Stingray DJAZZ

Stingray DJAZZ

Stingray DJAZZ is the only television channel dedicated to all jazz and jazz-related genres. From the smallest underground venues to the grandest stages, Stingray DJAZZ brings home jazz that you cannot see anywhere else. Our expert music programmers are as passionate about jazz as you are. They only program concerts, performances, and documentaries that touch the heart and ignite the senses.

Przewodnik - piątek, 10.05.2024

00:00
DJAZZ Portrait
Portret van het jaarlijkse Sienna Jazz festival, georganiseerd door de Siena Jazz Association.
nl
00:30
Chick Corea Elektric Band - Münchner Klaviersommer
De Amerikaanse jazzcomponist en pianist Chick Corea treedt op tijdens een concert op het Klaviersommer-festival in München, Duitsland. De kunstenaar presenteert een selectie van zijn werken, evenals werken van Thelonious Monk en Powell.
nl
02:07
Miriam Makeba Live at Estival Lugano 1985
Bijgenaamd Mama Africa, Miriam Makeba was een zangeres, actrice, VN-ambassadeur en burgerrechtenactivist. Dit is een weergave van haar live optreden op het Estival Lugano in 1985.
nl
02:46
TorTube
Jazzliefhebbers zijn hier op de juiste plek voor hun dosis eersteklas jazz. De sfeervolle jazzclub De Tor in Enschede is één van de meest authentieke jazzpodia van Europa.
nl
03:24
Da Pá Virada Sessions
Het ensemble Os Capoeira beoefent de traditionele Braziliaanse vechtsport uit Bahia waaraan zijn hun naam ontlenen, waarin zowel elementen uit de dans, acrobatiek en percussiemuziek een rol spelen. Ze hebben ook een eigen cultureel centrum.
nl
04:19
Da Pá Virada Sessions
Ensemble Samba das Flores wijdt zich aan een ontdekkingsreis door de verschillende ritmes die de wereld rijk is, en houdt daarmee het Braziliaanse erfgoed springlevend. De individuele stemmen van de leden kleuren het unieke geluid van de band.
nl
05:21
Jazzahead!
Het kwintet van drummer en percussionist Peter Gall. Hij groeide op op het platteland van Beieren als jongere broer van pianist Chris Gall. Peter leerde al vroeg zijn eigen plan te trekken.
nl
05:48
Jazzahead!
Optreden op jazzahead! van de Amerikaanse jazzpianist, componist en 'Steinway Artist' Connie Han. Zij werd meermaals vergeleken met legendarische jazzpianisten als McCoy Tyner en Hank Jones.
nl
06:16
Rita Reys & The Pim Jacobs Trio at North Sea Jazz
Het North Sea Jazz Festival staat wereldwijd bekend om de brede programmering, van traditionele New Orleans jazz tot hip-hop. Dit is een optreden van pianist Pim Jacobs en zijn trio, begeleid door zangeres Rita Reys in 1980.
nl
06:43
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
07:00
Les McCann: Live in New Orleans
Autodidactisch muzikant Less McCann werd een wereldjazzster na de release van zijn album Swiss Movement, dat hij in 1968 opnam met wijlen Eddie Harris. In deze set uit 1983 brengt hij de gospel terug naar New Orleans.
nl
08:05
Robert Rook Trio: The other set at the Bimhuis
Verslag van een optreden van het Robert Rook Trio in het Bimhuis in Amsterdam. Robert Rook speelt de piano, Thomas Winther Andersen de bass en Dick Verbeeck speelt drums.
nl
09:07
Breda Jazz Festival: De Parel van het Zuiden
Impressie van het jazzfestival in Breda, dat jaarlijks plaatsvindt tijdens het Hemelvaartweekend.
nl
09:41
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
10:01
DJAZZ Portrait
Portret van Kevin Roosevelt Moore, geboren op 3 oktober 1951, beter bekend als Keb 'Mo', een Amerikaanse bluesmuzikant en vijfvoudig Grammy Award-winnaar. Hij is een zanger, gitarist en songwriter, woonachtig in Nashville, Tennessee.
nl
10:10
Take Away Blue, a Blue Note Tribute
Deze korte documentaire is een eerbetoon aan de beroemde platenmaatschappij Blue Note Records, die in 2014 haar vijfenzeventigjarig bestaan vierde.
nl
10:46
M.Eilertsen Trio & Trio Mediaeval - November Music
Een van de artiesten in 2018 was bassist Mats Eilerstsen, hij treedt op met pianist Harmen Fraanje.
nl
11:54
Jong Metropole Live at Radio Kootwijk
Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het Nederlands Metropole Orkest, het Nationaal Jeugdorkest Nederland en het Nationaal Jazz Jeugd Orkest Nederland.
nl
13:44
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
14:03
SMOOTH SERIES AT NSJ: GEORGE BENSON & KENNY G
Het North Sea Jazz Festival staat wereldwijd bekend om de brede programmering. Dit is een verslag van een optreden van George Benson en kenny G op het festival.
nl
14:39
DJAZZ Portrait
Deze portretten van artiesten, concerten en festivals geven een goed beeld van de jazz wereld. Het zijn portretten van bekende én minder bekende jazz artiesten die inzicht geven in hun leven.
nl
14:44
Michiel Borstlap: Blue, Reflective and Frames
In dit concert, opgenomen op het South East Jazz Festival in Amsterdam, speelt Michiel Borstlap de hits van zijn soloalbums Blue, Reflective en Frames. Een uniek evenement: een solo pianoconcert in de Amsterdam Arena.
nl
15:45
Jazz in Duketown
De Israëlisch-Amerikaanse contrabassist Omer Avital speelt energieke jazz met oriëntaalse invloeden. Op Jazz in Duketown 2019 vormt Avital een kwintet met saxofonisten Asaf Yuria en Alexander Levin, drummer Ofri Nehemya en pianist Eden Ladin.
nl
16:57
The Mel Lewis Orchestra Live at Estival Lugano
Estival is een jazzfestival dat sinds 1977 elke zomer wordt gehouden in Lugano, Zwitserland. Het Mel Lewis Orchestra behoort tot een van de meest invloedrijke bigbands van na het swingtijdperk.
nl
17:50
A Tango Night: Live from Buenos Aires
Op het hoogtepunt van de Argentijnse zomer sluit het Orquesta Filarmónica del Teatro Colon zich onder leiding van Daniel Barenboim (dirigent en solist) aan bij bandoneonvirtuoos Leopoldo Federico en zijn Orquesta Tipica voor een oudejaarsavondshow.
nl
19:28
DJAZZ Portrait
Portret van het Jazzmuseum, met geluidsopnames en archiefbeelden.
nl
19:38
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
20:03
Paradox Live
PARADOX Tilburg is de meest intieme jazzclub van Nederland, met een zeer toegewijd en trouw publiek uit alle hoeken van Europa. Proef een selectie van de beste concerten en hoor de interviews met artiesten uit de hele wereld.
nl
20:37
Jazzahead!
Een optreden van de Duitse pianist Johanna Summer. Haar werk speelt zich af op het snijvlak van de vormelijke klassieke muziek en de spontaniteit van de jazz. Summer speelde tijdens haar concerttournees met mensen als Django Bates en Randy Brecker.
nl
20:52
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
21:00
John Coltrane 4:3
Verken de muziek van één van de invloedrijkste saxofonisten uit de jazzgeschiedenis: John Coltrane. In deze verzameling met optredens uit de eerste helft van de jaren '60 zien we hoe Coltrane's muzikaliteit en geluid een transformatie ondergaan.
nl
21:58
Sonny Rollins : Salle Wagram, Paris
De Amerikaanse tenorsaxofonist Sonny Rollins wordt gezien als één van de grootste jazzmusici uit de geschiedenis. Rollins maakte zijn eerste opnames al in de vroege jaren '50 met generatiegenoten als Miles Davis.
nl
23:03
Roland Kirk & The Vibration Society
Op 22 februari 1970 trad de Amerikaanse saxofonist en multi-instrumentalist Rahsaan Roland Kirk op in Maison de la Radio in de Franse hoofdstad Parijs. Hij wordt bijgestaan door zijn band, The Vibration Society.
nl
23:44
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl

Przewodnik - sobota, 11.05.2024

00:00
DJAZZ Portrait
Portret van de Nederlandse saxofonist Benjamin Herman, die Sonny Rollins tot zijn grootste inspiratiebronnen en voorbeelden rekent.
nl
00:13
DJAZZ Portrait
Ditmaal een portret Giovanca Desire Ostiana, een Nederlandse zangeres, tekstschrijfster, presentatrice en model van Curaçaose afkomst.
nl
00:21
Lady Day: The Many Faces of Billie Holiday
Deze film volgt het leven van een van de grootste jazz-zangeressen aller tijden. Het leven van Billie Holiday werd getekend door tragedie. Deze documentaire focust echter op haar artistieke prestaties.
nl
01:22
Jazzahead!
Internationale handelsbeurs, tentoonstelling en festival: jazzahead! Dit is een van de belangrijkste evenementen in de jazzgemeenschap. Het wordt jaarlijks gehost in Bremen en brengt muzikanten, organisatoren, jazzexperts en muziekliefhebbers samen.
nl
02:12
Jazzahead!
Eén van de optredende artiesten is Audrey Ochoa, een eersteklas trombonist uit Canada. Haar eigenzinnige composities en enorme instrumentbeheersing maken de optredens van dit aanstormende talent tot een ware belevenis.
nl
03:02
MotorMusic Jazz Sessions
De MotorMusic Studios in Mechelen, België, trekken veel goede muzikanten naar de stad. Tijdens deze sessies voeren enkele van de beste musici van Europa hun eigen originele muziek uit.
nl
04:07
Atrin Madani - Where Are We Now?
Dit programma presenteert het debuutalbum van de in Berlijn woonachtige zanger Atrin Madani. Geconfronteerd met de onzekerheid die de pandemie in zijn thuisland Iran met zich meebrachten, vroeg Madani zich af: "Wo stehen wir jetzt?".
nl
04:58
Jazzwoche Burghausen
Een van de artiesten die hier in 2019 optreedt, is Etienne Mbappé, een getalenteerde Kameroense bassist en singer-songwriter.
nl
06:00
McCoy Tyner Trio Live at Estival Lugano
Estival Jazz is een jaarlijks jazzfestival dat plaatsheeft in Lugano. Jazzpianist McCoy Tyner kwam voor het eerst onder de aandacht dankzij Benny Golson, in wiens Jazztet hij speelde. Hier treedt Tyner op met zijn trio op Estival Lugano.
nl
06:34
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
07:00
Terrasson and Belmondo: À Nous Garo
Pianist Jacky Terrasson en trompettist Stéphane Belmondo werken samen voor een mooi concert, met soul invloeden en een vleugje Franse zang, op het Jazz en Baie-festival op Mont Saint-Michel.
nl
08:22
Louis Armstrong: Live in Australia
De grote jazzpionier treedt op met zijn gebruikelijke charisma in dit live concert, gefilmd in Australië in 1964 als onderdeel van zijn tour met de All Stars.
nl
09:18
Milt Jacksons' Modern Jazz Quartet at the Bozar
Het Modern Jazz Quartet (MJQ) bestond uit Milt 'Bags' Jackson op vibrafoon, John Lewis op piano, Percy Heath op bas, en Connie Kay op drums. Milt Jackson en John Lewis waren bebopmusici van het eerste uur.
nl
09:45
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
10:02
DJAZZ Portrait
Portretten van artiesten, concerten en festivals die een goede indruk geven van de jazzwereld. Zowel bekende als minder bekende jazzartiesten geven nieuwe inzichten in hun leven, zoals waarom ze een bepaald nummer schreven.
nl
10:12
Diggin' the Duke
Voor haar album 'Diggin' the Duke' verkent Deborah J. Carter het werk van Duke Ellington, wiens originele composities Carter in staat stellen alle facetten van haar persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen.
nl
11:05
Aleph: Radio at the Symphony
De Libanese pianist Fady Abi Saad, internationaal bekend als Aleph, reisde naar Tsjechië om zijn project 'Radio at the Symphony' af te ronden. Daar dook hij samen met het Praags Filharmonisch Orkest de Smecky Studios in.
nl
11:36
Bill Evans & the Spy Killers - New Morning
Bill Evans-concert opgenomen op de Nieuwe ochtend, 17 juli 2020 in Parijs.
nl
13:14
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
13:34
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
14:05
Jazz de Matosinhos and Sinfónica do Porto: Layas
Dertig minuten Matosinhos Jazz Orchestra en Porto Symphony Orchestra Casa da Música, met o.a. Layas, Dan Weiss, Jason Moran, J.A. Pereira de Sousa en Dirk Brossé.
nl
14:42
BIRDtv
Na jaren te hebben getoerd met artiesten als Gretchen Parlato, Avishai Cohen, Lionel Loueke, Now vs. Now en Dhafer Youssef en op meer dan dertig albums te zijn verschenen, richtte Mark Guiliana zijn eigen label, Beat Music Productions, op.
nl
14:58
Seine Sessions
Dit deel van de Seine Sessions, georganiseerd door Eddy King, toont unieke optredens en interviews met DjeuhDjoah, luitenant Nicholson, Kacem Wapalek en vele anderen.
nl
15:26
Vaudou Game : Blues sur Seine
Sinds 1999 zet het Franse festival Blues sur Seine zich in om de blues- en bluescultuur te promoten in de regio's Rosny-sur-Seine en Conflans-Sainte-Honorine. Vaudou Game was een van de bands tijdens de editie van 2015.
nl
16:22
Van Merwijks Music Machine with Theodossi Spassov
Drummer, percussionist en bandleider Lucas van Merwijk staat garant voor vurige en exotische swing. Hij staat al meer dan 25 jaar aan de top van de Europese jazz, latin en percussie scene en speelt al jaren Cubaanse muziek in grote bezettingen.
nl
18:09
New Cool Collective Big Band at the Oosterpoort
De New Cool Collective Big Band speelt in de Oosterpoort in Groningen.
nl
19:03
Martin Fabricius Trio - Under the Same Sky
Martin Fabricius is een Deense vibrafonist en componist van filmmuziek die studeerde bij de legendarische Gary Burton. Hij heeft zijn eigen muziek over de hele wereld uitgevoerd en trekt een groeiend publiek van luisteraars.
nl
19:49
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
20:05
Freddie Hubbard Quintet in Brussels, 1980
Een set van het Freddie Hubbard Quintet in de Brussels Jazz Club in de zomer van 1980.
nl
20:45
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
21:00
Münchner Klaviersommer: Herbie Mann
In 1990 was de Amerikaanse fluitist Herbert Jay Solomon, beter bekend onder zijn artiestennaam Herbie Mann, een van de artiesten die optrad bij 'Münchner Klaviersommer', een jaarlijkse concertreeks die plaatsvond van 1981 tot 1998 in München.
nl
22:41
The Morgenland Festival
VIVA treedt op op The Morgenland Festival, een Duits muziekfestival dat begon in 2005. Vocalisten Aynur en Dima Oshno treden op met de All Star Band. Aynur zingt over het leven en lijden van Koerdische mensen, in het bijzonder Koerdische vrouwen.
nl