dk4

dk4

Her på dk4 får du alt det, som du ellers mangler på dit tv – for dk4 er vedkommende tv, hvor over 95 % af alle programmerne er danske. Her finder du madprogrammer med fx Mik Schack. Du finder rejseprogrammer, fiskeprogrammer og jagtprogrammer. Vi har flere aktuelle politiske programmer – både med folketingspolitikere og om EU. Det er også her, du kan se musikprogrammer med landets bedste kunstnere, og programmer om litteratur, samtaleprogrammer om Kierkegaard, om børneopdragelse og programmer om arkæologi. Ligesom det er her på dk4, du oplever alle de bedste schlagerkunstnere fra nær og fjern, dansktoppen, lokalt tv - samt en hel del mere. dk4 er kort sagt vedkommende tv, hvor mindst 95 % af programmerne er danske. dk4 er landsdækkende og når ud til cirka 2 millioner danske husstande. Det betyder at dk4 har en af landets største udbredelser. Vi er med andre ord hele Danmarks danske tv-kanal.

Denmark

TV vodič - nedjelja, 05.05.2024

00:05
Jagtroadtrip i New Zealand
Ulrik Ørskov vandt årets udgave af Alene i Vildmarken sammen med Claus Ballisager. Nu kan du møde de to konkurrenter i den første af seks udsendelser, hvor vi følger Ulrik og hans jagtmakker Aske Rif Torbensen på en vild og voldsom jagtodyssé til New Zealands vidtstrakte natur.
da
dk4
00:35
ForsvarsMagasinet Special
Danmark står på tærsklen til den største oprustning i årtier. Det betyder kolossale investeringer i nyt materiel, hvor en del formodentligt skal købes i udlandet og andet skal produceres af industrien herhjemme. På et specielt område har vi i Danmark en historisk lang tradition i at producere militært isenkram i verdensklasse, nemlig på flådeområdet. I det her program, som er produceret i slutningen af 90'erne, dykker vi ned i historien om en skibsklasse, der dengang var en del af den danske flådes stolte traditioner, men som nu er udgået af tjeneste. Skibsklassen repræsenterede i sin tid et banebrydende koncept og en visionær tilgang til moderne flådeoperationer. Skroget var bygget i glasfiber og havde 4 containerbrønde, der kunne skiftes ud hurtigt. Det var en flådeklasse med nye standarder for, hvad et krigsskib kunne være. Vi skal en tur tilbage i tiden, til Flyvefisken -" et skib der gør op med traditionerne.
da
dk4
01:15
Værkstedet
For rigtig mange seniorer kan det være en stor udfordring at gå fra et aktivt arbejdsliv til en tilværelse som pensionist. Den udfordring var der en gruppe pensionister, der gjorde noget ved -" allerede tilbage i 1984. Midt i Aarhus fandt de en gammel 4-etagers ejendom fra 1905 -" en ejendom som tidligere havde været en smedevirksomhed, og som nu stod tom og derfor var perfekt til at være stedet, hvor pensionerede håndværkere kunne mødes. Vi er på besøg -" og Thomas, der er ansat som koordinator i Aarhus Kommune, og som har sin daglige gang i huset -" vil vise os rundt og fortælle om denne ''Pandoras vidunderlige æske'' -" som nogle af husets brugere kalder huset. I dag er det ikke kun pensionerede håndværkere, der benytter det, men også efterlønnere og førtidspensionister, der alle har fravalgt lænestolen og tilvalgt fællesskabet, et fællesskab som giver ny energi. Her kan de arbejde med alt i de mange forskellige værksteder, lige fra træ og metal til keramik, glas og meget mere.
da
dk4
01:55
Hjerneeksperten
"Hjerneeksperten" er et program, som fortæller om naturlige veje til et bedre helbred. Mange vil i dag gerne undgå at fylde sig med syntetisk kemi eller afhængighedsskabende medicin og i stedet gå naturens veje. Men hvordan gribes det bedst an? Dét kan du bl.a. få svar på i programmet "Hjerneeksperten". I "Hjerneeksperten" kan du høre nyt fra den internationale forskning, så du selv lærer at sammensætte dine kosttilskud til stor gavn for en række hyppige helbredsproblemer. Programmet er ikke en erstatning for din kontakt med egen læge. Programmet omhandler kun alternativ behandling. Kontakt din læge, hvis du er syg.
da
dk4
02:15
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-eksperter i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne, Christine Nissen, forsker ved DIIS, og Magnus Barsøe, EP-kandidat for Socialdemokratiet. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
03:00
Anne-Vibeke rejser
Dette rejseprogram med Anne-Vibeke tager udgangspunkt lige i hjertet af det sted, hvor Karen Blixen slog sig ned i Kenya sammen med sin mand baron Bror von Blixen og boede hele 17 år i det, der blev hendes elskede Kenya. I dag ejes lodgen i Nairobi af Karsten Ree, der gør utrolig meget for lokalsamfundet både i Nairobi og i Masai Mara, hvor han også driver en øko-logde, som Anne-Vibeke besøger. Anne-Vibeke besøger først hovedstaden Nairobi, og så går rejsen mod nord for at besøge en af de mindre kendte nationalparker Samburu National Reserve og Buffalo Spring Reserve, som er kendetegnet for helt igennem unik natur med masser af vilde dyr. Herfra går rejsen mod sydøst til den verdenskendte nationalpark Masai Mara, og på køreturen dertil går rejsen bl.a. forbi det 74 meter høje vandfald Thomsons Fall, der er opkaldt efter faren til den skotske geolog, der kom her som den første europæer i 1883. Vandfaldet er en del af Ewaso Ng'iro floden i Central Rift Vally, der er en 6000 km lang dal mellem Israel og Mozambique. Et udsigtspunkt ud over denne del af dalen ses ganske kort fra vandfaldet. Vi besøger også Lake Nakuru Nationalpark. I udkanten af Masai Mara ligger den danskejet øko-lodge Karen Blixen Camp og det er netop den, der er udgangspunktet for at komme tæt på masaierne og det imponerende dyreliv i nationalparken Masai Mara, der sammen med Serengeti Nationalpark i Tanzania dækker et areal på størrelse med Danmark – et af verdens største økosystemer. I programmet giver Anne-Vibeke masser af tips til dig, der skal på safari for første gang, men også dig, der har prøvet det før og gerne vil have gode råd til de prioriteringer, der følger med på en rundrejse i så stort et land som Kenya. Læs meget mere om safarirejser på www.annevibekerejser.dk/rejseinspiration/safarirejser
da
dk4
03:30
Aktionæren
Forårsstemningen har ramt aktiemarkederne, hvor kurserne er steget godt på det seneste. Men kan det blive ved? Og hvor kan man finde alternativer til de dyre aktier? Det får du svaret på i den nye udgave af Aktionæren, der får besøg af den kendte investor, Thorleif Jackson. Programmet byder traditionen tro også på et par tips om konkrete aktier, som du kan lade dig inspirere af, hvis du selv vil investere. Gæster: Thorleif Jackson, Johnny Madsen, Værter: Mikael Bak og Christian Kjær.
da
dk4
04:10
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:30
Q-Cast
Alex Vanopslagh er kun 32 år, og for tre år siden var han tæt på at forlade dansk politik - hårdt ramt af stress. I dag er han en af landets absolut mest succesrige politikere. Nu gæster han Henrik Qvortrupog svarer på det helt store spørgsmål: Har han en statsminister i maven?
da
dk4
05:10
Den Skaldede Koks Nordjylland
I dette program laver Olsen to slags pandekager - en røget laksepandekage og en pandekage med en æble-karamelsirup og parfait is – og den lækreste tournedos med en mos af søde kartofler.
da
dk4
05:40
Sådan!
En problemstilling eller en krise ridses op, og programmets gæst præsenteres for spørgsmålet: "Hvad kan vi gøre ved det?". Derpå gennemgår vært og gæst forskellige løsningsscenarier, hvor gæsten udfordres, inden man slutter med en prioriteret liste med de bedste løsninger. Blå blok er i krise. Rådvildheden hersker tilsyneladende blandt borgerlige. Hvorfor? Hvilke brudflader er der blandt de borgerlige partier, og hvad kunne eventuelt samle dem? Er der behov for en ny idéudviklende borgerlig tænketank? Hvad kan der gøres? Morten Hesseldahl har inviteret forfatter og konservativ debattør Kasper Støvring til løsningsorienteret samtale om borgerlighedens krise.
da
dk4
06:15
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
07:00
Bukkejagt 2011
Bukkepremieren i 2011 vil blive husket som mager, våd og kold. Over det meste af Sjælland var der lav aktivitet og tilsvarende udbytte. Men Jagtmagasinet er naturligvis på pletten og finder både bukke og relevante jagthistorier.
da
dk4
07:30
Fiskemagasinet
Masser af sol og masser af fisk. Det var ingredienserne, da Mads Hussing og Fiskemagasinet tog med en flok danskere til Maldiverne. Der er mange fisk og mange fiskemetoder, man kan bruge ved Maldiverne, og i disse programmer gælder det fiskeri med levende agn. Fra morgenstunden bliver der fanget bonitoer, og de skal bruges som agn til de helt store fisk. Der kan være masser af ventetid, men når der først er hug, så er chancen der også for den helt store fisk.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Havemagasinet
Denne gang ser Havemagasinet nærmere på den vilde og levende have. Den vilde have ser måske på afstand tilfældig ud. Men det er langt fra tilfældigt -" en vild have er indrettet, så den tilgodeser menneskers behov, men i særdeleshed er den indrettet, så edderkopper og insekter som fx sommerfugle, bier og biller har steder, hvor de kan finde føde, og hvor de kan finde steder at bo og formere sig. Og det er interessant og se, hvad der sker, når naturen kommer indenfor i vores haver, og vi giver den plads til at vise, hvad den kan.
da
dk4
08:50
ForsvarsMagasinet Special
Danmark står på tærsklen til den største oprustning i årtier. Det betyder kolossale investeringer i nyt materiel, hvor en del formodentligt skal købes i udlandet og andet skal produceres af industrien herhjemme. På et specielt område har vi i Danmark en historisk lang tradition i at producere militært isenkram i verdensklasse, nemlig på flådeområdet. I det her program, som er produceret i slutningen af 90'erne, dykker vi ned i historien om en skibsklasse, der dengang var en del af den danske flådes stolte traditioner, men som nu er udgået af tjeneste. Skibsklassen repræsenterede i sin tid et banebrydende koncept og en visionær tilgang til moderne flådeoperationer. Skroget var bygget i glasfiber og havde 4 containerbrønde, der kunne skiftes ud hurtigt. Det var en flådeklasse med nye standarder for, hvad et krigsskib kunne være. Vi skal en tur tilbage i tiden, til Flyvefisken -" et skib der gør op med traditionerne.
da
dk4
09:30
Anne-Vibeke rejser
Dette rejseprogram med Anne-Vibeke tager udgangspunkt lige i hjertet af det sted, hvor Karen Blixen slog sig ned i Kenya sammen med sin mand baron Bror von Blixen og boede hele 17 år i det, der blev hendes elskede Kenya. I dag ejes lodgen i Nairobi af Karsten Ree, der gør utrolig meget for lokalsamfundet både i Nairobi og i Masai Mara, hvor han også driver en øko-logde, som Anne-Vibeke besøger. Anne-Vibeke besøger først hovedstaden Nairobi, og så går rejsen mod nord for at besøge en af de mindre kendte nationalparker Samburu National Reserve og Buffalo Spring Reserve, som er kendetegnet for helt igennem unik natur med masser af vilde dyr. Herfra går rejsen mod sydøst til den verdenskendte nationalpark Masai Mara, og på køreturen dertil går rejsen bl.a. forbi det 74 meter høje vandfald Thomsons Fall, der er opkaldt efter faren til den skotske geolog, der kom her som den første europæer i 1883. Vandfaldet er en del af Ewaso Ng'iro floden i Central Rift Vally, der er en 6000 km lang dal mellem Israel og Mozambique. Et udsigtspunkt ud over denne del af dalen ses ganske kort fra vandfaldet. Vi besøger også Lake Nakuru Nationalpark. I udkanten af Masai Mara ligger den danskejet øko-lodge Karen Blixen Camp og det er netop den, der er udgangspunktet for at komme tæt på masaierne og det imponerende dyreliv i nationalparken Masai Mara, der sammen med Serengeti Nationalpark i Tanzania dækker et areal på størrelse med Danmark – et af verdens største økosystemer. I programmet giver Anne-Vibeke masser af tips til dig, der skal på safari for første gang, men også dig, der har prøvet det før og gerne vil have gode råd til de prioriteringer, der følger med på en rundrejse i så stort et land som Kenya. Læs meget mere om safarirejser på www.annevibekerejser.dk/rejseinspiration/safarirejser
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Helle Jensen på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Liberal Alliance. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
10:50
Historien om Jagtslottet på Kalø
Historien om Jagtslottet på Kalø er en historie, der tager udgangspunkt i Kalø Slotsruin – som er bygget af kongen i 1300-tallet. Slottet bliver senere privatejet af familien Gyldenløve – der dog river slottet ned, da byggematerialerne skal bruges til at bygge Charlottenborg i København. Der er stadig brug for bygninger til godsdriften – så derfor bliver Kalø Gods bygget i starten af 1700-tallet tæt på slotsruinen. I 1824 køber den tyske familie Jenisch alle herlighederne på Kalø – de flytter ikke selv ind, men tager hertil på jagt og i ferierne – og så må godsforvalteren flytte ud af gemakkerne. Det holder ikke i længden, så von Jenisch beslutter at bygge Jagtslottet i 1899. Denne opgave lægges ud til Hack Kampmann, én af tidens absolut store arkitekter, og maleren Hansen-Reistrup får til opgave at udsmykke "Jagtslottet" - og hvilken udsmykning.
da
dk4
11:20
What2Watch Backstage
Trine Dyrholm er en fremtrædende dansk skuespiller kendt for sit rige talent og alsidighed. Med en imponerende karriere, der spænder over film, teater og tv-produktioner, har hun charmeret publikum med sin dybde og ægthed. Hendes præstationer fremhæver en subtil skønhed og stærk emotionel tilstedeværelse på skærmen. Trine Dyrholm er højaktuel i filmen "Birthday Girl", hvor hun spiller moren til en ung pige, der bliver voldtaget ombord på et krydstogtskib, og kæmper for retfærdighed og konsekvenser for gerningsmanden på den lovløse båd. Her er hun gæst hos Ann Lind Andersen.
da
dk4
12:05
Det gode dyreliv
Det er populært at have kæledyr i Danmark. Og det er der mange gode grunde til, da det giver en masse glæde og liv med et eller flere ekstra familiemedlemmer. Dog oplever mange internater, som Dyrenes Beskyttelse, der hvert år får indleveret flere tusind dyr, at dyrenes behov ikke altid bliver opfyldt. Med baggrund i dette har dk4 besøgt Dyrenes Beskyttelses internater, for at undersøge -" og blive klogere på, hvordan man giver sit kæledyr det bedst mulige liv. I seks programmer sætter dk4 derfor fokus på nogle af landets mest populære kæledyrs trivsel, nemlig katten, hunden, fuglen, marsvinet, skildpadden og kaninen.
da
dk4
12:25
KulturHave med Lars Nørby Johansen
Dansk kulturliv ville have det svært uden den massive støtte nogle af de store, private fonde bidrager med. En af dem er William Demant Fonden, hvis bestyrelsesformand er Lars Nørby Johansen, der gennem mange års virke på adskillige områder i samfundet har sat vigtige og varige aftryk i dansk kulturliv. Hvorfor kunst og kultur er afgørende for den samfundsmæssige udvikling, fortæller Nørby Johansen blandt andet om, når han er gæst i studiet hos Christian Have.
da
dk4
13:00
Dansktoppen
2024
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
Mais Litteraturkanon
I dette program fortæller Anne-Marie Mai om Tove Ditlevsen og "Barndom".
da
dk4
14:15
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-eksperter i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne, Martin Ågerup, medstifter og administrerende direktør i Popoulos Analytics, og Majbritt Birkholm, EP-kandidat og næstformand for Dansk Folkeparti. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
15:00
Gensyn på dk4
Flammen & Citronen – den rigtige historie, fortalt af kvinden, der så Flammen dø. Virkelighed og fiktion flyder sammen i storfilmen om besættelsens modstandsfolk. Den virkelige historie er mere nuanceret og kan opleves på dk4. "Flammen" døde for fødderne af Elisabeth Bomhoff – den 18. oktober 1944. Dræbt af den giftpille han havde fået af Bomhoff – og som han slugte, da Gestapo trængte ham op i en krog ude i en strandvejsvilla nord for København. Tyskerne havde slæbt den døende modstandsmand ned ad trapperne, så hans hoved dunkede mod hvert eneste trappetrin. Flammen udåndede på entregulvet neden for trappen, mens de tyske soldater holdt Elisabeth Bomhoff og villaens beboere op. Sådan slutter et af besættelsestidens mest dramatiske kapitler. Elisabeth Bomhoff blev arresteret og ført til en uvis skæbne i først Vestre Fængsel og siden Frøslevlejren. Da dk4 mødte Elisabeth Bomhoff, var hun 96 år gammel, og skønt helbredet ikke længere var det bedste, huskede hun stadig krystalklart. Ikke bare de dramatiske minutter i strandvejsvillaen, hvor hun havde søgt tilflugt sammen med Flammen, da jorden for alvor begyndte at brænde under de to medlemmer af modstandsgruppen Holger Danske. Men også i nuancer og detaljer alle de andre dramatiske begivenheder med stikkerlikvideringer, sabotage og den evige angst for at blive angivet. Efter krigen gik der 25 år før Elisabeth Bomhoff kunne tale med andre om sine oplevelser -" og kun nødigt -" men i dk4's dokumentarprogram Krigens Pris tager hun seerne med til nogle af de steder, der har haft betydning for hendes historie -" herunder Vestre fængsel og Frøslevlejren. Det er samtidig en historie om kærlighed og venskab -" og sorgen over dem, som ikke overlevede krigen. Den 28. maj 2014 døde Elisabeth Bomhoff i en alder af 102 år. Æret være hendes minde. "Gensyn på dk4" giver mulighed for at se eller gense skatte fra dk4's tv-arkiv
da
dk4
16:00
Søndags Bingo
2003
da
dk4
17:05
En hyldest til John Mogensen
Nyd den dejlige musik fra en af Danmarks mest folkekære musikere. Vi har talt med nogle af de kunstnere, som har optrådt med legenden, og igennem dem får vi et indblik i, hvem John Mogensen i virkeligheden var. Sammen med sjove og rørende beretninger, bliver vi taget gennem John Mogensens musikalske repertoire, når kopibandet John Mogensen Live optræder i Horsens Ny Teater med alle de sange, vi kender.
da
dk4
18:10
Koncert med JohnMogensenLive
Når Karsten Noel Loft kigger sig i spejlet, er det et stort busket skæg, pjuskede mørkt hår og et velpolstret korpus, der kigger tilbage! Spejlbilledet er en tro kopi af 70'ernes legendariske sanger og sangskriver John Mogensen. Når tonelejet tillige ligger, hvor det skal, og bandet er klar, så er det bare at iføre sig de røde seler, så er han klar til at tage tidsrejsen tilbage, hvor de udødelige klassikere som "Der er noget galt i Danmark", "Ensomhedens gade nr. 9", og "Nina, kære Nina" blev skabt. Karsten Noel Loft har perfektioneret sin imitation, og sammen med Pianisten Brian Thomsen har han gjort en dyd ud af at genfinde stemningen fra 70'erne, når de hylder sangene og sangeren John Mogensen. I denne koncert har de tillige udbygget orkestret med trommer, guitar og bas. Man kniber næsten øjnene sammen i den tunge cigaretrøg og løfter sin kaffekop til en skål, når værtshusstemningen siver ud af skærmen i udførelsen af "Sidder på et værtshus". Men selvom stemningen er autentisk, er det mærkværdige, at trods det tidstypiske i teksterne, er de samtidig tidløse. Så kendte du ikke allerede musikeren John Mogensen, så læn dig tilbage og nyd de livskloge ord og hverdagspoesien. Medvirkende Karsten Noel John Loft Mogensen – vokal, Brian Thomsen – piano/keyboard og vokal, Eric Østergaard – trommer, Jørn-Ole Nørgaard -" guitar, Morten Elbek -" Bas. dk4 har sat scenen og lader et væld af danske bands indtage den. Den musikalske bredde er stor i Danmark -" det er bare ikke alle genrer, der får lige meget plads i det offentlige rum. I "Live fra Studio 55" har musikerne scenen i godt 60 min., hvor de kan præsentere hele deres set -" og ikke kun det enkelte hit. Få en musikalsk oplevelse i "Live fra Studio 55", hver gang på dk4!
da
dk4
19:10
TECH Talk
I denne udgave af programmet er der fokus på samtalebaseret kunstig intelligens. Det vil fx sige den teknologi, vi ofte møder, når vi fx ringer eller skriver til en kundeservice for at stille spørgsmål og for at få hjælp, hvad enter der er tale om en chatbot eller en voicebot. For at få en dybere forståelse af anvendelsen i praksis, men også for at komme rundt om nogle af de forskningsmæssige overvejelser ved teknologiens fordele og ulemper har Bent Dalager inviteret Thomas Erichsen, der er koncerndirektør for udvikling og teknologi i TopDanmark, og Stina Matthiesen, der er adjunkt på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, i studiet.
da
dk4
20:00
Jagtroadtrip i New Zealand
da
dk4
20:35
Fiskemagasinet
Masser af sol og masser af fisk. Det var ingredienserne, da Mads Hussing og Fiskemagasinet tog med en flok danskere til Maldiverne. Der er mange fisk og mange fiskemetoder, man kan bruge ved Maldiverne, og i disse programmer gælder det fiskeri med levende agn. Fra morgenstunden bliver der fanget bonitoer, og de skal bruges som agn til de helt store fisk. Der kan være masser af ventetid, men når der først er hug, så er chancen der også for den helt store fisk.
da
dk4
21:05
Sommersang i Mariehaven 2022
Denne gang medvirker blandt andre den islandske sanger Böddi Reynis med en sang på sit modersmål, ligesom han fortolker det fantastiske Sting-nummer "If I Ever Lose My Faith On You". Per Storm, lokal troubadour og sangsnedker, har efter 20 års pause med musikken taget hul på et nyt kapitel som senior med egne sange. Direkte fra Folketinget kommer tidligere transportminister Benny Engelbrecht, der gerne finder tid til musikken, selv endda midt i et aktivt liv som politiker. Han optræder her med sin egen sang og som forsanger i bandet Benny & The Black Ties. I Neighbours & Friends er det kapelmester Ronnie Flyvbjerg Olesen, der sætter takterne til solonumre for sig selv og Morten Husted, Anne-Marie Hassing og Mogens Fangel Damm. De to sidstnævnte med direkte opfordring til publikum om at synge med på sangene. Sidst, men ikke mindst, er troubadouren Peter Vesth på scenen i selskab med Kristian Rusbjerg, Louise Espersen og hele Neighbours & Friends. Peter Vesth fejrer i år sit 50-års Jubilæum i musikbranchen, og det kan mærkes også i Mariehaven.
da
dk4
22:30
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -"Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden.
da
dk4
23:00
Bertel &
2024
da
dk4
23:40
Noget i glasset
I denne udgave af "Noget i glasset" skal vi en tur til Bordeaux, vel nok det sted som de fleste vinelskere starter med at studere – og med god grund. Bordeaux beskrives nemlig ofte som vinens vugge. Vinekspert Ib Bergkjær guider os kyndigt og veloplagt gennem Frankrigs måske mest fascinerende region. "Noget i glasset", er en programserie, hvor vi tager jer med på en rejse i vinens fantastiske verden og sætter fokus på vin og nydelse. Det gør vi med forskellige temaer og sammen med en række interessante og vidende gæster. Vært: Ib Bergkjær.
da
dk4

TV vodič - ponedjeljak, 06.05.2024

00:20
Jagt i Namibia
Steen har skudt til en zebra, som ikke er forendt endnu. Nu tager han det opfølgende skud, og så forender den smukke hingst -" forhåbentligt. Desuden intens jagt på vortesvin og et skud i natten til en oryx-antilope. Medvirkende: Ralf Liedtke og Steen Andersen.
da
dk4
00:50
Dansktoppen
2024
da
dk4
01:35
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Majbritt Birkholm på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Dansk Folkeparti. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
02:05
film:syn
film:syn er taget på rundrejse i filmens Danmark. Vi besøger produktionsselskaber, filmoptagelser, biografer, filmskoler og al mulig andet godt. Dagens stop er Trøjborg Biograf i det nordlige Aarhus. Her har biografchef Sarah Winther moderniseret biografen med et særligt øje for stedets unikke historie. Vi skal også møde Puk Grasten, som er aktuel med -œDen, Der Lever Stille" – en filmatisering af Leonora Christina Skovs bestseller-roman.
da
dk4
03:00
Lokalt kvarter
Vi besøger verdens eneste ringridermuseum i Sønderborg for at blive klogere på ringridningens historie, museet og den vidt berømte Ringriderfesten i Sønderborg -" samt markere museets første 25 år. Vi tager også turen til ringriderkongen Hans Nicolaisen for at lære regler og overvære træning op til ringriderkonkurrencerne. Og vi har talt med Jacob Moos fra Wohlenberg Vinhandel om, hvad Ringriderfesten i Sønderborg betyder for områdets handel. Normalt foregår Nordens største ringrider- og folkefest i Sønderborg som en kæmpe begivenhed med ringridersport, optog, orkestre, tattoo, tivoli, cykelringridning for børn -" og selvfølgelig de velsmagende og lokalt producerede ringriderpølser. Ringriderfesten i Sønderborg gennemføres i 2021 ikke i sædvanligt omfang grundet corona -" dog blev selve ringriderkonkurrencen gennemført. Til gengæld fik Sønderborg i år et flot gavlmaleri. Og på Ringriderpladsen opnåede Hans Nicolaisen endnu engang æren som årets ringriderkonge. Programmet er optaget i 2021.
da
dk4
04:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:20
Mere grøn, klimavenlig og velsmagende mad
Aarhus Kommune har en vision om at være CO2-neutrale i 2030 – og for at nå det mål, skal der sættes ind på mange forskellige områder – bl.a. på fødevarebranchen. Her er produktionen af kød og mejeriprodukter blandt de største CO2-syndere, hvorimod klimaaftrykket er væsentligt mindre, når vi taler plantebaserede fødevarer. I denne udsendelse skal vi høre om et projekt, der går under temaet -œMere bæredygtig, klimavenlig og velsmagende mad i Aarhus Kommunes køkkener." Jonatan og Gábor, fra virksomheden LOOP Food Lab, brænder for bæredygtighed og lokale fødevarer, og da flere og flere bosætter sig i byerne, har de tænkt, hvorfor ikke producere der hvor kunderne er og derved spare på transporten? Gourmet svampe, mikrogrønt og fermenterede produkter, som fx en dansk soyasauce – er deres bud på mindre klimabelastende fødevarer.
da
dk4
05:00
Den Juridiske Brevkasse
Isse Sandorf Jacobsen har i denne udgave fået besøg af de juridiske eksperter Louise Grunnet og Christian Skadborg. De besvarer bl.a. spørgsmål om lån optaget på nettet, forældrekøb af lejlighed, hvor nogle af værelserne skal udlejes til datterens veninder samt om en højtaler, der er gået i stykker, hvor butikken ikke vil hjælpe køberen. Eksperterne kommer altså denne gang rundt i forskellige aspekter af det juridiske.
da
dk4
05:30
Noget i glasset
Foråret er over os, og sommeren nærmer sig med hastige skridt, og dermed ser vi også en stigning i salget af rosévin. Danskerne har seriøst taget rosévinen til sig. I dag findes der, i samtlige supermarkeder og på vinhandlernes hylder, et batteri af rosévine. Ja, man ser sågar i sommerlandet, at købmanden har vin-køleskabe fyldt med sval rosé. I denne udsendelse skal vi blandt andet se nærmere på fremstillingsmetoder, stilarter og farvespændet i kategorien rosévin samt anvendeligheden af rosé, som match til forskellige retter. Vært: Ib Bergkjær.
da
dk4
06:00
Det bedste og det værste ved EU
Jonas Gejl Kaas er adjunkt ved Forsvarsakademiet med særligt fokus på Ruslands forsvars- og sikkerhedspolitik. Øverst på hans forskningsmæssige dagsorden står Den Europæiske Union som udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitisk aktør. Gejl-Kaas er især optaget af spørgsmål om, hvorfor og hvordan embedsmænd i medlemslandene og EU-Udenrigstjenesten udfører deres daglige arbejde, herunder hverdagspraksisser i EU-Udenrigstjenestens hovedkvarter og medlemsstaternes faste repræsentationer ved EU i Bruxelles såvel på EU-delegationerne verden rundt. Med dette udgangspunkt drøfter Mette Frobenius og Jonas Gejl Kaas, hvad det bedste og det værste ved EU er set fra Gejl-Kaas' position. Programrækken "Det bedste og det værste ved EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
06:30
Hundens verden
I dette afsnit af Hundens Verden, skal vi rundt omkring i landet og besøge forskellige hunde. Vi skal en tur på dyrehospital i Lystrup og besøge Jacob, der undersøger Arya for rygsmerter, vi skal til hvalpetræning på Djursland -" sammen med Helle og Tifanie, og så skal vi et smut til Roskilde og besøge tre kvinder, der er gået sammen om at skrive en ny hundebog, med titlen "Læg din pote i min".
da
dk4
07:25
Den etiske fordring
Hvor finder fx Angela Merkel modet til at tage et stort antal flygtninge -" på trods af befolkningens angst og modstand? Med dette konkrete udgangspunkt taler Mette Bock og prorektor Anne Marie Pahuus om angst og mod i denne udgave af "Den etiske fordring".
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Hjemme hos
Hun ville være cirkusprinsesse, han blev uddannet klejnsmed – men kunst blev deres fælles vej. Kunst som udtrykker en stemning af tiden, fra før verden gik af lave, fra dengang hvor biler var kæmpestore flydere, og hvor der i filmene var rigtige helte og glamourøse divaer. Vi besøger dem i deres private hjem – et hjem som også rummer atelier, galleri og musikstudie, et hjem hvor der leves her og nu – i og med kunsten. Og har du lyst til en kop kaffe, så værsgo, havremælken står i køleskabet.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
I programserien -˜TRÆN DIG GLAD' får du 20-25 minutters tv-træning instrueret af fysioterapeut Louise Rosenby. Træningsprogrammerne er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen, med fokus på en sund og stærk krop for alle – fra børnebørn til bedsteforældre. Vi træner hele kroppen stærk og arbejder både med styrke, bevægelighed, balance og kondition. Alle øvelser kan laves både siddende og stående, og niveauet stiger løbende fra mandag til fredag. Så træn med alle hverdage kl. 9 eller kl. 14 på dk4 – eller hvor og hvornår det passer dig på dk4.tv
da
dk4
09:30
Jagt i Namibia
Steen har skudt til en zebra, som ikke er forendt endnu. Nu tager han det opfølgende skud, og så forender den smukke hingst -" forhåbentligt. Desuden intens jagt på vortesvin og et skud i natten til en oryx-antilope. Medvirkende: Ralf Liedtke og Steen Andersen.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
KulturHave med Lars Nørby Johansen
Dansk kulturliv ville have det svært uden den massive støtte nogle af de store, private fonde bidrager med. En af dem er William Demant Fonden, hvis bestyrelsesformand er Lars Nørby Johansen, der gennem mange års virke på adskillige områder i samfundet har sat vigtige og varige aftryk i dansk kulturliv. Hvorfor kunst og kultur er afgørende for den samfundsmæssige udvikling, fortæller Nørby Johansen blandt andet om, når han er gæst i studiet hos Christian Have.
da
dk4
10:50
Makeup-skolen
Smokey eyes har længe været en del af modebilledet -" og er det stadig. Det går primært ud på at lægge en diffus skygge rundt om øjet. I princippet kan man lave det i alle nuancer, men det er mest brugt i mørke farver. Man starter i en mørk tone og kører så en lysere og lysere farve ud, så der nærmest kommer en røg-effekt. En af de vigtigste ting, man skal huske er, at man ikke skal gøre det som det sidste i sin makeup, det kræver lidt arbejde og kan drysse på kinderne. Den anden regel er, at det er en af de ting, der er gode at øve sig lidt på, før man skal til den store fest. Kenneth er uddannet i Milano, Paris og Amsterdam, han blev headhuntet af Dior og styrer nemt photo shots, shows og alt det andet high fashion. Noget andet han elsker er at undervise og, hvis man er heldig, kan man møde ham rundt om i landet i butikker og ved events. For det er via undervisningen, at man virkelig kan gøre en forskel for folk. For ham er hemmeligheden ved en god makeup teknikkerne, og heldigvis deler han gerne ud af sin viden. I dk4´s serie Makeup-skolen viser Kenneth Adelhardt forskellige teknikker til, hvordan du kan blive den bedste udgave af dig selv. Formålet er ikke, at du skal blive ekspert i de nyeste trends, men derimod at du skal få nogle teknikker, der giver dig mulighed for at understrege og underbygge din personlighed. Modellen hedder Andrea Smed, og nok er hun ung og smuk af natur, Kenneth Adelhardt understreger dog kraftigt, at teknikken er ligeså velegnet til en mere voksen hud, så hold jer ikke tilbage.
da
dk4
11:05
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -"Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden.
da
dk4
11:40
Ideernes holdeplads
I dette afsnit af "Ideernes holdeplads" fortæller forfatter Lone Theils om sit arbejde med sin seneste roman "Troskyldigheden selv". Hun beretter, hvordan hun samler på virkelige drab og gemmer dem i en skuffe til fremtidig brug, og hvordan hun fletter temaer om parforhold og psykopater ind i både efterforskning og privatliv, når hun skriver romaner om Nora Sand.
da
dk4
12:10
Håndværkets kunst
Guldsmed Lina Christensen har siden 1981 arbejdet med ædelmetaller og formet dem til de smykker, som hun er kendt for i dag. I dette program skal vi med på rejsen ved tilblivelsen af hendes halskæde, VERY THIN. Halskæden blev udviklet for mere en 20 år siden og er blevet solgt fra Louisiana Museumsbutik i et årti. Smykket er i håndlavet produktion og materialet er sølv eller guld, trukket til tyndest mulige dimension for at give en lethed, som visuelt understøttes ved at leddene også har forskellige størrelser. Efter lodning bukkes hvert led til den 3-punktsform, som er blevet Linas signatur og hvert led håndsmedes for at få styrken tilbage i metallet. Følg med i processen og bliv klogere på håndværkets kunst.
da
dk4
12:35
Q-Cast
Han kalder sig selv for et "fænomen", men bag ved det selvpromoverende, og ind i mellem provokerende ydre, gemmer der sig en stor blufærdighed. Mød Jim Lyngvild i samtale med Henrik Qvortrup.
da
dk4
13:10
Den Skaldede Koks Nordjylland
Efter et liv på farten har den skaldede kok, Olsen, nu slået sig ned og fundet ro i det naturskønne Nordjylland, som han stolt kalder sit hjem. Tag med på besøg i Olsens køkken, hvor havets brus og den nordjyske atmosfære danner rammen for kulinariske oplevelser. Den står både på skjulte perler, nyfortolkninger og velkendte klassikere, når Olsen tryller ved gryderne og laver mad, der ikke kun er inspireret af hans nye liv i det nordjyske, men også skræddersyet til, at alle kan være med. I dette program er der ikke bare på danske favoritter på menuen, men også en kongelig livret. Olsen laver nemlig rimmet laks til forret; selveste kong Fiddes - eller Frederik den IX's - livret til hovedret; og til dessert en citronfromage med et tvist - det skal nemlig være en brændt citronfromage.
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
I programserien -˜TRÆN DIG GLAD' får du 20-25 minutters tv-træning instrueret af fysioterapeut Louise Rosenby. Træningsprogrammerne er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen, med fokus på en sund og stærk krop for alle – fra børnebørn til bedsteforældre. Vi træner hele kroppen stærk og arbejder både med styrke, bevægelighed, balance og kondition. Alle øvelser kan laves både siddende og stående, og niveauet stiger løbende fra mandag til fredag. Så træn med alle hverdage kl. 9 eller kl. 14 på dk4 – eller hvor og hvornår det passer dig på dk4.tv
da
dk4
14:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Helle Jensen på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Liberal Alliance. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
15:00
Gensyn dk4
Når Gribskov bliver et centrum i den kommende nationalpark "Kongernes Nordsjælland" er det med god grund, for det var her de skiftende konger gik på jagt og her, der blev opdrættet fine ferskvandsfisk i specielle fiskedamme til de kongelige borde på bl.a. "ferieslottet" Frederiksborg Slot. Der er stadig mange synlige beviser på de kongelige aktiviteter i Gribskov. En nu udtørret kanal snor sig langs bakkerne fra Gribsø til voldgraven omkring Frederiksborg Slot. Den blev gravet i 1570´erne på foranledning af Frederik den 2., der skulle have ført frisk vand til de mange fiskedamme og til den ildelugtende voldgrav. Her skulle det tilførte vand ligeledes benyttes til driften af en vandmølle. På kanalens 8 km lange forløb er der kun et fald på 20 meter, så det har været et efter datidens forhold imponerende ingeniørarbejde. Hvorfor kanalen mistede sin betydning -" og hvordan den er konstrueret, så al vandet ikke blot forsvandt i undergrunden undervejs i forløbet, har programmets fortæller Flemming Rune ingen forklaring på. "Kanalen er aldrig blevet undersøgt af arkæologer og er i det hele taget et ubeskrevet blad i historien", fortæller Flemming Rune, der dog har skrevet om både kanalen og de mange fiskedamme i sit stort anlagte tobindsværk om Gribskov. Når man går tur ad Gribskovs mange stier bemærker man, at de er snorlige. Et par steder i skoven mødes otte veje i en "stjerne". Her blev der dækket op til kongen og hans følge, når de var på jagt. Mens jægere og hundekobler jagede vildtet, nød de kongelige deres mad og drikke, indtil et jagthorn gav signal til, at en speciel hjort var angrebet, men endnu ikke dræbt. Kongen kunne da vælge én af de otte veje frem til byttet, der blev endeligt nedlagt af den kongelige "Hirchfänger". Denne form for "parforcejagt" blev indført efter fransk skik, men de lige jagtveje og "stjernerne" er helt unikt bevaret i netop Gribskov
da
dk4
15:35
Gensyn på dk4
Steen Andersen dk4´s egen jæger lavede i sin tid feltarbejde i Grønland i forbindelse med et biologistudie og fik der en stor kærlighed til landet. Siden har han været tilbage ad flere omgang, i forskellige sammenhænge, her skal vi tilbage til 2003. Ifølge Steen Andersen skal Grønland opleves fra hundeslæde, hvis man har muligheden. Hvis ikke, kan man opleve sådan en klassisk rejse i naturens og hundenes vold, når Steen Andersen og fotograf Claus Vedel tager den 210 kilometer lange tur fra Kangerlussuaq til Sisimiut på den grønlandske vestkyst. Her i anden del af serien fortsætter rejsen med hundeslæde. En af slædehundene er blevet syg og kan ikke længere trække, en anden er på sin sidste rejse. Der er mange myter om de grønlandske hundes brutalitet. Steen Andersen beviser at de er stærkt overdrevne, før de rejsende når frem til Grønlands næststørste by Sisimiut, hvor der venter nye interessante overraskelser, blandt andet en kinesisk restaurant, der serverer traditionel kinesisk gastronomi baseret på lokale råvarer som moskusokse, rensdyr, narhval og sæl. "Gensyn på dk4" giver mulighed for at se, eller gense, skatte fra dk4's tv-arkiv. Udsendelsernes tekniske kvalitet er af ældre dato.
da
dk4
16:05
Dansk-tysk med Matlok
I denne udgave af -œDansk-tysk med Matlok" handler det om fodbold – især i Tyskland, men også om fodboldens betydning politisk, samfunds- og identitetsmæssigt i Tyskland og i Danmark. Anledningen er det forestående EM i fodbold, der afvikles i Tyskland – også med dansk deltagelse, og Matlok har derfor inviteret en absolut fan og kender af både tysk fodbold, politik og samfund til samtale. En person, der har mødt den tyske fodboldkejser Franz Beckenbauer hele to gange – nemlig Lykke Friis.
da
dk4
16:50
Kalk, kilder, kunst og kold krig
Thingbæk Kalkminer, der ligger ved Rold Skov, er skabt af den idérige og fremsynede billedhugger Anders Bundgaard og søn. Om den kreative åre ligger til egnens folk skal være usagt – men Niels Moes, som flyttede hertil i 1977, fangede tråden og med hans idérigdom og ikke mindst entusiasme og viljestyrke, har han sikret, at historien ikke bliver glemt. Det er historien om Anders Bundgaard, der arbejdede som succesfuld billedhugger i København, men var barnefødt i Thingbæk. Bundgaard er nok mest kendt for Gefionspringvandet og Cimbrertyren. Han var stolt af sin hjemegn, så derfor lå det ham ikke fjernt at købe Thingbæk Kalkminer, da de blev til salg, hvilket han havde økonomisk mulighed for - bl.a. efter udsmykning med 150 værker på Københavns Rådhus. Det er også et stykke egnshistorie, som handler om kalken og om den store koncentration af de mange kilder, som netop skyldes den højtliggende kalk i undergrunden. Når kalken ligger højt, betyder det, at grundvandet let kan sive op, og et massivt tryk fra undergrunden presser vandet op gennem jorden og viser sig som de kilder, vi kender i dag. Sidst, men ikke mindst, så ligger Thingbæk Kalkminer som nabo til Rebilds dybeste hemmelighed, nemlig Regan Vest, som netop er åbnet for offentligheden. Det har ført til, at Niels Moes har valgt at vise og fortælle historien om Den Kolde Krig og Regan Vest i en af de mange udstillingslokaler i Rebildcentret.
da
dk4
17:30
Lokalt kvarter
I snart 25 år har der på Holmen i København, inde i noget krat og bag nogle beboelsesejendomme, ligget en hemmelig cykelbane, hvor drenge i alle aldre har kunnet give den gas på BMX og mountainbike-cykler. Cykelbanen gør ikke meget af sig – det er bare nogle bunker jord, der er skovlet sammen, til at "pumpe" og hoppe på, men bag det beskedne ydre er masser af sammenhold, socialt netværk, kammeratskab og professionalisme. Og tag ikke fejl – nogle af drengene er internationale stjerner i deres sport og deltager i konkurrencer på højt niveau rundt omkring i verden. Bare ikke i Danmark, for Danmark har ikke den slags konkurrencer. Men nu har Holmen Dirt, som stedet hedder, besluttet at tingene skal ændres: banen skal lægges om og opgraderes, så den kan tiltrække internationale kørere, og så danske kørere får faciliteter, de kan bruge til at blive lige så gode som de udenlandske kørere. Medvirkende: Behroz Karimi, Morten Larsen, Guylain fra Holland, Gonzalo fra Argentina og Christoffer fra Solrød. Programmet er optaget i 2021.
da
dk4
18:00
Danmark
"Nede i Europa har de fået en fiks idé" lød det i en af de mest populære anti-EF-sange. Programrækkens titel er således inspireret af Skousen og Ingemanns "EEC Blues" fra 1972, men indholdet er helt nutidigt. I dette program er temaet "Passer EU på miljøet?", og gæst i studiet hos Mette Frobenius er June Rebekka Bresson, der er GMO-ansvarlig hos miljøorganisationen NOAH. "Danmark -" nede i Europa" er produceret i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
18:40
What2Watch Backstage
Trine Dyrholm er en fremtrædende dansk skuespiller kendt for sit rige talent og alsidighed. Med en imponerende karriere, der spænder over film, teater og tv-produktioner, har hun charmeret publikum med sin dybde og ægthed. Hendes præstationer fremhæver en subtil skønhed og stærk emotionel tilstedeværelse på skærmen. Trine Dyrholm er højaktuel i filmen "Birthday Girl", hvor hun spiller moren til en ung pige, der bliver voldtaget ombord på et krydstogtskib, og kæmper for retfærdighed og konsekvenser for gerningsmanden på den lovløse båd. Her er hun gæst hos Ann Lind Andersen.
da
dk4
19:30
Bingo & Boblere
2021
da
dk4
21:05
Anne-Vibeke rejser
Anne-Vibeke rejser fra Skive til lydbyen Struer via de mange øer, som ligger i denne del af Limfjorden. Hele den vestlige del af Limfjorden er nemlig kendt for sin mange øer som Fur, Venø, Morsø og Jegindø, men også den smukke Jesperhus Blomsterpark og en af Danmarks bedst bevarede middelalderborge, Spøttrup Borg, og det er netop alle disse steder, som Anne-Vibeke besøger. Naturen er uberørt, og varieret og flere steder som Hanklit og Knudeklinten, hvor du finder de helt særlige moler, kandiderer til at komme på Unescos liste over naturseværdigheder. De er oplagte til skønne vandre- og cykelture. Destination Limfjorden er også danmarkskendt for at være et udsøgt spisekammer med både skaldyr og velsmagende landbrugsprodukter. Hele rejsen foretages i en autocamper, fordi området er fydt med både små og store campingpladser, men også hyggelig og naturskønne autocamperpladser, så Anne-Vibeke giver også en masse inspiration og gode råd til at rejse med netop autocamper.
da
dk4
21:35
Anne-Vibeke rejser
Kom med Anne-Vibeke på teltcamping i den skønne sydfranske region Ardèche, der ligger i Rhône-Alpe-området godt to en halv times kørsel syd for Lyon. Med udgangspunkt i den femstjernede campingplads Camping Parc Nature l´Ardèchois, der ligger lige ned til Ardèche-floden og i udkanten af den charmerende by Vallon-Pont-d'Arc, giver Anne-Vibeke en masse inspiration til alt det, som du kan opleve i området, men også gode råd til campingferie i det hele taget. Ardèche-floden er hele områdets livgivende kilde til de naturoplevelser, som du kan kaste dig i lag med. Kløften, der er 30 km lang, gemmer også på grotter og imponerende udsigtspunkter. Alle, der holder ferie i området, skal naturligvis en tur i kajak ned ad floden og gennem den storslåede naturbro Vallon Pont d´Arc. Anne-Vibeke tager også seerne med på hyggelige sydfranske markeder, besøger vin- og lavendelgårde og sidst, men ikke mindst tester det altid velsmagende sydfranske køkken. Selv om du ikke er til campingferie kan du sagtens se programmet, da Anne-Vibeke også giver gode råd til andre måder at bo på ferien på.
da
dk4
22:05
Jagtroadtrip i New Zealand
da
dk4
22:40
Fiskemagasinet
Man ved aldrig, hvad der venter, når man fisker på bunden. Det kan være en stor fisk eller en lille fisk. Det kan være en rød fisk eller en blå fisk. En ting er sikkert. Der er altid noget, der gerne vil have serveret et stykke tun. Det udnytter Mads Hussing, da han er i Maldiverne med et hold danskere fra rejseselskabet Waterman Travel. Fra morgenstunden bliver der fanget bonitoer, som er en lille tunart, og de bliver skåret i mindre stykker og brugt som agn.
da
dk4