dk4

dk4

Her på dk4 får du alt det, som du ellers mangler på dit tv – for dk4 er vedkommende tv, hvor over 95 % af alle programmerne er danske. Her finder du madprogrammer med fx Mik Schack. Du finder rejseprogrammer, fiskeprogrammer og jagtprogrammer. Vi har flere aktuelle politiske programmer – både med folketingspolitikere og om EU. Det er også her, du kan se musikprogrammer med landets bedste kunstnere, og programmer om litteratur, samtaleprogrammer om Kierkegaard, om børneopdragelse og programmer om arkæologi. Ligesom det er her på dk4, du oplever alle de bedste schlagerkunstnere fra nær og fjern, dansktoppen, lokalt tv - samt en hel del mere. dk4 er kort sagt vedkommende tv, hvor mindst 95 % af programmerne er danske. dk4 er landsdækkende og når ud til cirka 2 millioner danske husstande. Det betyder at dk4 har en af landets største udbredelser. Vi er med andre ord hele Danmarks danske tv-kanal.

Denmark

Ghid TV - marți, 14.05.2024Acum

00:00
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
00:30
Havemagasinet
Denne gang ser Havemagasinet nærmere på den vilde og levende have. Den vilde have ser måske på afstand tilfældig ud. Men det er langt fra tilfældigt -" en vild have er indrettet, så den tilgodeser menneskers behov, men i særdeleshed er den indrettet, så edderkopper og insekter som fx sommerfugle, bier og biller har steder, hvor de kan finde føde, og hvor de kan finde steder at bo og formere sig. Og det er interessant og se, hvad der sker, når naturen kommer indenfor i vores haver, og vi giver den plads til at vise, hvad den kan.
da
dk4
01:00
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
01:45
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Asser Mortensen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for Socialdemokratiet. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
02:15
Dansktoppen
2024
da
dk4
03:05
I udenrigspolitisk selskab med EU
Der er permanent pres på EU's ydre grænser. Flere tusinde flygtninge og irregulære migranter sætter hvert år livet på spil, når de forsøger at krydse farlige migrationsruter over Middelhavet. Men hvor langt er EU-landene med at komme med en løsning på, hvordan vi håndterer spørgsmålet om irregulær migration og flygtninge i EU? Det ser vi på i denne udgave af -œI Udenrigspolitisk Selskab med EU". I studiet har værterne Charlotte Flindt Pedersen og Mathies Duch Gronemann besøg af Thomas Gammeltoft-Hansen, der er professor på det juridiske fakultet på Københavns Universitet og leder af Center for Global Mobility Law. Programmet er produceret i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab og med støtte fra Europa-Nævnet. Programmet er optaget i maj 2023.
da
dk4
03:50
Bag om forfatterne
Hvad driver forfatterne? Hvorfor skriver de? Hvad er det for en historie, de bare må fortælle os? Det ser vi nærmere på i serien "Bag om forfatterne", hvor vi i små korte interviews graver os helt ind under huden på nogle af nutidens mest interessante og velskrivende, danske forfattere. I denne udgave møder vi Svend Brinkmann, der har reflekteret over, om Gud, troen og det religiøse kan sige sådan en som ham noget. De tidligere ministre og socialdemokratiske politikere Ritt Bjerregaard og Christine Antorini elsker at vandre -" og at tale sammen. De fortæller hvorfor og giver tips til ture. Malene Lei Raben er jurist og forfatter, men først og fremmest er hun havemenneske. Hun siger, at hun går stuegang blandt sine planter og forklarer, hvordan det hænger sammen. Til sidst fortæller biolog og forfatter Hanne Strager den utrolige historie om Inge Lehmann, der var Danmarks første seismolog og videnskabskvinde. Hun gjorde en sensationel opdagelse -" og var fuldstændig ukendt i sin samtid. "Bag om forfatterne" er produceret i samarbejde med Gyldendal.
da
dk4
04:15
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:35
Hjerneeksperten
Hver tredje af os udvikler en form for cancer, og 30-50 procent af alle typer cancer giver store smerter. Det kan være tumoren, der presser på noget, det kan være behandlingen med kemoterapi og kirurgi, eller det kan være ledsagesmerter, der kommer med kroppens ubalance. Her i andet program handler det om nogle af de kosttilskud, der er effektive over for cancersmerter. Bl.a. cannabis, der fås som fuldspektret naturlig olie og Astragalus samt D-vitamin. Hvorfor disse stoffer kan gøre en forskel, kan du høre mere om i programmet.
da
dk4
05:00
Kalk, kilder, kunst og kold krig
Thingbæk Kalkminer, der ligger ved Rold Skov, er skabt af den idérige og fremsynede billedhugger Anders Bundgaard og søn. Om den kreative åre ligger til egnens folk skal være usagt – men Niels Moes, som flyttede hertil i 1977, fangede tråden og med hans idérigdom og ikke mindst entusiasme og viljestyrke, har han sikret, at historien ikke bliver glemt. Det er historien om Anders Bundgaard, der arbejdede som succesfuld billedhugger i København, men var barnefødt i Thingbæk. Bundgaard er nok mest kendt for Gefionspringvandet og Cimbrertyren. Han var stolt af sin hjemegn, så derfor lå det ham ikke fjernt at købe Thingbæk Kalkminer, da de blev til salg, hvilket han havde økonomisk mulighed for - bl.a. efter udsmykning med 150 værker på Københavns Rådhus. Det er også et stykke egnshistorie, som handler om kalken og om den store koncentration af de mange kilder, som netop skyldes den højtliggende kalk i undergrunden. Når kalken ligger højt, betyder det, at grundvandet let kan sive op, og et massivt tryk fra undergrunden presser vandet op gennem jorden og viser sig som de kilder, vi kender i dag. Sidst, men ikke mindst, så ligger Thingbæk Kalkminer som nabo til Rebilds dybeste hemmelighed, nemlig Regan Vest, som netop er åbnet for offentligheden. Det har ført til, at Niels Moes har valgt at vise og fortælle historien om Den Kolde Krig og Regan Vest i en af de mange udstillingslokaler i Rebildcentret.
da
dk4
05:50
Noget i glasset
Carsten Berthelsen får denne gang besøg i sin ølkælder af Peder Zacho Hansen, der brygger øl på Ebeltoft Gaardbryggeri. Det blev etableret i 2008, og han ejer stedet, som er en slægtsgård, med sin kone, Helle Høgh. Bryggeriet ligger meget idyllisk i Mols Bjerge ud mod vandet. På gårdbryggeriet kan man nyde livet en sommerdag med godt øl i kruset, og man har mulighed for at købe gode sager til grillen. 70 % af omsætningen er fadøl, og man producerer 600.000 liter pr. år. Det er meget øl, mener Carsten Berthelsen, der selvfølgelig også skal smage på øllet fra gårdbryggeriet. Carsten og Peder smager Ebeltoft Gaardbryggeris signaturøl Wild Flower, der er en såkaldt New England IPA på 6,9 %. Derefter snupper de en belgisk-inspireret I am Tripel på 9,5 % med masser af malt af byg, hvede og havre og fortsætter med Deep Blue også på 9,5 %, men brygget på mørke malte. De runder af med at smage en Damn Dark Stout på 8,5 %, og så sortner det for øjnene, hævder Carsten Berthelsen.
da
dk4
06:20
Bog og forfatter med Bo Tao Michaëlis og Benni Bødker
Benni Bødkers nyeste spændingsroman "Occidentens Stjerne" foregår ganske vist i Paris, men der er ikke meget byernes by over skildringen af den franske hovedstad, som den tog sig ud i begyndelsen af 1900-tallet. Tværtimod. Det er i de kilometerlange kloaker, i katakomberne og lighusene, det foregår. Der er okkultisme, mysticisme og andre overnaturlige fænomener, og der er et lig, der skal bringes hjem til England -" alt sammen i et spændende plot. Hvordan har den absolut frankofile Bo Tao Michaëlis det med den skildring af byernes by? Hvad synes han om romanen, og hvilken genre vil han mene, at den tilhører? Det og meget andet taler han med Benni Bødker om i denne udgave af "Bog og forfatter", hvori det også afsløres, hvordan forfatteren har foretaget sin detaljerede research, herunder om han har været nede i de forbudte parisiske kloaker.
da
dk4
06:50
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. Tredje afsnit af Jagtmagasinets jagtroadtrip i New Zealand inviterer på tahrjagt i bjergene. En for Aske ny og hidtil uprøvet disciplin. Alt tegner godt under de ellers mildt sagt udfordrende forhold. Lige indtil tvivlen melder sig.
da
dk4
07:30
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
09:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Ulla Tørnæs på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Venstre. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
52%
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Sådan!
En problemstilling eller en krise ridses op, og programmets gæst præsenteres for spørgsmålet: "Hvad kan vi gøre ved det?". Derpå gennemgår vært og gæst forskellige løsningsscenarier, hvor gæsten udfordres, inden man slutter med en prioriteret liste med de bedste løsninger. Blå blok er i krise. Rådvildheden hersker tilsyneladende blandt borgerlige. Hvorfor? Hvilke brudflader er der blandt de borgerlige partier, og hvad kunne eventuelt samle dem? Er der behov for en ny idéudviklende borgerlig tænketank? Hvad kan der gøres? Morten Hesseldahl har inviteret forfatter og konservativ debattør Kasper Støvring til løsningsorienteret samtale om borgerlighedens krise.
da
dk4
11:00
Dansktoppen
2024
da
dk4
11:50
Krisecenter for mænd
Krisecenter for mænd blev faktisk etableret for 15 år siden på Christianshavn og består i dag af syv centre på landsplan. De ligger i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense, Randers, Slagelse og i København med to afdelinger. På trods af den markante omstændighed, er der stadig et alt for stort flertal i befolkningen, der aldrig har hørt om centrene. Fokus har været på "Krisecenter for kvinder", men i denne serie stiller vi nu skarpt på baggrunden for at mænd -" på linje med kvinder -" har samme behov for omsorg, beskyttelse og hjælp i krisesituationer. Flere end en tredjedel af samtlige voldshandlinger mod partner i nære relationer, bliver begået af kvinder. For at få en dybere indsigt, taler Georg Julin, i de tre dokumentarprogrammer "Krisecenter for mænd", med udsatte og sårbare, tidligere og nuværende beboere og med socialfaglig rådgiver, visiterende koordinatorer og en frivillig juridisk rådgiver. Udover at få et dybere og personligt indtryk af de kriser som mændene har været udsat for, kommer vi med alle medvirkende ind bag de problemer, der ligger i behandlingen af de udsatte, også fra myndighederne, herunder Familieretshuset. En anden problemstilling er, at Folketinget ikke har ligestillet mænds behov for krise- og psykologhjælp. Seneste behandling af Servicelovens paragraf 109 og 110 om ligestilling i de tilfælde, blev afvist af rød blok i Folketinget, hvilket flere gange berøres i udsendelserne. I denne udsendelse møder vi Isayas. Tidligere succesfuld restauratør i Danmark efter en dramatisk flugt fra borgerkrigen i Etiopien i 1985. På grund af flere kriser, endte han i konkurs og skilsmisse -" hvorefter hele hans verden brød sammen, og til sidst møder Georg Julin, Christoffer. Han er tidligere beboer, som er kommet et godt stykke videre i tilværelsen, og derfor har valgt at stå frem for bl.a. at gøre opmærksom på den mangel på ligestilling, der er i retssystemet mellem kvinder og mænd
da
dk4
12:30
Lokalt kvarter
Nogle synes det er svært at vedligeholde gamle huse, men hvis man ved hvordan og hvilke materialer man skal bruge, er det faktisk ikke sværere end ved alle andre huse. Og en stor fordel ved de gamle huse er, at de har en meget længere levetid, end de nye huse, vi bygger i dag. Det gør renoveringer langt mere bæredygtige end nybyggeri. Vi følger her en meget gennemgribende renovering af et 300 år gammelt bindingsværkshus på Christianshavn. Det blev oprindelig bygget til en sejlmager, og det var på nippet til at bliver revet ned i 1980'erne. Men det står stadig, og efter renoveringen formentlig i mange år frem, hvor det vil huse tre lejelejligheder. Kun en kvart procent af husene i Danmark er fredede, men for dem gælder særlige regler. For eksempel er ejeren forpligtet til at vedligeholde dem, og man må ikke foretage ændringer på dem uden at få tilladelse fra Slots- og kulturstyrelsen. Til gengæld er man fritaget for at betale grundskyld for husene.
da
dk4
13:05
Danmark i Europa
"Hvad tænker du, når du ser et blåt flag med gule stjerner smælde? Er det fred og frihed? Er det bare flæskepriser eller måske afgivelse af dansk suverænitet, eller er det noget helt andet?". Det spørger Jens Rohde sine gæster om i programserien, der ser tilbage på 50 år med det europæiske fællesskab og dansk medlemskab af EF og EU, men som også forsøger at se ind i fremtiden med EU. I denne udgave af programserien er gæsten Per Stig Møller, der ud over posten som udenrigsminister og kulturminister også har virket som journalist og redaktør for både DR og Berlingske og således også kan bidrage med journalistiske erfaringer fra tiden før, omkring og efter Danmarks indtræden i det europæiske fællesskab. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
14:30
Hotel Aahøj
Nogle gange kan en enkelt sætning ændre ens liv, når den bliver hørt af rette vedkommende. Det kan også være en vedholdende idé -" en af de ideer, der bliver ved med at poppe op, indtil man til sidst må prøve at se om den mon er så fantastisk. Når begge ting sker, må man handle på det. Få historien om "Hotel Aahøj – I hjertet af Sæby"
da
dk4
15:00
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Frederik Aagaard Sørensen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for Radikale Venstre. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
15:35
Ugens Boblere
2024
da
dk4
16:00
Tirsdags Bingo
Klassisk SIFA TV Bingo for hele familien med hygge og spænding. Køb plader på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88. Overskuddet går til mere end 200 idrætsklubber.
da
dk4
17:05
What2Watch Backstage
Ulaa Salim er en dansk filminstruktør og manuskriptforfatter, kendt for at arbejde med temaer omkring identitet, integration og politiske spændinger i det moderne samfund. Han fik bred anerkendelse for sin spillefilm "Danmarks Sønner" fra 2019, som tager fat i emner omkring radikalisering, nationalisme og samfundsmæssige konflikter i Danmark. Filmen er en dramatisk fortælling, der udforsker spændingerne mellem forskellige kulturelle og etniske grupper i Danmark, og den blev bemærket for sin aktualitet og modige håndtering af følsomme emner. Salim er ofte rost for sin evne til at skildre komplekse sociale emner med nuance og indsigt. Nu er han aktuel med den danske science fiction-film "For Evigt", som centrerer omkring et katastrofalt jordskælv, der skaber en dyb sprække under Atlanterhavet. Denne begivenhed accelererer de globale klimaforandringer, hvilket truer menneskehedens fremtid. I Danmark følger filmen det nyforelskede par Elias og Anita, hvis forhold dog ender brat, mest på grund af Elias karriereplaner, hvilket også skaffer ham en plads på det team af videnskabsmænd, der er sat til at lukke sprækken på havbunden. Da Elias og Anita uventet genforenes, står Elias over for de valg han har truffet i sit liv. Spørgsmålet om man kan styre sin egen skæbne, vejer tungt, idet han søger efter livets mening. Filmen veksler mellem deres romantiske fortælling på land og det videnskabelige drama i det klaustrofobiske dyb af havet. Ulaa Salim er gæst hos Ann Lind Andersen i "What2Watch Backstage".
da
dk4
17:40
Søstrene Bisp
Mickey Gjerris er uddannet teolog, lektor i bioetik, vegetar og tidligere medlem af Det Etiske Råd. Gennem tyve år har han beskæftiget sig med de etiske aspekter af menneskets forhold til naturen. Står menneskets behov over naturens, når vi tror, begge dele er skabt af Gud? Er mennesket mere værd end naturen? Mickey Gjerris er gæst hos biskop Marianne Christiansen i denne udgave af "Søstrene Bisp -" hvad er et menneske værd". "Søstrene Bisp -" hvad er et menneske værd?" er produceret i samarbejde med Haderslev Stift og Fyens Stift.
da
dk4
18:10
På tur til
I dette afsnit af "På tur til :" tager vi dig med på busrejse til den polske storby Krakow, og giver dig en masse inspiration og tips til alle de spændende oplevelser, der er i den sydlige del af Polen. I programmet besøger vi Krakows historiske centrum, samt det gamle jødiske kvarter, men vi tager dig også med på tur til Polens største skisportsby Zakopane og på tømmerflådesejlads på Dunajec-floden. Vi besøger den berømte saltmine Wieliczka, der ligger et lille stykke uden for Krakow. Området ved KZ-lejrene Auschwitz og Birkenau er et af de mørkeste steder i Europas historie, også selvom det er en barsk oplevelse, er det også en vigtig historisk seværdighed. Sidst, men ikke mindst tager vi også på tur til den interessante by Wroclaw. Hvis du vil vide mere om busrejser eller rejser til Polen, så klik ind forbi www.AnneVibekeRejser.dk
da
dk4
18:40
Bertel & Lisbeth Trinskjær
Højskolerne er jo noget næsten helligt, i hvert fald for Bertel og Haarder og hans gæst i dette program, hvor Haarder har besøg af formand for Folkehøjskolernes Forening, Lisbeth Trinskjær. Hvorfor er højskolerne så vigtige? Er der en fare for, at de i for høj grad lever på renommeet og glemmer den oprindelige mission: at forberede eleverne til arbejdslivet og demokratiet? Er det rigtigt, at højskolerne er blevet venstreorienterede, og er der noget om, at højskolerne er blevet befolket af unge med studentereksamen fra velbjergede hjem, der stemmer på Enhedslisten? Og hvad med den grønne omstilling, woke og andre aktuelle temaer? Hvilken rolle spiller de i højskolernes arbejde? Sådan lyder nogle af de temaer og spørgsmål, som Bertel Haarder og Lisbeth Trinskjær drøfter i programmet.
da
dk4
19:20
Havemagasinet
Da man i 2015 besluttede at renovere Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot, gik et stort arbejde i gang. Siden Dronning Ingrids død i år 2000 havde der kun været meget begrænset aktivitet i haven, men nu ønskede man, at køkkenhaven skulle blive en attraktion -" at åbne for offentlig adgang, samtidig med at der naturligvis skulle dyrkes frugt og grønt til kongehuset. Her to år efter indvielsen af haven, er der fuld gang i dyrkningen, og selvom om gartnerne stadig arbejder på at finde faste rutiner, og mange af frugttræerne stadig er små, så er haven et imponerende anlæg som emmer af historie og højtidelighed. Denne køkkenhave er noget særligt.
da
dk4
20:00
KulturHave med Dot Wessmann
Bakkens Hvile med syngepigerne er kendte over det ganske land -" ja, nærmest en kulturinstitution. Men hvordan går det derude på Dyrehavsbakken nord for København? Er syngepigerne så frække, som mange vil gøre dem til, og hvorfor er det vigtigt at værne om og bevare syngepigetraditionen og Bakkens Hvile? Det fortæller Dot Wessmann -" selv syngepige og i øvrigt ejer af Bakkens Hvile om, når hun er gæst hos Christian Have i "KulturHave". "KulturHave" produceres i samarbejde med HAVE Kommunikation & PR.
da
dk4
20:35
Historien om Sofiebadet
Sofiebadet, som åbnede dørene første gang i 1909 i København, har gennem årene gennemgået en udvikling fra at være et sted, hvor den almindelige befolkning kunne få adgang til rent vand og renlighed, til i dag også at være et luksuriøst og eksklusivt sted for wellness og afslapning. I denne udsendelse dykker vi ned i Sofiebadets historie. Vi tager dig med på en rejse tilbage til 1900-tallets Christianshavn, hvor fattigdom og slum prægede området, og en offentlig badeanstalt var nødvendig. Vi ser på, hvordan lokale ildsjæle, i slut 90''''erne, var med til at frede badeanstalten og renovere det til det smukke sted, man stadig kan besøge i dag. Sofiebadets udvikling fra 1909 til nu afspejler en kombination af historie, tradition og innovation, der gør det til en levende del af Københavns kulturarv.
da
dk4
21:00
Spotlight
Så er det tid til en lille musikalsk pause og en god fortælling. Her får du historien bag sangen -" af sangeren og måske komponisten selv. Det kan være tænkevækkende at få sat ord og billeder på sangens tilblivelse eller udvælgelse. Var det et romantisk møde, en farverig jakke i mængden eller måske en række toner, der ikke vil give slip.
da
dk4
21:15
Noget i glasset
Ib Bergkjær får besøg af en af de mest passionerede vinavlere i Danmark – Jacob Stokkebye fra vingården 'By Stokkebye'. Jacob vil gøre os klogere på dansk vin og på, hvordan det egentlig er at dyrke vin i Danmark. Og så skal vi selvfølgelig også smage på nogle danske vine. Se med i "Noget i glasset" her på dk4.
da
dk4
22:00
Billybobbers Koncert
Well, it´s one for the money, two for the show, three to get ready, now go, cat, go: Det er ikke bare en koncert, når Billybobbers går på scenen, det er en rejse gennem tid og rum. Med alt fra de go'e gamle klassikere til originale hits, leverer Billybobbers en koncert, der tilfredsstiller enhver musikelskers sjæl. Det charmerende band består af Ole Brandstrup på vokal samt guitar, Stefan Mouridsen på lead guitar og kor, på gulvbas og kor finder du Kim Leander sammen med Michael Pedersen på trommer og vaskebræt og til sidst, men ikke mindst, Mads Kirkegaard på saxofon. Så er du til fed rock´n´roll og ægte rockabilly, så se med her på dk4.
da
dk4
23:10
Danmark
"Nede i Europa har de fået en fiks idé" lød det i en af de mest populære anti-EF-sange. Programrækkens titel er således inspireret af Skousen og Ingemanns "EEC Blues" fra 1972, men indholdet er helt nutidigt. I dette program er temaet "Hvad betyder EU for dansk velfærd?", og gæsterne i studiet hos Mette Frobenius er professor Jesper Jespersen og Lis Jensen, der er næstformand i Folkebevægelsen mod EU, tidligere medlem af regionsrådet i Region Nordjylland gennem mange år og tidligere medlem af Europa-Parlamentet. "Danmark -" nede i Europa" er produceret i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
23:45
Noget nyt?
Niels "Noller" Olsen, den ene bror i Brødrene Olsen, blev efter en lang musikkarriere for alvor kendt, da han og broderen i år 2000 vandt både det danske og Internationale Melodi Grand Prix med sangen, "Smuk som et stjerneskud". Ved smukfest i 2019 stod Noller på scenen for sidste gang, for svær sygdom har siden ramt Noller bl.a. fik han kræft og en blodprop i hjernen. Det fortæller Noller om i programmet "Noget Nyt", hvor han afslører, hvad der nu optager hans tid, når han ikke længere kan spille musik. -""Jeg bliver ked af det, når folk tror, at man er blevet mindre begavet, fordi man har haft en hjerneblødning og ikke kan formulere sig. Det er jo ene og alene fordi, jeg ikke KAN udtrykke mig, selvom jeg egentlig godt ved, hvad jeg gerne vil sige. Jeg kan bare ikke. Dét er frustrerende: ", siger Noller. Vært: Trine Larsen.
da
dk4

Ghid TV - miercuri, 15.05.2024

00:15
Eng og overdrev på Holmegaard
Eng og overdrev hørte tidligere til de fleste gårde. Gården Holmegaard er fra 1801 og ligger i Nationalpark Mols Bjerge. Gården drives økologisk og er en såkaldt Arkegaard med gamle husdyrracer fx Jysk kvæg. I filmen vises overdrev og enge, der hører til gården og hvordan disse forsøges reetableret og drevet som i gammel tid. I filmen ses høslæt med le på engen og vi besøger den gamle bondeskov. Vært: Flemming Nielsen, Forstkandidat og formand for Nordisk Kulturlandskabsforbund. Øvrige medvirkende: Verner Nielsen, Holmegaard samt deltagere ved høsletarrangement på Holmegaard. Se også de to andre film om heden og om overdrev og enge på Holmegaard. Filmene er produceret i 2022 for Nordisk Kulturlandskabsforbund af Bombusfilm (www.bombusfilm.dk) med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Læs mere om Nordisk Kultulandskabsforbund på https://kulturlandskab.org/
da
dk4
00:30
Ugens Boblere
2024
da
dk4
00:55
Gensyn på dk4
I Gribskovs fredede areal, Strødam, forskes der i skovens udvikling. Her finder man ét af Danmarks eneste stykker "urskov", som det må have set ud, før det professionelle skovbrug begyndte at sætte et umiskendeligt præg på de danske skove. I Strødam Skov lader man de faldne træer ligge og gå i opløsning til glæde for insekter og fugleliv, og skovbunden får lov til at springe i skov uden menneskelig indblanding. Normalt er det strengt forbudt at færdes i Strødams naturskov, men forfatteren til storværket "Gribskov", Flemming Rune, har fået tilladelse til at tage tv-tilrettelæggeren Frantz Howitz med ind for at bese den smukke "urskov" sammen med et tv-hold. Flemming Rune og Frantz Howitz besøger også én af Gribskovs mange høslætenge. Her høstede man de store mængder hø, der skulle bruges til de kongelige stutterier. Dengang målte man ikke en skovs værdi i træerne, men i de mængder hø, der kunne høstes.
da
dk4
01:25
Gensyn på dk4
Grill-sæsonen er over os og varer hele året. Alle danskere har erfaring med at grille, men mange har endnu til gode at røge på grillen. Hvorfor er det så lækkert, hvorfor er det så godt. Hvordan gør man, når man er begynder, let øvet eller rutineret? Det får du svar på i programserien "Røg på grillen". I dette program kan du se, hvordan man kommer i gang. "Gensyn på dk4" giver mulighed for at se, eller gense, skatte fra dk4's tv-arkiv. Udsendelsernes tekniske kvalitet er af ældre dato.
da
dk4
01:50
Dansk-tysk med Matlok
I denne udgave af -œDansk-tysk med Matlok" handler det om fodbold – især i Tyskland, men også om fodboldens betydning politisk, samfunds- og identitetsmæssigt i Tyskland og i Danmark. Anledningen er det forestående EM i fodbold, der afvikles i Tyskland – også med dansk deltagelse, og Matlok har derfor inviteret en absolut fan og kender af både tysk fodbold, politik og samfund til samtale. En person, der har mødt den tyske fodboldkejser Franz Beckenbauer hele to gange – nemlig Lykke Friis.
da
dk4
02:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Nana Højlund på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Enhedslisten. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
03:00
På tur til
I dette afsnit af "På tur til :" tager vi dig med på busrejse til den polske storby Krakow, og giver dig en masse inspiration og tips til alle de spændende oplevelser, der er i den sydlige del af Polen. I programmet besøger vi Krakows historiske centrum, samt det gamle jødiske kvarter, men vi tager dig også med på tur til Polens største skisportsby Zakopane og på tømmerflådesejlads på Dunajec-floden. Vi besøger den berømte saltmine Wieliczka, der ligger et lille stykke uden for Krakow. Området ved KZ-lejrene Auschwitz og Birkenau er et af de mørkeste steder i Europas historie, også selvom det er en barsk oplevelse, er det også en vigtig historisk seværdighed. Sidst, men ikke mindst tager vi også på tur til den interessante by Wroclaw. Hvis du vil vide mere om busrejser eller rejser til Polen, så klik ind forbi www.AnneVibekeRejser.dk
da
dk4
03:30
Bog og forfatter med Bo Tao Michaëlis og Leonora Christina Skov
I mange år var Leonora Christina Skov kendt for at stille skarpt på feminisme og kønsdebat i Danmark. Men i 2018 udkom hendes ærlige, selvbiografiske bog "Den der lever stille", og med ét fik hun sit navn slået fast som en af landets førende forfattere. I 2021 har hun udgivet bogen, "Hvis vi ikke taler om det", en opfølger til "Den der lever stille". Det er en bog, hvor hun meget beskrivende og detaljeret fortæller, om sin kamp for at slå igennem som forfatter. Bogen er omdrejningspunktet i samtalen med Bo Tao Michaëlis, hvor Leonora Christina Skov også fortæller, hvorfor hun var så begejstret for at have netop Bo Tao Michaëlis som lærer på litteraturvidenskab på København Universitet.
da
dk4
04:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:20
Ideernes holdeplads
I dette afsnit af "Ideernes Holdeplads" fortæller teaterinstruktør Katrine Wiedeman, at hun med alderen bliver mere og mere sikker på sine egne ideer -" både de store konceptideer hun bruger, når hun iscenesætter forestillinger, og om de mindre ideer, der skal til for at løse de mindre udfordringer undervejs i arbejdet. Vært: Karen Dich.
da
dk4
04:50
film:syn
film:syn fortsætter turen rundt i filmens Danmark. I dag besøger vi produktionsselskabet GotFat Productions. Vi skal blive klogere på deres arbejde med fiktion, dokumentar og reklamefilm. Og så dykker vi ned i kunsten at colorgrade en film.
da
dk4
05:25
Meget mere Aarhus
Vi er i en farverig verden – en verden fyldt med dufte, lyde og ikke mindst mange forskellige fremmede sprog. Vi er i en Bazar -" ikke i syden, men i Aarhus, nemlig i Bazar Vest. Det var en drøm, som Olav de Linde fra ejendomsselskabet af samme navn drømte om at realisere -" en drøm om at overføre de sydlandske markeder til Aarhus. Den stemning og den aktivitet, han oplevede på en rejse i syden, faldt han pladask for. Så han købte den gamle ejendom på Edwin Rahrs Vej, en ejendom som tidligere husede en varmekedelfabrik, og allerede i 1996 kunne han slå dørene op til et marked, en bazar – på dansk jord. I dag rummer bazaren ca. 20 forskellige nationaliteter, fordelt på ca. 100 lejemål -" og med ca. 300 beskæftiget, er bazaren én af Danmarks største arbejdspladser.
da
dk4
06:10
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-kendere i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne Kasper Møller Hansen, professor ved Københavns Universitet, og Birgitte Bergman, EP-kandidat for Det Konservative Folkeparti. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
06:55
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
07:25
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. I andet afsnit af Ulrik og Askes jagtroadtrip i New Zealand fortsætter vi ufortrødent, hvor vi slap i afsnit 1. Ulrik og Aske er stadig på hjortejagt i den new zealandske regnskov. Men der er også grænser for, hvor meget andet tilfældigt forbipasserende vildt man kan vende det blinde øje til. Og så er der tv-køkken lige fra den new zealandske jungle.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Håndværkets kunst
Guldsmed Lina Christensen har siden 1981 arbejdet med ædelmetaller og formet dem til de smykker, som hun er kendt for i dag. I dette program skal vi med på rejsen ved tilblivelsen af hendes armring, EXTRA. EXTRA er en håndbygget, hul sølvarmring; et klassisk guldsmedearbejde, som har fået Linas signaturformsprog. Linas motivation til designet var at give "krop" til VERY THIN-halskæden. Armringen indgik oprindeligt som en del af Georg Jensen Sølvsmedie kollektion 1999-2011. Følg med i processen og bliv klogere på håndværkets kunst.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
09:30
Lokalt kvarter
Centerleder Andreas Hermann fra Naturvejlederne Sønderborg er gæst i studiet hos DKsyd. Her fortæller han, hvorfor naturen er så vigtig for os mennesker. Bliv inspireret til, hvad man må og kan, når man færdes rundt i naturen. Og så kommer Andreas Hermann naturligvis ind på naturvejledernes arbejde med blandt andet formidling af viden om plante- og dyrelivet.
da
dk4
10:00
syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Allan Søgaard-Andersen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for SF. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
10:50
Noget i glasset
Foråret er over os, og sommeren nærmer sig med hastige skridt, og dermed ser vi også en stigning i salget af rosévin. Danskerne har seriøst taget rosévinen til sig. I dag findes der, i samtlige supermarkeder og på vinhandlernes hylder, et batteri af rosévine. Ja, man ser sågar i sommerlandet, at købmanden har vin-køleskabe fyldt med sval rosé. I denne udsendelse skal vi blandt andet se nærmere på fremstillingsmetoder, stilarter og farvespændet i kategorien rosévin samt anvendeligheden af rosé, som match til forskellige retter. Vært: Ib Bergkjær.
da
dk4
11:20
Aktionæren
Er det en god idé at sælge sine aktier i maj? Og skal man vente på at aktiemarkedet falder, hvis man vil i gang med at investere? Få svarene i den nye udgave af Aktionæren, hvor chefstrateg Josephine Cetti fra Nordea gæster studiet. Hør også hvilken bæredygtig aktie, den erfarne investor Thomas Grønlund gerne vil investere i, og hvilken han helst vil være fri for. Værter: Mikael Bak og Christian Kjær fra Dansk Aktionærforening.
da
dk4
12:05
Kniv og gaffel
Der er liv, god mad og glade dage 365 dage om året i den fredede købmandsgård i Blokhus. Restaurant Futten holder traditionerne i hævd, er stemningsfuld og i tilgift giver restauranten ekstra liv til den populære ferieby. En overdækket terrasse med scene til levende musik giver samtidig mulighed for, at de lange sommeraftner kan nydes fuldt ud. Det hele startede langt tilbage i tiden med sygebesøg hos "den syge hest", hvilket indehaver Thomas Othegraven bl.a. fortæller mere om, når vi i programserien "Kniv og gaffel" besøger "Den nye Restaurant Futten" for at opleve den gode stemning og ikke mindst se køkkenet i aktion. 
da
dk4
12:40
What2Watch Backstage
Mikkel Munch-Fals er aktuel med den 2. sæson af den populære DR-serie "Orkestret". Her er han ikke bleg for at dyrke de mindre accepterede sider af den menneskelige natur. Mikkel Munch-Fals er uddannet cand.mag. i filmvidenskab på Københavns Universitet og har som en af de få i dansk kulturliv både søgt filmstøtte, uddelt filmstøtte og anmeldt danske film. Det handler det bl.a. om, når Mikkel Munch-Fals er gæst hos Ann Lind Andersen, i denne udgave af What2Watch Backstage.
da
dk4
13:20
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande - "Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden.
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
14:30
På tur til
I dette afsnit af "På tur til :" tager vi dig med på busrejse til den polske storby Krakow, og giver dig en masse inspiration og tips til alle de spændende oplevelser, der er i den sydlige del af Polen. I programmet besøger vi Krakows historiske centrum, samt det gamle jødiske kvarter, men vi tager dig også med på tur til Polens største skisportsby Zakopane og på tømmerflådesejlads på Dunajec-floden. Vi besøger den berømte saltmine Wieliczka, der ligger et lille stykke uden for Krakow. Området ved KZ-lejrene Auschwitz og Birkenau er et af de mørkeste steder i Europas historie, også selvom det er en barsk oplevelse, er det også en vigtig historisk seværdighed. Sidst, men ikke mindst tager vi også på tur til den interessante by Wroclaw. Hvis du vil vide mere om busrejser eller rejser til Polen, så klik ind forbi www.AnneVibekeRejser.dk
da
dk4
15:00
Dansk-tysk med Matlok
Mirco Reimer-Elster er født i Slesvig i en tysk familie, men har gået i dansk børnehave og dansk skole i Sydslesvig helt til studentereksamen. Sidenhen blev han universitetsuddannet i Danmark, hvor han nu også bor med sin familie i København. Mange danskere kender Reimer-Elster som USA-ekspert på TV 2 og om radiovært på Radio4. Nu er han også blevet valgt til formand for Grænseforeningen og efterfølger dermed biskop Peter Skov-Jakobsen. Hvordan det alt sammen hænger sammen, og hvordan det har været, men også hvilke opgaver, han ser foran sig som formand for Grænseforeningen, fortæller Reimer-Elster blandt andet, når han er gæst hos Siegfried Matlok.
da
dk4
15:40
En rejse i tiden
I dette program er Hother kommet til Viborg, hvor han vandrer igennem de gamle stræder og fortæller den spændende historie om byen, gennem næsten 2000 år. Vi skal besøge den imponerende domkirke, og høre historier om mord og forræderi. Vi skal også se Kongens gamle kammer, hvor fra han styrede landet i flere år. Så tag med på "En rejse i Tiden", og tag med Hother til Viborg.
da
dk4
16:00
KulturHave med Dot Wessmann
Bakkens Hvile med syngepigerne er kendte over det ganske land - ja, nærmest en kulturinstitution. Men hvordan går det derude på Dyrehavsbakken nord for København? Er syngepigerne så frække, som mange vil gøre dem til, og hvorfor er det vigtigt at værne om og bevare syngepigetraditionen og Bakkens Hvile? Det fortæller Dot Wessmann - selv syngepige og i øvrigt ejer af Bakkens Hvile - om, når hun er gæst hos Christian Have.
da
dk4
16:35
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
17:10
Gensyn på dk4
2024
da
dk4
17:55
Bertel &
To folkeslag kan ikke leve inden for det samme lands grænser. Se bare på USA's sorte befolkning og integrationsproblemerne i Europa, der kun bliver værre. Men kan man ikke være dansk-tyrker, ligesom man kan være dansk-amerikaner? Nej, siger Birgithe Kosovic, for tyrkere vil ikke gifte sig med danskere. Hvad gør vi så? Berthel Haarder diskuterer integrationsproblemer og -muligheder med forfatter og debattør Birgithe Kosovic, der har dansk-jugoslavisk baggrund og meget markante holdninger og store bekymringer. Hvorfor, og er der håb, er omdrejningspunktet i samtalen.
da
dk4
18:35
Ugens Boblere
2024
da
dk4
19:00
Dansktoppen
2024
da
dk4
20:00
Onsdags Bingo
2014
da
dk4
21:05
Kafferisteren heden
Lidt uden for Ulfborg, som med sine ca. 2000 indbyggere er den største by ved Nissum Fjord, ligger Ulfborg Kirkeby. Det gamle mejeri i byen har efter lukningen af mejeriproduktionen huset et snedkerværksted - og siden er det blevet til et kafferisteri. Her møder vi Bjørn. Han vil fortælle om, hvordan han og svigerfaderen fik idéen til at riste kaffe - så at sige midt ude på heden.
da
dk4
21:45
Indsigt
2024
da
dk4
22:05
Q-Cast
Han repræsenterer jødedommen i Danmark. Han har boet det meste af sit liv i Israel. Alligevel erklærer overrabbiner Jair Melchior, at han holder med begge parter i den blodige konflikt i Gaza. Først og fremmest ønsker han dialog og forsoning. Henrik Qvortrup interviewer Melchior i "Q-Cast".
da
dk4
22:45
Det bedste og det værste ved EU
Hvad er det bedste ved EU, og hvad er det værste? Det spørger Mette Frobenius en række personer, der beskæftiger sig professionelt med forskellige aspekter af EU og det europæiske samarbejde, om i programrækken "Det bedste og det værste ved EU". I dette program handler det især om kunstig intelligens og regulering, og gæst i studiet er derfor Mads Nørgaard Madsen", der er partner og direktør hos PwC Denmark. "Det bedste og det værste ved EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4