Stingray DJAZZ

Stingray DJAZZ

Stingray DJAZZ is the only television channel dedicated to all jazz and jazz-related genres. From the smallest underground venues to the grandest stages, Stingray DJAZZ brings home jazz that you cannot see anywhere else. Our expert music programmers are as passionate about jazz as you are. They only program concerts, performances, and documentaries that touch the heart and ignite the senses.

Przewodnik - niedziela, 19.05.2024

00:00
The Garifuna Collektive - WOMEX 2018
Eén van de deelnemers van de World Music Expo (WOMEX) was 'The Garifuna Collective'. Zij dragen de erfenis van Andy Palacio, die de Belizaanse muziek beroemd maakte en een generatie Belizaanse muzikanten inspireerde om naar hun roots te kijken.
nl
01:00
Jazzahead!
Internationale handelsbeurs, tentoonstelling en festival: jazzahead! Dit is een van de belangrijkste evenementen in de jazzgemeenschap. Het wordt jaarlijks gehost in Bremen en brengt muzikanten, organisatoren, jazzexperts en muziekliefhebbers samen.
nl
01:45
Scott McLemore: Jazzahead!
In 2019 besteedt jazzahead! speciale aandacht aan Noorwegen door 40 jazzacts van over de hele wereld te selecteren en hen uit te nodigen om op te treden. Een van hen is de Amerikaanse drummer Scott McLemore, van wiens optreden dit een verslag is.
nl
02:15
Jazzed Out Oslo
De stad Oslo vormt de achtergrond en inspiratiebron voor jazz-optredens van topmuzikanten.
nl
03:52
Stéphane Grappelli
In dit concert uit 1961 treedt jazzviolist Stéphane Grappelli op in het Parijse Maison de la Radio met drummer Daniel Humair, gitarist Léo Petit, contrabassist Guy Pedersen en gitarist Pierre Cullaz.
nl
04:29
Shooster LIVE: I
De vier bandleden van Shooster, Anton Goudsmit op gitaar, Efraim Trujillo op saxofoon, Sven Schuster op contrabas en Victor de Boo op drums, spelen live composities van de hand van Sven Schuster.
nl
05:15
Libérica Arrels
Nadat hij in New York City samenwerkte met gevestigde Amerikaanse jazzartiesten als Dave Liebman, Eliot Zigmund, Ari Hoenig en Chris Cheek, keert de Catalaanse bassist Manel Fortià nu terug naar zijn wortels.
nl
06:21
Belgium Sessions
Een optreden van de band Hijaz. De muziek van dit multi-etnische kwartet berust op de dialoog tussen de piano en de oed, een Oosters snaarinstrument.
nl
06:53
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
07:00
November Music: R. Frerichs/H. Alizadeh/Cello8ctet
November Music is een Nederlands festival voor hedendaagse muziek. Het biedt een combinatie van hedendaagse composities en experimentele pop, sound art, niet-Westerse muziek, jazz, en improvisatie. Dit is het slotconcert van editie 2016.
nl
08:20
Burton & Ozone - Münchner Klaviersommer
De 1995-editie van het Münchner Klaviersommer-festival was gastheer van een topontmoeting tussen twee jazzvirtuozen die bekend staan om hun indrukwekkende techniek en innovatieve stijl: vibrafonist Gary Burton en pianist Makoto Ozone.
nl
09:18
Jacques Kuba Séguin : l'étude des Lueurs
Het ensemble onder leiding van trompettist Jacques Kuba Séguin brengt enkele van de meest expressieve musici van Montreal samen: contrabassist Frédéric Alarie, pianist Jonathan Cayer en drummer Kevin Warren.
nl
09:49
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
10:01
Michelle David - Jazz in Duketown
Jazz in Duketown is het grootste gratis jazzfestival in de open lucht in Nederland. In 2019 trad de Amerikaanse zangeres Michelle David hier op, waar ze pop-en gospelmuziek speelde.
nl
11:14
Duke Ellington: Jazz from Newport, Brussels 1973
In 1956 speelden Duke Ellington en zijn orkest een legendarische set op het jaarlijkse Newport Jazz Festival. Het was de solo van tenorsaxofonist Paul Gonsalves die de carrière van Ellington nieuw leven zou inblazen.
nl
12:13
BIRDtv
Optreden van de in Londen gevestigde Frans-Ghanese souljazzzanger Myles Sanko. Zijn uitzonderlijke stem, zijn teksten en zijn moderne stijl hebben hem veel lof opgeleverd, evenals een trouwe schare fans.
nl
12:29
Bergen Sessions
Deze portretten van artiesten, concerten en festivals geven een goed beeld van de jazz wereld. Het zijn portretten van bekende én minder bekende jazz. Dit is een weergave van een optreden van saxofonist Karl Seglem in Bergen, Noorwegen.
nl
12:37
The legendary American crooner
Met zijn charisma en stemcontrole was Frank Sinatra zijn collega's ver vooruit. De legendarische Amerikaanse crooner, die thuis was in de swing, jazz en pop, groeide uit tot de populairste en invloedrijkste zanger van de twintigste eeuw.
nl
13:32
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
14:04
DJAZZ Portrait
Portret van het festival Jazz à Vienne dat jaarlijks de eerste twee weken van juli de jazz viert, sinds Jean-Paul Boutellier het festival in 1981 oprichtte.
nl
14:19
Karen Mantler and Her Cat Arnold: Get The Flu
Muziek van Karen Mantler, van haar album 'Karen Mantler and Her Cat Arnold: Get The Flu'. Met Eric Mingus, Steven Bernstein, Marc Muller, Steve Weisberg, Jonathan Sanborn en Ethan Winogrand.
nl
14:49
Paradox Live
PARADOX Tilburg is de meest intieme jazzclub van Nederland, met een zeer toegewijd en trouw publiek uit alle hoeken van Europa. Proef een selectie van de beste concerten en hoor de interviews met artiesten uit de hele wereld.
nl
15:23
Hi There, Sean Bergin
Portret van het markante Zuid-Afrikaanse multi-talent in de geïmproviseerde muziek, die de kwela Jazz in de wereld bracht. Sean Bergin overleed tijdens de filmopnames, zijn dochter Una is zijn opvolger.
nl
16:12
Jazz à Ramatuelle
Fred Hersch, een van de belangrijkste figuren van de jazzpiano van vandaag, vormt met John Hebert (contrabas) en Eric McPherson (drums) het Fred Hersch Trio. Ze treden hier op tijdens het Jazz а Ramatuelle festival in 2018.
nl
17:56
Freddie Hubbard & The Satchmo Legacy Live in 1987
Een concert van Freddie Hubbard en de Satchmo Legacy in Estival in Lugano, Zwitserland in 1987. De klassieke stijl en zijdeachtige toon van de beboplegende wordt benadrukt.
nl
18:47
A Perfect Combination's Tribute To Quincy Jones
Nederlandse muzikanten en vocalisten brengen een ode aan de legendarische Quincy Jones op het podium van de North Sea Jazz Club.
nl
19:39
Frank Paavo Quintet feat. Joris Teepe - Café Miles
Frank Paavo is sinds het begin van de jaren tachtig actief in de Amsterdamse en Nederlandse jazzscene. Dit is een concert van het Frank Paavo Quinet in Westbroek.
nl
20:33
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
21:00
Alfa Jazz Festival Lviv, Oekraïne
Het trio van contrabassist Avishai Cohen, met Noam David (drums) en Omri Mor (pianist), bundelt de krachten met het internationale symfonieorkest 'INSO-Lviv' onder leiding van Christian Schumann.
nl
22:44
Walter Trout Band: Jazzwoche Burghausen
Walter Trout is een beroemde hedendaagse bluesrockzanger en gitarist. Zijn "Walter Trout Band" geeft hier een concert tijdens Burghausen International Jazz Week 2019.
nl
23:47
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl

Przewodnik - poniedziałek, 20.05.2024

00:00
Toko Telo: WOMEX 2018
Optreden van het Toko Telo-trio op het WOMEX festival in Las Palmas, Gran Canaria in 2018. Dit trio vertolkt composities die zijn geïnspireerd op hun Malagassische roots.
nl
00:41
Jazzahead!
Nau Trio bestaat uit drie jonge muzikanten uit Chili, Brazilië en Nederland. Constant op zoek naar een eigen, uniek geluid, ondernemen de bandleden een muzikale reis door verschillende landen en culturen.
nl
01:08
Jazzahead!
Internationale handelsbeurs, tentoonstelling en festival: jazzahead! Dit is een van de belangrijkste evenementen in de jazzgemeenschap. Het wordt jaarlijks gehost in Bremen en brengt muzikanten, organisatoren, jazzexperts en muziekliefhebbers samen.
nl
01:37
Lucky Chops: Live at BIRD
De NYC-band Lucky Chops werd beroemd toen een video van hun optreden in een metrostation in 2015 viral ging op YouTube. Dit is hun optreden op BIRD festival, Rotterdam.
nl
03:05
29th Street Saxophone Quartet: Estival 1987
Verslag van een concert van het 29th Street Saxophone Quartet. Dit Amerikaanse kwartet werd in 1982 opgericht door altsaxofonisten Bobby Watson en Ed Jackson, tenorsaxofonist Rich Rothenberg en baritonsaxofonist Jim Hartog.
nl
03:49
M.Eilertsen Trio & Trio Mediaeval - November Music
Een van de artiesten in 2018 was bassist Mats Eilerstsen, hij treedt op met pianist Harmen Fraanje.
nl
04:57
Don Cherry's Multikulti
Trompettist Don Cherry was een veelzijdige muzikant, die een verscheidenheid aan stijlen creëerde en veel muzikanten beïnvloedde. Dit album is een samensmelting van internationale klanken, variërend van mainstream jazz tot reggae.
nl
05:59
Belgium Sessions
De Belgische sessies werden opgenomen in de MotorMusic studio's in Mechelen, België. Internationale jazzmusici geven op een creatieve manier inzicht in hun manier van jazz maken.
nl
06:40
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
07:00
The Tällberg Foundation: Jazz for the Planet
Opname met als doel klimaatactie te bewerkstelligen - voortbouwend op veertig jaar aan inspanningen van de Tällberg Foundation om nieuw denken te inspireren, deels door maatschappelijke uitdagingen te bekijken door de lenzen van kunstenaars.
nl
08:02
Georgie Fame and the Blue Flames
Met zijn karakteristieke stem en zijn unieke Hammond-orgelgeluid keert Georgie Fame triomfantelijk terug met 'The Blue Flames'.
nl
09:03
DJAZZ Portrait
Interview met Hugo Sekoranja tijdens de European Jazz Competition 2014 in LantarenVenster.
nl
09:14
PC Qwintett: 75ste verjaardag Pierre Courbois
Pierre Courbois is al decennia een van de meest vooraanstaande Nederlandse en Europese jazzartiesten. In 2015 vierde Courbois zijn 75ste verjaardag als onderdeel van de 'Pierre Courbois 75 Years Anniversary Tour'. Vooral in het Bimhuis in Amsterdam.
nl
09:44
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
10:01
Jazz A Vienne 2014
Een concert op 12 juli 2014 van een van de meest gevraagde jazz-soulstemmen van dit moment. Gregory Porter treedt op tijdens het Jazz A Vienne festival.
nl
10:47
Bill Evans' European Tour: Live in '64 '65 & '70
Vijf uitvoeringen van een van de meest gerespecteerde pianisten in de muziekgeschiedenis.
nl
12:27
BIRDtv
Aandacht voor de jazz / hiphopgroep Badbadnotgood, die hebben samengewerkt met grote artiesten als Tyler The Creator, Kaytranada, Kali Uchis en Ghostface Killah. De vier leden van deze fantasierijke groep bieden verfrissende ritmes.
nl
12:41
Atrin Madani - Where Are We Now?
Dit programma presenteert het debuutalbum van de in Berlijn woonachtige zanger Atrin Madani. Geconfronteerd met de onzekerheid die de pandemie in zijn thuisland Iran met zich meebrachten, vroeg Madani zich af: "Wo stehen wir jetzt?".
nl
13:31
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
14:00
Paradox Live
PARADOX Tilburg is de meest intieme jazzclub van Nederland, met een zeer toegewijd en trouw publiek uit alle hoeken van Europa. Proef een selectie van de beste concerten en hoor de interviews met artiesten uit de hele wereld.
nl
14:31
Paradox Live: Bertus Borgers and The Young Retro's
Bertus Borgers en zijn Young Retro's treden op in club Paradox in Tilburg.
nl
15:03
American Masters
Een portret van de carrière van singer-songwriter Ray Charles, inclusief de obstakels die hij is tegengekomen en die hij heeft overwonnen.
nl
16:01
Tristan Live
Zet vijf uiteenlopende muzikale persoonlijkheden in één touringcar, stuur ze op tournee door Europa en het achterland, en verbaas je over wat er onderweg allemaal gebeurt. Het verhaal van Tristan.
nl
16:56
DJAZZ Portrait
Een portret van de Miguel Rodriguez, jazzpianist en flamencopianist.
nl
17:01
Long Tall Dexter Live in '64
Dexter Gordon: Live in '63 & '64 brengt drie concerten samen die werden gefilmd in Nederland, Zwitserland en België en die de karakteristieke stijl en zijdezachte stem van de beboplegende onderstrepen.
nl
18:10
Kurt Rosenwinkel Meets Peter Beets Trio
Deze samenwerking tussen Beets en Rosenwinkel staat garant voor schitterende muziek.
nl
19:19
LantarenVenster Rotterdam: Special Delivery
Weergave van een optreden van Special Delivery, een kwartet dat voortdurend nieuwe ideeën ontwikkelt en verkent, bij LantarenVenster in Rotterdam.
nl
20:20
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
21:00
DJAZZ Portrait
Portret van koraspeler, percussionist en zanger uit Senegal Noumoucounda Cissoko.
nl
21:14
Guitarlegend Wes Montgomery in The Netherlands
Een viering van een van de meest invloedrijke gitaristen in de muziekgeschiedenis. Deze concerten, gefilmd in het voorjaar van 1965, tonen Montgomery in een intieme setting in Nederland.
nl
22:33
Angel Forrest Show 2017
Verslag van een optreden van Angel Forrest, ontvanger van de Maple Blues Awards voor Female Vocalist of the Year en finalist bij de International Blues Challenge 2018 in Memphis. Haar carrière omvat meer dan dertig jaar en tien albums.
nl