DR1

DR1

DR1 er DR's primære nyheds- og aktualitetskanal, men kanalen sender også fakta-, historie- og kulturprogrammer, underholdning og film samt store fælles begivenheder som fodboldlandskampe

Denmark

TV gidas - Antradienis, 2024-04-16

00:15
 Judge John Deed
John Deed bliver dommer i en sag, hvor hans ekskone, Georgina, og hans veninde Jo Mills er modstandere i retssalen. Georgina er forsvarer for byggematadoren Briggs, der er under anklage for manddrab, efter en ung mand har mistet livet på en af hans byggepladser. Jo er anklager i sagen, og hun får kam til sit hår, for Briggs er en mand med magtfulde venner.
da
DR1
01:45
Antiques Road Trip
Antiques Road Trip Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.
da
DR1
02:30
Bryllupsfeber
Ánne Márjá og Johan skal giftes i morgen. Men mange på gæstelisten har endnu ikke svaret på invitationen, så ingen ved, hvor mange der kommer til brylluppet.
da
DR1
03:00
Trädgårdstider
Pernilla Månsson Colt får det, hun altid har drømt om - sin egen snitblomstavl. John Taylor bygger en større kompost, og Tareq Taylor laver dejlig vietnamesisk mad. Og så besluttes det, hvad den årlige konkurrence skal være.
da
DR1
05:45
 A Place to call Home V
Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.
da
DR1
06:30
Jakten på monsterkveita
Fire dage med storm, husarrest og snegle som hovedret tærer på psyken. Lars tilpasser sig forholdene, men kan helleflynderløse Bård gøre det samme?
da
DR1
07:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
07:15
Topdirektørerne
Jacob Aarup-Andersen faldt død om med et hjertetilfælde som 29-årig, men rejste sig og fortsatte karrieren til erhvervslivets top. Nu er han ny topdirektør for nationalklenodiet Carlsberg og i gang med at sætte nye mål.
da
DR1
07:45
Aftenshowet
DR1's journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.
da
DR1
08:35
Frivillige i front
Maja er skoleleder, og Lasse er ufaglært håndværker. De er også frivillige i det danske Hjemmeværn og bruger stort set al deres fritid på træning for at holde sig klar til kommende opgaver. Nu er det blevet alvor. De skal på en international opgave for Forsvaret. Urolighederne er blusset op i Kosovo, og de skal overtage bevogtningen af en base for at hjælpe NATO. "Frivillige i front" følger de frivillige i Hjemmeværnet. De kommer med vidt forskellige baggrunde, men har én ting til fælles: I deres fritid løser de vigtige nationale og internationale opgaver for Danmark.
da
DR1
09:10
Drømmen om et Småbruk
Testafgrøderne er klar til at blive høstet. Familien inviterer til åbent hus og gårdsalg.
da
DR1
09:35
Bröllopsfotograferna
Følg nogle af Sveriges bryllupsfotografer på opgave blandt forelskede brudepar, konfettiregn og følelsesfulde øjeblikke. I første afsnit rejser fotografen Maria Broström til byen Båstad til et eventyrbryllup, som har måttet indstilles tre gange.
da
DR1
10:05
Trädgårdstider
En børnefamilie skal holde ferie i haven til sommer, så Malin Persson går i gang med at bygge en munter træhytte, som børnene kan lege i. John Taylor viser, hvordan man anlægger en britisk "knot garden", og Pernilla Månsson Colt laver en buket af en blomst, som man sjældent tænker på at anvende. Tareq Taylor laver sin egen plantenæring for at sikre sig sejren i den store dahlia-konkurrence.
da
DR1
11:05
Svenske arkitekturperler
Ottenbys gamle trækfuglemuseum på det sydlige Öland er tegnet af Jan Gezelius og blev indviet i 1961. Museet fungerer nu som et naturcenter. Det elegante hus er bygget i træ og er tilsyneladende vældig enkelt. Men arkitekturhistorikeren Martin Rörby fortæller om de finurlige og holdbare detaljer, som gør, at huset har stået imod vind og vejr i mere end 60 år.
da
DR1
11:15
Antiques Road Trip
Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?
da
DR1
12:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
12:15
Bonderøven 2008-2014 (eps. 1-120)
Rejsegildet for stuehusprojektet på Kastaniegården venter forude. Der slagtes gris til gildet, mens siderne på det nye hus rejses. Frank har en overraskelse til sine byggevenner, som kan få tårerne frem i selv den mest garvede bygningshåndværker. Gæsterne begynder at ankomme, mens de sidste tagspær-samlinger falder i hak, og med blomsterkransen vejende over stuehuset, kan rejsegildet begynde.
da
DR1
12:45
I haven med Søren Ryge
Søren Ryge går i haven et par dage før (det er for mørkt til direkte TV) og laver et eller andet, som er aktuelt, spændende eller sjovt . Han fortæller en god historie imens og spiller noget fed musik. Det bliver public service på højeste plan.
da
DR1
12:55
Nak & æd 2010-2016 (-2014)
Det er december, og sne og frost præger den danske natur. Jørgen og Nikolaj sejler til Romsø ud for Kerteminde. Øen er beboet af en meget fin flok dådyr, som de to går efter at sætte tænderne i. Men sneen larmer under deres fødder, så det viser sig at være sværere at komme ind på dyrene end ventet.
da
DR1
13:25
Annisette - Rebel for livet
Annisette Koppel fra The Savage Rose har gennem mere end 50 år været en enestående naturkraft i dansk musik. Kom helt tæt på kvinden med den store stemme og de kompromisløse valg. Forelskelsen blomstrer mellem Annisette og Thomas. De bliver forældre til Billie, og familien vælger helt i tidsånden at flytte i kollektiv med plads til både storfamilie og band. Efter "Wild Child"-succesen rykker parret til Vesterbro, hvor de får ny social og politisk bevidsthed. Men pressen og pladeselskaberne forstår ikke den nye retning. Og de engang så feterede popstjerner befinder sig nu helt ude i kulden.
da
DR1
13:55
Danmarks bedste portrætmaler
I semifinalen i "Danmarks bedste portrætmaler" kæmper otte spændte kunstnere om de fire eftertragtede finalepladser. Kunstmuseet i Tønder slår dørene op, når den verdenskendte forfatter Jussi Adler-Olsen og hele landets tv-darling, Rosa fra "Den store bagedyst", lader sig portrættere, men som en overraskelse har modellerne denne gang stor indflydelse på, hvem der går hele vejen til finalen.
da
DR1
14:40
Hammerslag
Parcelhuset er fortsat i høj kurs, når danskerne skal vælge bolig, og derfor præsenterer Tina Müller os i denne omgang "Hammerslag" for to populære af slagsen. Lena Schmüser og Jacob Carlsson skal dyste mod Mira Lie Nielsen og Christian Torp, når prisen først skal gættes på et nyopført parcelhus i Solbjerg udenfor Aarhus. Dernæst går turen til det eftertragtede Højbjerg, hvor de to hold skal gætte salgsprisen på et originalt parcelhus fra 70'erne.
da
DR1
15:10
Kender du typen?
Hvem er det, der har huler i haven og en ladcykel med plads til seks børn? Og hvem støtter de danske forfattere ved at købe bøger uden at læse dem? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Jacob Holst Mouritzen regne ud, når de besøger en murermestervilla i Risskov. Tobias Hansen er vært.
da
DR1
15:40
 Judge John Deed
En voldtægtsforbryder prøveløslades efter otte års fængsel, opsat på at få hævn over manden, der sendte ham bag tremmer - nemlig dommer John Deed. Samtidig er Deed dommer i en sag mod to politimænd, der er anklaget for et groft overfald. Da Deed nægter at løslade de to mod kaution, lægger han sig ud med politiet - netop som han selv får brug for beskyttelse.
da
DR1
17:10
 A Place to call Home V
Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.
da
DR1
18:00
Skattejægerne - sæson 10
Skattejæger og veteranbilforhandler Søren Sørensen bliver næsten mundlam af benovelse, da en ældre herre fra Struer inviterer indenfor i sit kæmpe lager af samleobjekter. Marskandiserparret Mads Ejlersen og Jens Guldsmed-Thomsen afprøver en ny måde at handle på i Nordjylland, på de såkaldte kommissions-loppemarkeder. Og Søren Falk har store planer om at opkøbe hele stande fra andre handlende på et loppemarked i København.
da
DR1
18:30
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
18:50
Vores vejr
DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.
da
DR1
19:05
Aftenshowet
DR1's journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.
da
DR1
20:00
Hammerslag
Hvordan skal vi bo i fremtiden? Det ser "Hammerslag" på denne gang, når vært Sofie Østergaard byder indenfor i to nybyggede huse med fokus på arkitektur, bæredygtighed og fællesskab. Lars Lyng og Christine Virén dyster mod Mira Lie Nielsen og Christian Torp, når de først skal gætte prisen på et rækkehus i den nyopførte og anderledes bydel Nye, lidt uden for Aarhus. Konkurrencen fortsætter i Ry, hvor de skal besøge et arkitekttegnet og energioptimeret træhus.
da
DR1
20:30
Danske tv-seriers bedste
Hvad skete der i "Krøniken", som seerne ikke kunne komme sig over? Mestrer Anna Pihl rollen som mor og politibetjent på én gang? Og hvordan havde historien set ud, hvis hun var en mand? Trine Dyrholm, Anne Louise Hassing, Birgitte Hjort Sørensen, Lisbeth Wulff, Charlotte Munck, Josephine Park og mange flere lader os komme helt tæt på deres ikoniske roller. I det her program kan du høre om "Krøniken", "Anna Pihl", "Lærkevej", "Arvingerne" og "Skruk".
da
DR1
21:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
21:25
Horisont
"Horisont" bringer hver uge reportager fra en verden under forandring. DR's korrespondenter og journalister møder dem, der har noget på spil - ofte i fascinerende og fremmede miljøer.
da
DR1
21:55
 Morden i Sandhamn
Politiet modtager en anonym anmeldelse om hustruvold. Ofret er den unge Minna, der netop er blevet mor. Mia beder hende vidne og lover, at politiet vil beskytte hende. Det er lettere sagt end gjort, for Minnas mand vil gøre alt, der står i hans magt, for at få sin familie tilbage.
da
DR1
23:40
Alone
Ti benhårde deltagere skal overleve i det nordlige Saskatchewan i Canada, som indtil videre er overlevelseseksperimentets mest isolerede beliggenhed. Men i jagten på ly og føde begår en deltager en skæbnesvanger fejl, der sætter hans chancer for sejr på spil.
da
DR1

TV gidas - Trečiadienis, 2024-04-17

00:45
Professor T
En læge og hendes mand og to børn findes døde i deres sofa. Er der tale om et "familiedrab", hvor det ene medlem har dræbt de andre og derefter begået selvmord? Eller er drabene begået som hævn mod lægen, der var en uforbeholden fortaler for medlidenhedsdrab? Politiet har svært ved at få hul på sagen og kontakter professor T for at få hjælp.
da
DR1
01:35
Sherwood
Jagten på bueskytten nærmer sig sin dramatiske afslutning. Og mens Ian er fast besluttet på at finde politispionen i et forsøg på at beskytte de involverede, forsøger lokalsamfundet at komme til hægterne efter deres tab.
da
DR1
02:35
Antiques Road Trip
Antiques Road Trip Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.
da
DR1
03:20
Bryllupsfeber
Om bare ti dage skal Sanna giftes med sin forlovede, Hassan. Men Sanna har endnu ikke fundet drømmekjolen. Hun håber, at redningen findes i London.
da
DR1
04:00
Trädgårdstider
Tareq Taylors nye projekt omfatter både varme og kulde. Malin Persson viser, hvordan man laver smukke plantestøtter, og John Taylor viser, hvordan man dyrker planterækker. Den store dahliakonkurrence går i gang, og Pernilla Månsson Colt får en ide til, hvordan holdet kan teste, om haven er god at holde ferie i.
da
DR1
05:35
 A Place to call Home V
Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.
da
DR1
06:30
Jakten på monsterkveita
Den lokale helleflynderekspert Bilal redder drengene og tager dem med på fisketur i en high tech-båd. Kan han guide Bård hen til en monsterhelleflynder?
da
DR1
07:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
07:15
Horisont
Qasim elsker at lege med sin fireårige datter. Men han er sygeplejerske i et af blodigste områder på den besatte Vestbred. Så han skal på arbejde, når det israelske militær laver aktioner i området.
da
DR1
07:40
Jorden kalder
Torsken i Østersøen har det ualmindeligt dårligt. For 30-40 år siden var den op til en meter lang, og der var masser af dem. Nu er de små og magre, og selv lystfiskerne må ikke fange dem længere. Thøger Kirk tager på tur med forskningsskibet DANA for at undersøge, hvordan det står til med torskebestanden i Østersøen. Vært: Thøger Kirk.
da
DR1
08:10
Aftenshowet
DR1's journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.
da
DR1
09:05
Frivillige i front
Michael er neurolog på Aalborg Universitetshospital, og Christian arbejder som pilot hos SAS. De er også frivillige i det danske Hjemmeværn, hvor de nu er sendt på international mission for Danmark. Flyverhjemmeværnet har nemlig fået til opgave at overvåge Middelhavet og hjælpe migranter i nød. "Frivillige i front" følger de frivillige i Hjemmeværnet, der hvert år bruger tusindvis af timer i deres fritid på at gøre noget for andre. De kommer med vidt forskellige baggrunde, men har én ting til fælles: De løser vigtige nationale og internationale opgaver for Danmark.
da
DR1
09:40
Bröllopsfotograferna
Rebecca Lundh fra Kiruna vil fotografere brudeparret på toppen af bjerget Kebnekaise.
da
DR1
10:10
Trädgårdstider
Det er blevet tid til at udvælge den familie, som skal holde ferie i haven. Pernilla Månsson Colt og John Taylor laver en liste over alt, som skal klares, inden gæsterne lander. Tareq Taylor rister sin egen kaffe, mens Malin Persson skaber både funktionelle og pæne ly til bærbuskene. Men hvem er det egentlig, der har bestilt den store høj med jord?
da
DR1
11:05
Svenske arkitekturperler
Kalmar domkirke blev tegnet af Nicodemus Tessin den ældre, som levede fra 1615-1681. Under den seneste renovering anvendte man hvidt puds på væggene og lod kirken blive så lys, som det oprindeligt var tanken, at den skulle være. Martin Rörby og Anita Färingö guider udefra og ind op til kirkens højeste punkt: kirkeloftet.
da
DR1
11:15
Antiques Road Trip
Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?
da
DR1
12:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
12:15
Bonderøven 2008-2014 (eps. 1-120)
Der brændes mursten og renses tagrør, så Frank kan komme videre med sit nye stuehus. Men også på Kastanjegårdens marker arbejdes der ihærdigt. Korn-negene skal køres hjem, og de store træer ved laden skal beskæres, så der kan blive monteret solfangere på taget.
da
DR1
12:40
I haven med Søren Ryge
Så er Søren Ryge tilbage med havevandringer, fuglekiggeri, musik og filosofiske betragtninger. Den 72-årige havemand har siden 1988 sendt programmer fra sine bede i sin egen have på Djurslandet. Og fejringen af 30-årsjubilæet indledes med en udsendelse om kartofler, der stammer fra Andesbjergene, og møg.
da
DR1
12:55
Nak & æd 2010-2016 (-2014)
Det er januar måned, og frosten bider. Jørgen og Nikolaj er taget til Borre Knob ved Horsens. De to går endnu engang efter at få skudt en and, da første forsøg mislykkedes, og de endte med at måtte spise krager. Men vil vejret arte sig – eller skal de endnu engang spise et mindre appetitvækkende dyr?
da
DR1
13:25
Annisette - Rebel for livet
Annisette Koppel fra "The Savage Rose" har gennem mere end 50 år været en enestående naturkraft i dansk musik. Kom helt tæt på kvinden med den store stemme og de kompromisløse valg. Det nystartede pladeselskab Mega Records giver Annisette og Thomas en chance, og parret lægger alle kræfter i at realisere indspilningerne af "Black Angel". Men selvom de igen står med en kæmpe succes, tager livet en ny og alvorlig drejning, der forandrer Annisettes liv for altid. Men kan musikken overleve?
da
DR1
13:55
Danmarks bedste portrætmaler
Det er finale i "Danmarks bedste portrætmaler", og konkurrencen spidser til, når de sidste fire talentfulde kunstnere indtager Ny Carlsberg Glyptotek i København. Den verdensberømte skuespiller Pilou Asbæk sætter sig til rette i stolen, og når dagen er omme, kårer dommerne, kunstkritiker Bente Scavenius, gallerist Jesper Elg og kunstner Simone Aaberg Kærn, vinderen af "Danmarks bedste portrætmaler".
da
DR1
14:40
Hammerslag
Gennemtænkte løsninger og unikke detaljer er i fokus, når Tina Müller byder indenfor i to arkitekttegnede hjem i Næstved. Christian Torp og Mira Lie Nielsen tager kampen op imod Lars Lyng og Kristine Virén, når prisen først skal sættes på en arkitekttegnet villa fra 1963. Her går eksperterne på opdagelse i en villa, der blandt andet byder på en dejlig atriumgård, en foldedør i kernelæder og et originalt sildebensparketgulv. Turen går dernæst videre til en gedigen fuldmuret villa fra 1974, der slår benene væk under eksperterne. Her imponeres de af gule mursten, niveauforskelle og et originalt pastelgult badeværelse.
da
DR1
15:10
Kender du typen?
Hvem er det, der bor på en firlænget gård fra 1887 i Gadstrup lidt uden for Roskilde? Og som har købt en samling på 250 brugte stokke? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Jacob Holst Mouritzen regne ud, når programmet besøger et ordensmenneske, der går med spraglede sokker. Vært er Tobias Hansen
da
DR1
15:40
 Judge John Deed
En kvindelig læge bliver tiltalt for mord, efter at en af hendes patienter dør i hendes varetægt. Patienten havde kræft og døde af en overdosis morfin. Hans niece er sikker på, at han blev myrdet - ikke mindst da det bliver klart, at lægen står til at arve hele hans formue. Det bliver en sag, der kommer til at stille dommer John Deed i et alvorligt dilemma.
da
DR1
17:10
 A Place to call Home V
Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.
da
DR1
18:00
Krigens døgn
Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland helt ned i detaljen. Med udgangspunkt i den seneste uges begivenheder zoomer Kim Bildsøe Lassen og Danmarks førende eksperter ind på krigens afgørende elementer.
da
DR1
18:30
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
18:50
Vores vejr
DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.
da
DR1
19:05
Aftenshowet
DR1's journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.
da
DR1
20:00
Frank & Kastaniegaarden
Franks nyskårede tømmer skal oplagres, og det er supervigtigt, at det kommer til at ligge lige og ensartet med masser af luft imellem og med tag over. Den gamle mistbænk skal hovedrenoveres, så musene ikke kan komme ind.
da
DR1
20:30
Kender du typen?
Hvem er det, der har holdt barselsorlov i sit sommerhus, som har skiftet sin Alfa Romeo ud med en el-bil, og som slider en telefon op om året? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når programmet besøger et smukt beliggende sommerhus i Kikhavn tæt på Hundested. Vært er Anna Lin.
da
DR1
21:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
21:25
Indefra med Anders Agger
På Holmstrupgård er der to afdelinger alene for spiseforstyrrede. Så meget fylder anoreksi. Hvert måltid er på tid. Og en anstrengelse. En af de unge bliver tvangsindlagt, fordi hun går i spisestop. Og 14-årige Mai forklarer Anders Agger, hvorfor hun har fået anoreksi.
da
DR1
22:05
 Manhunt: The Night Stalker
Colin tager af sted til et af sin karrieres vigtigste møder. Han har indset, at den eneste chance for at fange voldtægtsmanden er at afsløre ham på fersk gerning. Det kræver, at bydelen oversvømmes med overvågningsteams, der kan ligge på lur. Og den plan koster penge, så nu må Colin overbevise sine overordnede om, at hans ide er værd at satse på.
da
DR1
22:50
 Manhunt: The Night Stalker
Teamet er ved at miste moral. Det er usandsynligt, at voldtægtsmanden vil vise sig igen efter at have været så tæt på at blive fanget. Vil overvågningen blive afblæst, inden de kan nå at fange den skyldige?
da
DR1