Stingray Classica

Stingray Classica

Stingray Classica (formerly Classica or Unitel Classica) is a television channel devoted to classical music, opera, ballet and jazz

TV guide - Monday, 22/04/24

00:00
Von Weber: Der Freischutz
Een unieke productie van 'Der Freischütz' van Carl Maria von Weber ter ere van het tweehonderdjarig bestaan van zowel het stuk als het Konzerthaus Berlin. Christoph Eschenbach dirigeert het Konzerthausorchester Berlin en het Rundfunkchor Berlin.
nl
02:18
Summer Night Music
Artiesten van over de hele wereld spelen hun favoriete 'Love Songs' op een evenement waar klassiek, jazz en wereldmuziek samenkomen. Het concert is bedoeld voor een breed publiek.
nl
04:49
J. S. Bach - Muziek voor luit
Franse luitist Thomas Dunford speelt verschillende werken van Bach in het Concertgebouw te Brugge.
nl
05:51
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Bach - Cellosuite nr. 1 in G majeur, BWV 1007
In de Bartholomeuskerk in het Duitse Dornheim, waar componist Johann Sebastian Bach met zijn eerste vrouw Maria Barbara trouwde, speelt de bekende Nederlandse cellist Anner Bijlsma diens 'Cellosuite nr. 1'.
nl
06:24
J. S. Bach: Hohe Messe, BWV 232
Herbert Blomstedt geeft voor de laatste keer leiding aan het Gewandhausorchester en Kammerchor tijdens het Bachfest te Leipzig. Na zeven succesvolle jaren zwaait de maestro af met een uitvoering van J. S. Bachs Hohe Messe in b-klein (BWV 232).
nl
08:22
Durufle: Requiem
Het koor van St John's College speelt het beste stuk van de Franse componist Maurice Durufle.
nl
09:23
CMIM Piano 2021
De Russische pianist Alexey Trushechkin voert J. S. Bachs Prelude en fuga in C-groot, Joseph Haydns Pianosonate nr. 31 in As-groot. Dit recital werd opgenomen in de Grote Zaal van het Conservatorium van Moskou P. I. Tsjaikovski, Rusland.
nl
10:05
Wie heeft de Boléro van Maurice Ravel gestolen?
Een onderzoek naar misschien wel een van de meest gespeelde muziekstukken ter wereld. Een fenomenaal succes, dat leidt tot vele covers, vragen over rechten en juridische geschillen.
nl
11:05
Vocaal werk van Monteverdi, Frescobaldi e. a
Marina De Liso, Roberto Loreggian en Nicola Dal Maso presenteren een programma met vocaal werk.
nl
11:39
Brahms/Schönberg - 1. Klavierquartett, Op. 25
Het Berliner Philharmoniker treedt tijdens het Europaconcert in 2004 op met een combinatie. Sir Simon Rattle dirigeert en Daniel Barenboim voert Brahms' 'Pianoconcert Nr. 1' en Schoenbergs arrangement van Brahms' 'Pianokwartet Nr. 1' uit op de piano.
nl
12:23
Bach: Brandenburgs Concert Nr. 2
Gottfried von der Goltz dirigeert het Freiburger Barokorchester tijdens een uitvoering van Bachs tweede Brandenburgse concert, dat hij voor de clarino schreef. Bach droeg zijn Brandenburgse concerten op aan de Markgraaf van Brandenburg.
nl
12:35
Nino Rota - I due timidi
Twee korte opera's van Nino Rota waren te zien op het Reate Festival 2017 in Rieti, Italië. Hij werd beschouwd als een muzikaal wonderkind en was bekend bij beroemde regisseurs als Federico Fellini, Francis Ford Coppola en Luchino Visconti.
nl
13:39
Shostakovich: Chamber Symphony Op. 110a
Het Casco Phil, het Belgische kamermuziekorkest, speelt Sjostakovitsj' Kamersymfonie op. 110a onder leiding van Benjamin Haemhouts. Het werk is een bewerking van Sjostakovitsj '8ste strijkkwartet door Rudolf Barschai.
nl
14:04
Europakonzert 2011: Madrid
Naar aanleiding van haar verjaardag speelt het Berliner Philharmoniker samen met Juan Manuel Cañizares het Europaconcert in 2011 in Madrid, onder leiding van Sir Simon Rattle. Op het programma staan werken van o.a. Rodrigo, Chabrier en Rachmaninoff.
nl
15:45
Tsjaikovski - Symfonie nr. 4 in f-klein, Op. 36
Het muzikale collectief Les Dissonances voert Tsjaikovski's 'Symfonie Nr.4 in F-klein, Op.36' uit.
nl
16:34
Liszt Mosaics- II
Dit dansconcert, uitgevoerd in de talen van zowel muziek als beweging, bevat, naast werken van Liszt, enkele van de beste stukken van de nationale romantiek van Hongarije die hen hebben geïnspireerd.
nl
17:57
The Singapore Concert
Het Berliner Philharmoniker en chefdirigent Sir Simon Rattle voeren Mahlers 'Symfonie Nr. 1' uit in een optreden in Singapore. Mahlers compositie die de bijnaam 'De Reus' meekreeg, neemt het publiek mee in een grote symfonische wereld van geluid.
nl
19:41
Legato - Marc-André Hamelin, un portrait
Deze serie laat het publiek kennismaken met de meest fascinerende musici van deze nieuwe generatie, hun speelstijl, hun werkwijze en hun eigenaardigheden. Elke aflevering focust op een bepaalde pianist en een bepaald element van het beroep.
nl
20:11
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Nicolai, die lustigen Weiber von Windsor
Christian Zacharias dirigeert het koor en orkest van de Opéra Royal de Liege in een uitvoering van Nicolai's opera 'Die lustigen Weiber von Windsor'. Solisten zijn Franz Hawlata, Anneke Luyten, Werner Van Mechelen, Sabina Willeit en Laurent Kubla.
nl
23:04
Discovering Masterpieces - Stravinsky, Le sacre du printemps
De Berliner Philharmoniker, met Bernard Haitink, voert Stravinsky's 'The Rite of Spring' uit.
nl
23:22
Bach: Brandenburgs Concert Nr. 2
Gottfried von der Goltz dirigeert het Freiburger Barokorchester tijdens een uitvoering van Bachs tweede Brandenburgse concert, dat hij voor de clarino schreef. Bach droeg zijn Brandenburgse concerten op aan de Markgraaf van Brandenburg.
nl
23:34
IVC 2021
De 54e editie van de International Vocal Competition vond plaats van 16 tot 21 november 2021 in 's-Hertogenbosch. Dit jaar was het thema duetten van zangers onder begeleiding van pianisten.
nl

TV guide - Tuesday, 23/04/24

00:00
Massenet - Don Quichot
De opera Don Quichot van Jules Massenet (1842-1912) door het koor en symfonieorkest van De Munt, Brussel. De muzikale leiding is in handen van dirigent Marc Minkowski.
nl
01:56
Waldbühne 2004: Tchaikovsky Night
Chef Sir Simon Rattle wordt vergezeld door de toen 22-jarige Chinese pianist Lang Lang, die het publiek trakteert op uitvoering van Tsjaikovski's eerste pianoconcert. Verder op het programma: de tweede akte van Tsjaikovski's 'Notenkraker'.
nl
03:37
Rocamadour: La Sportelle zingt Motetten
De Franse sopraan Laetitia Corcelle leidt haar vocaal ensemble La Sportelle voor een uitvoering van sacrale muziek en motetten in de sfeervolle middeleeuwse Basilique Saint-Sauveur.
nl
04:32
Europakonzert 1997 Versailles
Naar aanleiding van haar verjaardag speelt het Berliner Philharmoniker in 1997 onder leiding van Daniel Barenboim het Europaconcert in Versailles. Op het gevarieerde programma staan werken van onder anderen Mozart, Ravel en Beethoven.
nl
05:00
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Mozart - Pianoconcert Nr. 19, KV 459
Tijdens dit concert werd Mozarts 'Pianoconcert Nr. 19, KV 459' gespeeld. David Zinman dirigeert het Deutsche Kammerphilharmonie met solist Radu Lupu. De opname werd gemaakt in de Kaisersaal van de Residenz München.
nl
06:33
Rossini: Petite messe solennelle
Riccardo Chailly dirigeert het Gewandhausorchester Leipzig, Gewandhauschor en Chor der Oper Leipzig in de uitvoering van Rossini's 'Petitie Messe Solennelle'. De solisten zijn Alexandrina Pendatchanska, Manuela Custer, Stefano Secco en Mirco Palazzi.
nl
07:58
J. S. Bach - Aria's, solo's en duetten
Bariton Matthias Goerne werkt samen met violist Vilde Frang, cellist Nicolas Altstaedt, fluitist Stathis Karapanos en klavecinist Michaela Hasselt in dit programma met muziek van J. S. Bach. Hij zingt diverse baritonaria's.
nl
09:00
CMIM Piano 2021
Marcel Tadokoro voert onder meer werken uit van Burge, Bach, Brahms en Chopin tijdens de finales van de Piano-editie van het Concours Musical International de Montréal. Dit recital werd opgenomen in Studio 1 van Flagey in Brussel, België.
nl
09:52
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
10:00
Mahler - Symfonie Nr. 6
De Berliner Philharmoniker speelt in dit concert de zesde symfonie van Gustav Mahler.
nl
11:41
Fiesta del Tango
Voor het publiek in de beroemde balzaal El Palacio in Buenos Aires begon het jaar 2012 met tangoritmes en Argentijnse volksmuziek. Deze feestelijke uitzending opent met een tangovoorstelling van danspartners Eduardo en Gloria.
nl
13:03
Modena: The Belcanto School
Modena en zijn operatraditie, afgeleid van een lange geschiedenis met wortels in de volkscultuur van het gebied, bevinden zich in de regio met de hoogste concentratie operahuizen ter wereld.
nl
13:28
Schubert - Vier Impromptu's, Op. 90 - I
Roberto Prosseda (1975) speelt Mozarts Pianosonate Nr. 5 (KV. 283) en vier Impromptu's, Op. 90 van Franz Schubert. Het concert eindigt met een uitvoering van Chopins virtuoze Ballade Nr. 4, Op. 52.
nl
13:38
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:00
Caresana, Ziani, Scarlatti - Settimana Santa
Muziekconcert van het jonge topensemble L'Escadron Volant de la Reine tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht 2019. In hun programma voor de 'Goede Week' staan onder meer een sonate van Ziani, een motet van Caresana en een dialoog van Nola centraal.
nl
15:04
Glass: Concert voor twee piano's
Als onderdeel van een nieuwe samenwerking met de beroemde componist Philip Glass, brengen de Franse pianisten Katia en Marielle Labèque de Europese première van Glass' Concerto for Two Pianos met het Orchestre de Paris.
nl
16:24
Rachmaninoff - Symfonie Nr. 2, Op. 27
De Berliner Philharmoniker speelt 'tweede symfonie opus 27' van Sergei Wassiljewitsch Rachmaninow.
nl
17:29
Opera Sing Along
Een muzikaal programma waarin de kijkers kunnen meezingen met allerlei operahits. Te gast zijn onder andere Francis van Broekhuizen, Laetitia Gerards, Raoul Steffani en Marco Bakker.
nl
18:37
Bach
Een uitvoering van Bachs laatste drie Brandenburgse concerten. In het vierde concert heeft de viool een bijzonder virtuoze partij, het vijfde concert maakt gebruik van een kamermuziekbezetting en in het zesde concert staan twee altviolen centraal.
nl
19:30
Villa-Lobos: Strijkkwartetten
Quarteto Radamés Gnattali speelt Heitor Villa-Lobos' Strijkkwartet nr. 1 in het Palácio do Catete in Rio de Janiero in Brazilië. Dit ensemble werd opgericht in 2006 en bestaat uit Carla Rincón, Francisco Roa, Fernando Thebaldi en Hugo Pilger.
nl
19:51
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Beethoven - Symfonie nr. 4 in Bes-groot, Op. 60
De Zwitserse dirigent Philippe Jordan en het Orchestre de l'Opéra national de Paris namen in 2014 en 2015 alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven op. In deze uitzending dirigeert Jordan Beethovens Symfonie nr. 4.
nl
21:10
Beethoven - Symfonie nr. 7 in A-groot, Op. 92
De Zwitserse dirigent Philippe Jordan en het Orchestre de l'Opéra national de Paris namen in 2014 en 2015 alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven op. In deze uitzending dirigeert Jordan Beethovens Symfonie nr. 7.
nl
21:55
Segatta - Ikone
La Piccola Orchestra Lumière en het Coro Filarmonico Trentino voeren het werk 'Ikone' van de Italiaanse hedendaagse componist en cellist Nicola Segatta uit. Het orkest neemt het publiek mee op een muzikale wereldreis.
nl
22:43
Maestra Baltica: Anu Tali Conducts Baltic Music
De Estlandse dirigent Anu Tali dirigeert het Münchener Kammerorchester tijdens de uitvoering van een Baltisch programma met het vioolconcert 'Tala gaisma' van de Let Peteris Vasks en het drieluik 'Action-Passion-Illusion' van de Est Erkki Sven Tüür.
nl