LTV1

LTV1

Latvijas nacionālais TV kanāls, kas par savu galveno uzdevumu izvirzījis nacionālo vērtību uzturēšanu. Kanāls īpaši izceļas ar savām ziņu pārraidēm, spēcīgo analītisko raidījumu bloku un daudzām informatīvi dokumentālajām un izklaidējošām programmām par reliģiju un kultūru. Kanāls piedāvā arī pārraides bērniem un jauniešiem. Daļai no TV satura Interaktīvajā un Virszemes TV ir pieejama valodas izvēles iespēja.

Latvia

TV-guide - onsdag, 27-03-2024

01:25
V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts
Kļūsti par TV spēles V.I.P. — Veiksme. Intuīcija. Prāts. — satura veidotāju, iesniedzot savu jautājumu. Vēlamies vairāk iesaistīt skatītājus, vairot interesi par erudīciju, lai skatītāji paši kļūtu par aizraujošu, interesantu jautājumu veidotājiem. Kas jādara? Aizpildi jautājumu anketu V.I.P. sadaļā un iegūsti vērtīgas grāmatas vai naudas balvu!
lv
02:10
Mājas suņiem
Vudgrīnas dzīvnieku patversmē nonāk punduršpics Lācis, kurš visu līdzšinējo mūžu pavadījis sprostā. Iespējams, ģimene, kura pati piedzīvojusi ne vienu vien grūtību, spēs dāvāt viņam jaunas, mīlošas mājas. Bet mazais kucēns Nobijs vienā acumirklī apbur Aleksu un Kīru, kuri meklē kādu, kuru kopā uzaudzināt un mīlēt. Savukārt enerģiskajam Stafordšīras bulterjeram Beilijam ir uzdevums pārliecināt skeptisko ģimenes tēvu Polu, ka jauns suns ir tieši tas, kas viņa ģimenei nepieciešams.
lv
03:00
Pa pasaules gleznainākajām upēm
Laivojot pa upēm Apvienotajā Karalistē, Eiropā, Kanādā un ASV, katrā sērijā tiks parādītas upes skaistās un tai raksturīgās ainavas, sākot no smaragdzaļiem pakalniem, seniem mežiem un bioloģiski daudzveidīgām upju deltām līdz pasaku pilīm, šokolādes kastīšu ciematiem un slavenām pilsētām. Mēs satiksim cilvēkus, kas dzīvo un strādā pie upēm, kā arī izvairīsimies no populāriem tūrisma maršrutiem noslogotākajās upēs. Mēs brauksim ar zvejas laivām un liellaivām, velkoņiem un jahtām, pat ar kanoe laivām un vikingu kuģu atdarinājumiem, lai izpētītu apslēpto stāstu bagātību upes krastos.
lv
03:50
Zaļgalvis
Kopš bērnības mācīts, ka no purva jābaidās: akači, čūskas un rāvains ūdens. Arī literatūrā purvs attēlots baisi - Sprīdīša maldugunis un Blaumaņa "Purva bridējs", tautasdziesmās purvā visbiežāk raud. Vai pietiekami novērtējam purvu? Kas tajā slēpjas? Trīs draugi regulāri ved cilvēkus purvā, lai ielūkotos pagātnē.
lv
04:05
Aculiecinieks
13 minūšu gari televīzijas stāsti vēsta par notikumiem un Latvijā īpašiem cilvēkiem, aptverot vēsturiskus, zinātnes, izglītības, pilsētas, lauku un daudzus citus tematus.
lv
04:20
1:1. Aktuālā intervija
Raidījumā "1:1" [viens pret vienu] satiekas sabiedrībā zināma personība un žurnālists. Raidījums skaidro, analizē un ļauj izprast sabiedrībai nozīmīgas norises visdažādākajās dzīves jomās Latvijā un pasaulē, izprast personības nozīmīgumu, atbildību šo procesu virzībā. Viesi izvēlēti, ņemot vērā tā brīža aktualitātes vai arī konkrētās personas iespējamo ietekmi uz notikumiem nākotnē, – valsts pirmās amatpersonas, biznesa, kultūras un nevalstiskā sektora pārstāvji. Raidījumu vada žurnālists Gundars Rēders.
lv
05:05
Izziņas impulss
Lai arī zinātne var likties kas tāls un sarežģīts, patiesībā tā ir aizraujošs stāsts par mums pašiem. Raidījums "Izziņas Impulss" izgaismos zinātni no visdažādākajām pusēm, gan dodoties uz vietām, kur tālu no civilizācijas notiek noslēpumaini eksperimenti un mūžīgajā sasalumā meklējamas senu laikmetu liecības, gan tepat tuvumā, palūkojoties uz lietām, kas ietekmē mūsu ikdienu. Aizraujošā domas un izziņas ceļojumā kopā ar pašmāju un citu valstu pētniekiem vedīs Sandra Kropa, neaizmirstot par to, ka sarežģīto var skaidrot vienkārši – dažkārt piemērus meklējot pat virtuvē.
lv
05:32
Izziņas impulss
Lai arī zinātne var likties kas tāls un sarežģīts, patiesībā tā ir aizraujošs stāsts par mums pašiem. Raidījums "Izziņas Impulss" izgaismos zinātni no visdažādākajām pusēm, gan dodoties uz vietām, kur tālu no civilizācijas notiek noslēpumaini eksperimenti un mūžīgajā sasalumā meklējamas senu laikmetu liecības, gan tepat tuvumā, palūkojoties uz lietām, kas ietekmē mūsu ikdienu. Aizraujošā domas un izziņas ceļojumā kopā ar pašmāju un citu valstu pētniekiem vedīs Sandra Kropa, neaizmirstot par to, ka sarežģīto var skaidrot vienkārši – dažkārt piemērus meklējot pat virtuvē.
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
06:30
Rīta Panorāma
"Rīta Panorāma" - ēterā no pl. 6.30 – 8.30, iepazīstinot ar jaunāko informāciju par Latvijas un pasaules notikumiem un to attīstību, kā arī izvērtējot aizvadītās diennakts aktualitāšu nozīmību. "Rīta Panorāma" piedāvā arī jaunākās sporta aktualitātes, laika prognozi un sarunas ar studijas viesiem.
lv
08:35
Mīlas viesulis
"Mīlas viesulis" ("Sturm der Liebe") ir Vācijas televīzijas seriāls, kuru uzņem kopš 2005. gada 26. septembra. Seriālam ir vairāk nekā 3400 sēriju un 17 sezonu.
lv
09:30
Sešas māsas
Kamēr Salvadors ārstējas no saaukstēšanās, Diāna naidojas ar vīna darītavas strādniekiem, kuri nav gatavi pieņemt viņas autoritāti. Gonsalo izstāsta savai mātei Kandidai, ka ir satuvinājies ar meiteni vārdā Amparto, un Kandida vēlas viņu par katru cenu iepazīt. Pārbaudot meiteņu veselību, Kristovals šokēts atklāj, ka bordelī strādā arī viņa bijusī sieva.
lv
10:30
Medmāsa Betija
Lūkass sanaidojas ar dakteri Kopmani. Toms Kopmanis paziņo, ka zina par Lūkasa atkarību no tabletēm, un netieši piedraud. Betija pamana, ka no zāļu skapja pazudis iepakojums ar spēcīgiem medikamentiem. Lūkass izstāsta Betijai, ka zina, kurš paņēmis zāles, un apsola pats visu nokārtot. Lūkass dodas pie Rona un ar viņa palīdzību atgūst zāles. Gabriela jūtas izmisusi, jo Betija atsakās runāt ar viņu. Safijs iesaka Gabrielai uzrakstīt Betijai vēstuli. Izrādās, ka Helēna fon Arnštete ir slikta autovadītāja. Viņa ir spiesta doties uz braukšanas skolu kārtot pārbaudi, kur nejauši uzbrauc Paulam Dolmanim, ko notur par skolas īpašnieku. Visiem par nepatīkamu pārsteigumu slimnīcā kā paciente iedodas izbijusī medmāsa Kerstina Brema. Betija apņemas aprūpēt Kerstinas savainoto roku.
lv
11:15
Ģimenes galds Provansā. Negaidītās meitas
Terēza Veronikai paziņo, ka viņas tēvs patiesībā ir Franks, nevis Seržs. Uztraukumā Vero brauc ar automašīnu un notriec vecu sievieti, kas, kā vēlāk izrādās, ir daktera Igo Simona māte Sāra, kura sirgst ar Alcheimeru un ir aizbēgusi no aprūpes nama. Vero Sāru pavada uz Franka klīniku Monpeljē. Kad Vero un Franks pirmo reizi tiekas kā meita un tēvs, abi nezina, kā izturēties. Tjerī pārdzīvo, ka viņa sieva Katrīna aizbēgusi ar Giju uz Honkongu. Vero beidzot izdodas Tjerī izdabūt no nomāktības.
lv
12:50
Ielas garumā
Tavas apkārtnes stāsti.
lv
13:20
De facto
LTV Ziņu dienesta veidotajā analītiski pētnieciskajā raidījumā "De Facto" skatītājiem nozīmīgus jautājumus izmeklē žurnālisti Matīss Arnicāns, Liene Barisa-Sermule, Ivo Leitāns- un Inga Šņore. "De Facto" uzmanības lokā ir netaisnības un pretrunas – ne tikai korupcijas, interešu konfliktu un citu noziedzīgu nodarījumu lietas, bet arī sabiedrībai būtisku cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības pārkāpumu izmeklēšana.
lv
14:00
Sirmais. Kulta ēdieni
"Sirmais. Kulta ēdieni" ir pirmais vērienīgais televīzijas projekts, kur galvenajā lomā ir ēdiens. Raidījuma veidotāju neremdināmā zinātkāre par ēdienu izcelsmi un drosmīgā ambīcija iepazīt pasaules kulta ēdienus tuvplānā ir vainagojusies spilgtos stāstos ne tikai par kulināriju, bet arī par cilvēkiem. "Es to daru tāpēc, ka es gribu zināt. Gribu iepazīt pasauli un cilvēkus. Lai galva paliek plašāka! Piemēram, tagad es zinu, ka garneli var izzvejot ar mailīšu tīklu. Ka Normandijā garneļu zvejošana ir tas pats, kas Latvijā sēņošana. Ka tas nav ekskluzīvi un tikai miljonāru ēdienkartē, bet, ka tā ir īstā dzīve lielai daļai burvīgu, vienkāršu cilvēku," par gūtajiem iespaidiem stāsta Mārtiņš Sirmais.
lv
14:55
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
15:15
Krustpunktā
Visvairāk klausītais Latvijas radio raidījums "Krustpunktā" redzams arī Latvijas televīzijas ēterā. Ne tiešraidē, bet ar nelielu nobīdi, iespējams sekot līdzi gan aktuālajām intervijām, gan klausītāju uzdotajiem jautājumiem un amatpersonu atbildēm.
lv
16:10
Sešas māsas
Elisa iepazīstas ar Gonsalo – simpātisku un iznesīgu jaunekli, kurš ieradies Madridē, un abu starpā rodas simpātijas. Kata strādā grāmatveikalā, slēpjot no Selijas, ka piekritusi vēl otram – šuvējas – darbam. Kad kādai bordeļa meitenei tiek sagraizīta seja, Kandida piesedz Marinu, tomēr brīdina viņu – tā bijusi pēdējā reize. Kačetera nolemj regulāri uzstāties "Ambigū", bet slēpt to no sava vīra.
lv
17:10
Mīlas viesulis
"Mīlas viesulis" ("Sturm der Liebe") ir Vācijas televīzijas seriāls, kuru uzņem kopš 2005. gada 26. septembra. Seriālam ir vairāk nekā 3400 sēriju un 17 sezonu.
lv
18:00
Dienas ziņas
Jau pulksten 18:00 svarīgākais par aktuālajiem notikumiem Latvijā un pasaulē – uzticamas, objektīvas un daudzpusīgas ziņas! Raidījumā skatāmas arī novadu ziņas – par jaunākajiem notikumiem Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un Zemgalē vēsta Latvijas reģionālo televīziju korespondenti. Raidījumu vada Ilze Vēbere, Ilze Dobele, Jānis Geste, Laura Vonda.
lv
18:33
Kultūras ziņas
Dinamisks ikdienas kultūras aktualitāšu apskats katru darbdienas vakaru pēc "Dienas ziņām". Inteliģenti un emocionāli par norisēm vizuālajā mākslā, teātrī, kino, mūzikā un citās radošajās jomās. Raidījumu veido LTV Kultūras redakcijas žurnālisti, redaktori un režisori. Vadītāji – Jānis Holšteins-Upmanis, Adriāna Roze, Liene Jakovļeva un Edgars Raginskis.
lv
18:45
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
18:51
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
18:56
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
19:24
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
19:30
Pasaules panorāma
Globālo ziņu laikmetā notikums Āzijā vai Amerikas kontinentā jau rīt var mainīt dzīvi Eiropā. Bet lēmums, kas pieņemts Rīgā – atbalsoties visā pasaulē. "Pasaules panorāma" piedāvā neatkarīgas un uzticamas ziņas, atspoguļojot un analizējot ārpolitikas aktualitātes, kā arī sarunas ar politologiem, ārpolitikas ekspertiem, pasaulē pazīstamām personībām par svarīgāko Baltijā un Ziemeļvalstīs, citviet Eiropā, kā arī visā pasaulē. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktori Toms Pastors un Ina Strazdiņa.
lv
20:00
Panorāma
Latvijā vecākā informatīvā programma "Panorāma", kas ēterā ir kopš 1958. gada, šo gadu laikā pulcējusi vairākus simtus darbinieku. Šodien "Panorāmas" veidošanā iesaistās gandrīz viss Latvijas televīzijas Ziņu dienests. "Panorāma" neapšaubāmi ir mediju ikona Latvijā, un daudz kas vairāk par vienkāršu ziņu raidījumu. "Panorāma" ir Atmodas lieciniece un veicinātāja. Ar šo raidījumu uzaugušas vairākas paaudzes, kurām "Panorāmas" skatīšanās ir nesatricināms ikvakara rituāls.
lv
20:37
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
20:57
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
21:04
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
21:05
Latvijas Loto izlozes
News, 25 Episode
lv
21:20
Blēņu diena
Filma ir vienas dienas ceļojums ar trim Latvijas teātra un kino personībām - Uldi Dumpi, Ģirtu Jakovļevu un Vari Braslu. Viņi atgriežas mirkļos, par kuriem esam paraduši teikt - "Blēņas!". Labākajā gadījumā šādus piedzīvojumus atstāstām šaurā lokā pie svinību galda, taču parasti tie paredzēti aizmirstībai. Reti aizdomājamies, ka, iespējams, tieši blēņu stāsti nereti vislabāk raksturo mūs pašus un dzīvi visapkārt. Šo vienkāršo patiesību teicami zina filmas varoņi, un viņi spoži spēs to pierādīt ikvienam.
lv
22:35
LTV - 60. Zelta arhīvs
Concert, 113 Episode
lv
23:30
Lielās patiesības
"Lielās patiesības" ir raidījuma "Saknes debesīs" jaunās versijas nosaukums. Lielo patiesību jautājumi: Dzīvība, Nāve, Dievs, Cilvēks, Mīlestība, Bezgalība… Tie ir jautājumi, kas nebeidzami rada jaunus jautājumus. "Lielās patiesības" ir zinātnes, reliģijas un mākslas dialogs.
lv

TV-guide - torsdag, 28-03-2024

00:00
Ielas garumā
Tavas apkārtnes stāsti.
lv
00:30
Aizliegtais paņēmiens
Lai uzzinātu par kāda notikuma patiesajiem apstākļiem vai iesaistīto personu nodomiem, raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" komanda informācijas iegūšanai izmanto visdažādākos izmeklējošās žurnālistikas paņēmienus un žanrus – eksperimentus, testus, provokācijas, padziļinātus pētījumus, arī anonīmas intervijas. Žurnālisti padziļināti pēta un skatītājiem atklāj sociālpolitiskus tematus, kas ne vienmēr tiek izcelti citos medijos. Raidījums atklāj un atmasko, atsevišķos gadījumos sauc pie atbildības iesaistītās personas, norāda uz likumu nepilnībām, aicina mainīt pastāvošo kārtību, ja tā ir pretrunā sabiedrības interesēm. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta žurnālists Guntis Bojārs.
lv
01:30
Latvijas Sirdsdziesma
Arī šajā raidījuma sezonā klausīsimies jaunas un skanīgas aptaujas dziesmas un dzīvosim līdzi jaunrades tapšanas stāstiem! Arī šajā gadā dosimies Latvijas ārēs satikt interesantus un muzikālus cilvēkus, kuri ir mums tepat, blakus!
lv
02:30
Netīrā zona 2. Nāves pļauja
Kad Covid-19 nodaļā pārstāj pukstēt pacienta sirds, iestājas liels klusums. Māsiņas atver logu. Pacienta muti atbrīvo no elpošanas caurulītes, ar kuru bija par maz, lai izdzīvotu. Ārsts dodas zvanīt ģimenei un paziņot sēru vēsti. LTV Ziņu dienesta dokumentālais stāsts "Netīrā zona 2. Nāves pļauja" dokumentē to, kas patiesībā notiek aiz Covid-19 nodaļu un intensīvās terapijas durvīm. Kurā brīdī tiek pieņemts lēmums par pacienta pievienošanu dzīvību uzturošiem aparātiem? Kādas ir iespējas izdzīvot, ja Covid-19 pacients ievadīts mākslīgajā komā? Kāpēc joprojām nav zāļu pret Covid-19? Vai visi, kas atrodas intensīvajā terapijā, tiešām paši ir pret potēm un to noliedzēji? Kā jutās grūtniece, kura smaga Covid-19 dēļ bija spiesta laist pasaulē mazuli 32. grūtniecības nedēļā, bet pēcāk 13 dienas pavadīja komā? Kāpēc laikā no 24.00–6.00 rītā mediķi nezvana mājiniekiem? Kāpēc katoļu piesteris dodas Covid-19 nodaļās, lai uzklausītu grēksūdzes un dotu svētību? Un kā norit smagi skarto pacientu cīņa par katru elpas vilcienu? Covid-19 nāve tuvplānā, ārstu pieredze un ļoti personīgi pacientu stāsti – līdz šim skaudrākais un patiesākais LTV Ziņu dienesta veidotais dokumentālais stāsts, kurā sastapsim gan filmas "Netīrā zona" varoņus, piemēram ārstu Kārli Rāceni, gan viņa kolēģus no Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas. "Pie nāves nevar pierast," saka anesteziologs, reanimatologs Roberts Stašinskis. Bet viņiem nāve šobrīd ir ikdiena.
lv
03:23
Klase
Pandēmija apgrieza kājām gaisā visu – skola ienāca katras ģimenes mājās ļoti tieši un konkrēti, un nu vecākiem un bērniem bija jāsatiekas un jābūt kopā katru dienu. Izrādās, ka pienākums "būt vecākiem" nebeidzas mirklī, kad bērns nokļuvis skolā. Izrādās – bērni skolā ne tikai mācās matemātiku, valodas, fiziku un ķīmiju, bet mācās dzīvi. Šajā TV sezonā "Klasē" aicinām mācīties būt par vecākiem. Ko nozīmē uzņemties atbildību un atbalstīt savu bērnu, kurš nācis pasaulē, lai saprastu, ko viņš vēlas, sasniegtu savus mērķus un būtu laimīgs. Lai kā mēs censtos izskatīties labāki, nekā patiesībā esam, bērns ir tas, kurš parādīs, vai mums tas tiešām ir izdevies. Mēs dosimies ārā no skolas telpām, iepazīsim savus bērnus 12 patiesās un godīgās sērijās, kur aci pret aci sastapsimies ar tām pusaudžu izjūtām, ko viņi parasti noslēpj zem pieaugušo iemācītas pieklājīgas maskas. Jā, bērni mīl vecākus arī tad, ja nesaņem pretmīlestību. Arī, ja sit, arī, ja dzer un ignorē, bērni nesavtīgi mīl, bet vai mēs, pieaugušie, varam atbildēt ar to pašu – nesavtīgi mīlēt un atbalstīt arī tad, ja bērns pieļauj kļūdas, ja nav pirmais skolēns klasē, ja neattaisno uz sevi liktās cerības, ja mīlīgais mazulis ir pārvērties neatpazīstamā spurainā pusaudzī? "Klase" meklēs atbildes uz jautājumu – kā palīdzēt pusaudzim sarežģītajā, pārbaudījumiem un izaicinājumiem pilnajā sevis meklēšanas un izzināšanas procesā, kas notiek tad, kad stundas ir beigušās un jaunieši tiekas ar draugiem. Katrā no jaunās sezonas raidījumiem ārpus skolas dosimies iepazīt pasauli mūsu bērnu acīm. Gleznosim, fotografēsim, dosimies dabā, pārbaudīsim savu izturību un runāsim par dzīvi. Atklāti un bez aizspriedumiem stāstīsim gan par to, ko drīkst, gan arī par to, ko nedrīkst. Kas ir tas, kas traucē iegūt izglītību, iegūt draugus un justies piederīgam un laimīgam? Pusaudžiem ir, ko teikt, ja viņos klausās.
lv
03:45
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
04:40
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
05:30
Pasaules panorāma
Globālo ziņu laikmetā notikums Āzijā vai Amerikas kontinentā jau rīt var mainīt dzīvi Eiropā. Bet lēmums, kas pieņemts Rīgā – atbalsoties visā pasaulē. "Pasaules panorāma" piedāvā neatkarīgas un uzticamas ziņas, atspoguļojot un analizējot ārpolitikas aktualitātes, kā arī sarunas ar politologiem, ārpolitikas ekspertiem, pasaulē pazīstamām personībām par svarīgāko Baltijā un Ziemeļvalstīs, citviet Eiropā, kā arī visā pasaulē. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktori Toms Pastors un Ina Strazdiņa.
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
06:30
Rīta Panorāma
"Rīta Panorāma" - ēterā no pl. 6.30 – 8.30, iepazīstinot ar jaunāko informāciju par Latvijas un pasaules notikumiem un to attīstību, kā arī izvērtējot aizvadītās diennakts aktualitāšu nozīmību. "Rīta Panorāma" piedāvā arī jaunākās sporta aktualitātes, laika prognozi un sarunas ar studijas viesiem.
lv
08:35
Mīlas viesulis
"Mīlas viesulis" ("Sturm der Liebe") ir Vācijas televīzijas seriāls, kuru uzņem kopš 2005. gada 26. septembra. Seriālam ir vairāk nekā 3400 sēriju un 17 sezonu.
lv
09:30
Sešas māsas
Kačetera, vīram nezinot, ņem vokālās nodarbības pie Luisa. Blanka neizsakāmi priecājas par savu grūtniecību, bet tad virs viņas galvas savelkas tumši mākoņi. Pēkšņi no Francijas atgriežas Sofija. Izrādās, ka viņai nekas nekaiš, un kopā ar viņu ir arī Karloss, tomēr viņš vairs nav atpazīstams.
lv
10:30
Medmāsa Betija
Toms Kopmanis izmanto savas zināšanas par Lūkasa atkarību. Lūkass sāk nervozēt un parāda viņam savas asinsanalīzes kā pierādījumu, ka vairs nelieto narkotikas. Lūkass ir spiests izstāstīt Betijai, ka Kopmanis noklausījies abu sarunu. Betija satiekas ar Gabrielu un apsola pamazām veidot normālas attiecības. Gabriela nav īpaši pacietīga un jau sarunājusi slimnīcā tikšanos ar nekustamo īpašumu mākleri Lizu Fogtu, jo vēlas pārcelties uz dzīvi Vācijā. Tikšanās laikā Liza zaudē samaņu un tiek nogādāta ārstu aprūpē. Slimnīcā ievieto divus pensionārus ar saindēšanās simptomiem. Dakteris Kopmanis nevar atrast iemeslu, līdz Betijai rodas pareizā ideja, bet Kopmanis atsakās viņu uzklausīt. Ava vēlas palīdzēt Gabrielai mājokļa meklēšanas jautājumā un piedāvā apmesties pie Betijas.
lv
11:15
Teātris.zip
Pirms Nacionālā teātra izrādes "Savādais atgadījums ar suni naktī" Ojārs Rubenis raidījumā "Teātris.zip" sarunāsies ar tās režisoru Valteru Sīli, galvenās lomas tēlotāju, arī režisoru Kārli Krūmiņu un īpašas meitas - Gerdas, kam diagnosticēts autisms - mammu Ilzi Vāceri.
lv
11:45
Savādais atgadījums ar suni naktī. Nacionālā teātra izrāde
Ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu "Teātris.zip" sestdienu vakaros atsāk izrādīt Latvijas teātru izrādes. 16. marta vakarā tiks rādīta izrāde, kuru būtu vērts skatīties vecākiem kopā ar viņu pusaudžiem. Jo Nacionālā teātra izrāde "Savādais atgadījums ar suni naktī" vēsta par kādu īpašu zēnu. Kristoferam ļoti labi padodas matemātika, un viņš zina visas pasaules valstis un to galvaspilsētas no galvas. Kristoferam nepatīk, ka viņam pieskaras, viņam nepatīk svešinieki un dzeltenā un brūnā krāsa. Kristoferam ir Aspergera sindroms. Kā viņam izdodas saskarsme ar citiem cilvēkiem un cik labi viņu saprot mamma, tētis un skolotāja?
lv
14:05
1:1. Aktuālā intervija
Raidījumā "1:1" [viens pret vienu] satiekas sabiedrībā zināma personība un žurnālists. Raidījums skaidro, analizē un ļauj izprast sabiedrībai nozīmīgas norises visdažādākajās dzīves jomās Latvijā un pasaulē, izprast personības nozīmīgumu, atbildību šo procesu virzībā. Viesi izvēlēti, ņemot vērā tā brīža aktualitātes vai arī konkrētās personas iespējamo ietekmi uz notikumiem nākotnē, – valsts pirmās amatpersonas, biznesa, kultūras un nevalstiskā sektora pārstāvji. Raidījumu vada žurnālists Gundars Rēders.
lv
14:55
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
15:15
Krustpunktā
Visvairāk klausītais Latvijas radio raidījums "Krustpunktā" redzams arī Latvijas televīzijas ēterā. Ne tiešraidē, bet ar nelielu nobīdi, iespējams sekot līdzi gan aktuālajām intervijām, gan klausītāju uzdotajiem jautājumiem un amatpersonu atbildēm.
lv
16:10
Sešas māsas
Kamēr Salvadors ārstējas no saaukstēšanās, Diāna naidojas ar vīna darītavas strādniekiem, kuri nav gatavi pieņemt viņas autoritāti. Gonsalo izstāsta savai mātei Kandidai, ka ir satuvinājies ar meiteni, vārdā Amparto, un Kandida vēlas viņu par katru cenu iepazīt. Pārbaudot meiteņu veselību, Kristovals šokēts atklāj, ka bordelī strādā arī viņa bijusī sieva.
lv
17:10
Mīlas viesulis
"Mīlas viesulis" ("Sturm der Liebe") ir Vācijas televīzijas seriāls, kuru uzņem kopš 2005. gada 26. septembra. Seriālam ir vairāk nekā 3400 sēriju un 17 sezonu.
lv
18:00
Dienas ziņas
Jau pulksten 18:00 svarīgākais par aktuālajiem notikumiem Latvijā un pasaulē – uzticamas, objektīvas un daudzpusīgas ziņas! Raidījumā skatāmas arī novadu ziņas – par jaunākajiem notikumiem Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un Zemgalē vēsta Latvijas reģionālo televīziju korespondenti. Raidījumu vada Ilze Vēbere, Ilze Dobele, Jānis Geste, Laura Vonda.
lv
18:33
Kultūras ziņas
Dinamisks ikdienas kultūras aktualitāšu apskats katru darbdienas vakaru pēc "Dienas ziņām". Inteliģenti un emocionāli par norisēm vizuālajā mākslā, teātrī, kino, mūzikā un citās radošajās jomās. Raidījumu veido LTV Kultūras redakcijas žurnālisti, redaktori un režisori. Vadītāji – Jānis Holšteins-Upmanis, Adriāna Roze, Liene Jakovļeva un Edgars Raginskis.
lv
18:45
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
18:51
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
18:56
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
19:24
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
19:30
Tava darīšana
Kā rast pareizo veidu jauna produkta pozicionēšanai? Un kā attīstīt eksporta iespējas? Par ideju spēku un nozīmi stāstīs divu atšķirīgu uzņēmumu pārstāvji – Edgars un Alehandro, kuri galvaspilsētā radījuši īpašu funkcionālo ūdeni, un unikālu dizaina papīrlietu radītāja Linda no Siguldas.
lv
20:00
Panorāma
Latvijā vecākā informatīvā programma "Panorāma", kas ēterā ir kopš 1958. gada, šo gadu laikā pulcējusi vairākus simtus darbinieku. Šodien "Panorāmas" veidošanā iesaistās gandrīz viss Latvijas televīzijas Ziņu dienests. "Panorāma" neapšaubāmi ir mediju ikona Latvijā, un daudz kas vairāk par vienkāršu ziņu raidījumu. "Panorāma" ir Atmodas lieciniece un veicinātāja. Ar šo raidījumu uzaugušas vairākas paaudzes, kurām "Panorāmas" skatīšanās ir nesatricināms ikvakara rituāls.
lv
20:37
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
20:57
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
21:04
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
21:10
Pa straumei
Divi bērnības draugi – Helēna un Roberts – nolēma piekrist aizraujošam izaicinājumam un iepazīt Latvijas upes – upju stāstus, to krastus, cilvēkus, vietas, dabu un vēsturi. Lai būtu pavisam jautri, kopā ar draugiem devās ziņkārīgā sunene Urga. Viņa ir dzīvespriecīga, brīvdabas aktivitātes mīloša sunene, kurai patīk gulēt teltī, peldēt un sildīties pie ugunskura. Draudzīgā trijotne izceļos Latvijas upes.
lv
22:10
Glābēja
Kāda paziņa lūdz Lidiju aizvest līdz robežai sava vīra vecākus. Brauciena laikā noskaidrojas, cik ļoti vīramāte ienīst savu vedeklu un vaino viņu visās nelaimēs. Vienā brīdī viņi uzzina, ka, veidojot ziņu sižetu, Simons bijis ēkā, kas tika sabombardēta. Nav skaidrs, vai viņš ir izdzīvojis. Lidija izmeklē savas māsas bojāeju.
lv
22:40
Glābēja
Lidijai palīdzību lūdz kāda sieviete no sociālajiem tīkliem. Taču sirmā tēva vietā ceļā dodas sievietes vīrs. Pa ceļam Lidija satiekas ar Stasi, kurš izstāsta, ka autobusu transportēšanai bija sarunājis viņas vīrs. Jaunajam vīrietim pa ceļam satiktie militāristi izsniedz pavēsti. Pie robežas kāds puisis apsola viņam viltotus dokumentus, lai izvairītos no dienesta.
lv
23:10
Nakts ziņas
Vēlo vakaru televīzijas ziņu programma – visaptverošs dienas nozīmīgāko nacionālo un starptautisko norišu atspoguļojums, padziļināta svarīgāko notikumu analīze. Īsi un kodolīgi par svarīgāko! Raidījuma vadītāji – Ilze Vēbere, Laura Vonda, Ilze Dobele, Jānis Geste.
lv
23:20
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
23:22
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
23:25
20 dienas Mariupolē
Krievijas iebrukums Ukrainā sākās 2022. gada 24. februārī agri no rīta. Mariupole – ostas pilsēta, kas tika aplenkta un nežēlīgi bombardēta. Pirmajās 20 kara dienās filmēšanas grupa bija liecinieki Krievijas zvērībām – dzīvojamo rajonu, pat slimnīcu un dzemdību nama apšaudei, humānā koridora bloķēšanai. Pateicoties viņiem, asiņainos kadrus ieraudzīja visa pasaule. Skarbas, prātam neaptveramas nežēlības atainojums tuvplānā, kas neatstāj vienaldzīgu.
lv