FilmBox Extra

FilmBox Extra

FilmBox je televizní stanice, která vysílá výhradně filmy. Vysílá v Česku, na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku a v Rumunsku. Filmová základna distribuční společnosti SPI International obsahuje 1300 filmů.

Czechia

Ghid TV - miercuri, 22.05.2024

00:50
Tichý Don (2)
Drama VB (2006). Příběh odehrávající se za první světové války v Rusku zmítaném revolucí pojednává o mladém důstojníkovi, který se stane hrdinou i obětí své doby.
cs
02:20
Smrtící krása
Příběh mladého chlapce (Brandon Flynn), kterému nezbývá nic jiného, než se naučit žít se zdary a nezdary svého smrtelně vypadajícího zevnějšku.
cs
03:50
Písečný muž
Filatelista Benno má rád pořádek, Beethovena a krásné ženy. Jeho sousedka Sandra sní o kariéře zpěvačky, po nocích ho ruší hlasitým zpěvem ve svém baru a je neúspěšnému dirigentovi vůbec trnem v oku. Jednoho rána najde Benno ve své posteli písek. Když zpozoruje, že písek trousí on sám, změní se jeho dosud spořádaný život v naprostý chaos. Den ze dne se z něho sype více písku a brzy hrozí, že se celý rozpadne. Jakmile Benno zjistí, že právě Sandra je klíčem k záchraně, začíná zoufalý závod proti času... Písečný muž je moderní pohádka se špetkou černého humoru o síle proměny a odvaze ukutečnit tajné sny.(Das Filmfest)
cs
05:25
Jurský masakr
Výprava zoologů pod vedením Jonathana Marchanta se vydává po stopách bájné africké příšery Mokele Mbembe. Jeho syn se k nim potají přidá a ukryje se ve vrtulníku, který i s celou výpravou havaruje. Brzy se ocitnou v zapomenutém pralese, kde budou bojovat o přežití nejen s dinosaury, ale i s jedním členem týmu, který chce všechnu slávu pro sebe...(TV Prima)
cs
06:45
Princ a já 2
Americká studentka Paige se zamilovala do dánského prince Edvarda. Ale dánské zákony jsou pro své obyvatele s modrou krví velice přísné. Aby princ zůstal princem, smí se Edvard oženit pouze se šlechtičnou. Pokud si vezme obyčejnou dívku, je povinen se vzdát trůnu. Přetrvá jejich láska všechny strasti a pasti?
cs
08:20
Starostka Dortíková
Pracovitá cukrářka se nedopatřením stane starostkou malého městečka zatíženého dluhem. Pilná žena postrádá odpovídající vzdělání a zkušenosti, a tak se ve snaze vyřešit místní problémy spolehne pouze na svůj selský rozum. Přístupnost 12.(oficiální text distributora)
cs
09:45
Kouzelný svět Davida Copperfielda
Film je moderní variací díla Charlese Dickense o mladém chlapci, který se během svého života setká s různými překážkami. Jeho největším životním cílem je změnit svůj život.Postupně pochopí, že tak, jak se jeho život mění, stejně mění i životy lidí kolem sebe. Ať už ho ale volají Davey, Trautmann, Davidson nebo Daisy, ve svém srdci hrdě nese své skutečné jméno - David Copperfield
cs
11:40
Armáda jednoho
Gary Faulkner (Nicholas Cage) je nezaměstnaný údržbár, jehož poslal Boha (Russell Brand) na cestu do Pákistánu, kde má za úkol najít Osama bin Ládina a přivést ho do Ameriky. Příběh je inspirován skutečným osudem Garyho Faulknera, který skutečně cestoval do Pákistánu za stejným účelem.
cs
13:10
Tunel do Číny
Jak těžké bývá někdy naplnit dětské sny, zvláště, když se někdo na pennsylvánském venkově touží překopat s pomocí rýče do Číny. Harriet Frankovitz, jednou nohou v dětství a druhou v pubertě, touží uniknout před všedností jejího života. Žije s matkou alkoholičkou a promiskuitní starší sestrou. Celá rodina se živí provozováním malého venkovského motelu. Všichni si o Harriet myslí, že je podivínka, věří na UFO a její snem je vydat se na cestu do daleké Číny, kde snad najde někoho, kdo ji pochopí takovou jaká ve skutečnosti je. Jeji osud se změní po seznámení se s mentálně postihnutým Rickym, jemuž je 30 let. Stanou se z nich dobří přátelé, odkázani jeden na druhého. Okolí vnímá oba jako stracené existence. Spoločně vymyslí plán jak změnit své osudy. Naneštěstí se jejich tajné království prozradí a podezíravé rodiny obou pochybují o nevinnosti jejich vztahu. Sila lásky a vzájemné úpřimnosti je silnější než odpor okolí, s kterým se musí potýkat.(SPI Film)
cs
14:45
Nestanu se tvojí ženou
Jistá matka se zamiluje do mladšího muže a její dcera prožívá první milostné vzplanutí. Matka příroda si pohrává s jejich osudy.
cs
16:20
Spy kids: Stroj času
Marissa Wilsonová (Jessica Alba) má všetko, po čom túži - úspešného a atraktívneho manžela Wilbura (Joel McHale), nádherné bábätko a dve úžasné a bystré nevlastné deti. Lenže nič nie je také ružové, ako sa zdá. Jej malá dcéra si robí, čo chce, dvojčatá Rebecca a Cecil (Rowan Blanchardová, Mason Cook) ju neznášajú a manžel ani nezistil, že doma žije so špiónkou. Marissin rodinný život sa skončí vo chvíli, keď ju povolajú do akcie, pretože šialený zloduch (Jeremy Piven) chce ovládnuť svet. Keď sa do záchrannej misie zapoja aj Rebecca s Cecilom, spoznajú pravú totožnosť svojej macochy. Všetka zábava sa však skončí, keď musia spoločne vymyslieť plán, ako zneškodnia zloducha, zachránia stroj času a osud celého ľudstva.(TV JOJ)
cs
17:45
Bernie
Bernie je černá komedie o vztahu vyjukaného, ale oblíbeného asistenta ředitele pohřebního ústavu a nejelegantnější dámy z celého městečka na východě Texasu. Snímek, který natočil režisér Richard Linklater, je natočen na motivy článku, který vyšel v roce 1998 v časopisu Texas Monthly a který pojednává o životě Bernieho Tiedeho, který svou štědrostí pomohl přeměnit město Carthage k lepšímu a který byl pak, k nelibosti obyvatel Carthagea, zatčen za spáchání vážného zločinu.
cs
19:25
Císař - občanská válka
Příběh otroka jménem Shields Green (Dayou Okeniyi), který se při boji o vlastní čest a svobodu svého syna stane ikonou boje proti otroctví…
cs
21:00
Hodná holka
Prodavačka v obchodu se zlevněným zbožím si začne románek se zajímavým chlapíkem, který se považuje za vtělení Holdena Caulfielda.
cs
22:30
Dezertér
Nepravděpodobné přátelství v tavicím kotlíku zmatku. Simon Murray bojuje za francouzskou cizineckou legii. Pascal Dupont bojuje za sebe. Válkou zmítaní muži pochybují o cti, naději, morálce… protože můžete opustit všechno… kromě sebe.(Filmbox)
cs

Ghid TV - joi, 23.05.2024

00:05
Mimozemská invaze
Film vypráví příběh pěti přátel, kteří odpočívají v odlehlém domku na jezeře a chtějí si to jen užít. Netuší, že Zemi napadla mimozemská civilizace a jejím obyvatelům hrozí zotročení. Režisér Borelli je bývalým spolupracovníkem režiséra Tima Burtona a ilustrátorem takových trháků, jako jsou Piráti z Karibiku a Captain America. Recall bude také natočen pro nový tříkódový panoramatický formát Barco Escape, který zcela obklopuje publikum a nabízí maximální pohlcující filmový zážitek. Některé části filmu budou také natočeny ve virtuální realitě.
cs
01:35
Snídaně po sexu
Dva páry, první skládající se z Jamese a Heather a druhý skládající se z Ellise a Renee mají poslední dobou velmi vážné problémy ve vztahu, to vše se týká jejích intimního sexuálního života. Jeden partner druhému už nepřijde tak přitažlivý a vše jim zevšední, navíc mají různé, někdy až zvrácené choutky, které jim druhý partner nemůže splnit. A tak se tyto dva páry zúčastní jedné přednášky. Po té zajdou k psycholožce a ta jim nabídne řešení. Každému páru najde druhý odpovídající pár, aby společně tyto dva páry zažily skupinový sex. Heather je z toho nadšená a těší se na to, jenže Jamese tato představa skoro děsí, protože Heather z celého srdce miluje a nechce se o ni s někým dělit. V druhém páru je z této představy nadšený Ellis, poněvadž už odjakživa je jeho snem vidět druhý pár "v akci", za to Renee to moc nezajímá a spíš by zažila nějaký ten malý románek s dívkou. Jde opravdu poznat, že oba páry mají problémy. Jenže je hromadné milování řešením, nebo to vše jen zhorší?(Ssimca)
cs
02:55
Existenz
Návrhářka her na útěku před zabijáky musí hrát svou nejnovější hru ve virtuální realitě s nováčkem z oddělení marketingu, aby zjistila, zda hra není poškozená.
cs
05:20
Síla slova
James Farmer mladší popsal texaský Marshall jako "poslední město, které kapitulovalo v občanské válce". Sídlí zde škola Wiley College, ve které profesor Melvin Toslon (v podání dvojnásobného držitele Oscara Denzela Washingtona) vede debatní kroužek během jeho úspěšné sezóny v roce 1936. Jedná se prakticky o první spolek v Americe, ve kterém spolu debatují bílí a černošští studenti. Jejich úspěchy vyústí až v pozvání na národní šampionát na Harvardově univerzitě. Pro čtyřčlenný tým, kde je mimojiné i studentka a velice mladý James Farmer, je připravena zkouška ohněm v podobě debatních témat, jako jsou Jim Crow, sexismus, lynčování davu, zatýkání a výtržnosti, milostné aféry, žárlivost a posluchači státního rozhlasu.(Filmbox)
cs
07:25
Hrdinové
Muž projíždí krajinou ve spěchu, aby se dostal na důležitou obchodní schůzku. Jeho mysl je posedlá myšlenkami na prezentaci, kterou přednese významnému klientu - prezentaci, která by mohla být zlomovým bodem v jeho kariéře. Není připraven na zpoždění ani překvapení, ale osud má pro něj připraveno mnohé. Tělo uprostřed silnice - dítě. Skočí na brzdy a podaří se mu zastavit auto právě včas. Dítě je naštěstí v pořádku, ale zmatené. Muž by mu rád pomohl, ale jeho klienti na něj čekají ...
cs
09:10
Heidi, děvčátko z hor
Heidi je osiřelé děvčátko, které tráví nejšťastnější dny dětství společně s kamarádem Peterem při hlídání stáda koz, radostném hraní a užívání si svobody švýcarských Alp, kde bydlí v prostém srubu u svého dědečka. Naplno prožitým dnům je však náhle konec, když je Heidi převezena tetou Dete do německého Frankufurtu nad Mohanem, kde má dělat společnost nemocné dívce Kláře ze zámožné rodiny. Dívky se sice ihned skamarádí, ale Heidin stesk po dědečkovi, Peterovi a horách je příliš velký..
cs
11:00
Pytel mouky
Alsemberg, prosinec 1975. Osmiletá Sarah vyrůstá mezi katolíky. Jednoho dne přijíždí její biologický otec, s nímž se nikdy dříve nesetkala, aby ji vzal na víkend do Paříže. Sarah se však probudí v Maroku, v městečku uprostřed pohoří Atlas. Její otec ji záhy bez jediného slova vysvětlení opustí. Stává se z ní tedy marocká dívenka, jejímž jediným vzděláním je výuka tkaní. O devět let později je 17tiletá Sarah klasickou teenagerkou. Tedy skoro. Nacházíme se totiž v roce 1984, uprostřed revolučních nepokojů a hladomoru. Náhradní rodina již nedokáže Sáru dále živit. Musí se tedy postavit na vlastní nohy a sní o cestě do rodné Belgie.
cs
12:30
Deník lásky
Sleduje vztah mezi kritikem klasické hudby a hvězdou country po nočním románku, ze kterého vznikne neplánované těhotenství.(oficiální text distributora)
cs
14:00
Jak milovat s D
Už jedenáctkrát v řadě dostala mladá žena kopačky. Ke své nelibosti zjišťuje, že je toto neštěstí podmíněno jejími milostnými geny.
cs
15:35
VIY: Tajemství dračí pečeti
Anglický cestovatel Jonatan Grin získá od Petra I. zakázku - vyhotovení map Dálného Východu Ruska. Opět jej čeká dlouhá cesta plná neuvěřitelných dobrodružství, která jej přivede do Číny. Kartograf se setká s množstvím závratných objevů, nečekaných setkání s podivuhodnými tvory, čínskými princeznami, mistry vražedných bojových umění a samotným Lun-Vanem, Králem všech draků. Co může být nebezpečnější, nežli pohled do očí Strašidla? Snad setkat se s ním znovu. Co převáží tentokrát – neotřesitelný skepticizmus vědce nebo starobylá černá magie, která se již dávno zmocnila Východních zemí?(Týden ruského filmu)
cs
17:35
Skoro přátelé
Vynikající šéfkuchař Charlie přišel o motivaci. Neví si rady se životem, ale jedno ví jistě. Rád by se více sblížil s Amber. Sice je v porovnání s jejím přítelem zcela nepřitažlivý, ale kamarád mu vysvětlí, že když něco doopravdy chceme, cestu si vždy najdeme.
cs
19:15
Křehkost
Nathalie žije úžasný život. Je mladá, krásná a má skvělé manželství. V okamžiku, kdy její manžel zemře při nehodě, se její svět zhroutí. Několik dalších let se soustředí pouze na práci, své emoce nechává stranou. Pak nenadále, aniž by věděla proč, políbí toho nejnepravděpodobnějšího muže – svého kolegu, Markuse. Společně utíkají před nepřejícím okolím, aby dali svému vztahu šanci.(Dny evropského filmu)
cs
21:00
Franny
Titulní hrdina je zámožný filantrop, jemuž se po pěti letech „hibernace" na analgetikách naskytne příležitost jednou provždy zahnat bolestivé trauma spojené s jeho blízkými přáteli. Pozorný divák si za okázalými gesty sympaticky dandyovského bonvivána Francise L. Wattse řečeného Franny nemůže nevšimnout intenzivní samoty, do níž bohatého muže uvrhl osud.
cs
22:30
Černej polda
Černý policista se ocitá na hranici svých možností. Svou frustraci začíná ventilovat na privilegované komunitě, kterou se zavázal chránit.(Filmbox)
cs