Re:TV

Re:TV

Re:TV televīzijas kanāls, kas piedāvā aktuālos ziņu raidījumus, autorraidījumus, tiešraides un portretintervijas no visiem Latvijas reģioniem. TV kanāls pieejams ikvienam Latvijas un ārvalstu skatītājam.

Latvia

TV-guide - søndag, 31-03-2024

00:00
Gaidām ciemos! S1E54
"Gaidām ciemos!" ir par dažādu valstu kultūru, vēsturi un tradīcijām. Raidījuma vadītājs Zurabs Dvaļi ceļo un aicina skatītājus kopā ar viņu pastaigāties pa skaistām vietām, novērtēt apskates vietas, apbrīnot dabu un satikt interesantus cilvēkus. Skatītāji vispirms uzzinās interesantus vēstures faktus par dažādu valstu slavenākajiem vai aizmirstākajiem reģioniem, bet pēc tam izzinās kulinārijas tradīcijas, kopā ar raidījuma viesiem gatavojot vairākus ēdienus.
lv
00:30
Gaidām ciemos! S1E55
"Gaidām ciemos!" ir par dažādu valstu kultūru, vēsturi un tradīcijām. Raidījuma vadītājs Zurabs Dvaļi ceļo un aicina skatītājus kopā ar viņu pastaigāties pa skaistām vietām, novērtēt apskates vietas, apbrīnot dabu un satikt interesantus cilvēkus. Skatītāji vispirms uzzinās interesantus vēstures faktus par dažādu valstu slavenākajiem vai aizmirstākajiem reģioniem, bet pēc tam izzinās kulinārijas tradīcijas, kopā ar raidījuma viesiem gatavojot vairākus ēdienus.
lv
01:00
Personības kods S2E7
Šoreiz saruna ar teologu, priesteri Ronaldu Melkeru – par ceļa izvēli, vērtībām, iedvesmu un izaicinājumiem.
lv
01:50
Personības kods S2E8
Šoreiz raidījumā grāmatu izdevēja Vija Kilbloka. Saruna par grāmatām, vērtībām un to, kā izaudzināt emocionāli inteliģentus bērnus un mazbērnus.
lv
02:40
Latvijas čempionāts Spiningošanā no laivām 2023 E1
BTA Spiningošanas čempionāts no Laivām 1.posms, 1.diena.
lv
04:00
Latvijas čempionāts Spiningošanā no laivām 2023 E2
BTA Spiningošanas čempionāts no Laivām 1.posms, 2.diena.
lv
04:25
Latvijas čempionāts Spiningošanā no laivām 2023 E3
BTA Spiningošanas čempionāts no Laivām 2.posms, 1.diena.
lv
04:50
Latvijas čempionāts Spiningošanā no laivām 2023 E4
BTA Spiningošanas čempionāts no Laivām 2.posms, 2.diena.
lv
05:10
Latvijas sakrālais mantojums S3E8
Kurzemes varenības atspoguļojums ir rodams arī Latvijas dievnamos, jo Piltenē atrodas otrās senākās ērģeles Latvijā. Savukārt Rojas baznīcā atrodas ērģeļmeistara Mārtiņa Krēsliņa 1883.gadā būvētais opuss. Kā vēsture ir mainījusi draudzes dzīvi, kā senie instrumenti spējuši saglabāt savu unikālo skanējumu līdz pat mūsdienam, to kopā ar ekspertiem atklāsim šajā epizodē.
lv
05:35
Latvijas sakrālais mantojums S3E9
"Neparastākie Latvijas dievnami Kurzemē: Sāti un Jaunpils" – ar šādu nosaukumu sevi piesaka TV projekta "Latvijas sakrālais mantojums" 9.sērija, kurā kopā ar ekspertiem atklāsim divu dievnamu vēsturi, kuru sakrālais mantojums saglabāts un restaurēts, atgūstot agrāko laiku spozmi un varenību.
lv
06:00
Latvijas sakrālais mantojums S3E10
Kuldīgas Sv.Katrīnas evaņģēliski luteriskā baznīca ir senākais dievnams un viena no senākajām ēkām Kuldīgā, savukārt Aizputes Sv.Jāņa luterāņu baznīca celta senā kuršu Aizputes pilskalna vietā. Neparasta vēsture un pārsteidzosi artefakti.
lv
06:30
Latvijas sakrālais mantojums S3E11
Alūksne un Opekalns - divas senas un īpašas vietas Ziemeļvidzemē. Baznīcas ar senu kultūrvēsturisko mantojumu un vēsturiskajām ērģelēm, kas savu unikalitāti spējušas saglabāt ne tikai Eiropas, bet arī pasaules kontekstā. Kopā ar mākslas vēsturnieku profesoru Ojāru Spārīti atklāsim dievnamu kultūrvēsturisko mantojumu, savukārt ērģeļu spozmi demonstrēs ērģeļmūzikas meistari ērģeļmūzikas svētku koncerta "Latvija - Ērģeļu zeme" ietvaros.
lv
07:00
Latvijas sakrālais mantojums S3E12
Skanošie Latvijas dievnami Vidzemē: Jaunpiebalga un Trikāta. Šoreiz dosim iespēju skatītājiem izzināt lielāko un senāko Latvijas lauku dievnamu vēsturi, notikumus cauri gadsimtiem un sajust vēsturisko ērģeļu skanējumu, kuru autentiskums ir saglabājies līdz pat mūsdienām.
lv
07:30
PRĀTA BANKA S3E7
Šoreiz PRĀTA BANKĀ sacenšas ReTV darbinieki. Ziņu dienesta videomontāžas inženieris Mārcis Gailums, "Personības koda" vadītāja un portāla "retv.lv" redaktore Inga Gorbunova un "Autodroma" vadītājs Gints Gavers cīnīsies par uzvaru šajā svētku spēlē.
lv
08:30
Mēs varam – mēs darām! S1E60
Televeikala skatlogs
lv
09:00
Latvijas stāsti S11E27
Vēsture nav tikai sausi gadaskaitļi un fakti, vēsture ir gluži detektīva cienīgs piedzīvojums, kad izdodas atrast to, ko vēl cits nav atklājis, - tā uzskata vēsturnieki Liene un Alberts Rokpeļņi. Arī šodienas muzejs mainās un tās vairs nav tikai vitrīnas ar noputējušām, senām lietām, to apliecina arī 2023.gada vasarā atklātā jaunā ekspozīcija Valmieras muzejā "de Woldemer", kuru veidoja arī Liene un Alberts. 2023.gada nogalē viņu darbs novērtēts ar balvu "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts". Lienes un Alberta ģimeni vieno ne tikai kopīgs darbs, bet arī trīs dēli un muzicēšana.
lv
09:30
Mājā un sētā S4E5
Dosimies ciemos gan pie pilsētniekiem, gan pie lauku saimniekiem, kas savu ikdienu prot darīt krāsainu un radošu. Dosimies dabā, mācīsimies ko jaunu un gūsim pozitīvas emocijas, kas šobrīd ir visvairāk vajadzīgas. Bet pats galvenais – kopā ar raidījumu “Mājā un sētā” dosimies pretim pavasarim un vasarai! Arī šajā sezonā raidījumu vadīs lieliskā Ingrīda Upīte.
lv
10:00
Mans mīlulis S1E1
Projekta "Es mīlu savu mīluli" radošā komanda iepazīstina ar jaunu raidījumu - "Mans mīlulis", kuru vadīs Edgars Varaņickis un borderkollijs Hūberts. Kopā ar mīluļu saimniekiem tuvāk iepazīsim ne tikai viņu mājdzīvniekus, bet skaidrosim viņu izvēli, laiku, ko pavada kopā, un to, kā sabalansēt savu un dzīvnieku kopābūšanas laiku. Jaunajā sezonā tiksimies ar suņiem, kaķiem, iepazīsim zirgus, dosimies uz terapiju pie kanisterapijas suņiem, lūkosim jaunumus zoodārzā un citās sabiedriskās vietās, kur mājo dzīvnieki. Un, protams, apmeklēsim suņiem draudzīgas vietas, piedalīsimies un noskaidrosim visu par suņu fotosesijām. Dosimies pa pēdām kaķiem, skaitīsim, cik dzīvnieku dzīvo Latvijas patversmēs. Edgars Varaņickis: "Šī ir mana pirmā sezona un pieredze kā raidījuma vadītājam. Tā kā jau no bērnības man ir bijusi tuva daba un dzīvnieki, tad ir liels prieks pievienoties tieši šāda rakstura raidījumam, kurā ir iespēja satikties, sadraudzēties un sadarboties ar dažādiem dzīvniekiem. Ikdienā vadot pasākumus, lielākoties pie mikrofona stājos viens, bet tagad man ir lielisks kolēģis un nu jau sirdī arī draugs Hūberts. Hūbis, kā viņu ikdienā mīļvārdā sauc saimnieki, ir borderkoliju čalis, kurš nerunā, bet man jāspēj nolasīt viņa domas un garstāvoklis, lai pareizajā brīdī iedotu kādu kārumu un pakasītu aiz auss. To visu es vēl apgūstu, bet Hūberts ir labs skolotājs un partneris. Ikdienā mani varētu dēvēt par kaķu cilvēku, jo mājās mums ir kaķis Sise, bet iedot sev kādu statusu nevaru, jo katrā dzīvā radībā ir savs skaistums."
lv
10:30
"Laiks. Tu. Lūgšana. Dziedājumi un Arvo Perts." Koncerts, 2023.gads
Koncertuzvedumā skanēs dažādu gadsimtu baznīcas dziedājumi un lūgšanas latīņu, grieķu, aramiešu, baznīcslāvu un latviešu valodā, kā arī igauņu komponista Arvo Perta instrumentālās skaņu gleznas.
lv
12:00
Āzija 360 S1E29
Kamēr visa pasaule cīnās ar koronavīrusa pandēmiju, Biškekas priekšpilsētās dzīvojošie cilvēki izmisīgi bēg no bada. Cilvēki jau vairāk nekā mēnesi dzīvo pilnīgā izolācijā – bez darba, naudas un pārtikas. Saņemtā humānā palīdzība daudzus nesasniedz, un varas iestādes viņu palīdzības lūgumus, šķiet, nepamana.
lv
12:30
Āzija 360 S1E30
Isikula pakājē atrodas piemineklis stāstniekam Sajakabajam Karalajevam – 20.gadsimta kirgīzu Homēram. To var labāk apskatīt uz nacionālās valūtas. Saskaņā ar tautas uzskatiem, stāstīšanas dāvana nāk no bērnības.
lv
13:00
Āzija 360 S1E31
Konflikti pierobežas reģionos Vidusāzijā nav nekas neparasts. Bieži vien notiek sadursmes pat par ļoti maziem teritorijas gabaliņiem. Katra puse pretendē uz zemi savā teritorijā, kā rezultātā rodas konflikts. Pēdējais konflikts šeit bija pirms nedēļas, kad starp abu valstu robežsargiem notika īstas sadursmes.
lv
13:30
Āzija 360 S1E32
Ekskursantiem šķiet bīstami peldēties aukstā, vētrainā kalnu upē. Bet vietējiem bērniem šī ir pazīstama izklaide. Šādās vietās dienas laikā saule var karsēt tik ļoti, ka ir patīkami ienirt pat ledusaukstā ūdenī.
lv
14:00
Āzija 360 S1E33
Šī ir Parīze! Nē, ne Francijā, bet Tjenšaņas augštecē. Šī ir ceļmalas apmetne Kirgizstānā vairāk nekā 2000 metru augstumā virs jūras līmeņa. Pa šo apmetni iet vienīgais ceļš, kas savieno Kirgizstānas Ziemeļu un Dienvidu reģionus.
lv
14:30
Āzija 360 S1E34
Spēlējot nacionālo instrumentu – komuzu, dzīvojot vientulībā ar dabu un brokastīs dzerot ķēves pienu, mūsdienu ganu dzīve maz atšķiras no nomadu dzīvesveida. Šailo Berenaļjevs ir gan vairākās paaudzēs. Viņa tēvs, vectēvs un vecvectēvs dzimuši Talas kalnos. Šīs vietas sauc par īpašām un šeit dzīvo patiesi īpaši cilvēki, kas pieraduši mierīgi sadzīvot ar čūskām.
lv
15:00
Autodroms S2E170
Televeikala skatlogs
lv
15:30
Tikšanās vieta. Valmieras novads S1E97
Atkārtojums. Brīvdienu ceļvedis, kas palīdzēs sakārtot nedēļas nogales plānus tā, lai pagūtu uz nozīmīgākajām tikšanās vietām Valmieras novadā. Raidījumu vada Nikija Krivāne.
lv
16:00
Latvijas stāsti S11E9
Zigmārs Šteins ir viens no aktīvākajiem Talsu fotokluba dalībniekiem, un visbiežāk viņš redzams tieši ar fotoaparātu rokās. Taču Zigmārs arī rada brīnišķīgus izstrādājumus no kaula un ādas.
lv
16:30
Izstāsti Latvijai
Televeikala skatlogs
lv
17:00
Sveicināti Viduskurzemē
lv
17:30
Nedēļa Jēkabpilī
lv
18:00
Runā Latgale
lv
18:30
Limbažu novads rada un dara
lv
19:00
Bolīvijas piezīmes S1E2
Uzņēmējs un ceļotājs Gundars Bojārs dodas jaunā piedzīvojumā uz Bolīviju. Viņa šīs ekspedīcijas ceļabiedrs ir Kaspars Skrastiņš. Abu dēkaiņu mērķis ir ar kājām sasniegt Andu kalnu grēdas virsotni, jeb 6000 metru augsto, ledājiem klāto Huaina Potosi virsotni. Ekspedīcijas ceļš virzās cauri Bolīvijas džungļiem, kalnu ielejām, škērsojot upes un ceļā satiekot vietējos ļaudis, kas izrāda laipnību abiem dēkaiņiem. Lai gan uzkāpšana Huaina Potosi virsotnē tiek dēvēta par vieglāk sasniedzamo 6000 metru virsotni pasaulē, ceļš līdz tai jau paņēmis vairāku cilvēku dzīvības. Abi latviešu ceļotāji ir pietiekami drosmīgi, lai nebītos nedz ledāju virsotnes nedz pa ceļam manītas pumas pēdas. Sadzīvojot ar karstumu, aukstumu, negulētām naktīm, abi ceļotāji Huaina Potosi virsotni sasniedz 7 dienās.
lv
19:30
Bolīvijas piezīmes S1E3
Uzņēmējs un ceļotājs Gundars Bojārs dodas jaunā piedzīvojumā uz Bolīviju. Viņa šīs ekspedīcijas ceļabiedrs ir Kaspars Skrastiņš. Abu dēkaiņu mērķis ir ar kājām sasniegt Andu kalnu grēdas virsotni, jeb 6000 metru augsto, ledājiem klāto Huaina Potosi virsotni. Ekspedīcijas ceļš virzās cauri Bolīvijas džungļiem, kalnu ielejām, škērsojot upes un ceļā satiekot vietējos ļaudis, kas izrāda laipnību abiem dēkaiņiem. Lai gan uzkāpšana Huaina Potosi virsotnē tiek dēvēta par vieglāk sasniedzamo 6000 metru virsotni pasaulē, ceļš līdz tai jau paņēmis vairāku cilvēku dzīvības. Abi latviešu ceļotāji ir pietiekami drosmīgi, lai nebītos nedz ledāju virsotnes nedz pa ceļam manītas pumas pēdas. Sadzīvojot ar karstumu, aukstumu, negulētām naktīm, abi ceļotāji Huaina Potosi virsotni sasniedz 7 dienās.
lv
20:00
Māmiņu sarunas ar Gundegu Rozi S1E17
Izaugsmes koucš, grāmatu autore, zīmola "Dana ar kasti" radītāja un divu bērnu mamma Dana Gulbe atklāti dalās ne tikai savās atklāsmēs pēc meitiņas Almas piedzimšanas, bet arī ļauj ielūkoties ļoti intīmās pārdomās par pāra attiecībām, iekšējo trauksmi un sevis meklējumiem.
lv
21:00
Aizkulisēs S3E7
Vīrieša un sievietes savstarpējās attiecības sasniegušas to stadiju, kad viens no iesaistītajiem personāžiem vairs tālāk tā nevar turpināt. Cēsu Mazajā teātrī izrāde “Sacelšanās”, kas runā par līdzvērtīgu līdzāspastāvēšanu un par emocionālās vardarbības ietekmi uz attiecībām.
lv
21:30
Uz meža takas S7E3
lv
22:00
Trīs māsas. Dok.filma, Latvija, 2024.gads
Sagrauti bērnības un jaunības gadi. Svešumā šķirta ģimene. Trīs saknes kā simbols trim māsām, kuru dzīvesstāstus dažādos vecuma posmos caurvij 1949.gada 25.marta Sibīrijas deportācijas, kad no Latvijas tika šķirti 42 125 cilvēku likteņi. Sirdi plosoši pieredzes stāsti un atkalsatikšanās dzimtenē, līdzi sev atvedot daļu Sibīrijas.
lv
23:00
Tā dzīvojam S1E5
Edvīns Šakalis, kalējs no Rūjienas (2019.gada arhīvs)
lv
23:30
Tā dzīvojam S1E6
Mežkopis Guntis Grīnšteins (2019.gada arhīvs)
lv

TV-guide - mandag, 01-04-2024

00:00
ĒdienKARTE S1E1
Pupiņas (2021.gada arhīvs)
lv
00:25
ĒdienKARTE S1E2
Šokolādes muzejs (2020.gada arhīvs)
lv
00:50
ĒdienKARTE S1E3
Eži (2020.gada arhīvs)
lv
01:15
ĒdienKARTE S1E4
Kafijas grauzdēšana (2020.gada arhīvs)
lv
01:40
ĒdienKARTE S1E5
Sviests (2020.gada arhīvs)
lv
02:05
ĒdienKARTE S1E6
Tomāti (2019.gada arhīvs)
lv
02:30
ĒdienKARTE S1E7
Meža restorāns (2020.gada arhīvs)
lv
02:55
ĒdienKARTE S1E8
Padures muiža (2020.gada arhīvs)
lv
03:20
ĒdienKARTE S1E9
Ludza – pilsēta pie upes (2020.gada arhīvs)
lv
03:45
ĒdienKARTE S1E10
Cēsu garšas (2019.gada arhīvs)
lv
04:10
ĒdienKARTE S1E11
Ķoņu dzirnavas (2020.gada arhīvs)
lv
04:35
ĒdienKARTE S1E12
Jaunmoku pils (2020.gada arhīvs)
lv
05:00
ĒdienKARTE S1E13
Ungurmuiža (2020.gada arhīvs)
lv
05:30
ĒdienKARTE S1E14
Igates pils Dzirnavu krodziņš (2020.gada arhīvs)
lv
06:00
ĒdienKARTE S1E15
Z/S Kotiņi (2019.gada arhīvs)
lv
06:30
Zaļā gaisma S2E91
Satiksmes jaunumi.
lv
07:00
Ceļot bez robežām S4E9
Turpinām ceļojumu Albānijā! Dzīvosim pilsētiņā Sarandē, nelielā viesnīcā pašā jūras krastā, kur, ēdot brokastis, mēs skatāmies uz Korfu salu, bet vakariņas baudām ar saulrietu jūrā. Pārliecināmies, ka netālu esošās Ksamil pludmales tiešām līdzinās Maldivu salām vai Meksikai, bet izbraucienā ar laivu pa jūru baudām skaistus skatus un peldamies burvīgās pludmalēs. Albānija ir līdz galam vēl neatklāta valsts ziemeļvalstu tūristiem, bet tai piemīt sava odziņa, kas liek ik katru dienu mosties ar patīkamu domu, ka atkal šodien piedzīvosim ko jaunu.
lv
07:30
ĒdienKARTE S1E29
Olas (2020.gada arhīvs)
lv
08:00
ĒdienKARTE S1E31
Olas (2019.gada arhīvs)
lv
08:30
ĒdienKARTE S2E1
Šoreiz pieturas punkts – Ziemeļvidzemē, Igaunijas pierobežā – Kārķos. Uzzināsim, ko šajā pagastā apskatīt, dosimies uz vietējo mini zoodārzu, uzzināsim arī, kāpēc Kārķus nu jau pat var dēvēt par Rīgas priekšpilsētu, un, protams, baudīsim lauku labumus.
lv
09:00
ĒdienKARTE S2E2
Jūs taču zināt, kas ir risotto, vai ne? Bet ĒdienKartes ceļojumā uz Latvijas mazāko pili iepazīsim grubotto, un pārliecināsimies, ka pat deserts var tapt no grūbām! Bruņinieku pils Dižstendē līdzinās pasaku namiņam, un tikpat pasakaini, kaligrāfiski mākslinieciski un radoši pavadīsim laiku Talsu novadā.
lv
09:30
ĒdienKARTE S2E3
Auļukalna muiža atrodas Raunas novada Drustu pagastā. Tā celta 18. gadsimta beigāās un laika gaitā piedzīvojusi dažādas pārvērtības – tajā mitinājušies un viesojušies mākslinieki, te bijusi skola, dzīvokļi, kinozāle… Pirms vairākiem gadiem muižas namu spontāni iegādājies multimākslinieks, grupas Auļi dibinātājs un ilggadējs dalībnieks Mikus Čavarts. Gadu gaitā nolaistā ēka pakāpeniski tiek atjaunota, un nu Mikus ar ģimeni – sievu Initu Šalkovsku un bērniem Ausmu un Miervaldi – tajā dzīvo ne tikai vasarās, bet jau cauru gadu. Inita ir stāstniece un maizes cepšanas tradīciju pētniece. Ar ceļotājas, blogeres un komunikācijas speciālistes Zanes Eniņas atbalstu viņai izdevies īstenot sapni – tikt pašai pie savas maizes krāsns. Nu jau tajā izcepti neskaitāmi kukulīši, un tieši maizes cepšana ir arī šī raidījuma centrālā ass. Runājoties par miltiem, mīklas plaucēšanu un “maizes diktātu”, mēs mīcām mīklu griķu karašām un saldskābmaizei, ļaujam, lai tā uzrūgst, un tad cepam jaunajā krāsnī. Tikmēr maizes krāsns krustmāte – pasaules apceļotāja Zane Eniņa – virtuvē pagatavo sātīgu un sildošu ingvera un rudens ražas zupu ar sieru un sēnēm, kā arī meksikāņu gvakamoles latvisko versiju. Kad viss gatavs, baudām maltīti muižas ēdamzālē un klausāmies stāstos par ēkas bagātīgo vēsturi un tagadējiem laikiem, kad tā kļuvusi par dažādu savdabīgu mākslas un mūzikas pasākumu norises vietu.
lv
10:00
Tiksimies stacijā! S1E3
"Tiksimies stacijā!" 3.sērijā dosimies uz visšaurāko reiz Latvijā eksistējošo sliežu līniju, pa kuru pārvietojās vilciens – tas veda no Ventspils uz Dundagu. To militāriem nolūkiem izveidoja Pirmā pasaules kara laikā. Raidījumā ielūkosimies, kāds izskatījās vagons, kurš kursēja pa tik šaurām sliedēm, un stāstīsim, kā klājas ēkām, kas reiz bijušas stacijas.
lv
10:30
Tiksimies stacijā! S1E4
Pēc Pirmā pasaules kara, nospraužot Latvijas valsts robežas, bija nepieciešams izveidot dzelzceļa robežstacijas. Tam izmantoja jau esošas stacijas, bet tur, kur tādu nebija, Dzelzceļu virsvalde cēla jaunas ēkas. Lietuvas pierobežā tāda bija Meitenes stacija Jelgavas novadā, Zemgales un Eglaines stacijas Augšdaugavas novadā. Raidījumā "Tiksimies stacijā!" brauksim lūkot, kā šīm stacijām klājas tagad, un stāstīsim, kāpēc vienai no tām dots Meitenes vārds, kāpēc Zemgales stacija atrodas Latgalē un vai stacijā var būt arī baznīca.
lv
11:00
Limbažu novads rada un dara
lv
11:30
Zaļā gaisma S2E91
Satiksmes jaunumi.
lv
12:00
Personības kods S2E7
Šoreiz saruna ar teologu, priesteri Ronaldu Melkeru – par ceļa izvēli, vērtībām, iedvesmu un izaicinājumiem.
lv
13:00
REZERVĒTS S2E6
Liene Dambiņa. Viņas dzīvi izmainīja notikums – no gultiņas izkrita pašas mazulis. Viņai ir četri bērni, bet patiesībā to ir tūkstošiem. Kad pazūd zeme un jēga ir tikai dzīvībai – viņa ar komandu dara teju visu, lai uzvara būtu. Astoņus miljonus caur ziedotājiem ir atnesusi uz bērnu fondu. Plosa sevi, rakstot ģimenēm – piedodiet, mēs darījām visu, bet… Un jau nākamajā mirklī cīnās par citiem. Paškritiska, noslēgta un tā, kas bēg no pūļiem. Viņai nepatīk uzstāties un runāt par sevi. Politiķi ir flirtējuši un mēģinājuši ievilkt savās rindās. "Kāda jēga no manis sabiedrībai būtu tur?" Iespējams, tad tautai būtu Latvijas prezidente sieviete. Rezervēts – par cilvēcību un līdzcietību – Liene Dambiņa.
lv
14:00
Ceļot bez robežām S4E9
Turpinām ceļojumu Albānijā! Dzīvosim pilsētiņā Sarandē, nelielā viesnīcā pašā jūras krastā, kur, ēdot brokastis, mēs skatāmies uz Korfu salu, bet vakariņas baudām ar saulrietu jūrā. Pārliecināmies, ka netālu esošās Ksamil pludmales tiešām līdzinās Maldivu salām vai Meksikai, bet izbraucienā ar laivu pa jūru baudām skaistus skatus un peldamies burvīgās pludmalēs. Albānija ir līdz galam vēl neatklāta valsts ziemeļvalstu tūristiem, bet tai piemīt sava odziņa, kas liek ik katru dienu mosties ar patīkamu domu, ka atkal šodien piedzīvosim ko jaunu.
lv
14:30
Gaidām ciemos! S1E33
"Gaidām ciemos!" ir par dažādu valstu kultūru, vēsturi un tradīcijām. Raidījuma vadītājs Zurabs Dvaļi ceļo un aicina skatītājus kopā ar viņu pastaigāties pa skaistām vietām, novērtēt apskates vietas, apbrīnot dabu un satikt interesantus cilvēkus. Skatītāji vispirms uzzinās interesantus vēstures faktus par dažādu valstu slavenākajiem vai aizmirstākajiem reģioniem, bet pēc tam izzinās kulinārijas tradīcijas, kopā ar raidījuma viesiem gatavojot vairākus ēdienus.
lv
15:00
Gaidām ciemos! S1E10
"Gaidām ciemos!" ir par dažādu valstu kultūru, vēsturi un tradīcijām. Raidījuma vadītājs Zurabs Dvaļi ceļo un aicina skatītājus kopā ar viņu pastaigāties pa skaistām vietām, novērtēt apskates vietas, apbrīnot dabu un satikt interesantus cilvēkus. Skatītāji vispirms uzzinās interesantus vēstures faktus par dažādu valstu slavenākajiem vai aizmirstākajiem reģioniem, bet pēc tam izzinās kulinārijas tradīcijas, kopā ar raidījuma viesiem gatavojot vairākus ēdienus.
lv
15:30
Mēs varam – mēs darām! S1E60
Televeikala skatlogs
lv
16:00
Latvijas sakrālais mantojums S3E13
Šoreiz skatītājiem atklāsim Velēnas Evaņģēliski luterisko baznīcu un Ēveles baznīcu, kas ir labi saglabājies klasicisma sakrālo celtņu arhitektūras piemērs Vidzemē. Dievnamu autentisko nozīmi atspoguļo arī ērģeles, kas priecē ar savu skanējumu arī šodien.
lv
16:30
Limbažu novads rada un dara
lv
17:00
Baleta zvaigznes Zita Errs un Lita Beiris Jubilejas koncertā "Svētki dejai". 2022.gads
Baleta zvaigžņu Zitas Errs un Litas Beiris jubilejas koncertā “Svētki dejai” piedalās Latvijas Nacionālā baleta zvaigznes Annija Kopštāle, Elza Leimane, Jūlija Brauere, Viktors Seiko, Raimonds Martinovs, Kārlis Cīrulis, Filips Fedulovs u.c.
lv
19:50
Skats no Ventspils
lv
20:25
Āzija 360 S2E24
Pirms vairākiem gadiem Kirgizstānas ciemats Žanipahta kļuva par jaunu mājvietu simtiem bēgļu no Tadžikistānas pilsoņu kara 90.gados. Daži iesakņojas un pieņem vietējās tradīcijas, bet pārējie ciema iedzīvotāji cīnās ar bēgļu paražām, piemēram, ar agrīnu laulību tradīciju.
lv
21:00
Āzija 360 S1E1
Kirgizstānā, Batkenas reģionā ir unikāls ciemats, kur ziemā trīs mēnešus nav saules, bet vasarā – trīs mēnešus nav mēness. No putna lidojuma ciems izskatās cieši iespiests starp augstajām Pamira-Aleja kalnu grēdām. Gadsimtiem aizmirstajā reģionā cilvēki dzīvo neticamos apstākļos un gandrīz pilnīgā izolācijā.
lv
21:30
Mēs? 1.filma "Lūzums" Dok.filma, Latvija, 1989.gads
Grandioza 20.gadsimta beigu vēsturisko pārmaiņu laikā veidota dokumentāla filma piecās daļās. Tā parāda Padomju Savienību pirms tās sairšanas laikā no 1987. - 1989.gadam. Filmā redzam pirmās neatkarības demonstrācijas Latvijā, nemierus Uzbekistānā, zemestrīcē izdzīvojušos Armēnijā, streikojošos strādniekus Jeroslavļā, bijušo iedzīvotāju atgriešanos Černobiļā, Gorbačova konfliktu ar Jeļcinu. Šī filma dod unikālu iespēju vērot un vērtēt notikumus nevis no ārzemju tūrista vai žurnālista acīm, bet no "iekšpuses".
lv
22:40
Ar kājām pa mājām S1E1
Noskaties vēlreiz spēles "Ar kājām pa mājām" pirmo sezonu. "Ar kājām pa mājām" ir dinamiska, aizraujoša, azartiska, krāsaina (pārsvarā dzeltena un sarkana), nedaudz ironiska un sarkastiska TV spēle, kura liderīgi sportiskā atmosfērā, negaidītā veidā ļauj ieraudzīt Latvijas pilsētas un iepazīt Latvijā pazīstamas personības (zvaigznes).
lv