dk4

dk4

Her på dk4 får du alt det, som du ellers mangler på dit tv – for dk4 er vedkommende tv, hvor over 95 % af alle programmerne er danske. Her finder du madprogrammer med fx Mik Schack. Du finder rejseprogrammer, fiskeprogrammer og jagtprogrammer. Vi har flere aktuelle politiske programmer – både med folketingspolitikere og om EU. Det er også her, du kan se musikprogrammer med landets bedste kunstnere, og programmer om litteratur, samtaleprogrammer om Kierkegaard, om børneopdragelse og programmer om arkæologi. Ligesom det er her på dk4, du oplever alle de bedste schlagerkunstnere fra nær og fjern, dansktoppen, lokalt tv - samt en hel del mere. dk4 er kort sagt vedkommende tv, hvor mindst 95 % af programmerne er danske. dk4 er landsdækkende og når ud til cirka 2 millioner danske husstande. Det betyder at dk4 har en af landets største udbredelser. Vi er med andre ord hele Danmarks danske tv-kanal.

Denmark

Guida TV - e shtunë, 2024-Maj-18

12.30.00. CEST
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. Tredje afsnit af Jagtmagasinets jagtroadtrip i New Zealand inviterer på tahrjagt i bjergene. En for Aske ny og hidtil uprøvet disciplin. Alt tegner godt under de ellers mildt sagt udfordrende forhold. Lige indtil tvivlen melder sig.
da
dk4
01.10.00. CEST
Havemagasinet
Kom med på besøg i haven i Højelse, når dk4 og haveselskabet møder de to ildsjæle bag haven Mariann og Bjarne. I haven, der blev anlagt i 2012, finder man 11 organiske bede -" bl.a. et såkaldt regnbed.
da
dk4
01.40.00. CEST
KulturHave med Anders Jørgensen
Det går godt på Musikteatret Holstebro. Det siger teatrets direktør Anders Jørgensen selv i denne samtale med Christian Have. Hvorfor, og hvordan kan det gå til, at et kulturhus i en mellemstor provinsby har udviklet sig til et af landets mest succesfulde med fuldt hus til den ene kæmpestore og meget dyre musicalforestilling efter den anden - og med mere end 400 lokale og regionale sponsorer? Det fortæller direktøren blandt andet om, når han indtager gæstestolen i "KulturHave".
da
dk4
02.10.00. CEST
En rejse i tiden
I dette program -" med Hother Hennings i front, besøger vi de fantastiske naturomgivelser i Nationalpark Mols Bjerge, hvor istiden har formet landskabet for flere tusinde år siden. Vi kigger også nærmere på Poskær Stenhus, som strækker sig helt tilbage til stenalderen, til en tid hvor Danmark kun havde 50.000 beboere i hele landet. Så tag med dk4 på en rejse i tiden, og se en side af Danmark som til dagligt ligger skjult lige for næsen af os alle sammen.
da
dk4
02.30.00. CEST
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Helle Jensen på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Liberal Alliance. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
03.00.00. CEST
Min indre svinehund
Jens Galshiøt har været en del af den anerkendte internationale kunstscene i årtier, hvor hans kunstværker og happenings har skabt røre - også i den politiske top. Galshiøts klarsyn og evne til at illustrere det moderne menneskes udfordringer i forhold til etik og moral - med særlig fokus på det globale klima og på menneskerettigheder - er uovertruffen og svær at ignorere. Efter at have været en del af verdensudstillingen i 1992 var det med happeningen "Den Indre svinehund" i 1993, at Jens Galshiøt for alvor entrerede den internationale scene. En happening, der forgik i 20 europæiske storbyer som "street aktion" over to dage med mottoet "It's not the foreigners but our response to strangers, which is a threat to our civilization", altså det er ikke udlændinge, men vores behandling af fremmede, som udgør en trussel mod vores civilisation. Det var et opråb til den ændring, der kom i samfundet og de tiltagende stramninger, der skete overalt i Europa, hvor grænserne lukkede mere og mere til. Den indre svinehund var et billede på hans egen ondskab, den ondskab vi alle bærer og som vi skal vælge til og fra gennem vores handlinger, også når krisen eller katastrofen truer.
da
dk4
03.40.00. CEST
Bog og forfatter med Bo Tao Michaëlis og Eva Tind
Dagbladet Information har betegnet Eva Tinds nyeste roman "Kvinden der samlede verden" som en "videnskabshistorisk pageturner om mosmideforskeren Marie Hammer"? Hvad er en mosmide, og hvem var Marie Hammer, tænker mange sikkert. Hvordan skal det forstås, at Marie Hammer samlede verden, og hvorfor fandt Eva Tind denne for de fleste komplet ukendte, danske kvinde, så fascinerende, at hun blev nødt til at skrive en videnskabshistorisk roman om hende? Det og meget andet får man svar på, når Eva Tind er gæst hos Bo Tao Michaëlis i denne udgave af "Bog og forfatter", hvori vi i øvrigt også finder ud af, om Bo Tao Michaëlis er enig i Informations rosende betegnelse af bogen.
da
dk4
04.10.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04.30.00. CEST
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. I andet afsnit af Ulrik og Askes jagtroadtrip i New Zealand fortsætter vi ufortrødent, hvor vi slap i afsnit 1. Ulrik og Aske er stadig på hjortejagt i den new zealandske regnskov. Men der er også grænser for, hvor meget andet tilfældigt forbipasserende vildt man kan vende det blinde øje til. Og så er der tv-køkken lige fra den new zealandske jungle.
da
dk4
05.05.00. CEST
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Majbritt Birkholm på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Dansk Folkeparti. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
05.35.00. CEST
Den Skaldede Koks Nordjylland
I dette program vil Olsen lave mad, der får dine smagsløg til at danse i takt med bølgerne. Den står nemlig på både tun tilberedt på to måder og torsk bagt i serrano-skinke - og så vil Olsen lave den måske nemmeste chokolademousse nogensinde til dessert.
da
dk4
06.05.00. CEST
Postkort
2014
da
dk4
06.25.00. CEST
Den Juridiske Brevkasse
I denne udgave er der fokus på konkurskarantæne, erstatningsret og lejeret, når "Den Juridiske Brevkasse" besvarer følgende spørgsmål fra seerene: Hvad er konkurskarantæne, og hvornår kan man pålægges konkurskarantæne? Jeg spildte kaffe på en computer hos en kunde. Nu mener min chef, at jeg skal betale for skaderne på computeren. Hvad gør jeg? Har jeg ret til at have min hund boende i min lejlighed? Kan en forhandler opkræve et gebyr blot for at undersøge, om der er en fejl på en telefon? De juridiske eksperter Nikolaj Præstegaard Jensen og Christian Skadborg gæster Isse Sandorf Jacobsen i studiet og hjælper med at besvare dagens spørgsmål.
da
dk4
06.50.00. CEST
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
07.20.00. CEST
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. Tredje afsnit af Jagtmagasinets jagtroadtrip i New Zealand inviterer på tahrjagt i bjergene. En for Aske ny og hidtil uprøvet disciplin. Alt tegner godt under de ellers mildt sagt udfordrende forhold. Lige indtil tvivlen melder sig.
da
dk4
08.00.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08.20.00. CEST
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og giver et indblik i den militære verden både herhjemme og i udlandet. I det her program ser vi nærmere på 2 velkendte militære organisationer, der begge lige har rundet 75 år. Vi befinder os i en tid, hvor krigen fortsat raser med uformindsket styrke i både Ukraine og Mellemøsten. Samtidig begynder vi herhjemme i Danmark, i stigende grad, at føle de direkte konsekvenser af disse konflikter. Tag for eksempel den danske fregat Iver Huitfeldt, der for nylig vendte hjem efter en dramatisk episode i Adenbugten. Her blev skibet angrebet af droner afsendt af Houthi-bevægelsen, men besætningen formåede at nedskyde fire af dem. Desværre blev triumfen dæmpet af tekniske problemer om bord, som netmediet OLFI valgte at offentliggøre. Det førte til en mediestorm, og forsvarsministeren besluttede at fritage forsvarschefen, Flemming Lentfer for tjeneste og indsætte den tidligere chef for Special Operations Kommandoen Michael Hyllegaard som fungerende forsvarschef.
da
dk4
08.50.00. CEST
Bertel &
Hvordan er det åndelige klima i Danmark, målt på bogskrivning og boglæsning? Kan vi gøre noget for at få børn til at læse rigtige bøger? Hvordan har det været som nordjysk bondedreng fra Mors at blive ledende smagsdommer blandt de københavnske spinatfugle på Gyldendal? Sådan lyder nogle af Bertel Haarders indledende spørgsmål til forlægger Johannes Riis, der i en årrække var litterær direktør på forlaget Gyldendal. Samtalen tager også fat på det såkaldte "jyderi". For selvom både Bertel Harder og Johannes Riis er jyder helt ind i sjælen, kan de ikke udstå Støjbergs og andres "jyderi". Det gør os flove, påpeger Haarder. Men når kommentatorer mener, at by-land og øst-vest bliver afgørende modpoler i fremtidens politik, hvad kan vi så gøre for at undgå det, vil Haarder også vide.
da
dk4
09.30.00. CEST
Erindringsbio
Film 1: God tur (Kirsten Bundgaard, 1956). Et indblik i danskernes ferievaner. Dansk Vandrelaugs film viser glæderne ved at bruge sin dyrebare ferie på cykel- eller vandreture, hvor man kan overnatte på vandrehjem rundtom i Danmark. Nogle har god tid, som parret Else og Jørgen, mens andre, som den unge mand Hans, suser igennem landskabet. Filmens musik er komponeret af Bent Fabricius-Bjerre. Film 2: Sol, sommer og badevand (Henning Ørnbak, 1954). Oplysningsfilm om badesikkerhed med Dirch Passer i hovedrollen som den dumdristige, glade badegæst, der glemmer alle forholdsregler. Speakeren, sportsjournalisten Gunnar Nu Hansen, fortæller ham heldigvis, hvad han ikke må, og hvorfor han ikke må det.
da
dk4
10.00.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10.20.00. CEST
Lysglimt
Et rekonvalescenthjem er ved at være en sjælden ting, men findes dog få steder rundt om i Danmark. Et af dem er Lysglimt, der ligger ud til kysten ved det nordlige Øresund ikke så lang fra det skønne Gilleleje. Det er Danmarks ældste rekonvalescenthjem helt tilbage fra dengang, hvor folk boede i fjerde baggård og trængte voldsomt til god mad, lys og luft. Her får du et lille tilbageblik og møder gæsterne, der i dag kommer for at rekreere, komme sig over sygdom, få kræfter igen, blive fodret op og nyde socialt samvær. Eller måske bare få et pusterum fra ensomhedens svøb, eller møde gode venner.
da
dk4
11.05.00. CEST
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Asser Mortensen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for Socialdemokratiet. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
11.35.00. CEST
Noget i glasset
Denne udgave af "Noget i glasset" er dedikeret til det sagnomspundne vinhus Vega Sicilia, hvor historien går mere end 150 år tilbage. Familien Alvarez har i mere end 40 år ejet denne magiske ejendom på den Iberiske højslette. Dem kommer vi ikke udenom, men vi dykker også dybere ned i den spændende historie, det maleriske område og i de fortryllende vine -" og der er rigeligt at berette om -" så glæd jer til; "Noget i glasset" – her på dk4.
da
dk4
12.05.00. CEST
Mais litteraturkanon
Midt i Odense er der et sted med gamle bygninger og en fin stemning. Det adelige jomfrukloster er navnet, hvor der engang har været en bispegård, og hvor kongen har haft sin residens. Stedet har også været ejet af en velhavende Odense-købmand, men endte hos den adelige familie Brahe, og i begyndelsen af 1700-tallet oprettede Karen Brahe et adeligt kloster for ugifte adelsdamer på stedet. Karen Brahe elskede bøger, og hun skabte i sit jomfrukloster en enestående bogsamling på flere tusind bind af bøger og sjældne manuskripter. Klosteret bestod helt frem til 1970, hvor de sidste adelige damer forlod stedet. I dag er jomfruklosteret smukt restaureret af Real Dania og benyttes af Syddansk Universitet. Karen Brahes bøger er for længst forsvundet, men i programrækken "Mais litteraturkanon" fylder litteraturprofessor Anne-Marie Mai fra Syddansk Universitet igen det smukke gamle kloster med bøger -" denne gang med nye bøger, nemlig med en samling af det bedste af nyere dansk litteratur. Anne-Marie Mai har ganske enkelt påtaget sig den ansvarsfulde, yderst omfattende, men også inspirerende opgave at udvælge, anbefale og fortælle om de 100 bedste bøger og deres forfattere fra de seneste godt 50 års danske litteratur. Med "Mais litteraturkanon" får man i kort og komprimeret form indblik i og smagsprøver på de udvalgte værker samt kendskab til deres forfattere -" og ikke mindst inspiration til egen læsning. I dette program fortæller Anne-Marie Mai om Per Højholt og "Min hånd 66 ".
da
dk4
12.20.00. CEST
Dansk fiskeri efter Brexit
Hvordan kan EU bedst støtte dansk fiskeri, og hvad siger fiskerne til EU´s mange krav om bl.a. kameraovervågning? Det diskuterer vi med fiskeriets organisationer, EU politikere og fiskeriordførere. Produceret af Gistrup Film med støtte fra Europa-nævnet. Vært: Hasse Boe.
da
dk4
12.50.00. CEST
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
01.20.00. CEST
Borgerne spørger om EU
Tilslutningen til EU blandt borgerne er større end nogensinde før. Men interessen og engagementet er ikke helt på samme niveau, selvom beslutningerne og lovforslagene i EU har stadigt større indflydelse på borgernes hverdag. Men hvad sker der, når borgerne får mulighed for at stille spørgsmål direkte til EU-politikere, EU-kendere fra forskellige dele af samfundet og til nogle af kandidaterne til det kommende valg til Europa-Parlamentet? Har de mod på at spørge, og hvad spørger de om? Det kan man få et indtryk af i programrækken "Borgerne spørger om EU", hvor det er borgerne, der spørger, og ikke en studievært. I dette program spørger borgerne Jens-Kristian Lütken, der er formand for Europabevægelsen, men også beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns kommune. "Borgerne spørger om EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
01.55.00. CEST
Aftensmad med jordforbindelse
I "Aftensmad med jordforbindelse", vil du blive inspireret af fire dygtige kokke, der i denne programserie, hver i sær, vil give dig nye ideer til sund og varieret aftensmad i hverdagen. I dag står menuen på røget makrel med salat, kartofler og grønt, når Sanne Holden Venlov tryller et grønt og velsmagende måltid frem, med bl.a. spiselige cosmea- og løgblomster, velbekomme!
da
dk4
02.20.00. CEST
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
02.30.00. CEST
Lokalt kvarter
Centerleder Andreas Hermann fra Naturvejlederne Sønderborg er gæst i studiet hos DKsyd. Her fortæller han, hvorfor naturen er så vigtig for os mennesker. Bliv inspireret til, hvad man må og kan, når man færdes rundt i naturen. Og så kommer Andreas Hermann naturligvis ind på naturvejledernes arbejde med blandt andet formidling af viden om plante- og dyrelivet.
da
dk4
03.00.00. CEST
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -" "Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden. I "Schlagertoppen" har du mulighed for at stemme, og dermed bestemme, hvem der går videre i Schlagertoppens top 5-liste. Genießen!
da
dk4
03.30.00. CEST
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og historier fra den militære verden både herhjemme og i udlandet. På den sidste dag i april fik vi endelig klarhed fra Folketinget. En ny aftale om Forsvaret med overskrifter som kvindelig værnepligt, tung brigade på 6000 mand, 7500 værnepligtige årligt og et helt nyt luftforsvarssystem -" det kommer vi til at følge tæt i fremtiden. I det her program handler det om at den danske epoke med jagerflyet eller kampflyet F-16 er på kort finale. Et antal er doneret til Ukraine, 24 er solgt til Argentina -" og vi skal høre om både træning af ukrainske piloter og teknisk personel lige her i Danmark og møde en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter. Vi har også været på totalforsvarsmesse i Fredericia, hvor Beredskabet, Politiet og Forsvaret inviterede til folkefest og til sidst er vi med, når en 7 tons tung radar skal monteres 20 meter oppe i en fregat.
da
dk4
04.00.00. CEST
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
04.45.00. CEST
What2Watch Backstage
Lone Scherfig er en af de instruktører, der ikke behøver en stor præsentation i Danmark. Hun listede sig ind i dansk film via sit arbejde med tv-serier som "Taxa" og "Flemming og Berrit", og trådte så for alvor frem af skyggerne med dogmefilmen "Italiensk for begyndere". En film der åbnede dørene til det store udland. Hør om Lone Scherfigs film "Pigen der fortalte film" og om arbejdet som instruktør i "What2watch Backstage".
da
dk4
05.25.00. CEST
Historien om Sofiebadet
Sofiebadet, som åbnede dørene første gang i 1909 i København, har gennem årene gennemgået en udvikling fra at være et sted, hvor den almindelige befolkning kunne få adgang til rent vand og renlighed, til i dag at være et luksuriøst og eksklusivt sted for wellness og afslapning. I denne udsendelse dykker vi ned i Sofiebadets historie. Vi tager dig med på en rejse tilbage til 1900-tallets Christianshavn, hvor fattigdom og slum prægede området, og en offentlig badeanstalt var nødvendig. Vi ser på, hvordan lokale ildsjæle i slut 90'erne var med til at frede badeanstalten og renovere det til det smukke sted, man stadig kan besøge i dag. Sofiebadets udvikling fra 1909 til nu afspejler en kombination af historie, tradition og innovation, der gør det til en levende del af Københavns kulturarv.
da
dk4
05.55.00. CEST
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
06.25.00. CEST
KulturHave med Anders Jørgensen
Det går godt på Musikteatret Holstebro. Det siger teatrets direktør Anders Jørgensen selv i denne samtale med Christian Have. Hvorfor, og hvordan kan det gå til, at et kulturhus i en mellemstor provinsby har udviklet sig til et af landets mest succesfulde med fuldt hus til den ene kæmpestore og meget dyre musicalforestilling efter den anden - og med mere end 400 lokale og regionale sponsorer? Det fortæller direktøren blandt andet om, når han indtager gæstestolen i "KulturHave".
da
dk4
07.00.00. CEST
Lørdags Bingo
Klassisk SIFA TV Bingo for hele familien med hygge og spænding. Køb plader på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88. Overskuddet går til mere end 200 idrætsklubber.
da
dk4
08.05.00. CEST
Dansktoppen
2024
da
dk4
09.00.00. CEST
Syng med & Tip et Hit
I "Syng Med & Tip et Hit" kan alle synge med på en perlerække af slagerhits fra det sidste halve århundrede. Karin Strand-Holm styrer slagets gang, og Klaus & Servants spiller op til; Dario Campeotto, Gry Meilstrup, Lotte Riisholt, Anders Tind (fra Fenders), Kim Harring (fra Kim & Hallo), Ulrikke, Dansvingerne og Louise Espersen.
da
dk4
10.05.00. CEST
Anne-Vibeke rejser
Kom med til et af de mest populære campingområder i Spanien, og denne gang er Anne-Vibeke rejst afsted med telt i bagagerummet, hvilket er oplagt ift. det skønne klima og transporten til og fra Danmark. Costa Brava-kysten i Spanien er ikke kun kendt for sin nærhed til Barcelona og "Game of Thrones"-byen Girona, men også for sin natur, kultur og historie. Den verdenskendte maler Salvador Dalí kommer derfra, og så er Barcelona med alle dens fortrinligheder kun få timer fra de uendelige sandstrande, som området også er så kendt for. Lige ned til netop denne strand ligger campingplads Camping Las Dunas, og den er udgangspunkt for alle Anne-Vibekes rejsetips fra området. Teltet er slået op, og netop denne simple ferieform passer godt på en campingplads, der har alt - for det har Camping Las Dunas.
da
dk4
10.35.00. CEST
VW & Retro Museum
Ulfborg er den største by i området ved Nissum fjord, og her - midt i industrikvarteret - besøger vi et privatejet museum. Et museum, der er kommet op at stå simpelthen fordi, Carsten er vild med folkevogne, og fordi Sussi vil bevare og videregive de mange minder, hun husker fra søndagsudflugter med mormoren. Minder fra dengang, hvor man også bare kunne være stille sammen - ja, fra dengang, hvor Sussi mindes, at det ikke gik så stærkt. Det er det, både Sussi og Carsten forsøger at vise gennem denne udstilling.
da
dk4
11.15.00. CEST
Havemagasinet
Da man i 2015 besluttede at renovere Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot, gik et stort arbejde i gang. Siden Dronning Ingrids død i år 2000 havde der kun været meget begrænset aktivitet i haven, men nu ønskede man, at køkkenhaven skulle blive en attraktion -" at åbne for offentlig adgang, samtidig med at der naturligvis skulle dyrkes frugt og grønt til kongehuset. Her to år efter indvielsen af haven, er der fuld gang i dyrkningen, og selvom om gartnerne stadig arbejder på at finde faste rutiner, og mange af frugttræerne stadig er små, så er haven et imponerende anlæg som emmer af historie og højtidelighed. Denne køkkenhave er noget særligt.
da
dk4

Guida TV - e diel, 2024-Maj-19

12.05.00. CEST
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. Tredje afsnit af Jagtmagasinets jagtroadtrip i New Zealand inviterer på tahrjagt i bjergene. En for Aske ny og hidtil uprøvet disciplin. Alt tegner godt under de ellers mildt sagt udfordrende forhold. Lige indtil tvivlen melder sig.
da
dk4
12.45.00. CEST
Lysglimt
Et rekonvalescenthjem er ved at være en sjælden ting, men findes dog få steder rundt om i Danmark. Et af dem er Lysglimt, der ligger ud til kysten ved det nordlige Øresund ikke så lang fra det skønne Gilleleje. Det er Danmarks ældste rekonvalescenthjem helt tilbage fra dengang, hvor folk boede i fjerde baggård og trængte voldsomt til god mad, lys og luft. Her får du et lille tilbageblik og møder gæsterne, der i dag kommer for at rekreere, komme sig over sygdom, få kræfter igen, blive fodret op og nyde socialt samvær. Eller måske bare få et pusterum fra ensomhedens svøb, eller møde gode venner.
da
dk4
01.30.00. CEST
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Ulla Tørnæs på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Venstre. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
02.05.00. CEST
Havemagasinet
Der findes over en million parcelhuse i Danmark og lige så mange parcelhushaver. Der er ikke to haver der er ens og mulighederne for at udnytte haven er uendeligt store. Hvis viljen og lysten er der, kan man skabe sit eget grønne paradis, og det er lige netop det Helle Aagaard Hansen og Kim Linddal Hansen har gjort i deres parcelhushave på Sydfyn. Gennem de seneste knap 40 år har de forvandlet det der blot var en græsplæne til en frodig have med træer, buske, roser, stauder, sommerblomster og flere skønne hyggekroge, hvorfra man kan nyde haven og dens mange blomster. Helle har fået haveinteressen ind med modermælken og det er særligt blomsterne hun holder meget af. Kim er opvokset på en gård og har hænderne skruet rigtigt på. Han har altid godt kunne lide at lave gør-det-selv projekter. Haveinteressen er kommet lidt hen ad vejen, men i dag bruger parret næsten alt deres fritid på den fælles interesse.
da
dk4
02.40.00. CEST
Dansk-tysk med Matlok
Mirco Reimer-Elster er født i Slesvig i en tysk familie, men har gået i dansk børnehave og dansk skole i Sydslesvig helt til studentereksamen. Sidenhen blev han universitetsuddannet i Danmark, hvor han nu også bor med sin familie i København. Mange danskere kender Reimer-Elster som USA-ekspert på TV 2 og om radiovært på Radio4. Nu er han også blevet valgt til formand for Grænseforeningen og efterfølger dermed biskop Peter Skov-Jakobsen. Hvordan det alt sammen hænger sammen, og hvordan det har været, men også hvilke opgaver, han ser foran sig som formand for Grænseforeningen, fortæller Reimer-Elster blandt andet, når han er gæst hos Siegfried Matlok.
da
dk4
03.20.00. CEST
Anne-Vibeke rejser
Kom med til et af de mest populære campingområder i Spanien, og denne gang er Anne-Vibeke rejst afsted med telt i bagagerummet, hvilket er oplagt ift. det skønne klima og transporten til og fra Danmark. Costa Brava-kysten i Spanien er ikke kun kendt for sin nærhed til Barcelona og "Game of Thrones"-byen Girona, men også for sin natur, kultur og historie. Den verdenskendte maler Salvador Dalí kommer derfra, og så er Barcelona med alle dens fortrinligheder kun få timer fra de uendelige sandstrande, som området også er så kendt for. Lige ned til netop denne strand ligger campingplads Camping Las Dunas, og den er udgangspunkt for alle Anne-Vibekes rejsetips fra området. Teltet er slået op, og netop denne simple ferieform passer godt på en campingplads, der har alt - for det har Camping Las Dunas.
da
dk4
04.00.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04.20.00. CEST
Q-Cast
Han er professor i forfatningsret og er alvorligt bekymret over demokratiets tilstand i Danmark. Hør Frederik Waage i samtale med Henrik Qvortrup i Q-Cast, hvor han forklarer, hvordan ikke mindst Mink-skandalen og toppolitikernes magtfuldkommenhed har fået ham til at miste sin barnetro på, at alt går rigtigt for sig i Danmark.
da
dk4
05.05.00. CEST
Rudi Nielsen
Skæbnen leger nogle gang kispus med en og sørger for, at man står lige præcis det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. For hvad var der sket, hvis nu ikke Rudi Hansen var startet på teateret og derved senere kunne debutere som filmskuespiller i "Far til fire"-filmene som Mie, og hvis ikke Harald Nielsens far havde tvunget ham til at øve præcision med både højre og venstre fod, havde de mon så fundet hinanden? Det vil for altid stå i det uvisse, men det er ganske vidst, at Rudi Hansen og Harald Nielsen mødtes i 1961, da han spillede Lille Pers fodboldtræner i filmen "Far til fire med fuld musik", og sød musik opstod mellem Rudi og Harald. Rudi Nielsen fortæller til Jens Gaardbo om livet med fodboldlegenden Harald Nielsen - også kendt som Guld-Harald, der varede fra 1961 til 2015, hvor hun blev enke.
da
dk4
05.45.00. CEST
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Ulla Tørnæs på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Venstre. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
06.15.00. CEST
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
07.00.00. CEST
Hjortejagt i Ungarn
Al jagt er jo spændende, og selvom vi forandrer os som mennesker gennem livet, så er der i jagten visse konstanter, som ikke er i bevægelse. En af dem er brunstjagten på det store hjortevildt, som altid har været omgivet af mytiske fortællinger og intense oplevelser – som fortsætter i denne udgave af Jagtmagasinet, der foregår i de sidste uger af oktober i Ungarn.
da
dk4
07.30.00. CEST
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
08.00.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08.20.00. CEST
Havemagasinet
En sommerfugl, der sidder på toppen af en blomst og vipper med de farverige vinger, mens den suger nektar, er næsten indbegrebet af sommer i haven. Desværre er det blevet et mere sjældent syn, fordi mange sommerfugle er i tilbagegang. De mangler levesteder. Steder hvor de kan lægge æg, og hvor larverne kan leve, åbne områder, hvor de kan sole sig, og rolige omgivelser hvor vi mennesker ikke blander os og forstyrrer sommerfuglenes territorium. Haveejerne kan hjælpe til med at skabe flere levesteder for de ellers trængte sommerfugle. I Havemagasinet guider sommerfugleekspert Michael Stoltze til hvordan.
da
dk4
09.00.00. CEST
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og historier fra den militære verden både herhjemme og i udlandet. På den sidste dag i april fik vi endelig klarhed fra Folketinget. En ny aftale om Forsvaret med overskrifter som kvindelig værnepligt, tung brigade på 6000 mand, 7500 værnepligtige årligt og et helt nyt luftforsvarssystem -" det kommer vi til at følge tæt i fremtiden. I det her program handler det om at den danske epoke med jagerflyet eller kampflyet F-16 er på kort finale. Et antal er doneret til Ukraine, 24 er solgt til Argentina -" og vi skal høre om både træning af ukrainske piloter og teknisk personel lige her i Danmark og møde en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter. Vi har også været på totalforsvarsmesse i Fredericia, hvor Beredskabet, Politiet og Forsvaret inviterede til folkefest og til sidst er vi med, når en 7 tons tung radar skal monteres 20 meter oppe i en fregat.
da
dk4
09.30.00. CEST
Anne-Vibeke rejser
Kom med til et af de mest populære campingområder i Spanien, og denne gang er Anne-Vibeke rejst afsted med telt i bagagerummet, hvilket er oplagt ift. det skønne klima og transporten til og fra Danmark. Costa Brava-kysten i Spanien er ikke kun kendt for sin nærhed til Barcelona og "Game of Thrones"-byen Girona, men også for sin natur, kultur og historie. Den verdenskendte maler Salvador Dalí kommer derfra, og så er Barcelona med alle dens fortrinligheder kun få timer fra de uendelige sandstrande, som området også er så kendt for. Lige ned til netop denne strand ligger campingplads Camping Las Dunas, og den er udgangspunkt for alle Anne-Vibekes rejsetips fra området. Teltet er slået op, og netop denne simple ferieform passer godt på en campingplads, der har alt - for det har Camping Las Dunas.
da
dk4
10.00.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10.20.00. CEST
Jakarta synker
I Indonesien synker megabyen Jakarta med op til 25 centimeter om året. Problemet er så slemt, at landets regering nu har besluttet at flytte hovedstaden. Men hvad sker der med de 11 millioner, som bor i en by der langsomt er ved at synke ned under havet? I en ny dokumentarfilm undersøger vi hvorfor byen synker og besøger de indbyggere som mærker konsekvenserne. Vi ser også på de initiativer der er for at tackle problemet, på klimaforandringernes rolle og på de mulige løsninger for Jakarta.
da
dk4
10.50.00. CEST
Det bedste og det værste ved EU
Anne Højer Simonsen er vicedirektør i Dansk Industri og chef for området klima, grøn omstilling og energi. Hun og DI mener, at EU skal være lokomotiv i denne grønne omstilling. Ikke kun i Europa, men også globalt. Hvordan vurderer Anne Højer Simonsen EU's indsats og initiativer på det grønne område? Gør EU nok? Gør EU det rigtige? Går det hurtigt nok? Hvad er perspektiverne for den grønne omstilling i medlemslandene og i resten af verden i de kommende år? Hvad synes Anne Højer Simonsen er det bedste og det værste ved EU? Det handler samtalen om, når Anne Højer Simonsen er gæst hos Mette Frobenius i denne udgave af "Det bedste og det værste ved EU". Programrækken "Det bedste og det værste ved EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
11.20.00. CEST
What2Watch Backstage
Den danske skuespiller Claes Bang er en af de mandlige skuespillere, hvis talent efter mange år på de danske scener er blevet spottet af udenlandske castere, hvilket har ført til et farverigt CV med mange store roller. Det store gennembrud kom i en forholdsvis sen alder med filmen "The Square" af den svenske instruktør Ruben Östlund fra 2017, da Claes Bang var 50 år. Filmen modtog de Gyldne Palmer, og Claes Bang fik prisen "Årets bedste mandlige skuespiller" af European Film Award. Siden er det gået meget stærkt med mange flere film og internationale serier som b.la. "Dracula, "Bad Sisters", "The Outlaws" og nu sidste skud på stammen "The New Look". Mød ham i samtale med Ann Lind Andersen.
da
dk4
11.55.00. CEST
Ideernes holdeplads
I dette afsnit af "Ideernes Holdeplads" fortæller tegner Line Jensen om den særlige energi, der følger med at tegne en tegning hver dag til sine instagramfølgere, hvor ideer avler nye ideer. Og om at forsøge at tage en pause fra det for at få tid til at arbejde på en børnebog om en tysk dreng på flugt i 1945. Vært: Karen Dich.
da
dk4
12.25.00. CEST
KulturHave med Anders Jørgensen
Det går godt på Musikteatret Holstebro. Det siger teatrets direktør Anders Jørgensen selv i denne samtale med Christian Have. Hvorfor, og hvordan kan det gå til, at et kulturhus i en mellemstor provinsby har udviklet sig til et af landets mest succesfulde med fuldt hus til den ene kæmpestore og meget dyre musicalforestilling efter den anden - og med mere end 400 lokale og regionale sponsorer? Det fortæller direktøren blandt andet om, når han indtager gæstestolen i "KulturHave".
da
dk4
01.00.00. CEST
Dansktoppen
2024
da
dk4
01.50.00. CEST
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
02.00.00. CEST
Dansk-tysk med Matlok
I programmet handler det om fodbold – især i Tyskland, men også om fodboldens betydning politisk, samfunds- og identitetsmæssigt i Tyskland og i Danmark. Anledningen er det forestående EM i fodbold, der afvikles i Tyskland – også med dansk deltagelse, og Matlok har derfor inviteret en absolut fan og kender af både tysk fodbold, politik og samfund til samtale. En person, der har mødt den tyske fodboldkejser Franz Beckenbauer hele to gange – nemlig Lykke Friis.
da
dk4
02.55.00. CEST
Det bedste og det værste ved EU
Hvad er det bedste ved EU, og hvad er det værste? Det spørger Mette Frobenius en række personer, der beskæftiger sig professionelt med forskellige aspekter af EU og det europæiske samarbejde, om i programrækken "Det bedste og det værste ved EU". I dette program handler det især om Creative Europe og europæisk kultur og kultursamarbejde. Gæst i studiet er derfor Jens Frimann Hansen, der er leder af Helsingør Teater. "Det bedste og det værste ved EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
03.30.00. CEST
Forår i Fru Pedersens have
Interessen for have er Fru Pedersen - eller Anette, som hun også hedder - helt sikker på starter dengang, hun stadig sover til middag i barnevogn. Den bliver nemlig stillet under kirsebærtræet, og der kan hun så ligge og kigge op på de smukkeste lyserøde blomster. Ligge der og drømme om, at når hun bliver stor, vil hun ha' sin helt egen have. Vi er lidt nord for Vemb - tæt ved Nissum Fjord. Her får Anette, mange år senere, muligheden for at opfylde drømmen om en have. En have, der udvikler sig til at fylde et par tønder land - en landbohave og en oase, der gennem årene er vokset op af den flade og sandede vestjyske muld - en have, som i dag måske kan minde om de engelske haver.
da
dk4
04.00.00. CEST
Søndags Bingo
2003
da
dk4
05.05.00. CEST
Farvel uden tak
Vi har alle brug for at blive set. Anerkendelse og bekræftelse giver os identitet og får os til at mærke, at vi betyder noget. At vi gør en forskel. Særligt anerkendelse fra arbejdspladsen er afgørende for vores identitetsforståelse. Så hvordan føles det, når denne akse i hverdagen og livet forsvinder, når man går på pension? Denne dokumentarfilm giver et sjældent indblik i den komplekse overgang til livet som pensionist og belyser vigtigheden af en fyldestgørende afslutning på det arbejde, som er så afgørende for vores identitetsforståelse. Men den belyser samtidigt – gennem sit patchwork af skæbnefortællinger og stilistiske animationer – en overordnet eksistentiel indsigt: vigtigheden af anerkendelse. En indsigt, som er relevant for alle – uanset alder.
da
dk4
06.25.00. CEST
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
07.15.00. CEST
TECH Talk
I dag handler det om kunstig intelligens og demokrati - både positive og negative sider. Først får seerne en kort genopfriskning af, hvad kunstig intelligens er, og derefter går Michael Birkebæk Jensen i dybden med temaet sammen med professor Sine Nørholm Just fra RUC. Programmet slutter med et ekstra, lille tema "One more thing", der denne gang handler om deep fakes med en forklaring af begrebet og med eksempler på, hvordan deep fakes kan bruges og misbruges.
da
dk4
08.00.00. CEST
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. Fjerde afsnit af Jagtmagasinets jagtroadtrip i New Zealand byder på en nervepirrende eftersøgning af den gemse, som Aske skød i afsnit 3 i dagens allersidste lys. Er gemsen forendt, eller er den anskudt og stukket af? Vil den ligge på gerningsstedet og vente på dem? Og vil de overhovedet være i stand til at finde anskudssstedet igen?
da
dk4
08.35.00. CEST
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
09.05.00. CEST
Sommersang i Mariehaven 2022
I sommerens sidste udgave af programmet har Helge Engelbrecht fint besøg af bl.a. bysbarnet Anne-Vibeke Isaksen, som er født og opvokset i Ansager. Det får Helge og Anne-Vibeke en god snak. Anne-Vibeke fortæller levende om livet, som det har formet sig for hende, om lysten til at rejse og opleve, om at pakke kufferten og møde hjertevarme mennesker overalt på kloden og have en hel verden som arbejdsplads. Når det handler om musikken, er der også denne gang fint besøg i Mariehaven. Johnny Logan er tilbage i storform, og det samme er tilfældet med Vestjyllands nye Boyband Fætters, der løfter arven fornemt fra fædrene i Tørfisk. Den islandske sanger Böddi Reynis optræder med sin egen sang "Lullaby" foruden Ray Charles-hittet "I Got A Woman" - og mon ikke sidstnævnte er tænkt som en hilsen til kæresten Kristina Bærendsen, som selv har været på plakaten i Mariehaven flere gange denne sommer. Fra Neighbours & Friends-holdet er der solosange fra Tommy Rasmussen, Anne-Marie Hassing, Morten Husted og Mogens Fangel Damm, og som altid er publikum godt underholdt og med fra start til slut.
da
dk4
10.50.00. CEST
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -" "Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden. I "Schlagertoppen" har du mulighed for at stemme, og dermed bestemme, hvem der går videre i Schlagertoppens top 5-liste. Genießen!
da
dk4