DR2

DR2

I modsætning til den brede og folkelige moderkanal DR1 satser DR2 på smallere programmer med f.eks. samfundsdebat og satire. Specielt de første år havde kanalen det tvetydige folkelige tilnavn "Kanal Klog", men i de senere år har indholdet til en vis grad skiftet karakter, så der også på denne kanal kan findes populære udsendelser. Et eksempel er fredagsprofilen, der er målrettet mod et ungt publikum med hurtig og til tider grovkornet satire suppleret med seriøs behandling af rytmisk musik. Denne profil kan ses som et modspil til DR1s fredagprofil, der satser på brede, familievenlige programmer. DR har beskrevet forskellen i de to kanalers programstrategi således, at DR1 med sit bred appellerende programudbud skal være vores kanal, mens DR2 med den smalle profil skal være min kanal.

Denmark

Telekava - teisipäev, 09.04.2024

00:25
Magisk mudder
Stjerne-geologen Minik Rosing har fået en vild ide: Kan det mudder, der skylles ud i uendelige mængder fra undersiden af den grønlandske indlandsis, være med til at løse mangel på mad i de fattige lande og samtidig mindske klimaforandringerne? Dokumentaren følger over otte år Minik Rosings videnskabelige op- og nedture, fra det første mudder bliver samlet op, videre til forsøg med potteplanter i laboratoriet, på fynske spidskålsmarker, majsdyrkning i Ghana - lige til vi får svaret på, om det virker.
da
DR2
01:25
Gåden om Odin
Danmarks fortid er præget af brutalitet og dystre religiøse ritualer. Historiker Cecilie Nielsen søger efter Odins tilbedere i både Norge, Sverige og England, og dér bliver hun ledt på sporet af en helt særlig hjelm. En hjelm, der måske gør Odin meget mere virkelig, end hun troede.
da
DR2
01:55
Bjarne Reuter - løgnhalsen fra Brønshøj
Den 29. april 2010 rundede Danmarks mest populære forfatter Bjarne Reuter 60 år, og i den anledning går Helle Retbøll Carl tæt på forfatteren bag bøger som "Zappa", "Busters Verden" og bestselleren "Løgnhalsen fra Umbrien". Bjarne Reuter fortæller, hvordan hans hovedpersoner nærmest besætter ham for at fortælle deres historier og om sit dobbeltliv, hvor han føler sig tættere på sine figurer end på sin egen familie. Vi følger ham til Italien, hvor "Løgnhalsen fra Umbrien" lige nu er nomineret til en fornem, italiensk litteraturpris, og udsendelsen viser også klip fra filmatiseringerne af Bjarne Reuters mange romaner.
da
DR2
02:55
Women Make Film
Dette er en slags filmskole, hvor alle lærerne er kvinder. Hvad er en god åbningsscene? Hvornår er en film troværdig? Hvordan kan man filme kærlighed, kroppe, sex? Dokumentarserien stiller 40 film-relaterede spørgsmål og forsøger at besvare dem med eksempler fra filmens spæde år og fra hele verden. Film, der udelukkende er lavet af kvindelige instruktører. Medvirkende: Tilda Swinton, Jane Fonda, Thandie Newton, Debra Winger, m.fl.
da
DR2
04:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
17:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
17:25
My Grandparents' War
Fire britiske stjerner udforsker deres bedsteforældres ekstraordinære krigshistorier og opdager, hvordan krigserfaringerne har formet deres eget liv. Denne gang undersøger skuespiller Toby Jones, hvordan hans mormor måtte flygte fra Frankrig, da tyske tropper invaderede landet. Og hvordan hans morfar blev skudt i kamp mod den japanske hær under invasionen af Indien i 1944.
da
DR2
18:15
Befriet fra Hitlers helvede
Tyskerne vidste, at de havde tabt Anden Verdenskrig. Millioner af liv var nu på spil. Danskerne tog affære og reddede op mod 20.000 danskere og nordmænd fra de tyske koncentrationslejre. Over 200 busser blev på et døgn mobiliseret, malet hvide og sendt sydpå med læger og sygeplejersker. Filmen er en dramatisk rekonstruktion af en redningsaktion og fortælles bl.a. af nogle af de nulevende, der blev reddet dengang.
da
DR2
19:15
Inside Japan's War
I 1942 har Japan beslaglagt mere end 2.500.000 km2 land i Sydøstasien og næsten hele den vestlige halvdel af Stillehavet. Mere end 150.000.000 mennesker er nu kejser Hirohitos undersåtter, og 150.000 militærfolk er blevet taget til fange. Landet har erobret fødevarer og vigtige naturrigdomme, men offensiven giver uløselige problemer. Der er ikke etableret nogen koloniforvaltning, og den manglende evne til at levere materiel til landets tropper er katastrofal.
da
DR2
20:05
Tut's Toxic Tomb
Nu genåbnes en af de største uopklarede sager i historien. I 1922 finder den britiske arkæolog Howard Carter faraoen Tutankhamons uberørte grav. Fundet af gravkammeret med de mange værdifulde skatte skaber overskrifter i hele verden. Men da flere af deltagerene i udgravningen begynder at dø, spreder der sig rygter om, at der hviler en forbandelse over graven. Er de mystiske dødsfald bare tilfældigheder, eller kan moderne videnskab forklare dem?
da
DR2
21:00
Sladderhistorie II
Trump elsker at bruge ordet. Glistrup mente, han var udsat for en. Når rygter, historier og forfølgelse går i selvsving, bliver der ofte råbt "heksejagt!" Men hvordan var det nu, det foregik med de oprindelige heksejagter i 1600-tallet - og har de overhovedet noget at gøre med de ture i mediemøllen, vi kender i dag?
da
DR2
21:30
På sporet af dronningerne
Liv Thomsen drager på sporet af Louise, den glemte dronning i danmarkshistorien. Hun er datter af den svenske konge og falder aldrig helt til i sit nye danske hjemland. Svigerfamilien mobber hende og kalder hende grim, og hendes mand, Frederik VIII, må vente hele 36 år på at overtage tronen. Han dør efter kun seks år som konge under mystiske omstændigheder tæt på en stor gade i Hamborg, der er kendt for sine luksusbordeller. På trods af skandaler og modgang er Louise med til at sætte nye standarder for, hvordan man er en moderne dronning. Det er ikke kun hendes smykker, men også de kunstneriske interesser og ønsket om at bringe sig i øjenhøjde med folket, som vores nuværende dronning Margrethe har arvet efter hende.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
22:40
Jorden Kalder
I Havnsø på Vestsjælland har man den helt perfekte undergrund til at lagre den CO2, som vi snart skal fange direkte fra virksomhedernes skorstene - og endda fra atmosfæren. Myndighederne siger det er en god og sikker klimaløsning, men planerne har skabt frygt og splittelse i den lille by. Thøger Kirk tager til borgermøde i Havnsø for at undersøge, hvordan det kan påvirke os, når den nye, grønne teknologi rykker helt tæt på.
da
DR2
23:10
Mr. A & Mr. M: The Story of A&M Records
I begyndelsen af 1970'erne ændrer musikbranchen sig. Nye genrer som rock træder ind på scenen. For at følge med tiden skriver Herb Alpert og Jerry Moss kontrakt med The Police, Styx, Supertramp og Janet Jackson. Efter at have solgt virksomheden i 1989 ser Herb og Jerry tilbage på deres karriere og venskab.
da
DR2

Telekava - kolmapäev, 10.04.2024

00:00
De siste dødsdømte
Henry Rinnan har 80 liv på samvittigheden. Er dødsstraf berettiget, hvis bare handlingerne er grusomme nok?
da
DR2
00:55
Jagten på den danske arbejder
For 150 år siden begynder en kamp, der kommer til at forandre Danmark for altid. De danske arbejdere samler sig og kræver højere løn, rettigheder og politisk magt. DR's Cecilie Nielsen jagter i fire programmer historien om den danske arbejder. I dette afsnit fortæller hun, hvordan de danske arbejdere, med Stauning i spidsen, kæmper for at få politisk magt i første halvdel af 1900-tallet.
da
DR2
01:25
Reklamer til tiden
Oplev Liva Weel besynge margarinen i 30'erne, Dirch Passer sælge appelsiner i 50'erne, og Ida Davidsen hylde den belgiske julesalat i 70'erne. I gamle dage elskede vi alt det fede, og i de første sort-hvide film er koteletterne ved at drukne i margarine. I dag er vi til gengæld hysterisk fedtforskrækkede, og der reklameres for et hav af lightprodukter. Vært erLiv Thomsen.
da
DR2
02:05
Secret Life of the Lighthouse
Nordsøen, 1804. Kanonskibet "HMS York" støder ind i et skjult klippeskær 14 km øst for Edinburgh. Alle 491 besætningsmedlemmer dør. Det dødbringende Bell Rock-rev er 430 meter langt, men usynligt ved højvande. I starten af 1800-tallet er opgaven umulig: Byg et fyrtårn på et undervandsrev langt ude på havet, hvor voldsomme uvejr hærger. Men ingeniøren Robert Stevenson sætter sit omdømme på spil og finder på en surrealistisk løsning.
da
DR2
02:50
Alt forladt
Et gammelt sindssygehospital ved Vordingborg gemmer på mange menneskeskæbner. De to Urban Explorers Jan Elhøj og Morten Kirckhoff går på opdagelse i de gamle stuer og finder fikseringsbælter og elektrochokmaskiner, der fortæller om en svunden tid.
da
DR2
03:10
Apocalypse: War of Worlds
Efter mange timers lidelse er Stalin, den store landsfader, død. Hans mulige efterfølgere strømmer ivrigt til for at se hans balsamerede lig og vise deres sidste respekt. I Østberlin tændes et glimt af håb i de tyske arbejdere, der sætter sig op imod partiet. Men det undertrykkes hurtigt af sovjetterne.
da
DR2
04:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
17:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
17:30
Dark Side of the 90's
I begyndelsen af 1990'erne dominerer tre store kanaler amerikansk tv: ABC, CBS og NBC. Så trænger Fox Network sig ind på markedet med tv-serierne "The Simpsons" og "Beverly Hills 90210". Teenage-seerne har penge og tiltrækker annoncører, men kræver også tv, som de kan spejle sig i. Alkoholisme, stofmisbrug og sex bliver emner i primetime. Hvordan formåede Fox Network at flytte grænserne for underholdning og ændre tv for altid?
da
DR2
18:15
Historien om Danmark - sæson 2
Lars Mikkelsen fortæller om anden halvdel af 1900 -tallet. Danmark er midt i 2. verdenskrig og danskerne er begyndt at gøre modstand mod den tyske værnemagt. Men krigen skaber ikke den fred, som alle håber på. For nu begynder en kold krig mellem øst og vest og trusler om atomraketter, død og ødelæggelse. Men det er også en tid med mange nye opfindelser og hvor de mange husmødre får både køleskabe og frysere og hvor drømmen et velfærdsliv med parcelhus og ferie bliver muligt.
da
DR2
19:15
World's Most Scenic Railway Journeys
Fra Nördlingen til Augsburg. Denne gang drager vi ud på en ekstraordinær bayersk togtur. En rejse, der tager os fra midten af et gigantisk meteorkrater, forbi ølbryggende klostre og hele vejen til toppen af Zugspitze - Tysklands højeste bjerg. På vejen møder vi de folk, som bor og arbejder langs denne meget specielle toglinje.
da
DR2
20:00
 Drengene fra Sankt Petri
Sensommeren 1942. Danmark er besat af den tyske værnemagt. En gruppe gymnasieelever i en større provinsby nægter at acceptere tingenes tilstand, og på loftet over byens domkirke starter de en modstandsgruppe. I begyndelsen bliver det kun til mere eller mindre uskyldige drillerier rettet mod de tyske soldater i byen. Senere udvikler det sig til blodig alvor.
da
DR2
21:45
Explainer
I den seneste tid har opioider fanget flere og flere unge i et virkelig farligt misbrug. De ellers receptpligtige piller købes som et rusmiddel eller til at lette presset i hverdagen, men det kan lynhurtigt tage overhånd. For risikoen for afhængighed er indlejret i den måde, opioider virker på kroppen.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
22:40
Krigens døgn
Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland helt ned i detaljen. Med udgangspunkt i den seneste uges begivenheder zoomer Kim Bildsøe Lassen og Danmarks førende eksperter ind på krigens afgørende elementer.
da
DR2