FilmBox Extra

FilmBox Extra

FilmBox je televizní stanice, která vysílá výhradně filmy. Vysílá v Česku, na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku a v Rumunsku. Filmová základna distribuční společnosti SPI International obsahuje 1300 filmů.

Czechia

Ghid TV - vineri, 17.05.2024

00:25
Já jsem…
V současném Los Angeles se protínají osudy zoufalého dědice, profesionálního reportéra, mstivého detektiva a charismatického advokáta. Každý z nich dochází k nelehkému mravnímu rozhodování, uvědomnění si svého skutku a následnému rozhodnutí. Tyto zbloudilé duše zoufale hledají odpovědi, a to pod vedením záhadného cizince.(tuntavala)
cs
01:55
Špatný krok
Čtyři mladíci se pustí do riskantní investice, kvůli níž budou mít potíže s mafií.(Filmbox)
cs
03:30
Výtažek
Joel, majitel továrny na získávání výtažků z rostlin, se musí vypořádat s bezpočtem pracovních i soukromých problémů. Zdá se, že s věrností jeho ženy je to na pováženou, a zaměstnanci se ho snaží všemožně zneužít.
cs
05:30
Tunel do Číny
Jak těžké bývá někdy naplnit dětské sny, zvláště, když se někdo na pennsylvánském venkově touží překopat s pomocí rýče do Číny. Harriet Frankovitz, jednou nohou v dětství a druhou v pubertě, touží uniknout před všedností jejího života. Žije s matkou alkoholičkou a promiskuitní starší sestrou. Celá rodina se živí provozováním malého venkovského motelu. Všichni si o Harriet myslí, že je podivínka, věří na UFO a její snem je vydat se na cestu do daleké Číny, kde snad najde někoho, kdo ji pochopí takovou jaká ve skutečnosti je. Jeji osud se změní po seznámení se s mentálně postihnutým Rickym, jemuž je 30 let. Stanou se z nich dobří přátelé, odkázani jeden na druhého. Okolí vnímá oba jako stracené existence. Spoločně vymyslí plán jak změnit své osudy. Naneštěstí se jejich tajné království prozradí a podezíravé rodiny obou pochybují o nevinnosti jejich vztahu. Sila lásky a vzájemné úpřimnosti je silnější než odpor okolí, s kterým se musí potýkat.(SPI Film)
cs
07:10
Dobrodružství Tedyho Stonese
Tad, snílek pracující na stavbě, je díky záměně za slavného archeologa poslán na expedici do Peru. S pomocí Jeffa - svého věrného psa, neohrožené archeoložky, němého papouška a podvodníčka, se pokusí zachránit bájné Ztracené město Inků před zlou skupinou lovců pokladů.(oficiální text distributora)
cs
08:40
Starostka Dortíková
Pracovitá cukrářka se nedopatřením stane starostkou malého městečka zatíženého dluhem. Pilná žena postrádá odpovídající vzdělání a zkušenosti, a tak se ve snaze vyřešit místní problémy spolehne pouze na svůj selský rozum. Přístupnost 12.(oficiální text distributora)
cs
10:05
Strážce majáku
Píše se rok 1912 a Seth Atkins (Oscarem oceněný Richard Dreyfuss) pracuje jako správce majáku na opuštěné pláži Cape Cod. Sethův asistent náhle skončí, protože není nadále schopný snášet jeho hrozný postoj a nenávist vůči ženám. O provoz majáku se Seth musí starat sám až do chvíle, kdy je na břeh vyplaven záhadný urostlý muž, který se chce stát jeho asistentem. Sdělí si své příhody z minulosti, čímž se vysvětlí jejich nenávist vůči ženám. Je to nedlouho před tím, než se oba muži musí potýkat s krásnou Ruth Graham (Mamie Gummer) a její hospodyní paní Bascom (na Zlatý glóbus nominovaná Blythe Danner), které se na léto přestěhují do nedaleké chaty.(Filmbox)
cs
11:40
Hospodu vám nedáme
Když mazaní irští venkované zjistí, že jejich městečko je na prodej, osnují plány, jak vydělat peníze, aby odprodeji zabránili.
cs
13:15
Všechny cesty vedou do Říma
MAGGIE (Parker) je podrážděná svobodná matka z New Yorku, která na vysoké škole učí psaní. Ve snaze obnovit vztah se svou problémovou dospívající dcerou SUMMER (Day) se rozhodne, že ji vezme na cestu do jedné toskánské vesničky, kde za mlada často pobývala. Po příjezdu Maggie náhodou potká LUKU (Bova), svého bývalého milence, který dobře vypadá a je stále svobodný - žije se svou osmdesátiletou matkou CARMEN (Cardinale). Summer (které se stýská po její "nevhodné známosti" v New Yorku) a Carmen (proti Lucovu přání tajně plánující svatbu s MARCELINEM, její jedinou pravou láskou v Římě) impulzívně ukradnou Lucovo auto a vyrážejí do Říma. Maggie a Luca je rychle pronásledují, a takto strávený čas dává oběma dvojicím možnost navzájem si porozumět.
cs
14:45
Bůh masakru
Zachary a Ethan jsou spolužáci, kteří se nepohodnou v parku, a Zachary Ethana uhodí klackem do obličeje. Vyrazí mu dva zuby, poškodí nerv v zubu a způsobí nemalou bolest. Ethanovi rodiče Penelope a Michael se snaží situaci vyřešit se Zacharyovými rodiči Nancy a Alanem jako rozumní lidé. Pozvou je tedy k sobě, aby si o všem v klidu promluvili. Zpočátku se zdá, že jejich záměr vyřešit vše smírně, je skvělý. Netrvá to dlouho, a Nancy s Alanem, velmi zaměstnaným právníkem, se chystají k odchodu. Dvakrát se pokusí o odchod, dvakrát se vrátí zpět, protože diskuze stále pokračuje. Drobné, ale velmi bolestivé poznámky na obou stranách postupně vygradují v hádku. Kdo je vlastně za incident zodpovědný? Zachary, který tak krutým způsobem uhodil Ethana, nebo naopak Ethan, který nechtěl Zacharyho vzít do party a obvinil ho z toho, že je práskač? Oba manželské páry pochopitelně straní svým synům. Všem leze na nervy Alanovo neustálé telefonování s kolegou a Michaelovi zase pořád volá jeho matka, i přes upozornění, že mají návštěvu, a Michaelův slib, že jí zavolá později. Telefonáty vedou k tomu, že páry jsou stále nervóznější a nervóznější a postupně odkrývají svá pravá já...(TV Prima)
cs
16:05
Deset věcí, které bychom měli udělat před rozchodem
Abigail je svobodná, soběstačná matka. Když se seznámí s Benem, shodnou se oba, že každý skvělý vztah končí katastrofou. Na prvním rande si tedy sestaví žebříček deseti věcí, které by měli udělat, než se rozejdou. Nicméně předpokládaný konec nakonec vůbec není tak jistý. Osud jim totiž na jejich seznam přidal číslo 11.(Filmbox)
cs
17:20
Paříž 36
Pigoil, stárnoucí inspicient pařížského kabaretu Chansonia, je obviněn z vraždy. V jeho dlouhé zpovědi zavítáme až do roku 1935, kdy odhalí nevěru své ženy a místní gangster Galapiat zavře kabaret. Během následujících několika měsíců přijde Pigoil o opatrovnictví svého milovaného syna Jo-Ja a musí si hledat jinou práci. Spolu s několika kamarády se rozhodně znovu rozjet kabaret Chansonia - a dokonce i jindy nevlídný Galapiat je tentokrát plánu nakloněn. Hvězdou jejich show se stane Douce, mladá dívka ze severofrancouzského Lille, po které začne Galapiat toužit. Ona se však zamiluje do Miloua, místního socialisty. V Pigoilově životě, zdá se, začínají být světlé momenty v převaze - ale co si počít s Jo-Jem a jak se to má vlastně s onou vraždou?
cs
19:20
Skoro přátelé
Vynikající šéfkuchař Charlie přišel o motivaci. Neví si rady se životem, ale jedno ví jistě. Rád by se více sblížil s Amber. Sice je v porovnání s jejím přítelem zcela nepřitažlivý, ale kamarád mu vysvětlí, že když něco doopravdy chceme, cestu si vždy najdeme.
cs
21:00
Za borovicovým hájem
Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem.
cs
23:15
Příležitost dělá zloděje
Keanu Reeves ve filmu ztvární velkorysého Henryho, zaměstnance mýtné budky, který je neprávem obviněn z loupežného přepadení banky v americkém Buffalu, ke kterému se v podstatě jen náhodou přichomýtl. Vzhledem k tomu, že není ochoten prozradit jména skutečných lupičů, je odsouzen na čtyři roky. Ve vězení se seznámí se starším mužem Maxem, ten se stane jakýmsi jeho životním rádcem, neboť Henry se neustále musí zabývat myšlenkou, kým vlastně v životě je a kam se jeho život ubírá. Když ho z vězení propustí, rozhodne se vyloupit tutéž banku s tím, že když ho odsoudili za zločin, který nespáchal, má na něj jakýmsi způsobem právo. Když Maxe z vězení propustí, Henry ho přesvědčí, aby se k jeho plánu přidal. Hned vedle banky sídlí divadelní společnost a shodou okolností je v podzemí změť vodních tunelů, kterou je možné dostat se přímo k bankovnímu sejfu!
cs

Ghid TV - sâmbătă, 18.05.2024

01:00
Ztraceni ve Florencii
Když Eric Lazard (Brett Dalton), bývalý vysokoškolský fotbalista se zlomeným srdcem, navštíví v Itálii svou sestřenici Annu (Stana Katic), která zde žije a učí cizince italsky, nemá dopředu vůbec tušení, že se zaplete nejen s místní ženou Stephanie (Alessandra Mastronardi), ale také do místního nebezpečného a riskantního florentského sportu.(vilmathien)
cs
02:35
Spůner
Zrovna když mu hrozí, že jej rodiče v den jeho třicátých narozenin vystěhují ze svého domu, potkává nepraktický mladý muž dívku svých snů a vytvoří si vlastní pravidla, jak dospět.
cs
04:35
Pytel mouky
Alsemberg, prosinec 1975. Osmiletá Sarah vyrůstá mezi katolíky. Jednoho dne přijíždí její biologický otec, s nímž se nikdy dříve nesetkala, aby ji vzal na víkend do Paříže. Sarah se však probudí v Maroku, v městečku uprostřed pohoří Atlas. Její otec ji záhy bez jediného slova vysvětlení opustí. Stává se z ní tedy marocká dívenka, jejímž jediným vzděláním je výuka tkaní. O devět let později je 17tiletá Sarah klasickou teenagerkou. Tedy skoro. Nacházíme se totiž v roce 1984, uprostřed revolučních nepokojů a hladomoru. Náhradní rodina již nedokáže Sáru dále živit. Musí se tedy postavit na vlastní nohy a sní o cestě do rodné Belgie.
cs
06:05
Jak milovat s D
Už jedenáctkrát v řadě dostala mladá žena kopačky. Ke své nelibosti zjišťuje, že je toto neštěstí podmíněno jejími milostnými geny.
cs
07:40
Fame – Cesta za slávou
Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let.(oficiální text distributora)
cs
09:25
Princ a já 2
Americká studentka Paige se zamilovala do dánského prince Edvarda. Ale dánské zákony jsou pro své obyvatele s modrou krví velice přísné. Aby princ zůstal princem, smí se Edvard oženit pouze se šlechtičnou. Pokud si vezme obyčejnou dívku, je povinen se vzdát trůnu. Přetrvá jejich láska všechny strasti a pasti?
cs
11:00
Asterix a Olympijské hry
V tradičním lasvegaském kasinu tamější největší smolař ke zděšení svého šéfa zlomí své prokletí, když se zamiluje.
cs
12:55
Muž ve stínu
Thriller podľa literárnej predlohy Roberta Harrisa je napínavým príbehom spisovateľa, ktorého najmú, aby spísal pamäte britského premiéra. Nie je však prvým autorom, ktorý sa podieľa na tomto literárnom projekte. Po tom, čo more na opustenú pláž vyplaví telo jeho predchodcu, situácia začína naberať nebezpečné obrátky.(STV)
cs
15:00
Gentleman s pistolí
Film založený na skutečném příběhu Forresta Tuckera, od jeho smělého útěku z vězení San Quentin ve věku sedmdesáti let až po řadu nevídaných vloupání, která policii vyváděla z míry, nicméně veřejnost okouzlila. Jeho pronásledováním jsou posedlí detektiv John Hunt, jehož fascinuje, jak se Forrest věnuje svému řemeslu, a žena, která ho miluje navzdory jeho profesi.
cs
16:30
Bradův život
Životní volby, promarněné příležitosti a naděje vkládané do další generace. Pro mladého a nadaného Troye Sloana (Austin Abrams) nadešel čas životní volby, a to výběr univerzity. Aby mu rozhodování ulehčil, rozhodne se jej jeho otec Brad (Ben Stiller) vzít na výlet po vysokých školách na východním pobřeží. Sám má při této cestě možnost potkat přátele z mládí s jejich životními úspěchy, porovnat je se svým životem a předat životní poučení svému synovi.(Martensson35)
cs
18:10
Past na lásku
Když se vysoce postavená právnička dozví, že jí hodlá její manžel opustit kvůli mnohem mladší ženě, jednoduše si zamane, že svou drahou polovičku nikam nepustí. Ovládána nebezpečným koktejlem lásky a zoufalství drží manžela doma jako zajatce, dokud jí neslíbí, že s ní zůstane a nadosmrti ji bude milovat. Nikdy ale nic nejde podle plánu a situace se zkomplikuje, když jejich dům navštíví zloděj.(dresi)
cs
19:35
To jsem já
Gilles Gabriel, bývalá popová hvězda 80. let ve Francii, umírá při autonehodě způsobené Jeanem-Christophem Ranum, úředníčkem pracujícím v jednom z mnoha obřích společností sídlících v La Défense. Gilles Gabriel však neumřel dočista, jeho duše se přemístila do hlavy Jeana-Christopha, který si po počátečním šoku s nezvaným hostem ve své hlavě bude muset zvyknout na jeho přítomnost a vyřešit jejich výrazné odlišnosti v životní filozofii.(claudel)
cs
21:00
Císař - občanská válka
Příběh otroka jménem Shields Green (Dayou Okeniyi), který se při boji o vlastní čest a svobodu svého syna stane ikonou boje proti otroctví…
cs
22:40
Londýnský gangster
Příběh odehrávající se na jihu Londýna o zločinci právě propuštěném z vězení, který se zaplete s mladou zamlklou herečkou.
cs