Stingray DJAZZ

Stingray DJAZZ

Stingray DJAZZ is the only television channel dedicated to all jazz and jazz-related genres. From the smallest underground venues to the grandest stages, Stingray DJAZZ brings home jazz that you cannot see anywhere else. Our expert music programmers are as passionate about jazz as you are. They only program concerts, performances, and documentaries that touch the heart and ignite the senses.

Przewodnik - poniedziałek, 13.05.2024

00:00
WOMEX 2018
In 2018 vond WOMEX plaats in Las Palmas op Gran Canaria. Eén van de deelnemers was zangeres Lucibela, afkomstig van het Kaapverdische eiland São Nicolau. Haar warme stem is te danken aan haar jarenlange ervaring met genres als morna en coladeira.
nl
00:43
Stingray Pause Play
Een gesprek met lokale en internationale artiesten om een diep inzicht te krijgen in hun leven en muziek. Ze spelen bovendien goede muziek in deze unieke livesessies.
nl
00:48
Jazzahead!
Verslag van het concert van het Trio Abozekrys. Het trio bestaat uit oedspeler Mohamed Abozekry, zijn broer Abdallah Abozekry op saz en Nicolas Thé op drums. Hun jazzrepertoire is geïnspireerd door de muziek uit het Nabije Oosten.
nl
01:31
Jazzahead!
Internationale handelsbeurs, tentoonstelling en festival: jazzahead! Dit is een van de belangrijkste evenementen in de jazzgemeenschap. Het wordt jaarlijks gehost in Bremen en brengt muzikanten, organisatoren, jazzexperts en muziekliefhebbers samen.
nl
02:18
Nubiyan Twist: Music Meeting
In 2019 treedt de band Nubiyan Twist op op het International Music Meeting Festival.
nl
03:19
Erroll Garner : Maison de la Radio
Opnamen van de Amerikaanse jazzpianist Erroll Garner in 1973, in de Parijse Maison de la Radio. Garner speelde al sinds zijn derde jaar piano. Zijn livealbum 'Concert by the Sea' behoort tot de bestverkochte jazz-albums ooit.
nl
04:06
Mn'JAM Experiment: Live with a Boom
Verslag van het optreden van het Mn'JAM Experiment tijdens het Jazzahead! festival in 2018.
nl
04:57
Misha Enzovoort
In deze film volgt documentairemaker Cherry Duyns pianist Misha Mengelberg op zijn laatste internationale tournee. De dirigent, componist en pianist lijdt al jaren aan dementie.
nl
06:05
North Sea Jazz Club: Marnix Busstra Band
Gitarist, componist en regisseur Marnix Busstra tart graag grenzen. Hij reist de wereld rond met zijn jazzgroep, speelt gitaar en bouzouki, componeert jazz en schrijft theaterliedjes.
nl
06:44
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
07:00
Thomas Carbou : spectacle au Bleury
Thomas Carbou en Patrick Graham wisselen improvisaties af met elektronische loops. Braziliaanse en Indiase invloeden zorgen ervoor dat hun muziek zich vaak ontvouwt in dromerige soundscapes en grooves. Ze gebruiken een breed scala aan instrumenten.
nl
08:15
Chamber Music: Sissoko and Segal
De ontmoeting tussen de Malinese koraspeler Ballaké Sissoko en de Franse bassist Vincent Ségal. Ballaké Sissoko werkte samen musici als Toumani Diabaté en Taj Mahal. Bij toeval ontmoette hij de Franse cellist en bassist Vincent Ségal.
nl
09:20
InJazz 2019
Terwijl ze een eerbetoon geeft aan de grote traditie van de akoestische jazz, verkennen zangeres Agnes Gosling en haar kwartet nieuwe geluiden en stijlen uit de hedendaagse muziek.
nl
09:46
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
10:05
Sven Hammond: 10th Year Anniversary Concert
Verslag van het concert ter gelegenheid van het tien-jarig jubileum van de band Sven Hammond, die vroeger bekend stond als Sven Hammond Soul.
nl
12:05
Sammy Price and His All Star Orchestra
Weergave van een optreden van Sammy Price en zijn All Star Orchestra. De Texaanse pianist Sammy Price speelde in verschillende jazzstijlen, van blues tot boogie-woogie, swing en jump-blues.
nl
12:49
BIRDtv
Artiesten worden gevolgd vanaf de entree tot ze weer in de tourbus stappen. Tussendoor wordt ze het muzikale hemd van het lijf gevraagd. Ditmaal is het de beurt aan de afrobeat-, highlife- en saxofoonlegende, Orlando Julius.
nl
13:05
DJAZZ Portrait
Portret van Tambours de Brazzas, een veertienkoppige groep van percussionisten onder leiding van Emile Biayenda, met ritmes uit heel Afrika, met bijzondere nadruk op ritmes uit Congo-Brazzaville, hun thuis.
nl
13:12
Ray Charles live at North Sea Jazz
Het North Sea Jazz Festival staat bekend om de brede programmering, van traditionele New Orleans jazz, swing, bop, fusion en avant-garde tot blues, gospel, funk, soul, R&B, hip-hop en latin. Deze keer een live optreden van Ray Charles.
nl
13:37
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
14:02
Dutch Swing College Band & Marine Band of the RNN
Weergave van een optreden van de Dutch Swing College Band and Marine Band of the RNN.
nl
14:24
Paradox Live
Programma gewijd aan de Nederlandse jazz pianist en componist Wolfert Brederode.
nl
14:58
Oh Purity in Watching Landscapes
Deze documentaire gaat over een liedcyclus van de Deense singer-songwriter Trinelise Væring en pianist Jonas Berg, ondersteund door het ensemble Barokksolistene onder leiding van soloviolist en artistiek directeur Bjarte Eike.
nl
15:38
Winther-Storm - Bimhuis, Amsterdam
De groep Winther-Storm treedt op in het Bimhuis in Amsterdam.
nl
16:32
Stéphane Grappelli
In dit concert uit 1961 treedt jazzviolist Stéphane Grappelli op in het Parijse Maison de la Radio met drummer Daniel Humair, gitarist Léo Petit, contrabassist Guy Pedersen en gitarist Pierre Cullaz.
nl
17:09
PC Qwintett: 75ste verjaardag Pierre Courbois
Pierre Courbois is al decennia een van de meest vooraanstaande Nederlandse en Europese jazzartiesten. In 2015 vierde Courbois zijn 75ste verjaardag als onderdeel van de 'Pierre Courbois 75 Years Anniversary Tour'. Vooral in het Bimhuis in Amsterdam.
nl
19:01
Stan Getz Quintet - The North Sea Jazz
Concert van het Stan Getz Quintet op North Sea Jazz 1980, bestaande uit: Stan Getz, Mitchell Forman, Mike Hyman, Brian Bromberg en Chuck Loeb. Op de setlist staan o.a. 'Sweetie Pie', 'Liza', 'Lester Left Town', 'Chappaqua' en 'Hospitality Creek'.
nl
20:24
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
21:00
DJAZZ Portrait
Portret van het Franse jazzkwintet Ogloc 5tetes. Dit kwintet bestaat uit Sandro Compagnon, Adam Loisure, Grégoire Colson, Jordy Martin en Oscar Georges.
nl
21:10
Chet Baker - Jazz Greats
De Amerikaanse trompettist Chet Baker treedt hier op met het Jacques Pelzer Kwartet in Brussel in mei 1964. Op drie september 1979 verscheen Baker op het Kongsberg Jazz Festival in Noorwegen.
nl
22:20
Lucky Peterson - Jazzwoche Burghausen
Lucky Peterson is een Amerikaanse bluesmuzikant die oorspronkelijk uit Buffalo, New York komt. Samen met zijn band vertrouwt de gitarist en zanger in dit concert op vocale en instrumentale hoogtepunten.
nl
23:23
Portrait of Mike del Ferro
Pianist Mike del Ferro reist de wereld over op zoek naar nieuwe muzikale invloeden. Mike vertelt in dit portret waarom hij reist, wat dit betekent voor hem en zijn muziek, en hoe dit zijn kijk op de wereld heeft veranderd.
nl
23:38
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl

Przewodnik - wtorek, 14.05.2024

00:00
Salif Keita : Les Ambassadeurs
Salif Keita's muziek is een combinatie van traditionele Malinese muziek met Europese en Amerikaanse invloeden. Dit is ook te horen aan de instrumentatie die hij gebruikt, die bestaat uit zowel West-Afrikaanse als West-Europese instrumenten.
nl
01:06
Perfect Combination's Tribute to Al Jarreau
Alwyn Lopez, beter bekend als Al Jarreau, is vijfenzeventig jaar en de enige zanger ter wereld met Grammy Awards op zijn naam in drie verschillende categorieën: jazz, R&B en pop. Er wordt hier een muzikale ode aan hem gebracht.
nl
01:59
Michel Legrand Orkest in Spa, 1982
De Franse componist, arrangeur en pianist Michel Legrand heeft een lange en legendarische carrière in de muziek. Tijdens dit optreden in 1982 in het Belgische Spa leidt Legrand zijn orkest door een aantal originele liedjes.
nl
02:48
Chick Corea & Gary Burton : Münchner Klaviersommer
De Amerikaanse pianist Armando Anthony Chick Corea en vibrafonist Gary Burton treden voor het eerst op als duo tijdens het Münchner Klaviersommer-festival, opgenomen in het jaar 1997.
nl
04:25
Blue Note Festival: Fatima and the Eglo Live Band
Fatima verbluft met haar prachtige stem, met schitterende melodieën en frisse kijk op moderne soul. Tijdens het concert, opgenomen in de Parijse Gaite Lyrique, deelt de Zweedse zangeres het podium met haar liveband, The Eglo Live Band.
nl
05:35
DJAZZ Portrait
Portret van Reinier Baas, een Nederlandse jazzgitarist en -componist.
nl
05:44
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
07:00
Burton & Ozone - Münchner Klaviersommer
De 1995-editie van het Münchner Klaviersommer-festival was gastheer van een topontmoeting tussen twee jazzvirtuozen die bekend staan om hun indrukwekkende techniek en innovatieve stijl: vibrafonist Gary Burton en pianist Makoto Ozone.
nl
08:02
Michel Petrucciani Trio
Deze opname van 1998 zet de Franse pianist Michel Petrucciani en zijn trio, bestaande uit drummer Steve Gadd en bassist Anthony Jackson, in het licht tijdens een concert in Stuttgart.
nl
09:03
Toon Roos - Dancing With Angels
Saxofonist Toon Roos wordt in binnen- en buitenland geprezen om zijn lyrische spel en zijn sterke persoonlijkheid als bandleider en componist. Hier wordt hij gevolgd onder andere tijdens zijn optredens met de drummer en percussionist Peter Erskine.
nl
09:41
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
10:01
DJAZZ Portrait
Portret van het Franse jazztrio Sviti, gevormd door Renaud Vencent, Damien Bernard en Romain Bouez.
nl
10:12
Angel Forrest Show 2017
Verslag van een optreden van Angel Forrest, ontvanger van de Maple Blues Awards voor Female Vocalist of the Year en finalist bij de International Blues Challenge 2018 in Memphis. Haar carrière omvat meer dan dertig jaar en tien albums.
nl
10:51
Jazz in Duketown
Het Amsterdamse instrumentale collectief Jungle By Night brengt een mix van verschillende stijlen, geïnspireerd door funk, jazz, dub en rock.
nl
11:59
Lucky Chops: Live at BIRD
De NYC-band Lucky Chops werd beroemd toen een video van hun optreden in een metrostation in 2015 viral ging op YouTube. Dit is hun optreden op BIRD festival, Rotterdam.
nl
13:46
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
14:03
Atrin Madani - Where Are We Now?
Dit programma presenteert het debuutalbum van de in Berlijn woonachtige zanger Atrin Madani. Geconfronteerd met de onzekerheid die de pandemie in zijn thuisland Iran met zich meebrachten, vroeg Madani zich af: "Wo stehen wir jetzt?".
nl
15:06
Herbie Hancock - Jazz Greats
Herbie Hancock treedt op met zijn band The Headhunters in 1974 op de Duitse televisie, met nummers als 'Palm Grease', 'Spank-A-Lee' en 'Chameleon'.
nl
16:12
Frederic Gassita - The Nomad, Libreville
In 2019 trad pianist Frederic Gassita op in Libreville, de hoofdstad van zijn vaderland Gabon. Gassita staat bekend om zijn werk met orkesten, in het bijzonder The Royal Philharmonic Orchestra.
nl
17:42
Belgium Sessions
Een optreden tijdens de Djazz Belgium Sessions, opgenomen in de AED Studios in Lint, België, waar Europa's beste jazzmuzikanten aan het werk zijn. Ditmaal het Backpack Trio.
nl
18:32
The Jig: Live in Rio
The Jig is een zevenkoppig funkteam uit Amsterdam, een van een handvol echte funkgroepen, een instrumentale groovemachine met een rock-'n-roll-attitude, bekend om zijn krachtige en opwindende liveshows.
nl
19:25
DJAZZ Portrait
Portret van de Britse jazz en- soulzangeres en songwriter Zara McFlaren, afkomstig uit Oost-Londen.
nl
19:31
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
20:01
The Morgenland Festival
Verslag van een optreden van Jivan Gasparyan Jr. op het Morgenland festival in Osnabrück, Duitsland. Hij is altijd geïnspireerd geweest door de volksmelodieën van zijn geboorteland Armenië. Zijn grootvader leerde hem de kunst van de duduk.
nl
20:52
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
21:00
Tango Extremo: Tango op de Toendra
In november 2015 verliet het kwintet Tango Extremo hun geboorteplaats Den Haag voor een reis van bijna vijfduizend kilometer door Rusland, waarbij de leden negen concerten gaven in dertien dagen.
nl
21:51
Trio Chemirani: Dawâr
Vader en zoons Chemirani, drie virtuozen van de tombak, brengen hun muziek ten gehore op het Festival de Saintes. De tombak is een Iraans percussie-instrument, maar zijn ritmes zijn universeel.
nl