Discovery

Discovery

Discovery is hét mannenmerk bij uitstek. Het vertelt de verhalen van mensen die voortdurend hun grenzen verleggen en doorgaan waar anderen stoppen. Pioniers die baanbrekende uitvindingen doen, onvoorstelbare reizen maken of werk doen waar alleen de meest gedreven personen voor in aanmerking komen. Discovery staat voor ‘Intelligent Entertainment’: voor programma’s die ons inspireren, onze verbeelding tot leven brengen en stof geven tot praten. Met het verleggen van hun grenzen maken de heldhaftige pioniers niet alleen hun eigen wereld groter, maar ook dat van jou, de kijker. Iedere dag opnieuw.

Netherlands

TV guide - Friday, 26/04/24

00:30
Cops on the Rock
Gerry Martinez en zijn eenheid arresteren een vermoedelijke drugsdealer voor cocaïnehandel. De verdachte behoort misschien tot een bende. Het team achtervolgt ook een passagier in Camp Bay die vluchtte voor een verkeerscontrole.
nl
01:30
Border Control: Spain
Op Madrid-Barajas Airport vervoert een passagier vogels uit Cuba zonder juiste documenten. Hij verklaart dat de bureaucratie rondom het proces hem vervelend leek, maar het blijkt een geval van illegale dierenhandel te zijn.
nl
02:00
Rust Valley Restorers
Het verhaal achter een Mercury Cougar uit 1967 van een klant inspireert Mike om helemaal los te gaan met de restauratie. Avery begint aan zijn moeders Model T uit 1926.
nl
02:50
Custom Carolina
Een Corvette-liefhebber vertrouwt erop dat Tommy iets moois kan maken van zijn Chevy Corvette uit 1967. Het team gaat aan de slag om de auto een complete metamorfose te geven.
nl
03:40
Deadliest Catch
Sig haast zich om thuis te komen voor de baby van Bairdi en Mandy. Shane komt vast te zitten in de baai wanneer een tyfoon de Cornelia Marie overvalt. En Rip krijgt te maken met een crisis wanneer een groentje bewusteloos in elkaar zakt.
nl
04:25
The Last Alaskans
De herfst is begonnen en Heimo en Edna verheugen zich op de komst van hun jongste dochter Krinn en hun kleinzoon Colby. Bob vindt bij thuiskomst een ongenodigde gast in zijn hut.
nl
05:10
Wheeler Dealers
Mike vindt een zeldzame Mercury Capri MK2 uit 1976 en gaat er meteen mee aan de slag. De wagen heeft nogal wat problemen en dat betekent veel werk voor Ant.
nl
06:00
How Do They Do It?
Hoe delft men nikkel en maken ze daar stuivers van? Hoe ontstaan bubbels in thee uit Taiwan? Hoe bouwen ze de sluisdeuren waarmee schepen heuvels kunnen beklimmen?
nl
06:25
Barnwood Builders
De bouwers gaan aan de slag met een huisje met een ongewoon ontwerp, genaamd Piece en Piece. De woning biedt de ene verrassing na de andere, maar heeft ook een ingenieuze uitvinding in petto.
nl
07:10
Barnwood Builders
Het team werkt aan het behoud van de hut die hun bedrijf heeft gered. Het vereist een reeks verrassende reparaties, maar als het klaar is, heeft Katherine de mooiste verrassing van allemaal.
nl
07:55
The Repair Shop
Houtrestaurateur Will werkt aan een bureau met een bijzondere familiegeschiedenis. Knuffelrestauratoren Julie en Amanda proberen een versleten speelgoedolifant weer tot leven te brengen. Klokkenmaker Steve repareert een complexe Franse klok.
nl
08:45
Salvage Hunters
Drew bezoekt een middeleeuwse kathedraal in Cambridgeshire, en treft hier een kerkbank van een grote Victoriaanse architect. Vervolgens verkent hij een luchtvaartmuseum, waar hij een bemanningsstoel uit de Tweede Wereldoorlog vindt.
nl
09:35
Richard Hammond's Workshop
Richard bedenkt een listig plan om een showauto te bouwen om op die manier meer klanten te trekken voor de garage. En accountant Kamla drukt Richard met zijn neus op de harde feiten.
nl
10:25
Richard Hammond's Workshop
Richards team maakt overuren om hun eerste grote project op tijd af te krijgen: een Alvis uit de jaren 50. En ze staan onder druk om hun MGB-racewagen klaar te maken voor wedstrijden.
nl
11:15
Salvage Hunters: Classic Cars
Een klassieke Fiat 124 Spider-racewagen biedt het duo de kans om een oude racedroom te vervullen. Maar de auto heeft een krap interieur en Drew vindt de groene kleur niet mooi.
nl
12:05
Gold Rush
Parker zet Sluicifer in om de enorme Bear Cut aan te pakken. Fred staat voor financiële problemen.
nl
12:55
Gold Rush
De goudzoekers van de Yukon zetten weer alles op het spel voor het felbegeerde goud. De inzet is hoger dan ooit, met nieuwe mijnwerkers, nieuwe concessies en nieuw materieel.
nl
13:45
The Island with Bear Grylls
Wanneer de mannen de vierde week op het eiland ingaan, wordt de groep geplaagd door honger en verdeeldheid. Ze kiezen een eilandleider, maar niet iedereen staat achter de keuze.
nl
14:35
Deadliest Catch
Een poolstorm blaast op de vloot af terwijl Sig zich in diepe wateren waagt waarop hij in zeventien jaar niet heeft gevist. Johnathan stuurt de Time Bandit in golven van dertig voet in een hagelgebaar dat Mary naar Rusland rent.
nl
15:30
Deadliest Catch
Josh en Casey volgen een tip van een onbekende visser naar onbekende wateren. Johnathan vreest het ergste als Freddy landt in de ijzige Beringzee. Op de Wizard tart kapitein Keith het lot in krabuitrusting aan de rand van het ijs.
nl
16:30
Fast N' Loud
Er zijn nog problemen met de Chevy uit 1955 waardoor Richard hem niet kan meenemen naar de veiling waar hij auto's met een gezamenlijke waarde van $1 miljoen wil verkopen.
nl
17:30
Fast N' Loud
Aaron gaat een weddenschap met Richard aan dat hij een El Camino uit 1980 in drie weken af kan krijgen in plaats van vier. Hij weet zeker dat hij het zal kunnen doen, door de grote hoeveelheid onderdelen die beschikbaar zijn op de markt.
nl
18:30
Wheeler Dealers
Autohandelaar Mike Brewer is terug in het Verenigd Koninkrijk. Samen met monteur Marc Elvis Priestley moeten ze iconische auto's vinden en restaureren om te verkopen en winst te maken.
nl
19:30
The Repair Shop
Grammofoonexpert Tim Weeks renoveert een klassieke platenspeler die betere tijden heeft gekend. Ondertussen wordt een honderd jaar oude schrijfmachine in oude glorie hersteld, en werken twee teamleden aan de restauratie van een kinderschommelstoel.
nl
20:30
Outback Opal Hunters
De Blacklighters worden getroffen door dubbele tegenspoed. De Bushmen worden overvallen door een beslissing van de overheid om duizenden opaalconcessies te sluiten.
nl
21:30
Aussie Gold Hunters
De Gold Devils gaan terug naar hun Fair lady-concessie in de hoop voor het einde van het seizoen hun doel te behalen. Ondertussen krijgen de Ferals een grote tegenslag te verduren.
nl
22:30
Gold Rush: White Water
De mijnwerkers zijn van slag door het verlies van de legendarische goudzoeker Dakota Fred Hurt. Terwijl ze Freds nalatenschap voortzetten, wordt hun vastberadenheid beloond met een recordbrekende ontdekking.
nl
23:30
Wheeler Dealers
Mike en Edd buigen zich over een BMW 2002Tii die al zeventien jaar niet gestart is geweest, toch laten de mannen zich hier niet door afschrikken.
nl

TV guide - Saturday, 27/04/24

00:30
Cops on the Rock
Douaniers redden 's nachts een man uit zee nadat hij van de boot van een smokkelaar is gevallen. De drugsbrigade doet een inval in het huis van een verdachte dealer. Ondertussen zijn Gerry en zijn team bezig met het analyseren van bewijsmateriaal.
nl
01:30
Border Control: Spain
Op de luchthaven van Madrid worden twee passagiers opgepakt die Viagra proberen te smokkelen. Een van hen is minderjarig. Een Algerijnse man heeft veel contant geld bij zich en gedraagt zich vreemd.
nl
02:00
Outback Opal Hunters
De Blacklighters worden getroffen door dubbele tegenspoed. De Bushmen worden overvallen door een beslissing van de overheid om duizenden opaalconcessies te sluiten.
nl
02:50
Aussie Gold Hunters
De Gold Devils gaan terug naar hun Fair lady-concessie in de hoop voor het einde van het seizoen hun doel te behalen. Ondertussen krijgen de Ferals een grote tegenslag te verduren.
nl
03:40
Deadliest Catch
Johnathan zoekt naar een pot met gouden koningskrabben aan het einde van de regenboog. Kapitein Rip staat voor een medisch raadsel. En Keith werkt samen met Josh en Casey totdat John ingrijpt.
nl
04:25
The Last Alaskans
Met het invallen van de winter gaan Heimo en zijn dochter Krinn op kariboe jagen. Ashley en Tyler zijn herenigd en proberen hun blokhut af te bouwen voordat de kou invalt.
nl
05:10
Wheeler Dealers
Mike vindt een Volvo 850 T-5R uit 1995. De motor heeft wel veel aandacht nodig. Ook vinden ze een stationwagen die voor races gebruikt kan worden.
nl
06:00
How Do They Do It?
Centraal staan het opruimen van afval in Venetië, het maken van laarzen met schapenvacht en hoe algen als gezondheidssupplementen kunnen dienen.
nl
06:25
The Repair Shop
Glas-in-loodexpert Matthew Nickels restaureert onderdelen van ramen van een oud theater. Ondertussen gaan twee leden van het team aan de slag met de restauratie van een klok die gemaakt is van een vliegtuigpropeller.
nl
07:10
Salvage Hunters
Drew reist naar België om antiek in te kopen. Hij bezoekt de antiekmarkt van Tongeren en ontmoet een bekende handelaar die in een enorm kasteel woont.
nl
07:55
Wheeler Dealers
Mike ziet een spotgoedkope supercar: een Maserati 4200GT voor minder dan 10.000 pond. Onder de motorkap ligt een Ferrari V8, maar de vraag is of Elvis de mogelijk dure problemen met de versnellingsbak en de koppeling kan oplossen.
nl
08:45
Wheeler Dealers
Mike en Elvis kopen een Silver Spirit die er verouderd uitziet.
nl
09:35
Mighty Truckers
Het truckersbestaan is vaak zwaar, onder andere door de lange dagen, zware ladingen en drukke wegen. Truckers uit Duitsland, Italië en Nederland worden tijdens hun werk gevolgd.
nl
10:25
Outback Truckers
Nick en Jo worden geconfronteerd met zware omstandigheden in de door extreme droogte getroffen Kimberly-regio. Ondertussen maakt Yogi een kostbare fout tijdens een wekenlange expeditie.
nl
11:15
Marvellous Machines With Tony Robinson
Tony Robinson ontdekt machines die heldendaden verrichten, van een voertuig dat de start- en landingsbanen van luchthavens veilig maakt tot atoomklokken die de meest nauwkeurige tijd aangeven.
nl
12:05
Abandoned Engineering
Een blik op een luxeresort in Argentinië dat een ontmoetingsplaats werd voor nazi's, een Grieks paleis boven een Mexicaanse stad, een machtig Frans fort dat Verdun beschermde en een voormalig hotel op Hawaï waar Hollywoodsterren vertoefden.
nl
12:55
Frank Gaat Voor Goud
Frank gaat met de politie op pad die zich richt op 'goudcriminaliteit'.
nl
13:45
Frank Gaat Voor Goud
De bekende acteur Frank Lammers verkent in Australië de fascinerende wereld van goudzoekers, van de uitgestrekte outback tot afgelegen, onverkende gebieden.
nl
14:35
Gold Rush: Parker's Trail
Parker reist door de legendarische goudvelden van Australië op zoek naar een nieuwe concessie. Tijdens zijn zoektocht ontdekt hij de grootste goudklompen die hij ooit heeft gezien.
nl
15:30
Gold Rush: Parker's Trail
Parker Schnabel reist naar Zuid-Amerika. In de voetsporen van de Inca's door Peru en Bolivia vecht Parker door jungles en hoge bergvlaktes op zoek naar een mijnclaim van honderd miljoen dollar.
nl
16:30
Gold Rush: Parker's Trail
Parker gaat naar het Madre Di Dios mijndistrict, waar hij veel goud opschept uit de rivieroever.
nl
17:30
Homestead Rescue
In Montana helpen de Raneys een alleenstaande vader op een homestead in een kloof. Marty en Misty werken tegen de klippen op om de problemen met steenlawines en beren op te lossen.
nl
19:30
The Repair Shop
Glas-in-loodexpert Matthew Nickels restaureert onderdelen van ramen van een oud theater. Ondertussen gaan twee leden van het team aan de slag met de restauratie van een klok die gemaakt is van een vliegtuigpropeller.
nl
20:30
Crimes Gone Viral
Een zwaar bewapende man probeert een bar te overvallen, maar een van de klanten laat zich niet bedreigen. Ondertussen zet de politie een gevaarlijke achtervolging in wanneer een stel winkeldieven in een auto proberen te vluchten.
nl
21:00
Crimes Gone Viral
Een vreemde man steelt een auto waar twee kinderen in zitten, maar een van de kinderen vecht terug. Ook is er aandacht voor een dapper twaalfjarig meisje, die een vrouw te lijf gaat wanneer die haar broertje probeert te ontvoeren.
nl
21:30
Car Pound Cops: Give Me My Car Back!
Gespecialiseerde autobergingsbedrijven hebben als taak om illegale, onveilige, ongeregistreerde en onverzekerde auto's van de weg te halen en de kosten op de eigenaren te verhalen.
nl
22:30
Car Pound Cops: Give Me My Car Back!
Takelwagenchauffeur Matt gaat naar een huis in Northampton waar zes gestolen motoren zijn teruggevonden, waaronder een gloednieuwe KTM. Voordat hij de motoren op zijn wagen laadt, maakt hij foto's.
nl