DR2

DR2

I modsætning til den brede og folkelige moderkanal DR1 satser DR2 på smallere programmer med f.eks. samfundsdebat og satire. Specielt de første år havde kanalen det tvetydige folkelige tilnavn "Kanal Klog", men i de senere år har indholdet til en vis grad skiftet karakter, så der også på denne kanal kan findes populære udsendelser. Et eksempel er fredagsprofilen, der er målrettet mod et ungt publikum med hurtig og til tider grovkornet satire suppleret med seriøs behandling af rytmisk musik. Denne profil kan ses som et modspil til DR1s fredagprofil, der satser på brede, familievenlige programmer. DR har beskrevet forskellen i de to kanalers programstrategi således, at DR1 med sit bred appellerende programudbud skal være vores kanal, mens DR2 med den smalle profil skal være min kanal.

Denmark

Telekava - esmaspäev, 08.04.2024

01:30
 Magtspil
I 1981 bliver Gro Harlem Brundtland den første kvindelige norske statsminister. Syv år tidligere annoncerer den daværende norske statsminister, at han vil trække sig som partiformand. En magtkamp begynder i Arbejderpartiet om at blive hans efterfølger. Samtidig opstår der en plads i regeringen som miljøminister - og den bliver lægen og abortforkæmperen Gro bedt om at udfylde.
da
DR2
02:30
 Magtspil
Norsk prisbelønnet komediedramaserie fra 2023. Makta Et ukontrolleret olieudslip på en boreplatform gør Gro populær blandt vælgerne. Partiformanden Reiulf Steen kvajer sig, og takket være ham taber partiet næsten valget i 1977. Norsk prisbelønnet komediedramaserie fra 2023. Makta Et ukontrolleret olieudslip på en boreplatform gør Gro populær blandt vælgerne. Partiformanden Reiulf Steen kvajer sig, og takket være ham taber partiet næsten valget i 1977.
da
DR2
03:25
Black Power: Historien om modstand
De trodsede staten og gik i rette med politiets brutalitet. Det var en konflikt, som nåede landets højeste domstole. For første gang taler mange af dem, der var med, om deres historie. Den glemte historie om det britiske Black Powers storhed og fald.
da
DR2
04:55
De siste dødsdømte
Holger har intelligens som en 14-årig og gør, som han får besked på. Det vil koste ham livet.
da
DR2
05:50
Secrets of the Museum
Skatte bliver restaureret, og mesterværker kommer frem i lyset. Denne gang skal Victoria & Albert Museum lave sin første udstilling om tasker. En privat samler har udlånt et dokumentskrin i rødt læder, der har tilhørt Winston Churchill. Men først skal man sikre sig, at det kan tåle at blive udstillet. Et 350 år gammelt og unikt dukkehus skal pakkes ned og flyttes. Og så skal 14 landskabsmalerier af John Constable gøres klar til udlån.
da
DR2
06:40
Store danskere
Storm P var pioner indenfor flyvningen, filmen, tegnefilmen og tegneserien. Han var også maler, forfatter og alene hans produktion af tegninger tæller mere end 60.000 stk. Hans talent var med andre ord mangfoldigt. Den unge Storm P kunne blive til hvad som helst. Men han var nødt til at vælge. Skulle han være alvorlig eller sjov? Skulle han være kunstneren på kvistværelset eller skulle han tjene penge? Eller var det muligt at netop han, Storm P, kunne være det hele?
da
DR2
07:10
Griff's Canadian Adventure
Griff hopper ombord på toget og rejser fra Saskatchewan gennem Albertas Badlands til Calgary. Togførerens udfordring til Griff er enkel, men måske ikke så nem. At finde noget at lave og huske at udtale navnene korrekt. Undervejs udforsker Griff prærien og de vidtstrakte sletter og opdager, at de gemmer på alt fra bøffelflokke til dinosaurfossiler samt masser af opdyrket landbrugsjord.
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
17:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
17:25
Unsere Kontinente
Fra Afrika til Asien og fra Australien til Amerika. Serien udforsker, hvordan kontinentalpladerne og naturen har formet og påvirket vores forskellige kulturer. Første afsnit fokuserer bl.a. på Great Rift Valley i Østafrika, der er kendt som menneskehedens vugge. I Afrika begrænsede kæmpe floder handel og udveksling af ideer, og europæiske kolonialister forandrede kontinentet. Hvilke fremtidige udfordringer står Afrika overfor?
da
DR2
18:20
Griff's Canadian Adventure
Griff er nået til British Columbia, en populær provins, der er rig på naturlige ressourcer og fritidsaktiviteter. Her er skiområder og surferbyer. Griff drager fra Whistler via Squamish til byen Vancouver og videre til Vancouver Island. Turens sidste udfordring: Sørg for at give krop og sjæl ny energi, mens du er her. Hvad gør folk i den nordvestlige Stillehavsprovins lykkelige, og hvad har Griff lært om Canada og dets befolkning?
da
DR2
19:05
Ancient Engineering
Et sted, der opfylder vores mest basale behov, bl.a. for varme og tryghed. Men hvordan er vi gået fra huler til romerske lejligheder til moderne luksushuse? Hvilke banebrydende opfindelser har været med til at skabe den komfort og sikkerhed, som præger mange huse i dag? Her udforsker vi igloens stabile arkitektur, brugen af mursten og beton som byggematerialer, glas til vinduer og opfindelsen af låsen.
da
DR2
20:00
 Youth
De aldrende venner Fred og Mick ferierer på et elegant hotel ved foden af Alperne. Fred er pensioneret komponist, mens Mick stadig arbejder som filminstruktør. Med nysgerrighed og ømhed observerer de to gamle mænd de excentriske hotelgæster. Mens Mick slider for at færdiggøre manuskriptet til sin sidste film, har Fred ingen intentioner om at genoptage sin karriere - om så den britiske dronning selv bad ham om det ...
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
22:40
Catherine Deneuve - Mestrenes muse
Polanski, Buñuel, Truffaut og von Trier. Hun har arbejdet med verdens største instruktører. Den franske skuespillerinde Catherine Deneuve er smuk og knusende dygtig, men er tit også blevet omtalt som en kølig blondine. Gennem sin lange filmkarriere er hun dog lykkedes med at ødelægge dette image ved at lave ting, der overrasker. Her dykker vi ned i filmikonets liv og karriere og får indblik i en kvinde, der er meget mere end kølig, reserveret og blond.
da
DR2
23:35
Secrets of the Museum
Coronapandemien ændrede hverdagen for alle. Victoria & Albert-museet vil vise, hvordan pandemien fik briterne til at skabe kunst. Museet opfordrede britiske børn til at sende deres regnbuer ind. Og der kom over tusind. Nu skal 100 af dem udstilles. Et nyanskaffet maleri af Buddha, der hedder "Buddhas store forsagelse", skal tidsfæstes, før det kan hænges op. Og så skal et kostume fra 70'er musicalen "Follies" monteres og tilføjes museets samling.
da
DR2

Telekava - teisipäev, 09.04.2024

00:25
Magisk mudder
Stjerne-geologen Minik Rosing har fået en vild ide: Kan det mudder, der skylles ud i uendelige mængder fra undersiden af den grønlandske indlandsis, være med til at løse mangel på mad i de fattige lande og samtidig mindske klimaforandringerne? Dokumentaren følger over otte år Minik Rosings videnskabelige op- og nedture, fra det første mudder bliver samlet op, videre til forsøg med potteplanter i laboratoriet, på fynske spidskålsmarker, majsdyrkning i Ghana - lige til vi får svaret på, om det virker.
da
DR2
01:25
Gåden om Odin
Danmarks fortid er præget af brutalitet og dystre religiøse ritualer. Historiker Cecilie Nielsen søger efter Odins tilbedere i både Norge, Sverige og England, og dér bliver hun ledt på sporet af en helt særlig hjelm. En hjelm, der måske gør Odin meget mere virkelig, end hun troede.
da
DR2
01:55
Bjarne Reuter - løgnhalsen fra Brønshøj
Den 29. april 2010 rundede Danmarks mest populære forfatter Bjarne Reuter 60 år, og i den anledning går Helle Retbøll Carl tæt på forfatteren bag bøger som "Zappa", "Busters Verden" og bestselleren "Løgnhalsen fra Umbrien". Bjarne Reuter fortæller, hvordan hans hovedpersoner nærmest besætter ham for at fortælle deres historier og om sit dobbeltliv, hvor han føler sig tættere på sine figurer end på sin egen familie. Vi følger ham til Italien, hvor "Løgnhalsen fra Umbrien" lige nu er nomineret til en fornem, italiensk litteraturpris, og udsendelsen viser også klip fra filmatiseringerne af Bjarne Reuters mange romaner.
da
DR2
02:55
Women Make Film
Dette er en slags filmskole, hvor alle lærerne er kvinder. Hvad er en god åbningsscene? Hvornår er en film troværdig? Hvordan kan man filme kærlighed, kroppe, sex? Dokumentarserien stiller 40 film-relaterede spørgsmål og forsøger at besvare dem med eksempler fra filmens spæde år og fra hele verden. Film, der udelukkende er lavet af kvindelige instruktører. Medvirkende: Tilda Swinton, Jane Fonda, Thandie Newton, Debra Winger, m.fl.
da
DR2
04:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
17:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
17:25
My Grandparents' War
Fire britiske stjerner udforsker deres bedsteforældres ekstraordinære krigshistorier og opdager, hvordan krigserfaringerne har formet deres eget liv. Denne gang undersøger skuespiller Toby Jones, hvordan hans mormor måtte flygte fra Frankrig, da tyske tropper invaderede landet. Og hvordan hans morfar blev skudt i kamp mod den japanske hær under invasionen af Indien i 1944.
da
DR2
18:15
Befriet fra Hitlers helvede
Tyskerne vidste, at de havde tabt Anden Verdenskrig. Millioner af liv var nu på spil. Danskerne tog affære og reddede op mod 20.000 danskere og nordmænd fra de tyske koncentrationslejre. Over 200 busser blev på et døgn mobiliseret, malet hvide og sendt sydpå med læger og sygeplejersker. Filmen er en dramatisk rekonstruktion af en redningsaktion og fortælles bl.a. af nogle af de nulevende, der blev reddet dengang.
da
DR2
19:15
Inside Japan's War
I 1942 har Japan beslaglagt mere end 2.500.000 km2 land i Sydøstasien og næsten hele den vestlige halvdel af Stillehavet. Mere end 150.000.000 mennesker er nu kejser Hirohitos undersåtter, og 150.000 militærfolk er blevet taget til fange. Landet har erobret fødevarer og vigtige naturrigdomme, men offensiven giver uløselige problemer. Der er ikke etableret nogen koloniforvaltning, og den manglende evne til at levere materiel til landets tropper er katastrofal.
da
DR2
20:05
Tut's Toxic Tomb
Nu genåbnes en af de største uopklarede sager i historien. I 1922 finder den britiske arkæolog Howard Carter faraoen Tutankhamons uberørte grav. Fundet af gravkammeret med de mange værdifulde skatte skaber overskrifter i hele verden. Men da flere af deltagerene i udgravningen begynder at dø, spreder der sig rygter om, at der hviler en forbandelse over graven. Er de mystiske dødsfald bare tilfældigheder, eller kan moderne videnskab forklare dem?
da
DR2
21:00
Sladderhistorie II
Trump elsker at bruge ordet. Glistrup mente, han var udsat for en. Når rygter, historier og forfølgelse går i selvsving, bliver der ofte råbt "heksejagt!" Men hvordan var det nu, det foregik med de oprindelige heksejagter i 1600-tallet - og har de overhovedet noget at gøre med de ture i mediemøllen, vi kender i dag?
da
DR2
21:30
På sporet af dronningerne
Liv Thomsen drager på sporet af Louise, den glemte dronning i danmarkshistorien. Hun er datter af den svenske konge og falder aldrig helt til i sit nye danske hjemland. Svigerfamilien mobber hende og kalder hende grim, og hendes mand, Frederik VIII, må vente hele 36 år på at overtage tronen. Han dør efter kun seks år som konge under mystiske omstændigheder tæt på en stor gade i Hamborg, der er kendt for sine luksusbordeller. På trods af skandaler og modgang er Louise med til at sætte nye standarder for, hvordan man er en moderne dronning. Det er ikke kun hendes smykker, men også de kunstneriske interesser og ønsket om at bringe sig i øjenhøjde med folket, som vores nuværende dronning Margrethe har arvet efter hende.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
22:40
Jorden Kalder
I Havnsø på Vestsjælland har man den helt perfekte undergrund til at lagre den CO2, som vi snart skal fange direkte fra virksomhedernes skorstene - og endda fra atmosfæren. Myndighederne siger det er en god og sikker klimaløsning, men planerne har skabt frygt og splittelse i den lille by. Thøger Kirk tager til borgermøde i Havnsø for at undersøge, hvordan det kan påvirke os, når den nye, grønne teknologi rykker helt tæt på.
da
DR2