LTV1

LTV1

Latvijas nacionālais TV kanāls, kas par savu galveno uzdevumu izvirzījis nacionālo vērtību uzturēšanu. Kanāls īpaši izceļas ar savām ziņu pārraidēm, spēcīgo analītisko raidījumu bloku un daudzām informatīvi dokumentālajām un izklaidējošām programmām par reliģiju un kultūru. Kanāls piedāvā arī pārraides bērniem un jauniešiem. Daļai no TV satura Interaktīvajā un Virszemes TV ir pieejama valodas izvēles iespēja.

Latvia

TV-guide - onsdag, 15-05-2024

01:55
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
02:15
Aculiecinieks
13 minūšu gari televīzijas stāsti vēsta par notikumiem un Latvijā īpašiem cilvēkiem, aptverot vēsturiskus, zinātnes, izglītības, pilsētas, lauku un daudzus citus tematus.
lv
02:30
The Dog House
Vudgrīnas suņu patversmē var sastapt visdažādāko šķirņu, izmēru un vecuma suņus, kuriem katram ir savs raksturs un savs dzīvesstāsts. Tikpat atšķirīgi ir potenciālie suņu adoptētāji, kuri ierodas dažādu iemeslu vadīti, taču visi cer atrast sev jaunu četrkājaino draugu. Patversmes darbinieki ir apņēmības pilni savest kopā īstos suņus ar īstajiem saimniekiem. Suņiem un potenciālajiem saimniekiem satiekoties pirmo reizi, ne vienmēr viss norit, kā iecerēts. Taču, kad saderība ir veiksmīga un suņi iekaro sirdis, viņi ir atraduši sev jaunas mājas.
lv
03:20
V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts
Kļūsti par TV spēles V.I.P. — Veiksme. Intuīcija. Prāts. — satura veidotāju, iesniedzot savu jautājumu. Vēlamies vairāk iesaistīt skatītājus, vairot interesi par erudīciju, lai skatītāji paši kļūtu par aizraujošu, interesantu jautājumu veidotājiem. Kas jādara? Aizpildi jautājumu anketu V.I.P. sadaļā un iegūsti vērtīgas grāmatas vai naudas balvu!
lv
04:05
Aculiecinieks
13 minūšu gari televīzijas stāsti vēsta par notikumiem un Latvijā īpašiem cilvēkiem, aptverot vēsturiskus, zinātnes, izglītības, pilsētas, lauku un daudzus citus tematus.
lv
04:20
1:1. Aktuālā intervija
Raidījumā "1:1" [viens pret vienu] satiekas sabiedrībā zināma personība un žurnālists. Raidījums skaidro, analizē un ļauj izprast sabiedrībai nozīmīgas norises visdažādākajās dzīves jomās Latvijā un pasaulē, izprast personības nozīmīgumu, atbildību šo procesu virzībā. Viesi izvēlēti, ņemot vērā tā brīža aktualitātes vai arī konkrētās personas iespējamo ietekmi uz notikumiem nākotnē, – valsts pirmās amatpersonas, biznesa, kultūras un nevalstiskā sektora pārstāvji. Raidījumu vada žurnālists Gundars Rēders.
lv
05:05
Izgudrotāji
Leģenda vēsta, ka viens no pasaules lielākajiem atklājumiem esot radies, ābolam piezemējoties uz Ņūtona galvas. Turpretī mūsdienās jaunu lietu izgudrošana un radīšana ir gadiem ilgs un sarežģīts, taču noteikti arī radošs process! Raidījuma vadītāji Rūdolfs Puķītis un Dagnija Loča dosies pie Latvijas gudrākajiem prātiem un ieskatīsies viņu darba aizkulisēs.
lv
05:32
Izgudrotāji
Leģenda vēsta, ka viens no pasaules lielākajiem atklājumiem esot radies, ābolam piezemējoties uz Ņūtona galvas. Turpretī mūsdienās jaunu lietu izgudrošana un radīšana ir gadiem ilgs un sarežģīts, taču noteikti arī radošs process! Raidījuma vadītāji Rūdolfs Puķītis un Dagnija Loča dosies pie Latvijas gudrākajiem prātiem un ieskatīsies viņu darba aizkulisēs.
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
06:30
Rīta Panorāma
"Rīta Panorāma" - ēterā no pl. 6.30 – 8.30, iepazīstinot ar jaunāko informāciju par Latvijas un pasaules notikumiem un to attīstību, kā arī izvērtējot aizvadītās diennakts aktualitāšu nozīmību. "Rīta Panorāma" piedāvā arī jaunākās sporta aktualitātes, laika prognozi un sarunas ar studijas viesiem.
lv
08:35
Sturm der Liebe
Kristofa bažas apstiprinās, Markuss nedomā atkāpties un apmetas "Firstenhofā"; Elēna priecājas par Markusa atgriešanos un apsola tēvam palīdzēt atjaunot Švarcbahu firmas sagrauto reputāciju. Verners pamana, ka Leanders daudz laika pavada kopā ar Alfonsu, un sāk kļūt greizsirdīgs. Maksis vēlas uzlabot attiecības ar Vanesu un Karolīnu un iesaka sarīkot radiem un draugiem mazuļa dzimuma atklāšanas ballīti. Andrē dēls Simons vēlas atvērt jaunu restorānu savā vīnu darītavā Dienvidāfrikā un aicina Andrē pārcelties pie sevis.
lv
09:30
La promesa
Infantesas hercogs pieņem uzaicinājumu uz medībām, un Krusa dara visu, lai medībās vislabāk veicas tieši hercogam. Leonora stāsta Marijai savus bērnības piedzīvojumus kopā ar Kurro. Marija brīdina Hanu, ka pret kalpotājiem Kurro izturas nicīgi un pat ļauni. Manuels aicina Hanu palīdzēt viņam sagatavot lidmašīnu sacensībām, par spīti tam, ka viņam jāpiedalās medībās. Katalīnai un Leonorai ir atšķirīgi viedokļi par gaidāmajām medībām. Hercogs ieinteresējas par Manuela aizraušanos un sarunā ar Alonso izsaka negaidītu piedāvājumu.
lv
10:30
Bettys Diagnose
Dāvids Vēbers neslēpj savas simpātijas pret Betiju. Betija nolemj skatīties uz priekšu un piekrīt randiņam ar Dāvidu, abi aizvada romantisku vakaru. Uzņemšanas nodaļa aizvien nav atradusi jaunu ārstu, Helēna fon Arnštete ir izmisumā un priecīga pieņem pirmo pretendenti, kura ierodas uz personīgu sarunu; kad daktere Kranca pavada Nadiru pacientu aprūpē, Betijai sāk rasties aizdomas, viņa nolemj izprašņāt jauno ārsti. Pēc ugunsgrēka mazdārziņos slimnīcā ieved divus cietušus ugunsdzēsējus Marku un Janu, pamazām atklājas, kāpēc Marks nespēja palīdzēt savai draudzenei un viņa cieta negadījumā. Arī Lūkasa onkuli Verneru Hilpertu nogādā slimnīcā pēc tā paša ugunsgrēka, vienīgi viņš slēpj iemeslu, kāpēc devās dzēst šķūnīti un saelpojās indīgos dūmus.
lv
11:15
Atgriešanās olimpiāde
Albērvilas spēļu stadionā 1992. gada 8. februārī plkst. 17.38 iesoļoja Latvijas olimpiešu delegācija. Pēc 56 gadu pārtraukuma – ar savas valsts karogu. Gatavošanās spēlēm notika ļoti strauji, jo ielūgums piedalīties spēlēs tika saņemts pirms nepilna pusgada, 18. septembrī. Taču Latvijas Olimpiskā komiteja bija gatava šim pavērsienam. Jau vairāk nekā trīs gadus latvieši gāja savu neatkarības ceļu. No patiesas eiforijas par atļaušanos brīvības sapni nosaukt vārdā līdz neziņai par miglaino nākotni, kad latviešu argumentos nevēlējās klausīties ne PSRS sporta vadība Maskavā, ne Starptautiskā Olimpiskā komiteja Lozannā. Laika gaitā daudzi sākotnējie domubiedri nonāca pretējos ierakumos – sākās dalīšanās pareizajos un nepareizajos latviešos. Kas veicinās vai bremzēs Latvijas patstāvību sportā? Tomēr Albērvilas atklāšanas ceremonijā gandarījums bija visiem. 1992. gads bija pēdējais, kad vienā gadā notika gan ziemas, gan vasaras spēles. Olimpiešu vidū bija gan rūdīti olimpiskie čempioni, gan tādi sportisti, kuriem olimpiskais starts bija pirmais starptautiskā arēnā. Viņi visi bija izredzētie, kuriem bija lemts dzīvot tik lielu pārmaiņu laikā.
lv
12:30
Sirmais. Kulta ēdieni
"Sirmais. Kulta ēdieni" ir pirmais vērienīgais televīzijas projekts, kur galvenajā lomā ir ēdiens. Raidījuma veidotāju neremdināmā zinātkāre par ēdienu izcelsmi un drosmīgā ambīcija iepazīt pasaules kulta ēdienus tuvplānā ir vainagojusies spilgtos stāstos ne tikai par kulināriju, bet arī par cilvēkiem. "Es to daru tāpēc, ka es gribu zināt. Gribu iepazīt pasauli un cilvēkus. Lai galva paliek plašāka! Piemēram, tagad es zinu, ka garneli var izzvejot ar mailīšu tīklu. Ka Normandijā garneļu zvejošana ir tas pats, kas Latvijā sēņošana. Ka tas nav ekskluzīvi un tikai miljonāru ēdienkartē, bet, ka tā ir īstā dzīve lielai daļai burvīgu, vienkāršu cilvēku," par gūtajiem iespaidiem stāsta Mārtiņš Sirmais.
lv
13:25
Cytaidi latviskais. Latgales godi
Latvijas Televīzijas veidoto stāstu cikls "Cytaidi latviskais" dodas savā Latgales godu otrās sezonas ekspedīcijā un pirmajā raidījumā pēta maija dziedājumu tradīciju Viļānu novadā. Ikviens, kurš bijis Latgalē, būs pamanījis ceļmalas krustus jeb krucifiksus, bet, ja viesojies maijā, tad ievēros, ka ik dienu pie tiem pulcējas ļaudis. Jau 200 gadus maijs tiek veltīts Dievmātes godam, pie krustiem ticīgie dzied, lūdzas un izdzied litāniju Jaunavai Marijai. Neatkarīgi no ticīgo ikdienas lūgšanām Svētās Jaunavas Marijas mēnesī, vienu reizi maijā pie ceļmalas krustiem notiek arī dievkalpojumi ar prāvesta piedalīšanos. Viļānu pusē esot ap 30 krustu, tātad priesteris Rinalds Stankevičs novada 30 dievkalpojumus pie krucifiksiem. Kopā ar tēvu Rinaldu pabūsim pie pieciem krucifiksiem dievkalpojumu laikā un piestāsim pie krustiem ar kultūrvēsturisku un lokālu nozīmi. Vilksim "značkas", izzināsim tradīciju, ieklausīsimies cilvēku stāstos. Raidījumu vada vēsturnieks un mūziķis Arnis Slobožaņins, raidījums norit latgaliešu valodā ar subtitriem latviešu literārajā valodā.
lv
13:55
Aculiecinieks
13 minūšu gari televīzijas stāsti vēsta par notikumiem un Latvijā īpašiem cilvēkiem, aptverot vēsturiskus, zinātnes, izglītības, pilsētas, lauku un daudzus citus tematus.
lv
14:10
Krustpunktā
Visvairāk klausītais Latvijas radio raidījums "Krustpunktā" redzams arī Latvijas televīzijas ēterā. Ne tiešraidē, bet ar nelielu nobīdi, iespējams sekot līdzi gan aktuālajām intervijām, gan klausītāju uzdotajiem jautājumiem un amatpersonu atbildēm.
lv
15:05
La promesa
Manuels ir nolēmis tomēr piedalīties avio sacensībās un uzvarēt, lai vecāki beidzot uztver viņa aizraušanos nopietni. Krusa izsūta ielūgumus uz medību pasākumu, protams, arī Infantesas hercogam. Katalīna nolemj turpināt šaha spēles ar Tadeo, pretim saņemot lopbarību. Marija uzzina no Hanas vēl kādu noslēpumu un sāk satraukties. Tikmēr Simona un Kandela turpina pārbaudīt kalpotājus, lai uzzinātu, kura ir slepenā virēja - taču bez panākumiem. Manuels jau ir ceļa jūtīs, kad Krusa viņu pārtver un liek palikt, lai sagaidītu medību viesus. Alonso ver vaļā atbildes vēstuli no Infantesas hercoga….
lv
16:05
Eiropas Parlamenta vēlēšanas
Eiropas Parlamenta vēlēšanas.
lv
17:10
Sturm der Liebe
"Mīlas viesulis" ("Sturm der Liebe") ir Vācijas televīzijas seriāls, kuru uzņem kopš 2005. gada 26. septembra. Seriālam ir vairāk nekā 3400 sēriju un 17 sezonu.
lv
18:00
Dienas ziņas
Jau pulksten 18:00 svarīgākais par aktuālajiem notikumiem Latvijā un pasaulē – uzticamas, objektīvas un daudzpusīgas ziņas! Raidījumā skatāmas arī novadu ziņas – par jaunākajiem notikumiem Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un Zemgalē vēsta Latvijas reģionālo televīziju korespondenti. Raidījumu vada Ilze Vēbere, Ilze Dobele, Jānis Geste, Laura Vonda.
lv
18:33
Kultūras ziņas
Dinamisks ikdienas kultūras aktualitāšu apskats katru darbdienas vakaru pēc "Dienas ziņām". Inteliģenti un emocionāli par norisēm vizuālajā mākslā, teātrī, kino, mūzikā un citās radošajās jomās. Raidījumu veido LTV Kultūras redakcijas žurnālisti, redaktori un režisori. Vadītāji – Jānis Holšteins-Upmanis, Adriāna Roze, Liene Jakovļeva un Edgars Raginskis.
lv
18:45
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
18:51
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
18:56
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
19:24
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
19:30
Pasaules panorāma
Globālo ziņu laikmetā notikums Āzijā vai Amerikas kontinentā jau rīt var mainīt dzīvi Eiropā. Bet lēmums, kas pieņemts Rīgā – atbalsoties visā pasaulē. "Pasaules panorāma" piedāvā neatkarīgas un uzticamas ziņas, atspoguļojot un analizējot ārpolitikas aktualitātes, kā arī sarunas ar politologiem, ārpolitikas ekspertiem, pasaulē pazīstamām personībām par svarīgāko Baltijā un Ziemeļvalstīs, citviet Eiropā, kā arī visā pasaulē. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktori Toms Pastors un Ina Strazdiņa.
lv
20:00
Panorāma
Latvijā vecākā informatīvā programma "Panorāma", kas ēterā ir kopš 1958. gada, šo gadu laikā pulcējusi vairākus simtus darbinieku. Šodien "Panorāmas" veidošanā iesaistās gandrīz viss Latvijas televīzijas Ziņu dienests. "Panorāma" neapšaubāmi ir mediju ikona Latvijā, un daudz kas vairāk par vienkāršu ziņu raidījumu. "Panorāma" ir Atmodas lieciniece un veicinātāja. Ar šo raidījumu uzaugušas vairākas paaudzes, kurām "Panorāmas" skatīšanās ir nesatricināms ikvakara rituāls.
lv
20:37
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
20:56
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
21:02
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
21:05
Latvijas Loto izlozes
News, 39 Episode
lv
21:15
Kas notiek Latvijā?
Diskusijas un intervijas par sabiedrībai nozīmīgām norisēm. Vada žurnālists Jānis Domburs.
lv
22:45
Nakts ziņas
Vēlo vakaru televīzijas ziņu programma – visaptverošs dienas nozīmīgāko nacionālo un starptautisko norišu atspoguļojums, padziļināta svarīgāko notikumu analīze. Īsi un kodolīgi par svarīgāko! Raidījuma vadītāji – Ilze Vēbere, Laura Vonda, Ilze Dobele, Jānis Geste.
lv
22:55
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
22:57
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
23:00
Lielās patiesības
"Lielās patiesības" ir raidījuma "Saknes debesīs" jaunās versijas nosaukums. Lielo patiesību jautājumi: Dzīvība, Nāve, Dievs, Cilvēks, Mīlestība, Bezgalība… Tie ir jautājumi, kas nebeidzami rada jaunus jautājumus. "Lielās patiesības" ir zinātnes, reliģijas un mākslas dialogs.
lv
23:30
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
23:50
De facto
LTV Ziņu dienesta veidotajā analītiski pētnieciskajā raidījumā "De Facto" skatītājiem nozīmīgus jautājumus izmeklē žurnālisti Matīss Arnicāns, Liene Barisa-Sermule, Ivo Leitāns- un Inga Šņore. "De Facto" uzmanības lokā ir netaisnības un pretrunas – ne tikai korupcijas, interešu konfliktu un citu noziedzīgu nodarījumu lietas, bet arī sabiedrībai būtisku cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības pārkāpumu izmeklēšana.
lv

TV-guide - torsdag, 16-05-2024

00:25
Es dziedu par Tevi. Maestro Raimonda Paula koncerts Mātes dienā
Visskaistāko dāvanu Mātes dienā visām Latvijas māmiņām sagādājis Raimonds Pauls. Tas būs Maestro veltījums dziesmās, dzejā un dejās koncertprogrammā "Es dziedu par Tevi". Marlēna, Gundega, Ieva, Margarita, Inese, Indra, Līga, Alise, Laila, Lana. Par visām šīm un vēl citām sievietēm dziedās solists Jānis Kurševs, vīru vokālais trio Eināra Verro vadībā, mūziķi Māris Briežkalns, Raimonds Macats, Viktors Ritovs, Jānis Kalniņš, Edvīns Ozols, dejotāji Olena Čerekova un Raimonds Andersons. Dziesmas kopā savīs aktieris Andris Bulis, pie klavierēm – Maestro Raimonds Pauls. Samīļojiet savu mammu, pasakiet, cik ļoti viņu mīlat!
lv
01:50
Aizliegtais paņēmiens
Lai uzzinātu par kāda notikuma patiesajiem apstākļiem vai iesaistīto personu nodomiem, raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" komanda informācijas iegūšanai izmanto visdažādākos izmeklējošās žurnālistikas paņēmienus un žanrus – eksperimentus, testus, provokācijas, padziļinātus pētījumus, arī anonīmas intervijas. Žurnālisti padziļināti pēta un skatītājiem atklāj sociālpolitiskus tematus, kas ne vienmēr tiek izcelti citos medijos. Raidījums atklāj un atmasko, atsevišķos gadījumos sauc pie atbildības iesaistītās personas, norāda uz likumu nepilnībām, aicina mainīt pastāvošo kārtību, ja tā ir pretrunā sabiedrības interesēm. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta žurnālists Guntis Bojārs.
lv
02:50
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
03:20
Dziesmas ceļš. Vispārējo latviešu Dziesmu svētku dziesmu dziesmas
"Mūžam zili ir Latvijas kalni" ir Emīla Dārziņa 1909. gadā komponēta "a capella" dziesma vīru korim. Tā ir viena no septiņpadsmit zināmajām komponista kora dziesmām. Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos dziesmu ir diriģējuši Imants Kokars, Haralds Mednis, Roberts Zuika, Ivars Cinkuss, Roberts Liepiņš. Kopkoris šovasar to dziedās sesto reizi. Dziesmai ir interesants ceļš, jo Emīls Dārziņš ir pārveidojis Arvīda Skalbes dzejoli "Nemiers", izmainīdams arī tā tematisko jēgu - Latvijas dabas noskaņa tiek saistīta nevis konkrēti ar tā laika revolūcijas upuriem, bet ar vispārējiem priekšstatiem par tautas ciešanām un varonību tālā pagātnē. Īsstāstu raidījums "Dziesmas ceļš" sarunā ar šīs vasaras dziesmas virsdiriģentu liepājnieku Jēkabu Ozoliņu skaidros šo izmaiņu iemeslu, stāstīs, kāpēc dziesma atgriezusies pie tās pilna nosaukuma. Dziesmas vēsturē iedziļināsies JVLMA Zinātniskā asistente un RMM mākslas eksperte Laura Švītiņa, bet pārdomās par tās skanējumu vīru koru izpildījumā dalīsies diriģente Aira Birziņa.
lv
03:30
Klase
Ko bērns piedzīvo, nomainot skolu? Kā tas ir – būt jauniņajam? Visi ir pazīstami, sadraudzējušies, pastāv nerakstīti likumi, un jaunpienācējam jātiek galā ne tikai ar mācībām, jauno skolotāju iepazīšanu, bet arī jāizcīna sava vieta klasē. Loreta tiksies ar aktrisi Ievu Aleksandrovu-Ekloni un dalīsies savos pieredzes stāstos par skolu un dzīvi.
lv
03:50
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
04:40
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
05:30
Pasaules panorāma
Globālo ziņu laikmetā notikums Āzijā vai Amerikas kontinentā jau rīt var mainīt dzīvi Eiropā. Bet lēmums, kas pieņemts Rīgā – atbalsoties visā pasaulē. "Pasaules panorāma" piedāvā neatkarīgas un uzticamas ziņas, atspoguļojot un analizējot ārpolitikas aktualitātes, kā arī sarunas ar politologiem, ārpolitikas ekspertiem, pasaulē pazīstamām personībām par svarīgāko Baltijā un Ziemeļvalstīs, citviet Eiropā, kā arī visā pasaulē. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktori Toms Pastors un Ina Strazdiņa.
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
06:30
Rīta Panorāma
"Rīta Panorāma" - ēterā no pl. 6.30 – 8.30, iepazīstinot ar jaunāko informāciju par Latvijas un pasaules notikumiem un to attīstību, kā arī izvērtējot aizvadītās diennakts aktualitāšu nozīmību. "Rīta Panorāma" piedāvā arī jaunākās sporta aktualitātes, laika prognozi un sarunas ar studijas viesiem.
lv
08:35
Sturm der Liebe
Andrē nespēj saņemties un atklāt Helēnai savus plānus par pārcelšanos uz Dienvidāfriku. Elēna vēlas, lai Markuss uzlabo saspīlētās attiecības ar Noa, Noa jūtas pārsteigts, kad tēvs pēkšņi izrāda interesi par viņa darbu. Verners nolemj izrādīt Leanderam Zālfelda īpašumus un jūtas nepatīkami pārsteigts, kad Leanders uzaicina abiem pievienoties arī Alfonsu. Vanesa saprot, ka Makša un Karolīnas strīdēšanās kaitē viņas un mazuļa veselībai un paziņo abiem, ka vēlas kādu laiku padzīvot viena. Ivonna cenšas pierunāt Ulriku Drēmeli satikties ar Ēriku, bet panāk pretējo.
lv
09:30
La promesa
Teresa lūdz Leonorai izturēties labi pret Mauro. Krusa nolemj pieņemt Infantesas hercoga piedāvājumu, lai ko tas maksātu. Manuels un Hana pa nakti ir sagatavojuši lidmašīnu sacensībām. Kad "Solījumā" uzzina par to, ka pazudis gan Manuels, gan lidmašīna, ģimenē sākas jezga, par Manuela ieilgušo prombūtni satraucas arī Hana. Alonso ir pateicīgs Katalīnai par palīdzību "Solījuma" uzturēšanā. Teresa bēdājas par šķiršanos, Kandela un Simona cenšas viņu mierināt. Manuels atgriežas ar labām ziņām.
lv
10:25
Bettys Diagnose
Helēnai fon Arnštetei izdevies pierunāt jaunu talantīgu ārstu Jūlijusu Valdenu strādāt uzņemšanas nodaļā; dakteris Valdens jau pirmajā dienā paspēj nokaitināt aprūpes personālu, jo visu zina un dara labāk. Kajs Lehners ir profesionāls sportists, puisis nonāk slimnīcā ar kājas traumu; lai nebūtu jākavē treniņi, Kajs nolemj veikt operāciju, lai arī kāja būtu sadzijusi tāpat. Operāciju kājai veic dakteris Ekarts kopā ar kolēģi, tomēr tā nenorit, kā plānots, Kaja sportista karjera ir beigusies. Divas draudzenes un putnu fanes Marija un Trūdija nonāk slimnīcā pēc negadījuma putnu vērošanas laikā, dakteris Valdens izceļas ne tikai ar labām diagnostiķa spējām, bet arī ar izcilām zināšanām par putniem.
lv
11:10
Aizliegtais paņēmiens
Lai uzzinātu par kāda notikuma patiesajiem apstākļiem vai iesaistīto personu nodomiem, raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" komanda informācijas iegūšanai izmanto visdažādākos izmeklējošās žurnālistikas paņēmienus un žanrus – eksperimentus, testus, provokācijas, padziļinātus pētījumus, arī anonīmas intervijas. Žurnālisti padziļināti pēta un skatītājiem atklāj sociālpolitiskus tematus, kas ne vienmēr tiek izcelti citos medijos. Raidījums atklāj un atmasko, atsevišķos gadījumos sauc pie atbildības iesaistītās personas, norāda uz likumu nepilnībām, aicina mainīt pastāvošo kārtību, ja tā ir pretrunā sabiedrības interesēm. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta žurnālists Guntis Bojārs.
lv
12:10
1:1. Aktuālā intervija
Raidījumā "1:1" [viens pret vienu] satiekas sabiedrībā zināma personība un žurnālists. Raidījums skaidro, analizē un ļauj izprast sabiedrībai nozīmīgas norises visdažādākajās dzīves jomās Latvijā un pasaulē, izprast personības nozīmīgumu, atbildību šo procesu virzībā. Viesi izvēlēti, ņemot vērā tā brīža aktualitātes vai arī konkrētās personas iespējamo ietekmi uz notikumiem nākotnē, – valsts pirmās amatpersonas, biznesa, kultūras un nevalstiskā sektora pārstāvji. Raidījumu vada žurnālists Gundars Rēders.
lv
13:00
Pasaules panorāma
Globālo ziņu laikmetā notikums Āzijā vai Amerikas kontinentā jau rīt var mainīt dzīvi Eiropā. Bet lēmums, kas pieņemts Rīgā – atbalsoties visā pasaulē. "Pasaules panorāma" piedāvā neatkarīgas un uzticamas ziņas, atspoguļojot un analizējot ārpolitikas aktualitātes, kā arī sarunas ar politologiem, ārpolitikas ekspertiem, pasaulē pazīstamām personībām par svarīgāko Baltijā un Ziemeļvalstīs, citviet Eiropā, kā arī visā pasaulē. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktori Toms Pastors un Ina Strazdiņa.
lv
13:30
Lielās patiesības
"Lielās patiesības" ir raidījuma "Saknes debesīs" jaunās versijas nosaukums. Lielo patiesību jautājumi: Dzīvība, Nāve, Dievs, Cilvēks, Mīlestība, Bezgalība… Tie ir jautājumi, kas nebeidzami rada jaunus jautājumus. "Lielās patiesības" ir zinātnes, reliģijas un mākslas dialogs.
lv
14:00
Dziesmas ceļš. Vispārējo latviešu Dziesmu svētku dziesmu dziesmas
Plašāka publika Raimonda Tigula un Rasas Bugavičutes-Pēces dziesmu "Lec, saulīte" pirmo reizi izdzirdēja Mežaparka Lielajā estrādē 2014. gada vasaras saulgriežos, kad Rīgas kā Eiropas galvaspilsētas pasākumu ietvaros notika deju lieluzvedums "Lec, saulīte!". Tomēr tas nebija dziesmas pirmatskaņojums. Par dziesmas tapšanas gaitu īsstāstu ciklā "Dziesmas ceļš. Vispārējo latviešu Dziesmu svētku dziesmu dziesmas" stāstīs tās autors komponists Raimonds Tiguls un teksta autore dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce. Mežaparka Lielajā estrādē dziesma atgriezās XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos 2018. gadā, kad to diriģēja Māris Sirmais, šogad atkal tā uzticēta Mārim Sirmajam, kurš savulaik rosinājis Raimondu Tigulu pievērsties kora mūzikai. Dzirdēsiet diriģenta un koristu atklāsmes par šo īpašo Raimonda Tigula dziesmu, kas saviļņo un pavisam īsā laikā kļuvusi par neatņemamu sastāvdaļu Dziesmu svētku repertuārā. Latvijas Nacionālais kultūras centrs un Dziesmu svētku biedrība 2021. gadā rīkoja aptauju par populārākajām latviešu kora dziesmām. Tajā piedalījās 2145 amatieru koru diriģenti un dziedātāji. Vispārliecinošāko amatieru koru atsaucību aptaujā guvušas četras Dziesmu svētku lielās dziesmas: Raimonda Paula un Jāņa Petera "Manai dzimtenei", Jāzepa Vītola, Ausekļa "Gaismas pils", Mārtiņa Brauna dziesma ar Raiņa vārdiem "Saule, Pērkons, Daugava" un Raimonda Tigula un Rasas Bugavičutes-Pēces "Lec, saulīte".
lv
14:10
Krustpunktā
Visvairāk klausītais Latvijas radio raidījums "Krustpunktā" redzams arī Latvijas televīzijas ēterā. Ne tiešraidē, bet ar nelielu nobīdi, iespējams sekot līdzi gan aktuālajām intervijām, gan klausītāju uzdotajiem jautājumiem un amatpersonu atbildēm.
lv
15:05
La promesa
Infantesas hercogs pieņem uzaicinājumu uz medībām, un Krusa dara visu, lai medībās vislabāk veicas tieši hercogam. Leonora stāsta Marijai savus bērnības piedzīvojumus kopā ar Kurro. Marija brīdina Hanu, ka pret kalpotājiem Kurro izturas nicīgi un pat ļauni. Manuels aicina Hanu palīdzēt viņam sagatavot lidmašīnu sacensībām, par spīti tam, ka viņam jāpiedalās medībās. Katalīnai un Leonorai ir atšķirīgi viedokļi par gaidāmajām medībām. Hercogs ieinteresējas par Manuela aizraušanos un sarunā ar Alonso izsaka negaidītu piedāvājumu.
lv
16:05
Eiropas Parlamenta vēlēšanas
Eiropas Parlamenta vēlēšanas.
lv
17:10
Sturm der Liebe
"Mīlas viesulis" ("Sturm der Liebe") ir Vācijas televīzijas seriāls, kuru uzņem kopš 2005. gada 26. septembra. Seriālam ir vairāk nekā 3400 sēriju un 17 sezonu.
lv
18:00
Dienas ziņas
Jau pulksten 18:00 svarīgākais par aktuālajiem notikumiem Latvijā un pasaulē – uzticamas, objektīvas un daudzpusīgas ziņas! Raidījumā skatāmas arī novadu ziņas – par jaunākajiem notikumiem Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un Zemgalē vēsta Latvijas reģionālo televīziju korespondenti. Raidījumu vada Ilze Vēbere, Ilze Dobele, Jānis Geste, Laura Vonda.
lv
18:33
Kultūras ziņas
Dinamisks ikdienas kultūras aktualitāšu apskats katru darbdienas vakaru pēc "Dienas ziņām". Inteliģenti un emocionāli par norisēm vizuālajā mākslā, teātrī, kino, mūzikā un citās radošajās jomās. Raidījumu veido LTV Kultūras redakcijas žurnālisti, redaktori un režisori. Vadītāji – Jānis Holšteins-Upmanis, Adriāna Roze, Liene Jakovļeva un Edgars Raginskis.
lv
18:45
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
18:51
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
18:56
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
19:24
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
19:30
Iekodies
Raidījuma "Iekodies" jaunā sezona ir klāt! Turpināsim iepazīt mūsu pašu cilvēkus, kas dzīvo tepat – Latvijā. Šoreiz viesosimies pie Latvijas itāļiem, turkiem, gruzīniem un dziedošās romu tautas. Iepazīsim tuvāk Latvijas pirmtautu – līvus – un viņu kultūras mantojumu un tradīcijas. Daudz gatavosim, sarunāsimies, iemēģināsim roku kādā neparastākā arodā, arī uzdziedāsim un vingrināsim mēli svešādās valodās.
lv
20:00
Panorāma
Latvijā vecākā informatīvā programma "Panorāma", kas ēterā ir kopš 1958. gada, šo gadu laikā pulcējusi vairākus simtus darbinieku. Šodien "Panorāmas" veidošanā iesaistās gandrīz viss Latvijas televīzijas Ziņu dienests. "Panorāma" neapšaubāmi ir mediju ikona Latvijā, un daudz kas vairāk par vienkāršu ziņu raidījumu. "Panorāma" ir Atmodas lieciniece un veicinātāja. Ar šo raidījumu uzaugušas vairākas paaudzes, kurām "Panorāmas" skatīšanās ir nesatricināms ikvakara rituāls.
lv
20:37
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
20:57
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
21:04
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
21:10
Krimināllieta iesācējam
Par informāciju, kas palīdzēs atrast Natas Nolles slepkavu, izsludināta atlīdzība. To piedāvā Silšalkas draugs Huberts Anderss. Atsaucoties uz sludinājumu, pie Sidraba vēršas viņa bijušais priekšnieks Kims Anufrijevs, kuram tagad pieder detektīvu birojs. Kims atnes ziņas, kas palīdz izveidot iespējamā slepkavas fotorobotu un identificēt personību.
lv
22:00
Krimināllieta iesācējam
Aizdomās turamais ir kramplauzis Antons Nitišs, kurš pirms mēneša atbrīvots no ilgstoša ieslodzījuma. Cietumā Nitišs nonācis vēl padomju gados. Kārkliņš izsludina Nitišu meklēšanā. Tikmēr atklājas, ka neviens nav atnācis uz Dimas Azerjana līķa atpazīšanu morgā. Kārkliņš dodas uz Azerjana mājām un atrod tur nogalinātu Azerjanu vecāko.
lv
22:55
Nakts ziņas
Vēlo vakaru televīzijas ziņu programma – visaptverošs dienas nozīmīgāko nacionālo un starptautisko norišu atspoguļojums, padziļināta svarīgāko notikumu analīze. Īsi un kodolīgi par svarīgāko! Raidījuma vadītāji – Ilze Vēbere, Laura Vonda, Ilze Dobele, Jānis Geste.
lv
23:05
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
23:07
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
23:10
Latvijas Sirdsdziesma
Arī šajā raidījuma sezonā klausīsimies jaunas un skanīgas aptaujas dziesmas un dzīvosim līdzi jaunrades tapšanas stāstiem! Arī šajā gadā dosimies Latvijas ārēs satikt interesantus un muzikālus cilvēkus, kuri ir mums tepat, blakus!
lv