dk4

dk4

Her på dk4 får du alt det, som du ellers mangler på dit tv – for dk4 er vedkommende tv, hvor over 95 % af alle programmerne er danske. Her finder du madprogrammer med fx Mik Schack. Du finder rejseprogrammer, fiskeprogrammer og jagtprogrammer. Vi har flere aktuelle politiske programmer – både med folketingspolitikere og om EU. Det er også her, du kan se musikprogrammer med landets bedste kunstnere, og programmer om litteratur, samtaleprogrammer om Kierkegaard, om børneopdragelse og programmer om arkæologi. Ligesom det er her på dk4, du oplever alle de bedste schlagerkunstnere fra nær og fjern, dansktoppen, lokalt tv - samt en hel del mere. dk4 er kort sagt vedkommende tv, hvor mindst 95 % af programmerne er danske. dk4 er landsdækkende og når ud til cirka 2 millioner danske husstande. Det betyder at dk4 har en af landets største udbredelser. Vi er med andre ord hele Danmarks danske tv-kanal.

Denmark

TV vodič - četvrtak, 25.04.2024

00:20
Fiskemagasinet
Fiskemagasinet er taget til Sydafrika for at prøve kræfter med de store og voldsomme hajer, der findes tæt på kysten. Mads Hussing er sammen med en gruppe danskere taget på en fiskerejse med Waterman Travel, der har arrangeret en tur, hvor der skal fiskes hajer fra kysten. Det bliver en voldsom omgang med høje bølger, omskifteligt vejr, men med en guide, der gjorde alt for, at der blev fanget hajer. Hajerne bliver sat ud igen, og de bliver mærket, så forskerne kan bruge informationerne til at blive klogere på de store dyrs liv og færden. Dette er fjerde program ud af fire om hajfiskeri i Sydafrika.
da
dk4
00:50
Store europæiske taler
I 50-året for dansk medlemskab af EF og EU er dk4 sammen med Europa-Parlamentet i København dykket ned i Europa-Parlamentets arkiv for at udvælge nogle af de store og historiske taler, der giver indblik i tendenser og væsentlige temaer i det europæiske samarbejde gennem 50 år. I programmet handler det primært om klimaet og manglen på handling fra EU's side og fra de voksnes side i det hele taget. Talen er Greta Thunbergs allerede legendariske tale fra den 4. marts 2020. Gæst i programmet er Sofie Winge-Petersen fra Ungeklimarådet. Hun diskuterer og perspektiverer talen sammen med vært Mette Frobenius. Programmet er produceret i samarbejde med Europa-Parlamentet i København og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
01:35
Årstidens bøger med Anne-Marie Mai
I denne udgave af "Årstidens bøger" har litteraturprofessor Anne-Marie Mai blandt de mange, gode, nye udgivelser valgt at præsentere Lone Hørslevs "Svømmende, rygende, grædende", Julie Sten-Knudsens "Sang for brummere", "Deep Purple" af Christel Wiinblad og Niels Barfods erindringsbog "Farvel så længe". Men der er mange andre anbefalinger og smagsprøver og selvfølgelig også omtale af en klassiker og en børnebog og ikke mindst Anne-Marie Mais personlige Top 3 blandt de anbefalede udgivelser.
da
dk4
02:15
Salt-eventyret i Blokhus
Hør om, hvordan en glemt gryde med kogende havvand blev starten på et rigtigt eventyr. Eventyret udspiller sig i Blokhus, og i hovedrollen har vi Bo. Et par gange om ugen kører Bo på stranden, og iført waders går han ud i vandet, fylder to spande med havvand og tømmer dem i en tank, der står på traileren. Ca. 4-5 uger senere har han fremtryllet salt af den allerfineste slags, produceret på den mest miljøvenlige måde. Bo kunne godt være en moderne udgave af Georg Gearløs - han er hårdtarbejdende, og han opfinder og konstruerer alt lige fra lange rørsystemer til et komplet solvarmeanlæg, der sørger for fordampningen af havvandet. Få historien om Bo, der stod af ræset, men som nu har fundet arbejdsglæden, omgivet af glade gæster.
da
dk4
02:55
I udenrigspolitisk selskab med EU
Hvilken rolle spiller EU i forhold til Ukraine, Rusland og krigen i Ukraine? Hvad gør medlemslandene allerede? Hvilke planer ligger der for kommende initiativer, og hvordan tegner fremtiden for forholdet mellem Ukraine og det europæiske fællesskab? Kan Selenskys ønske om medlemskab opfyldes? Det Udenrigspolitiske Selskabs Charlotte Flindt Pedersen og Mathies Duch Gronemann analyserer og diskuterer EU og krigen i Ukraine med senioranalytiker Jakob Kaarsbo fra Tænketanken Europa. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet. Programmet er optaget i marts 2023.
da
dk4
03:35
Spotlight
I "Spotlight – Only music" handler det først og fremmest om musikken. Her får du den fulde koncertoplevelse uden afbrydelser. En nær ved drukneulykke for Delayha Daggers og hendes datter, satte perspektiv på tilværelsen og indgød mod til at tage musikken seriøst. I årevis havde hun kæmpet med sceneskræk, men når man har stået over for den største angst af alle, kan der komme et befriende perspektiv i livets andre udfordringer. Så efter ikke at have turde stå i front selvom hun altid havde spillet og sunget, fandt Delayha Daggers glæden ved scenen, og der kom pludselig et behov for at dele kærligheden til livet og musikken. Sangtekster og musik kom op ad skuffen og ned på papiret. Og en ny plade blev indspillet i legendariske Medley studierne. Takket være sin dansk/engelske baggrund – samt at hun har boet i Australien, bevæger Delayha Daggers sig uproblematisk mellem både danske og engelske sangtekster.
da
dk4
04:05
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:25
Aktionæren
Forårsstemningen har ramt aktiemarkederne, hvor kurserne er steget godt på det seneste. Men kan det blive ved? Og hvor kan man finde alternativer til de dyre aktier? Det får du svaret på i den nye udgave af Aktionæren, der får besøg af den kendte investor, Thorleif Jackson. Programmet byder traditionen tro også på et par tips om konkrete aktier, som du kan lade dig inspirere af, hvis du selv vil investere. Gæster: Thorleif Jackson, Johnny Madsen, Værter: Mikael Bak og Christian Kjær.
da
dk4
05:05
Rudi Nielsen
Skæbnen leger nogle gang kispus med en og sørger for, at man står lige præcis det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. For hvad var der sket, hvis nu ikke Rudi Hansen var startet på teateret og derved senere kunne debutere som filmskuespiller i "Far til fire"-filmene som Mie, og hvis ikke Harald Nielsens far havde tvunget ham til at øve præcision med både højre og venstre fod, havde de mon så fundet hinanden? Det vil for altid stå i det uvisse, men det er ganske vidst, at Rudi Hansen og Harald Nielsen mødtes i 1961, da han spillede Lille Pers fodboldtræner i filmen "Far til fire med fuld musik", og sød musik opstod mellem Rudi og Harald. Rudi Nielsen fortæller til Jens Gaardbo om livet med fodboldlegenden Harald Nielsen - også kendt som Guld-Harald, der varede fra 1961 til 2015, hvor hun blev enke.
da
dk4
05:40
Hjerneeksperten
Programmet omhandler medicinsk cannabis og du lærer hvordan cannabinoider virker i kroppen. Det endocannabinoide system forklares, og der gives en beskrivelse af planten cannabis og alle dens virkninger. Du får også en række praktiske råd omkring brugen af cannabis som medicin. "Hjerneeksperten" er et program, som fortæller om naturlige veje til et bedre helbred. Mange vil i dag gerne undgå at fylde sig med syntetisk kemi eller afhængighedsskabende medicin og i stedet gå naturens veje. Men hvordan gribes det bedst an? Dét får du svar på i programmet "Hjerneeksperten". I "Hjerneeksperten" kan du høre nyt fra den internationale forskning, så du selv lærer at sammensætte dine kosttilskud til stor gavn for en række hyppige helbredsproblemer. Programmet er ikke en erstatning for din kontakt med egen læge. Programmet omhandler kun alternativ behandling. Kontakt din læge, hvis du er syg.
da
dk4
06:00
Lokalt kvarter
Vi besøger verdens eneste ringridermuseum i Sønderborg for at blive klogere på ringridningens historie, museet og den vidt berømte Ringriderfesten i Sønderborg -" samt markere museets første 25 år. Vi tager også turen til ringriderkongen Hans Nicolaisen for at lære regler og overvære træning op til ringriderkonkurrencerne. Og vi har talt med Jacob Moos fra Wohlenberg Vinhandel om, hvad Ringriderfesten i Sønderborg betyder for områdets handel. Normalt foregår Nordens største ringrider- og folkefest i Sønderborg som en kæmpe begivenhed med ringridersport, optog, orkestre, tattoo, tivoli, cykelringridning for børn -" og selvfølgelig de velsmagende og lokalt producerede ringriderpølser. Ringriderfesten i Sønderborg gennemføres i 2021 ikke i sædvanligt omfang grundet corona -" dog blev selve ringriderkonkurrencen gennemført. Til gengæld fik Sønderborg i år et flot gavlmaleri. Og på Ringriderpladsen opnåede Hans Nicolaisen endnu engang æren som årets ringriderkonge. Programmet er optaget i 2021.
da
dk4
06:50
Europas fremtid
Hvad mener europæerne, at EU skal fokusere på i de kommende år? Hvilke ideer og kommentarer har de til det europæiske fællesskab? Hvordan skal EU-samarbejdet udvikle sig? Med serien "Europas fremtid – dit EU" giver dk4 borgerne mulighed for at stille spørgsmål og komme med ideer til EU-politikerne om retningen for det europæiske samarbejde. Derfor indgår spørgsmål, ideer og kommentarer fra borgerne i hvert program, når Christian Foldager sammen med et dansk medlem af Europa-Parlamentet kommer rundt om forskellige aspekter af Europas fremtid. I dette program handler det primært om det europæiske fællesskabs arbejde med værdier og rettigheder, men også om sikkerhed og det såkaldte retsstatsprincip. Gæst er Nikolaj Villumsen, MEP for Enhedslisten. "Europas fremtid -" dit EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
07:25
film:syn
film:syn ser nærmere på hvordan Djursland faktisk har inspireret Tolkien til at skabe det kendte univers fra -œRingenes Herre". Vi rejser rundt på Djursland med historiker Casper Clemmensen, ser steder og hører historier.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Ugens Boblere
2024
da
dk4
08:45
Rundt i Jylland
Vi tager på tur rundt i Jylland, for at kigge nærmere på nogle af alle de spændende og unikke oplevelser, som gemmer sig på den jyske halvø. Kig med, og bliv inspireret til din næste tur i det jyske.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
2023
da
dk4
09:30
Campingmagasinet
Nu er foråret så småt ved at indtage Danmark, og dermed er campingsæsonen også skudt i gang. I april-udgaven af "Campingmagasinet" kigger vi nærmere på en masse spændende nyheder til sæsonen, samt tager et kig på, hvordan du nænsomt kan få repareret haglskader på campingvognen.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Den Skaldede Koks Nordjylland
Denne gang er den rene, rå friskhed på menuen, når Olsen inviterer på en omgang rørt tatar til forret, en helstegt rødspætte til hovedret og bær med fløde og nødder til dessert.
da
dk4
10:45
Sådan!
Hvordan står det til med nyhedsmediernes status og fremtidsmuligheder? Hvad kan man gøre for at styrke den offentlige samtale og fællesskabet? Hvad er de væsentlige hindringer på vejen? Hvad er Zetland lykkedes med? Hvad kan de trykte medier gøre i lyset af tab af position, annonceindtægter, abonnenter og massiv konkurrence om opmærksomheden fra alt muligt andet, der er meget forskelligt, men først og fremmest digitalt? Morten Hesseldahl drøfter nyhedsmediernes og de trykte mediers status og fremtidsmuligheder med Lea Korsgaard, ansvarshavende chefredaktør på Zetland og bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og sammen indkredser de forslag til forbedring af situationen og fremtidsperspektiverne.
da
dk4
11:20
What2Watch Backstage
Når Ann Lind, i dette program, sætter sig over for sin gæst, kan hun næsten ikke stoppe sin opremsning af filmtitler, serier og scenekunst med Bodil Jørgensen, som har høstet roser og vundet priser. Det på trods af at Bodil Jørgensen først blev uddannet skuespiller i 1990 som 30-årig. Ofte er hun blevet castet til at spille ældre end hun er -" måske hun har en lidt altmodisch udstråling eller en ro, som hun selv gætter på. Hendes komiske talent er også blevet dyrket bl.a. i Rytteriet, hvor hendes karakter -" som Trines mor, nærmest er blevet ikonisk. Hør Bodil Jørgensens tanker om karrieren, om samarbejdet med bl.a. Lars von Trier og Porno Lasse, Jens Albinus og alle de andre -" og ikke mindst lidt om filmen "Rom", der har premiere i starten af 2024, hvor man kan opleve den sprudlende side af Bodil Jørgensens store talent.
da
dk4
12:00
Q-Cast
Han er professor i forfatningsret og er alvorligt bekymret over demokratiets tilstand i Danmark. Hør Frederik Waage i samtale med Henrik Qvortrup i Q-Cast, hvor han forklarer, hvordan ikke mindst Mink-skandalen og toppolitikernes magtfuldkommenhed har fået ham til at miste sin barnetro på, at alt går rigtigt for sig i Danmark.
da
dk4
12:40
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
12:50
Trædesten i vildmarken i Thy
På toppen af Hanstholm ligger Hanstholm fyr, med omkringliggende bygninger, som fx den tidligere fyrmesterbolig og et bådshus. Bådshuset var et hus, der blev bygget til at huse den sidste skibningsbåd -" altså den båd, man brugte til at sejle ud til de sandskuder, der lå for anker, dengang man drev skudehandel. Men nu er båden flyttet ud, og det gamle bådshus har gennemgået en forvandling. I dag er huset den "3. trædesten" -" en platform i Nationalpark Thy, der rummer et besøgssted. En trædesten er et sted, hvor man i bogstavelig forstand, må sidde oven på udstillingen, nyde sin madpakke og suge viden til sig om vildtreservatet i det nordlige Thy. Vi var med på åbningsdagen og møder nogle af de folk, der har arbejdet på projektet. De fortæller om de tanker, der ligger bag -" og om naturen i vildmarken i Thy.
da
dk4
13:25
Er EU i en demokratisk krise
Hvilke redskaber er der i EU´s værktøjskasse til at sikre den demokratiske proces og hvad vil de danske MEP'er gøre for at den bliver opretholdt. Hele den måde EU er bygget op på, med fx vetoretten og måden der kan laves sanktioner på, er noget af det der bl.a. skal debatteres med MEP´ere og eksperter. Et historiske perspektiv være en del af udsendelserne. Flere nuværende EU-lande har før da haft diktatorer og politikere med ekstreme holdninger. Er dele af historien ved at gentage sig, eller er det et udtryk for borgernes følelse af magtesløshed? Er politikerne blevet for elitære og har mistet følingen med befolkningen? En højredrejning har tendens til at finde syndebukke, der ofte udgør minoritetsgrupper. Det har ikke mindst EU-kommissionen taget afstand fra, og har svaret igen med sanktioner og tilbageholde støttemidler. Eksempelvis på LGBT+ området, hvor Polen og Ungarn bliver økonomisk sanktioneret grundet i de holdninger og love de indfører, der er brud med de fundamentale rettigheder af LGBTIQ-personer i EU. EU står fast på demokratiske værdier, men står vi overfor en demokratisk krise? Det er alt sammen noget vi vil belyse i udsendelserne. Medvirkende i udsendelsen er: Søren Søndergaard, medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU i perioden 2007-2014. Har været medlem af Folketinget for Enhedslisten i Københavns Omegns Storkreds siden 2015. Henrik Møller, har været medlem af Folketinget siden 2019 for Socialdemokratiet.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
2023
da
dk4
14:35
Ugens Boblere
2024
da
dk4
15:00
Dansktoppen
2024
da
dk4
16:00
Torsdags Bingo
2008
da
dk4
17:05
Bertel &
2024
da
dk4
17:50
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Dea Kehler på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Moderaterne. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
18:20
Noget i glasset
I dette program får Carsten Berthelsen besøg af Tore Jørgensen, der er brygmester og direktør for Herslev Bryghus, der ligger tæt på Roskilde Fjord. Gårdbryggeriet blev etableret i 2004 på Toftegården, hvor man dyrker byg på 30 hektar. Man satser på et levende, økologisk brug og skaber såkaldt Naturøl. Berthelsen har før besøgt Tore i udsendelsesrækken "Ølrejsen" på dk4 i 2005 og fik da en hyggelig snak om stedets altid gode øl. Øletiketterne var dengang inspireret af nordisk ornamentik og havde malmfulde navne som fx Gorms Bryg. I dag satser man 100 % på naturprodukter og lokker besøgende til med skønne omgivelser, godt øl og god mad serveret i et godt taproom. Carsten Berthelsen smager på øllet sammen med Tore Jørgensen. De begynder med en Wiener Klassik der er en undergæret lagerøl på 4,4 % og en mild humling på 13 IBU og prøver også stedets Double IPA på 8,3 % med kraftig tilsætning af humle: 85 IBU. Til sidst smager de på stedets Forårsbryg på 8 % og 60 IBU.
da
dk4
18:45
Dansk-tysk med Matlok
I denne udgave af -œDansk-tysk med Matlok" handler det om fodbold – især i Tyskland, men også om fodboldens betydning politisk, samfunds- og identitetsmæssigt i Tyskland og i Danmark. Anledningen er det forestående EM i fodbold, der afvikles i Tyskland – også med dansk deltagelse, og Matlok har derfor inviteret en absolut fan og kender af både tysk fodbold, politik og samfund til samtale. En person, der har mødt den tyske fodboldkejser Franz Beckenbauer hele to gange – nemlig Lykke Friis.
da
dk4
19:25
Til fods på Gendarmstien
Til fods på Gendarmstien -" en vandrerute på 84 km langs den dansk-tyske grænse. Vi vandrer på en af Danmarks smukkeste vandreruter langs kyst, i kanten af bondemandens mark, på grusvej, skovsti, strand, og stejle skrænter. På Sønderborgs nye strandpromenade, gennem en "Liebestunnel" og Kruså Tunneldal. Det er sandt at sige en meget varieret og storslået natur. Langs hele ruten møder vi lokale folk, der brænder for at fortælle om den helt unikke historie, om kanoner, myter og fund fra mammutternes tid, om kunsten, det nye formidlingsrev og om teglværkers storhedstid m.m. Med tid til at dvæle ved de enkelte oplevelser, kan turen tages på en lille uge. Og overnatningsmuligheder er der mange af -" lige fra det helt primitive til det lidt mere komfortable. Fra Dybbøl Mølle til Padborg I det andet program om Gendarmstien -" fortsætter vi historien om Dybbøl Mølle og Dybbøl Banke -" ligesom vi skal høre om kanonerne på Gammelmark, Stensigmose og Borrehoved -" om de mange teglværker, kunstnerkolonien i Egernsund, Helligsø, Munkemølle og en mindesten for Margrete I. Vi skal også høre historien om Okseøerne og Kollund skov, Skomagerhus og meget mere, inden vi når målet i Padborg.
da
dk4
20:00
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
20:45
What2Watch Backstage
Mikkel Munch-Fals er aktuel med den 2. sæson af den populære DR-serie "Orkestret". Her er han ikke bleg for at dyrke de mindre accepterede sider af den menneskelige natur. Mikkel Munch-Fals er uddannet cand.mag. i filmvidenskab på Københavns Universitet og har som en af de få i dansk kulturliv både søgt filmstøtte, uddelt filmstøtte og anmeldt danske film. Det handler det bl.a. om, når Mikkel Munch-Fals er gæst hos Ann Lind Andersen, i denne udgave af What2Watch Backstage.
da
dk4
21:25
Indsigt i sjælen
Siden tidernes morgen har mennesket søgt efter en forklaring, når sorgen rammer, stillet over for verdens uretfærdighed, diverse udfordringer og sygdom. Troen på det guddommelige har hjulpet mange, men der findes også andre veje at gå. I dag ved vi, at vi -" ved at arbejde med os selv -" kan rykke nogle grænser og måske derved blive bedre til at acceptere de udfordringer, der kommer. I dette program kigger Tifanie ud mod stjernerne, for at får en større forståelse for, hvordan deres placering på fødselstidspunktet har påvirket hendes handlemønstrer og personlighed. Astrolog Helle Titanis fortæller om astrologi, men også om håndanalyse, for jo mere man kender sig selv, jo stærkere står man i livets storme.
da
dk4
21:50
GreenKayak
Nogle gange skal der ikke meget til, før det gør en forskel. Det gælder også for klimaet. I tre år har dk4 fulgt den danske NGO GreenKayak, hvis koncept i al enkelthed går ud på, at man kan låne en gratis kajak mod at samle skrald, der flyder i vandet. Til at begynde med havde Miljøkajakken, som GreenKayak dengang hed, kun en kajak i Københavns havn, men konceptet fik hurtigt succes, og i dag har GreenKayak kajakker mange steder i Danmark, og flere i udlandet. Ligesom de fleste andre virksomheder blev GreenKayak også ramt af corona-krisen, da flere sponsorer tøvede med at ville investere, og det satte en bremse for at NGO´en kunne ekspandere. I to programmer følger vi GreenKayaks op- og nedture og fortæller historien om, hvordan små forandringer kan føre til store forandringer mod en grønnere verden.
da
dk4
22:35
KulturHave med Gunhild Lange Skovgaard
Gunhild Lange Skovgaard er professor dr. med og speciallæge indenfor dermato-venerologi – dvs. det speciale, der omfatter forebyggelse, diagnostik, behandling, symptomlindring og rehabilitering af patienter med sygdomme, skader og medfødte misdannelser i huden samt med seksuelt overførte sygdomme. Gunhild Lange Skovgaard blev den tredje kvinde i Danmark, der blev ansat som professor og tillige centerleder på Rigshospitalet på baggrund af sin aids-forskning i USA i 1980´erne. Men hun har også en stor kærlighed til og forbrug af kunst og kultur og mener selv, at inspirationen fra kunst og kultur er en del af hemmeligheden den imponerende karriere og det store samfundsmæssige engagement. Hvordan det hænger sammen, og hvad det er kunst og kultur kan, taler hun med Christian Have om i denne udgave af "KulturHave". "KulturHave" produceres i samarbejde HAVE Kommunikation & PR.
da
dk4
23:10
Borgerne spørger om EU
Tilslutningen til EU blandt borgerne er større end nogensinde før. Men interessen og engagementet er ikke helt på samme niveau, selvom beslutningerne og lovforslagene i EU har stadigt større indflydelse på borgernes hverdag. Men hvad sker der, når borgerne får mulighed for at stille spørgsmål direkte til EU-politikere, EU-kendere fra forskellige dele af samfundet og til nogle af kandidaterne til det kommende valg til Europa-Parlamentet? Har de mod på at spørge, og hvad spørger de om? Det kan man få et indtryk af i programrækken "Borgerne spørger om EU", hvor det er borgerne, der spørger, og ikke en studievært. I dette program spørger borgerne Sigrid Friis, der er Radikale Venstres spidskandidat til EP-valget 2024. "Borgerne spørger om EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
23:55
LOKALT KVARTER
Mere end 200 malere, heriblandt nogle af Danmarks allerstørste, har malet motiver fra Christianshavn, så vi har en rig billedarv at tage af. Historikeren Kristian Hvidt har i nogle år været interesseret i billeder fra Christianshavn, ikke mindst fordi hans far var kunstmaler, og han stiftede derfor tidligt bekendtskab med malerfaget, både kunstnerisk og håndværksmæssigt.
da
dk4

TV vodič - petak, 26.04.2024

00:25
Palle Puma Koncert
Palle Puma er en fremtrædende figur på den danske musikscene, med sin karakteristiske stemme og unikke musiske stil. Palle Puma er kendt for at fortolke den legendariske Otto Brandenburg og med respekt for Brandenburgs arv, formår han at give nyt liv til disse klassikere og begejstrer både gamle og nye fans. Palles egne sange er oftest præget af dybe og personlige tekster, der berører emner som kærlighed, livets udfordringer og den menneskelige tilstand. Se med, når vi sender denne skønne koncert med både dansk populærmusik og evergreens, hvor Palle Puma og hans orkester forstår at levere en mindeværdig og humoristisk oplevelse til sit publikum. De dygtige medlemmer består af forsanger Palle Nielsen, samt Morten Elbek på guitar og sax, Jens Nørgaard på kontrabas, Pål Vara på flygelhorn, Kristoffer Lysgaard Madsen på trommer og sidst, men ikke mindst, har vi Janni Andreasen på kor.
da
dk4
01:15
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og giver et indblik i den militære verden både herhjemme og i udlandet. I det her program ser vi nærmere på 2 velkendte militære organisationer, der begge lige har rundet 75 år. Vi befinder os i en tid, hvor krigen fortsat raser med uformindsket styrke i både Ukraine og Mellemøsten. Samtidig begynder vi herhjemme i Danmark, i stigende grad, at føle de direkte konsekvenser af disse konflikter. Tag for eksempel den danske fregat Iver Huitfeldt, der for nylig vendte hjem efter en dramatisk episode i Adenbugten. Her blev skibet angrebet af droner afsendt af Houthi-bevægelsen, men besætningen formåede at nedskyde fire af dem. Desværre blev triumfen dæmpet af tekniske problemer om bord, som netmediet OLFI valgte at offentliggøre. Det førte til en mediestorm, og forsvarsministeren besluttede at fritage forsvarschefen, Flemming Lentfer for tjeneste og indsætte den tidligere chef for Special Operations Kommandoen Michael Hyllegaard som fungerende forsvarschef.
da
dk4
01:45
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-eksperter i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne Jens-Kristian Lütken, formand Europabevægelsen og beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns kommune og Per Clausen, EP-kandidat for Enhedslisten. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
02:30
Store europæiske taler
I 50-året for dansk medlemskab af EF og EU er dk4 sammen med Europa-Parlamentet i København dykket ned i Europa-Parlamentets arkiv for at udvælge nogle af de store og historiske taler, der giver indblik i tendenser og væsentlige temaer i det europæiske samarbejde gennem 50 år. Den ukrainske ministerpræsident Volodomyr Zelenskyjs tale til Europa-Parlamentet via link den 1. marts 2020 anses allerede for at være historisk og legendarisk – ud over også at være en retorisk pragtpræstation. Talen vises i fuld længde og diskuteres og perspektiveres af vært Mette Frobenius og professor Marlene Wind fra København universitet. Programmet er produceret i samarbejde med Europa-Parlamentet i København og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
03:25
Fiskemagasinet
Masser af sol og masser af fisk. Det var ingredienserne, da Mads Hussing og Fiskemagasinet tog med en flok danskere til Maldiverne. Der er mange fisk og mange fiskemetoder, man kan bruge ved Maldiverne, og i disse programmer gælder det fiskeri med levende agn. Fra morgenstunden bliver der fanget bonitoer, og de skal bruges som agn til de helt store fisk. Der kan være masser af ventetid, men når der først er hug, så er chancen der også for den helt store fisk.
da
dk4
04:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:20
Malene Kløve
"At elske er en kunst", "At udtrykke sig, gennem kunsten sætter livets farver i perspektiv", siger Malene Kløve, der som 51-årig står med eksamensbeviset i hånden efter en fireårig uddannelse til billedkunstner på Aarhus Kunstakademi. Med shellak, oliekridt og oliemaling forvandles kasserede effekter som mormors gamle duge eller hæklede flakoner til værker i samtidskunst. Refleksioner over det hun oplever i sit liv, over de mennesker hun møder, over det hun støder på i en ganske almindelig hverdag, er inspirationskilde til Malenes kunst – og at samle på gode minder, som fx at tage til Kalø Slotsruin – det giver god energi og det giver god mening.
da
dk4
05:00
Bag om forfatterne
Hvad driver forfatterne? Hvorfor skriver de? Hvad er det for en historie, de bare må fortælle os? Det ser vi nærmere på i serien "Bag om forfatterne", hvor vi i små korte interviews graver os helt ind under huden på nogle af nutidens mest interessante og velskrivende, danske forfattere. I denne udgave møder vi personer, der er sprunget ud som forfattere til store anmelderroser, men som ellers primært er kendt for noget andet. Det er Anders Fogh Rasmussen, Henning Jensen og Rosalinde Mynster. "Bag om forfatterne" er produceret i samarbejde med Gyldendal.
da
dk4
05:30
Hundens verden
I dette afsnit af Hundens Verden, skal vi rundt omkring i landet og besøge forskellige hunde. Vi skal en tur på dyrehospital i Lystrup og besøge Jacob, der undersøger Arya for rygsmerter, vi skal til hvalpetræning på Djursland -" sammen med Helle og Tifanie, og så skal vi et smut til Roskilde og besøge tre kvinder, der er gået sammen om at skrive en ny hundebog, med titlen "Læg din pote i min".
da
dk4
06:25
KulturHave med Jakob Steen Olsen
Jakob Steen Olsen har igennem en årrække markeret sig som en af landets skarpeste og mest velformulerede teaterkritikere og kommentatorer. De senere år er han også blevet landskendt som royal kommentator på en overraskende og forfriskende måde. I "KulturHave" vil han blandt andet give sit bud på fremtidens teater og dets udfordringer. "KulturHave" produceres i samarbejde med HAVE Kommunikation & PR.
da
dk4
06:55
De Brune Riddere i Østjylland
En bøfsandwich er ikke bare en bøfsandwich. Her skal vi møde nogle vaskeægte madnørder, der har fuld styr på, hvad der adskiller en god bøfsandwich fra en sublim bøfsandwich.
da
dk4
07:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Helle Jensen på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Liberal Alliance. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Kunsten ... at lytte til kroppen
Kenneth Collins stiller det relevante spørgsmål: Hvorfor har du egentlig så travlt? Vi kender det alle sammen, vi løber afsted for at nå det hele, vi jagter konstant at blive bedre og dygtigere, vi opnår et mål og sigter efter et nyt, og vi ender i en hamsterhjul. Hvornår stopper du op, og nyder alt det du allerede har opnået? Og Kenneth Collins er, om nogen, manden der ved, hvad det vil sige at have for travlt og ikke lytte til de mange signaler, som kroppen sender os. Kroppen prøver rent faktisk at fortælle os, at nu er det nok - vi skal bare mærke efter og lytte. Kenneth lærte det selv på den barske måde.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
I programserien -˜TRÆN DIG GLAD' får du 20-25 minutters tv-træning instrueret af fysioterapeut Louise Rosenby. Træningsprogrammerne er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen, med fokus på en sund og stærk krop for alle – fra børnebørn til bedsteforældre. Vi træner hele kroppen stærk og arbejder både med styrke, bevægelighed, balance og kondition. Alle øvelser kan laves både siddende og stående, og niveauet stiger løbende fra mandag til fredag. Så træn med alle hverdage kl. 9 eller kl. 14 på dk4 – eller hvor og hvornår det passer dig på dk4.tv
da
dk4
09:30
Den Juridiske Brevkasse
Eksperterne fra Kasus Advokater gæster studiet og svarer bl.a. på, om man frit kan bestemme, hvordan arven efter en skal deles mellem børn og børnebørn, hvordan man i levende live overdrager sit sommerhus til arvingerne, og om man er dårlig stillet, hvis man aldrig har fået en ansættelseskontrakt.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Bertel &
2024
da
dk4
11:00
En rejse i tiden
I dette program -" med Hother Hennings i front, besøger vi de fantastiske naturomgivelser i Nationalpark Mols Bjerge, hvor istiden har formet landskabet for flere tusinde år siden. Vi kigger også nærmere på Poskær Stenhus, som strækker sig helt tilbage til stenalderen, til en tid hvor Danmark kun havde 50.000 beboere i hele landet. Så tag med dk4 på en rejse i tiden, og se en side af Danmark som til dagligt ligger skjult lige for næsen af os alle sammen.
da
dk4
11:20
Danmark
"Nede i Europa har de fået en fiks idé" lød det i en af de mest populære anti-EF-sange. Programrækkens titel er således inspireret af Skousen og Ingemanns "EEC Blues" fra 1972, men indholdet er helt nutidigt. I dette program er temaet "Danmarks EU-forbehold", og gæsterne i studiet hos Mette Frobenius er professor Drude Dahlerup og Jean Thierry, der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation og medlems af Folkebevægelsen mod EU's landsledelse. "Danmark -" nede i Europa" er produceret i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
11:55
film:syn
I næste udgave af film:syn skal vi besøge Kong Orange. De skaber fortællinger i blandt andet computerspil, som også gør brug af gammeldags håndværk med fysiske dukker. Vi skal også blive klogere på hvordan man skaber universer på film, tv og i spil.
da
dk4
12:25
Mais Litteraturkanon
I dette program fortæller Anne-Marie Mai om Pablo Llambias og "Rådhus".
da
dk4
12:40
Kærlighed over alle grænser
En række af de rettigheder, som kvinder har på det danske arbejdsmarked, stammer fra love vedtaget i EU. Seneste skud på stammen er øremærket forældreorlov til mænd. Det er et år siden (2022), at direktivet trådte i kraft i Danmark, og det er derfor relevant at kigge på de effekter øremærket barsel har haft på ligestillingen generelt. Med udgangspunkt i spørgsmålet om ligestilling, særligt mellem mænd og kvinder, dykker udsendelsen ned i forskellige aspekter af ligestillingsdebatten. Ligestillingsdebatten favner bredt, og vi vil både undersøge ligestilling i hjemmet, på arbejdsmarkedet og i samfundets forskellige lag. Emnet er stort og holdningerne mange. Lovgivning kan gøre en del, men kan man med lovgivning gøre det hele? Skal man se på ligestilling ud fra et regel- eller et rettighedsperspektiv? Hvad er EU's rolle og hvilken rolle har civilsamfundet? Og kan familier ikke selv fordele deres barsel på en måde, så den gavner alle? Det er alle spørgsmål, vi sammen med de medvirkende i programmet vil belyse. Medvirkende: Kira Marie Peter-Hansen -" MEP for SF, Anna Berg -" konstitueret direktør i Kvinderådet. Indslag med: Kathrine Viskum Ursem. Vært: Line Kristoffersen.
da
dk4
13:15
Lokalt kvarter
Møgeltønder er marskens smukke og velbevarede slotsby. I første afsnit af programserien -œMarskstien", hvor der udforskes vandreroplevelser, skal vi høre om Slotfeltladen -" samt se et shelter, besøge Fylla Chocolate og gå en tur ad -œDanmarks smukkeste landsbygade" -" Slotsgaden og videre til Møgeltønder Kirke.
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
I programserien -˜TRÆN DIG GLAD' får du 20-25 minutters tv-træning instrueret af fysioterapeut Louise Rosenby. Træningsprogrammerne er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen, med fokus på en sund og stærk krop for alle – fra børnebørn til bedsteforældre. Vi træner hele kroppen stærk og arbejder både med styrke, bevægelighed, balance og kondition. Alle øvelser kan laves både siddende og stående, og niveauet stiger løbende fra mandag til fredag. Så træn med alle hverdage kl. 9 eller kl. 14 på dk4 – eller hvor og hvornår det passer dig på dk4.tv
da
dk4
14:30
Noget i glasset
Denne gang er der ingen gæster med i studiet, så Ib må nøjes med sit eget selskab : og så en stribe af de bedste top-cuveer fra Champagne. Det lyder nu i mine ører ganske besnærende, udtaler Ib Bergkjær og fortsætter: Jeg vil i dette program fokusere på nogle af de mest prestigefyldte og bedst kendte udgaver af Champagne. Toppen af Champagne-proppen – i "Noget i glasset" – på dk4.
da
dk4
15:00
Fiskemagasinet
Fiskemagasinet er taget til Sydafrika for at prøve kræfter med de store og voldsomme hajer, der findes tæt på kysten. Mads Hussing er sammen med en gruppe danskere taget på en fiskerejse med Waterman Travel, der har arrangeret en tur, hvor der skal fiskes hajer fra kysten. Det bliver en voldsom omgang med høje bølger, omskifteligt vejr, men med en guide, der gjorde alt for, at der blev fanget hajer. Hajerne bliver sat ud igen, og de bliver mærket, så forskerne kan bruge informationerne til at blive klogere på de store dyrs liv og færden. Dette er første program ud af fire om hajfiskeri i Sydafrika.
da
dk4
15:30
Europæisk reguleringsjagt
Det er fortidens synder der har ført til en pletvis udbredelse af invasive vildtarter, som tilsyneladende er kommet for at blive. Men de bliver reguleret. Inderligt og intenst. Det er jægerne der påtager sig opgaven og den er både udfordrende og omfangsrig.
da
dk4
16:00
St. Bingodag
da
dk4
17:05
Havemagasinet
Beskæring af havens planter er noget af det som mange synes er svært. Hvordan skal man gribe det an? Kan planterne overleve? Hvor meget skal man klippe væk? Og hvornår er det bedste tidspunkt at beskære? Se med i "Havemagasinet: Beskæring", hvor Louise Møller fra Haveselskabet guider dig til den rigtige beskæring af havens buske og træer.
da
dk4
17:50
Anne-Vibeke rejser
Anne-Vibeke tager til to vidunderlige destinationer i Grækenland. Rejsen begynder på den lille uspolerede ø Ægina i Den Saroniske Bugt bare 15 km sydvest for Grækenlands hovedstad, Athen, og herfra går rejsen videre til feriebyen Tolo, der ligger på halvøen Peloponnes. Oplevelserne ligger som perler på en snor. På Ægina tager Anne-Vibeke dig med til hovedbyen af samme navn, det historiske Aphaia-templet og ikke mindst øens smukke strande og lunde med pistacietræer. Ægina har ingen lufthavn, så hvis man opleve en græsk autentitisk ø, så er det her. Den næste destination er Tolo, der er et perfekt udgangspunkt for hele Peleponnes' mange historiske seværdighed så som Nafplio, Korinth, Olympia, det antikke stadium Edidaurus og meget mere, men også et ferieparadis for dem, der vil dase på sandstranden og bade i det azurblå hav. På begge destinationer kan du rejse rundt på egen hånd eller tage med på guidede tur med danske turguider.
da
dk4
18:30
Ideernes holdeplads
I dette afsnit af "Ideernes holdeplads" fortæller forfatter Mathilde Moestrup om sit arbejde med romanen "Elektras Breve". Hun fortæller, hvordan hun i mange år havde en idé om at skrive om dysfunktionelle søskendeforhold, og hvordan den klassiske myte om Elektra samt en flytning til Østerbro hjalp til at forløse stoffet.
da
dk4
19:00
Kalk, kilder, kunst og kold krig
Thingbæk Kalkminer, der ligger ved Rold Skov, er skabt af den idérige og fremsynede billedhugger Anders Bundgaard og søn. Om den kreative åre ligger til egnens folk skal være usagt – men Niels Moes, som flyttede hertil i 1977, fangede tråden og med hans idérigdom og ikke mindst entusiasme og viljestyrke, har han sikret, at historien ikke bliver glemt. Det er historien om Anders Bundgaard, der arbejdede som succesfuld billedhugger i København, men var barnefødt i Thingbæk. Bundgaard er nok mest kendt for Gefionspringvandet og Cimbrertyren. Han var stolt af sin hjemegn, så derfor lå det ham ikke fjernt at købe Thingbæk Kalkminer, da de blev til salg, hvilket han havde økonomisk mulighed for - bl.a. efter udsmykning med 150 værker på Københavns Rådhus. Det er også et stykke egnshistorie, som handler om kalken og om den store koncentration af de mange kilder, som netop skyldes den højtliggende kalk i undergrunden. Når kalken ligger højt, betyder det, at grundvandet let kan sive op, og et massivt tryk fra undergrunden presser vandet op gennem jorden og viser sig som de kilder, vi kender i dag. Sidst, men ikke mindst, så ligger Thingbæk Kalkminer som nabo til Rebilds dybeste hemmelighed, nemlig Regan Vest, som netop er åbnet for offentligheden. Det har ført til, at Niels Moes har valgt at vise og fortælle historien om Den Kolde Krig og Regan Vest i en af de mange udstillingslokaler i Rebildcentret.
da
dk4
20:00
Allan Bo Quintet Koncert
Allan Bo Quintet er en fremragende jazzgruppe, der leverer en forfriskende og dynamisk lyd. De er kendt for deres tekniske færdigheder og evne til at skabe stemningsfulde og engagerende koncerter, der inspirerer publikum. Med et imponerende repertoire og en passion for deres kunst, er Allan Bo Quintet uden tvivl en af de mest spændende jazzgrupper at opleve i Danmark. Orkesteret består af Allan Bo på vokal og kontrabas, Finn Odderskov på fløjte og tenorsax, Ole Kock Hansen på piano, Bjarne Roupe på guitar og Roger Berg på trommer. Du finder dem lige her, på dk4.
da
dk4
21:30
Restauranter i Europa
Her skal vi til en ganske særlig perle, der har til huse i en gammel Olivenmølle i hjertet af den middelallerlige by Suvereto. Her har Fabrizio Caponi virkeliggjort sin livsdrøm med hustruen Deanna Bezzini; Restauraneten L´Ciocio. I 20 år har han arbejdet for, at restauranten -" via lokale leverandører, kunne være fuld økologisk. Det er lykkedes i en sådan grad, at den er en af de 13 restauranter i Italien, der i 2020 blev indehaver af den grønne Michelin-stjerne, som står for gastronomi og bæredygtighed. Samtidig har han været med til at fremme de små lokale landbrug, der genopretter produktionen af oprindelige kornsorter. 90 % af restaurantens råvarerne kommer fra et område, han selv kalder; "fra jord til bord, fra hav til bord -" o km i transporttid", og samarbejdet med de små lokale producenter, inspirerer og udvikler gastronomien. Mød en vaskeægte Ildsjæl, med et hjerte, der banker for Toscana -" i "Restauranter i Europa: L'Ciocio, Suvereto -" Italien".
da
dk4
22:30
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande - "Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden.
da
dk4