CS Mystery

CS Mystery

CS Mystery (bývalý Kinosvět) to je svět záhad a paranormálních jevů, svět válek i zločinů, ale i konspirací a alternativní historie. Cestování světem i vesmírem, objevování nečekaných, ale o to zajímavějších událostí, příběhů a skrytých tajemství. Dokumentární Kinosvět tak v prosinci 2019 nabude název CS Mystery, aby lépe vystihl její programovou nabídku.

Czechia

Ghid TV - luni, 20.05.2024

00:30
Lovci paranormální minulosti (Strašidelný mlýn - 1. část)
Strašidelný mlýn - 1. část. Dokumentární seriál USA (2021). Derek Acorah, světově známý jako médium, a jeho tým Lovců minulosti zkoumají nejstrašidelnější budovy na světě. Pomocí Derekových psychických schopností spolu s moderním vybavením pro vyšetřování paranormálních jevů navazují přímý kontakt s duchovním světem a setkávají se s paranormálními aktivitami z jiné dimenze. Lovci se noří hluboko do případů paranormálních jevů ve Spojeném království
cs
01:15
V mysli zločince (Zrozeni zabíjet)
Jak přemýšlí zločinec? Kde jsou nejhlubší příčiny kriminálních činů? Mohou být sklony páchat je geneticky dané? Nejen na tyto otázky hledá odpovědi šestidílná dokumentární série V mysli zločince. Představuje svět forenzní a klinické psychologie a v každé epizodě se zaměřuje na oblast související s kriminálním chováním, včetně braní rukojmí či falešných přiznání. Společně se pokusíme proniknout do mysli sériových vrahů, vůdců zločineckých organizací, jako byl například Charles Manson, či skutečných bossů podsvětí, jako byl Pablo Escobar, John Gotti, El Chapo nebo Al Capone. Navíc seriál představí unikátní genetický výzkum, který se pokouší předpovídat budoucí pachatele.
cs
02:00
Noční volající (Dědictví)
Zaklepání na dveře nebo zvonění zvonku uprostřed noci. Koho by napadlo, že noční návštěvník je děsivý vrah! Vždyť australský Perth je na přelomu 50. a 60. let minulého století poklidné město! Jenže muž za dveřmi je Eric Edgar Cooke, šílenec, který zabíjí samopalem, sekerou, nožem, prostě tím, co má po ruce. Na svědomí měl nejméně 8 vražd, ve 14 případech jeho oběti útoky přežily. Po dopadení dostal trest smrti oběšením a v říjnu 1964 se stal posledním popraveným zločincem v západní Austrálii. Podívejte se na jeho příběh očima filmaře, který se v Perthu narodil, a tak se dostal k lidem, kteří byli vrahovi a jeho obětem nejblíže.
cs
02:45
Strašidelné nemocnice III (7)
Dokumentární seriál Kan. (2020). Pokoj je obsazený - Nátlak - Třikrát a dost Jsou opředeny tajemstvím, neboť se tu udály paranormální jevy. Dechberoucí dokumentární seriál přináší svědectví, že po celém světě existují nemocnice, domovy s pečovatelskou službou či márnice, kde se objevili duchové. Unikátní výpovědi lékařů, pacientů a návštěvníků těchto objektů potvrzují jejich přítomnost. Viděli je, slyšeli jejich hlasy, pláč i smích, cítili kouř z cigaret a vařeného jídla. Je to skutečně možné, nebo jde o sugesci? Může to být důkaz posmrtného života?
cs
03:30
Bitva o Gallipoli: Nový pohled
Bývalý výzvědný důstojník Hugh Dolan se vydal do Turecka, aby uvedl na pravou míru legendy o bitvě o Gallipoli, ke které došlo během první světové války...Bitva o Gallipoli se stala jedním z klíčových střetů první světové války. Dramatické vylodění je od té doby opředeno nejrůznějšími mýty. Mnoho lidí věří, že Australané se vylodili za úsvitu, na špatné pláži, s takřka žádnými znalostmi o turecké obraně a že jim veleli neschopní britští důstojníci. Ve skutečnosti to není vůbec pravda. Vylodění probíhalo zcela v australské režii. Předtím, než 20 tisíc vojáků vykročilo na těžce opevněné, strmé pobřeží, došlo k pečlivému leteckému průzkumu. Dokonce byly použity tehdy úplně nové technologie a inovativní strategie. Díky jedné letadlové lodi, pozorovacímu balonu a letce dvouplošníků se podařilo shromáždit detailní informace o rozmístění tureckých obránců a vymyslet takový plán vylodění, který zamezil těžkým ztrátám. Od tohoto klíčového okamžiku už uběhlo více než 100 let. Ani několika stovkám napsaných knih a natočených filmů i dokumentů se přesto nepodařilo vystihnout význam toho, čeho se podařilo dosáhnout společné australské a novozélandské armádě. Až dosud. Sledujte bitvu o Gallipoli z ptačí perspektivy.(TV Prima)
cs
04:25
Úžasný život (11)
Dokumentární seriál USA (2013). Americké národní parky, Svět nad a pod 60. rovnoběžkou Úžasná místa na planetě Zemi, z jejichž krásy doslova a do písmene mrazí. Herec Roger Leopardi nás v obsáhlé dokumentární sérii provede úchvatnými lokalitami, kde se setkávají přírodní krásy i výdobytky moderní civilizace, historie se současností. Podíváme se na Aljašku, do Kanady, zemí severní Evropy, do alpských výšin, ale také na Nový Zéland, do Chile nebo třeba do Tanzanie. Zajdeme do lesů i na vrcholky hor, do jeskyní a skal, nahlédneme pod hladinu vodních ploch, ale také do měst, kde vyzkoušíme místní trhy, typickou kuchyni a zábavní podniky. Každý si tak přijde na své. Vydejte se s námi na okružní jízdu světem, která jen tak neskončí…
cs
04:45
Banánová republika
Ve Střední Americe v 19. století vybudovalo několik podnikavců říši, která zotročovala obyvatelstvo a korumpovala vlády po více než 100 let. United Fruit Company prosperovala z neregulovaného kapitalismu; tento film vypráví svůj příběh a příběh svých průkopníků, kteří se nebáli ani Boha, ani člověka. Dramatický příběh cynických dobrodruhů, vizionářů moderního a ohromujícího kapitalismu, vyprávěný jako western. Pod příběhem se skrývá model nadnárodní společnosti, který funguje dodnes a který přední ekonomové ve filmu analyzují.
cs
05:40
Paranormální kriminalisté (Darryl Cozart)
Dokumentární seriál nám představí vyšetřování skutečných kriminálních případů, k jejichž vyřešení přispěly nejen nejmodernější metody kriminalistů a forenzních expertů, ale především schopnosti jasnovidců. Jednotlivé případy prozkoumáme ze dvou zcela odlišných úhlů. Prvním je pohled policisty, kde dominují logika, rozum a fakta, a tím druhým pohled jasnovidce, kde převažují emoce a empatie.
cs
06:15
Svět duchů (Hostinec Rutland Arms)
Hostinec Rutland Arms. Dokumentární seriál VB (2016). Tohle nejsou obyčejné duchařské historky! Nové pátrání lovců duchů s využitím nejmodernějších technologií na těch nejstrašidelnějších místech Velké Británie je někdy až překvapivě šokující. Na klidný spánek to dnes opravdu nevypadá…
cs
07:00
Teleshopping
Magazín
cs
10:20
Labyrint záhad (Pekelný hrad)
Neuvěřitelná fakta, tajemné nálezy, paranormální úkazy, utajené skutečnosti, překvapivé hypotézy, přísně tajné konspirace... Jsme obklopeni duchy a přízraky? Co znamená prastarý magický znak namalovaný na křtinských lebkách? Jaká tajemná síla vypálila podivné otisky rukou? Podaří se odhalit tajemství kamene smrti? Žili mezi námi nezranitelní fexti? Byl Vojtěch z Pernštejna zavražděn? Střeží jeho hrobku smrtící kletba? Jsou upíři a vlkodlaci pouze výplodem lidské fantazie nebo docházelo ke skutečné přeměně člověka v krvežíznivé monstrum? Nový cyklus dokumentárních filmů Arnošta Vašíčka o tom, že náš svět není tak obyčejný, jak se zdá. Kdesi hluboko pod nánosem všednosti jsou ukryty stopy fascinujících tajemství. Útržky dávno odvátých dějů, minulost plná záhad a nevysvětlených okamžiků.DVD 101. Kámen smrti02. Otisky nadpřirozena03. Neviditelní zabijáci04. V kůži vlka05. Tajuplné objevyDVD 206. V obklíčení duchy07. Nedobytné šifry08. Pekelný hrad09. Upíři a fexti10. Tajemný Svojanov(Mystery Film)
cs
10:45
Dějiny podsvětí II (Chicago)
Chicago. Dokumentární seriál USA (2008). Historie mafie ve světových velkoměstech. Dvanáct světových velkoměst a v každém z nich mafie s jedinečnou historií. Seriál odhaluje klíčové události v historii organizovaného zločinu a přináší neuvěřitelné kriminální příběhy z podsvětí metropolí Las Vegas, Filadelfie, Miami, Montreal, Los Angeles, Boston, Chicago, Londýn, San Francisco, Tijuana, Brooklyn a New York. V rušných velkoměstech na celém světě tvoří obrovské množství zločineckých spolků a gangů rozmanité a brutální podsvětí. Každá epizoda této dokumentární série zkoumá jedno velké město z pohledu podsvětí a vypráví příběh o tom, jak jeho geografie, historie a kultura vytvořily bohatou půdu pro organizované zločinecké skupiny, které ho považují za domov. II. řada seriálu odhaluje klíčové události v historii organizovaného zločinu ve čtyřech metropolích - Los Angeles, Boston, Chicago a Londýn. Gangy Bloods a Crips ovládají ulice jižního regionu Los Angeles, zkoumáme kriminální elementy skryté v podsvětí Bostonu, chicagská mafie používá násilí a korupci k ovládání politiky a právního systému od 60. do 90. let, dvě rivalizující zločinecké rodiny vedou válku v Londýně 60. let a nastavují podmínky pro půlstoletí gangsterského života.
cs
12:10
Neuvěřitelná planeta (Gejzíry, Palačinkové skály a krabi z Vánočního ostrova)
Gejzíry, Palačinkové skály a krabi z Vánočního ostrova. Dokumentární seriál Austr. (2019). Na naší planetě se odehrává neuvěřitelné množství přírodních jevů. Ať už jde o modře světélkující vlny, které se tříští o kalifornské pobřeží nebo tajuplné „kruhy víl“. Všechny vyvolávají dojem, že jsou zázračné. Je to jenom zdání? Některé z těchto zvláštních jevů se dají uspokojivě vysvětlit, jiné zamotaly hlavu dokonce i těm nejzkušenějším vědcům. Přírodovědný seriál Neuvěřitelná planeta nás zavede na cestu kolem světa a odhalí všechny jeho podivuhodné i dosud neznámé tváře
cs
13:30
Zločiny, které vstoupily do historie (Valentýnský masakr)
Valentýnský masakr. Dokumentární seriál Fr. (2017). Některé zločiny a události se staly takovou senzací, že vstoupily do historie a nyní jsou součástí naši pop kultury. Od Jacka Rozparovače po Roswell a Lady Di. Senzační zprávy o násilných trestných činech, nehodách a sebevraždách působí jako občasná připomínka toho, jak menší či větší prohřešky mohou zničit naše životy. Každá epizoda v této sérii znovu navštíví fascinující stránku naší sdílené historie, pečlivě dekóduje a dekonstruuje senzaci, kterou historici neprávem opovrhovali a obecně ji přenechávali senzacechtivému tisku
cs
14:05
Konspirační teorie s Jesse Venturou (Globální oteplování)
Globální oteplování. Dokumentární seriál USA (2009). Bývalý americký guvernér Jesse Ventura a jeho tým vyšetřují a prověřují nejděsivější a nejtajemnější konspirační teorie, které se kdy rozšířily. Studují důkazy, konzultují s experty a vyslýchají svědky, aby se dozvěděli co nejvíce o fenoménech, jako je zavraždění J. F. Kennedyho, Oblast 51, globální oteplování a možný komplot, jak se zmocnit veškeré pitné vody v USA. Jesse Ventura tvrdí, že je jeho životním cílem dokázat, že je v těchto teoriích mnohem více pravdy, než si myslíme
cs
15:25
Netvor z Austrálie
Do poloviny 60. let roku 1975 zavraždil v různých australských státech několik dětí. Pak byl uvězněn a v Tasmánii si odpykává doživotní trest. Sériový vrah James Ryan O´Neill. V 90. letech oslovila novinářka na volné noze Janine Widgery detektiva ve výslužbě Gordona Davieho s návrhem natočit dokument, který by jeho činy popsal a možná i vysvětlil. Jelikož oba muže spojovala vášeň pro rybaření, svolil, a vznikla tak dlouhá série rozhovorů mezi detektivem a vrahem, které přibližují myšlení muže, jenž jako mladý nebyl žádným delikventem. Byl pohledný a inteligentní, a přesto se dostal na dráhu zločinu a zůstala za ním jen spousta bolesti a hrůzy.(Kino Svět)
cs
16:55
Dešifrované záhady (Čarodějky ze Salemu)
Tato investigativní dokumentární série prozkoumá podrobněji některá z největších amerických nevyřešených tajemství, probere nově objevené důkazy a využije vysoce moderní nástroje k opětovnému otevření každého případu, od Oblasti 51 po čarodějnické procesy v Salemu. Každé vyšetřování vede Jennifer Marshall, uznávaná veteránka amerického námořnictva, která se stala soukromou vyšetřovatelkou. Ta dá dohromady tým, a ten se pustí do impozantního úsilí konečně uzavřít tyto dlouhotrvající historické hádanky.(Viasat)
cs
18:05
Bohatí a zkažení: Šokující příběhy slavných (Záhadné zmizení bitcoinového milionáře)
Záhadné zmizení bitcoinového milionáře. Dokumentární seriál USA (2022). Každý týden nový skandál! Skutečné příběhy o slávě, bohatství a následných problémech. Pohlcující kriminální dokumentární série mapuje temnou tvář nejelitnější vrstvy americké společnosti. Každá epizoda nám odhaluje, jak se za kýčovitým pozlátkem, miliardami dolarů a zdánlivým úspěchem skrývá korupce, klam, zvrácenost, cynismus a dokonce i vraždy. Seriál přináší detailní příběhy jak vysoce profilovaných případů, tak i méně známých zločinů, tvořící tak fascinující obraz amerického snu zkresleného bohatstvím a bezohledností. S využitím působivých rozhovorů, unikátních archivů a atmosférických vizuálů seriál nahlíží za veřejnou fasádu elitní společnosti, aby odhalil emoce, útrapy, rizika a nebezpečí plynoucí z obrovského bohatství, jaké si běžní lidé nedovedou představit.
cs
19:05
Paranormální kriminalisté (Darryl Cozart)
Dokumentární seriál nám představí vyšetřování skutečných kriminálních případů, k jejichž vyřešení přispěly nejen nejmodernější metody kriminalistů a forenzních expertů, ale především schopnosti jasnovidců. Jednotlivé případy prozkoumáme ze dvou zcela odlišných úhlů. Prvním je pohled policisty, kde dominují logika, rozum a fakta, a tím druhým pohled jasnovidce, kde převažují emoce a empatie.
cs
20:00
Hranice (Kilometr pod zemí)
Dokumentární seriál ČR (2024). První vojenská vzpoura, místo děsivého masakru nebo stavba, která trvá už téměř sto let. Dokumentární seriál, který vás zavede za neuvěřitelnými a podivnými příběhy z naší historie. Za příběhy, které se ve své době staly senzací, o kterou se zajímala veřejnost i média, ale dnes už se na ně téměř zapomnělo.
cs
20:25
Vliv UFO na Zemi
Dokumentární film Rus. (2017). Z nedávno odtajněných materiálů zveřejněných v USA vyplývá, že v bývalém Sovětském svazu došlo k nejméně pěti velkým katastrofám, které lze považovat za havárie UFO. Asi nejznámější je událost z června 1908, kdy nedaleko řeky Podkamenná Tunguska došlo k mimořádně silnému výbuchu, který je jednou z teorií připisován pádu vesmírné lodi. Také je připomínán incident v Dalněgorsku, kde vesmírná loď údajně narazila do jedné z hor. Nejfantastičtější zveřejněnou informací však je, že sovětští vědci při těchto haváriích získali 14 těl mimozemšťanů a několik létajících talířů. Jsou pravdivé tyto informace a proč byly zveřejněny?
cs
21:25
Akta UFO II (Mimozemské zprávy)
Pokud máte pocit, že za vším stojí mimozemšťané, vězte, že nejste sami. Poznejte, v čem všem podle tvůrců pořadu mají prsty...(oficiální text distributora)
cs
21:55
HELTER SKELTER: Příběh Mansonovy sekty (Pryč z ráje)
Pryč z ráje. Dokumentární seriál USA (2020). Myslíte si, že opravdu znáte tento příběh? Neznáte. Po více než padesáti letech přinášíme nové rozhovory a archivní materiály, které poskytují dosud nejkomplexnější popis zločinů Mansonovy sekty a vyvracejí zažité představy o tomto mnohovrstevnatém a složitém příběhu. Dokumentární série přináší komplexní a maximálně podrobný příběh notoricky proslulé Mansonovy sekty a jejích hrůzných zločinů, které před více než půl stoletím šokovaly svět. Přes obrovské veřejné povědomí kolem případu zůstává mnoho neznámého a nepochopeného. Tento bezprecedentní dokument odkrývá skryté pravdy, čerpá z dříve nedostupných rozhovorů s bývalými členy Mansonovy sekty a novináři, kteří byli přítomni na místě činu a v soudní síni. Seriál zručně proplétá tyto autentické výpovědi se vzácnými archivními i nově objevenými záběry, aby úplně změnil naše chápání tohoto historického zločinu. Připravte se vnímat tento legendární příběh skrze zcela nový pohled a objevit skutečnou povahu sestupu Mansonovy sekty do temnoty.
cs
23:20
Hrozba meteorů
15. února 2013. Nad ruskou oblastí Čeljabinsk explodoval meteorit. Mohutná rázová vlna zničila řadu budov, vytloukla nespočet oken. Okolo 1500 lidí bylo zraněno. Ve stejný den prolétl 40metrový asteroid kolem Země ve vzdálenosti "pouhých"  26 000 kilometrů. Šlo o nejbližší zaznamenaný průlet asteroidu. Zvláštní je, že tyto dvě události spolu podle všeho nesouvisejí. To znamená jediné – kolem naší planety prolétá mnoho vesmírných těles, před nimiž je potřeba se mít na pozoru. Stačí si připomenout osud dinosaurů, jejichž vyhynutí je přičítáno právě následkům pádu asteroidu. Chcete vědět víc? V našem filmu se dozvíte řadu informací doplněných poutavou grafikou.(Kino Svět)
cs

Ghid TV - marți, 21.05.2024

00:30
Lovci paranormální minulosti (Strašidelný mlýn - 2. část)
Strašidelný mlýn - 2. část. Dokumentární seriál USA (2021). Derek Acorah, světově známý jako médium, a jeho tým Lovců minulosti zkoumají nejstrašidelnější budovy na světě. Pomocí Derekových psychických schopností spolu s moderním vybavením pro vyšetřování paranormálních jevů navazují přímý kontakt s duchovním světem a setkávají se s paranormálními aktivitami z jiné dimenze. Lovci se noří hluboko do případů paranormálních jevů ve Spojeném království
cs
01:10
Pablo Escobar (1)
Dokument nabízí jedinečný a osobní pohled na jednu z nejlegendárnějších a nejkontroverznějších postav 20. století, kolumbijského narkobarona Pabla Escobara. Poprvé po 25 letech mohou zbývající členové rodiny Pabla Escobara a vybraná skupina zasvěcených osob, včetně jeho vdovy jménem Tata a jeho syna Sebastiana Marroquina aka "Juana Pabla Escobara“, vyprávět své příběhy, bezpečně a bez výčitek. V tomto dvouhodinovém speciálu Escobarovi nejbližší lidé sdílejí dosud nezveřejněné archivní záběry s bezprostředními vzpomínkami na to, co pro ně epické Escobarovo dědictví znamená.
cs
01:55
Milat: Příběh sériového vraha (1)
Neuvěřitelný příběh. Nejznámější australský sériový vrah Ivan Robert Marko Milat byl v roce 1996 uvězněn na doživotí za vraždu sedmi mladých lidí, tzv. baťůžkářů, a likvidaci jejich těl ve státním lese Belanglo, jižně od Sydney. V říjnu 2019 Milat zemřel na rakovinu jícnu. Rok po jeho smrti vznikl tento unikátní dokument. Přední kriminalistický tým v čele s psychologem Timem Watson-Munroem a forenzní antropoložkou Xanthe Mallett se rozhodl prokázat, že Milatových obětí bylo mnohem víc. Podle jejich názoru mohl zabít až 25 lidí... Sledujte napínavé pátrání.
cs
02:45
Strašidelné nemocnice III (Bezstarostné vzrušení - Démon stínů)
Bezstarostné vzrušení - Démon stínů. Dokumentární seriál Kan. (2020). Jsou opředeny tajemstvím, neboť se tu udály paranormální jevy. Dechberoucí dokumentární seriál přináší svědectví, že po celém světě existují nemocnice, domovy s pečovatelskou službou či márnice, kde se objevili duchové. Unikátní výpovědi lékařů, pacientů a návštěvníků těchto objektů potvrzují jejich přítomnost. Viděli je, slyšeli jejich hlasy, pláč i smích, cítili kouř z cigaret a vařeného jídla. Je to skutečně možné, nebo jde o sugesci? Může to být důkaz posmrtného života?
cs
03:30
Jacqueline Kennedy - Portrét ikonické první dámy
Nahlédněte na život a odkaz Jacqueline Kennedyové Onassisové, první dámy Spojených států, módní ikony a vzoru milionů lidí. Dokument popisuje její vzdělání, dovednosti a cestování, zvláště její dovednosti ve francouzštině a jiných jazycích, a zejména její roli v podpoře manžela, 35. prezidenta Spojených států, Johna F. Kennedyho. Jacqueline usilovala o stabilní rodinný život a popisuje osudové události, se kterými se musela vypořádat během svého života. Přestože čelila mnoha ztrátám a utrpení, zůstala silná a nadále inspirovala svět svým přístupem k životu.
cs
04:20
Úžasný život (Nejoslavovanější památky na světě)
Dokumentární seriál USA (2013). Americké národní parky, Svět nad a pod 60. rovnoběžkou Úžasná místa na planetě Zemi, z jejichž krásy doslova a do písmene mrazí. Herec Roger Leopardi nás v obsáhlé dokumentární sérii provede úchvatnými lokalitami, kde se setkávají přírodní krásy i výdobytky moderní civilizace, historie se současností. Podíváme se na Aljašku, do Kanady, zemí severní Evropy, do alpských výšin, ale také na Nový Zéland, do Chile nebo třeba do Tanzanie. Zajdeme do lesů i na vrcholky hor, do jeskyní a skal, nahlédneme pod hladinu vodních ploch, ale také do měst, kde vyzkoušíme místní trhy, typickou kuchyni a zábavní podniky. Každý si tak přijde na své. Vydejte se s námi na okružní jízdu světem, která jen tak neskončí…
cs
04:40
Pátrání po Klausovi Barbiem
Klaus Barbie, šéf lyonského gestapa v letech 1943–44, poslal do koncentračních táborů více než 7500 Židů a mučil nebo nechal deportovat 14 000 francouzských odbojářů... Příběh Klause Barbieho a jeho mimořádně úspěšného úniku z Německa odhaluje i ponuré pozadí studené války, včetně tehdejšího cynického spojenectví. Barbie se stal agentem CIA a byl vyslán do Latinské Ameriky, kde pak za pomoci celé řady bývalých nacistů plnil úlohu překupníka se zbraněmi i mučitele ve službách latinskoamerických diktátorů. Podílel se na pronásledování Che Guevary, pracoval i jako agent německé zpravodajské služby, byl organizátorem převratů financovaných drogovými barony. V roce 1971 ho v Bolívii našli manželé Beate a Serge Klarsfeldovi. Museli si však ještě deset let počkat, než byl nakonec vydán do Francie. Barbie byl v roce 1987 v Lyonu odsouzen na doživotí za spáchání 17 zločinů proti lidskosti. Později ve vězení zemřel. Díky zatím nepublikované práci německého historika Petera Hammerschmidta odhaluje tento dokument za pomoci nově získaných archivních záznamů utajovaný příběh Klause Barbieho. A zejména informace o skandální ochraně, kterou mu poskytovaly německé a americké tajné služby.(Česká televize)
cs
05:40
Paranormální kriminalisté (Jižní varhany)
Dokumentární seriál nám představí vyšetřování skutečných kriminálních případů, k jejichž vyřešení přispěly nejen nejmodernější metody kriminalistů a forenzních expertů, ale především schopnosti jasnovidců. Jednotlivé případy prozkoumáme ze dvou zcela odlišných úhlů. Prvním je pohled policisty, kde dominují logika, rozum a fakta, a tím druhým pohled jasnovidce, kde převažují emoce a empatie.
cs
06:15
Svět duchů (Lord Eldon)
Lord Eldon. Dokumentární seriál VB (2016). Tohle nejsou obyčejné duchařské historky! Nové pátrání lovců duchů s využitím nejmodernějších technologií na těch nejstrašidelnějších místech Velké Británie je někdy až překvapivě šokující. Na klidný spánek to dnes opravdu nevypadá…
cs
07:00
Teleshopping
Magazín
cs
10:20
Labyrint záhad (Ztracené poklady)
Neuvěřitelná fakta, tajemné nálezy, paranormální úkazy, utajené skutečnosti, překvapivé hypotézy, přísně tajné konspirace... Jsme obklopeni duchy a přízraky? Co znamená prastarý magický znak namalovaný na křtinských lebkách? Jaká tajemná síla vypálila podivné otisky rukou? Podaří se odhalit tajemství kamene smrti? Žili mezi námi nezranitelní fexti? Byl Vojtěch z Pernštejna zavražděn? Střeží jeho hrobku smrtící kletba? Jsou upíři a vlkodlaci pouze výplodem lidské fantazie nebo docházelo ke skutečné přeměně člověka v krvežíznivé monstrum? Nový cyklus dokumentárních filmů Arnošta Vašíčka o tom, že náš svět není tak obyčejný, jak se zdá. Kdesi hluboko pod nánosem všednosti jsou ukryty stopy fascinujících tajemství. Útržky dávno odvátých dějů, minulost plná záhad a nevysvětlených okamžiků.DVD 101. Kámen smrti02. Otisky nadpřirozena03. Neviditelní zabijáci04. V kůži vlka05. Tajuplné objevyDVD 206. V obklíčení duchy07. Nedobytné šifry08. Pekelný hrad09. Upíři a fexti10. Tajemný Svojanov(Mystery Film)
cs
10:45
Dějiny podsvětí III (San Francisco)
Dvanáct světových velkoměst a v každém z nich mafie s jedinečnou historií. Seriál odhaluje klíčové události v historii organizovaného zločinu a přináší neuvěřitelné kriminální příběhy z podsvětí metropolí Las Vegas, Filadelfie, Miami, Montreal, Los Angeles, Boston, Chicago, Londýn, San Francisco, Tijuana, Brooklyn a New York... V rušných velkoměstech na celém světě tvoří obrovské množství zločineckých spolků a gangů rozmanité a brutální podsvětí. Každá epizoda této dokumentární série zkoumá jedno velké město z pohledu podsvětí a vypráví příběh o tom, jak jeho geografie, historie a kultura vytvořily bohatou půdu pro organizované zločinecké skupiny, které ho považují za domov.
cs
12:15
Neuvěřitelná planeta (Jezero Bajkal, mořská pěna a jeskyně Sudwala)
Jezero Bajkal, mořská pěna a jeskyně Sudwala. Dokumentární seriál Austr. (2019). Na naší planetě se odehrává neuvěřitelné množství přírodních jevů. Ať už jde o modře světélkující vlny, které se tříští o kalifornské pobřeží nebo tajuplné „kruhy víl“. Všechny vyvolávají dojem, že jsou zázračné. Je to jenom zdání? Některé z těchto zvláštních jevů se dají uspokojivě vysvětlit, jiné zamotaly hlavu dokonce i těm nejzkušenějším vědcům. Přírodovědný seriál Neuvěřitelná planeta nás zavede na cestu kolem světa a odhalí všechny jeho podivuhodné i dosud neznámé tváře
cs
13:30
Zločiny, které vstoupily do historie (Fritz Haarmann - 27násobný vrah)
Fritz Haarmann - 27násobný vrah. Dokumentární seriál Fr. (2017). Některé zločiny a události se staly takovou senzací, že vstoupily do historie a nyní jsou součástí naši pop kultury. Od Jacka Rozparovače po Roswell a Lady Di. Senzační zprávy o násilných trestných činech, nehodách a sebevraždách působí jako občasná připomínka toho, jak menší či větší prohřešky mohou zničit naše životy. Každá epizoda v této sérii znovu navštíví fascinující stránku naší sdílené historie, pečlivě dekóduje a dekonstruuje senzaci, kterou historici neprávem opovrhovali a obecně ji přenechávali senzacechtivému tisku
cs
14:05
Konspirační teorie s Jesse Venturou II (Velká jezera)
Velká jezera. Dokumentární seriál USA (2010). Bývalý americký guvernér Jesse Ventura a jeho tým vyšetřují a prověřují nejděsivější a nejtajemnější konspirační teorie, které se kdy rozšířily. Studují důkazy, konzultují s experty a vyslýchají svědky, aby se dozvěděli co nejvíce o fenoménech, jako je zavraždění J. F. Kennedyho, Oblast 51, globální oteplování a možný komplot, jak se zmocnit veškeré pitné vody v USA. Jesse Ventura tvrdí, že je jeho životním cílem dokázat, že je v těchto teoriích mnohem více pravdy, než si myslíme
cs
15:25
Everest: Vrchol lidstva
Ať už se jedná o průzkum oceánů, ovládnutí nebe v roce 1903 prvním letadlem poháněným lidskou silou nebo dobytí vesmíru přistáním Apolla 11 na Měsíci v roce 1969. Vše jsou to příklady velikosti, kterou v sobě lidstvo nosí. Průlomy ve vědě, úžasné projevy odhodlanosti a schopnost jít tam, kam dosud nikdo nešel. Možná jedním z největších lidských úspěchů je dobytí Mount Everestu. Ohromující horský masiv, starý přes 60 milionů let. Dobyli ho v roce 1953 Edmund Hillary a Tenzing Norgay. Kdysi nedotčený vrchol a vzdálený sen lidstva, nyní přeplněná turistická past. Jaká nová nebezpečí čekají horolezce nyní, když se o výstup může pokusit kdokoli?
cs
16:55
Dešifrované záhady (Sněžný muž)
Tato investigativní dokumentární série prozkoumá podrobněji některá z největších amerických nevyřešených tajemství, probere nově objevené důkazy a využije vysoce moderní nástroje k opětovnému otevření každého případu, od Oblasti 51 po čarodějnické procesy v Salemu. Každé vyšetřování vede Jennifer Marshall, uznávaná veteránka amerického námořnictva, která se stala soukromou vyšetřovatelkou. Ta dá dohromady tým, a ten se pustí do impozantního úsilí konečně uzavřít tyto dlouhotrvající historické hádanky.(Viasat)
cs
18:05
Bohatí a zkažení: Šokující příběhy slavných (Dědička a sexuální kult)
Dědička a sexuální kult. Dokumentární seriál USA (2022). Každý týden nový skandál! Skutečné příběhy o slávě, bohatství a následných problémech. Pohlcující kriminální dokumentární série mapuje temnou tvář nejelitnější vrstvy americké společnosti. Každá epizoda nám odhaluje, jak se za kýčovitým pozlátkem, miliardami dolarů a zdánlivým úspěchem skrývá korupce, klam, zvrácenost, cynismus a dokonce i vraždy. Seriál přináší detailní příběhy jak vysoce profilovaných případů, tak i méně známých zločinů, tvořící tak fascinující obraz amerického snu zkresleného bohatstvím a bezohledností. S využitím působivých rozhovorů, unikátních archivů a atmosférických vizuálů seriál nahlíží za veřejnou fasádu elitní společnosti, aby odhalil emoce, útrapy, rizika a nebezpečí plynoucí z obrovského bohatství, jaké si běžní lidé nedovedou představit.
cs
19:05
Paranormální kriminalisté (Jižní varhany)
Dokumentární seriál nám představí vyšetřování skutečných kriminálních případů, k jejichž vyřešení přispěly nejen nejmodernější metody kriminalistů a forenzních expertů, ale především schopnosti jasnovidců. Jednotlivé případy prozkoumáme ze dvou zcela odlišných úhlů. Prvním je pohled policisty, kde dominují logika, rozum a fakta, a tím druhým pohled jasnovidce, kde převažují emoce a empatie.
cs
20:00
Hranice (Okruh na hranicích Prahy)
Okruh na hranicích Prahy. Dokumentární seriál ČR (2024). Téměř sto let je plánována a budována stavba, která měla už v minulém století odvést dopravu z centra hlavního města za jeho hranice. Takzvaný Pražský okruh měl svou prvorepublikovou i protektorátní variantu, mnohokrát byl plánován a dodnes najdeme i jednu stavbu, která měla být jeho součástí. Dostavěn, ale není vlastně dodnes.
cs
20:25
Brána bohů
Dokumentární film Rus. (2017). Ve starověkých kulturách existují mýty o branách, kterými bohové přišli na tento svět. Vypadaly prý jako světelný kruh ve vzduchu, který se objevil a poté se rozpouštěl na obloze. Podivná náhoda, ale tak si teoretičtí fyzici představují i portál do paralelního světa. Existence dalších dimenzí je matematicky prokázána, dokonce se tvrdí, že paralelní světy jsou ve vzájemném působení s tím naším. Kritici této teorie však tvrdí, že její ověření je neuskutečnitelné, protože pozorování lze provádět pouze v našem světě. Najde se nezvratný důkaz? Jsou brány do jiných světů skutečné? A co by nám to přineslo?
cs
21:25
Akta UFO II (Ložnicoví vetřelci)
Pokud máte pocit, že za vším stojí mimozemšťané, vězte, že nejste sami. Poznejte, v čem všem podle tvůrců pořadu mají prsty...(oficiální text distributora)
cs
21:50
HELTER SKELTER: Příběh Mansonovy sekty (Několik zásadních chyb)
Několik zásadních chyb. Dokumentární seriál USA (2020). Myslíte si, že opravdu znáte tento příběh? Neznáte. Po více než padesáti letech přinášíme nové rozhovory a archivní materiály, které poskytují dosud nejkomplexnější popis zločinů Mansonovy sekty a vyvracejí zažité představy o tomto mnohovrstevnatém a složitém příběhu. Dokumentární série přináší komplexní a maximálně podrobný příběh notoricky proslulé Mansonovy sekty a jejích hrůzných zločinů, které před více než půl stoletím šokovaly svět. Přes obrovské veřejné povědomí kolem případu zůstává mnoho neznámého a nepochopeného. Tento bezprecedentní dokument odkrývá skryté pravdy, čerpá z dříve nedostupných rozhovorů s bývalými členy Mansonovy sekty a novináři, kteří byli přítomni na místě činu a v soudní síni. Seriál zručně proplétá tyto autentické výpovědi se vzácnými archivními i nově objevenými záběry, aby úplně změnil naše chápání tohoto historického zločinu. Připravte se vnímat tento legendární příběh skrze zcela nový pohled a objevit skutečnou povahu sestupu Mansonovy sekty do temnoty.
cs