FilmBox Premium

FilmBox Premium

FilmBox je televizní stanice, která vysílá výhradně filmy. Vysílá v Česku, na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku a v Rumunsku. Filmová základna distribuční společnosti SPI International obsahuje 1300 filmů.

Czechia

Ghid TV - joi, 16.05.2024

01:15
Program: Pád legendy
Životopisný film o cyklistické legendě, která mnoho let svým životem poutala miliony fanoušků tohoto sportu. Lance Armstrong se dokázal přiznat k dopingu a dodnes nese tíhu všech skutků, které předcházely pád velké hvězdy cyklistiky. Příběh bývalého amerického profesionálního cyklisty, známého především z působení v nejprestižnějším cyklistickém závodě světa Tour de France. Během své sportovní kariéry obdržel Lance Armstrong řadu mezinárodních ocenění.(Stoka)
cs
02:55
Kladivo
THE HAMMER je sportovní drama popisující zápasy a úspěchy, které Matta Hamilla potkávají na cestě k vitězství. Vyrůstal mezi lidmi, kteří slyší, a tak se později uprostřed komunity neslyšících opět cítí jako outsider. Díky svému odhodlání používá svou zdánlivou nevýhodu jako klad a stává se se prvním neslyšícím zápasníkem, který vyhraje National Collegiate Championship; zároveň zčíná být vzorem pro slyšící i neslyšící.(Filmbox)
cs
04:40
Přestávka ve vysílání
cs
05:55
Fame – Cesta za slávou
Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let.(oficiální text distributora)
cs
07:40
Heidi, děvčátko z hor
Heidi je osiřelé děvčátko, které tráví nejšťastnější dny dětství společně s kamarádem Peterem při hlídání stáda koz, radostném hraní a užívání si svobody švýcarských Alp, kde bydlí v prostém srubu u svého dědečka. Naplno prožitým dnům je však náhle konec, když je Heidi převezena tetou Dete do německého Frankufurtu nad Mohanem, kde má dělat společnost nemocné dívce Kláře ze zámožné rodiny. Dívky se sice ihned skamarádí, ale Heidin stesk po dědečkovi, Peterovi a horách je příliš velký..
cs
09:30
Učitelem z nouze
Scenárista Keith Michaels sice před lety získal ocenění, ale jeho dalším filmům se už tolik nedaří. Protože nemá peníze, přistoupí na nabídku vyučovat kurz scenáristiky na univerzitě v malém městě. Učení zpočátku nebere vážně, ale po čase si uvědomí, že ho práce naplňuje a nehodlá se jí vzdát. Zvlášť když potká sympatickou svobodnou matku...Keith Michaels získal roku 1999 ocenění za nejlepší scénář k filmu Zatoulaný ráj. Po několika neúspěšných filmech zájem o jeho scénáře opadl a dnes nemůže sehnat práci. Jeho agentka mu navrhne, aby vyučoval kurz scenáristiky na univerzitě. Keith učit nechce, nesnáší učitele, ale když mu odpojí elektřinu kvůli neplacení, souhlasí. Keith se přestěhuje do městečka Binghamton a zabydlí se v novém domě. Jeho soused Jim také učí na škole, je rozvedený, má psa Henryho a Keitha obdivuje. Ještě před nástupem do školy se Keith vyspí se studentkou Karen, která chce do jeho kurzu. Na kurz se přihlásilo 70 studentů, Keith musí přečíst jejich scénáře a vybrat deset z nich. Na uvítacím večírku učitelů si znepřátelí profesorku literatury Weldonovou. Večer pak vybere do kurzu dívky podle jejich profilů na internetu a náhodně dva chlapce. Další den si ho odchytí studentka Holly a chce vědět, co zlepšit na svém scénáři, když ji nevybral do kurzu. Po sérii otázek přijde na to, že ho Keith vůbec nečetl. Hned při první hodině zadá studentům úkol a další hodinu naplánuje až za měsíc, protože netuší, co by měl v kurzu učit. Podle Keitha se psaní naučit nedá, protože to musí mít člověk v sobě. Keith si přečte scénář od Holly a přijme ji do kurzu. Keith se stále vídá se studentkou Karen. Když jdou spolu na večeři, servírka Holly ji nebere jako plnoletou, a dívka se naštve a odejde. Holly pak Keithovi ukáže proslulý místní kolotoč a vysvětlí mu, proč má městečko tak ráda. Keith postupem času začíná brát vyučování vážně, a dokonce ho to baví, čte scénáře studentů a společně je rozebírají v hodinách či při konzultacích. Studenti si začínají Keithovy hodiny chválit. Nejvíc si rozumí s Holly, matkou dvou dcer...(TV Prima)
cs
11:15
Nestanu se tvojí ženou
Jistá matka se zamiluje do mladšího muže a její dcera prožívá první milostné vzplanutí. Matka příroda si pohrává s jejich osudy.
cs
12:50
Černý motýl
Nedaleko horského města, které se potýká s řadou únosů a vražd, se samotářský spisovatel Paul (Banderas) ze všech sil snaží vyplodit scénář v naději, že tím konečně odstartuje svou kariéru. Když se v restauraci za napjatých okolností seznámí s tulákem Jackem (Rhys Meyers), Paul mu nabídne nocleh. Podrážděný a neodbytný Jack se však brzy vetře k Paulově práci. Když se pak kvůli bouři ocitne odlehlá chatka bez přísunu elektřiny, oba muži rozehrají nerovnou hru kdo z koho, která ukončí minimálně jeden příběh.(HBO Europe)
cs
14:20
Akta Pentagon: Skrytá válka
Snímek z režie Stevena Spielberga nám na plátně ukazuje Katharine Graham (Meryl Streep), první ženu, která se stala vydavatelkou The Washington Post, a jejího editora Bena Bradleeho (Tom Hanks), jak se společně snaží předstihnout The New York Times a zveřejnit velmi utajované dokumenty, které se vláda snažila utajit skoro třicet let a které ukrývají pravdu o válce ve Vietnamu. Katharine a Ben riskují své kariéry a dokonce i svou svobodu, aby na světlo světa dostali léta pohřbenou pravdu.(Streeper)
cs
16:15
Nádech pro lásku
Skutečný milostný příběh Robina a Diany Cavendishových, mladých lidí se smyslem pro dobrodružství, kteří se do sebe zamilovali, vzali se a právě, když je čekala nejkrásnější událost, jakou je narození dítěte, Robin těžce onemocněl. Vdechl virus obrny, která mu napadla mozkový kmen a hrozí mu celková paralýza. Lékaři mu dávají jen pár měsíců života. Jeho manželka odmítá vzdát se a tak s pomocí Dianiných bratrů dvojčat a průkopnických nápadů vynálezce Teddyho Halla se Robin (Andrew Garfield) a Diana (Claire Foy) odváží uniknout z nemocnice. Jdou společně  hledat plný a vášnivý život, vychovávat syna,  cestovat po světě  a pomáhat zdravotně postiženým lidem s vírou, že změní i jejich životy.(TV JOJ)
cs
18:10
Footloose: Tanec zakázán
Remake filmu z roku 1984. Teenager z velkoměsta, Ren McCormack se stěhuje do malého městečka, kde jsou hudba a tanec zakázané. Když se kazatel rozhodne uspořádat odborný ples, Ren zjistí, že v něm jde víc o zákaz tancování než o původní myšlenku.(SmileyGirl)
cs
20:00
Žoldnéř
Hlavní postavou je bývalý voják Joseph „Joey“ Smith (Jason Statham). Ten se vrátil z války na blízkém východě, odkud si odnesl traumatizující zážitky, které se snaží léčit pitím alkoholu. Joey nyní žije v Londýně na ulici jako bezdomovec. Joey utekl z vojenské nemocnice a je hledaný jako dezertér. Joey žije na ulici se ženou jménem Isabel. Jednoho dne ho napadnou místní dealeři drog, Joey uteče a schová se v bytě jistého bankéře Deamona, který odjel na léto pryč. Isabele také uteče a pak se po ní slehne zem. Joey začne používat byt a dá se trochu dohromady. Poté jde za jeptiškou Kristýnou, která nalévá bezdomovcům polévku. Joey se jí ptá na Isabel. Kristýna ale neví, kde je. Joey dá sestře 500 liber, které vybral z účtu bankéře Deamona. Sestra si za peníze koupí lístek do lóže na závěrečný recitál Marie Žilinské. Joey má sny z války. Jeho kamarádi byli zabiti a on za to zabil pět Afgánců. Joey pak jde za jeptiškou a poprosí ji o antibiotika. Joey vyvěsí plakáty, pomocí kterých chce najít Isabel. Isabel se mu opravdu ozvala na telefonní číslo, které dal na plakát. Isabel říká na záznamník, aby ji už nehledal, že si chce ještě vydělat, než odjede na sever. Joey začne pracovat v čínské kuchyni ve čtvrti SOHO. Jednoho dne Joey vyhodí fotbalové chuligány z restaurace. Čínský šéf si všimne, že se Joey umí rvát a nabídne mu, aby pro něj dělal špinavou práci...
cs
21:40
Mlčení
V polovině 17. století je Japonsko zcela uzavřené kontaktu se západními mocnostmi. Křesťanství je zde postavené mimo zákon a křesťané musí svou víru skrývat. Dva portugalští jezuité, otec Rodrigues (Andrew Garfield) a otec Garupe (Adam Driver), se vydávají do země vycházejícího slunce s velmi nebezpečným cílem: najít svého učitele, otce Ferreiru (Liam Neeson), který se prý zřekl víry. Japonští feudálové a vládnoucí samurajové jsou odhodláni křesťanství ve své zemi vymýtit. Šířit slovo Boží je jeden z nejtěžších zločinů. Křesťané jsou pronásledováni a brutálně mučeni. Buď se zřeknou své víry, nebo jsou vystaveni dlouhé agónii a bolestivé smrti. Mladé mnichy čeká ta nejtěžší zkouška víry a vytrvalosti, na kterou možná nejsou připraveni...(Bioscop)
cs

Ghid TV - vineri, 17.05.2024

00:20
Vrátná
Žena se vrací z boje a spřátelí se s rodinou v NYC. Gang zlodějů spikne s cílem vzít cennosti rodiny a ona je vše, co stojí mezi nimi a jejich životy.
cs
01:55
Doba kamenná
Prosťáček Minor (José Garcia) si žil spokojeně na svém ostrově, dokud se nesetkal se satyrem, který jej přivedl na úplně jinou cestu... Minor se dostane do vesnice, kde je shodou okolností považován za bohem vyvoleného vládce... Náhle jej čekají nepředvítalné situace, v nichž si bude muset poradit. Jeho počínání vás rozhodně nudit nebude!
cs
03:35
Stárnoucí gigolo
Nejstarší povolání se právě stalo o něco starším.Stárnoucí brooklynský knihkupec Murray Schwartz (Woody Allen) musí z finančních důvodů zavřít svůj antikvariát. Přemýšlí, jak by přišel k penězům, a jeho přítelkyně, doktorka Parkerová (Sharon Stoneová), která by si ráda se svou přítelkyní vyzkoušela sex ve třech, ho přivede na nápad. Murray přemluví a doporučí svého dlouholetého přítele s libozvučným jménem Fioravante (John Turturro). Samozřejmě za tučný finanční obnos. A protože je třeba nového gigola vyzkoušet v terénu, rozjede jako jeho manažer úspěšný byznys. Ten je však úspěšný jen do té doby, než se do celé věci připlete láska… John Turturro je nejen předním hereckým interpretem amerického nezávislého filmu (např. herecká cena v Cannes za titulní postavu v Bartonu Finkovi), ale také úspěšným scenáristou a režisérem. Natočil příběh newyorského tesaře Mac (1992; mj. Zlatá kamera na MFF v Cannes), inspirovaný životem jeho otce, komedii podle divadelní hry Brandona Colea o divadelním souboru v New Yorku na počátku 20. století Illuminata (1998), muzikál Romance a cigarety (2005), dokument o hudebních tradicích a kořenech italské Neapole pod titulem Vášeň (2010) a konečně „allenovského“ Zvadlého gigola (2013), v němž nabídl vděčnou úlohu oportunistického pasáka právě Woodymu Allenovi.(Česká televize)
cs
05:40
Jenny se vdává
V malém městě, kde se Jenny narodila, nemůže nikdo pochopit, proč se ta nejkrásnější a nejoblíbenější místní dívka ještě nevdala. Poletují tu zvěsti o tom, že je milenkou ženatého muže ve „velkoměstě“, kde nyní žije, což je důvod, proč ani nepřivede domů nikoho na svatbu své kamarádky ze školy. Její rodiče si zoufale přejí, aby se usadila, ale když Jenny konečně přijde se svatebním oznámením, je to něco, co nikdo neočekával.(Filmbox)
cs
07:15
Čekání na Anyu
Během druhé světové války pomáhá Jo, mladý pastýř spolu s vdovou Horcadou, s pašováním židovských dětí přes hranice z jižní Francie do Španělska.
cs
09:00
Chůva v akci
Akční komedie, ve které agent CIA zjistí, že být špiónem je vlastně jen legrace v porovnání s úkolem pohlídat tři děti. Zasloužilý tajný agent s tváří hvězdy kung-fu filmů Jackie Chana má před sebou další z řady životu nebezpečných misí, při níž musí využít všech svých schopností tvrdého výcviku - musí zvládnout ohlídat tři děti své přítelkyně, aby měl šanci na odměnu v podobě jejího ANO. Nikdy si nechtěl brát práci domů, ale jedno z dětí omylem stáhne z jeho počítače supertajná data, která z domu udělají cíl odvěkého nepřítele z řad ruských teroristů. I bez toho to bylo o život, ale teď nastává opravdový blázinec...
cs
10:35
Imogene
Když se newyorská rádoby celebrita Imogene (Wiig) účastní svatební oslavy, začne jí být líto, že její přítel, s nímž žije, ji dosud nepožádal o ruku. S přítelkyněmi vymyslí plán, jak ho vmanipulovat do svatby, ale to se jí vymstí. Místo aby si ji vzal, oznámí jí, že ji opouští. Imogene ho chce zoufale získat zpět, a proto předstírá sebevraždu, aby v něm vzbudila soucit. Ale místo toho ji její excentrická matka Zelda (Bening) a zbytek její rodiny unesou do jejího rodného města. Je to bláznivá komedie ve stylu „Ženy sobě“ o lásce, rodině a nacházení svých kořenů.(Filmbox)
cs
12:15
Hlas lásky
Pro Aline Dieu na ničem na světě nezáleží víc než na hudbě, rodině a lásce. Její silný a emotivní hlas uchvátí každého, kdo jej slyší, včetně úspěšného manažera Guy-Clauda Kamara, který se rozhodl udělat vše, co je v jeho silách, aby z ní udělal hvězdu. Jak se Aline šplhá od místního fenoménu k nejprodávanějšímu umělci a mezinárodní superstar, pouští se do dvou velkých románků svého života: jednu s o desítky let starším Guy-Claudem a druhou se svým milujícím publikem.
cs
14:20
Trumbo
V roce 1947 byl Dalton Trumbo (Bryan Cranston) špičkovým hollywoodským scénáristou, dokud se společně s dalšími umělci neocitl ve vězení a na černé listině kvůli svým politickým přesvědčením. Snímek (v režii Jaye Roache) vypráví o tom, jak Daltonovi jeho umění slova a smysl pro humor vynesly dva Oscary, a poukazuje na absurditu a nespravedlnost černé listiny, na níž se ocitli všichni od bulvární sloupkařky Heddy Hopperové (Helen Mirrenová) až po Johna Waynea, Kirka Douglase a Otto Premingera.
cs
16:20
Hurá do džungle
Keď do hlbokej džungle zavíta návšteva z vesmíru, zvieratká sú nadšené, pretože im priniesol schopnosť rozprávať. Prečo však mimozemská návšteva skutočne prišla?(Magic Box)
cs
17:45
Oddanost
Natočeno podle stejnojmenného knižního bestselleru. Film vypráví skutečný příběh dvou elitních stíhacích pilotů amerického námořnictva, kteří pomohli zvrátit vývoj v nejbrutálnější bitvě korejské války – Jesseho Browna (Jonathan Majors), prvního černošského letce v historii námořnictva, a jeho spolubojovníka a přítele Toma Hudnera (Glen Powell). Jejich hrdinská obětavost a trvalé přátelství z nich nakonec udělaly nejslavnější wingmeny námořnictva.
cs
20:00
Všechny tajné věci
Do malého městečka se vrací dvě dívky z nápravného zařízení, kde byly za vraždu miminka od svých 12 do 18 let. Snaží se vrátit do kolejí svého života, ale když se opět ztratí malá holčička, není viněn nikdo jiný než ony dvě. Místní detektivové tedy závodí s časem, aby pohřešované dítě našli pokud možno dříve, než bude pozdě.
cs
21:35
Druhá míza
Jednoho dne jeho manažer (Christopher Plummer) odkryje 40 let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon. Píše v něm: ,,Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě." Chce mu tak podat pomocnou ruku v zorientování se v širých vodách slávy a úspěchu, v tom, co sám prožil. Na základě dopisu se Danny rozhodne zabrzdit a chytá druhou mízu. Dá se na cestu k znovuobjevení své rodiny a hledání pravé lásky. Film byl inspirován skutečnou událostí, John Lennon takový dopis opravdu napsal.
cs