VRT Canvas

VRT Canvas

De zender biedt zowel eigen producties als aangekochte programma's aan op het gebied van actualiteit, wetenschap, geschiedenis, cultuur, fictie, humor en sport.

Belgium

Przewodnik - czwartek, 02.05.2024

00:40
Nachtlus
entertainment
nl
07:30
Ketnet Junior
E99. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
12:30
Lentebeelden
S03 E12. Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden.Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden. (2022)
nl
13:30
Ketnet Junior
E103. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
16:00
Radio 1: De wereld vandaag
E109. Live vanuit de Radio 1-studio.Live vanuit de Radio 1-studio. (2024)
nl
17:20
Allez l'Union
Roemrijke geschiedenis en spectaculaire seizoenstart S01 E01.Union Saint-Gilloise verbaast voetballiefhebbers en analisten in het seizoen 21-22 met de spectaculaire terugkeer naar het hoogste niveau van het Belgisch voetbal. Op speeldag 1 verslaat het grote buur Anderlecht en sindsdien is het vooral blijven winnen. De eerste aflevering biedt een unieke blik achter de schermen van die opvallende seizoensstart. Wat weinigen weten is dat Union met 11 landstitels de meest succesvolle Belgische club is na Anderlecht en Club Brugge. Het authentieke Joseph Mariënstadion ademt geschiedenis. We keren terug naar 1897 en het moment dat enkele jonge kerels Union hebben opgericht. Acteurs: Jonas Bager (Self - player Union), Fabrizio Basano (Self - board member Union), Mogi Bayat (Self), Tony Bloom (Self - owner Union), Philippe Bormans (Self - CEO Union) (2022)
nl
18:10
Sporza: EK Voetbal 2024 Preview Magazine
E01. Voetbalmagazine waarin de landen die deelnemen aan het EK voetbal 2024 worden voorgesteld. In elke aflevering komen twee landen aan bod.Voetbalmagazine waarin de landen die deelnemen aan het EK voetbal 2024 worden voorgesteld. In elke aflevering komen twee landen aan bod. (2024)
nl
18:40
Hier en toen
Aids in België S01 E03. Begin jaren tachtig worden dokters geconfronteerd met een dodelijk virus dat vooral onder homomannen slachtoffers maakt. België pioniert in het onderzoek naar HIV/AIDS.Begin jaren tachtig worden dokters geconfronteerd met een dodelijk virus dat vooral onder homomannen slachtoffers maakt. België pioniert in het onderzoek naar HIV/AIDS. De ziekte zette de normen en waarden van een maatschappij in verandering onder druk: de katholieke moraal rond seksualiteit werd uitgedaagd. Wetenschap en politiek kwamen daardoor meermaals frontaal in botsing met elkaar. Veertig jaar later blikken artsen en patiënten terug en kijken ze ook vooruit: want aids is lang geen ziekte uit het verleden. (2023)
nl
19:35
The Office
Secretary's Day S06 E22. Andy haalt alles uit de kast om Erin een onvergetelijke Secretaressedag te bezorgen. Michael gaat tegen zijn zin lunchen met Erin en praat per ongeluk zijn mond voorbij over Andy's relatie met Angela.Andy haalt alles uit de kast om Erin een onvergetelijke Secretaressedag te bezorgen. Michael gaat tegen zijn zin lunchen met Erin en praat per ongeluk zijn mond voorbij over Andy's relatie met Angela. Ondertussen verspreidt Oscar een virale video waarin hij Kevins stem vergelijkt met die van Koekiemonster uit Sesamstraat. Regisseur: Steve Carell. Acteurs: Steve Carell (Michael Scott), Rainn Wilson (Dwight Schrute), John Krasinski (Jim Halpert), Jenna Fischer (Pam Beesly), B.J. Novak (Ryan Howard) (2010)
nl
20:00
Terzake
E82. Achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag met Kathleen Cools of Annelies Beck.Van maandag tot en met vrijdag brengt Terzake elke avond achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag. Voor de kijker die meer willen weten en beter wille begrijpen, kaderen Annelies Beck en Kathleen Cools de dagelijkse actualiteit aan de hand van scherpe, kritische en verhelderende interviews. (2024)
nl
20:35
Sporza: Conference League
1/2 finales (heenwedstrijden): Fiorentina - Club Brugge E07. Liveverslag van een wedstrijd in de UEFA Europa Conference League.Liveverslag van een wedstrijd in de UEFA Europa Conference League. (2024)
nl
23:05
Sporza: Europees Voetbalmagazine
1/2e finales (heenwedstrijden) E07. Samenvatting van de vanavond gespeelde wedstrijden in de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League.Samenvatting van de vanavond gespeelde wedstrijden in de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League. (2024)
nl
23:40
Nachtlus
entertainment
nl

Przewodnik - piątek, 03.05.2024

07:30
Ketnet Junior
E106. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
12:30
Lentebeelden
S03 E12. Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden.Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden. (2022)
nl
13:30
Ketnet Junior
E110. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
16:00
Radio 1: De wereld vandaag
E110. Live vanuit de Radio 1-studio.Live vanuit de Radio 1-studio. (2024)
nl
16:55
Mijn Rembrandt
In deze documentaire duikt Oeke Hoogendijk in de wereld van de oude meesters. "Mijn Rembrandt" is naar eigen zeggen "an epic art-thriller" geworden, waarin de filmmaakster een fascinerend inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen. Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en "hun" Rembrandt, brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee "nieuwe" schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Deze zenuwslopende ontdekkingsreis lijkt zijn grootste jongensdroom waar te maken, maar Hoogendijks camera is er ook bij als zijn wereld ineen dreigt te storten wanneer hij ervan wordt beschuldigd een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken. Regisseur: Oeke Hoogendijk. Acteurs: Jan Six (Himself), Richard Scott (Himself), Eric de Rothschild (Himself), Martin Bilj (Self), Jet Bussemaker (Self) (2019)
nl
18:30
Sporza: EK Voetbal 2024 Preview Magazine
E02. Voetbalmagazine waarin de landen die deelnemen aan het EK voetbal 2024 worden voorgesteld. In elke aflevering komen twee landen aan bod.Voetbalmagazine waarin de landen die deelnemen aan het EK voetbal 2024 worden voorgesteld. In elke aflevering komen twee landen aan bod. (2024)
nl
19:00
Sporza: Europees Voetbalmagazine
1/2e finales (heenwedstrijden) E07. Samenvatting van de vanavond gespeelde wedstrijden in de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League.Samenvatting van de vanavond gespeelde wedstrijden in de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League. (2024)
nl
19:35
The Office
Body Language S06 E23. Amerikaanse mockumentary over het dagelijkse leven van een groep kantoormedewerkers en hun niet zo briljante manager bij het papierbedrijf Dunder Mifflin.Amerikaanse mockumentary over het dagelijkse leven van een groep kantoormedewerkers en hun niet zo briljante manager bij het papierbedrijf Dunder Mifflin. Gebaseerd op de BBC-comedyserie "The Office" (2001-2003) van Ricky Gervais en Stephen Merchant. (NBCUniversal, 2009-2010) Regisseur: Mindy Kaling. Acteurs: Steve Carell (Michael Scott), Ed Helms (Andy Bernard), Amy Pietz (Donna), Angela Kinsey (Angela Martin), Craig Robinson (Darryl Philbin) (2010)
nl
20:00
Terzake
E83. Achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag met Kathleen Cools of Annelies Beck.Van maandag tot en met vrijdag brengt Terzake elke avond achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag. Voor de kijker die meer willen weten en beter wille begrijpen, kaderen Annelies Beck en Kathleen Cools de dagelijkse actualiteit aan de hand van scherpe, kritische en verhelderende interviews. (2024)
nl
20:35
De Afspraak op vrijdag
E14. Ivan De Vadder nodigt wekelijks één politicus en twee andere gasten uit. Samen overlopen zij de politieke actualiteit van de afgelopen week.Ivan De Vadder nodigt wekelijks één politicus en twee andere gasten uit. Samen overlopen zij de politieke actualiteit van de afgelopen week. (2024)
nl
21:30
Triangle of Sadness
De modellen en influencers Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxecruise met aan boord een bont gezelschap van rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholistische, marxistische kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram-post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet. Regisseur: Ruben Östlund. Acteurs: Harris Dickinson (Carl), Charlbi Dean Kriek (Yaya), Dolly De Leon (Abigail), Woody Harrelson (The Captain), Vicki Berlin (Paula) (2022)
nl