FilmBox Premium

FilmBox Premium

FilmBox je televizní stanice, která vysílá výhradně filmy. Vysílá v Česku, na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku a v Rumunsku. Filmová základna distribuční společnosti SPI International obsahuje 1300 filmů.

Czechia

Ghid TV - miercuri, 22.05.2024

01:20
Dlouhá noc: Přežití
Dva lupiči utíkají směrem k mexickým hranicím. Jednoho z nich ale postřelí, a tak si vyhlédnou vesnického doktora, kterému zajmou rodinu a vyhrožují smrtí, dokud neposkytne zraněnému pomoc... Americký thriller
cs
02:50
Země slepých
Voják vzpomíná na svůj vztah ke slavnému politickému vězni, který se pokusil svrhnout autoritářskou vládu ve své zemi.
cs
04:30
Přestávka ve vysílání
cs
05:45
Matčin stín
Příběh plný emocí z krásného holandského prostředí o koni jménem Shadow, který má ze všeho strach. Jeho majitel rančer Kai dává pořád sobě i koni za vinu, že jeho matka zemřela. Netuší však, že v partě dětí, která přijede na ranč na tábor, je i Lisa, která Shadowi porozumí a ten jí začne důvěřovat. Kai pozná, že jeho matka nezemřela kvůli němu, ale shodou okolností, které Shadowa vystrašily.(Slidger)
cs
07:25
Ranvej
Snímek je inspirován skutečným příběhem jihoamerického pilota, který v roce 1983 nouzově přistál se svým letadlem nedaleko Mallow. Proti všem očekáváním se lidé z vesnice na krátký čas semknuli a vybudovali provizorní ranvej, aby se mohl vrátit domů - a získali si tím srdce celého národa. Film je především příběhem Paca, malého chlapce bez otce, kterému se nakonec povede o stavbě ranveje pro cizince-pilota přesvědčit celou vesnici.(oficiální text distributora)
cs
08:55
Deset věcí, které bychom měli udělat před rozchodem
Abigail je svobodná, soběstačná matka. Když se seznámí s Benem, shodnou se oba, že každý skvělý vztah končí katastrofou. Na prvním rande si tedy sestaví žebříček deseti věcí, které by měli udělat, než se rozejdou. Nicméně předpokládaný konec nakonec vůbec není tak jistý. Osud jim totiž na jejich seznam přidal číslo 11.(Filmbox)
cs
10:10
Iluze lásky
Na turné po velké Británii v roce 1926 prožije Harry Houdini vášnivý románek s jistou senzibilkou. Ta se ale chystá slavného kouzelníka podvést.
cs
11:45
Láska v Indii
Pařížská advokátka Anne se zamiluje do Françoise, který stejně bezhlavě miluje ji. Pár si naplánuje pohádkovou svatbu v indickém Džajpuru. François odjíždí do Indie před Anne, aby dokončil pár kontraktů ještě před svatbou. Anne a její starší sestra Betty se k němu mají za několik dní připojit. Anne má s sebou vzít urnu s popelem Françoisovy matky, aby jej v Indii rozptýlili. Ale cesta neprobíhá podle plánu. Anne během cesty urnu ztratí a v zemi, o které ni neví, se ji na vlastní pěst vydá hledat. Anne brzy začne být bezradná, ale pak potká okouzlujícího Raviho, napůl Francouze a napůl Inda, který se živí příležitostnou prací. Ravi se stane Anniným šoférem a nouzovým průvodcem při jejím hledání. Mají tři dny na to, aby urnu našli a aby se Anne dostala o Džajpuru na svou svatbu. Během třídenního dobrodružství plného překvapivých zvratů se velmi dobře poznají. Anne postupně podléhá Raviho kouzlu a začne si svatbu s Françoisem rozmýšlet... Vysílalo se v hlavním čase na TF1 (v tomto čase nejvíc sledovaným kanálem) s 4,5 milionu diváků a s 19% podílem na trhu. Okouzlující romantická komedie v bolywoodském stylu a se skvělým obsazením.(Filmbox)
cs
13:20
Krycí jméno Lev
Upjatý psychiatr Romain je fascinovaný svým novým pacientem Leo Milanem, který o sobě tvrdí, že je mezinárodní agent s krycím jménem Lev. Ale on je přeci jen blázen, ne? No, možná ne… Lev jednoho dne Romainovi sdělí, že mu přímo před očima unesou jeho snoubenku. To se také stane a Romain si uvědomí, že Lev je asi jediný, kdo ví, „která bije.“ A je taky jediný, kdo ji dokáže zachránit. Zoufalý Romain mu pomůže uprchnout a snaží se s ním udržet krok při divoké pařížské honičce na záchranu Louise a zabránit tak loupeži století ve Francouzské centrální bance. Šokovaný Romain musí uznat, že Lev má skutečně neobvyklý talent hodný pravého špióna.
cs
14:55
Lope - Nezkrotný básník
Nadaný mladý dramatik Lope de Vega se vrací z války do Madridu plný ambicí a žízně po životě, psaní a uskutečnění svých snů... Ale protože je bez peněz, musí pracovat jako skromný opisovač. Lope se setká s Isabel, krásnou, vznešenou ženou, která ho od dětství miluje. On se ale zamiluje do Eleny, dcery svého šéfa. Jeho šéf, který řídí nejúspěšnější divadelní soubor ve městě, by jejich vztah nikdy neschválil, a proto jej musí tajit. Ale Elena má ještě jedno tajemství: už je totiž vdaná. Když to Lope zjistí, požádá ji, aby své manželství ukončila a jejich vztah veřejně oznámila. To Elena odmítá. Raněný Lope pokrytectví Eleny a jejího otce veřejně odhalí a oni ho v rozhořčení nahlásí úřadům. Se zákonem v patách Lope utíká... Jen jediný člověk mu pomůže, Isabel, která pro lásku poruší veškerá pravidla.(Filmbox)
cs
16:45
Madam služebná
Láska je silnější než jakýkoli společenské postavení!Bohatý americký pár Anne (Toni Collette) a Bob (Harvey Keitel) se přestěhuje se do zámku v romantické Paříži. Při přípravě luxusní večeře pro sofistikované přátele najednou paní domu zjistí, že se jich u stolu sejde pouze třináct, a to ve své pověrčivosti v žádném případě nemůže dovolit. A tak přesvědčí svoji věrnou služebnou Márii (Rossa de Palma), aby se přestrojila za tajemnou španělskou šlechtičnu a usedla jako u stolu jako čtrnáctý host. Stačí však trochu víc vína a Maria si svoji novou roli začne užívat…(Bohemia MP)
cs
18:15
Devátý život Luise Draxe
Triler nakrútený podľa predlohy rovnomennej novely. Psychológ Allen Pascal (Jamie Dornan) pracuje s mladým chlapcom Louisom Draxom (Aiden Longsworth), ktorý len zázrakom unikne pred takmer smrteľným pádom. Čím ďalej, tým viac je vťahovaný do splete záhad, ktoré testujú hranice medzi fantáziou a realitou. Príbeh filmu The 9th Life of Louis Drax sa začína na Louisove deviate narodeniny, kedy sa Allen Pascal ocitne v dileme, na jednej strane ktorej stojí jeho profesijná zodpovednosť a na druhej rastúca náklonnosť k chlapcovej matke.(nathalee)
cs
20:00
Julieta
Po setkání s někdejší kamarádkou své dcery Antíi se Julieta rozhodne neopouštět Madrid, doufajíc, že přece jen po letech Antíu uvidí. Zatímco čeká, píše dceři dopis ve snaze objasnit skrývané tajemství z minulosti a ujasnit sama sobě své chyby. Dvě období Julietina života hrají v Almodóvarově melodramatu dvě herečky – Emma Suárezová a Adriana Ugarteová.(MFF Karlovy Vary)
cs
21:40
After: Polibek
Po vašem poprvé už nebude život jako dřív. Hlavní hrdinka Tessa je vzorem hodné holky. Příkladná pilná studentka, vzorná dcera, pozorná a věrná kamarádka, skvělá studentka prvního semestru s velkými ambicemi a plány do budoucna. Její učebnicový životní plán ovšem nepočítal s tím, že se objeví tajemný kluk Harding Scott. Nijak zvlášť oblíbený, drzý a nafoukaný samotář s pronikavým pohledem a s pověstí „od něj se drž radši dál“. Je nebezpečný... a nebezpečně přitažlivý. Zakázané ovoce přitahuje i hodné holky a Tessa se přes veškerá varování vrhá do vztahu, který se všeho nejvíc připomíná horskou dráhu. Je stejně děsivý jako vzrušující, přináší pláč i nepopsatelné štěstí, něhu i krutost a nikdy nejede v klidu po rovině. Má takhle vypadat láska? Síla jejich vztahu a vášně mění všechno, co doteď znala a co od svého života čekala.
cs
23:25
After: Přiznání
Hodná dívka Tessa a tajemný Hardin se propadli do vzájemné osudové lásky. Na ničem jiném nezáleží a ani jeden z nich nemá co ztratit. Až na to, že mohou ztratit jeden druhého, tedy vlastně úplně všechno. A právě takové nebezpečí hrozí ve chvíli, kdy se Tessa dozví o sázce, která jejich vášni předcházela, a jedno Hardinovo ošklivé tajemství z minulosti. Hardin býval krutý a nepoddajný, uměl dívky využít a odkopnout. Teď je to on, kdo by mohl skončit se zlomeným srdcem, kdo bez toho druhého nemůže žít. Udělal obrovskou chybu, díky níž může láska jeho života skončit. Dokáže překonat stíny minulosti a vybojovat svou lásku zpět? Nebude to snadné. Silná láska a divoký vztah totiž Tessu změnily, už není tou nevinnou dívenkou. Stále je zamilovaná, ale současně je silnější a dospělejší. Určitě nechce skončit v slzách. Nový kluk, který se v jejím životě objevil, je navíc pozorný a hodný. S ním by její srdce mohlo najít klid... je ale klid to, co opravdu chce? Nezvítězí nakonec elektrizující doteky, nenasytné polibky a žhavá touha, kterou umí vzbudit jenom zlobivý Hardin Scott?
cs

Ghid TV - joi, 23.05.2024

01:10
After: Tajemství
Tessu a Hardina čeká doposud největší výzva jejich vztahu, ta výzva se jmenuje život. Po konci Univerzity má Tessa možnost získat práci svých snů, která ale znamená stěhování přes půl Ameriky, zatímco Hardin si maloval, že by se společně mohli přestěhovat do Londýna. Ve chvílích, kdy se pevně drží v objetí, se zdá, že jsou nerozluční, že jim u nohou leží celý svět. Rozdělit je ale může Hardinova žárlivost, divoké chování a jeho talent Tessu opakovaně zraňovat. Jak dlouho dokáže Tessa vydržet koloběh žhavých vyznání, ošklivých scén a následných odpouštění? Do jejich složité situace navíc vstoupí nečekaný návrat Tessina otce a šokující odhalení ze strany Hardinovy rodiny. Na konci už nebude kam couvat, Tessa a Hardin se budou muset rozhodnout, jestli jejich láska stojí za to, aby za ni přes všechna protivenství bojovali, nebo zda je čas jít vlastní cestou.
cs
02:50
Mlčení
V polovině 17. století je Japonsko zcela uzavřené kontaktu se západními mocnostmi. Křesťanství je zde postavené mimo zákon a křesťané musí svou víru skrývat. Dva portugalští jezuité, otec Rodrigues (Andrew Garfield) a otec Garupe (Adam Driver), se vydávají do země vycházejícího slunce s velmi nebezpečným cílem: najít svého učitele, otce Ferreiru (Liam Neeson), který se prý zřekl víry. Japonští feudálové a vládnoucí samurajové jsou odhodláni křesťanství ve své zemi vymýtit. Šířit slovo Boží je jeden z nejtěžších zločinů. Křesťané jsou pronásledováni a brutálně mučeni. Buď se zřeknou své víry, nebo jsou vystaveni dlouhé agónii a bolestivé smrti. Mladé mnichy čeká ta nejtěžší zkouška víry a vytrvalosti, na kterou možná nejsou připraveni...(Bioscop)
cs
06:05
Hořko-sladko
Romantická komedie, o dvou lidech, které svedla dohromady práce a kteří se nemohou vystát. Tedy až do chvíle, než zvítězí láska…
cs
07:50
Asterix a Olympijské hry
V tradičním lasvegaském kasinu tamější největší smolař ke zděšení svého šéfa zlomí své prokletí, když se zamiluje.
cs
09:45
Soupis kandidátů
Abby Morelová je inteligentní mladá asistentka žijící ve velkém městě. Aby se posunula vzhůru na kariérním žebříčku, uzavře neobvyklou dohodu se svou ambiciózní šéfovou Susan. Susan má příliš málo času na to, aby chodila na rande, ale ráda by se zamilovala. Abby souhlasí, že výměnou za povýšení bude zkoušet jednotlivé nápadníky místo Susan, která navíc touží po panu Dokonalém. Po sérií katastrof se Abby seznámí s Danem, který splňuje všechna kritéria. Problém ale je, že se do něj Abby sama zamilovala. Bude ochotná pro lásku riskovat svou slibnou kariéru?
cs
11:10
Učitelem z nouze
Scenárista Keith Michaels sice před lety získal ocenění, ale jeho dalším filmům se už tolik nedaří. Protože nemá peníze, přistoupí na nabídku vyučovat kurz scenáristiky na univerzitě v malém městě. Učení zpočátku nebere vážně, ale po čase si uvědomí, že ho práce naplňuje a nehodlá se jí vzdát. Zvlášť když potká sympatickou svobodnou matku...Keith Michaels získal roku 1999 ocenění za nejlepší scénář k filmu Zatoulaný ráj. Po několika neúspěšných filmech zájem o jeho scénáře opadl a dnes nemůže sehnat práci. Jeho agentka mu navrhne, aby vyučoval kurz scenáristiky na univerzitě. Keith učit nechce, nesnáší učitele, ale když mu odpojí elektřinu kvůli neplacení, souhlasí. Keith se přestěhuje do městečka Binghamton a zabydlí se v novém domě. Jeho soused Jim také učí na škole, je rozvedený, má psa Henryho a Keitha obdivuje. Ještě před nástupem do školy se Keith vyspí se studentkou Karen, která chce do jeho kurzu. Na kurz se přihlásilo 70 studentů, Keith musí přečíst jejich scénáře a vybrat deset z nich. Na uvítacím večírku učitelů si znepřátelí profesorku literatury Weldonovou. Večer pak vybere do kurzu dívky podle jejich profilů na internetu a náhodně dva chlapce. Další den si ho odchytí studentka Holly a chce vědět, co zlepšit na svém scénáři, když ji nevybral do kurzu. Po sérii otázek přijde na to, že ho Keith vůbec nečetl. Hned při první hodině zadá studentům úkol a další hodinu naplánuje až za měsíc, protože netuší, co by měl v kurzu učit. Podle Keitha se psaní naučit nedá, protože to musí mít člověk v sobě. Keith si přečte scénář od Holly a přijme ji do kurzu. Keith se stále vídá se studentkou Karen. Když jdou spolu na večeři, servírka Holly ji nebere jako plnoletou, a dívka se naštve a odejde. Holly pak Keithovi ukáže proslulý místní kolotoč a vysvětlí mu, proč má městečko tak ráda. Keith postupem času začíná brát vyučování vážně, a dokonce ho to baví, čte scénáře studentů a společně je rozebírají v hodinách či při konzultacích. Studenti si začínají Keithovy hodiny chválit. Nejvíc si rozumí s Holly, matkou dvou dcer...(TV Prima)
cs
12:55
Jenny se vdává
V malém městě, kde se Jenny narodila, nemůže nikdo pochopit, proč se ta nejkrásnější a nejoblíbenější místní dívka ještě nevdala. Poletují tu zvěsti o tom, že je milenkou ženatého muže ve „velkoměstě“, kde nyní žije, což je důvod, proč ani nepřivede domů nikoho na svatbu své kamarádky ze školy. Její rodiče si zoufale přejí, aby se usadila, ale když Jenny konečně přijde se svatebním oznámením, je to něco, co nikdo neočekával.(Filmbox)
cs
14:30
Švec
Cobbler je o člověku, který spravuje boty. Tímto řemeslem se totiž jeho rodina živí už čtyři generace. Jednoho dne najde u otce v sklepě kouzelný šicí stroj, který mu umožní zkusit si život jiných lidí, když si nazuje jejich boty.
cs
16:05
Hlas lásky
Pro Aline Dieu na ničem na světě nezáleží víc než na hudbě, rodině a lásce. Její silný a emotivní hlas uchvátí každého, kdo jej slyší, včetně úspěšného manažera Guy-Clauda Kamara, který se rozhodl udělat vše, co je v jeho silách, aby z ní udělal hvězdu. Jak se Aline šplhá od místního fenoménu k nejprodávanějšímu umělci a mezinárodní superstar, pouští se do dvou velkých románků svého života: jednu s o desítky let starším Guy-Claudem a druhou se svým milujícím publikem.
cs
18:10
Radioaktivita
Neuvěřitelný skutečný příběh Marie Curie-Sklodowské, první  ženy - vědkyně, která získala Nobelovu cenu. Biografie vědkyně, manželky a matky, která se zasloužila o přelomové objevy na poli fyziky a chemie... V roce 1934 se Marie Curie zhroutila ve své laboratoři v Paříži. V nemocnici vzpomíná na svůj život, jak začala studovat v Paříži, jak bylo financování jejího výzkumu často odmítnuto kvůli tomu, že byla žena, jak potkala stejně zaníceného Pierra Curie a vstoupili do partnerství. Potom, co Marie objevila hned dvě radioaktivní částice polonium a radium, zamilovali se do sebe, vzali se a měli dvě děti. Marie brzy ohlásí objev radioaktivity, který způsobí revoluci ve fyzice a chemii. Radium se brzy začne používat v řadě komerčních produktů. O škodlivosti radioaktivity se tenkrát ještě nevědělo. I samotná Marie nosila radioaktivní materiál ve zkumavce v kapse, anebo v noci zamyšleně pozorovala, jak ze šuplíku pracovního stolu vychází jemné zelenomodré světlo. Po smrti milovaného manžela zůstává věrná svému závazku vědě a zkoumá dál. Brzo je evidentní, že její práci bude možné aplikovat v medicíně a může zachránit tisíce životů. Anebo ve válce, kde jich může zničit na miliardy. Marie byla snad jediným člověkem, kterého nezkazila sláva.
cs
20:00
Pappa Mia!
Sebastian je pozván na společný víkend k rodičům své snoubenky. Je tu ale jeden italský háček. Nemá totiž jinou možnost, než vzít na návštěvu do honosného sídla bohatých amerických snobů taky svého tátu. Italského imigranta, holiče z New Yorku, prostořekého obyčejného chlapíka klasického střihu, jenž se do moderní doby a do spořádané rodiny pracháčů ani trochu nehodí. Sebastian má strach z velké ostudy a moc dobře ví, proč. Z víkendu se stane souboj dvou zcela odlišných světů a ihned po příjezdu začne řetězec šílených situací a karambolů.
cs
21:30
Záložní jednotka
Snímek podle skutečných událostí z americké občanské války vrcholí bitvou u New Market v květnu 1864. Skupina mladistvých vojínů z vojenského ústavu ve Virginii je povolána k obraně údolí Shenandoah a musí tak čelit hrůzám světa dospělých. Je třeba, aby si ujasnili, pro co bojují.
cs