dk4

dk4

Her på dk4 får du alt det, som du ellers mangler på dit tv – for dk4 er vedkommende tv, hvor over 95 % af alle programmerne er danske. Her finder du madprogrammer med fx Mik Schack. Du finder rejseprogrammer, fiskeprogrammer og jagtprogrammer. Vi har flere aktuelle politiske programmer – både med folketingspolitikere og om EU. Det er også her, du kan se musikprogrammer med landets bedste kunstnere, og programmer om litteratur, samtaleprogrammer om Kierkegaard, om børneopdragelse og programmer om arkæologi. Ligesom det er her på dk4, du oplever alle de bedste schlagerkunstnere fra nær og fjern, dansktoppen, lokalt tv - samt en hel del mere. dk4 er kort sagt vedkommende tv, hvor mindst 95 % af programmerne er danske. dk4 er landsdækkende og når ud til cirka 2 millioner danske husstande. Det betyder at dk4 har en af landets største udbredelser. Vi er med andre ord hele Danmarks danske tv-kanal.

Denmark

TV vodič - četvrtak, 16.05.2024

00:10
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
00:40
Indsigt i sjælen
"Indsigt i sjælen" er en programserie, hvor Tifanie Haick udforsker den alternative verden. I dagens program kigger hun nærmere på håndlæsning og tarotkort, sammen med Kirstine Hedrup. Alt sammen for at fortsætte sit arbejde med sjælen og blive lidt klogere på hvem hun er.
da
dk4
01:15
Hotel Aahøj
Nogle gange kan en enkelt sætning ændre ens liv, når den bliver hørt af rette vedkommende. Det kan også være en vedholdende idé - en af de ideer, der bliver ved med at poppe op, indtil man til sidst må prøve at se, om den mon er så fantastisk. Når begge ting sker, må man handle på det. Få historien om Hotel Aahøj i Sæby.
da
dk4
01:45
ForsvarsMagasinet Special
Danmark står på tærsklen til den største oprustning i årtier. Det betyder kolossale investeringer i nyt materiel, hvor en del formodentligt skal købes i udlandet og andet skal produceres af industrien herhjemme. På et specielt område har vi i Danmark en historisk lang tradition i at producere militært isenkram i verdensklasse, nemlig på flådeområdet. I det her program, som er produceret i slutningen af 90'erne, dykker vi ned i historien om en skibsklasse, der dengang var en del af den danske flådes stolte traditioner, men som nu er udgået af tjeneste. Skibsklassen repræsenterede i sin tid et banebrydende koncept og en visionær tilgang til moderne flådeoperationer. Skroget var bygget i glasfiber og havde 4 containerbrønde, der kunne skiftes ud hurtigt. Det var en flådeklasse med nye standarder for, hvad et krigsskib kunne være. Vi skal en tur tilbage i tiden, til Flyvefisken -" et skib der gør op med traditionerne.
da
dk4
02:25
What2Watch Backstage
Ulaa Salim er en dansk filminstruktør og manuskriptforfatter, kendt for at arbejde med temaer omkring identitet, integration og politiske spændinger i det moderne samfund. Han fik bred anerkendelse for sin spillefilm "Danmarks Sønner" fra 2019, som tager fat i emner omkring radikalisering, nationalisme og samfundsmæssige konflikter i Danmark. Filmen er en dramatisk fortælling, der udforsker spændingerne mellem forskellige kulturelle og etniske grupper i Danmark, og den blev bemærket for sin aktualitet og modige håndtering af følsomme emner. Salim er ofte rost for sin evne til at skildre komplekse sociale emner med nuance og indsigt. Nu er han aktuel med den danske science fiction-film "For Evigt", som centrerer omkring et katastrofalt jordskælv, der skaber en dyb sprække under Atlanterhavet. Denne begivenhed accelererer de globale klimaforandringer, hvilket truer menneskehedens fremtid. I Danmark følger filmen det nyforelskede par Elias og Anita, hvis forhold dog ender brat, mest på grund af Elias karriereplaner, hvilket også skaffer ham en plads på det team af videnskabsmænd, der er sat til at lukke sprækken på havbunden. Da Elias og Anita uventet genforenes, står Elias over for de valg han har truffet i sit liv. Spørgsmålet om man kan styre sin egen skæbne, vejer tungt, idet han søger efter livets mening. Filmen veksler mellem deres romantiske fortælling på land og det videnskabelige drama i det klaustrofobiske dyb af havet. Ulaa Salim er gæst hos Ann Lind Andersen i "What2Watch Backstage".
da
dk4
03:00
Erindringsbio
"Danmarks konge" (Lau Lauritzen Jr., 1957). En dokumentarfilm om kong Frederik IX's daglige virke som statsoverhoved med alt, hvad det indebærer. Vi oplever kongens royale pligter som fx audiens på Christiansborg og officielle begivenheder som fx en mindehøjtidelighed i Mindelunden i Ryvangen. Vi kommer også med ind i de kongelige gemakker, når kongen drikker eftermiddagste med dronning Ingrid og de tre prinsesser i Residenspalæets riddersal.
da
dk4
03:35
Spotlight
I "Spotlight – Only music" handler det først og fremmest om musikken. Her får du den fulde koncertoplevelse uden afbrydelser. Visepop -" eller pop, eller : Hvorfor skal musik altid sættes i bås? Laura Illeborg laver den musik, der hører livet til. Og det har hun altid gjort, hendes tekster skildrer livets gang, som hun har levet det. Med mænd, børn, valg, fravalg, savn og kærlighed. Musikken kan Laura Illeborg ikke leve foruden, for hende er det en ventil, hvor livet sættes på underfundige vers, som smyger sig ind og bliver genkendelige fortællinger, der vokser på en. Men også musikalsk er der bid, når bandet -" som består af nogle af Danmarks musikalske sværvægtere; Niels Dahl på kontrabas, guitarist Knud Møller samt Rune Funch på akustisk guitar -" bakker den "nordisk-americana"-inspireret musik op.
da
dk4
04:10
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:30
Det bedste og det værste ved EU
Mikkel Harder er leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst, men også skuespiller, instruktør og tidligere skuespilchef på Det kongelige Teater. Hvad beskæftiger Udviklingsplatformen for Scenekunst sig med? Hvilken forbindelse har den til EU og til europæisk kulturliv og til det, der kaldes Creative Europe? Hvad fremhæver Mikkel Harder som kulturaktør som det bedste og det værste ved EU? Det handler samtalen om, når Harder er gæst hos Mette Frobenius i denne udgave af "Det bedste og det værste ved EU". Programrækken "Det bedste og det værste ved EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
05:00
En rejse i tiden
Hother Hennings er taget til Djursland, for at besøge den historiske Kalø Slotsruin. Borgen har spillet en markant rolle i Danmark i de 300 år, den var aktiv, og er i dag et minde om, hvordan landet så ud for flere hundrede år siden. Så tag med dk4 på en rejse i tiden, når vi kigger nærmere på Kalø Slotsruin.
da
dk4
05:20
Sådan!
En problemstilling eller en krise ridses op, og programmets gæst præsenteres for spørgsmålet: "Hvad kan vi gøre ved det?". Derpå gennemgår vært og gæst forskellige løsningsscenarier, hvor gæsten udfordres, inden man slutter med en prioriteret liste med de bedste løsninger. Biodiversitets- og klimakrise er for mange -" ikke mindst unge tidens største problemer eller kriser. Hvordan vurderer man klimakrisen og klimakampen hos Danmarks Grønne Ungdomsbevægelse? Hvad kan der gøres, og hvad skal der gøres her og nu og på længere sigt? Morten Hesseldahl analyserer klimakrisen og skitserer løsningsforslag sammen med klimaaktivist Jens Emborg Bünemann fra Den Grønne Ungdomsbevægelse.
da
dk4
05:55
Lokalt kvarter
Lise Warburg har vævet gobeliner hele sit liv. Men hver gobelin tager 7 år at væve, så det er begrænset, hvor mange man kan nå på et liv. Lise Warburg har brugt en gammel, fransk metode som hedder haute liss. Her bruger man en opretstående væv, og det er meget bedre, synes hun. Hun har i sit liv arbejdet med de største, danske kunstnere og har ikke bare kunnet væve for dem, men også spinde og farve det garn, hun skulle bruge. Medvirkende: Lise Warburg
da
dk4
06:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Asser Mortensen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for Socialdemokratiet. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
07:00
Kræft, kærlighed og kunst
-œDu skal bare finde dig selv" siger folk velmenende til ham, men hvordan skal man kunne det? spørger René sig selv, ": når det -˜selv' er blevet kraftigt amputeret?" Og det er den følelse, René Jacobsen har – følelsen af at føle sig amputeret – efter han på bare fire måneder mistede hustruen gennem 34 år – til canceren. René fortæller åbent og ærligt om det at miste og hvordan han – sammen med sine 2 voksne sønner og børnebørn – finder en ny hverdag – et nyt liv. René er født i slutningen af 50´erne ind i en familie som – hvis han selv skal sige det – nok ville være blevet betragtet som dysfunktionel. Men han er også født med en ukuelig stærk vilje, og en tro på sig selv – en tro, der har ført ham ad veje, som ikke på nogen måder stod skrevet i kortene.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Ugens Boblere
2024
da
dk4
08:45
Postkort
Se de fine billeder fra regionen, og nyd stemningen.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
09:30
Ideernes holdeplads
I dette afsnit af "Ideernes holdeplads" fortæller forfatter Lone Theils om sit arbejde med sin seneste roman "Troskyldigheden selv". Hun beretter, hvordan hun samler på virkelige drab og gemmer dem i en skuffe til fremtidig brug, og hvordan hun fletter temaer om parforhold og psykopater ind i både efterforskning og privatliv, når hun skriver romaner om Nora Sand.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Q-Cast
Han repræsenterer jødedommen i Danmark. Han har boet det meste af sit liv i Israel. Alligevel erklærer overrabbiner Jair Melchior, at han holder med begge parter i den blodige konflikt i Gaza. Først og fremmest ønsker han dialog og forsoning. Henrik Qvortrup interviewer Melchior i "Q-Cast".
da
dk4
11:00
Kerteminde koldkrigsbunker
Siden 1968 har forbi passende intetanende gået over en underjordisk bunker i Kerteminde. Bunkeren, eller rettere kommandocentralen, blev bygget for at beskytte centrale, vigtige personer samt det civile beredskab under en alvorlig trussel eller angreb, især under den kolde krig. Tilstedeværelsen af bunken var en beredskabshemmelighed og ikke noget, der blev talt om i offentligheden, men den rummede alt nødvendigt udstyr mv. for at kunne opretholde et parallelsamfund i 30 dage. Heldigvis blev bunkeren aldrig taget i brug, men der blev jævnligt lavet omfattende øvelser, og stedet er i dag stadig fuldt funktionsdygtigt. Til trods for at det i dag er blevet omdannet til et museum. Det er en tidslomme, der viser, hvor alvorlig truslen fra øst var. Så alvorlig at man i man i værste tilfælde kunne trykke nye pengesedler, lave rationeringsmærker og ikke mindst være i sikkerhed, hvis en atombombe sprang tæt på.
da
dk4
11:50
film:syn
Næste udgave af film:syn gæster The Animation Workshop i Viborg. Det er et sted, hvor talrige talenter indenfor animation er udklækket. Hvordan gør de? Det skal vi se nærmere på.
da
dk4
12:20
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Helle Jensen på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Liberal Alliance. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
12:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
13:00
Hjemme hos
Hun - en vidtspændende kunstner, skuespiller, historiefortæller og leder af Teater Viva. Han - musiker, komponist og instrumentbygger. Sammen lever de i et økologisk og bæredygtigt andelssamfund i Hjortshøj ved Aarhus, og vi er med, når de går i marken for at hente løg og majs. Katrine går egne veje, og det har hun gjort, siden hun var barn, hvor hun valgte at være tavs - altså ikke ville tale med voksne. Senere, som ung, vagabonderede hun i Sydeuropa. Hvorfor hun gjorde det? Det får vi historien om, ligesom vi skal høre Aksel fortælle om mødet med gamle norske musikinstrumenter. Han var kun 13, men blev så total bjergtaget, at han siden har bygget sine egne. De optræder sammen, hvor hun fortæller eventyr, og han akkompagnerer. Sammen håber de, at de ved at bruge stemmen, musikken og kunsten som et talerør, kan være med til hjælpe os alle til at forstå den verden, vi lever i, og sikre en mere bæredygtig fremtid.
da
dk4
13:35
Hjerneeksperten
Hvornår har man diabetes, og hvad er forskellen på diabetes type-1, -2 og -3? Hvis du vil vide meget mere om diabetes, så se med i "Hjerneeksperten" på dk4. Programmet forklarer hvad international forskning har vist ift. kosttilskud og fødevarer, der bedrer dit blodsukker og modvirker insulinresistens ved type 2 diabetes og præ-diabetes (forstadiet til type-2 diabetes). Programmet fokuserer på type 2 diabetes og de vigtigste tiltag, du selv kan iværksætte i din dagligdag, både hvis du er type-2 diabetiker, og hvis du ønsker at forebygge type-2 diabetes. "Hjerneeksperten" er et program, som fortæller om naturlige veje til et bedre helbred. Mange vil i dag gerne undgå at fylde sig med syntetisk kemi eller afhængighedsskabende medicin og i stedet gå naturens veje. Men hvordan gribes det bedst an? Dét får du svar på i programmet Hjerneeksperten. I "Hjerneeksperten" kan du høre nyt fra den internationale forskning, så du selv lærer at sammensætte dine kosttilskud til stor gavn for en række hyppige helbredsproblemer. Programmet er ikke en erstatning for din kontakt med egen læge. Programmet omhandler kun alternativ behandling. Kontakt din læge, hvis du er syg.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
14:35
Ugens Boblere
2024
da
dk4
15:00
Dansktoppen
2024
da
dk4
16:00
Torsdags Bingo
2008
da
dk4
17:05
Bertel &
Højskolerne er jo noget næsten helligt - i hvert fald for Bertel Haarder og hans gæst i dette program, hvor Haarder har besøg af formand for Folkehøjskolernes Forening, Lisbeth Trinskjær. Hvorfor er højskolerne så vigtige? Er der en fare for, at de i for høj grad lever på renommeet og glemmer den oprindelige mission: at forberede eleverne til arbejdslivet og demokratiet? Er det rigtigt, at højskolerne er blevet venstreorienterede, og er der noget om, at højskolerne er blevet befolket af unge med studentereksamen fra velbjergede hjem, der stemmer på Enhedslisten? Og hvad med den grønne omstilling, woke og andre aktuelle temaer? Hvilken rolle spiller de i højskolernes arbejde? Sådan lyder nogle af de temaer og spørgsmål, som Bertel Haarder og Lisbeth Trinskjær drøfter i programmet.
da
dk4
17:45
Forsvarsmagasinet
da
dk4
18:15
Aktionæren
Er det en god idé at sælge sine aktier i maj? Og skal man vente på at aktiemarkedet falder, hvis man vil i gang med at investere? Få svarene i den nye udgave af Aktionæren, hvor chefstrateg Josephine Cetti fra Nordea gæster studiet. Hør også hvilken bæredygtig aktie, den erfarne investor Thomas Grønlund gerne vil investere i, og hvilken han helst vil være fri for. Værter: Mikael Bak og Christian Kjær fra Dansk Aktionærforening.
da
dk4
19:00
Hotel Aahøj
Nogle gange kan en enkelt sætning ændre ens liv, når den bliver hørt af rette vedkommende. Det kan også være en vedholdende idé - en af de ideer, der bliver ved med at poppe op, indtil man til sidst må prøve at se, om den mon er så fantastisk. Når begge ting sker, må man handle på det. Få historien om Hotel Aahøj i Sæby.
da
dk4
19:30
Forår i Fru Pedersens have
Interessen for have er Fru Pedersen - eller Anette, som hun også hedder - helt sikker på starter dengang, hun stadig sover til middag i barnevogn. Den bliver nemlig stillet under kirsebærtræet, og der kan hun så ligge og kigge op på de smukkeste lyserøde blomster. Ligge der og drømme om, at når hun bliver stor, vil hun ha' sin helt egen have. Vi er lidt nord for Vemb - tæt ved Nissum Fjord. Her får Anette, mange år senere, muligheden for at opfylde drømmen om en have. En have, der udvikler sig til at fylde et par tønder land - en landbohave og en oase, der gennem årene er vokset op af den flade og sandede vestjyske muld - en have, som i dag måske kan minde om de engelske haver.
da
dk4
20:00
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
20:45
What2Watch Backstage
Lone Scherfig er en af de instruktører, der ikke behøver en stor præsentation i Danmark. Hun listede sig ind i dansk film via sit arbejde med tv-serier som "Taxa" og "Flemming og Berrit", og trådte så for alvor frem af skyggerne med dogmefilmen "Italiensk for begyndere". En film der åbnede dørene til det store udland. Hør om Lone Scherfigs film "Pigen der fortalte film" og om arbejdet som instruktør i "What2watch Backstage".
da
dk4
21:25
Noget i glasset
Elise Bøhmert er beer blogger, og hendes kælenavn er Craft Beer Valkyrie. Det er et navn med klang, mener Carsten Berthelsen, der har besøg af valkyrien i sin ølkælder, for han vil gerne vide mere om, hvad beer blogger-kammeratskabet går ud på inden for den moderne ølverden. Elises passion er blandt andet de nyere, danske bryghuse som Hoppe Beer i Solrød, Dry & Bitter i Gørløse og også Fanø Bryghus. Carsten og Elise smager derfor først en Dry & Bitter Session IPA med navnet Christian Bale Ale på 4,6 %. De fortsætter med en kraftig Quadrupel i glasset fra Fanø: Beer Geek Slumberparty på 10 % med tilsætning af mørk kandis, lyng og hyben. De slutter med en øl, der er skabt som en hyldest til Craft Beer Valkyrien: Tunniit. Den er sat på flaske af BrygBrygBryg i Skovlunde. Det er en øl med brettanomyces -" en såkaldt "vild" gærtype, der giver en pikant syrlig smag til øllet. Her er røde druer og udtræk af hibiscus. Etiketten er et landskab fra Grønland med inuitsymboler, som Elise har tatoveret på sine fingre.
da
dk4
22:00
På tur til
I dette afsnit af "På tur til :" tager vi dig med på busrejse til den polske storby Krakow, og giver dig en masse inspiration og tips til alle de spændende oplevelser, der er i den sydlige del af Polen. I programmet besøger vi Krakows historiske centrum, samt det gamle jødiske kvarter, men vi tager dig også med på tur til Polens største skisportsby Zakopane og på tømmerflådesejlads på Dunajec-floden. Vi besøger den berømte saltmine Wieliczka, der ligger et lille stykke uden for Krakow. Området ved KZ-lejrene Auschwitz og Birkenau er et af de mørkeste steder i Europas historie, også selvom det er en barsk oplevelse, er det også en vigtig historisk seværdighed. Sidst, men ikke mindst tager vi også på tur til den interessante by Wroclaw. Hvis du vil vide mere om busrejser eller rejser til Polen, så klik ind forbi www.AnneVibekeRejser.dk
da
dk4
22:35
KulturHave med Anders Jørgensen
Det går godt på Musikteatret Holstebro. Det siger teatrets direktør Anders Jørgensen selv i denne samtale med Christian Have. Hvorfor, og hvordan kan det gå til, at et kulturhus i en mellemstor provinsby har udviklet sig til et af landets mest succesfulde med fuldt hus til den ene kæmpestore og meget dyre musicalforestilling efter den anden - og med mere end 400 lokale og regionale sponsorer? Det fortæller direktøren blandt andet om, når han indtager gæstestolen i "KulturHave".
da
dk4
23:10
Borgerne spørger om EU
Tilslutningen til EU blandt borgerne er større end nogensinde før. Men interessen og engagementet er ikke helt på samme niveau, selvom beslutningerne og lovforslagene i EU har stadigt større indflydelse på borgernes hverdag. Men hvad sker der, når borgerne får mulighed for at stille spørgsmål direkte til EU-politikere, EU-kendere fra forskellige dele af samfundet og til nogle af kandidaterne til det kommende valg til Europa-Parlamentet? Har de mod på at spørge, og hvad spørger de om? Det kan man få et indtryk af i programrækken "Borgerne spørger om EU", hvor det er borgerne, der spørger, og ikke en studievært. I dette program spørger borgerne Susanna Dyre-Greensite, der er forperson for Folkebevægelsen mod EU, og dermed repræsentant for målsætningen om udmeldelse af EU. "Borgerne spørger om EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4

TV vodič - petak, 17.05.2024

00:00
Lokalt kvarter
Flere og flere får øjnene op for muligheden af at trække landet ind i byen. En af mulighederne er at holde bier. Vi besøger dels et biavlerpar på landet, dels en biavler i Christiania, som selv slynger sin honning. Medvirkende: Leif Frandsen og Rikke Lund (Saltø ved Næstved) og Klaus Naver (Christiania)
da
dk4
00:35
Billybobbers Koncert
Well, it´s one for the money, two for the show, three to get ready, now go, cat, go: Det er ikke bare en koncert, når Billybobbers går på scenen, det er en rejse gennem tid og rum. Med alt fra de go'e gamle klassikere til originale hits, leverer Billybobbers en koncert, der tilfredsstiller enhver musikelskers sjæl. Det charmerende band består af Ole Brandstrup på vokal samt guitar, Stefan Mouridsen på lead guitar og kor, på gulvbas og kor finder du Kim Leander sammen med Michael Pedersen på trommer og vaskebræt og til sidst, men ikke mindst, Mads Kirkegaard på saxofon. Så er du til fed rock´n´roll og ægte rockabilly, så se med her på dk4.
da
dk4
01:45
film:syn
Næste stop på film:syns rejse rundt i det filmiske Danmark fører os til det smukke landskab på Djursland. Her besøger vi European Film College – eller på dansk; Den Europæiske Filmhøjskole. Vi skal møde både forstandere, undervisere og elever for at blive klogere på de film, der bliver skabt på stedet. Derudover ser vi nærmere på den nye danske film -œAsfalt", der primært foregår inde i førerhuset på en lastbil.
da
dk4
02:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Frederik Aagaard Sørensen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for Radikale Venstre. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
03:00
Fiskemagasinet
Man ved aldrig, hvad der venter, når man fisker på bunden. Det kan være en stor fisk eller en lille fisk. Det kan være en rød fisk eller en blå fisk. En ting er sikkert. Der er altid noget, der gerne vil have serveret et stykke tun. Det udnytter Mads Hussing, da han er i Maldiverne med et hold danskere fra rejseselskabet Waterman Travel. Fra morgenstunden bliver der fanget bonitoer, som er en lille tunart, og de bliver skåret i mindre stykker og brugt som agn.
da
dk4
03:30
Aktionæren
Er det en god idé at sælge sine aktier i maj? Og skal man vente på at aktiemarkedet falder, hvis man vil i gang med at investere? Få svarene i den nye udgave af Aktionæren, hvor chefstrateg Josephine Cetti fra Nordea gæster studiet. Hør også hvilken bæredygtig aktie, den erfarne investor Thomas Grønlund gerne vil investere i, og hvilken han helst vil være fri for. Værter: Mikael Bak og Christian Kjær fra Dansk Aktionærforening.
da
dk4
04:15
syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:35
Indsigt i sjælen
Mange mennesker anerkender den sjette sans, og hos nogle mennesker er den evne mere udpræget end hos andre. I Sjælens sundhedshus møder vi Cilje Tinemari Tiemroth, der arbejder som clairvoyant medie, coach, terapeut med sjælerejser og meget mere. For nogle er det, det rene volapyk -" og for andre en mulighed for indsigt og forståelse. dk4's Tifanie Haick møder op med et åbent sind parat til at høre mere om skytsengle, chakra og tidligere liv, når programserien "Indsigt i sjælen" tager på besøg i Sjælens sundhedshus.
da
dk4
05:15
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-eksperter i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne Iben Tybjærg Schacke-Barfoed, analytiker og kommunikations- og administrationschef hos Tænketanken Europa, og Henrik Dahl, EP-kandidat for Liberal Alliance. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
06:00
Innovative raflebægre
Tilbage i 1995 tegnede Frede Høst den første skitse af et raflebæger og fik -" sammen med sin far, Erik Høst -" konstrueret et funktionelt og stilfuldt raflebæger i nordisk design. I dag er det Frede Høst og datteren Emma Vang Høst, der står for alt, heriblandt indkøb af materialer, produktion, e-commerce og markedsføring. "Hvert eneste raflebæger har været i mine hænder, før de forlader fabrikken", fortæller Frede Høst. I dette program har vi besøgt Frede og Emma på deres fabrik i Slagelse. Her får vi historien om raflebægeret, vi bliver guidet rundt mellem maskinerne, for at få en forståelse af, hvordan raflebægeret bliver til, og så hører vi, hvad fremtiden byder på.
da
dk4
06:25
Europas fremtid
Hvad mener europæerne, at EU skal fokusere på i de kommende år? Hvilke ideer og kommentarer har de til det europæiske fællesskab? Hvordan skal EU-samarbejdet udvikle sig? Med serien "Europas fremtid – dit EU" giver dk4 borgerne mulighed for at stille spørgsmål og komme med ideer til EU-politikerne om retningen for det europæiske samarbejde. Derfor indgår spørgsmål, ideer og kommentarer fra borgerne i hvert program, når Christian Foldager sammen med et dansk medlem af Europa-Parlamentet kommer rundt om forskellige aspekter af Europas fremtid. I dette program er der særligt fokus på den digitale omstilling og dens betydning for medlemslandene hver for sig og for EU-samarbejdet. Gæst er Morten Løkkegaard, MEP for Venstre. "Europas fremtid -" dit EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
07:00
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
07:30
Den Juridiske Brevkasse
En seer har givet sit barnebarn et gavekort i fødselsdagsgave, men nu er den virksomhed, som gavekortet er udstedt af, gået konkurs. Hvad er fremgangsmåden i sådan en situation? En anden fortvivlet spørger er en far, som har solgt sin søns elektriske løbehjul på Den Blå Avis, men køber har ikke betalt for varen. Hvad gør man så? Se med, når eksperterne hjælper seerne i disse problematiske situationer. I "Den Juridiske Brevkasse" svares der på juridiske spørgsmål indsendt af seerne. Vært og jurist Isse Sandorf Jacobsen bringer forskellige juridiske eksperter med i studiet, som hjælper med at svare på spørgsmål inden for netop deres ekspertiseområde. Programmet er ikke et program af jurister til jurister – det er derimod henvendt til dem, som faktisk har brug for hjælp i deres situation. Derfor bliver der ikke slynget en masse paragraffer ud, som kun jurister forstår, men derimod brugt grafik og cases til at forklare de forskellige problemstillinger.
da
dk4
08:00
syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Salt-eventyret i Blokhus
Hør om, hvordan en glemt gryde med kogende havvand blev starten på et rigtigt eventyr. Eventyret udspiller sig i Blokhus, og i hovedrollen har vi Bo. Et par gange om ugen kører Bo på stranden, og iført waders går han ud i vandet, fylder to spande med havvand og tømmer dem i en tank, der står på traileren. Ca. 4-5 uger senere har han fremtryllet salt af den allerfineste slags, produceret på den mest miljøvenlige måde. Bo kunne godt være en moderne udgave af Georg Gearløs - han er hårdtarbejdende, og han opfinder og konstruerer alt lige fra lange rørsystemer til et komplet solvarmeanlæg, der sørger for fordampningen af havvandet. Få historien om Bo, der stod af ræset, men som nu har fundet arbejdsglæden, omgivet af glade gæster.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
09:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Dea Kehler på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Moderaterne. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Bertel &
Højskolerne er jo noget næsten helligt - i hvert fald for Bertel Haarder og hans gæst i dette program, hvor Haarder har besøg af formand for Folkehøjskolernes Forening, Lisbeth Trinskjær. Hvorfor er højskolerne så vigtige? Er der en fare for, at de i for høj grad lever på renommeet og glemmer den oprindelige mission: at forberede eleverne til arbejdslivet og demokratiet? Er det rigtigt, at højskolerne er blevet venstreorienterede, og er der noget om, at højskolerne er blevet befolket af unge med studentereksamen fra velbjergede hjem, der stemmer på Enhedslisten? Og hvad med den grønne omstilling, woke og andre aktuelle temaer? Hvilken rolle spiller de i højskolernes arbejde? Sådan lyder nogle af de temaer og spørgsmål, som Bertel Haarder og Lisbeth Trinskjær drøfter i programmet.
da
dk4
11:00
Det gode dyreliv
Det er populært at have kæledyr i Danmark. Og det er der mange gode grunde til, da det giver en masse glæde og liv med et eller flere ekstra familiemedlemmer. Dog oplever mange internater, som Dyrenes Beskyttelse, der hvert år får indleveret flere tusind dyr, at dyrenes behov ikke altid bliver opfyldt. Med baggrund i dette har dk4 besøgt Dyrenes Beskyttelses internater, for at undersøge -" og blive klogere på, hvordan man giver sit kæledyr det bedst mulige liv. I seks programmer sætter dk4 derfor fokus på nogle af landets mest populære kæledyrs trivsel, nemlig katten, hunden, fuglen, marsvinet, skildpadden og kaninen.
da
dk4
11:20
Danmark
"Nede i Europa har de fået en fiks idé" lød det i en af de mest populære anti-EF-sange. Programrækkens titel er således inspireret af Skousen og Ingemanns "EEC Blues" fra 1972, men indholdet er helt nutidigt. I dette program er temaet "Hvad betyder EU for dansk velfærd?", og gæsterne i studiet hos Mette Frobenius er professor Jesper Jespersen og Lis Jensen, der er næstformand i Folkebevægelsen mod EU, tidligere medlem af regionsrådet i Region Nordjylland gennem mange år og tidligere medlem af Europa-Parlamentet. "Danmark -" nede i Europa" er produceret i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
12:00
Sådan!
En problemstilling eller en krise ridses op, og programmets gæst præsenteres for spørgsmålet: "Hvad kan vi gøre ved det?". Derpå gennemgår vært og gæst forskellige løsningsscenarier, hvor gæsten udfordres, inden man slutter med en prioriteret liste med de bedste løsninger. Mobning er bredt anerkendt som et alvorligt problem i samfundet -" ikke kun blandt børn og unge i skoler, institutioner og andre sammenhænge, men også blandt voksne på arbejdspladser, klubber og i andre fællesskaber. Hvorfor bliver nogle mobbet, og hvorfor bliver andre mobbere? Men ikke mindst: Hvad kan der gøres for at mindske eller slippe af med problemet? Morten Hesseldahl drøfter og analyserer mobning og indkredser løsningsforslag med Helle Rabøl Hansen, der er en af landets mest vidende mobbeforskere,
da
dk4
12:35
Erindringsbio
Film 1: Et par ord om Danmark (Henning Nystad, 1962): 'Et par ord om Danmark' er et lille portræt af vores land -" en kort og uhøjtidelig præsentation af Danmark og danskerne. Helge Kjærulff-Schmidt guider os gennem landet fra det brusende Vesterhav til Københavns pulserende gader. Vi ser hverdagslivet i landbrug og industri og danskernes interesse for både sport og kunst. Film 2: Hvad skal jeg være? (Theodor Christensen, 1955): Her får vi historien om Søren på 15 år, der drømmer om at blive maskinist. Hans forældre forventer derimod, at han tager en studentereksamen. Filmen er en oplysningsfilm om, hvor vigtig erhvervsvejledning er. Her medvirker folkekære skuespillere som Bodil Udsen og Holger Juul Hansen.
da
dk4
13:05
Årstidens bøger med Anne-Marie Mai
I denne udgave af "Årstidens bøger" har litteraturprofessor Anne-Marie Mai blandt de mange, gode, nye udgivelser valgt at præsentere Lone Hørslevs "Svømmende, rygende, grædende", Julie Sten-Knudsens "Sang for brummere", "Deep Purple" af Christel Wiinblad og Niels Barfods erindringsbog "Farvel så længe". Men der er mange andre anbefalinger og smagsprøver og selvfølgelig også omtale af en klassiker og en børnebog og ikke mindst Anne-Marie Mais personlige Top 3 blandt de anbefalede udgivelser.
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
14:25
Lokalt kvarter
Nogle synes det er svært at vedligeholde gamle huse, men hvis man ved hvordan og hvilke materialer man skal bruge, er det faktisk ikke sværere end ved alle andre huse. Og en stor fordel ved de gamle huse er, at de har en meget længere levetid, end de nye huse, vi bygger i dag. Det gør renoveringer langt mere bæredygtige end nybyggeri. Vi følger her en meget gennemgribende renovering af et 300 år gammelt bindingsværkshus på Christianshavn. Det blev oprindelig bygget til en sejlmager, og det var på nippet til at bliver revet ned i 1980'erne. Men det står stadig, og efter renoveringen formentlig i mange år frem, hvor det vil huse tre lejelejligheder. Kun en kvart procent af husene i Danmark er fredede, men for dem gælder særlige regler. For eksempel er ejeren forpligtet til at vedligeholde dem, og man må ikke foretage ændringer på dem uden at få tilladelse fra Slots- og kulturstyrelsen. Til gengæld er man fritaget for at betale grundskyld for husene.
da
dk4
15:00
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
15:30
Bukkejagt 2011
Bukkepremieren i 2011 vil blive husket som mager, våd og kold. Over det meste af Sjælland var der lav aktivitet og tilsvarende udbytte. Men Jagtmagasinet er naturligvis på pletten og finder både bukke og relevante jagthistorier.
da
dk4
16:00
Fredags Bingo
Klassisk SIFA TV Bingo for hele familien med hygge og spænding. Køb plader på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88. Overskuddet går til mere end 200 idrætsklubber.
da
dk4
17:05
Anne-Vibeke rejser
Kom med til et af de mest populære campingområder i Spanien, og denne gang er Anne-Vibeke rejst afsted med telt i bagagerummet, hvilket er oplagt ift. det skønne klima og transporten til og fra Danmark. Costa Brava-kysten i Spanien er ikke kun kendt for sin nærhed til Barcelona og "Game of Thrones"-byen Girona, men også for sin natur, kultur og historie. Den verdenskendte maler Salvador Dalí kommer derfra, og så er Barcelona med alle dens fortrinligheder kun få timer fra de uendelige sandstrande, som området også er så kendt for. Lige ned til netop denne strand ligger campingplads Camping Las Dunas, og den er udgangspunkt for alle Anne-Vibekes rejsetips fra området. Teltet er slået op, og netop denne simple ferieform passer godt på en campingplads, der har alt - for det har Camping Las Dunas.
da
dk4
17:35
Danske slotte og herregårde
Kom med rundt i landet, når vi kigger nærmere på historien bag de danske slotte og herregårde. Denne gang går turen til Gammel Estrup, hvor museumsinspektør Marie Aaberg Andersen viser os rundt.
da
dk4
17:50
En hverdag i Danmark for ukrainske flygtninge
Hvordan det er at blive tvunget væk fra sin hjemstavn på grund af en krig - væk fra hjem, familie, venner - fra alt, hvad man kender og kun med en enkelt kuffert, der indeholder den allermest nødvendige bagage, er svært at forestille sig, men det er virkeligheden for mange ukrainere. Det drejer sig om ca. 8 millioner mennesker der, ifølge FN, er flygtet fra Ukraine. Ca. 22.000 er kommet til Danmark, og langt størstedelen er kvinder og børn, fordi manden, faderen eller sønnen er blevet tilbage i Ukraine for at kæmpe for sit land. Alle skal finde en hverdag, de kan få til at fungere i Danmark. En hverdag, der skal være så normal som mulig, selv om de lever hvert minut, hvert sekund døgnet rundt med frygten for, at der skal ske deres mænd, sønner eller fædre noget i krigen. Vi møder nogle af dem, der er kommet til Aarhus, hvor de fortæller deres historie - om hvordan de, indtil den 24. februar 2022, ikke troede på, at der for alvor ville udbryde en krig, men måtte sande, at de tog fejl. De fortæller om flugten, om at måtte gemme sig i kældre, om ikke at have mad og om angsten. Og de fortæller om, hvordan det er at komme til Danmark, og hvordan det lykkes at få en hverdag til at fungere.
da
dk4
18:45
Q-Cast
Han repræsenterer jødedommen i Danmark. Han har boet det meste af sit liv i Israel. Alligevel erklærer overrabbiner Jair Melchior, at han holder med begge parter i den blodige konflikt i Gaza. Først og fremmest ønsker han dialog og forsoning. Henrik Qvortrup interviewer Melchior i "Q-Cast".
da
dk4
19:25
Noget i glasset
Mange vinelskere har en drøm om at eje en enorm vinkælder med murede reoler og stearinlys i hobetal, hvor man kan se spindelvævet, der hænger i guirlander og kan gå på opdagelse i timevis imellem de mange flasker, som ligger på hylderne med et tykt lag støv fra mange års lagring : I denne udgave af "Noget i glasset" vil vinekspert Ib Bergkjær, fortælle om denne passion for vinen, de forskellige typer af vinsamlinger samt glæden ved både at gemme, men også dele og nyde i fællesskab.
da
dk4
20:00
The LAB Inc. feat. Linda Andrews Koncert
Det er en unik oplevelse fyldt med passion, energi og talent, når "The LAB inc. feat. Linda Andrews" går på scenen. Med en stemme, der kan røre selv det inderste af sjælen, fører Andrews sit publikum gennem en følelsesmæssig rejse. Bandet består af Linda Andrews på vokal, Kristof Jan Jasik på keys, Mikkel Villingshøj på trommer, med Yasser Pino på bas, Søren Nørup på guitar og Yohan Ramon på percussion -" og tilsammen skaber de en atmosfære, der er både elektrificerende og medrivende. Oplev en fejring af musikalsk ekspertise og kreativitet, når vi sender twisted pop med "The LAB inc. feat. linda Andrews", her på dk4.
da
dk4
21:00
Salt-eventyret i Blokhus
Hør om, hvordan en glemt gryde med kogende havvand blev starten på et rigtigt eventyr. Eventyret udspiller sig i Blokhus, og i hovedrollen har vi Bo. Et par gange om ugen kører Bo på stranden, og iført waders går han ud i vandet, fylder to spande med havvand og tømmer dem i en tank, der står på traileren. Ca. 4-5 uger senere har han fremtryllet salt af den allerfineste slags, produceret på den mest miljøvenlige måde. Bo kunne godt være en moderne udgave af Georg Gearløs - han er hårdtarbejdende, og han opfinder og konstruerer alt lige fra lange rørsystemer til et komplet solvarmeanlæg, der sørger for fordampningen af havvandet. Få historien om Bo, der stod af ræset, men som nu har fundet arbejdsglæden, omgivet af glade gæster.
da
dk4
21:50
Dansk gin
I Præstø ligger Radius Distillery omringet af smukke æbleplantager. Og det, der kun skulle være et hobbyprojekt mellem to venner, er i dag blevet til en fuldtidsbeskæftigelse. Karakteristisk for stedets produkter er, at de kun indeholder få ingredienser, der som udgangspunkt kommer fra steder, som ligger inden for en kort radius af destilleriet. Heraf navnet. Radius Distillery ligger i de gamle staldbygninger på Oremandsgaard Gods. Godset var et af de første skov- og landbrug i Danmark, som blev 100 procent økologisk, og de sætter en ære i især at bevare de gamle danske æblesorter. Dette nyder Radius Distillery godt af, da mange af deres produkter således er økologiske, og æblerne bliver omdannet til mange forskellige spiritusprodukter – inklusiv som ingrediens i deres gins.
da
dk4
22:30
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -" "Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden. I "Schlagertoppen" har du mulighed for at stemme, og dermed bestemme, hvem der går videre i Schlagertoppens top 5-liste. Genießen!
da
dk4