Discovery

Discovery

Discovery is hét mannenmerk bij uitstek. Het vertelt de verhalen van mensen die voortdurend hun grenzen verleggen en doorgaan waar anderen stoppen. Pioniers die baanbrekende uitvindingen doen, onvoorstelbare reizen maken of werk doen waar alleen de meest gedreven personen voor in aanmerking komen. Discovery staat voor ‘Intelligent Entertainment’: voor programma’s die ons inspireren, onze verbeelding tot leven brengen en stof geven tot praten. Met het verleggen van hun grenzen maken de heldhaftige pioniers niet alleen hun eigen wereld groter, maar ook dat van jou, de kijker. Iedere dag opnieuw.

Netherlands

TV guide - Tuesday, 30/04/24

00:30
Cops on the Rock
Douanebeambten vissen blokken hasj uit zee die door drugsdealers zijn gedropt en verbranden ze. Afgedankte jerrycans van smokkelaars spoelen aan op een strand, en agenten houden een auto aan die volgeladen is met extra brandstof.
nl
01:30
Border Control: Spain
Een van de 70 strategisch gelegen controlestations identificeert een verdacht schip dat opvalt door een aantal vreemde manoeuvres. De douane probeert de boot te stoppen. Ondertussen wordt een container doorzocht in de haven.
nl
02:00
Gold Rush: White Water
Na een recordvondst weet Dustin dat er nog veel meer van die zes-ounce klompjes binnen handbereik liggen. Om die levensveranderende klompjes te bereiken, moeten ze hun grootste technische prestatie tot nu toe leveren.
nl
02:50
America's Backyard Gold
Dave Turin laat kijkers zien waar en hoe ze goud kunnen vinden in de Mojave. Van traditionele droogwastechnieken en een oude Spaanse methode waarbij een deken wordt gebruikt tot een moderne goudzoeker die zijn vertrouwde stofzuiger gebruikt.
nl
03:40
Deadliest Catch
Jake en zijn nichtje zetten potten uit in dezelfde wateren waar hun voorvader in 1930 viste. Johnathan dreigt zijn hele vangst te verliezen. En Josh experimenteert met lichtgevende stokjes om krabben aan te trekken in diep water.
nl
04:25
The Last Alaskans
De bewoners vullen hun rookschuren voor de winter invalt. De Seldens helpen Tyler met de eland die hij geschoten heeft. Heimo en Charlie vrezen dat ze niet genoeg vlees hebben.
nl
05:10
Wheeler Dealers
Mike vindt een zeldzame Alfa Romeo 164L uit 1991. Hij is helemaal weg van de auto, hoewel Ant er zijn handen vol aan heeft. De carrosserie is perfect, maar de motor lekt.
nl
06:00
How Do They Do It?
Het productieproces van canvas en tofu komt aan bod, en er wordt getoond hoe flessen gerecycled worden.
nl
06:25
Barnwood Builders
Het team herbouwt een blokhut in Charleston in West Virginia, Mark Bowe bezoekt een adembenemende trouwlocatie in Alabama en een bouwer gebruikt vloerplanken om meubels te maken.
nl
07:10
Barnwood Builders
Het team redt een prachtige blokhut voor een sheriff die wil terugkeren naar zijn familieboerderij in West Virginia. En Mark bezoekt in Alabama een blokhut aan een meer.
nl
07:55
The Repair Shop
Grammofoonexpert Tim Weeks renoveert een klassieke platenspeler die betere tijden heeft gekend. Ondertussen wordt een honderd jaar oude schrijfmachine in oude glorie hersteld, en werken twee teamleden aan de restauratie van een kinderschommelstoel.
nl
08:45
Salvage Hunters
Drew kijkt rond op de Ripley Castle Commodity Fair. In Newcastle bezoekt hij een meubelhandelaar die is gespecialiseerd in designartikelen uit het midden van de twintigste eeuw. Ten slotte inspecteren Drew en Tee een kunstcollectie in Hastings.
nl
09:35
Richard Hammond's Workshop
Richard wil een groot project binnenhalen; de restauratie van een zeldzame Porsche 356 uit de jaren 50. En het team gaat op Silverstone op zoek naar glorieuze overwinningen.
nl
10:25
Flipping Bangers
Monteurs Will en Gus gaan op zoek naar iconische Britse sportwagens voor onder de £1000. Ze vinden een klassieke MG F om op te knappen, maar de auto heeft veel kleine problemen.
nl
11:15
Salvage Hunters: Classic Cars
Drew wil een zeer zeldzame Renault 5 Gordini transformeren tot de beste hatchback die er te krijgen is. Gespecialiseerde Renault-monteurs zorgen voor een perfecte restauratie.
nl
12:05
Gold Rush
Om zijn goud te verdubbelen, gokt Tony op een groep groentjes voor de nachtdienst. Freds bemanningslid raakt gewond bij een bizar ongeluk. De Claytons laten een in elkaar geslagen transportband herrijzen om de goudproductie te verhogen.
nl
12:55
Gold Rush
Parker opent de eerste bezuiniging op zijn eigendom in Alaska met een groep mijnwerkers die hij via social media heeft gevonden. Tony krijgt te maken met een technische ramp wanneer een dijk doorbreekt.
nl
13:45
The Island with Bear Grylls
Vanaf het allereerste begin worden de mannen geconfronteerd met een strijd op leven en dood, terwijl de felle stromingen van de Stille Oceaan Bear dwingen om hen 75 meter van het eiland te droppen.
nl
14:35
Deadliest Catch
Keith zoekt meedogenloos naar de verloren potten van de Tovenaar, waarbij hij gekarteld ijs trotseert. Een bemanningslid offert zijn leven op, en Wild Bill gooit de Summer Bay omver.
nl
16:30
Fast N' Loud
Richard geeft de Monkeys een nieuw project: een Mercury Comet uit 1974 in een lelijke groene kleur. Dit was de eerste auto die Richard ooit heeft gekocht, toen hij nog op school zat.
nl
17:30
Fast N' Loud
Aaron houdt ermee op net wanneer Richard akkoord gaat met een strijd met Big Chief van Street Outlaws. De Monkeys moeten nu zelf een racewagen bouwen.
nl
18:30
Wheeler Dealers
Mike vindt een VW Corrado G60 uit 1992 die vol zit met extra's.
nl
19:30
The Repair Shop
Klokkenmaker Steve herstelt een klok met drie wijzerplaten die veertig jaar in een donkere schuur heeft gestaan. Ondertussen werkt het team samen om een geliefd kunstobject en een versleten driewieler te restaureren.
nl
20:30
Marvellous Machines With Tony Robinson
Tony Robinson ontmoet machtige machines die zwaar tillen, van een voertuig dat superjachten uit het water haalt tot een mechanisch monster dat bruggen bouwt.
nl
21:30
Abandoned Engineering
Serie over bijzondere bouwkundige objecten die in verval zijn geraakt. Experts bespreken het ontwerp van de gebouwen, die in sommige gevallen een tweede leven hebben gekregen.
nl
22:30
Wheeler Dealers
Autoverkoper Mike Brewer is terug in het Verenigd Koninkrijk. Samen met monteur Marc 'Elvis' Priestly probeert hij iconische auto's te vinden en te restaureren om ze met winst te verkopen.
nl
23:30
Wheeler Dealers
Mike legt zijn handen op een zeldzame Datsun 240Z, het Japanse antwoord op de MGB GT. Edd zal de slome, automatische transmissie moeten inruilen voor een versnellingsbak om een beetje winst te kunnen maken.
nl

TV guide - Wednesday, 01/05/24

00:30
Cops on the Rock
De drugseenheid arresteert in alle vroegte een arbeider die op zijn brommer vanuit Spanje de grens over reist. En het belooft een zware dag te worden voor de agenten in opleiding wanneer ze een pepperspray-training krijgen.
nl
01:30
Border Control: Spain
De douanebeambten vinden op het vliegveld in Madrid een pakket met 300 gram cocaïne. In de haven van Tarifa komen de beambten een verdacht voertuig tegen dat mogelijk gestolen is.
nl
02:00
Marvellous Machines With Tony Robinson
Tony Robinson ontmoet machtige machines die zwaar tillen, van een voertuig dat superjachten uit het water haalt tot een mechanisch monster dat bruggen bouwt.
nl
02:50
Abandoned Engineering
Serie over bijzondere bouwkundige objecten die in verval zijn geraakt. Experts bespreken het ontwerp van de gebouwen, die in sommige gevallen een tweede leven hebben gekregen.
nl
03:40
Deadliest Catch
Wanneer een vrachtschip Jake's fuiklijnen kapot trekt, moet de bemanning de fuiken opvissen. Rip helpt Johnathan krabrijke wateren te vinden, maar dat levert hem een kapot motorblok op.
nl
04:25
The Last Alaskans
In de winter trekken de bewoners van Alaska er graag op uit. De geringe sneeuwval is helaas een spelbreker. De sneeuwscooters en hondensleeën staan noodgedwongen stil.
nl
05:10
Wheeler Dealers
Autohandelaar Mike Brewer vindt een Golf GTI, een van de bekendste wagens uit de jaren tachtig. Hij brengt de wagen naar Ant, maar die moet veel werk verrichten.
nl
06:00
How Do They Do It?
Hoe imkers bijen houden, hoe driewielers worden gebouwd en hoe kogelvrije kleding werkt.
nl
06:25
Barnwood Builders
Het team neemt een week vrij om in hun eigen achtertuin meubels te maken, bomen te snoeien en bloemen te planten. Mark Bowe bezoekt de voltooide Catskill Cabin in New York.
nl
07:10
Barnwood Builders
De ene helft van het team bouwt een jachthut op een afgelegen plek in Georgia, terwijl de andere helft in West Virginia een blokhut van voor de Burgeroorlog ontmantelt.
nl
07:55
The Repair Shop
Speelgoedexperts Amanda en Julie proberen twee dierbare teddyberen op delicate wijze te herstellen. Ondertussen restaureert het team een modelstoomauto, en wordt een victoriaanse lampenvoet in oude glorie hersteld.
nl
08:45
Salvage Hunters
Drew en Tee maken een roadtrip in Hongarije. In Boedapest bezoeken ze een van de grootste antiekmarkten van het land. Later graven ze schatten op in een voormalige communistische fabriek.
nl
09:35
Flipping Bangers
De vaardigheden en het geduld van monteurs Will en Gus worden op de proef gesteld bij het opknappen van een Fiat 126 met veel problemen. Kunnen ze winst maken op hun investering?
nl
10:25
Flipping Bangers
Automontuers Gus en Will repareren een beroemde kleine auto: een Citroën 2CV uit 1989.
nl
11:15
Salvage Hunters: Classic Cars
Drew geeft een auto van het type dat zijn eerste auto was een moderne make-over. Hij is van mening dat de voormalige Royal Mail-bestelbus een zeer betaalbare klassieker is.
nl
12:05
Gold Rush
De bemanning van Parker neemt een nieuw project aan in Klondike. Fred neemt het op tegen zijn zoon als de graafmachine kapot gaat. Tony verliest binnen enkele minuten zijn twee grootste bulldozers.
nl
12:55
Gold Rush
De goudzoekers van de Yukon zetten weer alles op het spel voor het felbegeerde goud. De inzet is hoger dan ooit, met nieuwe mijnwerkers, nieuwe concessies en nieuw materieel.
nl
13:45
The Island with Bear Grylls
De mannen staan recht tegenover een levensgevaarlijk roofdier. Ze raken zo langzamerhand uitgeput door de honger en dat is niet bevorderlijk voor de sfeer. Er ontstaat ruzie en verdeeldheid in het kamp.
nl
14:35
Deadliest Catch
Sig is op jacht naar de invasieve Russische koningskrab in Noorwegen, en Jake neemt een hypotheek op zijn geliefde Saga. Ondertussen herenigt Josh zich met een verloren Harris-broer.
nl
16:30
Fast N' Loud
Aaron probeert zijn BMW op tijd af te krijgen voor de race tegen de Street Outlaws. De Challenger crasht tijdens de laatste test.
nl
17:30
Fast N' Loud
De garage gaat een nieuw tijdperk in. Voor hun eerste grote klus zonder Aaron krijgen de Monkeys de opdracht om een Chevy P30 Step Van uit 1973 om te bouwen tot een unieke hotrod.
nl
18:30
Wheeler Dealers
Om de twintigste verjaardag van de serie te vieren restaureren Mike en Elvis een Ford Fiesta Mark 1.
nl
19:30
The Repair Shop
Keramiekexpert Kirsten gaat aan de slag met een prachtige Majolica-vaas met een gebroken deksel. Metaalbewerker Dominic restaureert een historisch naambord van een pub. Een man brengt een geliefd stuk speelgoed uit zijn kindertijd naar de werkplaats.
nl
20:30
Car Pound Cops: Give Me My Car Back!
De politie van Surrey wordt verrast wanneer een leerling-motorrijder een gevaarlijke wheelie maakt op de weg voor hem. Wanneer ze de motorrijder aanhouden, ontdekken ze nog meer overtredingen.
nl
21:30
Crimes Gone Viral
Een man spoedt zich naar huis wanneer hij erachter komt dat er ingebroken wordt. Hij probeert de twee inbrekers uit zijn woning te verjagen. En een vrouw en haar kind worden belaagd door een man die hun woning is binnengedrongen.
nl
22:00
Crimes Gone Viral
Een losgeslagen vrouwelijke chauffeur scheurt met een gestolen camper door de straten, terwijl ze twee honden op schoot heeft. In een andere zaak komt een gemeenschap in opstand nadat een vrouw een zak met puppy's in een afvalbak dumpt.
nl
22:30
Wheeler Dealers
Mike vindt een VW Corrado G60 uit 1992 die vol zit met extra's.
nl