dk4

dk4

Her på dk4 får du alt det, som du ellers mangler på dit tv – for dk4 er vedkommende tv, hvor over 95 % af alle programmerne er danske. Her finder du madprogrammer med fx Mik Schack. Du finder rejseprogrammer, fiskeprogrammer og jagtprogrammer. Vi har flere aktuelle politiske programmer – både med folketingspolitikere og om EU. Det er også her, du kan se musikprogrammer med landets bedste kunstnere, og programmer om litteratur, samtaleprogrammer om Kierkegaard, om børneopdragelse og programmer om arkæologi. Ligesom det er her på dk4, du oplever alle de bedste schlagerkunstnere fra nær og fjern, dansktoppen, lokalt tv - samt en hel del mere. dk4 er kort sagt vedkommende tv, hvor mindst 95 % af programmerne er danske. dk4 er landsdækkende og når ud til cirka 2 millioner danske husstande. Det betyder at dk4 har en af landets største udbredelser. Vi er med andre ord hele Danmarks danske tv-kanal.

Denmark

Ghid TV - joi, 23.05.2024

00:20
Fiskemagasinet
Maldiverne byder på så meget godt fiskeri. De fleste tager afsted for at kastefiske efter GT''er. Det betyder i denne sammenhæng ikke gin & tonic, men Giant Trevally. Det er en voldsom fisk, der hugger hårdt, og som fighter endnu hårdere. Det er den fisk, som man primært går efter, når der bliver kastet med tunge poppere og stickbaits tæt på rev. Men det kan også være en haj, en red snapper eller en helt anden spændende fisk, der har taget agnen. I programmet bliver der forklaret alt om kastefiskeri ved Maldiverne, og alt grej bliver gennemgået – samtidig med, at der bliver fanget mange fisk.
da
dk4
00:50
Havemagasinet
Selv i en lille have er der plads til at udfolde sin haveglæde. Med god planlægning kan man udnytte pladsen optimalt og måske endda indrette den så den virker større end den i virkeligheden er. En lille have hvor der kun er en terrasse og en grøn græsplæne virker endnu mindre, fordi den er tom. Lige så snart man fylder noget ind i den virker den meget mere spændende og man overraskes over hvor mange planter der rent faktisk er plads til. Hvis man tilmed ikke kan se hele haven fra terrassen, får man lyst til at gå på opdagelse og på den måde for man også fornemmelsen af at haven er større.
da
dk4
01:30
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
02:00
Noget nyt?
Niels "Noller" Olsen, den ene bror i Brødrene Olsen, blev efter en lang musikkarriere for alvor kendt, da han og broderen i år 2000 vandt både det danske og Internationale Melodi Grand Prix med sangen, "Smuk som et stjerneskud". Ved smukfest i 2019 stod Noller på scenen for sidste gang, for svær sygdom har siden ramt Noller bl.a. fik han kræft og en blodprop i hjernen. Det fortæller Noller om i programmet "Noget Nyt", hvor han afslører, hvad der nu optager hans tid, når han ikke længere kan spille musik. -""Jeg bliver ked af det, når folk tror, at man er blevet mindre begavet, fordi man har haft en hjerneblødning og ikke kan formulere sig. Det er jo ene og alene fordi, jeg ikke KAN udtrykke mig, selvom jeg egentlig godt ved, hvad jeg gerne vil sige. Jeg kan bare ikke. Dét er frustrerende: ", siger Noller. Vært: Trine Larsen.
da
dk4
02:35
Værkstedet
For rigtig mange seniorer kan det være en stor udfordring at gå fra et aktivt arbejdsliv til en tilværelse som pensionist. Den udfordring var der en gruppe pensionister, der gjorde noget ved -" allerede tilbage i 1984. Midt i Aarhus fandt de en gammel 4-etagers ejendom fra 1905 -" en ejendom som tidligere havde været en smedevirksomhed, og som nu stod tom og derfor var perfekt til at være stedet, hvor pensionerede håndværkere kunne mødes. Vi er på besøg -" og Thomas, der er ansat som koordinator i Aarhus Kommune, og som har sin daglige gang i huset -" vil vise os rundt og fortælle om denne ''Pandoras vidunderlige æske'' -" som nogle af husets brugere kalder huset. I dag er det ikke kun pensionerede håndværkere, der benytter det, men også efterlønnere og førtidspensionister, der alle har fravalgt lænestolen og tilvalgt fællesskabet, et fællesskab som giver ny energi. Her kan de arbejde med alt i de mange forskellige værksteder, lige fra træ og metal til keramik, glas og meget mere.
da
dk4
03:20
Q-Cast
Alex Vanopslagh er kun 32 år, og for tre år siden var han tæt på at forlade dansk politik - hårdt ramt af stress. I dag er han en af landets absolut mest succesrige politikere. Nu gæster han Henrik Qvortrupog svarer på det helt store spørgsmål: Har han en statsminister i maven?
da
dk4
04:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:20
Spotlight
I "Spotlight – Only music" handler det først og fremmest om musikken. Her får du den fulde koncertoplevelse uden afbrydelser. Der er nærmest ikke den sanger i Danmark, som Lei Moe ikke har sunget kor for. Hun var med, da brødrene Olsen vandt Eurovision i 2000 og har været på verdens turné med Randy Crawford. Den danske sangerinde, der har rødder i det hawaiianske, havde egentlig også besluttet sig for at gå på pension, da hendes veje krydsede komponist og sanger Morten Wittrock. Sammen gik de i gang med at skabe Lei Moes første soloalbum siden 1986. Og de har været et rigtigt godt makkerpar. Sammen har de produceret en række velklingende numre, der tager udgangspunkt i 70´ernes funk, da de begge har en stor forkærlighed for netop denne genre.
da
dk4
05:00
Hjerneeksperten
Når kroppen har været udsat for en akut belastning, langvarig stress eller ved aldring, forøges sandsynligheden for at blive ramt af træthed. Ikke almindelig træthed, men en tyngende og uoverskuelig træthed, der ikke stammer fra manglende søvn. Men det skulle kunne lade sig gøre at afhjælpe lidt. Det handler denne udgave af "Hjerneeksperten" om. "Hjerneeksperten" er et program, som fortæller om naturlige veje til et bedre helbred. Mange vil i dag gerne undgå at fylde sig med syntetisk kemi eller afhængighedsskabende medicin og i stedet gå naturens veje. Men hvordan gribes det bedst an? Dét kan du bl.a. få svar på i programmet "Hjerneeksperten". I "Hjerneeksperten" kan du høre nyt fra den internationale forskning, så du selv lærer at sammensætte dine kosttilskud til stor gavn for en række hyppige helbredsproblemer. Programmet er ikke en erstatning for din kontakt med egen læge. Programmet omhandler kun alternativ behandling. Kontakt din læge, hvis du er syg.
da
dk4
05:20
Aktionæren
Er det en god idé at sælge sine aktier i maj? Og skal man vente på at aktiemarkedet falder, hvis man vil i gang med at investere? Få svarene i den nye udgave af Aktionæren, hvor chefstrateg Josephine Cetti fra Nordea gæster studiet. Hør også hvilken bæredygtig aktie, den erfarne investor Thomas Grønlund gerne vil investere i, og hvilken han helst vil være fri for. Værter: Mikael Bak og Christian Kjær fra Dansk Aktionærforening.
da
dk4
06:05
Lokalt kvarter
For andet år i træk gennemfører det tyske mindretal rundvisninger for alle interesserede på det 97 m høje bakkedrag Knivsbjerg, der ligger ved Genner mellem Aabenraa og Haderslev. Formålet med rundvisningerne på dansk er at vise Knivsbjerg, der har været de tysksindede nordslesvigeres mødested siden 1894, i dag er åbent for alle.
da
dk4
06:35
Sådan!
En problemstilling eller en krise ridses op, og programmets gæst præsenteres for spørgsmålet: "Hvad kan vi gøre ved det?". Derpå gennemgår vært og gæst forskellige løsningsscenarier, hvor gæsten udfordres, inden man slutter med en prioriteret liste med de bedste løsninger. Antallet af børn og unge, der mistrives, stiger år for år. Ikke kun i Danmark, men også i mange andre vestlige lande. Mange børn og unge har det godt, men hvorfor er børn og unge så udsatte? Spiller tempo, præstation og psykologisering en rolle? Hvilke forklaringer peger forskerne på, og hvad kan der gøres for at skabe bedre trivsel blandt børn og unge? Morten Hesseldahl og ungdomsforsker, professor Noemi Katznelson drøfter børn og unges trivsel og mistrivsel og indkredse de bedste initiativer til at fremme trivslen.
da
dk4
07:10
Innovative raflebægre
Tilbage i 1995 tegnede Frede Høst den første skitse af et raflebæger og fik sammen med sin far, Erik Høst, konstrueret et funktionelt og stilfuldt raflebæger i nordisk design. I dag er det Frede Høst og datteren Emma Vang Høst, der står for alt, heriblandt indkøb af materialer, produktion, e-commerce og markedsføring. "Hvert eneste raflebæger har været i mine hænder, før de forlader fabrikken", fortæller Frede Høst. I dette program har vi besøgt Frede og Emma på deres fabrik i Slagelse. Her får vi historien om raflebægeret, vi bliver guidet rundt mellem maskinerne for at få en forståelse af, hvordan raflebægeret bliver til, og så hører vi, hvad fremtiden byder på.
da
dk4
07:35
Indsigt i sjælen
Siden tidernes morgen har mennesket søgt efter en forklaring, når sorgen rammer, stillet over for verdens uretfærdighed, diverse udfordringer og sygdom. Troen på det guddommelige har hjulpet mange, men der findes også andre veje at gå. I dag ved vi, at vi -" ved at arbejde med os selv -" kan rykke nogle grænser og måske derved blive bedre til at acceptere de udfordringer, der kommer. I dette program kigger Tifanie ud mod stjernerne, for at får en større forståelse for, hvordan deres placering på fødselstidspunktet har påvirket hendes handlemønstrer og personlighed. Astrolog Helle Titanis fortæller om astrologi, men også om håndanalyse, for jo mere man kender sig selv, jo stærkere står man i livets storme.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Ugens Boblere
2024
da
dk4
08:45
Mais Litteraturkanon
I dette program fortæller Anne-Marie Mai om Pablo Llambias og "Rådhus".
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
2023
da
dk4
09:30
Ideernes holdeplads
I dette afsnit af Ideernes holdeplads fortæller komponist og musiker Kenneth Thordal om sit arbejde med teaterforestilling Kong Arthur, om den kreative frihed i et bestillingsarbejde og om at have et meget lemfældigt forhold til ideer og en ukuelig tro på, at de bedste nok skal melde sig igen.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Erindringsbio
Film 1: God tur (Kirsten Bundgaard, 1956). Et indblik i danskernes ferievaner. Dansk Vandrelaugs film viser glæderne ved at bruge sin dyrebare ferie på cykel- eller vandreture, hvor man kan overnatte på vandrehjem rundtom i Danmark. Nogle har god tid, som parret Else og Jørgen, mens andre, som den unge mand Hans, suser igennem landskabet. Filmens musik er komponeret af Bent Fabricius-Bjerre. Film 2: Sol, sommer og badevand (Henning Ørnbak, 1954). Oplysningsfilm om badesikkerhed med Dirch Passer i hovedrollen som den dumdristige, glade badegæst, der glemmer alle forholdsregler. Speakeren, sportsjournalisten Gunnar Nu Hansen, fortæller ham heldigvis, hvad han ikke må, og hvorfor han ikke må det.
da
dk4
10:50
Dansk fiskeri efter Brexit
Danske fiskere har fået kompensation for Brexit, men er det nok til at sikre fiskeriets fremtid? Og kan vi stadig fiske i britisk farvand i fremtiden? Vi diskuterer fiskeriets fremtid med organisationer, EU politikere og fiskeriordførere. Produceret af Gistrup Film med støtte fra Europa-nævnet. Vært: Hasse Boe.
da
dk4
11:20
Dorte Tilma
På en villavej i Højbjerg ved Århus kan man gå forbi et hus, hvorfra der dagligt høres stille flygelmusik – i huset bor Dorte Tilma. Vi kigger indenfor, og allerede ved indgangen kan man se, at Dorte ikke er en hvem som helst. Dorte Tilma er fuldtids organist ved Langenæs Kirken -" og har været det i over 31 år, hun komponerer musik, hun er korleder, hun væver stof og spinder garn, og så er hun naturkunstner. Dorte kan ikke gå ud på sine daglige vandreture uden at finde noget i naturen, som hun må tage med hjem og forvandle til et stykke kunst – og Dortes hjem bugner af naturkunstværker. Hun sidder sjældent stille, sover 5 timer i døgnet, har ingen tv – har været gennem skilsmisse og ramt af flere helbredsmæssige udfordringer. Hun har en positiv tilgang til alt, har en ukuelig vilje, og hun elsker sit liv.
da
dk4
11:55
film:syn
I næste udgave af film:syn skal vi besøge Wasabi Film i Aarhus. Her skal vi blandt andet blive klogere på den nye danske film -œSynkefri". Og så skal vi finde ud af hvad en producer egentlig laver.
da
dk4
12:45
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
12:55
Jakarta synker
I Indonesien synker megabyen Jakarta med op til 25 centimeter om året. Problemet er så slemt, at landets regering nu har besluttet at flytte hovedstaden. Men hvad sker der med de 11 millioner, som bor i en by der langsomt er ved at synke ned under havet? I en ny dokumentarfilm undersøger vi hvorfor byen synker og besøger de indbyggere som mærker konsekvenserne. Vi ser også på de initiativer der er for at tackle problemet, på klimaforandringernes rolle og på de mulige løsninger for Jakarta.
da
dk4
13:25
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Asser Mortensen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for Socialdemokratiet. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
2023
da
dk4
14:35
Ugens Boblere
2024
da
dk4
15:00
Dansktoppen
2024
da
dk4
16:00
Torsdags Bingo
2008
da
dk4
17:05
Bertel &
Både Bertel Haarder og Isam Bachiri - også kaldet Isam B - har begge en sang i "Højskolesangbogen". Men ellers er den tidligere integrationsminister med mere Bertel Haarder og rapperen, tekstforfatteren og foredragsholderen Isam B nok så forskellige - eller er de? Spørgsmålene er mange og vigtige og stemningen intens, når Bertel og Isam B mødes til samtale i programmet, der indledes med, at Isam byder værten på Ramadan-roulade.
da
dk4
17:45
Léonie Sonnings Talentpriser 2024
Elise kan ikke lade være med at smile over det hele, når hun tænker tilbage på sine to første musiklærere, Ian og Nanna. Her præsenterer hun sig selv og spiller George Enescus -œCantabile Et Presto" for tværfløjte og klaver.
da
dk4
18:00
Anne-Vibeke rejser
En rejse behøver ikke altid være til fjerne destinationer eller gå til udlandet, og med det in mente rejser Anne-Vibeke til København. Hele rejsen rundt i Danmarks smukke hovedstad foregår som udgangspunkt med autocamper mest af alt for at vise, at campingferie ikke altid behøver at foregå ude i naturen, men også fordi København er perfekt til en hel ferie, men også en forlænget weekend eller en ekstra lille campingtur ude for højsæsonen. Ja, mulighederne er mange i vores smukke hovedstad. Autocamperferie kombineret med fx oplevelserne ved Københavns havn og kanaler kombinerer storbyferie med det maritime og ikke mindst camping. I en autocamper, der ikke er for stor, kan du sagtens parkere ind i byen. Ingen tvivl om, at København har meget at byde på, og i dette program giver Anne-Vibeke både tips til klassiske oplevelser, som forskellige havne- og kanalrundfarter, som har fundet sted i byen siden 1904, men også en af verdens ældste forlystelsesparker nemlig Tivoli. Alt dette blandes også med nye oplevelser, som København naturligvis har mange af. Fx selvguidet gåtur via en app rundt til byens enorme palæer med temaet "Slavernes København" eller nyopdagede sider af Tivoli, som kun kan besøges på en guidet tur bag kulisserne. Anne-Vibeke ser også nærmere på København som grøn destination bl.a. med en sejltur i havnen i en eldrevet båd med navnet "Hygge", og alt dette stemmer meget godt overens med campingferie og den hygge, der er, når Anne-Vibeke kører ind for natten og tager på camping i København.
da
dk4
18:30
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-eksperter i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne Emmanuel Molding Nielsen, analytiker hos Tænketanken Europa, og Kathrine Olldag, EP-kandidat for Radikale Venstre. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
19:15
Sommer i Blokhus
Vi er i Blokhus, solen skinner og her er alt det, vi forbinder med en ægte dansk sommer. Her er strand, sand, vand, masser af natur, højt til himlen og plads til mange feriegæster. Vi besøger både det nybyggede badehotel Strandhotellet og byens ældste Strandingskroen. Vi møder Jon Lindberg – nok mere kendt som Vildmarks-Jon, første vinder i tv-serien "Alene i vildmarken" – han fortæller, hvad de 45 dage – alene i den norske vildmark – gjorde ved ham. Vi møder også Louise Ebdrup, den ene af ejerne af såvel Strandingskroen som Strandhotellet, og hun fortæller om kærligheden til Blokhus. Da både Louise og Vildmarks-Jon gerne vil have flere gæster ud i den fantastisk smukke natur, der er ved Blokhus, så har de indgået et samarbejde om vildmarksture om dagen og luksus på hotellet om aftenen.
da
dk4
20:00
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
20:45
What2Watch Backstage
"Fuld af Kærlighed" er et rørende og indsigtsfuldt familiedrama, der udforsker temaer som medafhængighed og misbrug. Inspireret af Rosendahls egne erfaringer, skildrer filmen en middelklassefamilie, der på overfladen synes perfekt, men hvis liv er tæt på at falde fra hinanden på grund af farens alkoholmisbrug. I dette interview vil Christina Rosendahl dele sin personlige rejse og de udfordringer, hun har stået overfor i processen med at bringe denne dybt personlige historie til lærredet. Filmen har en imponerende rolleliste, herunder Lars Ranthe som faren, Stine Stengade som moren, og Viilbjørk Malling Agger som den unge datter Sofia, der må navigere i en svær familiekrise og finde sin egen vej i livet.
da
dk4
21:25
L.A. Ring
I 1914 flyttede den kendte danske kunstmaler L. A. Ring med sin familie til Roskilde - til området Sankt Jørgensbjerg, hvor han tilbragte de sidste 19 år af sit liv. På Brøndgade 1 købte han i den forbindelse et lille rødt hus, som han brugte som atelier og til festlige lejligheder. Det lille hus har næsten stået urørt siden, og i 2017 åbnede stedet som besøgscenter, hvor man kan få et indblik i L.A. Rings liv, og finde ud af, hvorfor hans kunstværker har høstet større og større anerkendelse og popularitet de seneste årtier. Etableringen af besøgscentret er sket på baggrund af en række frivillige, der også er med til at drive stedet i dag. Alle med en særlig interesse for den danske kunstner.
da
dk4
22:05
Historien om Sofiebadet
Sofiebadet, som åbnede dørene første gang i 1909 i København, har gennem årene gennemgået en udvikling fra at være et sted, hvor den almindelige befolkning kunne få adgang til rent vand og renlighed, til i dag at være et luksuriøst og eksklusivt sted for wellness og afslapning. I denne udsendelse dykker vi ned i Sofiebadets historie. Vi tager dig med på en rejse tilbage til 1900-tallets Christianshavn, hvor fattigdom og slum prægede området, og en offentlig badeanstalt var nødvendig. Vi ser på, hvordan lokale ildsjæle i slut 90'erne var med til at frede badeanstalten og renovere det til det smukke sted, man stadig kan besøge i dag. Sofiebadets udvikling fra 1909 til nu afspejler en kombination af historie, tradition og innovation, der gør det til en levende del af Københavns kulturarv.
da
dk4
22:35
KulturHave med Jakob Steen Olsen
Jakob Steen Olsen har igennem en årrække markeret sig som en af landets skarpeste og mest velformulerede teaterkritikere og kommentatorer. De senere år er han også blevet landskendt som royal kommentator på en overraskende og forfriskende måde. I programmet vil han blandt andet give sit bud på fremtidens teater og dets udfordringer.
da
dk4
23:10
Dansk-tysk med Matlok
I programmet handler det om fodbold – især i Tyskland, men også om fodboldens betydning politisk, samfunds- og identitetsmæssigt i Tyskland og i Danmark. Anledningen er det forestående EM i fodbold, der afvikles i Tyskland – også med dansk deltagelse, og Matlok har derfor inviteret en absolut fan og kender af både tysk fodbold, politik og samfund til samtale. En person, der har mødt den tyske fodboldkejser Franz Beckenbauer hele to gange – nemlig Lykke Friis.
da
dk4

Ghid TV - vineri, 24.05.2024

00:00
LOKALT KVARTER
I første udsendelse om Hans Horn følger vi ham gennem hans ungdom i mellemkrigstidens Nazi-Tyskland, hans tid som tysk soldat og militærlæge på Østfronten, og hans senere udadtil rolige tilværelse som afholdt familielæge i Danmark – senest i Sønderjylland, hvor hans familie stammer fra.
da
dk4
00:30
The LAB Inc. feat. Linda Andrews Koncert
Det er en unik oplevelse fyldt med passion, energi og talent, når "The LAB inc. feat. Linda Andrews" går på scenen. Med en stemme, der kan røre selv det inderste af sjælen, fører Andrews sit publikum gennem en følelsesmæssig rejse. Bandet består af Linda Andrews på vokal, Kristof Jan Jasik på keys, Mikkel Villingshøj på trommer, med Yasser Pino på bas, Søren Nørup på guitar og Yohan Ramon på percussion -" og tilsammen skaber de en atmosfære, der er både elektrificerende og medrivende. Oplev en fejring af musikalsk ekspertise og kreativitet, når vi sender twisted pop med "The LAB inc. feat. linda Andrews", her på dk4.
da
dk4
01:30
film:syn
I dagens udgave af film:syn kaster vi os ud i højteknologiske farvande. Vi skal således blive klogere på, hvordan virtual reality og augmented reality kan udvikle filmmediet. Det bringer os blandt andet ind i et bombefly fra anden verdenskrig og helt tæt på en mand, som på en måde står i New York eller et eller andet sted udenfor Vejle.
da
dk4
02:15
Danmark
"Nede i Europa har de fået en fiks idé" lød det i en af de mest populære anti-EF-sange. Programrækkens titel er således inspireret af Skousen og Ingemanns "EEC Blues" fra 1972, men indholdet er helt nutidigt. I dette program er temaet "Hvad betyder EU for dansk velfærd?", og gæsterne i studiet hos Mette Frobenius er professor Jesper Jespersen og Lis Jensen, der er næstformand i Folkebevægelsen mod EU, tidligere medlem af regionsrådet i Region Nordjylland gennem mange år og tidligere medlem af Europa-Parlamentet. "Danmark -" nede i Europa" er produceret i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
02:50
Fiskemagasinet
Maldiverne byder på så meget godt fiskeri. De fleste tager afsted for at kastefiske efter GT''er. Det betyder i denne sammenhæng ikke gin & tonic, men Giant Trevally. Det er en voldsom fisk, der hugger hårdt, og som fighter endnu hårdere. Det er den fisk, som man primært går efter, når der bliver kastet med tunge poppere og stickbaits tæt på rev. Men det kan også være en haj, en red snapper eller en helt anden spændende fisk, der har taget agnen. I programmet bliver der forklaret alt om kastefiskeri ved Maldiverne, og alt grej bliver gennemgået – samtidig med, at der bliver fanget mange fisk.
da
dk4
03:20
Q-Cast
Bent Isager-Nielsen er måske Danmarks mest kendte politimand. I dag har han forladt politiet, men ikke forbrydelserne. Han er blevet en kendis på at fortælle om menneskelig ondskab. Hør ham i samtale med Henrik Qvortrup.
da
dk4
04:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:20
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
04:50
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-eksperter i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne, Christine Nissen, forsker ved DIIS, og Magnus Barsøe, EP-kandidat for Socialdemokratiet. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
05:35
Postkort
Se de fine billeder fra regionen, og nyd stemningen.
da
dk4
05:55
Lokalt kvarter
For 160 år siden lød kanonernes brag og kampens tumult over Dybbøls marker. Preusserne stormede de danske skanser, og det skæbnesvangre slag foldede sig ud med voldsom kraft. I dag, et århundrede og et halvt senere, samles vi på det historiske sted. Ikke for at føre krig, men for at mindes og forstå. På Dybbøldagen, den 18. april, reflekterer vi over fortidens kampe og de ofre, der blev ydet, mens vi også ser på mindretallenes rolle i det Grænseland, der i dag er præget af fred, fællesskab og sameksistens. Dagens program bringer os sammen, ikke blot for at ære de faldne, men også for at bygge bro mellem kulturer og generationer. Følg med, når DKsyd dækker mindetilstedeværelsen og talerne. Dybbøldagen 2024 er en bro mellem fortid og nutid -" mellem kamp og forsoning.
da
dk4
06:25
KulturHave med Dot Wessmann
Bakkens Hvile med syngepigerne er kendte over det ganske land - ja, nærmest en kulturinstitution. Men hvordan går det derude på Dyrehavsbakken nord for København? Er syngepigerne så frække, som mange vil gøre dem til, og hvorfor er det vigtigt at værne om og bevare syngepigetraditionen og Bakkens Hvile? Det fortæller Dot Wessmann - selv syngepige og i øvrigt ejer af Bakkens Hvile - om, når hun er gæst hos Christian Have.
da
dk4
06:55
Cecilie Westh
Cecilie Westh – én af vor tids mest talentfulde samtidskunstnere. Hun er uddannet modist ved det kongelige teater, og hun er også uddannet fra beklædningslinjen på Danmarks Designskole. Hun har været børnetøjsfabrikant i 8 år – men det har altid ligget inderst inde, at hun gerne ville male. En dag slap hun sikkerhedsnettet, vovede og gjorde drømmen om at male til virkelighed. Hendes udgangspunkt er kvindefiguren, som hun iscenesætter ud fra egne tanker og følelser, bl.a. tanker om det at virke i det moderne overvågningssamfund, vi lever i -" og om, at vi på de sociale medier kun viser vores pæne maske og ikke bagsiden. Hendes virkemidler er symboler, som indgår i maleriet -" symboler som alle har en mening, en betydning på en elegant og sofistikeret måde.
da
dk4
07:25
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Ulla Tørnæs på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Venstre. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Sådan!
En problemstilling eller en krise ridses op, og programmets gæst præsenteres for spørgsmålet: "Hvad kan vi gøre ved det?". Derpå gennemgår vært og gæst forskellige løsningsscenarier, hvor gæsten udfordres, inden man slutter med en prioriteret liste med de bedste løsninger. Skal Muhammed-tegningerne være en del af pensum i folkeskolen og i ungdomsuddannelserne, eller er det en dårlig idé? Hvad taler for, og hvad taler imod? Hvordan kan de evt. indgå? Morten Hesseldahl gør sammen med professor Thomas Hoffmann status over, hvad der er sket siden den første publicering af tegningerne, og hvordan det har påvirket vilkårene for religionskritik og -satire.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
2023
da
dk4
09:30
EU mellem etik og realpolitik
Det er ikke første gang og næppe ikke sidste gang, at EU bliver fanget i dilemmaet mellem etiske principper og realpolitiske interesser. Men hvorfor retter så mange sociale bevægelser, som finder sted langt fra Bruxelles og Strassburg, deres krav og forventninger om etisk stillingtagen og støtte til EU? Hvordan håndterer EU den etiske udfordring? Findes der mon en gylden mellemvej mellem etik og realpolitik? Kan det etiske hensyn og den realpolitiske interesse forenes? Og i så fald under hvilke omstændigheder? Programserien kredser om disse spørgsmål i gennem 4 episoder og med deltagelse fra prominente medlemmer af Europa parlamentet, aktivister og intellektuelle kapaciteter. Episode 3: "A walk in the park" eller Et forhindringsløb?: Hvad er ambitionerne og intentionerne, der driver ideen om at sætte den berygtede Islamiske Revolutionsgarde på EU's liste over terror organisationer? Hvad sker der, når disse ambitioner og intentioner møder forhindringer og bump, som realpolitikken lægger på vejen, samt hvordan den pragmatiske fornuft gradvis breder sig.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Bertel &
Laura Drachmann Poulsen er blevet kendt som en meget veltalende og fornuftig formand for de danske skoleelever. Hvordan kom hun mon til tops som formand? Hvordan ser hun på den danske skole? Og hvad med larmen? Er der for meget, eller er det ikke et problem? Er karakterer og prøver nødvendige, eller burde de afskaffes? Sådan lyder blot nogle få af de spørgsmål tidligere undervisningsminister med mere Bertel Haarder drøfter med skoleelevernes formand.
da
dk4
10:55
Noget i glasset
Kasper Mundt-Nielsen er redaktør af medlemsbladet Ølentusiasten. Det er det eneste magasin i landet, der er 100 % dedikeret til begrebet: Øl. Organet oplyser en medlemsskare på ca. 8.000 om alle tiltag vedrørende bryghuse, ølstuer, nye stilarter med mere. Og så er Kasper Mundt-Nielsen også Beer Blogger under betegnelsen BareGodSmag.dk, og denne blev i 2020 udråbt som årets bedste. I denne udgave af "Noget i glasset -" øl med Carsten Berthelsen" er Kasper på besøg i Carstens ølkælder. Og hvad skal de to herrer så smage? Først en Big Doink Hazy Double IPA i New England-stilen på 8 % og en humlestyrke på 45 IBU. Den skabes på Gamma Brewing i Herlev. Og så skruer de op for procenterne med en Lervig Rackhouse Blue Plate Special på 13,5 %. En modnet Breakfast Stout med ahorn sirup og lagret på bourbonfade. De skyller efter med en forfriskende pilsner fra Bad Seed Brewing i Nordjylland: Neu Pilsner. En ægte undergæret lagerøl på de obligatoriske 5 % med en bitterhed på ca. 32 IBU. Til sidst hælder Berthelsen endnu en pilsner i glasset, og så skal der lige snuses og smages. Hvad er mon forskellen?
da
dk4
11:20
Danmark
"Nede i Europa har de fået en fiks idé" lød det i en af de mest populære anti-EF-sange. Programrækkens titel er således inspireret af Skousen og Ingemanns "EEC Blues" fra 1972, men indholdet er helt nutidigt. I dette program er temaet "Danmarks EU-forbehold", og gæsterne i studiet hos Mette Frobenius er professor Drude Dahlerup og Jean Thierry, der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation og medlems af Folkebevægelsen mod EU's landsledelse. "Danmark -" nede i Europa" er produceret i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
12:00
Min indre svinehund
Jens Galshiøt har været en del af den anerkendte internationale kunstscene i årtier, hvor hans kunstværker og happenings har skabt røre - også i den politiske top. Galshiøts klarsyn og evne til at illustrere det moderne menneskes udfordringer i forhold til etik og moral - med særlig fokus på det globale klima og på menneskerettigheder - er uovertruffen og svær at ignorere. Efter at have været en del af verdensudstillingen i 1992 var det med happeningen "Den Indre svinehund" i 1993, at Jens Galshiøt for alvor entrerede den internationale scene. En happening, der forgik i 20 europæiske storbyer som "street aktion" over to dage med mottoet "It's not the foreigners but our response to strangers, which is a threat to our civilization", altså det er ikke udlændinge, men vores behandling af fremmede, som udgør en trussel mod vores civilisation. Det var et opråb til den ændring, der kom i samfundet og de tiltagende stramninger, der skete overalt i Europa, hvor grænserne lukkede mere og mere til. Den indre svinehund var et billede på hans egen ondskab, den ondskab vi alle bærer og som vi skal vælge til og fra gennem vores handlinger, også når krisen eller katastrofen truer.
da
dk4
12:40
Hjerneeksperten
Programmet omhandler Parkinsons sygdom og de forandringer der findes i hjernen ved sygdommen. Du lærer om 3 meget vigtige vitaminer, der spiller en rolle ved Parkinsons samt om en gruppe kosttilskud, der virker som effektiv medicin mod Parkinsons. "Hjerneeksperten" er et program, som fortæller om naturlige veje til et bedre helbred. Mange vil i dag gerne undgå at fylde sig med syntetisk kemi eller afhængighedsskabende medicin og i stedet gå naturens veje. Men hvordan gribes det bedst an? Dét får du svar på i programmet "Hjerneeksperten". I "Hjerneeksperten" kan du høre nyt fra den internationale forskning, så du selv lærer at sammensætte dine kosttilskud til stor gavn for en række hyppige helbredsproblemer. Programmet er ikke en erstatning for din kontakt med egen læge. Programmet omhandler kun alternativ behandling. Kontakt din læge, hvis du er syg.
da
dk4
13:00
Dansk-tysk med Matlok
Mirco Reimer-Elster er født i Slesvig i en tysk familie, men har gået i dansk børnehave og dansk skole i Sydslesvig helt til studentereksamen. Sidenhen blev han universitetsuddannet i Danmark, hvor han nu også bor med sin familie i København. Mange danskere kender Reimer-Elster som USA-ekspert på TV 2 og om radiovært på Radio4. Nu er han også blevet valgt til formand for Grænseforeningen og efterfølger dermed biskop Peter Skov-Jakobsen. Hvordan det alt sammen hænger sammen, og hvordan det har været, men også hvilke opgaver, han ser foran sig som formand for Grænseforeningen, fortæller Reimer-Elster blandt andet, når han er gæst hos Siegfried Matlok.
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
2023
da
dk4
14:30
LOKALT KVARTER
I første udsendelse om Hans Horn følger vi ham gennem hans ungdom i mellemkrigstidens Nazi-Tyskland, hans tid som tysk soldat og militærlæge på Østfronten, og hans senere udadtil rolige tilværelse som afholdt familielæge i Danmark – senest i Sønderjylland, hvor hans familie stammer fra.
da
dk4
15:00
Fiskemagasinet
Maldiverne byder på så meget godt fiskeri. De fleste tager afsted for at kastefiske efter GT''er. Det betyder i denne sammenhæng ikke gin & tonic, men Giant Trevally. Det er en voldsom fisk, der hugger hårdt, og som fighter endnu hårdere. Det er den fisk, som man primært går efter, når der bliver kastet med tunge poppere og stickbaits tæt på rev. Men det kan også være en haj, en red snapper eller en helt anden spændende fisk, der har taget agnen. I programmet bliver der forklaret alt om kastefiskeri ved Maldiverne, og alt grej bliver gennemgået – samtidig med, at der bliver fanget mange fisk.
da
dk4
15:25
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. I andet afsnit af Ulrik og Askes jagtroadtrip i New Zealand fortsætter vi ufortrødent, hvor vi slap i afsnit 1. Ulrik og Aske er stadig på hjortejagt i den new zealandske regnskov. Men der er også grænser for, hvor meget andet tilfældigt forbipasserende vildt man kan vende det blinde øje til. Og så er der tv-køkken lige fra den new zealandske jungle.
da
dk4
16:00
Fredags Bingo
2008
da
dk4
17:05
Campingmagasinet
Foråret er endelig ved at være rigtig over os, og i maj måneds udgave af "Campingmagasinet" byder vi på inspiration til gode oplevelser på campingturen, både i Danmark og i det nordlige Tyskland. Derudover kigger vi også nærmere på nogle af de seneste campingnyheder inden for både campingvogne og autocampere, samt tilbehør til ferieturen. Som altid tester vi også en bil som campingtrækker og denne gang er det en KIA Seed med en 1,5 l benzinmotor.
da
dk4
17:35
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
18:05
Havemagasinet
Da man i 2015 besluttede at renovere Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot, gik et stort arbejde i gang. Siden Dronning Ingrids død i år 2000 havde der kun været meget begrænset aktivitet i haven, men nu ønskede man, at køkkenhaven skulle blive en attraktion -" at åbne for offentlig adgang, samtidig med at der naturligvis skulle dyrkes frugt og grønt til kongehuset. Her to år efter indvielsen af haven, er der fuld gang i dyrkningen, og selvom om gartnerne stadig arbejder på at finde faste rutiner, og mange af frugttræerne stadig er små, så er haven et imponerende anlæg som emmer af historie og højtidelighed. Denne køkkenhave er noget særligt.
da
dk4
18:45
Besøg på Voergaard Slot
Vi skal til det nordlige Jylland, til tophatten - her ligger det, der engang var Stygge Krumpens kærlighedsrede. Og ja, det er Bispen af Børglum -" Stygge Krumpen, der er tale om -" en herre, hvorom der er mange historier. Voergaard Slot ligger modsat af Børglum på østkysten. I dag står slottet som en renæssanceperle, smukt placeret med en voldgrav. Den dansk-franske greve E. Oberbech-Clausen forestod, i 1955, en omfattende restaurering af slottet tilbage til fordums storhed. Med sig havde han også flere franske skatte fragtet til Danmark i 16 togvogne, som fx det spisestel Marie-Antoinette og Ludvig 16. efter sigende spiste af, mens de afventede deres dødsdom. En anden vigtig person forbundet med slottet er Ingeborg Skeel, historierne knyttet til hende er mangfoldige og barske, efter signede er det hende, der er Voergaard Slots hvide dame. Tag med til det smukke slot og hør alle de gode historier.
da
dk4
19:35
Noget i glasset
Denne gang, i "Noget i glasset", stiller vi skarpt på fænomenet vinsmagning, for danskerne er i den grad fokuseret på at blive klogere på det, de spiser og drikker. Der er åbnet et skybrud af vinbarer over det ganske land, og på den vis er kendskabet og lysten til at gå på opdagelse, i vinens verden, i den grad blevet rullet ud. I dette afsnit af "Noget i glasset" komme Ib Bergkjær med ideer og tanker til, hvordan man selv kommer i gang med at afholde sin egen vinsmagning. Det behøves bestemt ikke at være forkromet og besværligt.
da
dk4
20:05
Historien fra Strandingsmuseet St. George
På den lange smalle tange; Thorsminde Tange, der adskiller Vesterhavet og Nissum Fjord, ligger byen Thorsminde -" en by som måske mere er en fiskerihavn end en by. Slusen, som blev anlagt i sidste halvdel af 1800-tallet, sørger for at regulere vandstanden og saltindholdet i Nissum Fjord. Stednavnet Thorsminde er sammensat af fiskebetegnelsen "torsk" og af "minde", som tilbage i 1466 blev udtalt mynnæ, og som betyder munding. I dag ligger der, inden for slusen, et mindre antal fiskerbåde til fjordfiskeri og på ydersiden af slusen, ligger de større kuttere, som alle lander konsumfisk. Kigger vi tilbage i historien, så er der her ved kysten gjort adskillige fund efter strandinger af utallige skibsforliser. På Strandingsmuseum St. George skal vi se et af verdenshistoriens største skibskatastrofer -" et forlis med knap 1400 omkomne.
da
dk4
20:45
Léonie Sonnings Talentpriser 2024
Tubaen er messinginstrumenternes svar på celloen og kan sagtens bruges som soloinstrument. Det mener August i hvert fald og har derfor bestilt nye soloværker hos sin ven Harald. Her præsenterer han sig selv og Harald Ramm Hauglands Sonate for tuba og klaver.
da
dk4
21:00
Noget nyt?
2024
da
dk4
21:40
De Brune Riddere i Østjylland
En bøfsandwich er ikke bare en bøfsandwich. Her skal vi møde nogle vaskeægte madnørder, der har fuld styr på, hvad der adskiller en god bøfsandwich fra en sublim bøfsandwich.
da
dk4
22:15
Cocktails med Rasmus Greve
Cocktailmesteren Rasmus Greve, fortæller og viser hvordan, du selv laver de mest velsmagende cocktails. Se opskrifter på dk4.dk
da
dk4
22:30
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -" "Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden. I "Schlagertoppen" har du mulighed for at stemme, og dermed bestemme, hvem der går videre i Schlagertoppens top 5-liste. Genießen!
da
dk4