M5

M5

Az M5 a magyar közmédia oktatási–ismeretterjesztő–kulturális csatornája

Hungary

Ghid TV - miercuri, 15.05.2024

00:40
Agenda
Társadalmi/Politikai
sk
M5
00:50
Librettó
Társadalmi/Politikai
sk
M5
01:35
Ez itt a kérdés...
Társadalmi/Politikai
sk
M5
02:30
Ünnepnapok
A nyugdíjas Mihály, kohász szakmunkás vasszigorral nevelte fiait: orvos, mérnök, tanár lett belőlük. Félárva unokáját, Misit azonban elkényeztette. A fiú a motoron kívül csak a bulizáshoz ért, többször keveredett már kétes ügyekbe. Életvitelét látva csak nő a keserűség a sok nélkülözést, meghurcoltatást megért öregben. A háború alatt jogtalanul vádolták árulással, és a felszabadulás után is félnie kellett: legjobb barátja is börtönbe került. Az évek múlásával egyre idegenebbül érzi magát a világban. Kedvetlenül beszél egy riporternek életéről, majd amikor Misit behívják katonának, úgy érzi, semmi sem tartja ebben a világban...
sk
M5
03:50
Szerelmes földrajz
VARGA MIKLÓS Máté Péter-díjas előadóművész mondja a műsor bevezetőjében: "Életem legfontosabb állomásait próbáltam kiválasztani, gyermekkoromat is megidézve. Így például a kamaraerdei nagy kirándulásokat és a Feneketlen-tó körüli sétákat édesapámmal. Egy karácsonyi szívszorító történet a Duna-parthoz kötődik. Nem maradhat ki házasságkötésem helyszíne, a csodás Mátyás-templom sem. Ellátogatunk Esztergomba, ahol pályafutásom kezdődött. Persze felkeressük a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot és a városligeti Királydombot is. És természetesen utazásunk során sok híres dalom is felcsendül majd."
sk
M5
04:15
Ezer év szentjei
A bajor hercegnő kezét Géza fejedelem kérte meg fia, István számára, hogy ezzel a dinasztikus házassággal biztosítsa az ország nyugati határait. A két fiatal azonban ezt messze felülmúló módon, példás hitvesi szeretettel szerette egymást, s gyermekeiket is az élet szentségére nevelték. Sok egyházi intézmény alapítása fűződik Gizella nevéhez: székvárosa Veszprém volt, de István halála után Passauban élt apácaként, sírja a mai napig ott található. Az első magyar királyné kultusza halála után rögtön kialakult, zarándokok érkeztek sírjához már temetése után nem sokkal.
sk
M5
04:45
Amiről a kövek mesélnek...
Az évezredek óta lakott település a Bakony nyugati oldalán az államalapítást követően a királynők szálláshelye rangot birtokolja. A Hunyadiak korában élte fénykorát, Buda elestét követően végvári rangot kapott, tizenhétszer cserélt gazdát a török idők alatt. A barokk kor hozott számára újabb fellendülést, több magánszemély - és Padányi Bíró Márton püspöknek köszönhetően - közösség számára épített létesítmény gazdagítja ma is a városképet.
sk
M5
05:10
Klasszikusok délidőben
A FAB Ensemble ötlete a Fesztivál Akadémia Budapest két művészeti vezetőjétől, Kokas Katalintól és Kelemen Barnabástól származik. A FAB Ensemble tizenhárom tagja - a fiatal- és középgeneráció kiemelkedő művészei -, és a hozzájuk társuló vendégek 2021 folyamán több mint tizenöt hangversenyt adtak; amíg a járványhelyzet miatt másként nem volt lehetséges, közönség nélkül, interneten közvetített formában. A tizenkilenc éves Georges Enescu dupla vonósnégyesre írott több mint százhúsz éves oktettjében, ebben az energiáktól duzzadó, ifjúkori remekműben egyesültek a jelenlévő vonós erők a nagyszerű meghívott művészekkel (Langer Ágnessel, Pusker Júliával és Homoky Gáborral). Ezután Sosztakovics különös, kéttételes műve, az 1924-ben komponált - az 1. szimfóniával egyidős - op. 11-es darab, ez a látnokian modern, zamatos disszonanciákban és feszes ritmusokban gazdag mű, majd minden vonósoktettek őse hangzik el az adás második felében.
sk
M5
06:00
Novum
Társadalmi/Politikai
sk
M5
06:25
Ön is tudja?
Játékshow
sk
M5
07:00
Librettó
Társadalmi/Politikai
sk
M5
07:40
Agenda
Társadalmi/Politikai
sk
M5
07:55
Ez itt a kérdés...
Társadalmi/Politikai
sk
M5
08:55
A múltnak kútja
1996-ra, a millecentenáriumra restaurálva, kiegészítve, új helyszínen ismét kiállították Feszty Árpád híres panorámaképét - A magyarok bejövetelét. Ópusztaszeren Trogmayer Ottó régész, a Szegedi Móra Ferenc Múzeum igazgatója és Ryszard Wojtowicz, a lengyel főrestaurátor beszél a körkép történetéről és helyreállításáról.
sk
M5
09:20
Határtalanul magyar
Társadalomtudomány
sk
M5
09:55
Hetty Feather
S03E03 Blanche barátnője, Jess, megszökik Mr. Grace bandájától és belopózik a lelencházba, hogy együtt szökjenek el Blanche-sal, ahogy régen tervezték. Magával hoz néhány lopott holmit, köztük egy régi üzleti könyvet. Hetty és Blanche bújtatják Jesst, miközben a fiúk segítenek megszabadulni a lopott holmiktól. Kiderül, hogy a régi könyv valamiért különösen fontos a főnöknőnek. Miss Smith állást szerez Hettynek, de ő végül átadja a lehetőséget Blanche-nak.
sk
M5
10:20
Jeges sodrásban
A tél beköszöntével nyugovóra tér a természet, ám az áramló vizek birodalmában ilyenkor sem áll meg az élet. A patak mélyén a jeges sodrásban most is pezseg az élet. Kriska Ferenc és Kriska György téli kirándulásaik során ismertetnek meg minket csermelyek és patakok őshonos lakóval, valamint egy sivár csatorna idegen lényeivel. Filmjük révén bepillantást nyerhetünk a vizek sokszínű téli életébe és lehull a lepel olyan kártékony betolakodókról, melyek súlyosan veszélyeztetik ezt a csodavilágot.
sk
M5
10:55
Földi Éden - Bolygónk érintetlen vadonjai
Afrika délnyugati részén, Namíbia és az Atlanti-óceán találkozásánál húzódik a Namib-Sivatag. Körülbelül akkora területet foglal el, mint Portugália. Ezen a távoli és száraz területen a hőmérséklet akár az 50 fokot is elérheti. Az éves csapadékmennyiség helyenként mindössze 5 milliméter. A táj látszólag teljesen érintetlen. Az itt élő különös és csodálatos állatok igazi óriásokkal osztoznak ezen a lenyűgöző Édenkerten. Habár a sivatag könyörtelennek tűnik, valójában tele van titkos vízforrásokkal. Még mindig vannak olyan helyek a Földön, amelyek érintetlenek maradtak és ahol a vadvilág háborítatlanul virágzik. Ezek az utolsó vadonok, amelyeket még Földi Édennek hívhatunk.
sk
M5
11:40
Ezerarcú Balaton
Dokumentumfilm
sk
M5
11:55
Világörökség Portugáliában
Talán kevesen tudják, hogy Portugália neve híres városának, Portónak a nevéből származik. Legyőzhetetlen városnak is nevezik, hiszen erős várfalai évszázadokig ellenálltak az idegen támadóknak. Porto gótikus székesegyháza az egyházi művészet remeke. A történelmi városmag a világörökség része.
sk
M5
12:25
Világörökség Portugáliában
A Douro folyó a legjelesebb portugál költők közül többeket is megihletett szépségével. Bár az őt körülvevő táj falusias jellegű, több, jellegzetes város is található az Alto Duoro-i szőlővidéken. A XVIII. századtól kezdve már nagy mennyiségben szállítottak bort külföldre, elsősorban Angliába. A szállítás lóvontatta hajókon történt. Mára a Duoro folyón elsősorban nem szőlőt, hanem évről évre több turistát szállítanak....
sk
M5
12:40
Kézművek
Dokumentumfilm
sk
M5
12:55
A rejtélyes XX. század
Társadalomtudomány
sk
M5
13:25
Erdei utakon - Reviczky Gáborral
Utazás
sk
M5
13:55
Így épült a Viktória-kor
S02 A Viktória-korban látjuk megalakulni az első modern rendőri szervezetet, a büntetésvégrehajtás terén történt fejlesztésekről pedig ma is álló kőépületek tanúskodnak. Michael Buerk az Írország Alcatrazának is nevezett Spike-szigetre látogat, ahonnan elítéltek ezreit indították útnak az ausztráliai fegyenctelepek felé. A belfasti Crumlin Road Goal épületében a páratlan börtönépítési program vívmányiról és kudarcairól hallunk. Birminghamben azt vesszük szemügyre, hogyan vezették be a rendőri munka olyan új módszereit, mint a fényképek és ujjlenyomatok rendszerezése.
sk
M5
14:50
Péntek Rézi
Hogy lehet leggyorsabban, bár nem teljesen fájdalommentesen megszabadulni adósságainktól? Ha valaki nőtlen, akkor a régi jó, kipróbált recept már adva van. Feleségül kell venni egy gazdag hölgyet. A kiszemelt leányzó, Zsámbéki Edit már megvolna, mégis van némi bökkenő. Hősünknek, dr. Gerleszegi Gerle Gézának, a budai Jótékony Hölgyek Leányárvaháza felügyelőjének barátnője is van, bizonyos Leleményi Piri táncosnő, aki akkora botrányt csap, ha elhagyják, hogy ország, világ megemlegeti... A filmet 1938. szeptember 30-án mutatták be. Az alapműből, Török Rezső azonos című regényéből 1941-ben Olaszországban is filmet forgattak, mégpedig a neves rendező-színész Vittorio de Sica.
sk
M5
15:55
Záridő
A 80-as években járunk, a fiatal Beni anyukájával és húgával, Gillával érkezik a Balaton-partra nyaralni. Beni talál egy régi fényképezőgépet és megszállottan elkezd vele fotózni. Strandolás közben Gilla váratlanul eltűnik a vízben. A lányt nem találják, de Beni nem adja fel a keresést és a helyi nyomozóval közösen próbálják megtalálni Gillát. 10 évvel korábban is ugyanott, hasonló körülmények között tűnt el egy lány, ezért a filmek előhívása után mindketten úgy érzik, a válasz a racionalitáson túl keresendő.
sk
M5
16:20
Fülszöveg
Bán Mór ezen a héten a marosvásárhelyi íróval, Vida Gáborral beszélget Senkiháza című új regényéről, amely erdélyi lektűrként aratott nagy sikert. A beszélgetésből megismerhetjük az 1930-as évek Romániáját egy kitalált nevű helység, Namajd polgárainak életén keresztül. Az író eddig ismeretlen nézőpontból mesél el egy jellegzetesen 20. századi, félig magyar és félig román, de leginkább egészen erdélyi történetet, amelyben a két együtt élő nép azonosságait és különbségeit tárja elénk a maga sajátos, ironikus stílusában.
sk
M5
16:55
Hetty Feather
S03E04 Lady Asquith amerikai ismerőse, Chester Benjamin látogatóba érkezik a lelencházba. Ő is lelencházat akar nyitni New Yorkban, és felkéri a főnöknőt, hogy menjen oda vezetőnek, de visszavonja az ajánlatát, amikor kiderül, hogy a főnöknő miatt került mérgezett liszt a lelencházba. Lady Asquith üzen, hogy Harriet menjen utána Amerikába. A főnöknő megtalálja a könyvet, és tűzbe dobja, de aztán kiveszi.
sk
M5
17:30
Ön is tudja?
Játékshow
sk
M5
17:55
Vers mindenkinek
Dsida Jenő Arany és kék szavakkal című versét Eke Angéla adja elő.
sk
M5
18:00
Librettó
Társadalmi/Politikai
sk
M5
18:45
Agenda
Társadalmi/Politikai
sk
M5
19:00
A világegyetem
S01E04 A fekete lyukak a világegyetem legpusztítóbb erői, egész csillagokat képesek magukba szippantani. Nem láthatjuk őket, mégis tudunk létezésükről abból, milyen hatást gyakorolnak a körülöttük lévő térre.
sk
M5
20:00
Ez itt a kérdés...
Társadalmi/Politikai
sk
M5
21:00
Sherlock
S04E01 Sherlock Holmes sikerrel oldja meg egy fiatalember halálának rejtélyét, ám rögtön egy újabb titokzatos esettel találja szemben magát. Margaret Thatcher szobadíszként használt mellszobrának másolatait zúzza össze valaki rendre érthetetlen okból, és az egésznek valahogy köze van Mary titkosszolgálati múltjához.
sk
M5
22:25
A hét műtárgya
Művészetek/Kultúra
sk
M5
22:40
Mária Terézia
Mária Terézia nem hunyhat szemet Trenck báró háborús bűntettei felett, de ennél is rosszabbul érinti, mikor férje, Ferenc István gúny tárgyává teszi a saját udvartartása előtt. Kinevezi Johannes atyát az erényőrség élére és hadjáratot indít mindenfajta paráznaság és erkölcstelenség ellen. A jezsuita azonban Ferenc István viselt dolgai iránt is élénk érdeklődést mutat: fény derül tucatnyi szeretőjére és szabadkőműves tevékenységére egyaránt. A csalódott főhercegnő látogatást tesz Olmützben, ahol kénytelen szembesülni seregei felkészületlenségével. Itt ismerkedik meg a szabadgondolkodású van Swieten doktorral, akit később megtesz magánorvosává. Egy gyönge pillanata azonban súlyos következményekkel jár.
sk
M5

Ghid TV - joi, 16.05.2024

00:25
Agenda
Társadalmi/Politikai
sk
M5
00:35
Librettó
Társadalmi/Politikai
sk
M5
01:25
Ez itt a kérdés...
Társadalmi/Politikai
sk
M5
02:20
Péntek Rézi
Hogy lehet leggyorsabban, bár nem teljesen fájdalommentesen megszabadulni adósságainktól? Ha valaki nőtlen, akkor a régi jó, kipróbált recept már adva van. Feleségül kell venni egy gazdag hölgyet. A kiszemelt leányzó, Zsámbéki Edit már megvolna, mégis van némi bökkenő. Hősünknek, dr. Gerleszegi Gerle Gézának, a budai Jótékony Hölgyek Leányárvaháza felügyelőjének barátnője is van, bizonyos Leleményi Piri táncosnő, aki akkora botrányt csap, ha elhagyják, hogy ország, világ megemlegeti... A filmet 1938. szeptember 30-án mutatták be. Az alapműből, Török Rezső azonos című regényéből 1941-ben Olaszországban is filmet forgattak, mégpedig a neves rendező-színész Vittorio de Sica.
sk
M5
03:25
Duna anzix
A gyermek Duna németországi szakaszának utolsó fejezete a három folyó találkozásánál fekvő Passau városa. Alexander von Humboldt német természettudós és utazó szerint Passau "a földkerekség hét legszebb városa között van". És valóban, a szürkés-kék Duna, a zöldes-barna Inn és a sötétbarna Ilz folyó egyesülése szinte dicsfényt von a bajor város köré. A festői látványt a folyók felett ívelő karcsú hidak teszik még tökéletesebbé. A város felett magasodó Szent György hegyről mindezt teljes egészében megcsodálhatjuk, ahogy a Duna és az Inn közötti földnyelven fekvő, kanyargós utcájú hangulatos Óvárost is.
sk
M5
03:40
Novum
Társadalmi/Politikai
sk
M5
04:10
A múltnak kútja
1996-ra, a millecentenáriumra restaurálva, kiegészítve, új helyszínen ismét kiállították Feszty Árpád híres panorámaképét - A magyarok bejövetelét. Ópusztaszeren Trogmayer Ottó régész, a Szegedi Móra Ferenc Múzeum igazgatója és Ryszard Wojtowicz, a lengyel főrestaurátor beszél a körkép történetéről és helyreállításáról.
sk
M5
04:35
Határtalanul magyar
Társadalomtudomány
sk
M5
05:00
Klasszikusok délidőben
A kamara.hu - a Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja minden év novemberében ötvözi az irodalmat a zenével. Ahogyan Simon Izabella és Várjon Dénes, a fesztivál megálmodói és művészeti vezetői a rendezvénysorozat bemutatásában írják: "Egy tematikus kamarazenei fesztivál szerkesztése mindig különleges kihívás a művészek számára. Körbejárni egy adott témát annak végtelen asszociációs lehetőségeivel, megtalálni a zenén belül - a társművészetek segítségével - azokat a legfontosabb pontokat, amelyek mindenkit együtt és tovább gondolkodásra ösztönöznek, újra és újra egy egészen varázslatos világ kapuit nyitja meg előttünk."
sk
M5
06:00
Magyar Krónika
A 19. és a 20. század fordulóján épült budapesti bérlakások úgy nőttek ki a földből, mint eső után a gomba: gyorsan és tömegesen. A jellegzetes körfolyosós épületek éppúgy otthont adtak a gazdag polgároknak, mint a vidékről beköltözött segédmunkásoknak. A gangban nagy Budapest a Magyar Krónikában
sk
M5
06:25
Ön is tudja?
Játékshow
sk
M5
07:00
Librettó
Társadalmi/Politikai
sk
M5
07:40
Agenda
Társadalmi/Politikai
sk
M5
07:55
Ez itt a kérdés...
Társadalmi/Politikai
sk
M5
08:55
OJD - Irodalom és könyv 26 percben
Az OJD - Irodalom és könyv 26 percben első adásában Kányádi Sándor költészetével foglalkozunk. Kányádi az iskolapéldája annak, hogyan kell ápolni a kapcsolatot a közönséggel, talán nincs olyan magyarlakta település a Kárpát-medencében, ahol ne fordult volna meg legalább egyszer. Kányáditól azt is megtanulhatjuk, hogy mi a titka a jó könyvnek: egyszerre igényes és közérthető. A műsorban elhangzó idézeteket Pejin Lea adja elő.
sk
M5
09:20
Tőkéczki és Takaró: történelem és irodalom mindenkinek
Mai adáunk Páskándi Gézával foglalkozik. A műsorban elhangzó idézeteket Zöld Csaba színész adja elő.
sk
M5
09:55
Hetty Feather
S03E04 Lady Asquith amerikai ismerőse, Chester Benjamin látogatóba érkezik a lelencházba. Ő is lelencházat akar nyitni New Yorkban, és felkéri a főnöknőt, hogy menjen oda vezetőnek, de visszavonja az ajánlatát, amikor kiderül, hogy a főnöknő miatt került mérgezett liszt a lelencházba. Lady Asquith üzen, hogy Harriet menjen utána Amerikába. A főnöknő megtalálja a könyvet, és tűzbe dobja, de aztán kiveszi.
sk
M5
10:25
Álmodozók
Ignacy Paderewski (1860-1941) nemzetközi hírű és tekintélyes lengyel zongoraművész és hazafi, aki népszerűségét mindig felhasználta a lengyel haza szolgálatába. Az orosz, német, lengyel fennhatóság alól felszabadítandó Lengyelország függetlenségének élharcosa, aki bármerre járt a világban, mindig a lengyel érdekeket képviselte. Anyagilag is támogatta a lengyel függetlenségi mozgalmakat, és 1919-ben ő alakíthatta meg a 2. köztársaság első, lengyel kormányát, melynek egyben külügyminisztere is volt. Lemondását követően Svájcban és Amerikában élt, és élete végéig képviselte szeretett hazáját. Paderewski korának legvirtuózabb zongoraművésze volt, főleg Chopin-interpretációival nyűgözte le közönségét.
sk
M5
10:55
A világegyetem
S01E04 A fekete lyukak a világegyetem legpusztítóbb erői, egész csillagokat képesek magukba szippantani. Nem láthatjuk őket, mégis tudunk létezésükről abból, milyen hatást gyakorolnak a körülöttük lévő térre.
sk
M5
11:45
M5 Lexikon
Az év ősmaradványa a Balatonitesz-Ammonitesz.
sk
M5
11:55
Világörökség Portugáliában
A világ egyik legszebb kolostora, a Szent Jeromos Kolostor, valóságos diadalkapu, mely a magasságost hivatott dicsőíteni. A homlokzati kaput borító szobrok az Ó- és Újszövetség legfontosabb alakjainak állítanak emléket. Szent Jeromos alapította azt a rendet, melynek ez a kolostor volt a székhelye.
sk
M5
12:25
Világörökség Portugáliában
A Belém torony mára Lisszabon jelképévé vált, eredetileg a város védelmére építették. A Belém tornyot Szent Vince toronynak is hívták. Az első szinten található lőrések tették ezt a tornyot nagyon modern hadvédelmi eszközzé, ugyanis ezeken keresztül könnyen meg tudták semmisíteni az ellenség hadihajóit. 1983-ban a közeli Szent Jeromos kolostorral együtt a világörökség részévé nyilvánították.
sk
M5
12:40
Külhonba szakadt vármegyeházak
Utazás
sk
M5
12:55
Könyvjelző - Takaró Mihály műsora
Adásunk témája: Kányádi Sándor 1929. május 10-én született Kányádi Sándor. Egyik májusi adásunkban rá emlékezünk. Egészen gyermekkorától, Nagygalambfalvától Budapestig sorra vesszük életének főbb állomásait. Kiemelünk néhány fontosabbat gyermekversei közül és munkásságnak meghatározó részeit.
sk
M5
13:25
Mesterember leszek
Társadalmi/Politikai
sk
M5
13:55
Így épült a Viktória-kor
S02 Anglia első főgyűjtőcsatornája forradalmi változást hozott London többmillió lakójának életébe. Michael Buerk a főváros utcáit járva idézi fel, milyen áttörő felfedezés kötődik a serfőzők italozásához, látogatást tesz a szennyvíztisztítás káprázatos kivitelezésű "katedrálisában", a Westminster Palota alagsorában pedig feltárja az angol parlement mocskos kis titkát. Végül a walthamstowi víztározónál arról is meggyőződhetünk, hogy az egészség számára nemcsak az a fontos, mi hogyan folyik ki a városból, hanem hogy milyen víz folyik bele.
sk
M5
14:50
Nászút féláron
Egy nagy nagybácsi kis unokaöccse, ifj. Mayer - valószínűleg bosszúból némi sikertelen udvarlási kísérlet miatt - azt a hírt kezdi terjeszteni, hogy mindenkit elbocsátanak nagybátyja gyárából, aki férjhez megy. De itt a nyár, és olyan jó lenne Olaszországba menni nyaralni! És mint mindig, a fizetés kevés és az utazási irodák csak nászutasoknak adnak kedvezményt. Kovács Kató a tervezőosztályról halált megvető bátorsággal elhatározza, hogy nászutasnak adja ki magát, és Kerekes Pál gépészmérnökkel együtt útnak indul. Csak az a bökkenő, hogy közös hálószobát kapnak, és Kató köti az ebet a karóhoz, hogy ő bizony nem fogad "idegent" nemcsak az ágyába, hanem még a szobájába se!… A filmből német verzió is készült, Hochzeitsreise zu 50% címmel.
sk
M5
15:55
Duna anzix
A melki apátság a világ egyik legszebb barokk épülete - és hiánytalanul reprezentálja mindazt, amit a barokk építészet volt hivatott megtestesíteni. A monumentális épületegyüttes 500 helyiséggel és közel 1400 ablakkal büszkélkedik. Apátsági könyvtárát a világ egyik legnagyobb bibliotékájaként tartják számon. 12 szobájában közel 100 ezer kötetet őriznek. Egykoron a melki apátság könyvtárában őrizték a Gutenberg Biblia egyik eredeti példányát is. A kolostorban élő szerzetesek több mint 900 éve követik töretlenül Szent Benedek szigorú reguláit.
sk
M5
16:15
Kritika
Művészeti magazin
sk
M5
16:40
Édes anyanyelvünk
Dokumentumfilm
sk
M5
16:55
Hetty Feather
S03E05 Egy nagy vihar tönkreteszi a tetőt, és adománygyűjtést akarnak szervezni a javításra. A főnöknő kiszámolja egy amerikai út költségeit, és hatalmas összeg jön ki, úgy tűnik, le kell mondania róla. Miss Smith megszervezi, hogy Hetty titokban találkozhasson Idával, de a főnöknő rájön a dologra, és Miss Smith csak úgy tudja megmenteni Hettyt a büntetéstől, ha kilép a tanácsból. Vince zsarolja Winterson dajkát, mert látta, hogy Clark rendőr ajándékot adott neki. Ez tönkreteszi kezdődő barátságát Hettyvel.
sk
M5
17:30
Ön is tudja?
Játékshow
sk
M5
17:55
Vers mindenkinek
Szilágyi Domokos: Szerelmes versek a szabadsághoz című versét Trill Zsolt adja elő.
sk
M5
18:00
Librettó
Társadalmi/Politikai
sk
M5
18:45
Agenda
Társadalmi/Politikai
sk
M5
19:00
Párzási játszmák
Szabadidő
sk
M5
20:00
Ez itt a kérdés...
Társadalmi/Politikai
sk
M5
21:00
Sztankay mozija
Film/Mozi
sk
M5
21:10
A szarvasvadász
Három jóbarát kapja meg behívóját a vietnami háború idején. A kisváros acélművében dolgozó Michael, Nick és Steven még részt vesz az utóbbi esküvőjén és az utána következő elmaradhatatlan vadászaton, majd egyik pillanatról a másikra egy szörnyű háború közepén találják magukat, ahonnan egyikük sem térhet haza sértetlenül... A Magyarországon sokáig betiltott alkotás 5 Oscar-díjban részesült. A Hazatérés című filmmel megosztva kapta a legjobb film díját, továbbá a férfi mellékszereplő (Christopher Walken), a rendező (Michael Cimino), a vágó (Peter Zinner) és a hangmérnökök is Oscart kaptak.
sk
M5