dk4

dk4

Her på dk4 får du alt det, som du ellers mangler på dit tv – for dk4 er vedkommende tv, hvor over 95 % af alle programmerne er danske. Her finder du madprogrammer med fx Mik Schack. Du finder rejseprogrammer, fiskeprogrammer og jagtprogrammer. Vi har flere aktuelle politiske programmer – både med folketingspolitikere og om EU. Det er også her, du kan se musikprogrammer med landets bedste kunstnere, og programmer om litteratur, samtaleprogrammer om Kierkegaard, om børneopdragelse og programmer om arkæologi. Ligesom det er her på dk4, du oplever alle de bedste schlagerkunstnere fra nær og fjern, dansktoppen, lokalt tv - samt en hel del mere. dk4 er kort sagt vedkommende tv, hvor mindst 95 % af programmerne er danske. dk4 er landsdækkende og når ud til cirka 2 millioner danske husstande. Det betyder at dk4 har en af landets største udbredelser. Vi er med andre ord hele Danmarks danske tv-kanal.

Denmark

Guida TV - e premte, 2024-Maj-17

12.00.00. CEST
Lokalt kvarter
Flere og flere får øjnene op for muligheden af at trække landet ind i byen. En af mulighederne er at holde bier. Vi besøger dels et biavlerpar på landet, dels en biavler i Christiania, som selv slynger sin honning. Medvirkende: Leif Frandsen og Rikke Lund (Saltø ved Næstved) og Klaus Naver (Christiania)
da
dk4
12.35.00. CEST
Billybobbers Koncert
Well, it´s one for the money, two for the show, three to get ready, now go, cat, go: Det er ikke bare en koncert, når Billybobbers går på scenen, det er en rejse gennem tid og rum. Med alt fra de go'e gamle klassikere til originale hits, leverer Billybobbers en koncert, der tilfredsstiller enhver musikelskers sjæl. Det charmerende band består af Ole Brandstrup på vokal samt guitar, Stefan Mouridsen på lead guitar og kor, på gulvbas og kor finder du Kim Leander sammen med Michael Pedersen på trommer og vaskebræt og til sidst, men ikke mindst, Mads Kirkegaard på saxofon. Så er du til fed rock´n´roll og ægte rockabilly, så se med her på dk4.
da
dk4
01.45.00. CEST
film:syn
Næste stop på film:syns rejse rundt i det filmiske Danmark fører os til det smukke landskab på Djursland. Her besøger vi European Film College – eller på dansk; Den Europæiske Filmhøjskole. Vi skal møde både forstandere, undervisere og elever for at blive klogere på de film, der bliver skabt på stedet. Derudover ser vi nærmere på den nye danske film -œAsfalt", der primært foregår inde i førerhuset på en lastbil.
da
dk4
02.30.00. CEST
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Frederik Aagaard Sørensen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for Radikale Venstre. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
03.00.00. CEST
Fiskemagasinet
Man ved aldrig, hvad der venter, når man fisker på bunden. Det kan være en stor fisk eller en lille fisk. Det kan være en rød fisk eller en blå fisk. En ting er sikkert. Der er altid noget, der gerne vil have serveret et stykke tun. Det udnytter Mads Hussing, da han er i Maldiverne med et hold danskere fra rejseselskabet Waterman Travel. Fra morgenstunden bliver der fanget bonitoer, som er en lille tunart, og de bliver skåret i mindre stykker og brugt som agn.
da
dk4
03.30.00. CEST
Aktionæren
Er det en god idé at sælge sine aktier i maj? Og skal man vente på at aktiemarkedet falder, hvis man vil i gang med at investere? Få svarene i den nye udgave af Aktionæren, hvor chefstrateg Josephine Cetti fra Nordea gæster studiet. Hør også hvilken bæredygtig aktie, den erfarne investor Thomas Grønlund gerne vil investere i, og hvilken han helst vil være fri for. Værter: Mikael Bak og Christian Kjær fra Dansk Aktionærforening.
da
dk4
04.15.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04.35.00. CEST
Indsigt i sjælen
Mange mennesker anerkender den sjette sans, og hos nogle mennesker er den evne mere udpræget end hos andre. I Sjælens sundhedshus møder vi Cilje Tinemari Tiemroth, der arbejder som clairvoyant medie, coach, terapeut med sjælerejser og meget mere. For nogle er det, det rene volapyk -" og for andre en mulighed for indsigt og forståelse. dk4's Tifanie Haick møder op med et åbent sind parat til at høre mere om skytsengle, chakra og tidligere liv, når programserien "Indsigt i sjælen" tager på besøg i Sjælens sundhedshus.
da
dk4
05.15.00. CEST
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-eksperter i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne Iben Tybjærg Schacke-Barfoed, analytiker og kommunikations- og administrationschef hos Tænketanken Europa, og Henrik Dahl, EP-kandidat for Liberal Alliance. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
06.00.00. CEST
Innovative raflebægre
Tilbage i 1995 tegnede Frede Høst den første skitse af et raflebæger og fik -" sammen med sin far, Erik Høst -" konstrueret et funktionelt og stilfuldt raflebæger i nordisk design. I dag er det Frede Høst og datteren Emma Vang Høst, der står for alt, heriblandt indkøb af materialer, produktion, e-commerce og markedsføring. "Hvert eneste raflebæger har været i mine hænder, før de forlader fabrikken", fortæller Frede Høst. I dette program har vi besøgt Frede og Emma på deres fabrik i Slagelse. Her får vi historien om raflebægeret, vi bliver guidet rundt mellem maskinerne, for at få en forståelse af, hvordan raflebægeret bliver til, og så hører vi, hvad fremtiden byder på.
da
dk4
06.25.00. CEST
Europas fremtid
Hvad mener europæerne, at EU skal fokusere på i de kommende år? Hvilke ideer og kommentarer har de til det europæiske fællesskab? Hvordan skal EU-samarbejdet udvikle sig? Med serien "Europas fremtid – dit EU" giver dk4 borgerne mulighed for at stille spørgsmål og komme med ideer til EU-politikerne om retningen for det europæiske samarbejde. Derfor indgår spørgsmål, ideer og kommentarer fra borgerne i hvert program, når Christian Foldager sammen med et dansk medlem af Europa-Parlamentet kommer rundt om forskellige aspekter af Europas fremtid. I dette program er der særligt fokus på den digitale omstilling og dens betydning for medlemslandene hver for sig og for EU-samarbejdet. Gæst er Morten Løkkegaard, MEP for Venstre. "Europas fremtid -" dit EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
07.00.00. CEST
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
07.30.00. CEST
Den Juridiske Brevkasse
En seer har givet sit barnebarn et gavekort i fødselsdagsgave, men nu er den virksomhed, som gavekortet er udstedt af, gået konkurs. Hvad er fremgangsmåden i sådan en situation? En anden fortvivlet spørger er en far, som har solgt sin søns elektriske løbehjul på Den Blå Avis, men køber har ikke betalt for varen. Hvad gør man så? Se med, når eksperterne hjælper seerne i disse problematiske situationer. I "Den Juridiske Brevkasse" svares der på juridiske spørgsmål indsendt af seerne. Vært og jurist Isse Sandorf Jacobsen bringer forskellige juridiske eksperter med i studiet, som hjælper med at svare på spørgsmål inden for netop deres ekspertiseområde. Programmet er ikke et program af jurister til jurister – det er derimod henvendt til dem, som faktisk har brug for hjælp i deres situation. Derfor bliver der ikke slynget en masse paragraffer ud, som kun jurister forstår, men derimod brugt grafik og cases til at forklare de forskellige problemstillinger.
da
dk4
08.00.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08.20.00. CEST
Salt-eventyret i Blokhus
Hør om, hvordan en glemt gryde med kogende havvand blev starten på et rigtigt eventyr. Eventyret udspiller sig i Blokhus, og i hovedrollen har vi Bo. Et par gange om ugen kører Bo på stranden, og iført waders går han ud i vandet, fylder to spande med havvand og tømmer dem i en tank, der står på traileren. Ca. 4-5 uger senere har han fremtryllet salt af den allerfineste slags, produceret på den mest miljøvenlige måde. Bo kunne godt være en moderne udgave af Georg Gearløs - han er hårdtarbejdende, og han opfinder og konstruerer alt lige fra lange rørsystemer til et komplet solvarmeanlæg, der sørger for fordampningen af havvandet. Få historien om Bo, der stod af ræset, men som nu har fundet arbejdsglæden, omgivet af glade gæster.
da
dk4
09.00.00. CEST
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
09.30.00. CEST
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Dea Kehler på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Moderaterne. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
10.00.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10.20.00. CEST
Bertel &
Højskolerne er jo noget næsten helligt - i hvert fald for Bertel Haarder og hans gæst i dette program, hvor Haarder har besøg af formand for Folkehøjskolernes Forening, Lisbeth Trinskjær. Hvorfor er højskolerne så vigtige? Er der en fare for, at de i for høj grad lever på renommeet og glemmer den oprindelige mission: at forberede eleverne til arbejdslivet og demokratiet? Er det rigtigt, at højskolerne er blevet venstreorienterede, og er der noget om, at højskolerne er blevet befolket af unge med studentereksamen fra velbjergede hjem, der stemmer på Enhedslisten? Og hvad med den grønne omstilling, woke og andre aktuelle temaer? Hvilken rolle spiller de i højskolernes arbejde? Sådan lyder nogle af de temaer og spørgsmål, som Bertel Haarder og Lisbeth Trinskjær drøfter i programmet.
da
dk4
11.00.00. CEST
Det gode dyreliv
Det er populært at have kæledyr i Danmark. Og det er der mange gode grunde til, da det giver en masse glæde og liv med et eller flere ekstra familiemedlemmer. Dog oplever mange internater, som Dyrenes Beskyttelse, der hvert år får indleveret flere tusind dyr, at dyrenes behov ikke altid bliver opfyldt. Med baggrund i dette har dk4 besøgt Dyrenes Beskyttelses internater, for at undersøge -" og blive klogere på, hvordan man giver sit kæledyr det bedst mulige liv. I seks programmer sætter dk4 derfor fokus på nogle af landets mest populære kæledyrs trivsel, nemlig katten, hunden, fuglen, marsvinet, skildpadden og kaninen.
da
dk4
11.20.00. CEST
Danmark
"Nede i Europa har de fået en fiks idé" lød det i en af de mest populære anti-EF-sange. Programrækkens titel er således inspireret af Skousen og Ingemanns "EEC Blues" fra 1972, men indholdet er helt nutidigt. I dette program er temaet "Hvad betyder EU for dansk velfærd?", og gæsterne i studiet hos Mette Frobenius er professor Jesper Jespersen og Lis Jensen, der er næstformand i Folkebevægelsen mod EU, tidligere medlem af regionsrådet i Region Nordjylland gennem mange år og tidligere medlem af Europa-Parlamentet. "Danmark -" nede i Europa" er produceret i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
12.00.00. CEST
Sådan!
En problemstilling eller en krise ridses op, og programmets gæst præsenteres for spørgsmålet: "Hvad kan vi gøre ved det?". Derpå gennemgår vært og gæst forskellige løsningsscenarier, hvor gæsten udfordres, inden man slutter med en prioriteret liste med de bedste løsninger. Mobning er bredt anerkendt som et alvorligt problem i samfundet -" ikke kun blandt børn og unge i skoler, institutioner og andre sammenhænge, men også blandt voksne på arbejdspladser, klubber og i andre fællesskaber. Hvorfor bliver nogle mobbet, og hvorfor bliver andre mobbere? Men ikke mindst: Hvad kan der gøres for at mindske eller slippe af med problemet? Morten Hesseldahl drøfter og analyserer mobning og indkredser løsningsforslag med Helle Rabøl Hansen, der er en af landets mest vidende mobbeforskere,
da
dk4
12.35.00. CEST
Erindringsbio
Film 1: Et par ord om Danmark (Henning Nystad, 1962): 'Et par ord om Danmark' er et lille portræt af vores land -" en kort og uhøjtidelig præsentation af Danmark og danskerne. Helge Kjærulff-Schmidt guider os gennem landet fra det brusende Vesterhav til Københavns pulserende gader. Vi ser hverdagslivet i landbrug og industri og danskernes interesse for både sport og kunst. Film 2: Hvad skal jeg være? (Theodor Christensen, 1955): Her får vi historien om Søren på 15 år, der drømmer om at blive maskinist. Hans forældre forventer derimod, at han tager en studentereksamen. Filmen er en oplysningsfilm om, hvor vigtig erhvervsvejledning er. Her medvirker folkekære skuespillere som Bodil Udsen og Holger Juul Hansen.
da
dk4
01.05.00. CEST
Årstidens bøger med Anne-Marie Mai
I denne udgave af "Årstidens bøger" har litteraturprofessor Anne-Marie Mai blandt de mange, gode, nye udgivelser valgt at præsentere Lone Hørslevs "Svømmende, rygende, grædende", Julie Sten-Knudsens "Sang for brummere", "Deep Purple" af Christel Wiinblad og Niels Barfods erindringsbog "Farvel så længe". Men der er mange andre anbefalinger og smagsprøver og selvfølgelig også omtale af en klassiker og en børnebog og ikke mindst Anne-Marie Mais personlige Top 3 blandt de anbefalede udgivelser.
da
dk4
01.50.00. CEST
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
02.00.00. CEST
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
02.25.00. CEST
Lokalt kvarter
Nogle synes det er svært at vedligeholde gamle huse, men hvis man ved hvordan og hvilke materialer man skal bruge, er det faktisk ikke sværere end ved alle andre huse. Og en stor fordel ved de gamle huse er, at de har en meget længere levetid, end de nye huse, vi bygger i dag. Det gør renoveringer langt mere bæredygtige end nybyggeri. Vi følger her en meget gennemgribende renovering af et 300 år gammelt bindingsværkshus på Christianshavn. Det blev oprindelig bygget til en sejlmager, og det var på nippet til at bliver revet ned i 1980'erne. Men det står stadig, og efter renoveringen formentlig i mange år frem, hvor det vil huse tre lejelejligheder. Kun en kvart procent af husene i Danmark er fredede, men for dem gælder særlige regler. For eksempel er ejeren forpligtet til at vedligeholde dem, og man må ikke foretage ændringer på dem uden at få tilladelse fra Slots- og kulturstyrelsen. Til gengæld er man fritaget for at betale grundskyld for husene.
da
dk4
03.00.00. CEST
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
03.30.00. CEST
Bukkejagt 2011
Bukkepremieren i 2011 vil blive husket som mager, våd og kold. Over det meste af Sjælland var der lav aktivitet og tilsvarende udbytte. Men Jagtmagasinet er naturligvis på pletten og finder både bukke og relevante jagthistorier.
da
dk4
04.00.00. CEST
Fredags Bingo
Klassisk SIFA TV Bingo for hele familien med hygge og spænding. Køb plader på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88. Overskuddet går til mere end 200 idrætsklubber.
da
dk4
05.05.00. CEST
Anne-Vibeke rejser
Kom med til et af de mest populære campingområder i Spanien, og denne gang er Anne-Vibeke rejst afsted med telt i bagagerummet, hvilket er oplagt ift. det skønne klima og transporten til og fra Danmark. Costa Brava-kysten i Spanien er ikke kun kendt for sin nærhed til Barcelona og "Game of Thrones"-byen Girona, men også for sin natur, kultur og historie. Den verdenskendte maler Salvador Dalí kommer derfra, og så er Barcelona med alle dens fortrinligheder kun få timer fra de uendelige sandstrande, som området også er så kendt for. Lige ned til netop denne strand ligger campingplads Camping Las Dunas, og den er udgangspunkt for alle Anne-Vibekes rejsetips fra området. Teltet er slået op, og netop denne simple ferieform passer godt på en campingplads, der har alt - for det har Camping Las Dunas.
da
dk4
05.35.00. CEST
Danske slotte og herregårde
Kom med rundt i landet, når vi kigger nærmere på historien bag de danske slotte og herregårde. Denne gang går turen til Gammel Estrup, hvor museumsinspektør Marie Aaberg Andersen viser os rundt.
da
dk4
05.50.00. CEST
En hverdag i Danmark for ukrainske flygtninge
Hvordan det er at blive tvunget væk fra sin hjemstavn på grund af en krig - væk fra hjem, familie, venner - fra alt, hvad man kender og kun med en enkelt kuffert, der indeholder den allermest nødvendige bagage, er svært at forestille sig, men det er virkeligheden for mange ukrainere. Det drejer sig om ca. 8 millioner mennesker der, ifølge FN, er flygtet fra Ukraine. Ca. 22.000 er kommet til Danmark, og langt størstedelen er kvinder og børn, fordi manden, faderen eller sønnen er blevet tilbage i Ukraine for at kæmpe for sit land. Alle skal finde en hverdag, de kan få til at fungere i Danmark. En hverdag, der skal være så normal som mulig, selv om de lever hvert minut, hvert sekund døgnet rundt med frygten for, at der skal ske deres mænd, sønner eller fædre noget i krigen. Vi møder nogle af dem, der er kommet til Aarhus, hvor de fortæller deres historie - om hvordan de, indtil den 24. februar 2022, ikke troede på, at der for alvor ville udbryde en krig, men måtte sande, at de tog fejl. De fortæller om flugten, om at måtte gemme sig i kældre, om ikke at have mad og om angsten. Og de fortæller om, hvordan det er at komme til Danmark, og hvordan det lykkes at få en hverdag til at fungere.
da
dk4
06.45.00. CEST
Q-Cast
Han repræsenterer jødedommen i Danmark. Han har boet det meste af sit liv i Israel. Alligevel erklærer overrabbiner Jair Melchior, at han holder med begge parter i den blodige konflikt i Gaza. Først og fremmest ønsker han dialog og forsoning. Henrik Qvortrup interviewer Melchior i "Q-Cast".
da
dk4
07.25.00. CEST
Noget i glasset
Mange vinelskere har en drøm om at eje en enorm vinkælder med murede reoler og stearinlys i hobetal, hvor man kan se spindelvævet, der hænger i guirlander og kan gå på opdagelse i timevis imellem de mange flasker, som ligger på hylderne med et tykt lag støv fra mange års lagring : I denne udgave af "Noget i glasset" vil vinekspert Ib Bergkjær, fortælle om denne passion for vinen, de forskellige typer af vinsamlinger samt glæden ved både at gemme, men også dele og nyde i fællesskab.
da
dk4
08.00.00. CEST
The LAB Inc. feat. Linda Andrews Koncert
Det er en unik oplevelse fyldt med passion, energi og talent, når "The LAB inc. feat. Linda Andrews" går på scenen. Med en stemme, der kan røre selv det inderste af sjælen, fører Andrews sit publikum gennem en følelsesmæssig rejse. Bandet består af Linda Andrews på vokal, Kristof Jan Jasik på keys, Mikkel Villingshøj på trommer, med Yasser Pino på bas, Søren Nørup på guitar og Yohan Ramon på percussion -" og tilsammen skaber de en atmosfære, der er både elektrificerende og medrivende. Oplev en fejring af musikalsk ekspertise og kreativitet, når vi sender twisted pop med "The LAB inc. feat. linda Andrews", her på dk4.
da
dk4
09.00.00. CEST
Salt-eventyret i Blokhus
Hør om, hvordan en glemt gryde med kogende havvand blev starten på et rigtigt eventyr. Eventyret udspiller sig i Blokhus, og i hovedrollen har vi Bo. Et par gange om ugen kører Bo på stranden, og iført waders går han ud i vandet, fylder to spande med havvand og tømmer dem i en tank, der står på traileren. Ca. 4-5 uger senere har han fremtryllet salt af den allerfineste slags, produceret på den mest miljøvenlige måde. Bo kunne godt være en moderne udgave af Georg Gearløs - han er hårdtarbejdende, og han opfinder og konstruerer alt lige fra lange rørsystemer til et komplet solvarmeanlæg, der sørger for fordampningen af havvandet. Få historien om Bo, der stod af ræset, men som nu har fundet arbejdsglæden, omgivet af glade gæster.
da
dk4
09.50.00. CEST
Dansk gin
I Præstø ligger Radius Distillery omringet af smukke æbleplantager. Og det, der kun skulle være et hobbyprojekt mellem to venner, er i dag blevet til en fuldtidsbeskæftigelse. Karakteristisk for stedets produkter er, at de kun indeholder få ingredienser, der som udgangspunkt kommer fra steder, som ligger inden for en kort radius af destilleriet. Heraf navnet. Radius Distillery ligger i de gamle staldbygninger på Oremandsgaard Gods. Godset var et af de første skov- og landbrug i Danmark, som blev 100 procent økologisk, og de sætter en ære i især at bevare de gamle danske æblesorter. Dette nyder Radius Distillery godt af, da mange af deres produkter således er økologiske, og æblerne bliver omdannet til mange forskellige spiritusprodukter – inklusiv som ingrediens i deres gins.
da
dk4
10.30.00. CEST
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -" "Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden. I "Schlagertoppen" har du mulighed for at stemme, og dermed bestemme, hvem der går videre i Schlagertoppens top 5-liste. Genießen!
da
dk4
11.05.00. CEST
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
11.50.00. CEST
What2Watch Backstage
Lone Scherfig er en af de instruktører, der ikke behøver en stor præsentation i Danmark. Hun listede sig ind i dansk film via sit arbejde med tv-serier som "Taxa" og "Flemming og Berrit", og trådte så for alvor frem af skyggerne med dogmefilmen "Italiensk for begyndere". En film der åbnede dørene til det store udland. Hør om Lone Scherfigs film "Pigen der fortalte film" og om arbejdet som instruktør i "What2watch Backstage".
da
dk4

Guida TV - e shtunë, 2024-Maj-18

12.30.00. CEST
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. Tredje afsnit af Jagtmagasinets jagtroadtrip i New Zealand inviterer på tahrjagt i bjergene. En for Aske ny og hidtil uprøvet disciplin. Alt tegner godt under de ellers mildt sagt udfordrende forhold. Lige indtil tvivlen melder sig.
da
dk4
01.10.00. CEST
Havemagasinet
Kom med på besøg i haven i Højelse, når dk4 og haveselskabet møder de to ildsjæle bag haven Mariann og Bjarne. I haven, der blev anlagt i 2012, finder man 11 organiske bede -" bl.a. et såkaldt regnbed.
da
dk4
01.40.00. CEST
KulturHave med Anders Jørgensen
Det går godt på Musikteatret Holstebro. Det siger teatrets direktør Anders Jørgensen selv i denne samtale med Christian Have. Hvorfor, og hvordan kan det gå til, at et kulturhus i en mellemstor provinsby har udviklet sig til et af landets mest succesfulde med fuldt hus til den ene kæmpestore og meget dyre musicalforestilling efter den anden - og med mere end 400 lokale og regionale sponsorer? Det fortæller direktøren blandt andet om, når han indtager gæstestolen i "KulturHave".
da
dk4
02.10.00. CEST
En rejse i tiden
I dette program -" med Hother Hennings i front, besøger vi de fantastiske naturomgivelser i Nationalpark Mols Bjerge, hvor istiden har formet landskabet for flere tusinde år siden. Vi kigger også nærmere på Poskær Stenhus, som strækker sig helt tilbage til stenalderen, til en tid hvor Danmark kun havde 50.000 beboere i hele landet. Så tag med dk4 på en rejse i tiden, og se en side af Danmark som til dagligt ligger skjult lige for næsen af os alle sammen.
da
dk4
02.30.00. CEST
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Helle Jensen på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Liberal Alliance. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
03.00.00. CEST
Min indre svinehund
Jens Galshiøt har været en del af den anerkendte internationale kunstscene i årtier, hvor hans kunstværker og happenings har skabt røre - også i den politiske top. Galshiøts klarsyn og evne til at illustrere det moderne menneskes udfordringer i forhold til etik og moral - med særlig fokus på det globale klima og på menneskerettigheder - er uovertruffen og svær at ignorere. Efter at have været en del af verdensudstillingen i 1992 var det med happeningen "Den Indre svinehund" i 1993, at Jens Galshiøt for alvor entrerede den internationale scene. En happening, der forgik i 20 europæiske storbyer som "street aktion" over to dage med mottoet "It's not the foreigners but our response to strangers, which is a threat to our civilization", altså det er ikke udlændinge, men vores behandling af fremmede, som udgør en trussel mod vores civilisation. Det var et opråb til den ændring, der kom i samfundet og de tiltagende stramninger, der skete overalt i Europa, hvor grænserne lukkede mere og mere til. Den indre svinehund var et billede på hans egen ondskab, den ondskab vi alle bærer og som vi skal vælge til og fra gennem vores handlinger, også når krisen eller katastrofen truer.
da
dk4
03.40.00. CEST
Bog og forfatter med Bo Tao Michaëlis og Eva Tind
Dagbladet Information har betegnet Eva Tinds nyeste roman "Kvinden der samlede verden" som en "videnskabshistorisk pageturner om mosmideforskeren Marie Hammer"? Hvad er en mosmide, og hvem var Marie Hammer, tænker mange sikkert. Hvordan skal det forstås, at Marie Hammer samlede verden, og hvorfor fandt Eva Tind denne for de fleste komplet ukendte, danske kvinde, så fascinerende, at hun blev nødt til at skrive en videnskabshistorisk roman om hende? Det og meget andet får man svar på, når Eva Tind er gæst hos Bo Tao Michaëlis i denne udgave af "Bog og forfatter", hvori vi i øvrigt også finder ud af, om Bo Tao Michaëlis er enig i Informations rosende betegnelse af bogen.
da
dk4
04.10.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04.30.00. CEST
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. I andet afsnit af Ulrik og Askes jagtroadtrip i New Zealand fortsætter vi ufortrødent, hvor vi slap i afsnit 1. Ulrik og Aske er stadig på hjortejagt i den new zealandske regnskov. Men der er også grænser for, hvor meget andet tilfældigt forbipasserende vildt man kan vende det blinde øje til. Og så er der tv-køkken lige fra den new zealandske jungle.
da
dk4
05.05.00. CEST
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Majbritt Birkholm på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Dansk Folkeparti. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
05.35.00. CEST
Den Skaldede Koks Nordjylland
I dette program vil Olsen lave mad, der får dine smagsløg til at danse i takt med bølgerne. Den står nemlig på både tun tilberedt på to måder og torsk bagt i serrano-skinke - og så vil Olsen lave den måske nemmeste chokolademousse nogensinde til dessert.
da
dk4
06.05.00. CEST
Postkort
2014
da
dk4
06.25.00. CEST
Den Juridiske Brevkasse
I denne udgave er der fokus på konkurskarantæne, erstatningsret og lejeret, når "Den Juridiske Brevkasse" besvarer følgende spørgsmål fra seerene: Hvad er konkurskarantæne, og hvornår kan man pålægges konkurskarantæne? Jeg spildte kaffe på en computer hos en kunde. Nu mener min chef, at jeg skal betale for skaderne på computeren. Hvad gør jeg? Har jeg ret til at have min hund boende i min lejlighed? Kan en forhandler opkræve et gebyr blot for at undersøge, om der er en fejl på en telefon? De juridiske eksperter Nikolaj Præstegaard Jensen og Christian Skadborg gæster Isse Sandorf Jacobsen i studiet og hjælper med at besvare dagens spørgsmål.
da
dk4
06.50.00. CEST
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
07.20.00. CEST
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. Tredje afsnit af Jagtmagasinets jagtroadtrip i New Zealand inviterer på tahrjagt i bjergene. En for Aske ny og hidtil uprøvet disciplin. Alt tegner godt under de ellers mildt sagt udfordrende forhold. Lige indtil tvivlen melder sig.
da
dk4
08.00.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08.20.00. CEST
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og giver et indblik i den militære verden både herhjemme og i udlandet. I det her program ser vi nærmere på 2 velkendte militære organisationer, der begge lige har rundet 75 år. Vi befinder os i en tid, hvor krigen fortsat raser med uformindsket styrke i både Ukraine og Mellemøsten. Samtidig begynder vi herhjemme i Danmark, i stigende grad, at føle de direkte konsekvenser af disse konflikter. Tag for eksempel den danske fregat Iver Huitfeldt, der for nylig vendte hjem efter en dramatisk episode i Adenbugten. Her blev skibet angrebet af droner afsendt af Houthi-bevægelsen, men besætningen formåede at nedskyde fire af dem. Desværre blev triumfen dæmpet af tekniske problemer om bord, som netmediet OLFI valgte at offentliggøre. Det førte til en mediestorm, og forsvarsministeren besluttede at fritage forsvarschefen, Flemming Lentfer for tjeneste og indsætte den tidligere chef for Special Operations Kommandoen Michael Hyllegaard som fungerende forsvarschef.
da
dk4
08.50.00. CEST
Bertel &
Hvordan er det åndelige klima i Danmark, målt på bogskrivning og boglæsning? Kan vi gøre noget for at få børn til at læse rigtige bøger? Hvordan har det været som nordjysk bondedreng fra Mors at blive ledende smagsdommer blandt de københavnske spinatfugle på Gyldendal? Sådan lyder nogle af Bertel Haarders indledende spørgsmål til forlægger Johannes Riis, der i en årrække var litterær direktør på forlaget Gyldendal. Samtalen tager også fat på det såkaldte "jyderi". For selvom både Bertel Harder og Johannes Riis er jyder helt ind i sjælen, kan de ikke udstå Støjbergs og andres "jyderi". Det gør os flove, påpeger Haarder. Men når kommentatorer mener, at by-land og øst-vest bliver afgørende modpoler i fremtidens politik, hvad kan vi så gøre for at undgå det, vil Haarder også vide.
da
dk4
09.30.00. CEST
Erindringsbio
Film 1: God tur (Kirsten Bundgaard, 1956). Et indblik i danskernes ferievaner. Dansk Vandrelaugs film viser glæderne ved at bruge sin dyrebare ferie på cykel- eller vandreture, hvor man kan overnatte på vandrehjem rundtom i Danmark. Nogle har god tid, som parret Else og Jørgen, mens andre, som den unge mand Hans, suser igennem landskabet. Filmens musik er komponeret af Bent Fabricius-Bjerre. Film 2: Sol, sommer og badevand (Henning Ørnbak, 1954). Oplysningsfilm om badesikkerhed med Dirch Passer i hovedrollen som den dumdristige, glade badegæst, der glemmer alle forholdsregler. Speakeren, sportsjournalisten Gunnar Nu Hansen, fortæller ham heldigvis, hvad han ikke må, og hvorfor han ikke må det.
da
dk4
10.00.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10.20.00. CEST
Lysglimt
Et rekonvalescenthjem er ved at være en sjælden ting, men findes dog få steder rundt om i Danmark. Et af dem er Lysglimt, der ligger ud til kysten ved det nordlige Øresund ikke så lang fra det skønne Gilleleje. Det er Danmarks ældste rekonvalescenthjem helt tilbage fra dengang, hvor folk boede i fjerde baggård og trængte voldsomt til god mad, lys og luft. Her får du et lille tilbageblik og møder gæsterne, der i dag kommer for at rekreere, komme sig over sygdom, få kræfter igen, blive fodret op og nyde socialt samvær. Eller måske bare få et pusterum fra ensomhedens svøb, eller møde gode venner.
da
dk4
11.05.00. CEST
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Asser Mortensen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for Socialdemokratiet. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
11.35.00. CEST
Noget i glasset
Denne udgave af "Noget i glasset" er dedikeret til det sagnomspundne vinhus Vega Sicilia, hvor historien går mere end 150 år tilbage. Familien Alvarez har i mere end 40 år ejet denne magiske ejendom på den Iberiske højslette. Dem kommer vi ikke udenom, men vi dykker også dybere ned i den spændende historie, det maleriske område og i de fortryllende vine -" og der er rigeligt at berette om -" så glæd jer til; "Noget i glasset" – her på dk4.
da
dk4
12.05.00. CEST
Mais litteraturkanon
Midt i Odense er der et sted med gamle bygninger og en fin stemning. Det adelige jomfrukloster er navnet, hvor der engang har været en bispegård, og hvor kongen har haft sin residens. Stedet har også været ejet af en velhavende Odense-købmand, men endte hos den adelige familie Brahe, og i begyndelsen af 1700-tallet oprettede Karen Brahe et adeligt kloster for ugifte adelsdamer på stedet. Karen Brahe elskede bøger, og hun skabte i sit jomfrukloster en enestående bogsamling på flere tusind bind af bøger og sjældne manuskripter. Klosteret bestod helt frem til 1970, hvor de sidste adelige damer forlod stedet. I dag er jomfruklosteret smukt restaureret af Real Dania og benyttes af Syddansk Universitet. Karen Brahes bøger er for længst forsvundet, men i programrækken "Mais litteraturkanon" fylder litteraturprofessor Anne-Marie Mai fra Syddansk Universitet igen det smukke gamle kloster med bøger -" denne gang med nye bøger, nemlig med en samling af det bedste af nyere dansk litteratur. Anne-Marie Mai har ganske enkelt påtaget sig den ansvarsfulde, yderst omfattende, men også inspirerende opgave at udvælge, anbefale og fortælle om de 100 bedste bøger og deres forfattere fra de seneste godt 50 års danske litteratur. Med "Mais litteraturkanon" får man i kort og komprimeret form indblik i og smagsprøver på de udvalgte værker samt kendskab til deres forfattere -" og ikke mindst inspiration til egen læsning. I dette program fortæller Anne-Marie Mai om Per Højholt og "Min hånd 66 ".
da
dk4
12.20.00. CEST
Dansk fiskeri efter Brexit
Hvordan kan EU bedst støtte dansk fiskeri, og hvad siger fiskerne til EU´s mange krav om bl.a. kameraovervågning? Det diskuterer vi med fiskeriets organisationer, EU politikere og fiskeriordførere. Produceret af Gistrup Film med støtte fra Europa-nævnet. Vært: Hasse Boe.
da
dk4
12.50.00. CEST
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
01.20.00. CEST
Borgerne spørger om EU
Tilslutningen til EU blandt borgerne er større end nogensinde før. Men interessen og engagementet er ikke helt på samme niveau, selvom beslutningerne og lovforslagene i EU har stadigt større indflydelse på borgernes hverdag. Men hvad sker der, når borgerne får mulighed for at stille spørgsmål direkte til EU-politikere, EU-kendere fra forskellige dele af samfundet og til nogle af kandidaterne til det kommende valg til Europa-Parlamentet? Har de mod på at spørge, og hvad spørger de om? Det kan man få et indtryk af i programrækken "Borgerne spørger om EU", hvor det er borgerne, der spørger, og ikke en studievært. I dette program spørger borgerne Jens-Kristian Lütken, der er formand for Europabevægelsen, men også beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns kommune. "Borgerne spørger om EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
01.55.00. CEST
Aftensmad med jordforbindelse
I "Aftensmad med jordforbindelse", vil du blive inspireret af fire dygtige kokke, der i denne programserie, hver i sær, vil give dig nye ideer til sund og varieret aftensmad i hverdagen. I dag står menuen på røget makrel med salat, kartofler og grønt, når Sanne Holden Venlov tryller et grønt og velsmagende måltid frem, med bl.a. spiselige cosmea- og løgblomster, velbekomme!
da
dk4
02.20.00. CEST
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
02.30.00. CEST
Lokalt kvarter
Centerleder Andreas Hermann fra Naturvejlederne Sønderborg er gæst i studiet hos DKsyd. Her fortæller han, hvorfor naturen er så vigtig for os mennesker. Bliv inspireret til, hvad man må og kan, når man færdes rundt i naturen. Og så kommer Andreas Hermann naturligvis ind på naturvejledernes arbejde med blandt andet formidling af viden om plante- og dyrelivet.
da
dk4
03.00.00. CEST
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -" "Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden. I "Schlagertoppen" har du mulighed for at stemme, og dermed bestemme, hvem der går videre i Schlagertoppens top 5-liste. Genießen!
da
dk4
03.30.00. CEST
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og historier fra den militære verden både herhjemme og i udlandet. På den sidste dag i april fik vi endelig klarhed fra Folketinget. En ny aftale om Forsvaret med overskrifter som kvindelig værnepligt, tung brigade på 6000 mand, 7500 værnepligtige årligt og et helt nyt luftforsvarssystem -" det kommer vi til at følge tæt i fremtiden. I det her program handler det om at den danske epoke med jagerflyet eller kampflyet F-16 er på kort finale. Et antal er doneret til Ukraine, 24 er solgt til Argentina -" og vi skal høre om både træning af ukrainske piloter og teknisk personel lige her i Danmark og møde en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter. Vi har også været på totalforsvarsmesse i Fredericia, hvor Beredskabet, Politiet og Forsvaret inviterede til folkefest og til sidst er vi med, når en 7 tons tung radar skal monteres 20 meter oppe i en fregat.
da
dk4
04.00.00. CEST
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
04.45.00. CEST
What2Watch Backstage
Lone Scherfig er en af de instruktører, der ikke behøver en stor præsentation i Danmark. Hun listede sig ind i dansk film via sit arbejde med tv-serier som "Taxa" og "Flemming og Berrit", og trådte så for alvor frem af skyggerne med dogmefilmen "Italiensk for begyndere". En film der åbnede dørene til det store udland. Hør om Lone Scherfigs film "Pigen der fortalte film" og om arbejdet som instruktør i "What2watch Backstage".
da
dk4
05.25.00. CEST
Historien om Sofiebadet
Sofiebadet, som åbnede dørene første gang i 1909 i København, har gennem årene gennemgået en udvikling fra at være et sted, hvor den almindelige befolkning kunne få adgang til rent vand og renlighed, til i dag at være et luksuriøst og eksklusivt sted for wellness og afslapning. I denne udsendelse dykker vi ned i Sofiebadets historie. Vi tager dig med på en rejse tilbage til 1900-tallets Christianshavn, hvor fattigdom og slum prægede området, og en offentlig badeanstalt var nødvendig. Vi ser på, hvordan lokale ildsjæle i slut 90'erne var med til at frede badeanstalten og renovere det til det smukke sted, man stadig kan besøge i dag. Sofiebadets udvikling fra 1909 til nu afspejler en kombination af historie, tradition og innovation, der gør det til en levende del af Københavns kulturarv.
da
dk4
05.55.00. CEST
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
06.25.00. CEST
KulturHave med Anders Jørgensen
Det går godt på Musikteatret Holstebro. Det siger teatrets direktør Anders Jørgensen selv i denne samtale med Christian Have. Hvorfor, og hvordan kan det gå til, at et kulturhus i en mellemstor provinsby har udviklet sig til et af landets mest succesfulde med fuldt hus til den ene kæmpestore og meget dyre musicalforestilling efter den anden - og med mere end 400 lokale og regionale sponsorer? Det fortæller direktøren blandt andet om, når han indtager gæstestolen i "KulturHave".
da
dk4
07.00.00. CEST
Lørdags Bingo
Klassisk SIFA TV Bingo for hele familien med hygge og spænding. Køb plader på www.tvbingo.dk eller ring 98 12 46 88. Overskuddet går til mere end 200 idrætsklubber.
da
dk4
08.05.00. CEST
Dansktoppen
2024
da
dk4
09.00.00. CEST
Syng med & Tip et Hit
I "Syng Med & Tip et Hit" kan alle synge med på en perlerække af slagerhits fra det sidste halve århundrede. Karin Strand-Holm styrer slagets gang, og Klaus & Servants spiller op til; Dario Campeotto, Gry Meilstrup, Lotte Riisholt, Anders Tind (fra Fenders), Kim Harring (fra Kim & Hallo), Ulrikke, Dansvingerne og Louise Espersen.
da
dk4
10.05.00. CEST
Anne-Vibeke rejser
Kom med til et af de mest populære campingområder i Spanien, og denne gang er Anne-Vibeke rejst afsted med telt i bagagerummet, hvilket er oplagt ift. det skønne klima og transporten til og fra Danmark. Costa Brava-kysten i Spanien er ikke kun kendt for sin nærhed til Barcelona og "Game of Thrones"-byen Girona, men også for sin natur, kultur og historie. Den verdenskendte maler Salvador Dalí kommer derfra, og så er Barcelona med alle dens fortrinligheder kun få timer fra de uendelige sandstrande, som området også er så kendt for. Lige ned til netop denne strand ligger campingplads Camping Las Dunas, og den er udgangspunkt for alle Anne-Vibekes rejsetips fra området. Teltet er slået op, og netop denne simple ferieform passer godt på en campingplads, der har alt - for det har Camping Las Dunas.
da
dk4
10.35.00. CEST
VW & Retro Museum
Ulfborg er den største by i området ved Nissum fjord, og her - midt i industrikvarteret - besøger vi et privatejet museum. Et museum, der er kommet op at stå simpelthen fordi, Carsten er vild med folkevogne, og fordi Sussi vil bevare og videregive de mange minder, hun husker fra søndagsudflugter med mormoren. Minder fra dengang, hvor man også bare kunne være stille sammen - ja, fra dengang, hvor Sussi mindes, at det ikke gik så stærkt. Det er det, både Sussi og Carsten forsøger at vise gennem denne udstilling.
da
dk4