dk4

dk4

Her på dk4 får du alt det, som du ellers mangler på dit tv – for dk4 er vedkommende tv, hvor over 95 % af alle programmerne er danske. Her finder du madprogrammer med fx Mik Schack. Du finder rejseprogrammer, fiskeprogrammer og jagtprogrammer. Vi har flere aktuelle politiske programmer – både med folketingspolitikere og om EU. Det er også her, du kan se musikprogrammer med landets bedste kunstnere, og programmer om litteratur, samtaleprogrammer om Kierkegaard, om børneopdragelse og programmer om arkæologi. Ligesom det er her på dk4, du oplever alle de bedste schlagerkunstnere fra nær og fjern, dansktoppen, lokalt tv - samt en hel del mere. dk4 er kort sagt vedkommende tv, hvor mindst 95 % af programmerne er danske. dk4 er landsdækkende og når ud til cirka 2 millioner danske husstande. Det betyder at dk4 har en af landets største udbredelser. Vi er med andre ord hele Danmarks danske tv-kanal.

Denmark

TV vodič - nedjelja, 19.05.2024

00:05
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. Tredje afsnit af Jagtmagasinets jagtroadtrip i New Zealand inviterer på tahrjagt i bjergene. En for Aske ny og hidtil uprøvet disciplin. Alt tegner godt under de ellers mildt sagt udfordrende forhold. Lige indtil tvivlen melder sig.
da
dk4
00:45
Lysglimt
Et rekonvalescenthjem er ved at være en sjælden ting, men findes dog få steder rundt om i Danmark. Et af dem er Lysglimt, der ligger ud til kysten ved det nordlige Øresund ikke så lang fra det skønne Gilleleje. Det er Danmarks ældste rekonvalescenthjem helt tilbage fra dengang, hvor folk boede i fjerde baggård og trængte voldsomt til god mad, lys og luft. Her får du et lille tilbageblik og møder gæsterne, der i dag kommer for at rekreere, komme sig over sygdom, få kræfter igen, blive fodret op og nyde socialt samvær. Eller måske bare få et pusterum fra ensomhedens svøb, eller møde gode venner.
da
dk4
01:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Ulla Tørnæs på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Venstre. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
02:05
Havemagasinet
Der findes over en million parcelhuse i Danmark og lige så mange parcelhushaver. Der er ikke to haver der er ens og mulighederne for at udnytte haven er uendeligt store. Hvis viljen og lysten er der, kan man skabe sit eget grønne paradis, og det er lige netop det Helle Aagaard Hansen og Kim Linddal Hansen har gjort i deres parcelhushave på Sydfyn. Gennem de seneste knap 40 år har de forvandlet det der blot var en græsplæne til en frodig have med træer, buske, roser, stauder, sommerblomster og flere skønne hyggekroge, hvorfra man kan nyde haven og dens mange blomster. Helle har fået haveinteressen ind med modermælken og det er særligt blomsterne hun holder meget af. Kim er opvokset på en gård og har hænderne skruet rigtigt på. Han har altid godt kunne lide at lave gør-det-selv projekter. Haveinteressen er kommet lidt hen ad vejen, men i dag bruger parret næsten alt deres fritid på den fælles interesse.
da
dk4
02:40
Dansk-tysk med Matlok
Mirco Reimer-Elster er født i Slesvig i en tysk familie, men har gået i dansk børnehave og dansk skole i Sydslesvig helt til studentereksamen. Sidenhen blev han universitetsuddannet i Danmark, hvor han nu også bor med sin familie i København. Mange danskere kender Reimer-Elster som USA-ekspert på TV 2 og om radiovært på Radio4. Nu er han også blevet valgt til formand for Grænseforeningen og efterfølger dermed biskop Peter Skov-Jakobsen. Hvordan det alt sammen hænger sammen, og hvordan det har været, men også hvilke opgaver, han ser foran sig som formand for Grænseforeningen, fortæller Reimer-Elster blandt andet, når han er gæst hos Siegfried Matlok.
da
dk4
03:20
Anne-Vibeke rejser
Kom med til et af de mest populære campingområder i Spanien, og denne gang er Anne-Vibeke rejst afsted med telt i bagagerummet, hvilket er oplagt ift. det skønne klima og transporten til og fra Danmark. Costa Brava-kysten i Spanien er ikke kun kendt for sin nærhed til Barcelona og "Game of Thrones"-byen Girona, men også for sin natur, kultur og historie. Den verdenskendte maler Salvador Dalí kommer derfra, og så er Barcelona med alle dens fortrinligheder kun få timer fra de uendelige sandstrande, som området også er så kendt for. Lige ned til netop denne strand ligger campingplads Camping Las Dunas, og den er udgangspunkt for alle Anne-Vibekes rejsetips fra området. Teltet er slået op, og netop denne simple ferieform passer godt på en campingplads, der har alt - for det har Camping Las Dunas.
da
dk4
04:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:20
Q-Cast
Han er professor i forfatningsret og er alvorligt bekymret over demokratiets tilstand i Danmark. Hør Frederik Waage i samtale med Henrik Qvortrup i Q-Cast, hvor han forklarer, hvordan ikke mindst Mink-skandalen og toppolitikernes magtfuldkommenhed har fået ham til at miste sin barnetro på, at alt går rigtigt for sig i Danmark.
da
dk4
05:05
Rudi Nielsen
Skæbnen leger nogle gang kispus med en og sørger for, at man står lige præcis det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. For hvad var der sket, hvis nu ikke Rudi Hansen var startet på teateret og derved senere kunne debutere som filmskuespiller i "Far til fire"-filmene som Mie, og hvis ikke Harald Nielsens far havde tvunget ham til at øve præcision med både højre og venstre fod, havde de mon så fundet hinanden? Det vil for altid stå i det uvisse, men det er ganske vidst, at Rudi Hansen og Harald Nielsen mødtes i 1961, da han spillede Lille Pers fodboldtræner i filmen "Far til fire med fuld musik", og sød musik opstod mellem Rudi og Harald. Rudi Nielsen fortæller til Jens Gaardbo om livet med fodboldlegenden Harald Nielsen - også kendt som Guld-Harald, der varede fra 1961 til 2015, hvor hun blev enke.
da
dk4
05:45
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Ulla Tørnæs på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Venstre. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
06:15
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
07:00
Hjortejagt i Ungarn
Al jagt er jo spændende, og selvom vi forandrer os som mennesker gennem livet, så er der i jagten visse konstanter, som ikke er i bevægelse. En af dem er brunstjagten på det store hjortevildt, som altid har været omgivet af mytiske fortællinger og intense oplevelser – som fortsætter i denne udgave af Jagtmagasinet, der foregår i de sidste uger af oktober i Ungarn.
da
dk4
07:30
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Havemagasinet
En sommerfugl, der sidder på toppen af en blomst og vipper med de farverige vinger, mens den suger nektar, er næsten indbegrebet af sommer i haven. Desværre er det blevet et mere sjældent syn, fordi mange sommerfugle er i tilbagegang. De mangler levesteder. Steder hvor de kan lægge æg, og hvor larverne kan leve, åbne områder, hvor de kan sole sig, og rolige omgivelser hvor vi mennesker ikke blander os og forstyrrer sommerfuglenes territorium. Haveejerne kan hjælpe til med at skabe flere levesteder for de ellers trængte sommerfugle. I Havemagasinet guider sommerfugleekspert Michael Stoltze til hvordan.
da
dk4
09:00
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og historier fra den militære verden både herhjemme og i udlandet. På den sidste dag i april fik vi endelig klarhed fra Folketinget. En ny aftale om Forsvaret med overskrifter som kvindelig værnepligt, tung brigade på 6000 mand, 7500 værnepligtige årligt og et helt nyt luftforsvarssystem -" det kommer vi til at følge tæt i fremtiden. I det her program handler det om at den danske epoke med jagerflyet eller kampflyet F-16 er på kort finale. Et antal er doneret til Ukraine, 24 er solgt til Argentina -" og vi skal høre om både træning af ukrainske piloter og teknisk personel lige her i Danmark og møde en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter. Vi har også været på totalforsvarsmesse i Fredericia, hvor Beredskabet, Politiet og Forsvaret inviterede til folkefest og til sidst er vi med, når en 7 tons tung radar skal monteres 20 meter oppe i en fregat.
da
dk4
09:30
Anne-Vibeke rejser
Kom med til et af de mest populære campingområder i Spanien, og denne gang er Anne-Vibeke rejst afsted med telt i bagagerummet, hvilket er oplagt ift. det skønne klima og transporten til og fra Danmark. Costa Brava-kysten i Spanien er ikke kun kendt for sin nærhed til Barcelona og "Game of Thrones"-byen Girona, men også for sin natur, kultur og historie. Den verdenskendte maler Salvador Dalí kommer derfra, og så er Barcelona med alle dens fortrinligheder kun få timer fra de uendelige sandstrande, som området også er så kendt for. Lige ned til netop denne strand ligger campingplads Camping Las Dunas, og den er udgangspunkt for alle Anne-Vibekes rejsetips fra området. Teltet er slået op, og netop denne simple ferieform passer godt på en campingplads, der har alt - for det har Camping Las Dunas.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Jakarta synker
I Indonesien synker megabyen Jakarta med op til 25 centimeter om året. Problemet er så slemt, at landets regering nu har besluttet at flytte hovedstaden. Men hvad sker der med de 11 millioner, som bor i en by der langsomt er ved at synke ned under havet? I en ny dokumentarfilm undersøger vi hvorfor byen synker og besøger de indbyggere som mærker konsekvenserne. Vi ser også på de initiativer der er for at tackle problemet, på klimaforandringernes rolle og på de mulige løsninger for Jakarta.
da
dk4
10:50
Det bedste og det værste ved EU
Anne Højer Simonsen er vicedirektør i Dansk Industri og chef for området klima, grøn omstilling og energi. Hun og DI mener, at EU skal være lokomotiv i denne grønne omstilling. Ikke kun i Europa, men også globalt. Hvordan vurderer Anne Højer Simonsen EU's indsats og initiativer på det grønne område? Gør EU nok? Gør EU det rigtige? Går det hurtigt nok? Hvad er perspektiverne for den grønne omstilling i medlemslandene og i resten af verden i de kommende år? Hvad synes Anne Højer Simonsen er det bedste og det værste ved EU? Det handler samtalen om, når Anne Højer Simonsen er gæst hos Mette Frobenius i denne udgave af "Det bedste og det værste ved EU". Programrækken "Det bedste og det værste ved EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
11:20
What2Watch Backstage
Den danske skuespiller Claes Bang er en af de mandlige skuespillere, hvis talent efter mange år på de danske scener er blevet spottet af udenlandske castere, hvilket har ført til et farverigt CV med mange store roller. Det store gennembrud kom i en forholdsvis sen alder med filmen "The Square" af den svenske instruktør Ruben Östlund fra 2017, da Claes Bang var 50 år. Filmen modtog de Gyldne Palmer, og Claes Bang fik prisen "Årets bedste mandlige skuespiller" af European Film Award. Siden er det gået meget stærkt med mange flere film og internationale serier som b.la. "Dracula, "Bad Sisters", "The Outlaws" og nu sidste skud på stammen "The New Look". Mød ham i samtale med Ann Lind Andersen.
da
dk4
11:55
Ideernes holdeplads
I dette afsnit af "Ideernes Holdeplads" fortæller tegner Line Jensen om den særlige energi, der følger med at tegne en tegning hver dag til sine instagramfølgere, hvor ideer avler nye ideer. Og om at forsøge at tage en pause fra det for at få tid til at arbejde på en børnebog om en tysk dreng på flugt i 1945. Vært: Karen Dich.
da
dk4
12:25
KulturHave med Anders Jørgensen
Det går godt på Musikteatret Holstebro. Det siger teatrets direktør Anders Jørgensen selv i denne samtale med Christian Have. Hvorfor, og hvordan kan det gå til, at et kulturhus i en mellemstor provinsby har udviklet sig til et af landets mest succesfulde med fuldt hus til den ene kæmpestore og meget dyre musicalforestilling efter den anden - og med mere end 400 lokale og regionale sponsorer? Det fortæller direktøren blandt andet om, når han indtager gæstestolen i "KulturHave".
da
dk4
13:00
Dansktoppen
2024
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
Dansk-tysk med Matlok
I programmet handler det om fodbold – især i Tyskland, men også om fodboldens betydning politisk, samfunds- og identitetsmæssigt i Tyskland og i Danmark. Anledningen er det forestående EM i fodbold, der afvikles i Tyskland – også med dansk deltagelse, og Matlok har derfor inviteret en absolut fan og kender af både tysk fodbold, politik og samfund til samtale. En person, der har mødt den tyske fodboldkejser Franz Beckenbauer hele to gange – nemlig Lykke Friis.
da
dk4
14:55
Det bedste og det værste ved EU
Hvad er det bedste ved EU, og hvad er det værste? Det spørger Mette Frobenius en række personer, der beskæftiger sig professionelt med forskellige aspekter af EU og det europæiske samarbejde, om i programrækken "Det bedste og det værste ved EU". I dette program handler det især om Creative Europe og europæisk kultur og kultursamarbejde. Gæst i studiet er derfor Jens Frimann Hansen, der er leder af Helsingør Teater. "Det bedste og det værste ved EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
15:30
Forår i Fru Pedersens have
Interessen for have er Fru Pedersen - eller Anette, som hun også hedder - helt sikker på starter dengang, hun stadig sover til middag i barnevogn. Den bliver nemlig stillet under kirsebærtræet, og der kan hun så ligge og kigge op på de smukkeste lyserøde blomster. Ligge der og drømme om, at når hun bliver stor, vil hun ha' sin helt egen have. Vi er lidt nord for Vemb - tæt ved Nissum Fjord. Her får Anette, mange år senere, muligheden for at opfylde drømmen om en have. En have, der udvikler sig til at fylde et par tønder land - en landbohave og en oase, der gennem årene er vokset op af den flade og sandede vestjyske muld - en have, som i dag måske kan minde om de engelske haver.
da
dk4
16:00
Søndags Bingo
2003
da
dk4
17:05
Farvel uden tak
Vi har alle brug for at blive set. Anerkendelse og bekræftelse giver os identitet og får os til at mærke, at vi betyder noget. At vi gør en forskel. Særligt anerkendelse fra arbejdspladsen er afgørende for vores identitetsforståelse. Så hvordan føles det, når denne akse i hverdagen og livet forsvinder, når man går på pension? Denne dokumentarfilm giver et sjældent indblik i den komplekse overgang til livet som pensionist og belyser vigtigheden af en fyldestgørende afslutning på det arbejde, som er så afgørende for vores identitetsforståelse. Men den belyser samtidigt – gennem sit patchwork af skæbnefortællinger og stilistiske animationer – en overordnet eksistentiel indsigt: vigtigheden af anerkendelse. En indsigt, som er relevant for alle – uanset alder.
da
dk4
18:25
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
19:15
TECH Talk
I dag handler det om kunstig intelligens og demokrati - både positive og negative sider. Først får seerne en kort genopfriskning af, hvad kunstig intelligens er, og derefter går Michael Birkebæk Jensen i dybden med temaet sammen med professor Sine Nørholm Just fra RUC. Programmet slutter med et ekstra, lille tema "One more thing", der denne gang handler om deep fakes med en forklaring af begrebet og med eksempler på, hvordan deep fakes kan bruges og misbruges.
da
dk4
20:00
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. Fjerde afsnit af Jagtmagasinets jagtroadtrip i New Zealand byder på en nervepirrende eftersøgning af den gemse, som Aske skød i afsnit 3 i dagens allersidste lys. Er gemsen forendt, eller er den anskudt og stukket af? Vil den ligge på gerningsstedet og vente på dem? Og vil de overhovedet være i stand til at finde anskudssstedet igen?
da
dk4
20:35
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
21:05
Sommersang i Mariehaven 2022
I sommerens sidste udgave af programmet har Helge Engelbrecht fint besøg af bl.a. bysbarnet Anne-Vibeke Isaksen, som er født og opvokset i Ansager. Det får Helge og Anne-Vibeke en god snak. Anne-Vibeke fortæller levende om livet, som det har formet sig for hende, om lysten til at rejse og opleve, om at pakke kufferten og møde hjertevarme mennesker overalt på kloden og have en hel verden som arbejdsplads. Når det handler om musikken, er der også denne gang fint besøg i Mariehaven. Johnny Logan er tilbage i storform, og det samme er tilfældet med Vestjyllands nye Boyband Fætters, der løfter arven fornemt fra fædrene i Tørfisk. Den islandske sanger Böddi Reynis optræder med sin egen sang "Lullaby" foruden Ray Charles-hittet "I Got A Woman" - og mon ikke sidstnævnte er tænkt som en hilsen til kæresten Kristina Bærendsen, som selv har været på plakaten i Mariehaven flere gange denne sommer. Fra Neighbours & Friends-holdet er der solosange fra Tommy Rasmussen, Anne-Marie Hassing, Morten Husted og Mogens Fangel Damm, og som altid er publikum godt underholdt og med fra start til slut.
da
dk4
22:50
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -" "Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden. I "Schlagertoppen" har du mulighed for at stemme, og dermed bestemme, hvem der går videre i Schlagertoppens top 5-liste. Genießen!
da
dk4
23:20
Bertel &
Højskolerne er jo noget næsten helligt - i hvert fald for Bertel Haarder og hans gæst i dette program, hvor Haarder har besøg af formand for Folkehøjskolernes Forening, Lisbeth Trinskjær. Hvorfor er højskolerne så vigtige? Er der en fare for, at de i for høj grad lever på renommeet og glemmer den oprindelige mission: at forberede eleverne til arbejdslivet og demokratiet? Er det rigtigt, at højskolerne er blevet venstreorienterede, og er der noget om, at højskolerne er blevet befolket af unge med studentereksamen fra velbjergede hjem, der stemmer på Enhedslisten? Og hvad med den grønne omstilling, woke og andre aktuelle temaer? Hvilken rolle spiller de i højskolernes arbejde? Sådan lyder nogle af de temaer og spørgsmål, som Bertel Haarder og Lisbeth Trinskjær drøfter i programmet.
da
dk4
23:55
Noget i glasset
At rejse er at leve. Vinekspert Ib Bergkjær giver tips til kulturelle, gastronomiske og vinøse oplevelser på en rejse til Bordeaux by.
da
dk4

TV vodič - ponedjeljak, 20.05.2024

00:25
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. I andet afsnit af Ulrik og Askes jagtroadtrip i New Zealand fortsætter vi ufortrødent, hvor vi slap i afsnit 1. Ulrik og Aske er stadig på hjortejagt i den new zealandske regnskov. Men der er også grænser for, hvor meget andet tilfældigt forbipasserende vildt man kan vende det blinde øje til. Og så er der tv-køkken lige fra den new zealandske jungle.
da
dk4
01:00
Dansktoppen
2024
da
dk4
01:50
What2Watch Backstage
Mikkel Munch-Fals er aktuel med den 2. sæson af den populære DR-serie "Orkestret". Her er han ikke bleg for at dyrke de mindre accepterede sider af den menneskelige natur. Mikkel Munch-Fals er uddannet cand.mag. i filmvidenskab på Københavns Universitet og har som en af de få i dansk kulturliv både søgt filmstøtte, uddelt filmstøtte og anmeldt danske film. Det handler det bl.a. om, når Mikkel Munch-Fals er gæst hos Ann Lind Andersen, i denne udgave af What2Watch Backstage.
da
dk4
02:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Allan Søgaard-Andersen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for SF. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
03:00
Lokalt kvarter
Selskabet for Kirkelig Kunst, der blev stiftet i 1927, rådgiver landets kirker om anskaffelser og vedligeholdelse af især kirkernes tekstiler. Selskabet har egen systue i København, hvor håndarbejde og især broderi udføres på højeste niveau. Guldtråd, silke, hør og uld er alle materialer som systuen håndterer rutinemæssigt. Bliv klogere på Selskabet for Kirkelig Kunsts arbejde -" og hør bl.a., hvordan det er at købe 1 km stramaj, når man skal bruge 25 meter, hvordan man klipper i et stykke stof til 100.000 kroner, og hvorfor hør bliver hvidere og hvidere for hver vask, mens bomuld bliver mere og mere gråt. Medvirkende: Brodøse Lizzi Damgaard.
da
dk4
03:40
Dyder og laster i dagens Danmark
Misundelse, invidia, er den 2. af de syv dødssynder. Misundelse er ikke at unde den anden dét, han eller hun har. Pia Søltoft taler med udlandsredaktør og forfatter Anna Libak om, hvordan vi ser på misundelse i dag og vurderer, om det stadig giver mening at beskæftige sig med den 2. dødssynd. De fleste kender udtrykkene "at blive syg af misundelse" eller "at være grøn af misundelse", der fint indfanger sindsstemningen hos den misundelige. Udtrykkene stammer fra den romerske læge Galen, som mente, at et menneske havde fire temperamenter, der var bestemt af de fire legemsvæsker: blod, galde, slim og vand. Var der en ubalance mellem væskerne blev man syg. Han mente, at misundelsen opstod, når man havde for meget af den grøngule galde - deraf udtrykket grøn af misundelse. Det er selvfølgelig ikke sandt, at det hænger sådan sammen, men vi benytter stadig udtrykket grøn af misundelse – og misundelsen lever også i bedste velgående.
da
dk4
04:10
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:30
Bog og forfatter med Bo Tao Michaëlis og Erik Svendsen
Hvad vil det sige at være intellektuel? Det er ikke en beskyttet titel eller et erhverv. Erik Svendsens bog "De intellektuelle" giver et indblik i den historiske udvikling af begrebet "den intellektuelle" og den betydning, man tillægger personen. Erik Svendsen er gæst i denne udgave af "Bog og forfatter", hvor han taler med Bo Tao Michaëlis om, hvad det indebærer at være intellektuel, og hvorfor det er et emne, der er værd at skrive en hel bog om.
da
dk4
05:00
Erindringsbio
Film 1: Et par ord om Danmark (Henning Nystad, 1962): 'Et par ord om Danmark' er et lille portræt af vores land -" en kort og uhøjtidelig præsentation af Danmark og danskerne. Helge Kjærulff-Schmidt guider os gennem landet fra det brusende Vesterhav til Københavns pulserende gader. Vi ser hverdagslivet i landbrug og industri og danskernes interesse for både sport og kunst. Film 2: Hvad skal jeg være? (Theodor Christensen, 1955): Her får vi historien om Søren på 15 år, der drømmer om at blive maskinist. Hans forældre forventer derimod, at han tager en studentereksamen. Filmen er en oplysningsfilm om, hvor vigtig erhvervsvejledning er. Her medvirker folkekære skuespillere som Bodil Udsen og Holger Juul Hansen.
da
dk4
05:30
Q-Cast
Han repræsenterer jødedommen i Danmark. Han har boet det meste af sit liv i Israel. Alligevel erklærer overrabbiner Jair Melchior, at han holder med begge parter i den blodige konflikt i Gaza. Først og fremmest ønsker han dialog og forsoning. Henrik Qvortrup interviewer Melchior i "Q-Cast".
da
dk4
06:10
film:syn
I næste udgave af film:syn skal vi besøge Kong Orange. De skaber fortællinger i blandt andet computerspil, som også gør brug af gammeldags håndværk med fysiske dukker. Vi skal også blive klogere på hvordan man skaber universer på film, tv og i spil.
da
dk4
06:40
Hundens verden
I dette afsnit af "Hundens Verden" handler det om store hunde. De mellemstore, men også de kæmpestore vuffere. Helle åbner sin gård op, og får besøg af en masse forskellige gæster, som ved en hel del om disse blide kæmper. Så står du og overvejer at købe en stor hund, eller har du allerede én, jamen så se med i dette afsnit af "Hundens Verden", og bliv meget klogere på, hvordan de er at leve med i hverdagen og hvilke ting, man bør vide inden man tager den endelige beslutning.
da
dk4
07:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Nana Højlund på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Enhedslisten. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Til fods i naturen
Havreballeskoven er en skov, som så at sige ligger midt i byen -" midt i Aarhus, kun 1 km fra Hovedbanegården. Midt i skoven står Skovguden Pan, og historien -" eller myten om denne Pan -" er én af de mange historier, som Torben Gang fortæller, på en lille vandretur gennem skoven. Det er også en skov, hvor en af de første naturstier blev anlagt allerede i 1929 af lektor ved Marselisborg Gymnasium, Aksel Edvard Skjøt-Pedersen. På vores tur rundt viser Torben os et flergrenet lindetræ, som har en historie tilbage til Skjøt-Petersens tid -" ligesom han husker, hvordan Skjøt-Pedersen fik et stykke skov til at ligne en bomuldsmark. Og Torben fortæller om den fantastiske flora, der er i skovbunden. Vi skal høre om dengang, der var en planteskole her -" og om et træ, som han kalder "naturens monument" og mange andre små underfundige historier.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
2023
da
dk4
09:30
Hjortejagt i Ungarn
Al jagt er jo spændende, og selvom vi forandrer os som mennesker gennem livet, så er der i jagten visse konstanter, som ikke er i bevægelse. En af dem er brunstjagten på det store hjortevildt, som altid har været omgivet af mytiske fortællinger og intense oplevelser – som fortsætter i denne udgave af Jagtmagasinet, der foregår i de sidste uger af oktober i Ungarn.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
KulturHave med Anders Jørgensen
Det går godt på Musikteatret Holstebro. Det siger teatrets direktør Anders Jørgensen selv i denne samtale med Christian Have. Hvorfor, og hvordan kan det gå til, at et kulturhus i en mellemstor provinsby har udviklet sig til et af landets mest succesfulde med fuldt hus til den ene kæmpestore og meget dyre musicalforestilling efter den anden -" og med mere end 400 lokale og regionale sponsorer? Det fortæller direktøren blandt andet om, når han indtager gæstestolen i "KulturHave". "KulturHave" produceres i samarbejde med HAVE Kommunikation & PR.
da
dk4
10:50
Makeup-skolen
I dette program skal det handle om "komplementærfarver", som er noget af det, der virkelig kan løfte en makeup -" specielt når det kommer til foundation, øjenmakeup og rouge. Når man arbejder med komplementærfarver, går man imod sin egne farver -" dvs. har man en rødlig hud skal man vælge blålig foundation osv., da komplementærfarver skaber energi. God fornøjelse! Kenneth Adelhardt formår at "se" og underbygge kvinders skønhed. Efter mere end 20 år i skønhedsbranchen kender han alle tricks og smutveje til et godt udseende. Ikke kun den slags udsende man ser i ugebladene, selvom det kan han sagtens -" næ han kan underbygge den skønhed, som alle bærer, han kan understrege de fortrin, man har. Kenneth er uddannet i Milano, Paris og Amsterdam, han blev headhuntet af Dior og styrer nemt photo shots, shows og alt det andet high fashion. Noget andet han elsker er at undervise og, hvis man er heldig, kan man møde ham rundt om i landet i butikker og ved events. For det er via undervisningen, at man virkelig kan gøre en forskel for folk. For ham er hemmeligheden ved en god makeup teknikkerne, og heldigvis deler han gerne ud af sin viden. I dk4´s serie Makeup-skolen viser Kenneth Adelhardt forskellige teknikker til, hvordan du kan blive den bedste udgave af dig selv. Formålet er ikke, at du skal blive ekspert i de nyeste trends, men derimod at du skal få nogle teknikker, der giver dig mulighed for at understrege og underbygge din personlighed. Modellen hedder Andrea Smed, og nok er hun ung og smuk af natur, Kenneth Adelhardt understreger dog kraftigt, at teknikken er ligeså velegnet til en mere voksen hud, så hold jer ikke tilbage.
da
dk4
11:05
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -" "Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden. I "Schlagertoppen" har du mulighed for at stemme, og dermed bestemme, hvem der går videre i Schlagertoppens top 5-liste. Genießen!
da
dk4
11:40
Den Skaldede Koks Nordjylland
Denne gang er den rene, rå friskhed på menuen, når Olsen inviterer på en omgang rørt tatar til forret, en helstegt rødspætte til hovedret og bær med fløde og nødder til dessert.
da
dk4
12:05
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-specialister i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne John Iversen, selvstændig rådgiver og tidligere medlem af Europa-Parlamentet, og Karin Liltorp, der er kandidat til EP-valget for Moderaterne. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
12:50
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og historier fra den militære verden både herhjemme og i udlandet. På den sidste dag i april fik vi endelig klarhed fra Folketinget. En ny aftale om Forsvaret med overskrifter som kvindelig værnepligt, tung brigade på 6000 mand, 7500 værnepligtige årligt og et helt nyt luftforsvarssystem -" det kommer vi til at følge tæt i fremtiden. I det her program handler det om at den danske epoke med jagerflyet eller kampflyet F-16 er på kort finale. Et antal er doneret til Ukraine, 24 er solgt til Argentina -" og vi skal høre om både træning af ukrainske piloter og teknisk personel lige her i Danmark og møde en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter. Vi har også været på totalforsvarsmesse i Fredericia, hvor Beredskabet, Politiet og Forsvaret inviterede til folkefest og til sidst er vi med, når en 7 tons tung radar skal monteres 20 meter oppe i en fregat.
da
dk4
13:20
Hotel Aahøj
Nogle gange kan en enkelt sætning ændre ens liv, når den bliver hørt af rette vedkommende. Det kan også være en vedholdende idé -" en af de ideer, der bliver ved med at poppe op, indtil man til sidst må prøve at se om den mon er så fantastisk. Når begge ting sker, må man handle på det. Få historien om "Hotel Aahøj – I hjertet af Sæby"
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
2023
da
dk4
14:30
Historien om Sofiebadet
Sofiebadet, som åbnede dørene første gang i 1909 i København, har gennem årene gennemgået en udvikling fra at være et sted, hvor den almindelige befolkning kunne få adgang til rent vand og renlighed, til i dag at være et luksuriøst og eksklusivt sted for wellness og afslapning. I denne udsendelse dykker vi ned i Sofiebadets historie. Vi tager dig med på en rejse tilbage til 1900-tallets Christianshavn, hvor fattigdom og slum prægede området, og en offentlig badeanstalt var nødvendig. Vi ser på, hvordan lokale ildsjæle i slut 90'erne var med til at frede badeanstalten og renovere det til det smukke sted, man stadig kan besøge i dag. Sofiebadets udvikling fra 1909 til nu afspejler en kombination af historie, tradition og innovation, der gør det til en levende del af Københavns kulturarv.
da
dk4
15:00
Gensyn på dk4
Oversvømmelser har altid truet livet i Tøndermarsken, og kan betyde død og ødelæggelse for den befolkning, der bor i området. I programmet hører vi om, hvordan det er at bo i marsken og leve med denne trussel, og en marskbonde fortæller indlevende om, hvordan det var at bo i marsken før de nye og mere sikre diger – og om at måtte reparere de gamle diger om natten i stormvejr. En naturguide fortæller desuden om hvordan livet bag digerne har udviklet sig igennem tiderne. Både marskkultur og fugleliv i området har nemlig udviklet sig til noget ganske særligt, og hvis man i dag bevæger sig omkring i området, møder man et enestående natur- og fugleliv. Programmet er optaget i 2004. Digerne har de seneste år været udfordret flere gange, så de dramatiske fortællinger er blevet flere, men derfor holder de gamle historier stadig.
da
dk4
15:30
Lokalt kvarter
Nogle synes det er svært at vedligeholde gamle huse, men hvis man ved hvordan og hvilke materialer man skal bruge, er det faktisk ikke sværere end ved alle andre huse. Og en stor fordel ved de gamle huse er, at de har en meget længere levetid, end de nye huse, vi bygger i dag. Det gør renoveringer langt mere bæredygtige end nybyggeri. Vi følger her en meget gennemgribende renovering af et 300 år gammelt bindingsværkshus på Christianshavn. Det blev oprindelig bygget til en sejlmager, og det var på nippet til at bliver revet ned i 1980'erne. Men det står stadig, og efter renoveringen formentlig i mange år frem, hvor det vil huse tre lejelejligheder. Kun en kvart procent af husene i Danmark er fredede, men for dem gælder særlige regler. For eksempel er ejeren forpligtet til at vedligeholde dem, og man må ikke foretage ændringer på dem uden at få tilladelse fra Slots- og kulturstyrelsen. Til gengæld er man fritaget for at betale grundskyld for husene.
da
dk4
16:05
Hjemme hos
Siden han var ganske lille, har han vidst, hvad han ville – når alle andre børn ville være brandmænd, politimænd eller lignende, så ville han gå musikkens vej – men det var ikke nok, han ville skabe sin helt egen sound. Derfor har nøgleordet for Klaus været frihed. Frihed til at gå egne veje – gerne mod strømmen – frihed til selv at vælge – til at lave egne fortolkninger af klassiske værker og til at komponere og udgive egen musik. Vi møder Klaus Schønning i privatvillaen lidt nord for København. Her lever han og hustruen Trine på 28. år – her er deres 3 sønner vokset op – her har han sit hjemmestudie – og her har han komponeret, arrangeret og indspillet utallige stykker instrumental musik – musik der er et unikt miks mellem den elektroniske lyd og mange forskellige akustiske instrumenter. Klaus har et mål med musikken – den skal være tilgængelig, og den skal have et universelt udtryk, altså kunne forstås af alle, overalt og til enhver tid. Efter udgivelsen af sin første LP i 1979, blev han af musikanmeldere sammenlignet med Jean-Michel Jarre – men det genkender han ikke – han er helt sin egen.
da
dk4
17:20
Koncert med André Rieu
Her er André Rieu, om end, endnu mere oplagt end sædvanligt, når hans kontakt med publikum og hans smittende begejstring går op i en højere enhed. I koncerten medvirker "The Platinum Tenors", Carmen Monarcha, Donij van Doorn, Mirusia Louwerse m.fl.
da
dk4
19:30
Bingo & Boblere
2021
da
dk4
21:05
Campingmagasinet
Foråret er endelig ved at være rigtig over os, og i maj måneds udgave af "Campingmagasinet" byder vi på inspiration til gode oplevelser på campingturen, både i Danmark og i det nordlige Tyskland. Derudover kigger vi også nærmere på nogle af de seneste campingnyheder inden for både campingvogne og autocampere, samt tilbehør til ferieturen. Som altid tester vi også en bil som campingtrækker og denne gang er det en KIA Seed med en 1,5 l benzinmotor.
da
dk4
21:35
Anne-Vibeke rejser
En rejse behøver ikke altid være til fjerne destinationer eller gå til udlandet, og med det in mente rejser Anne-Vibeke til København. Hele rejsen rundt i Danmarks smukke hovedstad foregår som udgangspunkt med autocamper mest af alt for at vise, at campingferie ikke altid behøver at foregå ude i naturen, men også fordi København er perfekt til en hel ferie, men også en forlænget weekend eller en ekstra lille campingtur ude for højsæsonen. Ja, mulighederne er mange i vores smukke hovedstad. Autocamperferie kombineret med fx oplevelserne ved Københavns havn og kanaler kombinerer storbyferie med det maritime og ikke mindst camping. I en autocamper, der ikke er for stor, kan du sagtens parkere ind i byen. Ingen tvivl om, at København har meget at byde på, og i dette program giver Anne-Vibeke både tips til klassiske oplevelser, som forskellige havne- og kanalrundfarter, som har fundet sted i byen siden 1904, men også en af verdens ældste forlystelsesparker nemlig Tivoli. Alt dette blandes også med nye oplevelser, som København naturligvis har mange af. Fx selvguidet gåtur via en app rundt til byens enorme palæer med temaet "Slavernes København" eller nyopdagede sider af Tivoli, som kun kan besøges på en guidet tur bag kulisserne. Anne-Vibeke ser også nærmere på København som grøn destination bl.a. med en sejltur i havnen i en eldrevet båd med navnet "Hygge", og alt dette stemmer meget godt overens med campingferie og den hygge, der er, når Anne-Vibeke kører ind for natten og tager på camping i København.
da
dk4
22:05
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. Fjerde afsnit af Jagtmagasinets jagtroadtrip i New Zealand byder på en nervepirrende eftersøgning af den gemse, som Aske skød i afsnit 3 i dagens allersidste lys. Er gemsen forendt, eller er den anskudt og stukket af? Vil den ligge på gerningsstedet og vente på dem? Og vil de overhovedet være i stand til at finde anskudssstedet igen?
da
dk4
22:40
Fiskemagasinet
Maldiverne byder på så meget godt fiskeri. De fleste tager afsted for at kastefiske efter GT''er. Det betyder i denne sammenhæng ikke gin & tonic, men Giant Trevally. Det er en voldsom fisk, der hugger hårdt, og som fighter endnu hårdere. Det er den fisk, som man primært går efter, når der bliver kastet med tunge poppere og stickbaits tæt på rev. Men det kan også være en haj, en red snapper eller en helt anden spændende fisk, der har taget agnen. I programmet bliver der forklaret alt om kastefiskeri ved Maldiverne, og alt grej bliver gennemgået – samtidig med, at der bliver fanget mange fisk.
da
dk4