Stingray Classica

Stingray Classica

Stingray Classica (formerly Classica or Unitel Classica) is a television channel devoted to classical music, opera, ballet and jazz

TV guide - Tuesday, 30/04/24

00:00
Meyerbeer - Les Huguenots
De dramatische gebeurtenissen omtrent Bartholomeüsnacht, waarin ongeveer drieduizend protestanten werden vermoord door katholieken, is de context van deze historische 'grand opera' van Giacomo Meyerbeer.
nl
02:43
Waldbuhne 1999: A Romantic Opera Night
Een concert ter ere van Wagner en zijn meest iconische opvolger: Richard Strauss. In dit lyrische concert wordt de Berliner Philharmoniker gedirigeerd door James Levine, die meer dan veertig jaar de muzikaal leider van de Metropolitan Opera was.
nl
04:43
Mozart - Pianoconcert nr. 25 en Symfonie nr. 35
Stefano Conticello leidt het orkest van Teatro Comunale di Bologna in dit aan Wolfgang Amadeus Mozart gewijde concert. Het begint met de ouverture uit Mozarts geliefde opera Die Zauberflöte. Hierop volgt het Pianoconcert nr. 25 in C-groot, K. 503.
nl
05:45
Shchedrin's Double Concerto, Franck and Dvorák
Het Luzern Symfonie Orkest, onder leiding van Neeme Järvi, presenteert de wereldpremière van het nieuwe concerto voor cello, piano en orkest van Rodion Shchedrin. De solisten zijn Martha Argerich en Mischa Maisky.
nl
06:00
Mozart
Ivan Klánský is de solist in Mozarts Pianoconcert Nr. 20, KV. 466. Hij wordt bijgestaan door het Praags Kamerorkest onder leiding van Jiri Belohlávek. De uitvoering is opgenomen in het Waldstein Paleis in Praag.
nl
06:37
Beethoven Piano Concerto No. 1 & Symphony No. 2
Concertopname van de Argentijnse pianiste Martha Argerich Ludwig die Beethovens pianoconcert nr. 1 in C majeur, op. 15 speelt met het Luzern Festivalorkest en Beethovens Symfonie nr. 2 in D majeur, Op. 36.
nl
07:58
Evgeny Kissin at the Verbier Festival: Chopin, Schumann, Debussy, Scriabin
Evgeny Kissin, aan de piano, voert werken uit van Frédéric Chopin, Robert Schumann, Claude Debussy en Alexander Scriabin op het Verbier Festival.
nl
09:19
CMIM Piano 2021
Ji-Hyang Gwak voert Carl Vine's Pianosonate nr. 1, J.S. Bach's driestemmige Ricercar uit het Musikalisches Opfer, BWV 1079, en Franz Schuberts Nr. 2 in Es-groot uit tijdens de halve finale.
nl
10:02
Handel: Messiah, HWV 56
Het verhaal achter Händels bekendste werk 'Messiah', waarin het leven van Christus wordt geschetst. Een verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering. De componist schreef het oratorium in 1741 in een tijdsbestek van drie weken.
nl
11:35
Rossini: Petite messe solennelle
Riccardo Chailly dirigeert het Gewandhausorchester Leipzig, Gewandhauschor en Chor der Oper Leipzig in de uitvoering van Rossini's 'Petitie Messe Solennelle'. De solisten zijn Alexandrina Pendatchanska, Manuela Custer, Stefano Secco en Mirco Palazzi.
nl
13:01
Muziek uit Napels
Door de eeuwen heen heeft de Italiaanse stad Napels aangetoond over een bijzonder vruchtbaar klimaat te beschikken waar het artistieke vernieuwing betreft. Doordat muziekuitvoeringen in de kerkdienst een belangrijke rol speelden.
nl
13:13
Beethoven: Pianosonate Nr. 31, Op. 110
De pianist Daniel Barenboim speelt Ludwig van Beethovens 'Pianosonate Nr. 31, Op. 110' in het Palais Rasumofsky in Wenen.
nl
13:32
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:00
Napels, Klavierstad - Gaetano Greco
Voordat Porpora, Scarlatti en Pergolesi de Napolitaanse muziekscene regeerden, was er Gaetano Greco, een van de beste muziekleraren en componisten van zijn tijd. Andrea Buccarella, een jonge klavecinist uit Rome, speelt Greco's mooiste toccata's.
nl
15:01
Waldbühne 2002 - Night of the Encores
Onder luid gejuich en staande ovaties dirigeerde Mariss Jansons de Berliner Philharmoniker en gastsolist Vadim Repin (viool) tijdens een avond vol populaire toegiften.
nl
16:33
Bruckner: Symphonie nr. 7
Mariss Jansons dirigeert Anton Bruckners Symfonie nr. 7 in E majeur, in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam op 25 december 2012.
nl
17:43
Pianowerken van Skrjabin, Berg en Beethoven
De Italiaanse pianist Roberto Prosseda staat bijzonder in de belangstelling wegens zijn uitvoering van nieuw ontdekt pianowerk van Felix Mendelssohn. Bovendien wordt Prosseda zeer geprezen om zijn interpretaties.
nl
18:28
Schubert - Piano Trio No. 2, Op. 100, D. 929
Violiste Ester Hoppe, cellist Christian Poltéra en pianist Franscesco Piemontesi spelen Schuberts 'Pianotrio Nr. 2, Op. 100 (D. 929)' tijdens het Internationale Kamermuziek Festival in het Zwitserse Bellinzona in 2019.
nl
19:18
Frang, Schiff en Zimmermann spelen Mozart & Brahms
Violiste Vilde Frang, altvioliste Tabea Zimmermann en dirigent/pianist András Schiff spelen Mozarts 'Sinfonia Concertante voor viool en altviool', Schumanns 'Märchenbilder voor altviool en piano' en Brahms' 'Sonate Nr. 1 voor altviool en piano'.
nl
19:52
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Beethoven - Symfonie nr. 9 in d mineur, Op. 125
De Zwitserse dirigent Philippe Jordan en het Orchestre de l'Opéra national de Paris namen in 2014 en 2015 alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven op. In dit programma presenteert maestro Jordan de allerlaatste volledige symfonie: nr. 9.
nl
21:47
Historical and Hysterical Guide to the Orchestra
Informatieve reis door de tijd waarin de klank en historische context van diverse orkestinstrumenten door het komische klassieke duo Aleksey Igudesman en Hyung-ki Joo worden gepresenteerd.
nl
22:45
Heitor Villa-Lobos: Muziek voor Cello en Piano II
In deze zesdelige documentaire over het leven en het werk van de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos, neemt regisseur Liloye Boubli de kijker mee op een reis door het leven van deze legende van de Braziliaanse klassieke muziek.
nl
23:12
Classical: Next 2019
Trio Zukan is als combinatie van drie instrumenten ontstaan waarvoor nog geen repertoire beschikbaar was. In dit concert brengt het trio, dat een grote speler is binnen de moderne klassieke muziekscene van het Baskenland, diverse werken ten gehore.
nl
23:49
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl

TV guide - Wednesday, 01/05/24

00:00
Donizetti - Don Pasquale
Frédéric Chaslin leidt het Orchestre Symphonique Région Centre-Val de Loire/Tours en het koor van de Opéra de Tours in een uitvoering van Gaetano Donizetti's komische opera Don Pasquale (1842).
nl
02:04
Mozart Celebration From Berlin 2006
Julien Salemkour dirigeert de Staatskapelle Berlin tijdens een uitvoering van het concertgala dat in het teken van Mozarts werken staat. Op het programma staan o.a. de ouverture uit 'Clemenza di Tito, KV. 621' en het 'Vijfde Vioolconcert, KV. 219'.
nl
03:39
Antonio Manna: Il Basso Napolitano
Stefano Demicheli dirigeert het Ensemble Talenti Vulcanici en solisten Nicola Cianncio en Catherine Jones in een gevarieerd barokmuziekprogramma, opgenomen in Chiesa di Santa Caterina da Seina, Napels, Italië.
nl
04:36
Tchaikovsky: The Tempest: Fantasia, Op. 18
De Italiaan Claudio Abbado dirigeert de Berliner Philharmoniker tijdens een uitvoering van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski's symfonische fantasie 'De storm, Op. 18', als onderdeel van het Europaconcert in Stockholm in 1998.
nl
04:59
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Mozart - Pianoconcert Nr. 27, KV 595
Aleksandar Madžar voert Mozarts 'Pianoconcert Nr. 27, KV 595' uit in de Schloss Schönbrunn te Wenen.
nl
06:38
Handel Celebration
De tweehonderdvijftigste sterfdag van Georg Frederick Händel werd in 2009 groots gevierd met een concert in de Marktkirche Unser Lieben Frauen in het Duitse Halle, de geboortestad van de componist.
nl
08:22
Bach - Concerto Italiano & Ciaccona (arr. Busoni)
De Italiaanse klassieke pianist Costanza Principe treedt op in het prachtige Teatro Olimpico in de Noord-Italiaanse stad Vicenza. Ze speelt Johann Sebastian Bachs 'Concerto italiano' en 'Ciaccona' in pianotranscripties van Ferruccio Busoni.
nl
08:57
CMIM Piano 2021
Chaeyoung Park voert verschillende werken van Bach, Burge en Brahms uit tijdens de finales van de Piano-editie 2021 van het Concours Musical International de Montréal. Opgenomen in de Merkin Hall van het Kaufman Music Center in New York City.
nl
09:54
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
10:03
Mahler - Symfonie Nr. 1
Bernhard Haitink dirigeert het Berliner Philharmoniker in een uitvoering van Gustav Mahlers Symfonie nr. 1. Geregisseerd door Barry Gavin. Mahler liet zich inspireren door Jean Paul's roman Titan.
nl
11:07
Septetten van Mozart en Beethoven
Solisten van het Lucerne Festival Orchestra presenteren Mozarts 'Divertimento No. 11 in D majeur, KV 251' en Beethovens 'Septet in Es majeur, Op. 20', opgenomen in 2020 in Luzern, Zwitserland.
nl
12:20
Discovering Masterpieces of Symphonic Music
In deze documentaire staat Ludwig van Beethovens compositie 'Symfonie Nr. 9' centraal. Gerenommeerde experts, solisten en dirigenten nemen de kijker mee op een reis door de geschiedenis, terug naar de tijd waarin dit meesterwerk werd gecomponeerd.
nl
12:46
Chopin - Ballade Nr. 1, Op. 23
Robert Giordano speelt 'Ballade Nr. 1, Op. 23'. De eerste schetsen van het werk dateren uit 1831, op het moment dat Chopin acht maanden in Wenen verbleef. De eerste Ballade werd voltooid in 1835, toen de componist zich in Parijs had gevestigd.
nl
12:59
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:00
Kent Nagano dirigeert Tsjaikovski, Berlioz & Bizet
Een uitvoering van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski's beroemde Pianoconcert nr. 1 door de Russische pianovirtuoos Daniil Trifonov. Bijgestaan door het Israel Philharmonic Orchestra onder leiding van Kent Nagano.
nl
15:42
Europakonzert 1994 - Meiningen
Naar aanleiding van haar verjaardag speelt het Berliner Philharmoniker samen met solist Daniel Barenboim het Europaconcert in 1994 in Meiningen, onder leiding van Claudio Abbado. Op het programma staat onder meer Beethovens 'Pianoconcert Nr. 5'.
nl
16:28
Antonio Gades - Fuenteovejuna
Antonio Gades' (1936-2004) laatste werk, Fuenteovejuna is het schoolvoorbeeld van precisie en puurheid van de Spaanse dans. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat Lope de Vega in 1619 inspireerde om het gelijknamige toneelstuk te schrijven.
nl
18:04
Waldbuhne 2012: Tchaikovsky Serenade
Concertmeester Daishin Kashimoto is de solist van de avond, die volledig in het teken staat van Tsjaikovski. Op het programma staan 'de Vijfde Symfonie', 'Sérénade mélancolique' in bes klein en de 'Waltz-Scherzo' in C.
nl
19:40
Opera Houses Around the World: Semperoper Dresden
Een reis vol wetenswaardigheden over de Semperoper in het Duitse Dresden, ontworpen door de bekende 19e-eeuwse architect Gottfried Semper. Velen zien de Semperoper in Dresden als het mooiste operahuis dat Duitsland rijk is.
nl
20:06
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
They Have Waited Long Enough
Op initiatief van Wonderfeel creëren Annelies van Parys, Aftab Darvishi en Calliope Tsoupaki nieuwe, hedendaagse klanken voor drie vrouwen die veel te lang in de marges van de grote Griekse mythes hebben staan wachten.
nl
22:00
J. S. Bach - Muziek voor luit
Franse luitist Thomas Dunford speelt verschillende werken van Bach in het Concertgebouw te Brugge.
nl