Discovery Science

Discovery Science

Discovery Science toont de wonderen van de wetenschap aan iedereen die innovatie en vooruitgang in het DNA heeft zitten. Van de ontdekkingen in de ruimte tot geavanceerde technologieën en alledaagse fenomenen. Allemaal tot leven gebracht door gepassioneerde experts. Discovery Science verrijkt jou als kijker met leerzame en meeslepende programma’s zoals Street Science, How the Universe Works, Unearthed, Nasa’s Unexplained Files, Vanished, Secrets of the Underground en You Have Been Warned. Elke uitzending brengt je dichter bij het begrijpen van de wereld om je heen.

Belgium

Przewodnik - wtorek, 14.05.2024

00:20
Through the Wormhole With Morgan Freeman
Een verkenning van wat geluk en de natuurwetten te maken hebben met het menselijk brein. Zo belicht Morgan Freeman de wetenschappelijke zoektocht die het collectieve begrip van geluk, en de werking op het menselijk brein drastisch zal veranderen.
nl
01:10
Through the Wormhole With Morgan Freeman
Een verkenning van de onontdekte aspecten van de oceaan en de wijze hoe zijn bewoners gezamenlijk een superorganisme zouden kunnen vormen. Zo zou de oceaan zelfs een immuunsysteem kunnen hebben dat in staat is om al het leven op aarde te vernietigen.
nl
02:00
Through the Wormhole With Morgan Freeman
Wetenschappers vinden manieren om nieuw leven te laten groeien en kunstmatig bewustzijn te creëren. Ze hebben een algoritme ontdekt waarmee elk wereldwijd probleem in een oogwenk kan worden opgelost.
nl
02:48
Secrets of the Underground
Op de bodem van Lake Michigan hebben archeologen een geheimzinige rotsformatie ontdekt in een raadselachtige opstelling. Rob Nelson onderzoekt dit 'Underwater Stonehenge', Ook zoekt hij naar de ontsnappingstunnels van Alcatraz.
nl
03:36
Secrets of the Underground
Rob Nelson onderzoekt mysterieuze en tunnels onder de luchthaven van Denver, die zijn bedoeld om de kelders van regeringsgebouwen vanuit de luchthaven te bereiken. In Ohio onderzoekt hij de geheimen van een heuvel in de vorm van een enorme slang.
nl
04:24
How It's Made
Het productieproces van alledaagse voorwerpen als bewegingssensoren en duikhelmen en hoe fazanten worden gefokt.
nl
04:48
How It's Made
We nemen weer alledaagse voorwerpen onder de loep. Kijk mee hoe leren lampenkappen en MRI-scanners worden gemaakt.
nl
05:12
How It's Made
We nemen weer alledaagse voorwerpen onder de loep. Kijk mee hoe membraanfilters, bielsen en dubbeldekkervliegtuigen worden gemaakt.
nl
05:36
How It's Made
Een kijkje naar de werking van een alledaags gegeven als ziekenhuiswasserijen werken en het productieproces van replica's van paarden.
nl
06:00
How Do They Do It?
Veel hedendaagse uitvindingen zijn het resultaat van geavanceerde berekeningen en productieprocessen die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Deze keer wordt onderzocht hoe stoomtreinen worden gebouwd, en hoe koptelefoons worden ontworpen.
nl
06:24
How Do They Do It?
In het bruisende Kuala Lumpur in Maleisië maakt de Bufori Motor Car Company glamoureuze auto's, waarbij elke auto op maat wordt gebouwd volgens de wensen van de klant. We kijken mee hoe dit bijzondere proces in zijn werk gaat.
nl
06:48
How Do They Do It?
Gigantische constructies zoals wolkenkrabbers, bruggen en sportstadions vereisen een solide fundering. Om te voorkomen dat deze bouwwerken instorten, moeten bouwers enorme pilaren aan de grond bevestigen. Experts leggen uit hoe dit proces werkt.
nl
07:12
How Do They Do It?
Experts in India laten zien hoe de productie van tractoren op grote schaal kan plaatsvinden, en hoe ze daarmee het op een na meest bevolkte land ter wereld voeden. Ook wordt onderzocht hoe bronzen Zwitserse klokken worden gegoten.
nl
07:36
How Do They Do It?
Onderzoek naar hoe ze in Maleisië miljoenen echte vogelnesten verzamelen om vogelnestsoep te maken. Ook wordt onderzocht hoe ruimtevaarttechnologie wordt ingezet om roeiers sneller te laten gaan. Ten slotte zien we hoe castagnetten worden gemaakt.
nl
08:00
Secret Space Escapes
Een dodelijke botsing prikt een gat in de romp van Russisch ruimtestation Mir. Als zuurstof naar buiten sijpelt, begint de reddingsboot van de bemanning het te begeven.
nl
08:48
Secret Space Escapes
Een giftig ammonialek brengt de hele bemanning in gevaar. Ondertussen overleeft een kosmonaut ternauwernood een terugkeer, waarna hij strand in de woestijn.
nl
09:36
Secret Space Escapes
Tijdens een geheime missie ontdekt de bemanning van de Space Shuttle Atlantis onherstelbare schade aan het hitteschild aan de onderkant van hun schip.
nl
10:24
Extreme Engineering
De centrale markt van Abu Dhabi wordt de spil van een nieuwe topbestemming, inclusief kantoren, parken, winkels en hotels, die worden gebouwd rond 's werelds hoogste woontoren.
nl
11:12
Extreme Engineering
Danny Forster brengt een bezoek aan de haven van Rotterdam, waar het grootste landaanwinningsproject in de geschiedenis de havencapaciteit moet verdriebdubbelen..
nl
12:00
How It's Made
Een blik op de productieprocessen die leiden tot de creatie van tafeltennistafels, plastic modelbouwpakketten en lichtmicroscopen.
nl
12:24
How It's Made
Handgemaakte hamers die zijn gesmeed van staal zijn essentiële gereedschappen voor de bouw. Het proces om er een te maken vereist echter geavanceerde technologie en deskundigheid van ingenieurs.
nl
12:50
How It's Made
Ontdek de productieprocessen van gitaarpickups, verwarmde meubels, waterputcilinders en niet-geleidende gereedschappen.
nl
13:14
How It's Made
De processen van het maken van riemen, 3D-metaalprinters, detecteerbare waarschuwingspanelen en model Stirling-motoren.
nl
13:38
How It's Made
De processen van het maken van druk- en trekveren, microboren, skiffs en backsplashes van geverfd glas.
nl
14:02
How It's Made
Onderzoekt de processen die nodig zijn om schermmaskers, boeken, oceaandrone-transformatoren en 3D-puzzels te produceren.
nl
14:26
Valley of the Kings: The Lost Tombs
Een team van vooraanstaande experts doet opgravingen in de oostelijke en westelijke helft van de Vallei der Koningen in Egypte, om zijn laatste geheimen te ontrafelen en de schatten van de oude wereld in kaart te brengen.
nl
16:02
Through the Wormhole With Morgan Freeman
Deskundigen onderzoeken of rijkdom biologisch wordt bepaald, of dat het een combinatie van toevalligheden is. Ook wordt onderzocht of arme mensen slachtoffer zijn van een systeem dat bedoeld is om ze arm te houden.
nl
16:50
Through the Wormhole With Morgan Freeman
Wetenschappers onderzoeken ziekteverwekkers die insecten in zombies veranderen, en ze bekijken hoe gemakkelijk het is voor mensen om de controle over hun lichaam te verliezen. Daarmee ontstaat een mogelijk gevaar dat mensen willoze wezens worden.
nl
17:40
NASA's Unexplained Files
Uit recent ontdekte documenten blijkt dat NASA een reserveplan had voor als de eerste maanlanding zou mislukken en de Cassini-missie van NASA onthult een 300 jaar oud mysterie.
nl
18:30
How Do They Do It?
Ingenieurs van een Zwitsers bedrijf laten zien hoe ze krachtige turbochargers bouwen die enorme vrachtschepen in de wereldzeeën aandrijven. Daarnaast wordt onderzocht hoe traditionele vliegers, en wegen van gerecycled plastic worden gemaakt.
nl
18:55
How Do They Do It?
Een onderzoek naar hoe de kracht van de wind wordt aangewend om een racejacht naar Olympisch goud te drijven. Daarnaast zien we hoe een zwaard klaar voor gebruik wordt gemaakt in 's werelds grootste zwaardenfabriek.
nl
19:20
How Do They Do It?
Een unieke blik op de geavanceerde technologie waarmee de beroemde Marshall-versterker wordt gemaakt. Ook wordt onderzocht hoe met natte klei vorstbestendige tuinpotten worden gemaakt. Ten slotte zien we hoe restaurateurs unieke objecten herstellen.
nl
19:45
How Do They Do It?
Glazenwassers in Kuala Lumpur, Maleisië laten zien hoe ze de ramen op de hoogste torens ter wereld schoon houden. Daarnaast zien we hoe unieke puzzelstukjes worden gefabriceerd, en hoe hockeysticks van Olympisch niveau worden gemaakt.
nl
20:10
How Do They Do It?
Ontdek hoe experts van een Amerikaanse fabrikant al het comfort van een luxe appartement in een moderne camper weten te passen. Ook wordt onderzocht hoe een balletschoen wordt gemaakt die het gewicht van een danser op zijn tenen kan dragen.
nl
20:35
How Do They Do It?
Britse specialisten geven een inkijkje in hun nauwgezette werk bij het maken van gedetailleerde kaarten. Ook wordt onderzocht hoe wekelijks meer dan 500.000 kilo paddenstoelen van een boerderij worden geoogst.
nl
21:00
Incredible Engineering Blunders: Fixed
Justin gaat naar Turkije vanwege een landverschuiving die een skiresort verwoestte, voor hij naar Gibraltar vertrekt voor een van de waanzinnigste vliegvelden ter wereld.
nl
21:50
Incredible Engineering Blunders: Fixed
Zou je ooit geloven dat een wolkenkrabber een auto kan laten smelten? Justin gaat naar het Walkie Talkie-gebouw in Londen om te achterhalen hoe deze bizarre blunder kon ontstaan.
nl
22:40
You Have Been Warned
Een blik op enkele van de meest verbluffende beelden die experts hebben gezien, waaronder daadwerkelijk doorzichtige dieren, door algen aangedreven motorfietsen en kippen op mensenmaat.
nl
23:30
You Have Been Warned
Het draait allemaal om bovennatuurlijke videoclips van over de hele wereld. Een bijzonder bizarre bijdrage komt van de Etna op Sicilië. Daar kronkelt de skiër Marco Tomasello langs de hellingen van de vulkaan tussen lavastromen door.
nl

Przewodnik - środa, 15.05.2024

00:20
Through the Wormhole With Morgan Freeman
Een onderzoek naar de donkere materie die in het universum bestaat. Kosmologen proberen erachter te komen wat donkere materie precies is en of het de wereld van het licht zou kunnen bedreigen.
nl
01:10
Through the Wormhole With Morgan Freeman
De stabiliteit van elke wereldmacht hangt af van snelle digitale communicatie. Maar afhankelijkheid van deze wereldwijde interactiviteit kan de wereld in groot gevaar brengen.
nl
02:00
Through the Wormhole With Morgan Freeman
Deskundigen bestuderen dieren en bouwen robots om te begrijpen hoe God wordt aanbeden. Buitenaardse wezens zouden wel eens heel andere godheden kunnen hebben.
nl
02:48
Secrets of the Underground
Rob Nelson is op zoek naar een legendarisch massagraf dat een duister geheim verbergt. Elders verdwijnt een reusachtig meer om onduidelijke redenen. Rob gebruikt de allernieuwste technologie om uit te zoeken waarom.
nl
03:36
Secrets of the Underground
Rob Nelson onderzoekt bizar bewijs van een gewelddadige ontmoeting tussen prehistorische dieren. In Californië probeert hij te achterhalen of een vreemd meer mogelijk de thuisbasis is voor buitenaardse wezens.
nl
04:24
How It's Made
Het productieproces van alledaagse voorwerpen zoals keramische openhaarden en vloerplaten voor parkeergarages.
nl
04:48
How It's Made
Een kijkje naar het productieproces van alledaagse voorwerpen zoals oliedruksensoren, nekharnassen en afdrukken op groot formaat.
nl
05:12
How It's Made
Het productieproces van alledaagse voorwerpen als mobiele concertpodia en mascara.
nl
05:36
How It's Made
Het productieproces van alledaagse producten zoals NASCAR-carrosserieën en thermos-koffiekannen.
nl
06:00
How Do They Do It?
Een onderzoek naar hoe de kracht van de wind wordt aangewend om een racejacht naar Olympisch goud te drijven. Daarnaast zien we hoe een zwaard klaar voor gebruik wordt gemaakt in 's werelds grootste zwaardenfabriek.
nl
06:24
How Do They Do It?
Een unieke blik op de geavanceerde technologie waarmee de beroemde Marshall-versterker wordt gemaakt. Ook wordt onderzocht hoe met natte klei vorstbestendige tuinpotten worden gemaakt. Ten slotte zien we hoe restaurateurs unieke objecten herstellen.
nl
06:48
How Do They Do It?
Glazenwassers in Kuala Lumpur, Maleisië laten zien hoe ze de ramen op de hoogste torens ter wereld schoon houden. Daarnaast zien we hoe unieke puzzelstukjes worden gefabriceerd, en hoe hockeysticks van Olympisch niveau worden gemaakt.
nl
07:12
How Do They Do It?
Ontdek hoe experts van een Amerikaanse fabrikant al het comfort van een luxe appartement in een moderne camper weten te passen. Ook wordt onderzocht hoe een balletschoen wordt gemaakt die het gewicht van een danser op zijn tenen kan dragen.
nl
07:36
How Do They Do It?
Britse specialisten geven een inkijkje in hun nauwgezette werk bij het maken van gedetailleerde kaarten. Ook wordt onderzocht hoe wekelijks meer dan 500.000 kilo paddenstoelen van een boerderij worden geoogst.
nl
08:00
Secret Space Escapes
Een ruimtewandelaar verliest zijn gezichtsvermogen door een storing in zijn ruimtepak. Een shuttlemissie wordt vier seconden voor het opstijgen afgebroken.
nl
08:48
Secret Space Escapes
Een astronaut voert een noodprocedure uit om een nieuw ISS-zonnepaneel te redden. De ruimtewedloop dwingt de Sovjet-Unie om Sojoez 1 te lanceren, ondanks waarschuwingen. De eerste Koreaanse astronaut krijgt een onvergetelijke rit bij haar terugkeer.
nl
09:36
Secret Space Escapes
Er treedt een stroomstoring op in het ISS, waardoor de bemanning moet overwegen het station te verlaten. Bovendien strandt tijdens een ruimtewandeling een kosmonaut bijna na een defect in het pak.
nl
10:24
Alaska Mega Machines
Op het eiland Sitka bij Alaska wordt een dam gebouwd die een hele stad van elektriciteit voorziet. De grootste scheepslift van Alaska kan een vissersschip van 400 ton optillen.
nl
11:12
Alaska Mega Machines
Een schip dat bestand is tegen enorme golven bevaart de opmerkenswaardige scheepsroute van Noord-Amerika. Elders wordt met groot materieel een overstroming bestreden en de grootste krachtigste windturbines van Alaska.
nl
12:00
How It's Made
Een diepgaande verkenning van de productieprocessen van tinnen fluitjes, hoornproducten en Formule F-raceauto's.
nl
12:24
How It's Made
Een inzicht in hoe motorbrillen, handgemaakte jukeboxen, vacuümgraafmachines en tinnen scheersets worden gemaakt.
nl
12:50
How It's Made
We nemen de productie van onder meer elektrische boten onder de loep.
nl
13:14
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplek van de Bentley Mulsanne en verkent de eigenschappen en het ontwerp van de auto.
nl
13:38
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplek van de Chevrolet Camaro en verkent de eigenschappen en het ontwerp van de wagen.
nl
14:02
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplek van de Porsche Panamera en verkent de eigenschappen en het ontwerp van de auto.
nl
14:26
Lost Beasts of the Ice Age
Phil Torres en dr. Tori Herridge reizen naar een ijstijdopgraving in Siberië, waar ze stuiten op resten van talloze dieren die duizenden jaren in de grond hebben gezeten.
nl
16:02
NASA's Unexplained Files
Drie kosmonauten overlijden op mysterieuze wijze bij terugkeer in de dampkring van de aarde en NASA wil weten hoe. Een voorheen geheim document onthult een plan van de CIA om een ruimtevaartongeluk te gebruiken als dekmantel voor het begin van WOIII.
nl
16:50
NASA's Unexplained Files
Twee astronauten die gevangen zitten in het vacuüm van de ruimte staat een gruwelijke dood te wachten. De eerste close-upbeelden van Pluto laten een buitenaards landschap zien.
nl
17:40
NASA's Unexplained Files
Een foto van Apollo 17 lijkt een Amerikaanse militaire buitenpost op de maan te laten zien. Een onderzoek naar het leven in de oceanen van de manen van Jupiter. Ten slotte laat de documentaire zien aan welk gevaar Neil Armstrong werd blootgesteld.
nl
18:30
How Do They Do It?
Een onderzoek naar hoe een miljoen ton kunstmest wordt gewonnen uit de bodem van de zee. En aandacht voor het met de hand bedrukken van kleding met batik.
nl
18:55
How Do They Do It?
Ontdek hoe duizenden kilo's basmatirijst worden omgezet in miljoenen magnetronmaaltijden. Ook laat een Zwitserse fabrikant van speeldozen zien wat er schuilgaat achter het mechaniek van traditionele zangvogels.
nl
19:20
How Do They Do It?
Experts vertellen hoe een modern en gevoelig gehoorapparaat is ontwikkeld. Ook wordt er een kijkje genomen naar de mogelijkheden om comfortabel te kunnen pendelen naar je werk, en de kunst van het schaduwpoppenspel.
nl
19:45
How Do They Do It?
Een onderzoek naar de op afstand bestuurbare machines die taken uitvoeren die te gevaarlijk zijn voor menselijke duikers. Handgemaakte teddyberen. India's favoriete kaas.
nl
20:10
How It's Made
Het productieproces van alledaagse voorwerpen als bewegingssensoren en duikhelmen en hoe fazanten worden gefokt.
nl
20:35
How It's Made
We nemen weer alledaagse voorwerpen onder de loep. Kijk mee hoe leren lampenkappen en MRI-scanners worden gemaakt.
nl
21:00
In Search of Monsters
Een team van experts en ooggetuigen probeert het mysterie rond de Mothman te ontrafelen. Ze onderzoeken theorieën dat het mythische wezen een afwijking in de evolutionaire keten zou zijn, of het resultaat van een experiment dat goed mis is gegaan.
nl
21:50
In Search of Monsters
Experts verkennen de vele legendes rond de Jersey Devil, een monster dat de uitgestrekte dennenbossen in de Amerikaanse staat New Jersey onveilig maakt. Paranormaal onderzoek brengt verrassend bewijsmateriaal aan het licht van dit mythische wezen.
nl
22:40
The Alaska Triangle
Een sonaropname zou mogelijk kunnen bewijzen dat er in de zee rond Kodiakeiland een prehistorisch monster rondwaart. Onderzoekers bestuderen de verdwijning van duizenden vliegtuigen.
nl