Film1 Drama

Film1 Drama

Het nieuwe Film1 Drama kanaal is ideaal voor liefhebbers van romantiek. Van drama tot romcoms en filmhuisfilms, dit kanaal biedt een breed aanbod van films om ieders emotie te prikkelen. En voor wie op zoek is naar een nieuwe verslaving; Film1 Drama zendt de meest meeslepende series uit, waarbij je niet kunt wachten tot de volgende aflevering.

Netherlands

Gwida Tat- Televixin - it-Tnejn, it-Tnejn, 06 ta Mej, 2024

12:05 CEST
The Other Lamb
Het leven met Shepherd is het enige dat Selah ooit heeft gekend. Hun zelfvoorzienende gemeenschap maakt geen gebruik van moderne technologie en zit diep verscholen in het bos, ver weg van de moderne samenleving. Hier krijgt Selah de eer om deel te nemen aan een belangrijk ritueel, maar die verloopt anders dan verwacht. Terwijl ze bloederige visioenen beleeft, begint Selah het bestaan in de gemeenschap ernstig in twijfel te trekken.
nl
01:40 CEST
Under the Silver Lake
Op een mooie, zwoele avond in Los Angeles maakt de jonge Sam (Andrew Garfield) kennis met zijn aantrekkelijke buurvrouw Sarah (Riley Keough). Wanneer zij de volgende ochtend op mysterieuze wijze blijkt te zijn verdwenen, begint Sam aan een surrealistische zoektocht. Beetje bij beetje ontsluiert hij een sinister complot dat de hele stad lijkt te beheersen.
nl
03:55 CEST
Speak No Evil
Tijdens een vakantie in Toscane raakt een Deens gezin op slag bevriend met een Nederlands gezin. Maanden later ontvangt het Deense echtpaar een onverwachte uitnodiging. Maar de vreugde van de hereniging wordt al snel ingewisseld voor misverstanden.
nl
05:30 CEST
Bo
Wanneer de wispelturige Bo naar Georgië afreist om het graf van haar vader te bezoeken, loopt ze diens vroegere jeugdvriend Levan tegen het lijf. Op zoek naar een beter begrip van haar vader besluit ze om mee te liften in Levan's vrachtwagen. Ondanks het leeftijdsverschil geven ze voorzichtig toe aan de liefde die ze voor elkaar voelen. Het melancholische trompetspel van Bo's vader begeleidt hun reis door het adembenemende Georgische landschap.
nl
07:00 CEST
Beanpole
Het beleg van Leningrad tijdens de Tweede Wereldoorlog is voorbij, maar de strijd om leven en dood gaat door tussen de wrakstukken. Twee jonge vrouwen zoeken naar betekenis en hoop terwijl ze tussen de ruïnes hun levens weer proberen op te bouwen.
nl
09:15 CEST
Dark River
Na de dood van haar vader keert Alice voor het eerst in vijtien jaar terug naar Yorkshire om de pacht op te eisen van de familieboerderij, die naar haar mening haar toekomt. Eenmaal daar ontmoet ze haar oudere broer Joe. Joe is geschokt door de plotselinge aanwezigheid van Alice en hij is boos over haar claim. Alice probeert de controle terug te krijgen in deze fragiele situatie en moet traumatische herinneringen confronteren om een manier te vinden om de boerderij te redden.
nl
10:45 CEST
10 Things We Should Do Before We Break Up
Een single moeder en een aantrekkelijke vrijgezel werken aan de ultieme lijst: tien dingen om samen te doen voordat ze uit elkaar gaan. Als het noodlot tussenbeide komt, beginnen ze aan de meest uitdagende reis van allemaal: samen een gezin stichten.
nl
12:00 CEST
The Phantom Father
Een Amerikaanse professor reist door Bucovina om iets te leren over zijn Roemeens-Joodse afkomst. De enige persoon die hem zou kunnen helpen heet Sami.
nl
01:35 CEST
The Conspirator
De jonge advocaat Frederik Aiken stemt er met tegenzin mee in om Mary Surratt te verdedigen, een vrouw die beschuldigd wordt van het beramen van een moord op de president.
nl
03:35 CEST
Give Me Liberty
Vic werkt als chauffeur bij een transportbedrijf voor gehandicapten in Milwaukee. Hij heeft een drukke dag voor de boeg en loopt al snel achter op schema, omdat de stad door protesten overhoop ligt. Toch lukt het zijn opa om de loyale Vic over te halen van zijn route af te wijken en hem tussendoor samen met een groep bejaarde Russen naar een begrafenis te brengen. Als zijn vaste passagier Tracy vervolgens instapt, is de chaos echt compleet.
nl
05:25 CEST
De Eetclub
Karen en Michel verhuizen met hun kinderen en Karen maakt al snel nieuwe vrienden, de vrouwen van De Eetclub. Wanneer twee leden onder verdachte omstandigheden om het leven komen komt ze voor een lastige keuze te staan.
nl
07:00 CEST
Sisters With Transistors
Het verhaal van de eerste vrouwelijke pioniers van de elektronische muziek wordt verteld. De componisten hebben machines omarmd en door hun gebruik van technologie is de muziek die tegenwoordig geproduceerd wordt totaal getransformeerd.
nl
08:30 CEST
Wild Romance
Drama over het hectische leven van Nederlandse rocker Herman Brood, zijn fluctuerende carrière en zijn drugsverslaving.
nl
10:10 CEST
Skin
Een jongeman is opgevoed door racistische skinheads, berucht onder blanke suprematisten. Hij besluit zijn leven om te gooien en zich af te zetten tegen haat en geweld. Hierbij krijgt hij de hulp van een zwarte activist en de vrouw die hij lief heeft.
nl

Gwida Tat- Televixin - it-Tlieta, it-Tlieta, 07 ta Mej, 2024

12:05 CEST
Catacombe
Profvoetballer Jermaine Slagter slijt zijn laatste dagen bij een Nederlandse club in de kelder van het betaalde voetbal. Wanneer zijn gokschuld wordt opgeëist, moet hij alles op alles zetten.
nl
01:40 CEST
A United Kingdom
Eind jaren 40. Prins Seretse Khama, de troonopvolger in Botswana, wordt verliefd op Ruth Williams, een jonge, blanke vrouw. Hun relatie wordt al snel als een schandaal ervaren.
nl
03:30 CEST
Drijfzand
Nadat Helena aan Suze vertelt dat ze een hersentumor heeft, besluit Suze om voor haar moeder in Amsterdam te zorgen. Haar terugkeer naar de stad, de prikkelende theaterwereld en de oude patronen in de relatie met haar moeder, zetten haar op scherp. De onrust vreet zich langzaam maar zeker een weg naar binnen, dwars door haar gezinsleven heen. Verscheurd tussen de loyaliteit voor haar moeder, en die voor haar gezin, staat ze voor een emotionele keuze.
nl
05:20 CEST
The Perks of Being a Wallflower
De sociaal onhandige tiener Charlie is een muurbloempje en kijkt altijd vanaf de zijlijn naar het leven, totdat twee charismatische studenten zijn mentoren worden. De vrijgevochten Sam en haar stiefbroer Patrick helpen Charlie de geneugten van vriendschap, eerste liefde, muziek en meer te ontdekken, terwijl een leraar Charlie's dromen doet ontbranden om schrijver te worden.
nl
07:00 CEST
Bright Star
Een drama over de kortstondige romance tussen de dichter John Keats, die op tragische wijze op 25-jarige leeftijd overleed, en zijn grote liefde en muze.
nl
08:55 CEST
Het Meisje en de Dood
Het Meisje en de Dood vertelt het verhaal van de oude Russische arts Nicolai die in de jaren vijftig terugkeert naar de plek waar hij 50 jaar daarvoor zijn grote liefde Elise ontmoette. De film speelt zich af aan het eind van de negentiende eeuw en is gesitueerd in een hotel, annex sanatorium/bordeel in Tannenfeld, Thüringen. Het hotel is Nicolai's geheugenkamer en hij beleeft de geschiedenis opnieuw.
nl
11:00 CEST
Control
Biopic over Ian Curtis, de legendarische zanger van de Britse band Joy Division die op drieëntwintigjarige leeftijd zelfmoord pleegde, aan de vooravond van hun eerste concerttour in de VS. De film belicht zijn grote liefde voor zijn vrouw en kind.
nl
01:00 CEST
Cyrano
Cyrano de Bergerac verblindt iedereen met zijn woeste woordspelingen en briljante zwaardgevechten. Hij is er echter van overtuigd dat zijn uiterlijk hem niet helpt om de mooie Roxanne voor zich te winnen. Zij is verliefd op iemand anders.
nl
03:00 CEST
Knight of Cups
Rick is een scenarioschrijver die in Los Angeles, Californië woont. Hoewel hij een succesvolle carrière heeft, voelt zijn leven leeg. Achtervolgd door de dood van de ene broer, en de erbarmelijke leefomstandigheden van de andere, vindt hij troost in de verleidingen van Hollywood. Vrouwen zorgen voor verdere afleiding van zijn dagelijkse pijn, maar toch brengt elk van deze ontmoetingen hem dichter bij het vinden van zijn plek in de wereld.
nl
04:55 CEST
The Personal History of David Copperfield
David Copperfield heeft een veelbewogen leven. Als kind verliest hij zijn ouders en groeit op in armoede, totdat hij bij zijn excentrieke tante terechtkomt, bij wie hij ervaart hoe het is om welvarend te leven. Als hij op het punt van volwassenheid staat, heeft hij ambities om schrijver te worden.
nl
06:50 CEST
The Wrecking Crew
De zoon van gitarist Tommy Tedesco eert zijn overleden vader en de onbekende, maar enorm belangrijke groep studiomuzikanten die bijdroegen aan diverse grote hits uit de jaren zestig en zeventig.
nl
08:30 CEST
The Hummingbird Project
De neven Vincent en Anton zijn spelers in het zogeheten high-frequency trading, waarbij winnen wordt gemeten in milliseconden. Hun droom is om een rechte glasvezelverbinding aan te leggen tussen Kansas en New Jersey, waarmee ze in theorie miljoenen kunnen verdienen. Met hun gewaagde avontuur halen ze het slechtste in elkaar naar boven en drijven ze iedereen om hen heen tot waanzin.
nl
10:20 CEST
The Wife
Drama. Joan Castleman is een opvallende schoonheid met onberispelijke referenties. Veertig jaar heeft ze haar eigen talent, dromen en ambities opgeofferd voor haar charismatische man Joe en zijn succesvolle literaire carrière.
nl