DR1

DR1

DR1 er DR's primære nyheds- og aktualitetskanal, men kanalen sender også fakta-, historie- og kulturprogrammer, underholdning og film samt store fælles begivenheder som fodboldlandskampe

Denmark

TV gidas - Pirmadienis, 2024-04-15

00:40
 Manhunt: The Night Stalker
Colin præsenterer sin gennemgang af efterforskningen for kriminalinspektør Campbell. Da han foreslår en ny fremgangsmåde, beder Campbell ham blive på sagen for at føre den nye strategi ud i livet. Vil Colins plan bære frugt?
da
DR1
01:25
 Judge John Deed
Højesteretsdommeren John Deed er en idealistisk mand med sin egen, ligefremme stil, og det falder ikke altid i god jord hos magthaverne. En politistikker er tæt på at infiltrere terrorgruppen Real IRA. Da manden anklages for hustruvold, kommer Deed under pres fra højere sted. Lordkanslerens afdeling vil have ham til at frikende manden, men kan Deed se igennem fingre med mandens brutale handlinger?
da
DR1
03:00
Bryllupsfeber
Bawer har købt en trådløs mikrofon til Anna Safia og Mohammeds bryllup. Men da Anna Safia skal holde tale, viser det sig, at købet ikke var det bedste.
da
DR1
03:35
Trädgårdstider
Det er blevet tid til at bruge Torstens have til en ny sæson. Havemesteren John Taylor viser Pernilla Månsson Colt, hvordan man hurtigst klipper et staudebed ned. Malin Persson holder spireskole, og Tareq Taylor laver mad på det, som blev gemt fra sidste år i den nybyggede jordkælder. Og så bliver det til et nyt projekt i rigtig gammel aftapning.
da
DR1
06:25
Jakten på monsterkveita
Lars finder en rosa båd. Endelig kan drengene komme ud på havet, hvor de virkelig store helleflyndere bor.
da
DR1
06:55
OBS
Oplysning til Borgerne om Samfundet. Denne gang om Alzheimerforeningen, Diabetesforeningen og om fuldkorn.
da
DR1
07:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
07:15
Frank & Kastaniegaarden
Frank er kommet til at købe en masse træstammer, og de skal skæres op, inden de rådner. Møllehuset skal have ny belysning, og selv om Frank er lidt betænkelig ved moderne LED-lys, er Kastaniegaarden jo ikke noget friluftsmuseum.
da
DR1
07:45
Vilda kockar
Tre svenske kendishold kæmper om, hvem der kan lave den bedste mad over åben ild. Under ledelse af kokken Niklas Ekstedt har holdene en time til at lave en forret og en hovedret.
da
DR1
08:18
Vilde vidunderlige Danmark - Gråsælen
En flok hangråsæler forlader Christiansø for at opsøge hunner at parre sig med. Et helt andet sted i Danmark er en babysæl lige kommet til verden, og den må se den barske virkelighed i øjnene, når mor forlader den for at parre sig på ny.
da
DR1
08:25
Hvordan bliver jeg gravid?
I sidste program i serien bliver vi klogere på graviditetstab, som rammer 25 procent af alle graviditeter. Stephania har i den forbindelse en snak med sin veninde Michelle Kristensen, der har aborteret fire gange.
da
DR1
08:55
Frivillige i front
Michella er uddannet kok, og Jacob er underviser. De er frivillige i det danske Hjemmeværn. Det meste af deres tid i Hjemmeværnet bruger de på at løse militære opgaver for Danmark. Og som frivillige i det danske Marinehjemmeværn har de nu fået til opgave at sikre Esbjerg Havn mod spionage fra fjendtlige stormagter, når et stort amerikansk fragtskib ankommer med lasten fuld af Nato-krigsmateriel, der skal videre til Østeuropa. "Frivillige i front" følger de frivillige i Hjemmeværnet. De kommer med vidt forskellige baggrunde, men har én ting til fælles: I deres fritid løser de vigtige nationale og internationale opgaver for Danmark.
da
DR1
09:25
Bryllupsfeber
Om bare ti dage skal Sanna giftes med sin forlovede, Hassan. Men Sanna har endnu ikke fundet drømmekjolen. Hun håber, at redningen findes i London.
da
DR1
10:05
Trädgårdstider
Tareq Taylors nye projekt omfatter både varme og kulde. Malin Persson viser, hvordan man laver smukke plantestøtter, og John Taylor viser, hvordan man dyrker planterækker. Den store dahliakonkurrence går i gang, og Pernilla Månsson Colt får en ide til, hvordan holdet kan teste, om haven er god at holde ferie i.
da
DR1
11:05
Svenske arkitekturperler
Ortdrivaren er et kvarter i Kiruna, tegnet af Ralph Erskine i 1962, som nu, 61 år senere, skal rives ned. Kvarteret består af to udadbuede og rundede huse. Ifølge arkitekturhistorikeren Martin Rörby er husene typiske for Erskine med deres muntre materialesammenstød og vilde former.
da
DR1
11:15
Antiques Road Trip
Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?
da
DR1
12:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
12:15
Bonderøven 2008-2014 (eps. 1-120)
Solen brænder over Kastaniegården og byggepladsen. Frank og vennerne får brug for både solcreme og mad, mens de bygger videre på det nye stuehus. Bjælkesamlingerne afprøves, der skal tænkes og regnes ud, mens gavlen tager form, men der bliver også tid til en bustur i Mols Bjerge og aftenhygge med musik.
da
DR1
12:45
Nak & æd 2010-2016 (-2014)
Det er blevet september, og efterårets jagtsæson er startet. Også i Norge hvor rypejagten er gået ind. Jørgen og Nikolaj er derfor taget til Grautheller i det sydlige Norge, for at prøve at få ram på en. Men det er svært at få øje på fuglene i de store fjelde, så heldigvis får de hjælp af en af landets bedste rypehunde - og dens ejer.
da
DR1
13:25
Annisette - Rebel for livet
Annisette Koppel fra The Savage Rose har gennem mere end 50 år været en enestående naturkraft i dansk musik. Kom helt tæt på kvinden med den store stemme og de kompromisløse valg. Annisette er inviteret til optagelsesprøve i det nydannede The Savage Rose og blæser bandet væk med sin imponerende stemme. Snart debuterer de som pionerer inden for rytmisk musik på den prestigefyldte scene i Tivoli, og deres debutalbum tager Danmark med storm. De tager til USA og får chancen for at opnå det, som alle bands drømmer om. Men noget er grueligt galt, og Annisette og bandet står pludselig i et kæmpe dilemma.
da
DR1
13:55
Danmarks bedste portrætmaler
Der er kun to semifinalepladser tilbage i Danmarks bedste portrætmaler, når skuespiller Rasmus Bjerg og tidligere elitesvømmer Lotte Friis lader sig portrættere af seks talentfulde kunstnere på Willumsens Museum i Frederikssund. Til sidst er det op til dommerne: kunstkritiker Bente Scavenius, gallerist Jesper Elg og kunstner Simone Aaberg Kærn, at beslutte, hvem der går videre i konkurrencen.
da
DR1
14:40
Hammerslag
For mange rimer bofællesskab måske på hippier og 70'er-kollektiver, men bofællesskabet anno 2022 byder på meget andet. Vært, Tina Müller, byder i denne omgang af "Hammerslag" inden for i to udgaver af det moderne bofællesskab. Lena Schmüser og Mira Lie Nielsen kæmper mod Lars Lyng og Kristine Virén, når turen først går til Lejre. Her skal prisen gættes på en bolig i et bofællesskab med 46 boliger og et fælleshus på 600 kvm, der rummer blandt andet et fælleskøkken, et musikrum og en swimmingpool. Dernæst går turen til Dragør, hvor vi skal se en bolig, hvor hele tre generationer har valgt at bosætte sig under samme tag.
da
DR1
15:10
Kender du typen?
Hvem er det, der begynder dagen i en Bali-inspireret udebruser? Og som bruger regnvand til at skylle ud i toilettet? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Jacob Holst Mouritzen regne ud, når programmet besøger et stort nybygget hus med udsigt til skoven i Lyngby. Tobias Hansen er vært.
da
DR1
15:40
 Judge John Deed
John Deed bliver dommer i en sag, hvor hans ekskone, Georgina, og hans veninde Jo Mills er modstandere i retssalen. Georgina er forsvarer for byggematadoren Briggs, der er under anklage for manddrab, efter en ung mand har mistet livet på en af hans byggepladser. Jo er anklager i sagen, og hun får kam til sit hår, for Briggs er en mand med magtfulde venner.
da
DR1
17:10
 A Place to call Home V
Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.
da
DR1
17:55
Jorden kalder
Torsken i Østersøen har det ualmindeligt dårligt. For 30-40 år siden var den op til en meter lang, og der var masser af dem. Nu er de små og magre, og selv lystfiskerne må ikke fange dem længere. Thøger Kirk tager på tur med forskningsskibet DANA for at undersøge, hvordan det står til med torskebestanden i Østersøen. Vært: Thøger Kirk.
da
DR1
18:30
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
18:50
Vores vejr
DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.
da
DR1
19:00
Aftenshowet
DR1's journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.
da
DR1
20:00
Forsvundne arvinger VIII
Charles Petersen blev bortadopteret ved fødslen, men i forbindelse med hans arvesag er det hans biologiske slægtninge, som vært Mette Frisk og arkivar Adam Jon Kronegh går på jagt efter. Og det viser sig, at både hans biologiske far og mor har gemt på hemmeligheder.
da
DR1
21:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
21:25
Topdirektørerne
Jacob Aarup-Andersen faldt død om med et hjertetilfælde som 29-årig, men rejste sig og fortsatte karrieren til erhvervslivets top. Nu er han ny topdirektør for nationalklenodiet Carlsberg og i gang med at sætte nye mål.
da
DR1
22:00
 Professor T
En læge og hendes mand og to børn findes døde i deres sofa. Er der tale om et "familiedrab", hvor det ene medlem har dræbt de andre og derefter begået selvmord? Eller er drabene begået som hævn mod lægen, der var en uforbeholden fortaler for medlidenhedsdrab? Politiet har svært ved at få hul på sagen og kontakter professor T for at få hjælp.
da
DR1
22:45
 The Hunt For Raoul Moat
Raoul Moats angreb på betjenten David Rathband får voldsomme følger. Endnu engang lykkes det Moat at flygte. En journalist får fingre i et brev skrevet af Moat. I brevet truer han navngivne personer og politiet generelt. Politijagten intensiveres, da det bliver klart, at der er tale om langt mere end en enkelt voldelig batalje.
da
DR1
23:30
Alone
Flere end 10.000 mennesker har sendt fotos og videoer ind i håbet om at få lov til at deltage i "Alene i vildmarken". Men kun de ti bedste kandidater er blevet udvalgt. Mød denne sæsons deltagere, før de kaster sig ud i deres livs eventyr. Og se, hvad det kræver at forberede sig.
da
DR1

TV gidas - Antradienis, 2024-04-16

00:15
 Judge John Deed
John Deed bliver dommer i en sag, hvor hans ekskone, Georgina, og hans veninde Jo Mills er modstandere i retssalen. Georgina er forsvarer for byggematadoren Briggs, der er under anklage for manddrab, efter en ung mand har mistet livet på en af hans byggepladser. Jo er anklager i sagen, og hun får kam til sit hår, for Briggs er en mand med magtfulde venner.
da
DR1
01:45
Antiques Road Trip
Antiques Road Trip Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.
da
DR1
02:30
Bryllupsfeber
Ánne Márjá og Johan skal giftes i morgen. Men mange på gæstelisten har endnu ikke svaret på invitationen, så ingen ved, hvor mange der kommer til brylluppet.
da
DR1
03:00
Trädgårdstider
Pernilla Månsson Colt får det, hun altid har drømt om - sin egen snitblomstavl. John Taylor bygger en større kompost, og Tareq Taylor laver dejlig vietnamesisk mad. Og så besluttes det, hvad den årlige konkurrence skal være.
da
DR1
05:45
 A Place to call Home V
Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.
da
DR1
06:30
Jakten på monsterkveita
Fire dage med storm, husarrest og snegle som hovedret tærer på psyken. Lars tilpasser sig forholdene, men kan helleflynderløse Bård gøre det samme?
da
DR1
07:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
07:15
Topdirektørerne
Jacob Aarup-Andersen faldt død om med et hjertetilfælde som 29-årig, men rejste sig og fortsatte karrieren til erhvervslivets top. Nu er han ny topdirektør for nationalklenodiet Carlsberg og i gang med at sætte nye mål.
da
DR1
07:45
Aftenshowet
DR1's journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.
da
DR1
08:35
Frivillige i front
Maja er skoleleder, og Lasse er ufaglært håndværker. De er også frivillige i det danske Hjemmeværn og bruger stort set al deres fritid på træning for at holde sig klar til kommende opgaver. Nu er det blevet alvor. De skal på en international opgave for Forsvaret. Urolighederne er blusset op i Kosovo, og de skal overtage bevogtningen af en base for at hjælpe NATO. "Frivillige i front" følger de frivillige i Hjemmeværnet. De kommer med vidt forskellige baggrunde, men har én ting til fælles: I deres fritid løser de vigtige nationale og internationale opgaver for Danmark.
da
DR1
09:10
Drømmen om et Småbruk
Testafgrøderne er klar til at blive høstet. Familien inviterer til åbent hus og gårdsalg.
da
DR1
09:35
Bröllopsfotograferna
Følg nogle af Sveriges bryllupsfotografer på opgave blandt forelskede brudepar, konfettiregn og følelsesfulde øjeblikke. I første afsnit rejser fotografen Maria Broström til byen Båstad til et eventyrbryllup, som har måttet indstilles tre gange.
da
DR1
10:05
Trädgårdstider
En børnefamilie skal holde ferie i haven til sommer, så Malin Persson går i gang med at bygge en munter træhytte, som børnene kan lege i. John Taylor viser, hvordan man anlægger en britisk "knot garden", og Pernilla Månsson Colt laver en buket af en blomst, som man sjældent tænker på at anvende. Tareq Taylor laver sin egen plantenæring for at sikre sig sejren i den store dahlia-konkurrence.
da
DR1
11:05
Svenske arkitekturperler
Ottenbys gamle trækfuglemuseum på det sydlige Öland er tegnet af Jan Gezelius og blev indviet i 1961. Museet fungerer nu som et naturcenter. Det elegante hus er bygget i træ og er tilsyneladende vældig enkelt. Men arkitekturhistorikeren Martin Rörby fortæller om de finurlige og holdbare detaljer, som gør, at huset har stået imod vind og vejr i mere end 60 år.
da
DR1
11:15
Antiques Road Trip
Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?
da
DR1
12:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
12:15
Bonderøven 2008-2014 (eps. 1-120)
Rejsegildet for stuehusprojektet på Kastaniegården venter forude. Der slagtes gris til gildet, mens siderne på det nye hus rejses. Frank har en overraskelse til sine byggevenner, som kan få tårerne frem i selv den mest garvede bygningshåndværker. Gæsterne begynder at ankomme, mens de sidste tagspær-samlinger falder i hak, og med blomsterkransen vejende over stuehuset, kan rejsegildet begynde.
da
DR1
12:45
I haven med Søren Ryge
Søren Ryge går i haven et par dage før (det er for mørkt til direkte TV) og laver et eller andet, som er aktuelt, spændende eller sjovt . Han fortæller en god historie imens og spiller noget fed musik. Det bliver public service på højeste plan.
da
DR1
12:55
Nak & æd 2010-2016 (-2014)
Det er december, og sne og frost præger den danske natur. Jørgen og Nikolaj sejler til Romsø ud for Kerteminde. Øen er beboet af en meget fin flok dådyr, som de to går efter at sætte tænderne i. Men sneen larmer under deres fødder, så det viser sig at være sværere at komme ind på dyrene end ventet.
da
DR1
13:25
Annisette - Rebel for livet
Annisette Koppel fra The Savage Rose har gennem mere end 50 år været en enestående naturkraft i dansk musik. Kom helt tæt på kvinden med den store stemme og de kompromisløse valg. Forelskelsen blomstrer mellem Annisette og Thomas. De bliver forældre til Billie, og familien vælger helt i tidsånden at flytte i kollektiv med plads til både storfamilie og band. Efter "Wild Child"-succesen rykker parret til Vesterbro, hvor de får ny social og politisk bevidsthed. Men pressen og pladeselskaberne forstår ikke den nye retning. Og de engang så feterede popstjerner befinder sig nu helt ude i kulden.
da
DR1
13:55
Danmarks bedste portrætmaler
I semifinalen i "Danmarks bedste portrætmaler" kæmper otte spændte kunstnere om de fire eftertragtede finalepladser. Kunstmuseet i Tønder slår dørene op, når den verdenskendte forfatter Jussi Adler-Olsen og hele landets tv-darling, Rosa fra "Den store bagedyst", lader sig portrættere, men som en overraskelse har modellerne denne gang stor indflydelse på, hvem der går hele vejen til finalen.
da
DR1
14:40
Hammerslag
Parcelhuset er fortsat i høj kurs, når danskerne skal vælge bolig, og derfor præsenterer Tina Müller os i denne omgang "Hammerslag" for to populære af slagsen. Lena Schmüser og Jacob Carlsson skal dyste mod Mira Lie Nielsen og Christian Torp, når prisen først skal gættes på et nyopført parcelhus i Solbjerg udenfor Aarhus. Dernæst går turen til det eftertragtede Højbjerg, hvor de to hold skal gætte salgsprisen på et originalt parcelhus fra 70'erne.
da
DR1
15:10
Kender du typen?
Hvem er det, der har huler i haven og en ladcykel med plads til seks børn? Og hvem støtter de danske forfattere ved at købe bøger uden at læse dem? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Jacob Holst Mouritzen regne ud, når de besøger en murermestervilla i Risskov. Tobias Hansen er vært.
da
DR1
15:40
 Judge John Deed
En voldtægtsforbryder prøveløslades efter otte års fængsel, opsat på at få hævn over manden, der sendte ham bag tremmer - nemlig dommer John Deed. Samtidig er Deed dommer i en sag mod to politimænd, der er anklaget for et groft overfald. Da Deed nægter at løslade de to mod kaution, lægger han sig ud med politiet - netop som han selv får brug for beskyttelse.
da
DR1
17:10
 A Place to call Home V
Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.
da
DR1
18:00
Skattejægerne - sæson 10
Skattejæger og veteranbilforhandler Søren Sørensen bliver næsten mundlam af benovelse, da en ældre herre fra Struer inviterer indenfor i sit kæmpe lager af samleobjekter. Marskandiserparret Mads Ejlersen og Jens Guldsmed-Thomsen afprøver en ny måde at handle på i Nordjylland, på de såkaldte kommissions-loppemarkeder. Og Søren Falk har store planer om at opkøbe hele stande fra andre handlende på et loppemarked i København.
da
DR1
18:30
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
18:50
Vores vejr
DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.
da
DR1
19:05
Aftenshowet
DR1's journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.
da
DR1
20:00
Hammerslag
Hvordan skal vi bo i fremtiden? Det ser "Hammerslag" på denne gang, når vært Sofie Østergaard byder indenfor i to nybyggede huse med fokus på arkitektur, bæredygtighed og fællesskab. Lars Lyng og Christine Virén dyster mod Mira Lie Nielsen og Christian Torp, når de først skal gætte prisen på et rækkehus i den nyopførte og anderledes bydel Nye, lidt uden for Aarhus. Konkurrencen fortsætter i Ry, hvor de skal besøge et arkitekttegnet og energioptimeret træhus.
da
DR1
20:30
Danske tv-seriers bedste
Hvad skete der i "Krøniken", som seerne ikke kunne komme sig over? Mestrer Anna Pihl rollen som mor og politibetjent på én gang? Og hvordan havde historien set ud, hvis hun var en mand? Trine Dyrholm, Anne Louise Hassing, Birgitte Hjort Sørensen, Lisbeth Wulff, Charlotte Munck, Josephine Park og mange flere lader os komme helt tæt på deres ikoniske roller. I det her program kan du høre om "Krøniken", "Anna Pihl", "Lærkevej", "Arvingerne" og "Skruk".
da
DR1
21:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
21:25
Horisont
"Horisont" bringer hver uge reportager fra en verden under forandring. DR's korrespondenter og journalister møder dem, der har noget på spil - ofte i fascinerende og fremmede miljøer.
da
DR1
21:55
 Morden i Sandhamn
Politiet modtager en anonym anmeldelse om hustruvold. Ofret er den unge Minna, der netop er blevet mor. Mia beder hende vidne og lover, at politiet vil beskytte hende. Det er lettere sagt end gjort, for Minnas mand vil gøre alt, der står i hans magt, for at få sin familie tilbage.
da
DR1