Discovery

Discovery

Discovery is hét mannenmerk bij uitstek. Het vertelt de verhalen van mensen die voortdurend hun grenzen verleggen en doorgaan waar anderen stoppen. Pioniers die baanbrekende uitvindingen doen, onvoorstelbare reizen maken of werk doen waar alleen de meest gedreven personen voor in aanmerking komen. Discovery staat voor ‘Intelligent Entertainment’: voor programma’s die ons inspireren, onze verbeelding tot leven brengen en stof geven tot praten. Met het verleggen van hun grenzen maken de heldhaftige pioniers niet alleen hun eigen wereld groter, maar ook dat van jou, de kijker. Iedere dag opnieuw.

Netherlands

TV guide - Thursday, 25/04/24

00:30
Traffic Cops
De politie van Derbyshire behandelt jaarlijks ongeveer driehonderdvijftig dodelijke aanrijdingen.
nl
01:30
Border Control: Spain
Cristina Molano en haar collega's inspecteren een verdacht busje in de haven van Barcelona. De chauffeur beweert souvenirs te hebben gehaald voor familie en vrienden, maar er liggen ook valse merkartikelen in zijn bus.
nl
02:00
Car Pound Cops: Give Me My Car Back!
Amber helpt vrachtwagenchauffeur Edward uitzoeken waarom zijn vrachtwagen bij het voertuigpark is beland. Ashley krijgt de opdracht een voertuig terug te vinden dat mogelijk betrokken was bij een misdaad.
nl
02:50
Crimes Gone Viral
Een zwaar bewapende man probeert een bar te overvallen, maar een van de klanten laat zich niet bedreigen. Ondertussen zet de politie een gevaarlijke achtervolging in wanneer een stel winkeldieven in een auto proberen te vluchten.
nl
03:15
Crimes Gone Viral
Een vreemde man steelt een auto waar twee kinderen in zitten, maar een van de kinderen vecht terug. Ook is er aandacht voor een dapper twaalfjarig meisje, die een vrouw te lijf gaat wanneer die haar broertje probeert te ontvoeren.
nl
03:40
Deadliest Catch
Shyanne ontdekt een serieus lek in de Saga, en Jake en de bemanning moeten zich haasten om te voorkomen dat het schip kapseist. En in Noorwegen vist Sig op de westelijke grens van Russisch gebied.
nl
04:25
The Last Alaskans
Als boven de poolcirkel de zomer ten einde loopt, trekt Heimo eropuit om op kariboe te jagen. Ashley neemt afscheid van Tyler en Dustin, die de rivier op gaan om vallen te zetten en op bont te jagen.
nl
05:10
Wheeler Dealers
Mike en Ant nemen de tijd om vragen van fans te beantwoorden van over de gehele wereld.
nl
06:00
How Do They Do It?
Het productieproces van Applejack en miljarden batterijen komt aan bod. Ook wordt getoond hoe vliegtuigstoelen geproduceerd worden.
nl
06:25
Barnwood Builders
Het team bouwt een keuken in een blokhut nabij Alexandria, Virginia. Een 10 000 jaar oude mammoet maakt ook deel uit van het programma.
nl
07:10
Barnwood Builders
Mark Bowe uit West Virginia en zijn vakkundige team ontmantelen antieke schuren en blokhutten. De balken worden hergebruikt voor de bouw van unieke moderne woningen.
nl
07:55
The Repair Shop
Glas-in-loodexpert Matthew Nickels restaureert onderdelen van ramen van een oud theater. Ondertussen gaan twee leden van het team aan de slag met de restauratie van een klok die gemaakt is van een vliegtuigpropeller.
nl
08:45
Salvage Hunters
Drew onderzoekt een enorme collectie designmeubels uit de jaren negentig in een voormalige papierfabriek in West Yorkshire. Ook maakt hij een uitstapje naar de laatste kopergieterij in Middlesbrough, waar hij een bijzondere gietvorm vindt.
nl
09:35
Richard Hammond's Workshop
Richard gaat samen met het Cog-team karten om een coureur te selecteren voor het nieuwe raceteam. En de MGB GT-raceauto van The Smallest Cog maakt zijn debuut op de Prescott Hill Climb.
nl
10:25
Richard Hammond's Workshop
Richard heeft een bewapende klant die wil dat er spoed wordt gezet achter het werk aan zijn Bentley. En een slechte planning verkleint de kansen van The Smallest Cog op een autoshow.
nl
11:15
Salvage Hunters: Classic Cars
De restauratie van een Japanse auto is Drews kans om een eerbetoon te brengen aan een van zijn helden. Maar het werk valt stil als Paul de juiste onderdelen niet kan vinden.
nl
12:05
Gold Rush
Fred doet een verrassende goudvondst. Tony gebruikt een graafmachine om door permafrost te breken.
nl
12:55
Gold Rush
Parker gaat het gevecht aan met modderige grond. Fred ontdekt een nieuwe paystreak.
nl
13:45
The Island with Bear Grylls
De groep overleeft op een karig dieet van slakken en kokosnoten. Mike en Chris zijn bereid om nog meer risico's te nemen en gaan de strijd aan met de gevaarlijke getijstromen.
nl
14:35
Deadliest Catch
Jake neemt een groot risico bij het binnenvaren van de haven. Jonathan vraagt Wild Bill om hulp. Josh en Casey zetten dit seizoen hoog in op een diepe set aan de Russian Line.
nl
15:30
Deadliest Catch
De kapiteins haasten zich om een groter quotum te halen tijdens de zogenaamde Squall-pocalypse. Een storing in de Wizard zorgt ervoor dat Monte schulden maakt bij de Time Bandit. Josh en Casey overtreffen hun record van ongevallen aan boord.
nl
16:30
Fast N' Loud
Na een aantal moeilijke projecten besluit Richard Aaron en het team een leuk project cadeau te doen. Hij koopt een Camaro uit 1967 die op het chassis van een K5 gebouwd is.
nl
17:30
Fast N' Loud
De Monkeys renoveren voor Aaron een Chevy uit 1955 die Richard samen met andere auto's met een gezamenlijke waarde van $1 miljoen op een Barrett-Jackson-veiling wil verkopen.
nl
18:30
Wheeler Dealers
Autohandelaar Mike Brewer is terug in het Verenigd Koninkrijk. Waar hij de iconische Volvo 240 Torslanda opspoort.
nl
19:30
The Repair Shop
Matthew Boultwood probeert een stukje Britse militaire geschiedenis te herstellen: een ceremoniële legerhelm. Ondertussen wil een vrouw een schatkist laten restaureren voor haar kleindochter. Het team werkt aan het herstel van een speelgoedkonijn.
nl
20:30
Rust Valley Restorers
Het verhaal achter een Mercury Cougar uit 1967 van een klant inspireert Mike om helemaal los te gaan met de restauratie. Avery begint aan zijn moeders Model T uit 1926.
nl
21:30
Custom Carolina
Een Corvette-liefhebber vertrouwt erop dat Tommy iets moois kan maken van zijn Chevy Corvette uit 1967. Het team gaat aan de slag om de auto een complete metamorfose te geven.
nl
22:30
Wheeler Dealers
Mike tikt een Toyota Land Cruiser op de kop, maar de auto heeft maar vier versnellingen en redt het niet op de snelweg. Mike zal de auto op tijd af moeten krijgen voor een koper.
nl
23:30
Wheeler Dealers
Mike gaat voor de garage in Californië op zoek naar de MGA, een onontdekt pareltje en tevens broertje van de veel verkochte MGB.
nl

TV guide - Friday, 26/04/24

00:30
Cops on the Rock
Gerry Martinez en zijn eenheid arresteren een vermoedelijke drugsdealer voor cocaïnehandel. De verdachte behoort misschien tot een bende. Het team achtervolgt ook een passagier in Camp Bay die vluchtte voor een verkeerscontrole.
nl
01:30
Border Control: Spain
Op Madrid-Barajas Airport vervoert een passagier vogels uit Cuba zonder juiste documenten. Hij verklaart dat de bureaucratie rondom het proces hem vervelend leek, maar het blijkt een geval van illegale dierenhandel te zijn.
nl
02:00
Rust Valley Restorers
Het verhaal achter een Mercury Cougar uit 1967 van een klant inspireert Mike om helemaal los te gaan met de restauratie. Avery begint aan zijn moeders Model T uit 1926.
nl
02:50
Custom Carolina
Een Corvette-liefhebber vertrouwt erop dat Tommy iets moois kan maken van zijn Chevy Corvette uit 1967. Het team gaat aan de slag om de auto een complete metamorfose te geven.
nl
03:40
Deadliest Catch
Sig haast zich om thuis te komen voor de baby van Bairdi en Mandy. Shane komt vast te zitten in de baai wanneer een tyfoon de Cornelia Marie overvalt. En Rip krijgt te maken met een crisis wanneer een groentje bewusteloos in elkaar zakt.
nl
04:25
The Last Alaskans
De herfst is begonnen en Heimo en Edna verheugen zich op de komst van hun jongste dochter Krinn en hun kleinzoon Colby. Bob vindt bij thuiskomst een ongenodigde gast in zijn hut.
nl
05:10
Wheeler Dealers
Mike vindt een zeldzame Mercury Capri MK2 uit 1976 en gaat er meteen mee aan de slag. De wagen heeft nogal wat problemen en dat betekent veel werk voor Ant.
nl
06:00
How Do They Do It?
Hoe delft men nikkel en maken ze daar stuivers van? Hoe ontstaan bubbels in thee uit Taiwan? Hoe bouwen ze de sluisdeuren waarmee schepen heuvels kunnen beklimmen?
nl
06:25
Barnwood Builders
De bouwers gaan aan de slag met een huisje met een ongewoon ontwerp, genaamd Piece en Piece. De woning biedt de ene verrassing na de andere, maar heeft ook een ingenieuze uitvinding in petto.
nl
07:10
Barnwood Builders
Het team werkt aan het behoud van de hut die hun bedrijf heeft gered. Het vereist een reeks verrassende reparaties, maar als het klaar is, heeft Katherine de mooiste verrassing van allemaal.
nl
07:55
The Repair Shop
Houtrestaurateur Will werkt aan een bureau met een bijzondere familiegeschiedenis. Knuffelrestauratoren Julie en Amanda proberen een versleten speelgoedolifant weer tot leven te brengen. Klokkenmaker Steve repareert een complexe Franse klok.
nl
08:45
Salvage Hunters
Drew bezoekt een middeleeuwse kathedraal in Cambridgeshire, en treft hier een kerkbank van een grote Victoriaanse architect. Vervolgens verkent hij een luchtvaartmuseum, waar hij een bemanningsstoel uit de Tweede Wereldoorlog vindt.
nl
09:35
Richard Hammond's Workshop
Richard bedenkt een listig plan om een showauto te bouwen om op die manier meer klanten te trekken voor de garage. En accountant Kamla drukt Richard met zijn neus op de harde feiten.
nl
10:25
Richard Hammond's Workshop
Richards team maakt overuren om hun eerste grote project op tijd af te krijgen: een Alvis uit de jaren 50. En ze staan onder druk om hun MGB-racewagen klaar te maken voor wedstrijden.
nl
11:15
Salvage Hunters: Classic Cars
Een klassieke Fiat 124 Spider-racewagen biedt het duo de kans om een oude racedroom te vervullen. Maar de auto heeft een krap interieur en Drew vindt de groene kleur niet mooi.
nl
12:05
Gold Rush
Parker zet Sluicifer in om de enorme Bear Cut aan te pakken. Fred staat voor financiële problemen.
nl
12:55
Gold Rush
De goudzoekers van de Yukon zetten weer alles op het spel voor het felbegeerde goud. De inzet is hoger dan ooit, met nieuwe mijnwerkers, nieuwe concessies en nieuw materieel.
nl
13:45
The Island with Bear Grylls
Wanneer de mannen de vierde week op het eiland ingaan, wordt de groep geplaagd door honger en verdeeldheid. Ze kiezen een eilandleider, maar niet iedereen staat achter de keuze.
nl
14:35
Deadliest Catch
Een poolstorm blaast op de vloot af terwijl Sig zich in diepe wateren waagt waarop hij in zeventien jaar niet heeft gevist. Johnathan stuurt de Time Bandit in golven van dertig voet in een hagelgebaar dat Mary naar Rusland rent.
nl
15:30
Deadliest Catch
Josh en Casey volgen een tip van een onbekende visser naar onbekende wateren. Johnathan vreest het ergste als Freddy landt in de ijzige Beringzee. Op de Wizard tart kapitein Keith het lot in krabuitrusting aan de rand van het ijs.
nl
16:30
Fast N' Loud
Er zijn nog problemen met de Chevy uit 1955 waardoor Richard hem niet kan meenemen naar de veiling waar hij auto's met een gezamenlijke waarde van $1 miljoen wil verkopen.
nl
17:30
Fast N' Loud
Aaron gaat een weddenschap met Richard aan dat hij een El Camino uit 1980 in drie weken af kan krijgen in plaats van vier. Hij weet zeker dat hij het zal kunnen doen, door de grote hoeveelheid onderdelen die beschikbaar zijn op de markt.
nl
18:30
Wheeler Dealers
Autohandelaar Mike Brewer is terug in het Verenigd Koninkrijk. Samen met monteur Marc Elvis Priestley moeten ze iconische auto's vinden en restaureren om te verkopen en winst te maken.
nl
19:30
The Repair Shop
Grammofoonexpert Tim Weeks renoveert een klassieke platenspeler die betere tijden heeft gekend. Ondertussen wordt een honderd jaar oude schrijfmachine in oude glorie hersteld, en werken twee teamleden aan de restauratie van een kinderschommelstoel.
nl
20:30
Outback Opal Hunters
De Blacklighters worden getroffen door dubbele tegenspoed. De Bushmen worden overvallen door een beslissing van de overheid om duizenden opaalconcessies te sluiten.
nl
21:30
Aussie Gold Hunters
De Gold Devils gaan terug naar hun Fair lady-concessie in de hoop voor het einde van het seizoen hun doel te behalen. Ondertussen krijgen de Ferals een grote tegenslag te verduren.
nl
22:30
Gold Rush: White Water
De mijnwerkers zijn van slag door het verlies van de legendarische goudzoeker Dakota Fred Hurt. Terwijl ze Freds nalatenschap voortzetten, wordt hun vastberadenheid beloond met een recordbrekende ontdekking.
nl