dk4

dk4

Her på dk4 får du alt det, som du ellers mangler på dit tv – for dk4 er vedkommende tv, hvor over 95 % af alle programmerne er danske. Her finder du madprogrammer med fx Mik Schack. Du finder rejseprogrammer, fiskeprogrammer og jagtprogrammer. Vi har flere aktuelle politiske programmer – både med folketingspolitikere og om EU. Det er også her, du kan se musikprogrammer med landets bedste kunstnere, og programmer om litteratur, samtaleprogrammer om Kierkegaard, om børneopdragelse og programmer om arkæologi. Ligesom det er her på dk4, du oplever alle de bedste schlagerkunstnere fra nær og fjern, dansktoppen, lokalt tv - samt en hel del mere. dk4 er kort sagt vedkommende tv, hvor mindst 95 % af programmerne er danske. dk4 er landsdækkende og når ud til cirka 2 millioner danske husstande. Det betyder at dk4 har en af landets største udbredelser. Vi er med andre ord hele Danmarks danske tv-kanal.

Denmark

TV vodič - ponedjeljak, 22.04.2024

00:00
Noget i glasset
I denne udgave af "Noget i Glasset" skal vi forsøge at blive klogere på begrebet Sommelier. Mange har sikkert den opfattelse, at en sommelier er en lidt gammel, gnaven herre, der vel i sagens natur drikker lidt for meget, og som altid er i stand til at fjerne den sidste smule selvtillid, man har som mand, når man på den første date gerne vil bestille lidt vin på restauranten og i den forbindelse gerne vil imponere den kvindelige del af selskabet. Sådan forholder det sig naturligvis ikke. Men for at blive lidt klogere på en Sommeliers virke, så har vinekspert Ib Bergkjær inviteret Johan Brodersen, som er sommelier og restaurantchef på Ruths Hotel i Gl. Skagen, til en hyggelig snak i studiet samt et indblik i hans arbejde på hotellet. I slutningen af udsendelsen vil der som altid være lidt anbefalinger til gode oplevelser afledt af dagens samtale. Så se med i ''Noget i glasset''.
da
dk4
00:35
Europæisk reguleringsjagt
Det er fortidens synder der har ført til en pletvis udbredelse af invasive vildtarter, som tilsyneladende er kommet for at blive. Men de bliver reguleret. Inderligt og intenst. Det er jægerne der påtager sig opgaven og den er både udfordrende og omfangsrig.
da
dk4
01:05
Dansktoppen
2024
da
dk4
01:50
film:syn
du-dut du duu, du du-dut du duuu ... kender du musikken? Ja, det kommer fra film:syns titelsekvens. Og netop titelsekvenser er omdrejningspunktet i denne udgave af film:syn, hvor vi får besøg af forfatter og filmkritiker Andreas Halskov, der vil gøre os klogere på varianter af titelsekvenser. Derudover kommer Esben Fisker på visit. Han driver virksomheden Benny Box, som blandt andet står bag titelsekvenserne fra Bedrag og Borgen.
da
dk4
02:45
Team Rynkeby og Mur de Huy
Følg med på sidelinjen, når Team Rynkeby cykler til Paris for at støtte børn med kritisk sygdom, samt deres familier. Vi har fulgt Team Rynkeby op af Mur De Huy-bakken i Belgien, kendt fra Tour De France.
da
dk4
03:00
Lokalt kvarter
Alt ånder fred og idyl i Christiania, her klokken lidt over seks om morgenen en dag midt i maj, Men det varer ikke længe, før der er problemer med en svane, og Line Bjarnhof er klar til at springe til hvis det bliver nødvendigt. Line er dyrenes trofaste hjælper i Christiania og det ved de godt; hver dag besøger en fiskehejre Lines hus for at få et stykke fisk. Medvirkende: Hans Harrestrup Andersen, ornitolog, og Line Bjarnhof, christianit og dyrenes advokat i Christiania.
da
dk4
03:20
Lokalt kvarter
Tag med Jes Aagaard, naturformidler fra Naturcenter Amager, i skoven Kongelunden på sydspidsen af Amager, hvor han sanker helt friske ramsløg. De tidlige forårsfornemmelser får netop ramsløg til at pryde skovbunden allerede nu. Se med, når Jes Aagaard tryller en håndfuld af disse hvidløgsduftende blade om til en vidunderlig hjemmelavet pesto i sit lille udendørskøkken med bål. Se opskriften på dk4.dk
da
dk4
03:35
Bog og forfatter med Bo Tao Michaëlis og Jeanette Varberg
Museumsinspektør Jeanette Varberg har sammen med Poul Duedahl skrevet bogen "Den fjerde rytter", der handler om de seneste 10.000 års epidemihistorie, som strækker sig fra stenalderbøndernes epidemier til nutidens Covid-19. I "Bog og forfatter" fortæller Jeanette Varberg om baggrunden for de forskellige epidemier, hvordan sygdommene er blevet brugt til krigsførelse og ikke mindst, hvordan navngivningen af dem spiller en stor rolle i det politiske spil. I programmet bliver der også tid til at tale om en af hendes andre bøger, nemlig Urtid. En bog, der dykker ned i menneskets første tid på jorden, og blandt andet beskriver, hvordan vi som art begynder at lære at bruge værktøjer og blive et bevidst væsen.
da
dk4
04:05
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:25
Til fods i naturen
Vi er i området ved Randbøl Hede, som ligger mellem Vejle og Billund. Det er her, vi finder Frederikshåb Plantage – én af de mange plantager, man tilplantede i starten af 1800-tallet for at stoppe sandflugten. Det er en plantage, der stort set ligner enhver anden plantage – med træer plantet i lange, lige rækker, men bevæger man sig ind i plantagen, så venter der et helt særligt naturfænomen, nemlig et område der kaldes Syvårssøerne. Syvårssøerne er en naturperle, der både er særpræget og foranderligt – og hvorfor de kaldes Syvårssøerne, får vi en forklaring på. Vi skal også høre mere om sandflugten, om Kartoffeltyskerne -" hvem de var, og hvorfor de kom hertil – om heden og kampen mod sandflugten, og om danske straffefanger, som arbejdede her i Frederikshåb Plantage. Jo, vi er altså i et område, der byder på mange overraskelser -" et område med spor helt tilbage til istiden, til oldtiden og også spor fra 2. Verdenskrig.
da
dk4
05:00
Ideernes holdeplads
Ideernes holdeplads handler om ideerne. De gode og de dårlige. Dem, der bliver til noget på et øjeblik og dem, det tager en menneskealder at forløse. I dette afsnit fortæller dramatiker Line Knutzon, hvordan hun fik ideen til konspirationsdramaet Søborggruppen. Det er den mest uklare ide, hun nogensinde har fået. Alligevel blev det til en radiofortælling om psykologernes overtagelse af vores verden. Vært: Karen Dich.
da
dk4
05:30
Min indre svinehund
Jens Galshiøt har været en del af den anerkendte internationale kunstscene i årtier, hvor hans kunstværker og happenings har skabt røre - også i den politiske top. Galshiøts klarsyn og evne til at illustrere det moderne menneskes udfordringer i forhold til etik og moral - med særlig fokus på det globale klima og på menneskerettigheder - er uovertruffen og svær at ignorere. Efter at have været en del af verdensudstillingen i 1992 var det med happeningen "Den Indre svinehund" i 1993, at Jens Galshiøt for alvor entrerede den internationale scene. En happening, der forgik i 20 europæiske storbyer som "street aktion" over to dage med mottoet "It's not the foreigners but our response to strangers, which is a threat to our civilization", altså det er ikke udlændinge, men vores behandling af fremmede, som udgør en trussel mod vores civilisation. Det var et opråb til den ændring, der kom i samfundet og de tiltagende stramninger, der skete overalt i Europa, hvor grænserne lukkede mere og mere til. Den indre svinehund var et billede på hans egen ondskab, den ondskab vi alle bærer og som vi skal vælge til og fra gennem vores handlinger, også når krisen eller katastrofen truer.
da
dk4
06:10
Noget i glasset
I dette program dykker vi ned i et af de specifikke områder, langs den 800 km lange Rhône-flod, som vi danskere har en særlig forkærlighed for -" nemlig Châteauneuf-du-Pape. Ib Bergkjær får besøg af forfatter og anmelder Niels Lillelund, som har et indgående kendskab til regionen Rhône. Han har begået flere glimrende bøger omhandlende temaet og hvert år rejser Niels til regionen for at besøge producenterne og deltage i diverse smagninger. Så glæd jer!
da
dk4
06:45
Mais Litteraturkanon
I dette program fortæller Anne-Marie Mai om Jens Smærup Sørensen og "Mærkedage".
da
dk4
07:00
Det bedste og det værste ved EU
Anne Højer Simonsen er vicedirektør i Dansk Industri og chef for området klima, grøn omstilling og energi. Hun og DI mener, at EU skal være lokomotiv i denne grønne omstilling. Ikke kun i Europa, men også globalt. Hvordan vurderer Anne Højer Simonsen EU's indsats og initiativer på det grønne område? Gør EU nok? Gør EU det rigtige? Går det hurtigt nok? Hvad er perspektiverne for den grønne omstilling i medlemslandene og i resten af verden i de kommende år? Hvad synes Anne Højer Simonsen er det bedste og det værste ved EU? Det handler samtalen om, når Anne Højer Simonsen er gæst hos Mette Frobenius i denne udgave af "Det bedste og det værste ved EU". Programrækken "Det bedste og det værste ved EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
07:30
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og om, hvad der foregår både nationalt og internationalt i den militære verden. Hvad ved vi egentlig om NATO, altså historien og organisationen bag navnet? Har NATO en hær, hvem betaler og hvem bestemmer? Vidste du, at en svensk combat-båd kan sejle 18, fuldt udrustede, marinesoldater næsten op på stranden med 74 km i timen -" og vidste du, at norske piloter og teknikere træner og uddanner sig i Danmark? Hvis ikke kan du blive klogere i det her program.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Q-Cast
Hun indledte karrieren på Politiken og TV2. I dag er hun en af Danmarks største influencere. Og siger, at hendes gennemslagskraft er langt større end på de traditionelle medier. Hun har gjort aktivisme til sit levebrød. Hvilket også deler vandene. Med journalisten Signe Wenneberg i Q-Cast hos Henrik Qvortrup.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
I programserien -˜TRÆN DIG GLAD' får du 20-25 minutters tv-træning instrueret af fysioterapeut Louise Rosenby. Træningsprogrammerne er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen, med fokus på en sund og stærk krop for alle – fra børnebørn til bedsteforældre. Vi træner hele kroppen stærk og arbejder både med styrke, bevægelighed, balance og kondition. Alle øvelser kan laves både siddende og stående, og niveauet stiger løbende fra mandag til fredag. Så træn med alle hverdage kl. 9 eller kl. 14 på dk4 – eller hvor og hvornår det passer dig på dk4.tv
da
dk4
09:30
Jagt i Namibia
Steen har skudt til en zebra, som ikke er forendt endnu. Nu tager han det opfølgende skud, og så forender den smukke hingst -" forhåbentligt. Desuden intens jagt på vortesvin og et skud i natten til en oryx-antilope. Medvirkende: Ralf Liedtke og Steen Andersen.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
KulturHave med Jacob Steen Olsen
Jacob Steen Olsen har igennem en årrække markeret sig som en af landets skarpeste og mest velformulerede teaterkritikere og kommentatorer. De senere år er han også blevet landskendt som royal kommentator på en overraskende og forfriskende måde. I "KulturHave" vil han blandt andet give sit bud på fremtidens teater og dets udfordringer. "KulturHave" produceres i samarbejde med HAVE Kommunikation & PR.
da
dk4
10:50
Makeup-skolen
I dette program skal det handle om at "få et større øje med indskygning". Vi har før hørt om begrebet indskygning i forbindelse med ansigtet -" og princippet med øjet er det samme. Her trækker "lyst" øjet mere frem og "mørkt" mere tilbage, og på den måde kan man fremhæve sine øjne efter forgodtbefindende. God fornøjelse! Kenneth Adelhardt formår at "se" og underbygge kvinders skønhed. Efter mere end 20 år i skønhedsbranchen kender han alle tricks og smutveje til et godt udseende. Ikke kun den slags udsende man ser i ugebladene, selvom det kan han sagtens -" næ han kan underbygge den skønhed, som alle bærer, han kan understrege de fortrin, man har. Kenneth er uddannet i Milano, Paris og Amsterdam, han blev headhuntet af Dior og styrer nemt photo shots, shows og alt det andet high fashion. Noget andet han elsker er at undervise og, hvis man er heldig, kan man møde ham rundt om i landet i butikker og ved events. For det er via undervisningen, at man virkelig kan gøre en forskel for folk. For ham er hemmeligheden ved en god makeup teknikkerne, og heldigvis deler han gerne ud af sin viden. I dk4´s serie Makeup-skolen viser Kenneth Adelhardt forskellige teknikker til, hvordan du kan blive den bedste udgave af dig selv. Formålet er ikke, at du skal blive ekspert i de nyeste trends, men derimod at du skal få nogle teknikker, der giver dig mulighed for at understrege og underbygge din personlighed. Modellen hedder Andrea Smed, og nok er hun ung og smuk af natur, Kenneth Adelhardt understreger dog kraftigt, at teknikken er ligeså velegnet til en mere voksen hud, så hold jer ikke tilbage.
da
dk4
11:05
Schlagertoppen
Programmet præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden.
da
dk4
11:40
Bog og forfatter med Bo Tao Michaëlis og Michael Falch
Michael Falch er først og fremmest rocksanger og sangskriver, men også en velrenommeret skuespiller og forfatter med en efterhånden omfattende række erindringsbøger bag sig. Nyeste udgivelse hedder "Over stregen" med undertitlen: Umodne manddomserindringer. Hvad erindrer den modne rocksanger og tidligere frontmand for MALURT? Hvor ærlig er han, og hvorfor bliver han ved med at være fascineret og udfordret af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" -" og søgende efter kærlighed. Michael Falch er gæst hos Bo Tao Michaëlis i denne udgave af "Bog og forfatter".
da
dk4
12:15
Et kunstnerliv i Kongsgårde
Årets første solstråler har fundet vej til Kongsgårde i dag, hvor vi besøger kunstnerparret Jane Klostergaard og Erik Reinert. Kongsgårde ligger på Helgenæs på Djursland, og her er højt til himlen, her er rum og plads til at være, plads til forskellighed og ikke mindst plads til at være i nuet -" og i et med naturen. Og det er det, de 2 kunstnere har prioriteret højt, da de valgte at slå sig ned her. Hun arbejder med ler og han maler. Allerede som teenager finder Jane ud af, at hun kan noget med sine hænder, det var – når der var kreative fag i folkeskolen – at hun blomstrede op, og for Eriks vedkommende kunne han tegne -" altså ikke bare tegne, men tegne lidt bedre end de fleste. Så derfor var der ingen tvivl om, at det var ad kunstens vej, de begge skulle -" det er her de får de succesoplevelser og anerkendelser, der skal til for at vokse i livet. Vi møder Jane og Erik i deres private hjem, et hjem hvor de både arbejder og udstiller deres værker.
da
dk4
12:45
Bertel &
Bertel Haarder og Poul Nyrup Rasmussen har en fælles kærlighed, nemlig erhvervsuddannelserne. Nyrup sagde - med opbakning fra Haarder - ja til at blive formand for "skills", der er danske og europæiske håndværksmesterskaber, hvor danske elever plejer at klare sig strålende. Men hvad kan der gøres for at gøre erhvervsuddannelserne endnu bedre og især mere attraktive for en større del af ungdomsårgangene? Ja, hvad ville Nyrup gøre, hvis han var statsminister med den viden, han nu har? Er Nyrup enig med den nuværende statsminister i, at en moderne form for mesterlære kan være en af vejene frem for dem, der er i størst risiko for ikke at få en uddannelse? Hvordan kan det gøres lige så fint at tage en erhvervsuddannelse som at blive student med hue og adgang til universiteterne? Hvordan undgår vi, at erhvervsuddannelserne opfattes som blindgyder? Det handler hovedsageligt om erhvervsuddannelser, når den tidligere statsminister er gæst hos tidligere undervisningsminister m.m. Bertel Haarder.
da
dk4
13:20
MotorTV 2024
MotorTV prøvekører denne gang tre biler. En kinesisk svensker i form af Polestar 2, en raket på fire hjul med næste 500 heste, Hyundai Ioniq 6, Årets Bil i Verden 2023, samt Toyota RAV4, der nu kan fås som Plug-in hybrid. Endelig skal vi se på LED-forlygter, der giver bedre lys end de almindelige halogenpærer. Hidtil har det ikke været lovligt at eftermontere LED, men det er det nu. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
I programserien -˜TRÆN DIG GLAD' får du 20-25 minutters tv-træning instrueret af fysioterapeut Louise Rosenby. Træningsprogrammerne er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen, med fokus på en sund og stærk krop for alle – fra børnebørn til bedsteforældre. Vi træner hele kroppen stærk og arbejder både med styrke, bevægelighed, balance og kondition. Alle øvelser kan laves både siddende og stående, og niveauet stiger løbende fra mandag til fredag. Så træn med alle hverdage kl. 9 eller kl. 14 på dk4 – eller hvor og hvornår det passer dig på dk4.tv
da
dk4
14:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Dea Kehler på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Moderaterne. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
15:00
Gensyn på dk4
Det var en sprudlende Lone Hertz, der i oktober måned 2002 var på besøg hos Frantz Howitz i et talkshow, der minder lidt om "Her er dit liv". En række mennesker, der betyder noget for Lone Hertz, kom forbi for at puste lidt til hendes hukommelse. Søsteren Helle Hertz, kollegaen Malene Schwartz, sønnen Steen Stig Lommer og skuespilleren Joen Bille, der var lærer på Statens Teaterskole, mens Lone Hertz var omstridt rektor. Især sønnen Steen Stig Lommer havde en for Lone Hertz meget betegnende historie i ærmet. Da han var 18 læste han en annonce om udlejning af et værelse, som hans mor havde sat i den lokale avis. Ud fra teksten kunne han regne ud, at der var tale om HANS værelse. Et vink med en vognstang om, at NU burde han forføje sig og klare sig selv. Jo, Lone Hertz har altid været meget konkret og insisterende, og det har givet hende flere problemer. Bl.a. som en noget upopulær rektor på Statens Teaterskole. Der er i programmet ingen eksempler på skuespilleren Lone Hertz, men til gengæld er interviewet fyldt med alt det meget andet, der er vigtigt for hendes liv. Bl.a. engagementet i den 3. verdens problemer – og så selvfølgelig kampen for sønnen Thomas. Lidt anekdoter er der også plads til. Især historien om Dirch Passer, da han spillede en alvorlig rolle som den stærke og enfoldige landarbejder Lennie i Steinbecks "Mus og mænd". Lone Hertz spillede den lokale bimbo, som Lennie kommer til at kvæle. Undervejs skreg publikum af grin, og Dirch Passer var dybt ulykkelig. Det er mange år siden, Lone Hertz har stået på en teaterscene eller optrådt i en filmrolle, men heldigvis lever hun og har det godt. Hun er stadig et dybt engageret menneske, der kaster sig ud i mærkesager og er en elsket foredragsholder. – I dette talkshow med Lone Hertz møder seerne en charmerende og lystigt fortællende personlighed, der – med stor selvironi og selvindsigt – fortæller om et helt usædvanligt liv
da
dk4
16:55
Kniv og gaffel
Der er liv, god mad og glade dage 365 dage om året i den fredede købmandsgård i Blokhus. Restaurant Futten holder traditionerne i hævd, er stemningsfuld og i tilgift giver restauranten ekstra liv til den populære ferieby. En overdækket terrasse med scene til levende musik giver samtidig mulighed for, at de lange sommeraftner kan nydes fuldt ud.
da
dk4
17:30
LOKALT KVARTER
Mere end 200 malere, heriblandt nogle af Danmarks allerstørste, har malet motiver fra Christianshavn, så vi har en rig billedarv at tage af. Historikeren Kristian Hvidt har i nogle år været interesseret i billeder fra Christianshavn, ikke mindst fordi hans far var kunstmaler, og han stiftede derfor tidligt bekendtskab med malerfaget, både kunstnerisk og håndværksmæssigt.
da
dk4
18:00
Danmark
"Nede i Europa har de fået en fiks idé" lød det i en af de mest populære anti-EF-sange. Programrækkens titel er således inspireret af Skousen og Ingemanns "EEC Blues" fra 1972, men indholdet er helt nutidigt. I dette program er temaet "Danmarks EU-forbehold", og gæsterne i studiet hos Mette Frobenius er professor Drude Dahlerup og Jean Thierry, der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation og medlems af Folkebevægelsen mod EU's landsledelse. "Danmark -" nede i Europa" er produceret i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
18:40
De danske whisky-pionerer
Interessen for whisky har været stigende over hele verden de seneste år. I Danmark har interessen været så stor, at der er begyndt at dukke destillerier op rundt om på det danske landkort. Et af dem, der virkelig har gjort sig bemærket -" både lokalt og globalt -" er Stauning Whisky, der uden tvivl er Danmarks største destilleri. Det begyndte som et hobbyprojekt for 9 venner, hvor de første dråber kom til verden i et aflangt slagterhus. Destilleriet, der ligger i den lille by Stauning, har i dag den største whiskybeholdning i landet. De bliver ved med at udvide, ikke mindst er de blevet restaurant NOMAS foretrukne whisky. Man kan naturligvis ikke sige Stauning uden at tænke på det klassiske valgslogan fra 1935, og derfor har destilleriet selvfølgelig også en whisky med navnet Kaos. En whisky, der er og var meget populær også i udlandet, fx i USA under de seneste præsidentvalg.
da
dk4
19:30
Bingo & Boblere
2021
da
dk4
21:05
Campingmagasinet
Nu er foråret så småt ved at indtage Danmark, og dermed er campingsæsonen også skudt i gang. I april-udgaven af "Campingmagasinet" kigger vi nærmere på en masse spændende nyheder til sæsonen, samt tager et kig på, hvordan du nænsomt kan få repareret haglskader på campingvognen.
da
dk4
21:35
Anne-Vibeke rejser
Anne-Vibeke tager til to vidunderlige destinationer i Grækenland. Rejsen begynder på den lille uspolerede ø Ægina i Den Saroniske Bugt bare 15 km sydvest for Grækenlands hovedstad, Athen, og herfra går rejsen videre til feriebyen Tolo, der ligger på halvøen Peloponnes. Oplevelserne ligger som perler på en snor. På Ægina tager Anne-Vibeke dig med til hovedbyen af samme navn, det historiske Aphaia-templet og ikke mindst øens smukke strande og lunde med pistacietræer. Ægina har ingen lufthavn, så hvis man opleve en græsk autentitisk ø, så er det her. Den næste destination er Tolo, der er et perfekt udgangspunkt for hele Peleponnes' mange historiske seværdighed så som Nafplio, Korinth, Olympia, det antikke stadium Edidaurus og meget mere, men også et ferieparadis for dem, der vil dase på sandstranden og bade i det azurblå hav. På begge destinationer kan du rejse rundt på egen hånd eller tage med på guidede tur med danske turguider.
da
dk4
22:05
Jagt i Namibia
Steen har skudt til en zebra, som ikke er forendt endnu. Nu tager han det opfølgende skud, og så forender den smukke hingst -" forhåbentligt. Desuden intens jagt på vortesvin og et skud i natten til en oryx-antilope. Medvirkende: Ralf Liedtke og Steen Andersen.
da
dk4
22:35
Fiskemagasinet
Fiskemagasinet er taget til Sydafrika for at prøve kræfter med de store og voldsomme hajer, der findes tæt på kysten. Mads Hussing er sammen med en gruppe danskere taget på en fiskerejse med Waterman Travel, der har arrangeret en tur, hvor der skal fiskes hajer fra kysten. Det bliver en voldsom omgang med høje bølger, omskifteligt vejr, men med en guide, der gjorde alt for, at der blev fanget hajer. Hajerne bliver sat ud igen, og de bliver mærket, så forskerne kan bruge informationerne til at blive klogere på de store dyrs liv og færden. Dette er første program ud af fire om hajfiskeri i Sydafrika.
da
dk4
23:05
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-eksperter i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne Jens-Kristian Lütken, formand Europabevægelsen og beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns kommune og Per Clausen, EP-kandidat for Enhedslisten. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
23:50
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og giver et indblik i den militære verden både herhjemme og i udlandet. I det her program ser vi nærmere på 2 velkendte militære organisationer, der begge lige har rundet 75 år. Vi befinder os i en tid, hvor krigen fortsat raser med uformindsket styrke i både Ukraine og Mellemøsten. Samtidig begynder vi herhjemme i Danmark, i stigende grad, at føle de direkte konsekvenser af disse konflikter. Tag for eksempel den danske fregat Iver Huitfeldt, der for nylig vendte hjem efter en dramatisk episode i Adenbugten. Her blev skibet angrebet af droner afsendt af Houthi-bevægelsen, men besætningen formåede at nedskyde fire af dem. Desværre blev triumfen dæmpet af tekniske problemer om bord, som netmediet OLFI valgte at offentliggøre. Det førte til en mediestorm, og forsvarsministeren besluttede at fritage forsvarschefen, Flemming Lentfer for tjeneste og indsætte den tidligere chef for Special Operations Kommandoen Michael Hyllegaard som fungerende forsvarschef.
da
dk4

TV vodič - utorak, 23.04.2024

00:20
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Helle Jensen på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Liberal Alliance. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
00:50
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
01:35
Store europæiske taler
I 50-året for dansk medlemskab af EF og EU er dk4 sammen med Europa-Parlamentet i København dykket ned i Europa-Parlamentets arkiv for at udvælge nogle af de store og historiske taler, der giver indblik i tendenser og væsentlige temaer i det europæiske samarbejde gennem 50 år. I dette program handler det om to forholdsvis korte, men stærkt engagerede taler. Først Guy Verhofstadts skarpt formulerede angreb på Ungarns ministerpræsident Viktor Orbán vedrørende presset på demokratiet og retsstaten i Ungarn og efterfølgende Orbans polemiske svar og forsvar. Talerne diskuteres og perspektiveres af vært Mette Frobenius og historiker, forfatter og Ungarn-kender Vibe Termansen. Programmet er produceret i samarbejde med Europa-Parlamentet i København og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
02:25
Dansktoppen
2024
da
dk4
03:10
Grænsekontrol og Schengen
I tre udsendelser sætter vi fokus på Schengen-samarbejdet og forsøger at finde ud af om den danske grænsekontrol er i strid med EU''s regler.
da
dk4
03:40
Til fods i naturen
I tredje del af "Vildmarken i Thy" går vi fra Thagaard Plantage til Vangså - den sidste by i Danmark, der fik elektricitet - og videre til Klitmøller. Og Klitmøller, som kan betegnes som hovedstaden for Cold Hawaii, er en by, der faktisk er genopstået tre gange. Det får vi historien om, ligesom vi naturligvis skal høre om surfereventyret - et eventyr, der har bevirket, at der er etableret en HF-Cold Hawaii, der er en skole, hvor eleverne kommer fra hele landet, og hvor mange efter endt uddannelse bliver i området ikke bare for at surfe, men for at leve deres liv her. Vi får også historien om fiskerieventyret og om den store ulykke, der ramte Klitmøller under Anden Verdenskrig - en ulykke, der gjorde 11 kvinder til enker og 24 børn faderløse. Det var også fra Klitmøller, at den store skudesejlads til Norge foregik.
da
dk4
04:20
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:40
Dansk fiskeri efter Brexit
Hvordan kan EU bedst støtte dansk fiskeri, og hvad siger fiskerne til EU´s mange krav om bl.a. kameraovervågning? Det diskuterer vi med fiskeriets organisationer, EU politikere og fiskeriordførere. Produceret af Gistrup Film med støtte fra Europa-nævnet. Vært: Hasse Boe.
da
dk4
05:10
film:syn
I næste udgave af film:syn skal vi besøge Wasabi Film i Aarhus. Her skal vi blandt andet blive klogere på den nye danske film -œSynkefri". Og så skal vi finde ud af hvad en producer egentlig laver.
da
dk4
05:50
Erindringsbio
Film 1: God tur (Kirsten Bundgaard, 1956). Et indblik i danskernes ferievaner. Dansk Vandrelaugs film viser glæderne ved at bruge sin dyrebare ferie på cykel- eller vandreture, hvor man kan overnatte på vandrehjem rundtom i Danmark. Nogle har god tid, som parret Else og Jørgen, mens andre, som den unge mand Hans, suser igennem landskabet. Filmens musik er komponeret af Bent Fabricius-Bjerre. Film 2: Sol, sommer og badevand (Henning Ørnbak, 1954). Oplysningsfilm om badesikkerhed med Dirch Passer i hovedrollen som den dumdristige, glade badegæst, der glemmer alle forholdsregler. Speakeren, sportsjournalisten Gunnar Nu Hansen, fortæller ham heldigvis, hvad han ikke må, og hvorfor han ikke må det.
da
dk4
06:20
Aktionæren
Forårsstemningen har ramt aktiemarkederne, hvor kurserne er steget godt på det seneste. Men kan det blive ved? Og hvor kan man finde alternativer til de dyre aktier? Det får du svaret på i den nye udgave af Aktionæren, der får besøg af den kendte investor, Thorleif Jackson. Programmet byder traditionen tro også på et par tips om konkrete aktier, som du kan lade dig inspirere af, hvis du selv vil investere. Gæster: Thorleif Jackson, Johnny Madsen, Værter: Mikael Bak og Christian Kjær.
da
dk4
07:00
Jagt i Namibia
Steen har skudt til en zebra, som ikke er forendt endnu. Nu tager han det opfølgende skud, og så forender den smukke hingst -" forhåbentligt. Desuden intens jagt på vortesvin og et skud i natten til en oryx-antilope. Medvirkende: Ralf Liedtke og Steen Andersen.
da
dk4
07:30
Fiskemagasinet
Fiskemagasinet er taget til Sydafrika for at prøve kræfter med de store og voldsomme hajer, der findes tæt på kysten. Mads Hussing er sammen med en gruppe danskere taget på en fiskerejse med Waterman Travel, der har arrangeret en tur, hvor der skal fiskes hajer fra kysten. Det bliver en voldsom omgang med høje bølger, omskifteligt vejr, men med en guide, der gjorde alt for, at der blev fanget hajer. Hajerne bliver sat ud igen, og de bliver mærket, så forskerne kan bruge informationerne til at blive klogere på de store dyrs liv og færden. Dette er andet program ud af fire om hajfiskeri i Sydafrika.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
I programserien -˜TRÆN DIG GLAD' får du 20-25 minutters tv-træning instrueret af fysioterapeut Louise Rosenby. Træningsprogrammerne er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen, med fokus på en sund og stærk krop for alle – fra børnebørn til bedsteforældre. Vi træner hele kroppen stærk og arbejder både med styrke, bevægelighed, balance og kondition. Alle øvelser kan laves både siddende og stående, og niveauet stiger løbende fra mandag til fredag. Så træn med alle hverdage kl. 9 eller kl. 14 på dk4 – eller hvor og hvornår det passer dig på dk4.tv
da
dk4
09:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Ulla Tørnæs på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Venstre. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
10:00
syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Lokalt kvarter
De mange springvand i hovedstaden er forfriskende om sommeren for turister og beboere, og der er så mange af dem, at der er en afdeling i Københavns Kommune, der ikke laver andet end at passe springvand. Men tre dage om året er deres arbejde helt specielt, for der skal de nemlig sørge for at Caritas-springvandet springer med guldæbler. Det er på dronningens og kronprinsens fødselsdag og på grundlovsdagen. Traditionen stammer fra 1700-tallet og er indført for at gøre disse dage særligt festlige. Guldæblerne er ikke æbler, men hule metalkugler, der er forgyldte, og det er ikke altid helt let at få dem til at balancere på vandstrålerne, især ikke hvis det blæser. Men erfarne Bent og Kenny fra Parker, Kirkegårde og Renhold i Københavns Kommune har styr på det og fortæller også om teknikken bag, eller rettere under, Caritas- og Gefionspringvandet. De har nemlig begge avanceret udstyr, der sørger for at vandet i springvandene altid er rent og indbydende.
da
dk4
10:45
Det gode dyreliv
2020
da
dk4
11:00
Dansktoppen
2024
da
dk4
11:50
Dansk-tysk med Matlok
Hans Christian Schmidt er en af Venstres mest erfarne politikere. I næsten 30 år har han repræsenteret Sønderjylland i Folketinget, og han har været både miljøminister, fødevareminister samt transport- og bygningsminister. Siden valget 2022 har Schmidt været formand for Folketingets kulturudvalg, der har et bredt sagsområde herunder de nationale mindretal. Når Siegfried Matlok har inviteret Hans Christian Schmidt til interview i Folketingets Samtaleværelse handler det især om mindretallenes status og fremtidens muligheder for grænselandet - ikke kun på det kulturelle område. Men Schmidt bliver også spurgt til, hvordan samarbejdet var og er med tysk politik og tyske politikere - ikke mindst i Schmidts tid som ansvarlig minister for Femern-projektet. Og er SVM-regeringen måske på vej med en ny Tyskland-strategi?
da
dk4
12:35
Meget mere Aarhus
Vi er i en farverig verden – en verden fyldt med dufte, lyde og ikke mindst mange forskellige fremmede sprog. Vi er i en Bazar -" ikke i syden, men i Aarhus, nemlig i Bazar Vest. Det var en drøm, som Olav de Linde fra ejendomsselskabet af samme navn drømte om at realisere -" en drøm om at overføre de sydlandske markeder til Aarhus. Den stemning og den aktivitet, han oplevede på en rejse i syden, faldt han pladask for. Så han købte den gamle ejendom på Edwin Rahrs Vej, en ejendom som tidligere husede en varmekedelfabrik, og allerede i 1996 kunne han slå dørene op til et marked, en bazar – på dansk jord. I dag rummer bazaren ca. 20 forskellige nationaliteter, fordelt på ca. 100 lejemål -" og med ca. 300 beskæftiget, er bazaren én af Danmarks største arbejdspladser.
da
dk4
13:20
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Asser Mortensen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for Socialdemokratiet. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
I programserien -˜TRÆN DIG GLAD' får du 20-25 minutters tv-træning instrueret af fysioterapeut Louise Rosenby. Træningsprogrammerne er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen, med fokus på en sund og stærk krop for alle – fra børnebørn til bedsteforældre. Vi træner hele kroppen stærk og arbejder både med styrke, bevægelighed, balance og kondition. Alle øvelser kan laves både siddende og stående, og niveauet stiger løbende fra mandag til fredag. Så træn med alle hverdage kl. 9 eller kl. 14 på dk4 – eller hvor og hvornår det passer dig på dk4.tv
da
dk4
14:30
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-eksperter i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne Jens-Kristian Lütken, formand Europabevægelsen og beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns kommune og Per Clausen, EP-kandidat for Enhedslisten. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
15:15
Eng og overdrev på Holmegaard
Eng og overdrev hørte tidligere til de fleste gårde. Gården Holmegaard er fra 1801 og ligger i Nationalpark Mols Bjerge. Gården drives økologisk og er en såkaldt Arkegaard med gamle husdyrracer fx Jysk kvæg. I filmen vises overdrev og enge, der hører til gården og hvordan disse forsøges reetableret og drevet som i gammel tid. I filmen ses høslæt med le på engen og vi besøger den gamle bondeskov. Vært: Flemming Nielsen, Forstkandidat og formand for Nordisk Kulturlandskabsforbund. Øvrige medvirkende: Verner Nielsen, Holmegaard samt deltagere ved høsletarrangement på Holmegaard. Se også de to andre film om heden og om overdrev og enge på Holmegaard. Filmene er produceret i 2022 for Nordisk Kulturlandskabsforbund af Bombusfilm (www.bombusfilm.dk) med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Læs mere om Nordisk Kultulandskabsforbund på https://kulturlandskab.org/
da
dk4
15:35
Ugens Boblere
2024
da
dk4
16:00
Tirsdags Bingo
2008
da
dk4
17:05
Campingmagasinet
Nu er foråret så småt ved at indtage Danmark, og dermed er campingsæsonen også skudt i gang. I april-udgaven af "Campingmagasinet" kigger vi nærmere på en masse spændende nyheder til sæsonen, samt tager et kig på, hvordan du nænsomt kan få repareret haglskader på campingvognen.
da
dk4
17:45
Søstrene Bisp
I sommeren 2022 åbnede et nyt museum ved Varde. Museet hedder Flugt, og det fortæller om flygtninges historie i Danmark siden Anden Verdenskrig, hvor Danmark oplevede den største flygtningestrøm nogensinde med 250.000 tyske flygtninge bestående af hovedsageligt kvinder og børn. En stor del af dem blev indkvarteret i en tidlige tysk kaserne i Oksbøl, hvor også det nye museum har til huse. Biskop Marianne Christiansen taler med museets direktør, Claus Keld Jensen, om, hvad et menneske er værd, når det er på flugt. Hvad må det koste, hvad må flygtningen have med, og gør det en forskel, hvad og hvor man flygter fra?
da
dk4
18:20
Stendiger
I Danmark findes mange stendiger, hvor af flere dog er tilgroede eller tildækkede med jord. Men på den gamle herregård Rugaard på Djursland kan man se mange flotte stendiger, som fremstår som vigtige kulturhistoriske elementer i landskabet. I filmen fortælles om digernes historie og om deres rolle som stabile biotoper i landskabet samt om de trusler, der truer stendigerne. Desuden fortælles om fædriften og skovdigerne. Vært: Flemming Nielsen, Forstkandidat og formand for Nordisk Kulturlandskabsforbund. Se også de to andre film om stendiger og heden. Filmene er produceret i 2022 for Nordisk Kulturlandskabsforbund af Bombusfilm (www.bombusfilm.dk) med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Læs mere om Nordisk Kultulandskabsforbund på https://kulturlandskab.org/
da
dk4
18:40
Bertel &
2024
da
dk4
19:20
Havemagasinet
Mange oplever at det kan være en udfordring at indrette sin egen have. Ofte ender det med en tur på planteskolen, hvor man køber nogle planter man godt kan lide, uden egentlig at have en større plan for hvor de skal plantes og sammen med hvad. Men der er mange fordele ved at have en plan at arbejde ud fra. Dels undgår man de mange fejlkøb, men vigtigst af alt er at haven kommer til at hænge sammen både i praksis og æstetisk. Se med og få inspiration, når vi besøger havearkitektens have.
da
dk4
20:00
KulturHave med Jacob Steen Olsen
Jacob Steen Olsen har igennem en årrække markeret sig som en af landets skarpeste og mest velformulerede teaterkritikere og kommentatorer. De senere år er han også blevet landskendt som royal kommentator på en overraskende og forfriskende måde. I "KulturHave" vil han blandt andet give sit bud på fremtidens teater og dets udfordringer. "KulturHave" produceres i samarbejde med HAVE Kommunikation & PR.
da
dk4
20:35
De Brune Riddere i Østjylland
En bøfsandwich er ikke bare en bøfsandwich. Her skal vi møde nogle vaskeægte madnørder, der har fuld styr på, hvad der adskiller en god bøfsandwich fra en sublim bøfsandwich.
da
dk4
21:15
Noget i glasset
I denne udgave af "Noget i glasset" skal vi en tur til regionen Alsace, i Frankrig – en destination som mange danskere allerede har besøgt. Området ligger i det nordvestlige hjørne af Frankrig på grænsen til Tyskland. Bjergkæden Vogeserne beskytter de små pittoreske landsbyer, som er drysset ud med rund hånd på skråningerne. Vi vil kaste et blik på Alsaces meget turbulente historie, dykke ned i de forskellige druevarianter, der dyrkes samt runde historierne om klassifikationen i området – og vi kommer nok ikke uden om lidt gastronomi. Som altid er vinekspert Ib Bergkjær klar med et par anbefalinger i slutningen af udsendelsen. Så se med i "Noget i glasset".
da
dk4
22:00
Palle Puma Koncert
Palle Puma er en fremtrædende figur på den danske musikscene, med sin karakteristiske stemme og unikke musiske stil. Palle Puma er kendt for at fortolke den legendariske Otto Brandenburg og med respekt for Brandenburgs arv, formår han at give nyt liv til disse klassikere og begejstrer både gamle og nye fans. Palles egne sange er oftest præget af dybe og personlige tekster, der berører emner som kærlighed, livets udfordringer og den menneskelige tilstand. Se med, når vi sender denne skønne koncert med både dansk populærmusik og evergreens, hvor Palle Puma og hans orkester forstår at levere en mindeværdig og humoristisk oplevelse til sit publikum. De dygtige medlemmer består af forsanger Palle Nielsen, samt Morten Elbek på guitar og sax, Jens Nørgaard på kontrabas, Pål Vara på flygelhorn, Kristoffer Lysgaard Madsen på trommer og sidst, men ikke mindst, har vi Janni Andreasen på kor.
da
dk4