Stingray DJAZZ

Stingray DJAZZ

Stingray DJAZZ is the only television channel dedicated to all jazz and jazz-related genres. From the smallest underground venues to the grandest stages, Stingray DJAZZ brings home jazz that you cannot see anywhere else. Our expert music programmers are as passionate about jazz as you are. They only program concerts, performances, and documentaries that touch the heart and ignite the senses.

Przewodnik - czwartek, 16.05.2024

00:00
Summer Night Music
Artiesten van over de hele wereld spelen hun favoriete 'Love Songs' op een evenement waar klassiek, jazz en wereldmuziek samenkomen. Het concert is bedoeld voor een breed publiek.
nl
01:00
The Jig: Live in Rio
The Jig is een zevenkoppig funkteam uit Amsterdam, een van een handvol echte funkgroepen, een instrumentale groovemachine met een rock-'n-roll-attitude, bekend om zijn krachtige en opwindende liveshows.
nl
01:55
Bobby McFerrin - Münchner Klaviersommer
Het Münchner Klaviersommer-festival van 1988 was gastheer van Bobby McFerrin. De zanger, bekend om zijn vocale techniek en zijn unieke benadering van zingen, leverde een onvergetelijke solo-optreden die het publiek enorm verrukte.
nl
02:32
Dizzy Gillespie - Jazz Greats
Optreden van de Amerikaanse jazztrompettist, componist en bandleider Dizzy Gillespie op vier november 1970 in Denemarken, met de Kenny Clarke en Francy Boland Big Band.
nl
03:25
Aki Rissanen Trio at Jazzclub Unterfahrt, Munich
Live vanuit 'Jazzclub Unterfahrt' in München, Duitsland, voert de Finse pianist Aki Rissanen zijn originele composities uit. Samen met Antti Lotjonen op bas en Teppo Makynen op drums, laat Aki Rissanen Trio het beste van de Nordic Tone zien.
nl
05:09
Coleman Hawkins live en Belgique, 1962
Weergave van twee concerten van Coleman Hawkins, 'The Father of Jazz Saxophone', die nog steeds wordt beschouwd als een van de belangrijkste vernieuwers in de geschiedenis van de jazz.
nl
06:09
DJAZZ Portrait
Deze portretten van artiesten, concerten en festivals geven een goed beeld van de jazzwereld. Zowel bekende als minder bekende jazzartiesten geven een nieuw inzicht in hun leven. Dit betreft een interview met de Franse drummer Anne Paceo.
nl
06:18
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
07:00
Saluzzi, Mariano & Dauner Live in Stuttgart
Dit optreden is een intiem samenkomen tussen bandoneon speler Dino Saluzzi en Charlie Mariano (saxofoon) en Wolfgang Dauner (piano).
nl
08:01
Le Quatuor Ebène : Fiction
Met de klassieke sopraan Natalie Dessay, de jazzzangeres Stacey Kent en de drummer Richard Héry gaat het Ebène Quartet in dit live concert terug naar de jazz-, pop- en rockklassiekers die vaak gebruikt worden in soundtracks van films.
nl
09:03
Comblain-la-Tour Jazz Festival : Jimmy McGriff Trio
Van de belangrijkste souljazzpioniers was Jimmy McGriff de bluesiest en hij stond er vaak op dat hij meer een bluesmuzikant dan een jazzartiest was. Dit is een weergave van een concert van Jimmy McGriff en zijn trio.
nl
09:40
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
10:01
DJAZZ Portrait
Ditmaal een portret van de Amerikaanse singer-songwriter Eli "Paperboy" Reed.
nl
10:10
Earl Hines Kwartet in Spa, 1977
De legendarische jazzpianist Earl Hines stond aan de top toen hij in 1977 optrad in het Belgische Spa.
nl
10:58
Tribute to Django Reinhardt: Rosenberg Meets Beets
De bekende gitarist Peter Beets trad gedurende zijn carrière onder meer op met jazzgrootheden als Chick Corea, Wynton Marsalis, Toots Thielemans, Elvin Jones en George Coleman. Nu treedt hij op als eerbetoon aan de grote Django Reinhardt.
nl
12:12
Classic Meets Jazz
Tzimon Barto, de Amerikaanse klassieke pianist en Wolfgang Dauner, de Duitse jazzpianist voegen hun talenten samen. De werken van Bach, Joplin en anderen vermengen zich in een fusie van klassieke muziek en jazzpiano.
nl
13:18
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
14:00
Al Di Meola: One of These Nights
Een evenement voor Al Di Meola. Hij bracht een groep voorname muzikanten bij elkaar voor deze terugblik op de hoogtepunten van een bijna dertig jaar lange carrière. Een combinatie van kamermuziek, traditionele Latijns-Amerikaanse muziek en free jazz.
nl
15:36
George Shearing : the South Bank Show
Een eerbetoon aan jazzpianist George Shearing met opnames en archiefbeelden die zes decennia van zijn carrière omvatten en vele klassiekers tonen, waaronder 'September in the Rain', 'Lullaby of Birdland', 'Greensleves' en 'Freedam Jazz Dance'.
nl
16:27
La Mambanegra - Music Meeting Festival 2018
Het La Mambanegra Latin Music Orchestra combineert een scala aan muziekstijlen, waaronder Jamaicaanse en Colombiaanse muziek, maar ook funk en hiphop. Ze treden hier op tijdens het International Music Meeting Festival in 2018.
nl
17:57
Runtown - La Machine de Moulin Rouge
Runtown's eerste concert in Parijs, waar de afrobeat-superster veel gasten naar zijn show brengt.
nl
19:05
Marion Williams zingt spirituals
Onder begeleiding van Tommy Brown (piano), Joe Washington (orgel), Billy Tuliver (drums) en achtergrondzangeressen Barbara White en Ann Bolden blaast Marion Williams nieuw leven in spirituals als 'Peace in the Valley' en 'We Shall Overcome'.
nl
19:37
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
20:02
Seine Sessions
Dit deel van de Seine Sessions, gepresenteerd door Eddy King, getiteld 'Legendary Jazz', presenteert optredens en interviews met Steve McCraven, Oona Guino, Rodolphe Lauretta en vele anderen.
nl
20:39
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
21:00
Sia: Live at the Metro Theatre
De in Australië geboren singer-songwriter Sia Kate Isobelle Furler, simpelweg bekend als Sia, is een van de meest eigenzinnige artiesten in de populaire muziekscene van vandaag. Haar weg naar het sterrendom was echter verre van makkelijk.
nl
22:21
Roland Kirk & The Vibration Society
Op 22 februari 1970 trad de Amerikaanse saxofonist en multi-instrumentalist Rahsaan Roland Kirk op in Maison de la Radio in de Franse hoofdstad Parijs. Hij wordt bijgestaan door zijn band, The Vibration Society.
nl
23:03
Tim Kliphuis en het NKO: The Changing Seasons
Violist Tim Kliphuis, internationaal bekend om zijn genre-overschrijdende benadering van muziek, staat samen met het Nederlands Kamer Orkest op het podium met zijn nieuwe versie van Antonio Vivaldi's 'Vier Jaargetijden'.
nl
23:36
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl

Przewodnik - piątek, 17.05.2024

00:00
DJAZZ Portrait
Een portret van enkele van de saxofoon grootheden van de jazz.
nl
00:29
InJazz 2019
OZMA onthult zes tracks van het album 'Hyperlapse' voor het grote publiek van Lantaren Venster in Rotterdam.
nl
01:15
Sammy Price and the Harlem Beggars
Pianist, zanger en burgerrechtenactivist Sammy Price brengt met de gospelzanggroep Harlem Beggars bevlogen versies ten gehore van liederen als 'Go Tell It on the Mountain', 'I'm a Soldier' en 'When the Saints Go Marching In'.
nl
01:35
TorTube
In deze aflevering van TorTube, 'Vägen', geeft het trio van de iconische Zweedse jazzpianist Martin Tingvall een spannend optreden in Enschede. Tingvall staat bekend om zijn heldere melodieën.
nl
02:04
Seun Kuti & Egypt 80': Cabaret Sauvage
Met de muzikanten van de band Egypt 80 van Fela Kuti brengt Seun Kuti de Afrobeat tot leven.
nl
03:35
Forró Series - Fran Nóbrega
Fran Nóbrega bestudeert de undergroundscene van vandaag om de nieuwste trends te ontdekken.
nl
04:38
Jazzahead!
Internationale handelsbeurs, tentoonstelling en festival: jazzahead! Dit is een van de belangrijkste evenementen in de jazzgemeenschap. Het wordt jaarlijks gehost in Bremen en brengt muzikanten, organisatoren, jazzexperts en muziekliefhebbers samen.
nl
05:13
Jazzahead!
Eén van de vele bands die optreden is het kwartet van de Azerbeidzjaanse pianist Isfar Sarabski. Hij is een vooraanstaande volgeling van de legendarische Azerbeidzjaanse pianist Vagif Mustafazedeh.
nl
06:03
Easy Jazz: Bert's Swing Express
Het Nick Vollebregt Jazz Café vormt het toneel voor deze opname van Easy Jazz. Het programma richt zich op de swingmuziek uit de jaren dertig en veertig. Het programma is samengesteld door trompettist en presentator Bert de Kort.
nl
06:38
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
07:00
Terrasson and Belmondo: À Nous Garo
Pianist Jacky Terrasson en trompettist Stéphane Belmondo werken samen voor een mooi concert, met soul invloeden en een vleugje Franse zang, op het Jazz en Baie-festival op Mont Saint-Michel.
nl
08:26
Les McCann: Live in New Orleans
Autodidactisch muzikant Less McCann werd een wereldjazzster na de release van zijn album Swiss Movement, dat hij in 1968 opnam met wijlen Eddie Harris. In deze set uit 1983 brengt hij de gospel terug naar New Orleans.
nl
09:24
Marcus Miller: Thoughts on Miles
Dit portret van Marcus Miller werd in 2009 opgenomen tijdens zijn tournee 'Tutu Revisited'. Hij blikt terug op zijn samenwerking met Miles Davis. Ook vertelt hij over zijn compositie 'Tutu', en legt hij uit hoe het gelijknamige album tot stand kwam.
nl
09:46
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
10:04
DJAZZ Portrait
Muzikaal portret van componist, toetsenist en zanger jarrod Lawson.
nl
10:22
On the Road with Duke Ellington
Opgenomen slechts zes jaar voor de dood van Duke Ellington, op het hoogtepunt van zijn carrière. On the Road with Duke Ellington is een onthullend en intieme portret van de kunstenaar.
nl
11:11
Ladama - WOMEX 2018
In 2018 werd WOMEX gehouden in Las Palmas, Gran Canaria. Een van de deelnemers aan de showcase, Ladama, is een vijftal vrouwelijke multi-instrumentalisten uit Venezuela, Brazilië en Colombia.
nl
11:59
Jong Metropole Live at Radio Kootwijk
Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het Nederlands Metropole Orkest, het Nationaal Jeugdorkest Nederland en het Nationaal Jazz Jeugd Orkest Nederland.
nl
13:48
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
14:02
Under the Surface: Live at Bimhuis 2018
Under the Surface is een Nederlandse improviserende jazzband gevormd door drummer Joost Lijbaart, zanger Sanne Rambags en gitarist Bram Stadhouders. Sanne Rambags is een van de weinige vocalisten van haar generatie die moeiteloos kan improviseren.
nl
14:41
DJAZZ Portrait
Interview met BRUUT! tijdens North Sea Jazz Round Town 2014, opgenomen in LantarenVenster Rotterdam.
nl
14:48
Da Pá Virada Sessions: Amilton Godoy
De faam van pianist Amilton Godoy overstijgt de Braziliaanse landsgrenzen: hij geldt als één van de grootste pianisten ter wereld. Hij treedt regelmatig op met 's werelds belangrijkste orkesten en de grootste dirigenten.
nl
15:56
Jaco Pastorius 4:3
Het publiek van het Canadese Montreal Jazz Festival werd op 3 juli 1982 getrakteerd op een optreden van een ware muzikale vernieuwer: Jaco Pastorius, die de elektrische bas benaderde als een volwaardig solo-instrument.
nl
16:54
Jon Hendricks and Co: Estival 1986
John Carl Hendricks is een van de aanstichters van 'vocalese', een kunstvorm die teksten wil toevoegen aan bestaande instrumentale stukken en verschillende instrumenten wil vervangen door zang. Hij treedt hier op bij Estival in 1986.
nl
17:46
Bayerischer Hof Night Club: Maria João Quartet
Op deze opname staat het concert dat de Portugese zangeres Maria João in 1999 in de nachtclub Bayerischer Hof gaf als onderdeel van de Münchner Klaviersommer.
nl
19:45
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
20:03
Paradox Live
PARADOX Tilburg is de meest intieme jazzclub van Nederland, met een zeer toegewijd en trouw publiek uit alle hoeken van Europa. Proef een selectie van de beste concerten en hoor de interviews met artiesten uit de hele wereld.
nl
20:37
Burton Greene : OTO
De legendarische pianist Burton Greene werd in de jaren zestig bekend in de freejazzscene van New York. Greene verkent een reeks spontane improvisatiestijlen en treedt op op het podium van Cafe OTO in Londen, VK.
nl
21:00
DJAZZ Portrait
Portret van DJ Maestro, alias Martijn Barkhuis, een Nederlandse diskjockey, componist en arrangeur.
nl
21:10
Casper the Funky Ghost: Bootsy Collins à Vienne
Een concert van Bootsy Collins op Jazz à Vienne, in Frankrijk. Bootsy Collins werd beroemd vanwege zijn optreden met George Clinton. Met zijn eigen groep Rubber Band stond Bootsy Collins bekend om zijn syncopale muziek en aanhoudende ritmes.
nl
22:39
Stuff, Live at Bird Rotterdam
Verslag van een live optreden van de band Stuff in club Bird in Rotterdam. De band kan worden beschouwd als een avant-garde jazzband die een mix van funk, hiphop en electro speelt.
nl