DR2

DR2

I modsætning til den brede og folkelige moderkanal DR1 satser DR2 på smallere programmer med f.eks. samfundsdebat og satire. Specielt de første år havde kanalen det tvetydige folkelige tilnavn "Kanal Klog", men i de senere år har indholdet til en vis grad skiftet karakter, så der også på denne kanal kan findes populære udsendelser. Et eksempel er fredagsprofilen, der er målrettet mod et ungt publikum med hurtig og til tider grovkornet satire suppleret med seriøs behandling af rytmisk musik. Denne profil kan ses som et modspil til DR1s fredagprofil, der satser på brede, familievenlige programmer. DR har beskrevet forskellen i de to kanalers programstrategi således, at DR1 med sit bred appellerende programudbud skal være vores kanal, mens DR2 med den smalle profil skal være min kanal.

Denmark

Telekava - reede, 12.04.2024

00:40
Englemord
Juleaften 1989, da filminstruktør Patricia var blot to år gammel, blev hendes mor skudt og dræbt af to mænd i familiens hjem i Uganda. Juleaften 2013 føder Patricia sin datter, Imelda, opkaldt efter hendes mor. Nu, mere end 30 år efter forbrydelsen og efter selv at være blevet mor, er Patricia endelig klar til at vende tilbage til sin hjemstavn for at kigge på fortiden. Gennem filmen forsøger Patricia at lære sin mor bedre at kende. Kulturforskelle og skyggen af det brutale mord hviler dog konstant over hendes søgen. Hendes mor beskrives som en helgen, men Patricia ønsker at vide, hvem hun er som menneske. For at frigøre sig fra sine traumer, må Patricia konfrontere dem.
da
DR2
02:10
Kriminalfotograferne
To danske kriminalfotografer kæmpede indædt mod hinanden op igennem 1980'erne og 90'erne. De leverede dramatiske kriminalfotos til hver deres tabloidavis, fotos, som viste danskerne, når verden brød sammen - når et hjem brændte, eller trafikuheld, vold og mord, knuste liv. Den tidligere kriminalfotograf Søren Weiss har arvet fotograflegenderne John E. Jacobsen og Gert Jensens efterladte arkiver, og han dykker ned i billederne fra en lang række dramatiske kriminalsager. I dette program kikker Søren Weiss bl.a. på Ekstra Bladets kontroversielle valg af forsidebillede i forbindelse med et blodigt seriemord fra 1989.
da
DR2
02:40
Det amerikanske oprør
I kølvandet på angrebet på Capitoll Hill den 6. januar 2021 undersøger denne dokumentar den voldelige højreekstremismes fremmarch i USA.
da
DR2
04:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
17:00
Debatten
Danmarks stærkeste stemmer diskuterer tidens sværeste beslutninger. Hver torsdag direkte fra DR Byen. Vært: Clement Kjersgaard.
da
DR2
18:00
På skuldrene af Bohr
På et universitet i Danmark arbejder et hold forskere på at lave en helt ny type supercomputer, der bygger på noget helt uforståeligt: At dens allermindste dele både er der og ikke er der på samme tid.
da
DR2
18:15
Sonny Souffle Chok Show
Sonny og Sonny kan ikke lave souffle. Derfor har de fået kokken Søren Gericke til at vise, hvordan sådan en skal bikses sammen. Brdr. Bisp hjælper privatdetektiven Olsen, der bliver truet af Vesterbro-gangsteren Mastodont-Svend - også kaldet Slagteren fra Colbjørnsensgade. I "Tannhäuser"-serien viser Kurt sin frimærkesamling til Winnie, og forelskelsen blomstrer til tonerne af Dieters Lieder-hittet "Dig og mig".
da
DR2
18:45
Sonny Souffle Chok Show
Sonny og Sonny demonstrerer hjælpsomt, hvordan man tænder og vedligeholder en motorplæneklipper. Og i det vanvittigt spændende 'Tannhäuser'-drama bliver Winnie hypnotiseret til at glemme alt om Kurt. Så han låner Brdr. Bisps Volvo i forsøget på at redde dejlige Winnie fra at blive gift med skurken Peter. Vil det mon lykkes det unge par at blive lykkelige i den fagre voksne verden? Manuskript, instruktion og med: Michael Wikke og Steen Rasmussen.
da
DR2
19:10
 Huset på Christianshavn
Det drysser ned fra loftet hos Clausens. Aben Sussie får nervøse trækninger, og fru Clausen får noget i øjet. Parret tager på skadestuen, og i mellemtiden må Tue passe dyrehandlen. Hvor Rikke også efterlader en ordentlig flok børnehavebørn.
da
DR2
19:35
 Huset på Christianshavn
Karla og Egon skal giftes, og alle beboerne gør sig klar til brylluppet. Dog ikke uden drama. Men heldigvis træder Larsen hjælpende til, så alle kommer med i kirken. Egon bærer Karla og Bimmer over dørtærsklen, mens hr. Olsen senere på aftenen må bære Egon i seng.
da
DR2
20:00
 Jeg er stadig Alice
Sprogprofessoren Alice Howland begynder pludselig at lede efter ordene. Lægens diagnose er hård. Alice lider af tidlig alzheimers. Hun er kun 50 og burde have mange gode år foran sig. Nu må hun forsøge at tackle konsekvenserne af sygdommen for sit ægteskab, sin familie og sin karriere.
da
DR2
21:38
Guldkorn 1980'erne
DR's arkiver er en guldgrube af gamle TV-klip. De store historier har vi set igen og igen. Men hvad var det, der prægede helt almindelige danskeres hverdag i 1980'erne? Vi har været en tur i arkiverne og har fundet nogle af alle de små, store, sjove, alvorlige og underfundige øjeblikke, der gled hen over skærmen i 1988.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
 Magtspil
I 1979 laster Arbejderpartiet et tog med politikere, journalister og masser af sprut. Alle drikker tæt, og nogle taler over sig, så det bliver en heftig start på kommunalvalgkampen.
da
DR2
23:10
 Magtspil
Arbejderpartiet taber kommunalvalget med et brag. Hoveder skal rulle. Partiformanden Reiulf Steen misser norsk tv's valgudsendelse, fordi han har ondt i ryggen. Gro vil ikke finde sig i hans inkompetence længere.
da
DR2

Telekava - laupäev, 13.04.2024

00:05
Adnan og de smukke løgne
I dette afsnit vil Adnan stoppe sit hårtab. Heldigvis kommer det danske hårpleje-brand Yuaia Haircare ham til undsætning. For deres hårvingummier og shampoo er en såkaldt "gamechanger" indenfor reduktion af hårtab. Det er perfekt, for inden længe skal Adnan holde sit store reveal-party. Her skal han præsentere sig selv i en ny og forbedret udgave. Det kan umuligt gå galt, så længe han lytter til virksomheder, der lover så vilde resultater, at man næsten skulle tro, det er løgn.
da
DR2
00:20
Adnan og de smukke løgne
I dette afsnit vil Adnan have hvide tænder. Det bliver heldigvis total ufarligt, når han kaster sig over FineSmiles tandblegningsæt, der er udviklet af en dansk iværksætter. Men er produktet ufarligt? Og er produktet overhovedet dansk? I dette satiriske program om skønhedsindustrien er Adnan Al-Adhami gået all-in i jagten på et smukt ydre. Det hele skal kulminere i et stor revael-party, hvor Adnan vil præsentere sig selv i en ny og forbedret udgave. Heldigvis findes der virksomheder, som lover så vilde resultater, at man næsten skulle tro, det var løgn.
da
DR2
00:35
Secrets of Playboy
Sondra Theodore var Hugh Hefners kæreste fra 1977 til 1981. Som mange andre Playmates tog Sondra sin datter Katie med til Playboy Mansion, da Katie var barn. Katie betragtede Playboy Mansion som et magisk sted og Hugh Hefner som venlig og kærlig. Men efter at have hørt om sin mors oplevelser forstår Katie endelig de traumer, hendes mor oplevede der.
da
DR2
01:20
Secrets of Playboy
Ifølge Hugh Hefner vil enhver kvinde, der bliver folde ud-pige i Playboy, få en masse omtale. Men berømmelsen har en høj pris: Playmatene bliver ekstremt styret, deres uskyld bliver taget fra dem, deres kroppe er en vare, og firmaet tjener penge på deres seksualitet. For kvinderne lukker det nogle gange flere døre i stedet for at åbne dem.
da
DR2
02:05
Dark Side of the 90's
I begyndelsen af 1990'erne dominerer tre store kanaler amerikansk tv: ABC, CBS og NBC. Så trænger Fox Network sig ind på markedet med tv-serierne "The Simpsons" og "Beverly Hills 90210". Teenage-seerne har penge og tiltrækker annoncører, men kræver også tv, som de kan spejle sig i. Alkoholisme, stofmisbrug og sex bliver emner i primetime. Hvordan formåede Fox Network at flytte grænserne for underholdning og ændre tv for altid?
da
DR2
02:50
Alt forladt
Den "gamle" Scala-bygning er nu revet ned, men før den blev det, nåede de to Urban Explorers Jan Elhøj og Morten Kirckhoff at udforske stedet og dokumentere det for eftertiden. Det bliver også en chance for at genopleve deres ungdom.
da
DR2
03:10
Kroppen er mit tempel
Hvis du tror, at vegetarmad og daglig motion er moderne fænomener, så tro om igen. Allerede for over 100 år siden skriver to danske mænd en bog hver, som får stor betydning for danskernes syn på kroppen. Og som sikrer dem berømmelse langt ud over Danmarks grænser. Mændene hedder I.P. Müller og Mikkel Hindhede, og deres banebrydende tanker om vegetarisme, daglig gymnastik og seksuel frigørelse bliver toneangivende i årtierne frem til Anden Verdenskrig og lægger fundamentet for et kropsligt moderne gennembrud. Historiker Adam Holm går i de to forfatteres fodspor for at undersøge på egen krop, hvor de radikale tanker kommer fra, og om nutidens madvaner og kropskultur kan lære noget af de 100 år gamle ideer.
da
DR2
04:10
Bjarne Reuter - løgnhalsen fra Brønshøj
Den 29. april 2010 rundede Danmarks mest populære forfatter Bjarne Reuter 60 år, og i den anledning går Helle Retbøll Carl tæt på forfatteren bag bøger som "Zappa", "Busters Verden" og bestselleren "Løgnhalsen fra Umbrien". Bjarne Reuter fortæller, hvordan hans hovedpersoner nærmest besætter ham for at fortælle deres historier og om sit dobbeltliv, hvor han føler sig tættere på sine figurer end på sin egen familie. Vi følger ham til Italien, hvor "Løgnhalsen fra Umbrien" lige nu er nomineret til en fornem, italiensk litteraturpris, og udsendelsen viser også klip fra filmatiseringerne af Bjarne Reuters mange romaner.
da
DR2
05:10
Jagten på den danske arbejder
For 150 år siden begynder en kamp, der kommer til at forandre Danmark for altid. De danske arbejdere samler sig og kræver højere løn, rettigheder og politisk magt. DR's Cecilie Nielsen jagter i fire programmer historien om den danske arbejder. I dette afsnit fortæller hun, hvordan de danske arbejdere, med Stauning i spidsen, kæmper for at få politisk magt i første halvdel af 1900-tallet.
da
DR2
05:40
På sporet af dronningerne
Liv Thomsen drager på sporet af Louise, den glemte dronning i danmarkshistorien. Hun er datter af den svenske konge og falder aldrig helt til i sit nye danske hjemland. Svigerfamilien mobber hende og kalder hende grim, og hendes mand, Frederik VIII, må vente hele 36 år på at overtage tronen. Han dør efter kun seks år som konge under mystiske omstændigheder tæt på en stor gade i Hamborg, der er kendt for sine luksusbordeller. På trods af skandaler og modgang er Louise med til at sætte nye standarder for, hvordan man er en moderne dronning. Det er ikke kun hendes smykker, men også de kunstneriske interesser og ønsket om at bringe sig i øjenhøjde med folket, som vores nuværende dronning Margrethe har arvet efter hende.
da
DR2
06:10
Mr. A & Mr. M: The Story of A&M Records
I begyndelsen af 1970'erne ændrer musikbranchen sig. Nye genrer som rock træder ind på scenen. For at følge med tiden skriver Herb Alpert og Jerry Moss kontrakt med The Police, Styx, Supertramp og Janet Jackson. Efter at have solgt virksomheden i 1989 ser Herb og Jerry tilbage på deres karriere og venskab.
da
DR2
07:00
Historien om Danmark - sæson 2
Lars Mikkelsen fortæller om anden halvdel af 1900 -tallet. Danmark er midt i 2. verdenskrig og danskerne er begyndt at gøre modstand mod den tyske værnemagt. Men krigen skaber ikke den fred, som alle håber på. For nu begynder en kold krig mellem øst og vest og trusler om atomraketter, død og ødelæggelse. Men det er også en tid med mange nye opfindelser og hvor de mange husmødre får både køleskabe og frysere og hvor drømmen et velfærdsliv med parcelhus og ferie bliver muligt.
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Tegnsprogsmagasinet Udsyn
Aalborgskolen tilbyder specialundervisning til voksne med høretab og andre funktionsnedsættelser. I starten af marts måned blev der afholdt førstehjælpskursus for kursisterne. Se hvordan det gik. I sidste afsnit af serien "Mænd snakker om..." ser de fire medvirkende fremad. Kan mænd undvære kvinder? Og hvad med omvendt. Kan kvinder klare sig uden mænd?
da
DR2
12:30
Husker du...
Et år med store skift for Danmark. Kong Frederik IX dør, Margrethe bliver ny dronning, og Danmark kommer ind i EF. Mød Svend Auken, som var en af dem, der kæmpede imod, da Jens Otto Krag gik i spidsen for et ja til EF og dagen efter chokerede alle med sin afgang. 1972 var også året, hvor Erhard Jakobsen gik til kamp mod de røde lejesvende i Danmarks Radio, da han startede Aktiv Lytter Komité. Det gik blandt andet ud over Jesper Klein, som i aftenens program fortæller om, dengang han var under anklage for at være rød. Og så var det i 1972, at Gasolin blev berømte, Jesus Christ Superstar dannede mode, og narkomanerne blev et samfundsproblem.
da
DR2
13:30
Historiequizzen
Der er dømt munkekutte og dyre trappistøl, når Adrian Hughes og "Historiequizzen" tager på tidsrejse til 1100-tallets klostertilværelse i Nordsjælland. Her på Esrum Kloster får deltagerne brug for al deres viden om klosterregler, kongelys og kloge urter! Aftenens deltagere er Hanne Fabricius, Kåre Johannessen, Trine Halle og Christian Donatzky.
da
DR2
14:00
 Et dukkehjem
Henrik Ibsens eviggyldige klassiker om kvinden Nora, der bryder ud af sit borgerlige ægteskab og forlader mand og børn. Originalmanuskriptet fra 1879 er bearbejdet af Leif Panduro.
da
DR2
15:45
En arbejdsdag med statsministeren - Anker Jørgensen
I sin anden embedsperiode som statsminister bliver Anker Jørgensen fulgt af et kamerahold og journalisten Birgit Meister i løbet af en lang arbejdsdag. Indimellem spareforhandlinger, møder med udenlandske repræsentanter og selskab hos dronningen på Amalienborg udtaler socialdemokraten sig om velfærdssamfundet, arbejdsløshed, lykken og Christiania. Og han svarer på spørgsmålet: Bliver man en anden person af at være statsminister? Tilrettelæggelse: Birgit Meister.
da
DR2
16:20
Lørdagshjørnet: Grethe Sønck
Grethe Sønck har haft en lang karriere som sanger og skuespiller. Den startede med jazz og gik siden over i revyens verden. Hun fortæller bl.a. om at overtage den kunstneriske ledelse af Cirkusrevyen efter tabet af ægtemanden Volmer-Sørensen. Der bliver vist klip fra "Olsen-banden" og underholdningsprogrammet "Gæt & grimasser", mens Grethe Sønck i studiet synger "Stormy Weather" og "Jeg havde engang en båd". Vært: Erling Bundgaard.
da
DR2
17:10
 Drengene fra Sankt Petri
Sensommeren 1942. Danmark er besat af den tyske værnemagt. En gruppe gymnasieelever i en større provinsby nægter at acceptere tingenes tilstand, og på loftet over byens domkirke starter de en modstandsgruppe. I begyndelsen bliver det kun til mere eller mindre uskyldige drillerier rettet mod de tyske soldater i byen. Senere udvikler det sig til blodig alvor.
da
DR2
18:55
Før søndagen
De danske salmer er en uudtømmelig kulturskat. I "Før søndagen" fortolker kendte danskere og DR's ensembler den danske salmeskat i ord og musik - én salme ad gangen. I aften tager skuespilleren Johanne Louise Schmidt fat på salmen "Alle mine kilder".
da
DR2
19:05
DR2 Klassisk: Luisi & Alpesymfonien
Chefdirigent Fabio Luisi dirigerer Richard Strauss' Alpesymfoni - en musikalsk beskrivelse af de vældige bjerglandskaber i Alperne.
da
DR2
20:05
Unsere Kontinente
Asien er et kontinent fuld af ekstremer: det koldeste sted på jorden, den seismisk mest aktive region og med de højeste bjerge. Over fire milliarder mennesker bor i Asien, som af flere kaldes civilisationens vugge. Himalayas monsunregn skaber livliner i form af de mægtige floder Yangtze, Ganges og Mekong. Vandet er perfekt for den plante, der har fremmet menneskelig udvikling: risplanten. Hvordan har naturen formet kulturen på kontinentet?
da
DR2
21:00
Tæt på sandheden med Jonatan Spang
Comedyshow, hvor ugens nyheder og tidsaktuelle tendenser tages under kærlig, men bestemt behandling af Jonatan Spang.
da
DR2
21:30
Gensyn med Strøm og Stokholm
"Skål!". Aftenens program er med alkohol i ascendanten, og vi sender en kærlig hilsen til "Grevinden på 3." og "Huset på Christianshavn". Palle afslører, at han faktisk var med i sidstnævnte, og Nikolaj får muligheden for at vinde et års licens, da han ringes op fra fortiden.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Debatten
Danmarks stærkeste stemmer diskuterer tidens sværeste beslutninger. Hver torsdag direkte fra DR Byen. Vært: Clement Kjersgaard.
da
DR2