РТС 1

РТС 1

РТС 1 српска је телевизијска мрежа која је саставни део Радио-телевизије Србије.

Serbia

Ghid TV - sâmbătă, 18.05.2024

00:35
Jedan dobar dan
Dnevna emisija Zabavnog programa Jedan dobar dan emituje se radnim danima. Kroz različite segmente emisije, gledaoci mogu da se zabave ali i da dobiju odgovore na mnoga važna pitanja. Gosti emisije su poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života, kao i stručnjaci iz različitih oblasti. U centru pažnje Jednog dobrog dana su aktuelne teme – vodimo vas širom Srbije, posećujemo kulturno-zabavne i sportske događaje, pričamo o fenomenima modernog doba, podsećamo vas na neke stare i predlažemo nove recepte...Uz mnogo dobre muzike, smeha i pozitivne energije učinićemo da svaki vaš dan postane dobar!
sr
02:22
Ekologika
Emisija koja za cilj ima popularizaciju ekoloških tema i poveća ekološku svest građana kako bismo svi zajedno dali sve od sebe da sačuvamo životnu sredinu.
sr
02:49
Ekologika
Emisija koja za cilj ima popularizaciju ekoloških tema i poveća ekološku svest građana kako bismo svi zajedno dali sve od sebe da sačuvamo životnu sredinu.
sr
03:00
Vesti
Najnovije vesti, analize i izveštaji sa lica mesta iz Srbije, Balkana i sveta. Budite u toku sa političkim, društvenim i poslovnim trendovima.
sr
03:21
Datum
Ova petominutna emisija nas obaveštava, ili nas podseća na događaje iz bliže i dalje prošlosti i na značajne istorijske ličnosti, povezane sa današnjim datumom.
sr
03:26
Oko
Emisija se bavi aktuelnim društvenim, političkim i ekonomskim temama. Da bi se pomoglo onima koji imaju problem, ili odgovorilo na neka pitanja koja interesuju gledaoce, potrebno je priču sagledati iz više uglova i čuti sve one koji su u temu uključeni. Gosti su ličnosti koje najkompetentnije mogu da govore o postavljenoj temi.
sr
03:57
Novi početak
Upoznaćemo dvadeset porodica koje su se osmelile da započnu novu i bolju životnu etapu , u novoj sredini, novoj kući i na novim poslovima. Kroz ove priče vodiće nas Marija Veljković. Svaka porodica raspolagaće budžetom od 1.200.000 dinara za kupovinu kuće, a postoji i dodatni budžet (do 500.000 dinara) sa kojim mogu započeti posao u sopstvenom dvorištu. Učesnici imaju samo jedan dan da izaberu kuću i rok od 30 dana da se u izabrani dom presele. Nakon toga, započinju svoj novi posao uz nesebičnu pomoć tima produkcije serijala Novi početak i to u vidu asistencije stručnjaka iz različitih oblasti. Kroz stručnu edukuaciju i uz dodatnu investiciju u sopstveni biznis, namera je da porodice postanu ekonomski nezavisne u novom okruženju.
sr
05:07
Bolji život
Bolji život je jugoslovenska televizijska serija snimljena u produkciji Televizije Beograd koja je postigla ogromnu gledanost u bivšoj SFR Jugoslaviji. Predstavljala je mešavinu sapunice, komedije i drame. U glavnoj ulozi je petočlana beogradska porodica Popadić (muž, žena, dva sina i kćerka). Oni se sukobljavaju sa svakodnevnim problemima u društvu. U ulozi glavnog junaka, Dragiše Popadića, glave porodice Popadić, jeste Marko Nikolić. Njegovu suprugu Emiliju glumi Svetlana Bojković, starijeg sina Sašu Boris Komnenić, mlađeg Bobu Dragan Bjelogrlić, a kćerku Violetu Lidija Vukićević.
sr
05:48
Verski kalendar
Desetominutna emisija Verski kalendar emituje se svakodnevno. Na moderan način, vizuelnim i narativnim prikazivanjem svetih ljudi i događaja koje Crkve i verske zajednice u Srbiji proslavljaju, prikazuje njihova verska učenja, duhovnu i materijalnu kulturu i moralna načela koja neguju.
sr
06:00
Vesti
Najnovije vesti, analize i izveštaji sa lica mesta iz Srbije, Balkana i sveta. Budite u toku sa političkim, društvenim i poslovnim trendovima.
sr
06:05
Jutarnji program
Već 25 godina, Jutarnji program Radio-televizije Srbije je jedna od najgledanijih emisija na svim programima sa nacionalnom frekvencijom. Danas, uz prvu jutarnju emisiju, ustaje u proseku tri miliona televizijskih gledalaca.
sr
08:00
Jutarnji dnevnik
Vesti iz zemlje i sveta u okviru jutarnjeg programa RTS produkcije.
sr
08:30
Jutarnji program
Već 25 godina, Jutarnji program Radio-televizije Srbije je jedna od najgledanijih emisija na svim programima sa nacionalnom frekvencijom. Danas, uz prvu jutarnju emisiju, ustaje u proseku tri miliona televizijskih gledalaca.
sr
09:00
Šarenica
Ekipa Šarenice čeka vas ove subote u društvu vrednih Vlajni iz Rudne Glave. Najavićemo zajedno posebnu manifestaciju koja čuva tradiciju, a saznaćete i šta su plašinte i kako se pravi ovaj specijalitet! Na Kalemegdanu počinje Beogradski manifest - festival koji slavi deceniju postojanja. Videćemo kako će ovaj vikend izgledati na beogradskoj tvrđavi i zašto mašta može svašta?! Svesrpski sabor Krušedolska zvona slavi punoletstvo. Sa domaćinima čuvamo nasleđe i sećanje na zavičaj. Ugostićemo talentovane đake škole za učenike oštećenog vida Veljko Ramadanović, a u našem studiju videćete kako izgleda bitka za umetnost, pred još jedno državno prvenstvo u brzom slikanju. Pevaju nam Renato Henc, Vesna Dimić, a sa nama i bend Dram.
sr
10:51
Na večeri kod...
Na Prvom programu RTS-a počinje emitovanje nove zabavne emisije, takmičarskog karaktera, u kojoj će poznate ličnosti iz različitih sfera javnog života (muzičari, glumci, sportisti, modni dizajneri itd) za svoje goste priređivati nezaboravne večernje zabave u svojim domovima.
sr
11:53
Plava ptica
Dobre stvari nećemo da menjamo: sa nama i dalje ostaju naši Borka i Osman, koji će nas, zajedno sa komšijama, Gospođom Ž i Gospodinom Dž - om, voditi u nove avanture. Putovaćemo u nove države sveta, saznavaćemo kako se u njima živi, koje običaje imaju, šta vole da jedu… A kad smo već kod hrane, tu je i dalje naša Kuvaričica i njena čarobna činijica - pomoćnica, koja će nam u svakoj epizodi napraviti neki zanimljivi specijalitet i reći nam po koju reč o namirnicama… Ići ćemo u lov na znanje sa našom sveznajućom i šašavom gusarskom posadom i saznavati o svetu koji nas okružuje. Osman će uvek imati spreman po jedan trik da iznenadi i Borku, ali i naše drugariće. Pisma naših gledalaca ostaju naša zvezda - vodilja. Sve što naši drugarići požele putem pisama, mi probamo da im ispunimo.
sr
12:23
Porodična mreža
Imati samopouzdanje znači imati poverenja u sebe, svoje sposobnosti i odluke. Ono je važan deo ličnog razvoja, pogotovo sa izazovima koje su pred nove generacije donele društvene mreže. Smatra se da značajno utiče na psiho-fizičko zdravlje, društveni život i postizanje uspeha u životu. Jedno od ključnih pitanja je kako ga izgraditi, odnosno koji faktori iz našeg okruženja deluju pozitivno, a koji negativno na to kako doživljavamo sebe. Koja je uloga porodice u njegovom razvoju? I da li se nešto promenilo u onosu na vreme kada su odrastali roditelji? Odgovore na ova pitanja pokušaće da daju psihološkinja Ana Mirković i porodice Jovanović i Kostić u epizodi ''Samopouzdanje''.
sr
12:50
Dnevnik 1
Najgledanija informativna emisija u Srbiji.
sr
13:16
Rodoslavci
Bar su tri dobra razloga zbog kojih moramo znati ko je bio Mihailo Milovanović. Prvi je njegov umetnički dar i delo koje je ostavio za sobom. Drugi je gorka opomena o olakom presuđivanju i kažnjavanju, koje tokom vojevanja za slobodu, mnoge, nevine i patriote, koštalo života. Treći je nada, koju je Mihailo, ipak ostavio za sobom - svedočeći da su snovi ostvarivi, kada je kao dečak, iz rodnog sela, sa završena dva razreda osnovne škole, bez ičega i ikoga svog, otišao, prvo na kamenorezački zanat u Valjevo, a potom stigao i do umetničke škole Antona Ažbea u Minhenu i minhenske Akademije likovnih umetnosti. Mihailo Milovanović, slikar i vajar, nosilac Albanske spomenice, Ordena svetog Save i Ordena jugoslovenske krune trećeg stepena, rođen je u Gostinici kraj Užica, a ubili su ga partizani, kao engleskog špijuna i petokolonaša, kada je imao 62 godine, u poslednjim danima Užičke republike, 1941. godine. Streljan je bez suđenja, i narednih pola veka izbrisan iz istorije umetnosti. Rehabilitovan je tek 2007, a njegovi potomci dočekali su zakasnelu pravdu.
sr
13:46
TV lica... Kao sav normalan svet
Popularni glumac Aleksandar Srećković Kubura dočekao je Tanju Peternek u selu u kome provodi svaki slobodan trenutak, pa je tako i ovaj inteevju počeo pravom mobom u kojoj su oboje orezivali vinograd. Uz posao bez pauze, jer Kubura kaže da mnogo radi i ima mnogo snova vezanih za buduću vinariju, duhovito je ispričao kako su ga njegove nove komšije u okolini Trstenika gledale ispod oka zbog uloga negativaca koje često igra, ali da je na to navikao jer mu se slične situacije događaju često.
sr
14:35
Vesti
Najnovije vesti, analize i izveštaji sa lica mesta iz Srbije, Balkana i sveta. Budite u toku sa političkim, društvenim i poslovnim trendovima.
sr
14:43
U klinču
U muzičkom studiju je raskol kako se bliži veliki nastup i nešto mora da se promeni. Iskra je nakon povrede na filmskom setu rešena da reši svoje problem. Dok Baka Anka donosi velike odluke, Deki pokušava da reši sve Filipove probleme. Teodora i Iskra imaju ozbiljan razgovor o bivšima. Velja dobija fantastične vesti za Velter. Nakon pijanstva u Novom Trstu Vanja mora da ozbiljno priča sa Tadijom…
sr
15:36
Tunel
Serija Tunel je policijski triler sa snažnim elementima socijalne drame. Ona govori o ljudskim sudbinama u dramatičnim okolnostima talačkih kriza. U dvanaest epizoda serije, u središtu su jedanaest različitih slučajeva koje rešavaju pripadnici specijalnog pregovaračkog tima MUP-a Srbije. Tim predstavlja operativnu, taktičku, jedinicu Direkcije policije, posebne namene i povremenog karaktera. U punom sastavu ovaj specijalni tim čine vođa, dva pregovarača, dokumentarista, psiholog i stručnjak za operativno-tehničku podršku. Ali neretko je zbog brzine delovanja neophodno improvizovati, što dovodi do mnoštva uzbudljivih doživljaja. U seriji Tunel pratimo privatne živote i sudbine pripadnika specijalnog pregovaračkog tima MUP-a Srbije, zaslužnog za spasavanje više od dve stotine ljudskih života, sa stoprocentnom uspešnošću.
sr
16:42
Ja volim Srbiju
Radio Televizija Srbije sa zadovoljstvom najavljuje povratak večernjeg TV programa uz koji će se nedeljom uveče ponovo okupljati prijatelji, komšije i članovi porodica - svih generacija. Uz takmičarsku atmosferu, mnogo zabave i muzike - saznaćete zanimljive ili neobične podatke o Srbiji ili njenim stanovnicima... Nešto od toga ste učili u školi, neke od podataka ste saznavali na neke druge načine a o nekima - možda do sada niste ni razmišljali! TV format Ja volim Srbiju je kolažna emisija, kombinacija kviza i muzičko - zabavne emisije. Kroz raznovrsne igre, pesme i zabavu, u svakoj emisiji takmiče se dva tima u kojima su po tri poznate ličnosti iz Srbije. Svaki tim udružuje snage sa svojom publilkom, u borbi za pobedu.
sr
18:05
Uzmi račun i pobedi
Drugo izvlačenje nagradne igre Uzmi račun i pobedi zakazano je za subotu, 18. maja, uz prenos uživo na Prvom programu RTS-a u 18 časova. Kao i u prethodnim krugovima, umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani pravo učešća ostvaruju registrovanjem računa putem mobilne aplikacije Uzmi račun i pobedi. Aplikacija je dostupna u prodavnicama Google Play, Apple i Huawei, a u igri učestvuju računi sa QR kodom koji su izdati na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, ne stariji od 1. januara 2024. godine.
sr
18:27
Kvadratura kruga
Kučke planine su vekovima hranile pripadnike plemena Kuči. Sve do pedesetih godina prošlog veka Kučima je stoka bila glavni izvor prihoda, a ona nije mogla da opstane bez planine, koja je bila njihova hraniteljica. Početkom jula, buljuci ovaca kretali su iz kučkih sela i u nekoliko talasa ulivali se u kameno more kučkih planina. Čitave porodice selile su se sa stokom u planinu, gde su ostajale sve do kraja oktobra. Život na planini je bio podređen stadima i proizvodnji belog mrsa, a katunari su boravili u stočarskim staništima karakterističnim za ovaj kraj, savardacima i u gladama, kolibama građenim od kamena i drveta. Planina je bila svojina celog plemena, ali se tačno znalo gde su čiji katuni i gde je ko mogao izgoniti stoku na ispašu. Kučke planine, koje zauzimaju ogromno prostranstvo od 200 kvadratnih kilometara, protežu se uz granicu sa Albanijom i imaju više od 20 planinskih vrhova sa oko 2 000 metara, tako da je život u katunu bio surov i težak. Otežavalo ga je dodatno snabdevanje vodom jer su Kučke planine, uglavnom, bezvodne. Da bi obezbedili vodu za piće, za svakodnevne potrebe i za pojenje stoke, katunari su brali sneg, kako to oni ovde zovu. Odlazili su do vrtača i pećina u kojima se i tokom leta zadržao sneg, često udaljenih i po nekoliko kilometara od katuna i ledene gromade nosili na leđima do svojih glada i savardaka gde su ih topili kako bi obezbedili vodu. Iako je život na planini bio surov, Kuči su se srodili i saživeli sa svojim planinama koje streme u visinu, u želji da dodirnu nebo. A,
sr
18:59
Slagalica
TV slagalica je kviz sa najdužom tradicijom među TV kvizovima na našim prostorima. Traje 16 godina i okuplja sve veći broj gledalaca kojima je, kako sami kažu, postala omiljena serija koju ne propuštaju. O tome svedoče podaci prema kojima je TV slagalica već nekoliko godina među deset najgledanijih emisija na svim TV stanicama u našoj zemlji.
sr
19:22
Vreme
Pratite informacije o najnovijim vremenskim uslovima i prognozu za određeno područje grada, države, kontinenta ili celog sveta za narednih nekoliko dana.
sr
19:30
Dnevnik 2
Najgledanija informativna emisija u Srbiji.
sr
20:06
U klinču
U muzičkom studiju je raskol kako se bliži veliki nastup i nešto mora da se promeni. Iskra je nakon povrede na filmskom setu rešena da reši svoje problem. Dok Baka Anka donosi velike odluke, Deki pokušava da reši sve Filipove probleme. Teodora i Iskra imaju ozbiljan razgovor o bivšima. Velja dobija fantastične vesti za Velter. Nakon pijanstva u Novom Trstu Vanja mora da ozbiljno priča sa Tadijom…
sr
21:00
Veselo veče
Nakon Ane Bekute, Lepe Lukić, Dušice i Nedeljka Bilkića, Snežane Đurišić, Nade Topčagić, Radiše Uroševića, Nede Ukraden, Dragice Radosavljević Cakane, Gordane Lazarević, Acka Nezirovića, Čede Markovića i Snežane Savić- specijalni gost biće Rade Jorović. Uz podsećanje na najveće hitove Radeta Jorovića, saznaćemo i zanimljive, manje poznate podatke iz karijere ovog estradnog umetnika. Spiker Joca je toliko posvećen poslu da je čak i bolestan vodio program, dok su se ostali zaposleni u ovoj maloj redakciji trudili da se sačuvaju od zaraze. Rade Jorović govori o svojoj karijeri i počecima, zašto voli vlašku muziku, kako svira vazdušnu trubu i koji njegov spot izučavaju studenti režije? Uživanje u muzičkim segmentima, upotpuniće i najlepše narodne pesme u izvođenju Snežane Babić Sneki, Jelene Broćić, Vanje Mijatović, Dejana Nedića Tejovca, Jasne Đokić i Zorane Iđuški, a prikazaćemo se i stare snimke glavnog gosta emisije – Radeta Jorovića, kao i njegovih prijatelja, Andrije i Tome Bajića.
sr
22:01
Saveznici
U jeku Drugog svetskog rata, turbulentne 1942. godine, neustrašivi Maks sleće u pustinju Maroka gde se nalazi sa pripadnicom francuskog pokreta otpora, Marijanom. (Allied, 2016.) Nakon pokušaja da eliminišu nezgodnu metu tokom misije u srcu Kazablanke, Maks i Marijana beže u Englesku, gde planiraju da zasnuju porodicu. Ali tamni oblaci nepoverenja i sumnjičenja opterećuju ionako problematičnu vezu. Maks dobija poziv Tajne službe i sa teškim zadatkom pred sobom, slomljen dilemama, Maks mora da skupi hrabrost da potraži odgovore na opasnim ulicama bombardovanog Londona. Između dužnosti i ljubavi, ko će preživeti, a ko će umreti?
sr

Ghid TV - duminică, 19.05.2024

00:07
Vesti
Najnovije vesti, analize i izveštaji sa lica mesta iz Srbije, Balkana i sveta. Budite u toku sa političkim, društvenim i poslovnim trendovima.
sr
00:12
Specijalne operacije
Dva bivša agenta, specijalizovana za tzv. crne operacije, moraju da prebace dve tajanstvene žene iz zatvora koji prestaje sa radom. (Maximum Conviction, 2012.) Elitna jedinica plaćenika napada zatvor u potrazi za zatvorenicama. Kako se otkriva njihov identitet, tako vođa operacije shvata da je upleten u nešto mnogo krupnije nego što naslućivao.
sr
02:00
Vesti
Najnovije vesti, analize i izveštaji sa lica mesta iz Srbije, Balkana i sveta. Budite u toku sa političkim, društvenim i poslovnim trendovima.
sr
02:07
Veselo veče
Veselo veče otvara vrata redakcije u kojoj marljivo bitišu mali ljudi iz Radija: dobra vila kolektiva - sekretarica Slavica, nadahnuti spiker - Joca, hodajuća enciklopedija - Кami i glas mlade generacije - ton majstor Moma. Imperativi ovog malog, složnog kolektiva su kvalitet progama i prisan odnos sa auditorijumom, koji može računati i na ispunjavanje muzičkih želja. U namerama da svako od njih doprinese tim ciljevima - događaju im se i mnoge neobične, smešne i nesvakidašnje situacije...
sr
03:04
Na večeri kod...
Na Prvom programu RTS-a počinje emitovanje nove zabavne emisije, takmičarskog karaktera, u kojoj će poznate ličnosti iz različitih sfera javnog života (muzičari, glumci, sportisti, modni dizajneri itd) za svoje goste priređivati nezaboravne večernje zabave u svojim domovima.
sr
04:03
Datum
Ova petominutna emisija nas obaveštava, ili nas podseća na događaje iz bliže i dalje prošlosti i na značajne istorijske ličnosti, povezane sa današnjim datumom.
sr
04:12
Kvadratura kruga
Kvadratura kruga bavi se ljudima koji su ostavili trag više u odnosu na okruženje: stvaraocima, inovatorima, kreativnim, talentovanim, plemenitim i neobičnim ljudima i njihovim sudbinama. Urednik emisije Branko Stanković autor je 18 dokumentarnih filmova i dve drame koje su ekranizovane na RTS-u, a i mnoštva dokumentarnih emisija, koje su, kao i filmovi, nagrađivane na domaćim i međunarodnim festivalima.
sr
04:37
TV lica... Kao sav normalan svet
Tv lica …kao sav normalan svet je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. Koncepcija emisije, jedan dan u životu, dakle mnogo lokacija na kojima se snima, brojna putovanja po zemlji i inostranstvu, zanimljivi događaji, koncerti, premijere i pozorišne predstave, stvorili su specifičan žanr- intervju u dokumentarnoj formi.
sr
05:22
Štetni svet
Kako je povezana upotreba šampona, prašaka i drugih hemikalija sa sve većim brojem ljudi obolelim od onkoloških oboljenja? Dokumentarni film objašnjava vezu razboljevanja ljudi sa jedne strane i velikih kompanija koje ne mare za štetnost nekih materija, već samo za profit sa druge.
sr
05:48
Verski kalendar
Desetominutna emisija Verski kalendar emituje se svakodnevno. Na moderan način, vizuelnim i narativnim prikazivanjem svetih ljudi i događaja koje Crkve i verske zajednice u Srbiji proslavljaju, prikazuje njihova verska učenja, duhovnu i materijalnu kulturu i moralna načela koja neguju.
sr
06:00
Vesti
Najnovije vesti, analize i izveštaji sa lica mesta iz Srbije, Balkana i sveta. Budite u toku sa političkim, društvenim i poslovnim trendovima.
sr
06:05
Jutarnji program
Već 25 godina, Jutarnji program Radio-televizije Srbije je jedna od najgledanijih emisija na svim programima sa nacionalnom frekvencijom. Danas, uz prvu jutarnju emisiju, ustaje u proseku tri miliona televizijskih gledalaca.
sr
08:00
Jutarnji dnevnik
Vesti iz zemlje i sveta u okviru jutarnjeg programa RTS produkcije.
sr
08:30
Jutarnji program
Već 25 godina, Jutarnji program Radio-televizije Srbije je jedna od najgledanijih emisija na svim programima sa nacionalnom frekvencijom. Danas, uz prvu jutarnju emisiju, ustaje u proseku tri miliona televizijskih gledalaca.
sr
09:00
Vesti
Najnovije vesti, analize i izveštaji sa lica mesta iz Srbije, Balkana i sveta. Budite u toku sa političkim, društvenim i poslovnim trendovima.
sr
09:05
Šarenica
I ovo nedeljno jutro započnite uz ekipu Šarenice. Slavimo veliki jubilej, pedeset godina čuvenog Doma kulture Studentski grad i isto toliko godina na sceni klarinetiste Petra Gojkovića. Uz prijatelje iz Brusa penjemo se do Kopaonika i čarobne trpeze ovog kraja, a najavljujemo i osmi po redu Bunt rok festival na RTS-u. Sa uglednim istoričarem Čedomirom Antićem o novoj knjizi, a sa autorskom ekipom o filmu Zemlja nije moj dom, koji je pobedio na međunarodnom festivalu Zlatna buklija! Kralj Čačka stiže u nas studio, a Čačanin Bane Mojićević nam peva! O uspomenama, rečenom i neizrečenom, sa Jelicom Greganović koja predstavlja novu knjigu Priči nikad kraja!
sr
11:00
Znanje imanje
Selo i grad su oduvek povezani i ne mogu jedno bez drugog. Neki iz sela idu u gradove kako bi radili ali ima i onih koji bi iz grada da rade na selu. O neraskidivoj vezi urbanog i ruralnog u ovoj emisiji Znanja imanja govore: Dragana Popov sa Dejanom Uroševićem u Višnjičkoj banji. Radivoje i Dejan Urošević, otac i sin u beogradskom naselju Višnjička banja kraj Dunava - obnavljaju stari voćnjak. Dragana Popov sa Dejanom i Radivojem Uroševićem u voćnjaku Mile i Verica Filić - više od 4 decenije čuvaju svoje selo u gradu. Mile Novaković sa sajma u Riminiju u Italiji, šta kažu iskustva komšija i kakva je budućnost proizvodnje voća i povrća. Ljiljana M. Petrović sa Miletom i Vericom u Mirjevu Mihailo Milenković iz Debelog Luga kod Žitorađe - zašto nije otišao, već u svom selu zida porodične snove seoskog turizma. Snežana Birčanin, Agrorazvoj Valjevo - uz pomoć malih proizvođača oživele ulice i trgovi grada na Jadru.
sr
12:00
Dnevnik 1
Najgledanija informativna emisija u Srbiji.
sr
12:25
Novi početak
Upoznaćemo dvadeset porodica koje su se osmelile da započnu novu i bolju životnu etapu , u novoj sredini, novoj kući i na novim poslovima. Kroz ove priče vodiće nas Marija Veljković. Svaka porodica raspolagaće budžetom od 1.200.000 dinara za kupovinu kuće, a postoji i dodatni budžet (do 500.000 dinara) sa kojim mogu započeti posao u sopstvenom dvorištu. Učesnici imaju samo jedan dan da izaberu kuću i rok od 30 dana da se u izabrani dom presele. Nakon toga, započinju svoj novi posao uz nesebičnu pomoć tima produkcije serijala Novi početak i to u vidu asistencije stručnjaka iz različitih oblasti. Kroz stručnu edukuaciju i uz dodatnu investiciju u sopstveni biznis, namera je da porodice postanu ekonomski nezavisne u novom okruženju.
sr
13:35
SAT
Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 17 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. Iako prepoznatljiva po svojim jedinstvenim predstavljanjima najnovijih automobila po sistemu hvalimo-zameramo, kao i brojnim praktičnim ispitivanjima svih vrsta proizvoda od kvaliteta goriva do pouzdanosti delova, emisija SAT je namenjena svima kojima je automobil zabava, ali i potreba pa su priče iz oblasti osiguranja, saveti za kupovinu, predlozi za održavanje i slične teme zapravo njen neizostavni deo. Istovremeno, emisija SAT poznata je i kao veliki borac za bezbednost saobraćaja i kao neizbežni partner na putovanjima naročito kroz čuvene patrole, originalne turističko-saobraćajne reportaže u stilu kilometar po kilometar. Naravno, ne treba zaboraviti ni rad na otkrivanju zaboravljenih turističkih bisera Srbije, besplatno pravno savetovalište, priče o privrednim temama, kamionima, autobusima i sve druge rubrike koje emisiju SAT čine zanimljivom za čitavu porodicu.
sr
14:21
RTS ordinacija
RTS ordinacija je izborila poziciju jedinstvenog i pouzdanog TV informatora o zdravlju koji iz prve ruke nudi mišljenja najrelevantnijih stručnjaka ali i brojne korisne, primenljive informacije i savete, koje ne možemo naći nigde drugde.
sr
15:24
Vesti
Najnovije vesti, analize i izveštaji sa lica mesta iz Srbije, Balkana i sveta. Budite u toku sa političkim, društvenim i poslovnim trendovima.
sr
15:34
Kuhinja moga kraja
Sedam novih dama iz sedam različitih krajeva Srbije spremno je za putovanje, druženje i kuvanje sa Kuhinjom moga kraja. U Staparu svoje drugarice dočekuje Slobodanka Spasojević, divna i ljupka dama koja će ih, pored ostalog, upoznati i sa čarima svog voljenog Valjeva, kao i sa tradicionalnim specijalitetima ovog kraja.
sr
16:32
U klinču
Velja organizuje finalni boks test za Milicu. Dok Deki organizuje momačko Baka Anka organizuje devojačko veče. Jovan ima ideju koja će rešiti porodične probleme. Iskrina mama dolazi da se raspravi sa Džuli. Ekipa iz studija juri da završi pesmu i ode na nastup. Simke se suočava sa svojim hakerom. Vanja konačno rešava stvari sa Lunom… U pokušaju da vrati Teodoru, Pop dolazi kod njenih na večeru…
sr
17:26
Svadba iz mog kraja
Tv serijal koji nam prikazuje koliko se svadbe u našoj zemlji razlikuju jedna od druge i koji nam približava tradicionalne svadbene običaje iz svih krajeva Srbije.
sr
18:23
Sasvim prirodno
Pored sve tehnologije i trendova koji se nameću, vi i dalje imate potrebu za čistim vazduhom, vodom, zdravom hranom, kontaktom sa životinjama. Ne znate kako da definišete želju da izađete napolje, na livadu, u šumu, pored reke, da doživite avanturu ili da upoznate iskrene ljude koji vode jednostavan život.
sr
18:58
Slagalica
TV slagalica je kviz sa najdužom tradicijom među TV kvizovima na našim prostorima. Traje 16 godina i okuplja sve veći broj gledalaca kojima je, kako sami kažu, postala omiljena serija koju ne propuštaju. O tome svedoče podaci prema kojima je TV slagalica već nekoliko godina među deset najgledanijih emisija na svim TV stanicama u našoj zemlji.
sr
19:23
Vreme
Pratite informacije o najnovijim vremenskim uslovima i prognozu za određeno područje grada, države, kontinenta ili celog sveta za narednih nekoliko dana.
sr
19:30
Dnevnik 2
Najgledanija informativna emisija u Srbiji.
sr
20:07
U klinču
Serija U klinču iskrena je priča o odrastanju, o trenucima u kojima mladi ljudi na prelasku iz srednjoškolskog perioda postaju studenti, zaposleni ljudi, koji počinju da ostvaruju ili se razočaravaju u svoje ambicije. Gledaoci će upoznati porodicu Kovač - bračni par Miru i Velju koji imaju dvoje tinejdžera. Kroz priče ovih i mnogih drugih junaka, pratićemo koji su izazovi sa kojima se danas suočavaju mladi i njihovi roditelji. Boksovaće se i sa prvim ljubavima, odlaskom iz porodičnog doma, ambicijama roditelja, u životnom, ali i pravom ringu, jer se skoro svi članovi porodice Kovač bave boksom.
sr
21:00
Ja volim Srbiju
Radio Televizija Srbije sa zadovoljstvom najavljuje povratak večernjeg TV programa uz koji će se nedeljom uveče ponovo okupljati prijatelji, komšije i članovi porodica - svih generacija. Uz takmičarsku atmosferu, mnogo zabave i muzike - saznaćete zanimljive ili neobične podatke o Srbiji ili njenim stanovnicima... Nešto od toga ste učili u školi, neke od podataka ste saznavali na neke druge načine a o nekima - možda do sada niste ni razmišljali! TV format Ja volim Srbiju je kolažna emisija, kombinacija kviza i muzičko - zabavne emisije. Kroz raznovrsne igre, pesme i zabavu, u svakoj emisiji takmiče se dva tima u kojima su po tri poznate ličnosti iz Srbije. Svaki tim udružuje snage sa svojom publilkom, u borbi za pobedu.
sr
22:29
Lutkice
Glavni junak serije je Moskovljanin Andrej Mirkin, dvadesetsedmogodišnjih mladić koji vodi agenciju za odnose sa javnošću, a svoj uspeh i ugodan život duguje ženama. Radnja je smeštena u boemskim enterijerima moskovskih noćnih klubova, šik restoranima, kancelarijama i spavaćim sobama, u kojima Mirkin traga za uspehom i zadovoljstvom ne razmišljajući o tome koliko je života uništio na tom na putu. Međutim, u jednom trenutku, kada sve izgleda previše dobro da bi bilo istinito, sve oko njega počinje da se ruši i njegov život se pretvara u pakao a ovaj harizmatični prevarant će morati da se suoči sa posledicama svojih postupaka.
sr