Stingray Classica

Stingray Classica

Stingray Classica (formerly Classica or Unitel Classica) is a television channel devoted to classical music, opera, ballet and jazz

TV guide - Monday, 29/04/24

00:00
Cilea: Adriana Lecouvreur
Dit biografische werk van Francesco Cilea vertelt het verhaal van de turbulente relatie tussen de Franse actrice Adrienne Lecouvreur en officier Maurice de Saxe. Hij baseerde zijn opera op het gelijknamige toneelstuk van Scribe en Legouvé.
nl
02:24
Legato: World of the Piano
Met een passie voor virtuositeit en een bereidheid om hun repertoire uit te breiden, maakt een nieuwe generatie pianisten de piano weer populair. Zij vullen de standaard klassieke meesterwerken aan met minder gespeeld werk en onbekende componisten.
nl
03:48
TeoTronico: De Robotpianist
Tijdens een familieconcert in 2012 maakt de robotpianist TeoTronico zijn debuut als solist bij de Berliner Philharmoniker. Met hun unieke voorstelling 'Robot Pianist Vs. Human Pianist' touren deze robotpianist en Roberto Prosseda door Europa en Azië.
nl
04:37
Bach - Brandenburgs Concert nr. 5
Bij deze uitvoering in de prachtige Spiegelzaal van het Duitse slot Köthen spelen Luks en Collegium 1704 Bachs Brandenburgse Concert nr. 5 in D-groot, BWV 1050. J. S. Bachs zes Brandenburgse Concerten behoren tot zijn bekendste werken.
nl
04:59
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Mozart
Het Radio-Sinfonieorchester Stuttgart voert Mozarts 'Symfonie Nr. 40 in G-klein, KV. 550' uit.
nl
06:34
Bach - Das wohltemperierte Klavier I: Nr. 1 t/m 12
Pianist Andrej Gavrilov speelt 'Preludes en Fuga's Nrs. 1 t/m 12 (BWV 846-857)' uit het eerste deel van Bachs 'Das wohltemperierte Klavier'. Bach bracht dit eerste deel uit in 1722, met preludes en fuga's in alle 24 majeur- en mineurtoonsoorten.
nl
07:37
Glass: Concert voor twee piano's
Als onderdeel van een nieuwe samenwerking met de beroemde componist Philip Glass, brengen de Franse pianisten Katia en Marielle Labèque de Europese première van Glass' Concerto for Two Pianos met het Orchestre de Paris.
nl
08:59
CMIM
Het CMIM trekt jaarlijks duizenden toeschouwers naar de concertzalen, alsook vele luisteraars via radio of internet. Het concours ambieert om jonge musici te ontdekken en ondersteunen en biedt hen de mogelijkheid om hun talent te etaleren.
nl
09:46
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
10:04
In the Organ's Stomach
Olivier Latry, ambassadeur van de Franse orgelmuziek en een van de beste organisten van zijn generatie, onthult de meest moderne functies van het orgel. Hij speelt onder meer Pierre Cochereaus 'Boléro' en Louis Viernes 'Carillon of Westminster'.
nl
11:03
Schubert: Winterreise
Bariton Thomas Quasthoff en pianist Daniel Barenboim brengen Franz Schuberts liederencyclus 'Winterreise' ten gehore. De 24 liederen waaruit de cyclus bestaat, met teksten van dichter Wilhelm Müller, werden in het jaar 1827 gepubliceerd.
nl
12:23
Sjostakovitsj - Symfonie Nr. 9, Op. 70
Het Lucerne Symphony Orchestra onder leiding van Neeme Järvi brengt de wereldpremière van Rodion Shchedrins nieuwe concerto voor cello, piano en orkest.
nl
12:52
Nizamov - Heavenly Movement
Pianosolist Boris Berezovsky wordt begeleid door het Filharmonisch Orkest van Moskou onder leiding van Alexander Sladkovsky in een uitvoering van Sergej Rachmaninov's Pianoconcert nr. 1, Op. 1.
nl
13:02
IVC 2021
De 54e editie van de International Vocal Competition vond plaats van 16 tot 21 november 2021 in 's-Hertogenbosch. Dit jaar was het thema duetten van zangers onder begeleiding van pianisten.
nl
13:33
Brahms: Vioolsonate Nr. 1, Op. 78
Violist Leonidas Kavakos en pianiste Yuja Wang voeren de vioolsonates van Johannes Brahms uit tijdens een concert vanuit de kerk van Verbier. Op het programma staan Brahms' 'Regensonate Op. 78', 'Thunersonate Op. 100' en 'Vioolsonate Nr. 3 Op. 108'.
nl
14:01
Tales of Two Cities: The Leipzig-Damascus Coffee House
Tafelmusik Baroque Orchestra en Trio Arabica brengen gezamenlijk een eerbetoon aan muziek en cultuur uit de achttiende eeuw. In dit concert staan werken van Bach, Telemann, Händel en ook enkele juweeltjes uit de Arabische klassieke muziek, centraal.
nl
15:43
Saint-Saëns - Symfonie Nr. 3, Op. 78
Conrad van Alphen dirigeert Sinfonia Rotterdam in een uitvoering van Camille Saint-Saëns' (1835-1921) Symfonie Nr. 3, Op. 78. Solist Geert Bierling bespeelt het orgel van concertzaal De Doelen. Opgenomen op 20 oktober 2018 te Rotterdam.
nl
16:23
The Golden Horde
De Tataarse Academische Staatsopera en Ballet voeren 'The Golden Horde' uit, een ballet.
nl
18:20
Veerhavenconcert 2016
OVG organiseert samen met Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad van Alphen het Veerhavenconcert. Op een drijvend podium tonen topmusici hun talenten aan het publiek. Met werken van Mendelssohn, Mozart, Haydn, Rossini, Beethoven en Fauré.
nl
19:25
Documentaire 2017
Deze korte documentaire volgt de deelnemers van het elfde Internationaal Franz Liszt Pianoconcours.
nl
20:09
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Gluck: Iphigénie en Tauride
De tragische opera 'Iphigénie en Tauride' is het werk van de in Duitsland geboren componist Christoph Willibald Gluck. Hij schreef het werk voor de Franse markt, en de première in 1779 in Parijs was een groot succes.
nl
22:26
Rachmaninov - Pianoconcert nr. 4, Op. 40
Fabio Luisi dirigeert het Deens Nationaal Symfonie Orkest en de Franse pianiste Lise de la Salle in een optreden ter ere van de 150ste geboortedag van de Deense componist Carl Nielsen.
nl
22:53
Mozart
Het Amadeus Ensemble Rotterdam en Henk de Graaf geven een uitvoering van Mozart's Klarinetconcert.
nl
23:21
Jaroussky zingt Bach en Telemann
Vocalist Philippe Jaroussky zingt werken van Telemann en Bach.
nl
23:46
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl

TV guide - Tuesday, 30/04/24

00:00
Meyerbeer - Les Huguenots
De dramatische gebeurtenissen omtrent Bartholomeüsnacht, waarin ongeveer drieduizend protestanten werden vermoord door katholieken, is de context van deze historische 'grand opera' van Giacomo Meyerbeer.
nl
02:43
Waldbuhne 1999: A Romantic Opera Night
Een concert ter ere van Wagner en zijn meest iconische opvolger: Richard Strauss. In dit lyrische concert wordt de Berliner Philharmoniker gedirigeerd door James Levine, die meer dan veertig jaar de muzikaal leider van de Metropolitan Opera was.
nl
04:43
Mozart - Pianoconcert nr. 25 en Symfonie nr. 35
Stefano Conticello leidt het orkest van Teatro Comunale di Bologna in dit aan Wolfgang Amadeus Mozart gewijde concert. Het begint met de ouverture uit Mozarts geliefde opera Die Zauberflöte. Hierop volgt het Pianoconcert nr. 25 in C-groot, K. 503.
nl
05:45
Shchedrin's Double Concerto, Franck and Dvorák
Het Luzern Symfonie Orkest, onder leiding van Neeme Järvi, presenteert de wereldpremière van het nieuwe concerto voor cello, piano en orkest van Rodion Shchedrin. De solisten zijn Martha Argerich en Mischa Maisky.
nl
06:00
Mozart
Ivan Klánský is de solist in Mozarts Pianoconcert Nr. 20, KV. 466. Hij wordt bijgestaan door het Praags Kamerorkest onder leiding van Jiri Belohlávek. De uitvoering is opgenomen in het Waldstein Paleis in Praag.
nl
06:37
Beethoven Piano Concerto No. 1 & Symphony No. 2
Concertopname van de Argentijnse pianiste Martha Argerich Ludwig die Beethovens pianoconcert nr. 1 in C majeur, op. 15 speelt met het Luzern Festivalorkest en Beethovens Symfonie nr. 2 in D majeur, Op. 36.
nl
07:58
Evgeny Kissin at the Verbier Festival: Chopin, Schumann, Debussy, Scriabin
Evgeny Kissin, aan de piano, voert werken uit van Frédéric Chopin, Robert Schumann, Claude Debussy en Alexander Scriabin op het Verbier Festival.
nl
09:19
CMIM Piano 2021
Ji-Hyang Gwak voert Carl Vine's Pianosonate nr. 1, J.S. Bach's driestemmige Ricercar uit het Musikalisches Opfer, BWV 1079, en Franz Schuberts Nr. 2 in Es-groot uit tijdens de halve finale.
nl
10:02
Handel: Messiah, HWV 56
Het verhaal achter Händels bekendste werk 'Messiah', waarin het leven van Christus wordt geschetst. Een verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering. De componist schreef het oratorium in 1741 in een tijdsbestek van drie weken.
nl
11:35
Rossini: Petite messe solennelle
Riccardo Chailly dirigeert het Gewandhausorchester Leipzig, Gewandhauschor en Chor der Oper Leipzig in de uitvoering van Rossini's 'Petitie Messe Solennelle'. De solisten zijn Alexandrina Pendatchanska, Manuela Custer, Stefano Secco en Mirco Palazzi.
nl
13:01
Muziek uit Napels
Door de eeuwen heen heeft de Italiaanse stad Napels aangetoond over een bijzonder vruchtbaar klimaat te beschikken waar het artistieke vernieuwing betreft. Doordat muziekuitvoeringen in de kerkdienst een belangrijke rol speelden.
nl
13:13
Beethoven: Pianosonate Nr. 31, Op. 110
De pianist Daniel Barenboim speelt Ludwig van Beethovens 'Pianosonate Nr. 31, Op. 110' in het Palais Rasumofsky in Wenen.
nl
13:32
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:00
Napels, Klavierstad - Gaetano Greco
Voordat Porpora, Scarlatti en Pergolesi de Napolitaanse muziekscene regeerden, was er Gaetano Greco, een van de beste muziekleraren en componisten van zijn tijd. Andrea Buccarella, een jonge klavecinist uit Rome, speelt Greco's mooiste toccata's.
nl
15:01
Waldbühne 2002 - Night of the Encores
Onder luid gejuich en staande ovaties dirigeerde Mariss Jansons de Berliner Philharmoniker en gastsolist Vadim Repin (viool) tijdens een avond vol populaire toegiften.
nl
16:33
Bruckner: Symphonie nr. 7
Mariss Jansons dirigeert Anton Bruckners Symfonie nr. 7 in E majeur, in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam op 25 december 2012.
nl
17:43
Pianowerken van Skrjabin, Berg en Beethoven
De Italiaanse pianist Roberto Prosseda staat bijzonder in de belangstelling wegens zijn uitvoering van nieuw ontdekt pianowerk van Felix Mendelssohn. Bovendien wordt Prosseda zeer geprezen om zijn interpretaties.
nl
18:28
Schubert - Piano Trio No. 2, Op. 100, D. 929
Violiste Ester Hoppe, cellist Christian Poltéra en pianist Franscesco Piemontesi spelen Schuberts 'Pianotrio Nr. 2, Op. 100 (D. 929)' tijdens het Internationale Kamermuziek Festival in het Zwitserse Bellinzona in 2019.
nl
19:18
Frang, Schiff en Zimmermann spelen Mozart & Brahms
Violiste Vilde Frang, altvioliste Tabea Zimmermann en dirigent/pianist András Schiff spelen Mozarts 'Sinfonia Concertante voor viool en altviool', Schumanns 'Märchenbilder voor altviool en piano' en Brahms' 'Sonate Nr. 1 voor altviool en piano'.
nl
19:52
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Beethoven - Symfonie nr. 9 in d mineur, Op. 125
De Zwitserse dirigent Philippe Jordan en het Orchestre de l'Opéra national de Paris namen in 2014 en 2015 alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven op. In dit programma presenteert maestro Jordan de allerlaatste volledige symfonie: nr. 9.
nl
21:47
Historical and Hysterical Guide to the Orchestra
Informatieve reis door de tijd waarin de klank en historische context van diverse orkestinstrumenten door het komische klassieke duo Aleksey Igudesman en Hyung-ki Joo worden gepresenteerd.
nl
22:45
Heitor Villa-Lobos: Muziek voor Cello en Piano II
In deze zesdelige documentaire over het leven en het werk van de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos, neemt regisseur Liloye Boubli de kijker mee op een reis door het leven van deze legende van de Braziliaanse klassieke muziek.
nl