkere kunne mødes. Vi er på besøg -" og Thomas, der er ansat som koordinator i Aarhus Kommune, og som har sin daglige gang i huset -" vil vise os rundt og fortælle om denne ''Pandoras vidunderlige æske'' -" som nogle af husets brugere kalder huset. I dag er det ikke kun pensionerede håndværkere, der benytter det, men også efterlønnere og førtidspensionister, der alle har fravalgt lænestolen og tilvalgt fællesskabet, et fællesskab som giver ny energi. Her kan de arbejde med alt i de mange forskellige værksteder, lige fra træ og metal til keramik, glas og meget mere.
da
dk4
19:30
Bingo & Boblere
"Bingo & Boblere" er dk4 og SIFA TVBingos store LIVE-satsning. Vi skal spille Super Bingo, præsentere dansktopmusik og endda have seere igennem til Dansktop-Quizzen. Der bliver som altid dystet om dejlige præmier. Og så skal du sidde klar med mobiltelefonen, for så kan du være med til at bestemme hvilke dansktop-boblere, der skal have plads i lørdagens "Dansktoppen". Kort sagt; bingo, konkurrencer og masser af musikalsk underholdning hver mandag kl. 19:30-21:00.
da
dk4
21:05
På tur til
I dette afsnit af "På tur til :" tager vi dig med på busrejse til den polske storby Krakow, og giver dig en masse inspiration og tips til alle de spændende oplevelser, der er i den sydlige del af Polen. I programmet besøger vi Krakows historiske centrum, samt det gamle jødiske kvarter, men vi tager dig også med på tur til Polens største skisportsby Zakopane og på tømmerflådesejlads på Dunajec-floden. Vi besøger den berømte saltmine Wieliczka, der ligger et lille stykke uden for Krakow. Området ved KZ-lejrene Auschwitz og Birkenau er et af de mørkeste steder i Europas historie, også selvom det er en barsk oplevelse, er det også en vigtig historisk seværdighed. Sidst, men ikke mindst tager vi også på tur til den interessante by Wroclaw. Hvis du vil vide mere om busrejser eller rejser til Polen, så klik ind forbi www.AnneVibekeRejser.dk
da
dk4
21:35
Anne-Vibeke rejser
Kom med til et af de mest populære campingområder i Spanien, og denne gang er Anne-Vibeke rejst afsted med telt i bagagerummet, hvilket er oplagt ift. det skønne klima og transporten til og fra Danmark. Costa Brava-kysten i Spanien er ikke kun kendt for sin nærhed til Barcelona og "Game of Thrones"-byen Girona, men også for sin natur, kultur og historie. Den verdenskendte maler Salvador Dalí kommer derfra, og så er Barcelona med alle dens fortrinligheder kun få timer fra de uendelige sandstrande, som området også er så kendt for. Lige ned til netop denne strand ligger campingplads Camping Las Dunas, og den er udgangspunkt for alle Anne-Vibekes rejsetips fra området. Teltet er slået op, og netop denne simple ferieform passer godt på en campingplads, der har alt - for det har Camping Las Dunas.
da
dk4
22:05
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. Tredje afsnit af Jagtmagasinets jagtroadtrip i New Zealand inviterer på tahrjagt i bjergene. En for Aske ny og hidtil uprøvet disciplin. Alt tegner godt under de ellers mildt sagt udfordrende forhold. Lige indtil tvivlen melder sig.
da
dk4
22:45
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
23:15
Aktionæren
Er det en god idé at sælge sine aktier i maj? Og skal man vente på at aktiemarkedet falder, hvis man vil i gang med at investere? Få svarene i den nye udgave af Aktionæren, hvor chefstrateg Josephine Cetti fra Nordea gæster studiet. Hør også hvilken bæredygtig aktie, den erfarne investor Thomas Grønlund gerne vil investere i, og hvilken han helst vil være fri for. Værter: Mikael Bak og Christian Kjær fra Dansk Aktionærforening.
da
dk4

ТВ водич - уторак, 14.05.2024.

00:00
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
00:30
Havemagasinet
Denne gang ser Havemagasinet nærmere på den vilde og levende have. Den vilde have ser måske på afstand tilfældig ud. Men det er langt fra tilfældigt -" en vild have er indrettet, så den tilgodeser menneskers behov, men i særdeleshed er den indrettet, så edderkopper og insekter som fx sommerfugle, bier og biller har steder, hvor de kan finde føde, og hvor de kan finde steder at bo og formere sig. Og det er interessant og se, hvad der sker, når naturen kommer indenfor i vores haver, og vi giver den plads til at vise, hvad den kan.
da
dk4
01:00
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
01:45
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Asser Mortensen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for Socialdemokratiet. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
02:15
Dansktoppen
2024
da
dk4
03:05
I udenrigspolitisk selskab med EU
Der er permanent pres på EU's ydre grænser. Flere tusinde flygtninge og irregulære migranter sætter hvert år livet på spil, når de forsøger at krydse farlige migrationsruter over Middelhavet. Men hvor langt er EU-landene med at komme med en løsning på, hvordan vi håndterer spørgsmålet om irregulær migration og flygtninge i EU? Det ser vi på i denne udgave af -œI Udenrigspolitisk Selskab med EU". I studiet har værterne Charlotte Flindt Pedersen og Mathies Duch Gronemann besøg af Thomas Gammeltoft-Hansen, der er professor på det juridiske fakultet på Københavns Universitet og leder af Center for Global Mobility Law. Programmet er produceret i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab og med støtte fra Europa-Nævnet. Programmet er optaget i maj 2023.
da
dk4
03:50
Bag om forfatterne
Hvad driver forfatterne? Hvorfor skriver de? Hvad er det for en historie, de bare må fortælle os? Det ser vi nærmere på i serien "Bag om forfatterne", hvor vi i små korte interviews graver os helt ind under huden på nogle af nutidens mest interessante og velskrivende, danske forfattere. I denne udgave møder vi Svend Brinkmann, der har reflekteret over, om Gud, troen og det religiøse kan sige sådan en som ham noget. De tidligere ministre og socialdemokratiske politikere Ritt Bjerregaard og Christine Antorini elsker at vandre -" og at tale sammen. De fortæller hvorfor og giver tips til ture. Malene Lei Raben er jurist og forfatter, men først og fremmest er hun havemenneske. Hun siger, at hun går stuegang blandt sine planter og forklarer, hvordan det hænger sammen. Til sidst fortæller biolog og forfatter Hanne Strager den utrolige historie om Inge Lehmann, der var Danmarks første seismolog og videnskabskvinde. Hun gjorde en sensationel opdagelse -" og var fuldstændig ukendt i sin samtid. "Bag om forfatterne" er produceret i samarbejde med Gyldendal.
da
dk4
04:15
syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:35
Hjerneeksperten
Hver tredje af os udvikler en form for cancer, og 30-50 procent af alle typer cancer giver store smerter. Det kan være tumoren, der presser på noget, det kan være behandlingen med kemoterapi og kirurgi, eller det kan være ledsagesmerter, der kommer med kroppens ubalance. Her i andet program handler det om nogle af de kosttilskud, der er effektive over for cancersmerter. Bl.a. cannabis, der fås som fuldspektret naturlig olie og Astragalus samt D-vitamin. Hvorfor disse stoffer kan gøre en forskel, kan du høre mere om i programmet.
da
dk4
05:00
Kalk, kilder, kunst og kold krig
Thingbæk Kalkminer, der ligger ved Rold Skov, er skabt af den idérige og fremsynede billedhugger Anders Bundgaard og søn. Om den kreative åre ligger til egnens folk skal være usagt – men Niels Moes, som flyttede hertil i 1977, fangede tråden og med hans idérigdom og ikke mindst entusiasme og viljestyrke, har han sikret, at historien ikke bliver glemt. Det er historien om Anders Bundgaard, der arbejdede som succesfuld billedhugger i København, men var barnefødt i Thingbæk. Bundgaard er nok mest kendt for Gefionspringvandet og Cimbrertyren. Han var stolt af sin hjemegn, så derfor lå det ham ikke fjernt at købe Thingbæk Kalkminer, da de blev til salg, hvilket han havde økonomisk mulighed for - bl.a. efter udsmykning med 150 værker på Københavns Rådhus. Det er også et stykke egnshistorie, som handler om kalken og om den store koncentration af de mange kilder, som netop skyldes den højtliggende kalk i undergrunden. Når kalken ligger højt, betyder det, at grundvandet let kan sive op, og et massivt tryk fra undergrunden presser vandet op gennem jorden og viser sig som de kilder, vi kender i dag. Sidst, men ikke mindst, så ligger Thingbæk Kalkminer som nabo til Rebilds dybeste hemmelighed, nemlig Regan Vest, som netop er åbnet for offentligheden. Det har ført til, at Niels Moes har valgt at vise og fortælle historien om Den Kolde Krig og Regan Vest i en af de mange udstillingslokaler i Rebildcentret.
da
dk4
05:50
Noget i glasset
Carsten Berthelsen får denne gang besøg i sin ølkælder af Peder Zacho Hansen, der brygger øl på Ebeltoft Gaardbryggeri. Det blev etableret i 2008, og han ejer stedet, som er en slægtsgård, med sin kone, Helle Høgh. Bryggeriet ligger meget idyllisk i Mols Bjerge ud mod vandet. På gårdbryggeriet kan man nyde livet en sommerdag med godt øl i kruset, og man har mulighed for at købe gode sager til grillen. 70 % af omsætningen er fadøl, og man producerer 600.000 liter pr. år. Det er meget øl, mener Carsten Berthelsen, der selvfølgelig også skal smage på øllet fra gårdbryggeriet. Carsten og Peder smager Ebeltoft Gaardbryggeris signaturøl Wild Flower, der er en såkaldt New England IPA på 6,9 %. Derefter snupper de en belgisk-inspireret I am Tripel på 9,5 % med masser af malt af byg, hvede og havre og fortsætter med Deep Blue også på 9,5 %, men brygget på mørke malte. De runder af med at smage en Damn Dark Stout på 8,5 %, og så sortner det for øjnene, hævder Carsten Berthelsen.
da
dk4
06:20
Bog og forfatter med Bo Tao Michaëlis og Benni Bødker
Benni Bødkers nyeste spændingsroman "Occidentens Stjerne" foregår ganske vist i Paris, men der er ikke meget byernes by over skildringen af den franske hovedstad, som den tog sig ud i begyndelsen af 1900-tallet. Tværtimod. Det er i de kilometerlange kloaker, i katakomberne og lighusene, det foregår. Der er okkultisme, mysticisme og andre overnaturlige fænomener, og der er et lig, der skal bringes hjem til England -" alt sammen i et spændende plot. Hvordan har den absolut frankofile Bo Tao Michaëlis det med den skildring af byernes by? Hvad synes han om romanen, og hvilken genre vil han mene, at den tilhører? Det og meget andet taler han med Benni Bødker om i denne udgave af "Bog og forfatter", hvori det også afsløres, hvordan forfatteren har foretaget sin detaljerede research, herunder om han har været nede i de forbudte parisiske kloaker.
da
dk4
06:50
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. Tredje afsnit af Jagtmagasinets jagtroadtrip i New Zealand inviterer på tahrjagt i bjergene. En for Aske ny og hidtil uprøvet disciplin. Alt tegner godt under de ellers mildt sagt udfordrende forhold. Lige indtil tvivlen melder sig.
da
dk4
07:30
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
08:00
syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
09:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Ulla Tørnæs på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Venstre. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Sådan!
En problemstilling eller en krise ridses op, og programmets gæst præsenteres for spørgsmålet: "Hvad kan vi gøre ved det?". Derpå gennemgår vært og gæst forskellige løsningsscenarier, hvor gæsten udfordres, inden man slutter med en prioriteret liste med de bedste løsninger. Blå blok er i krise. Rådvildheden hersker tilsyneladende blandt borgerlige. Hvorfor? Hvilke brudflader er der blandt de borgerlige partier, og hvad kunne eventuelt samle dem? Er der behov for en ny idéudviklende borgerlig tænketank? Hvad kan der gøres? Morten Hesseldahl har inviteret forfatter og konservativ debattør Kasper Støvring til løsningsorienteret samtale om borgerlighedens krise.
da
dk4
11:00
Dansktoppen
2024
da
dk4
11:50
Krisecenter for mænd
Krisecenter for mænd blev faktisk etableret for 15 år siden på Christianshavn og består i dag af syv centre på landsplan. De ligger i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense, Randers, Slagelse og i København med to afdelinger. På trods af den markante omstændighed, er der stadig et alt for stort flertal i befolkningen, der aldrig har hørt om centrene. Fokus har været på "Krisecenter for kvinder", men i denne serie stiller vi nu skarpt på baggrunden for at mænd -" på linje med kvinder -" har samme behov for omsorg, beskyttelse og hjælp i krisesituationer. Flere end en tredjedel af samtlige voldshandlinger mod partner i nære relationer, bliver begået af kvinder. For at få en dybere indsigt, taler Georg Julin, i de tre dokumentarprogrammer "Krisecenter for mænd", med udsatte og sårbare, tidligere og nuværende beboere og med socialfaglig rådgiver, visiterende koordinatorer og en frivillig juridisk rådgiver. Udover at få et dybere og personligt indtryk af de kriser som mændene har været udsat for, kommer vi med alle medvirkende ind bag de problemer, der ligger i behandlingen af de udsatte, også fra myndighederne, herunder Familieretshuset. En anden problemstilling er, at Folketinget ikke har ligestillet mænds behov for krise- og psykologhjælp. Seneste behandling af Servicelovens paragraf 109 og 110 om ligestilling i de tilfælde, blev afvist af rød blok i Folketinget, hvilket flere gange berøres i udsendelserne. I denne udsendelse møder vi Isayas. Tidligere succesfuld restauratør i Danmark efter en dramatisk flugt fra borgerkrigen i Etiopien i 1985. På grund af flere kriser, endte han i konkurs og skilsmisse -" hvorefter hele hans verden brød sammen, og til sidst møder Georg Julin, Christoffer. Han er tidligere beboer, som er kommet et godt stykke videre i tilværelsen, og derfor har valgt at stå frem for bl.a. at gøre opmærksom på den mangel på ligestilling, der er i retssystemet mellem kvinder og mænd
da
dk4
12:30
Lokalt kvarter
Nogle synes det er svært at vedligeholde gamle huse, men hvis man ved hvordan og hvilke materialer man skal bruge, er det faktisk ikke sværere end ved alle andre huse. Og en stor fordel ved de gamle huse er, at de har en meget længere levetid, end de nye huse, vi bygger i dag. Det gør renoveringer langt mere bæredygtige end nybyggeri. Vi følger her en meget gennemgribende renovering af et 300 år gammelt bindingsværkshus på Christianshavn. Det blev oprindelig bygget til en sejlmager, og det var på nippet til at bliver revet ned i 1980'erne. Men det står stadig, og efter renoveringen formentlig i mange år frem, hvor det vil huse tre lejelejligheder. Kun en kvart procent af husene i Danmark er fredede, men for dem gælder særlige regler. For eksempel er ejeren forpligtet til at vedligeholde dem, og man må ikke foretage ændringer på dem uden at få tilladelse fra Slots- og kulturstyrelsen. Til gengæld er man fritaget for at betale grundskyld for husene.
da
dk4
13:05
Danmark i Europa
"Hvad tænker du, når du ser et blåt flag med gule stjerner smælde? Er det fred og frihed? Er det bare flæskepriser eller måske afgivelse af dansk suverænitet, eller er det noget helt andet?". Det spørger Jens Rohde sine gæster om i programserien, der ser tilbage på 50 år med det europæiske fællesskab og dansk medlemskab af EF og EU, men som også forsøger at se ind i fremtiden med EU. I denne udgave af programserien er gæsten Per Stig Møller, der ud over posten som udenrigsminister og kulturminister også har virket som journalist og redaktør for både DR og Berlingske og således også kan bidrage med journalistiske erfaringer fra tiden før, omkring og efter Danmarks indtræden i det europæiske fællesskab. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
14:30
Hotel Aahøj
Nogle gange kan en enkelt sætning ændre ens liv, når den bliver hørt af rette vedkommende. Det kan også være en vedholdende idé -" en af de ideer, der bliver ved med at poppe op, indtil man til sidst må prøve at se om den mon er så fantastisk. Når begge ting sker, må man handle på det. Få historien om "Hotel Aahøj – I hjertet af Sæby"
da
dk4
15:00
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Frederik Aagaard Sørensen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for Radikale Venstre. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
15:35
Ugens Boblere
2024
da
dk4
16:00
Tirsdags Bingo
Klassisk SIFA TV Bingo for hele familien med hygge og spænding. Køb plader på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88. Overskuddet går til mere end 200 idrætsklubber.
da
dk4
17:05
What2Watch Backstage
Ulaa Salim er en dansk filminstruktør og manuskriptforfatter, kendt for at arbejde med temaer omkring identitet, integration og politiske spændinger i det moderne samfund. Han fik bred anerkendelse for sin spillefilm "Danmarks Sønner" fra 2019, som tager fat i emner omkring radikalisering, nationalisme og samfundsmæssige konflikter i Danmark. Filmen er en dramatisk fortælling, der udforsker spændingerne mellem forskellige kulturelle og etniske grupper i Danmark, og den blev bemærket for sin aktualitet og modige håndtering af følsomme emner. Salim er ofte rost for sin evne til at skildre komplekse sociale emner med nuance og indsigt. Nu er han aktuel med den danske science fiction-film "For Evigt", som centrerer omkring et katastrofalt jordskælv, der skaber en dyb sprække under Atlanterhavet. Denne begivenhed accelererer de globale klimaforandringer, hvilket truer menneskehedens fremtid. I Danmark følger filmen det nyforelskede par Elias og Anita, hvis forhold dog ender brat, mest på grund af Elias karriereplaner, hvilket også skaffer ham en plads på det team af videnskabsmænd, der er sat til at lukke sprækken på havbunden. Da Elias og Anita uventet genforenes, står Elias over for de valg han har truffet i sit liv. Spørgsmålet om man kan styre sin egen skæbne, vejer tungt, idet han søger efter livets mening. Filmen veksler mellem deres romantiske fortælling på land og det videnskabelige drama i det klaustrofobiske dyb af havet. Ulaa Salim er gæst hos Ann Lind Andersen i "What2Watch Backstage".
da
dk4
17:40
Søstrene Bisp
Mickey Gjerris er uddannet teolog, lektor i bioetik, vegetar og tidligere medlem af Det Etiske Råd. Gennem tyve år har han beskæftiget sig med de etiske aspekter af menneskets forhold til naturen. Står menneskets behov over naturens, når vi tror, begge dele er skabt af Gud? Er mennesket mere værd end naturen? Mickey Gjerris er gæst hos biskop Marianne Christiansen i denne udgave af "Søstrene Bisp -" hvad er et menneske værd". "Søstrene Bisp -" hvad er et menneske værd?" er produceret i samarbejde med Haderslev Stift og Fyens Stift.
da
dk4
18:10
På tur til
I dette afsnit af "På tur til :" tager vi dig med på busrejse til den polske storby Krakow, og giver dig en masse inspiration og tips til alle de spændende oplevelser, der er i den sydlige del af Polen. I programmet besøger vi Krakows historiske centrum, samt det gamle jødiske kvarter, men vi tager dig også med på tur til Polens største skisportsby Zakopane og på tømmerflådesejlads på Dunajec-floden. Vi besøger den berømte saltmine Wieliczka, der ligger et lille stykke uden for Krakow. Området ved KZ-lejrene Auschwitz og Birkenau er et af de mørkeste steder i Europas historie, også selvom det er en barsk oplevelse, er det også en vigtig historisk seværdighed. Sidst, men ikke mindst tager vi også på tur til den interessante by Wroclaw. Hvis du vil vide mere om busrejser eller rejser til Polen, så klik ind forbi www.AnneVibekeRejser.dk
da
dk4
18:40
Bertel & Lisbeth Trinskjær
Højskolerne er jo noget næsten helligt, i hvert fald for Bertel og Haarder og hans gæst i dette program, hvor Haarder har besøg af formand for Folkehøjskolernes Forening, Lisbeth Trinskjær. Hvorfor er højskolerne så vigtige? Er der en fare for, at de i for høj grad lever på renommeet og glemmer den oprindelige mission: at forberede eleverne til arbejdslivet og demokratiet? Er det rigtigt, at højskolerne er blevet venstreorienterede, og er der noget om, at højskolerne er blevet befolket af unge med studentereksamen fra velbjergede hjem, der stemmer på Enhedslisten? Og hvad med den grønne omstilling, woke og andre aktuelle temaer? Hvilken rolle spiller de i højskolernes arbejde? Sådan lyder nogle af de temaer og spørgsmål, som Bertel Haarder og Lisbeth Trinskjær drøfter i programmet.
da
dk4
19:20
Havemagasinet
Da man i 2015 besluttede at renovere Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot, gik et stort arbejde i gang. Siden Dronning Ingrids død i år 2000 havde der kun været meget begrænset aktivitet i haven, men nu ønskede man, at køkkenhaven skulle blive en attraktion -" at åbne for offentlig adgang, samtidig med at der naturligvis skulle dyrkes frugt og grønt til kongehuset. Her to år efter indvielsen af haven, er der fuld gang i dyrkningen, og selvom om gartnerne stadig arbejder på at finde faste rutiner, og mange af frugttræerne stadig er små, så er haven et imponerende anlæg som emmer af historie og højtidelighed. Denne køkkenhave er noget særligt.
da
dk4
20:00
KulturHave med Dot Wessmann
Bakkens Hvile med syngepigerne er kendte over det ganske land -" ja, nærmest en kulturinstitution. Men hvordan går det derude på Dyrehavsbakken nord for København? Er syngepigerne så frække, som mange vil gøre dem til, og hvorfor er det vigtigt at værne om og bevare syngepigetraditionen og Bakkens Hvile? Det fortæller Dot Wessmann -" selv syngepige og i øvrigt ejer af Bakkens Hvile om, når hun er gæst hos Christian Have i "KulturHave". "KulturHave" produceres i samarbejde med HAVE Kommunikation & PR.
da
dk4
20:35
Historien om Sofiebadet
Sofiebadet, som åbnede dørene første gang i 1909 i København, har gennem årene gennemgået en udvikling fra at være et sted, hvor den almindelige befolkning kunne få adgang til rent vand og renlighed, til i dag også at være et luksuriøst og eksklusivt sted for wellness og afslapning. I denne udsendelse dykker vi ned i Sofiebadets historie. Vi tager dig med på en rejse tilbage til 1900-tallets Christianshavn, hvor fattigdom og slum prægede området, og en offentlig badeanstalt var nødvendig. Vi ser på, hvordan lokale ildsjæle, i slut 90''''erne, var med til at frede badeanstalten og renovere det til det smukke sted, man stadig kan besøge i dag. Sofiebadets udvikling fra 1909 til nu afspejler en kombination af historie, tradition og innovation, der gør det til en levende del af Københavns kulturarv.
da
dk4
21:00
Spotlight
Så er det tid til en lille musikalsk pause og en god fortælling. Her får du historien bag sangen -" af sangeren og måske komponisten selv. Det kan være tænkevækkende at få sat ord og billeder på sangens tilblivelse eller udvælgelse. Var det et romantisk møde, en farverig jakke i mængden eller måske en række toner, der ikke vil give slip.
da
dk4
21:15
Noget i glasset
Ib Bergkjær får besøg af en af de mest passionerede vinavlere i Danmark – Jacob Stokkebye fra vingården 'By Stokkebye'. Jacob vil gøre os klogere på dansk vin og på, hvordan det egentlig er at dyrke vin i Danmark. Og så skal vi selvfølgelig også smage på nogle danske vine. Se med i "Noget i glasset" her på dk4.
da
dk4
22:00
Billybobbers Koncert
Well, it´s one for the money, two for the show, three to get ready, now go, cat, go: Det er ikke bare en koncert, når Billybobbers går på scenen, det er en rejse gennem tid og rum. Med alt fra de go'e gamle klassikere til originale hits, leverer Billybobbers en koncert, der tilfredsstiller enhver musikelskers sjæl. Det charmerende band består af Ole Brandstrup på vokal samt guitar, Stefan Mouridsen på lead guitar og kor, på gulvbas og kor finder du Kim Leander sammen med Michael Pedersen på trommer og vaskebræt og til sidst, men ikke mindst, Mads Kirkegaard på saxofon. Så er du til fed rock´n´roll og ægte rockabilly, så se med her på dk4.
da
dk4