National Geographic Channel

National Geographic Channel

National Geographic is een Amerikaans televisienetwerk, dat programma's levert via kabeltelevisiebedrijven. National Geographic Channel zendt documentaires over natuur en wetenschap uit, die gemaakt worden door de National Geographic Society, welke ook het tijdschrift National Geographic Magazine uitgeeft.

Belgium

Telekava - neljapäev, 28.03.2024

00:20
Apocalypse: The Rise of Hitler
Aan de hand van historisch ingekleurde beelden wordt laten zien hoe Hitler Duitsland in een totale oorlog manoeuvreerde.
nl
01:20
Food Factory
We nemen een kijkje in een snoepfabriek waar jawbreakers worden gemaakt en bezoeken daarnaast Tim Hortons' koffiebranderij waar koffiebonen worden gebrand. Ook zien we hoe empanada's worden gemaakt en duiken we in de geschiedenis van de cocktailsaus.
nl
01:50
Food Factory
Een verkenning van de eeuwenoude kunst van het baklava maken, en een kennismaking met de geavanceerde machine waarmee snoepjes worden gemaakt. Ook wordt er achter de schermen meegekeken bij het eeuwenoude proces van het maken van feta.
nl
02:10
Top 10: Architecture
Over de hele wereld staan gebouwen die aandacht trekken door hun speelsheid en creativiteit.
nl
03:05
Megafactories
Een zeldzaam inkijkje in de fabriek van Ferrari, waar de nieuwe FF wordt gebouwd. Het is de eerste 4WD Ferrari met vier ruime zitplaatsen, terwijl de 12-cilindermotor maar liefst 651 pk produceert.
nl
03:55
Megafactories
Het productieproces van de Mini Coupé wordt gevolgd in de geavanceerde Mini-fabriek. Dit is de eerste tweepersoons sportwagen die in de fabriek in Oxford wordt gemaakt.
nl
04:40
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan naar Dorset om een Renault Alpine GTA uit 1987 op te halen. De auto is van voormalig computertechnicus David, die helaas is getroffen door een slechte gezondheid, waardoor zijn geliefde auto niet meer uit de garage komt.
nl
05:35
Food Factory
In Ohio bereiden chefs taco's voor duizenden mensen. In Toronto wordt een iconisch dessert bereid, dat geserveerd zal worden op een golf club voor vrouwen.
nl
06:00
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het productieproces van klassieke Italiaanse tomatensaus en biologische fruitsnoepjes. Ook wordt een culinair bezoekje gebracht aan de fabrieken die tempeh en drinkyoghurt produceren.
nl
06:20
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan naar Schotland voor een Toyota Supra Mk.4 uit 1993 van de voormalige wedstrijdmotorracer Lisa, die na een verkeersongeluk niet meer op haar geliefde motoren kan rijden.
nl
07:20
Science of Stupid
Een wetenschappelijke blik op de vele manieren waarop men zichzelf verwondt, vernedert en voor schut zet door pirouettes op ski's te maken, de limbo te dansen of met hoge snelheid over een zipline te gaan.
nl
07:50
Science of Stupid
Een wetenschappelijke blik op wat er bij zelfgemaakte beelden spectaculair misgaat tijdens het springen in een heg, bij pijnlijke pogingen om een longboard te stoppen, en zelfs tijdens het nietsvermoedende wachten in een parkeergarage.
nl
08:20
Abandoned
Jay, Dan en Mark zoeken vergeten overblijfselen in een zeldzaam historisch pareltje, een achttiende-eeuwse korenmolen in Westmintser, Maryland, die al tientallen jaren verlaten is. Ze doen mooie vondsten.
nl
08:50
Abandoned
De jongens gaan naar de verlaten kantfabriek in Scranton, Pennsylvania, die openging in 1897 en in 2002 de deuren sloot. Hun tocht leidt hen verder naar onder andere een bowlingbaan.
nl
09:20
Fish Tank Kings
Het team staat voor de lastige taak om een een aquarium te bouwen op de tweede etage. Maar het gaat niet zomaar over een aquarium, het moet het grootste privé aquarium van Zuid-Florida worden.
nl
10:20
Secrets of the Zoo: Tampa
Het team viert de geboorte van een gezonde siamang. Een Afrikaanse wilde hond heeft last van allergieën en staat er alleen voor met zeven energieke welpen. Een pony heeft een mysterieus gezwel.
nl
11:15
Secrets of the Zoo: Tampa
Het team werkt dag en nacht om te zorgen dat de omstandigheden om voort te planten perfect zijn. Een schildpad loopt mank, wellicht door een wilde romance. En twee schoenbekooievaars worden herenigd.
nl
12:10
Dr. Oakley, Yukon Vet
Dr. Oakley behandelt een kat die een touwtje heeft ingeslikt en een drachtig rendier met kanker.
nl
13:10
Dog Whisperer
Cesar probeert vier drukke Chinese naakthonden, een hyperactieve mastiffkruising en twee ongedurige miniteckels wat discipline bij te brengen.
nl
14:10
The Incredible Dr. Pol
De kliniek van Dr. Pol barst uit zijn voegen door het bezoek van legio dierenverkeer; onder meer een onrustige melkkoe, een pittige alpaca en een ezel met schimmel passeren de revue.
nl
15:05
Trafficked With Mariana van Zeller
Na een alarmerend bericht van haar zoons middelbare school over MDMA start Mariana een onderzoek naar de 'liefdesdrug'. Ze volgt het spoor vanuit LA terug naar het bloeiende epicentrum in Nederland.
nl
16:05
Trauma Rescue Squad
De medici ondersteunen een bomploeg die een bom in een woning onschadelijk probeert te maken. Ook helpen ze een voortvluchtige die een winkel probeerde te beroven met een mes.
nl
17:05
Locked Up Abroad
Gerfa Lunsmann en haar veertienjarige zoon worden ontvoerd door terroristen op de Filipijnen en diep in de jungle gevangen gehouden.
nl
18:05
Airport Security: Peru
De bodyscan laat zien dat twee passagiers die onderweg zijn naar Mexico, bolletjes cocaïne hebben ingeslikt. Maar ook in de jasjes wordt cocaïne aangetroffen. Bovendien vertelt een van hen in het ziekenhuis dat ze zwanger is.
nl
19:00
Border Patrol New Zealand
Er wordt honderd kilo voedsel in beslag genomen in de haven van Opua als schepen aankomen voor een regatta. Op het vliegveld ruikt een speurhond veel geld bij een reiziger en wordt er een grote drugsvangst gedaan in het postkantoor.
nl
19:30
To Catch a Smuggler
HSI-agenten in Miami ontdekken een lading vis met 37 kilo cocaïne ter waarde van bijna twee miljoen dollar. Ondertussen verstoren San Diego CBP-officieren meerdere pogingen tot mensensmokkel aan de grens van San Ysidro.
nl
20:30
Air Crash Investigation
Minuten na vertrek wordt TWA-vlucht 800 uiteengereten door een explosie. Wat volgt is een van de meest complexe onderzoeken die ooit zijn gedaan.
nl
21:30
Air Crash Investigation
De piloten van een propellervliegtuig kunnen niet op tijd stoppen op een eiland in Alaska.
nl
22:30
Ultimate Airport Dubai
Een unieke weersomstandigheid in Dubai zorgt voor grote problemen; mist. Daarnaast is er sprake van een defect in het alarmsysteem en lastige passagiers.
nl
23:30
Inside Sydney Airport
Vrijdag is altijd een drukke dag op de luchthaven. Dat betekent dat er ook meer misgaat. Vandaag krijgt het personeel te maken met een ambulance, een beveiligingslek, illegale drugs en een onbeschofte passagier.
nl

Telekava - reede, 29.03.2024

00:25
Europe From Above
Vliegende camera's onthullen de prachtige kleuren van een gigantisch bloementapijt dat tot leven komt in Brussel, de complexe vrachtoperaties in de haven van Antwerpen-Brugge en de grootste stormvloedkering ter wereld in Zeeland.
nl
01:25
Food Factory
Een blik op de productie van noedelsoep, barbecue-saus en marshmallow-chocolade cups.
nl
01:50
Food Factory
Indiase groentestoofpot, lichte en luchtige knapperige Mexicaanse soezen, een chocoladeachtige kaasachtige Russische traktatie en klassieke suikerachtige gumdrops vinden hun weg naar de consument.
nl
02:15
Megafactories
De Gumpert Apollo Enraged is een legale straatracer ter waarde van 1 miljoen dollar. Het is een van de snelste auto's ooit en eigenaar Roland Gumpert wil hem verkopen om zijn bedrijf draaiende te houden.
nl
03:00
Megafactories
Lexus werkt, met een gloednieuwe superauto, aan een nieuw imago - deze machine spot met alle natuurwetten, en trekt, in nog geen vier seconden, op van 0 naar 100 km/u.
nl
04:00
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan naar Rochdale voor een uniek erfstuk: een Riley RMF uit 1953. Deze Britse auto is al 70 jaar in de familie. Eigenaar Richard krijgt hem niet aan de praat, dus het team komt helpen.
nl
04:50
Car S.O.S
Tim en Fuzz reizen naar Oxfordshire voor een Porsche 911 uit 1973. De auto is al 35 jaar van Ben, maar die kan hem niet opknappen. Vrouw Jeannetta en vriend Andy hopen dat Car SOS de auto kan redden.
nl
05:35
Food Factory
Een blik op de productie van roogebrood, Japanse gemberworteldressing en chocolade-vanillekoekjes.
nl
06:00
Food Factory
De bemanning van een vissersschip heeft moeite met het afleveren van een bestelling die door Harvard University gedaan is. Boeren in Ontario zoeken met zaklampen naar ingrediënten op hun landbouwgrond.
nl
06:20
Car S.O.S
Vandaag rijden Tim en Fuzz naar Eastbourne voor een Citroen Traction Avant uit 1954. De klassieker is eigendom van horlogemaker Andrew.
nl
07:20
Science of Stupid
Een wetenschappelijke verkenning van zelfgemaakte filmpjes, en de vele manieren om jezelf voor schut te zetten of te verwonden tijdens het racen met een sneeuwscooter, het springen op een skateboard, en zelfs tijdens het wandelen in lange gewaden.
nl
07:50
Science of Stupid
Er zijn genoeg manieren om jezelf voor paal te zetten, te verwonden en te vernederen door in een sneeuwbank te springen, te drummen of op je springstok te landen.
nl
08:20
Rewind the '90s
Een kleurrijke generatie tieners heeft een blijvende impact op het decennium. Het MTV programma 'Total Request Live' wordt razend populair, Scream vindt een genre opnieuw uit en House Party zet iedereen aan het dansen.
nl
09:15
Fish Tank Kings
Het team krijgt de opdracht om een aquarium met het thema Parijs te ontwerpen, met als extra wens dat het bassin grote indruk moet kunnen maken op Madonna en Justin Timberlake.
nl
10:15
Secrets of the Zoo
Een pinguïn die een jaar in de rui zit, hoopt dat zijn slechte haardagen over zijn; Dr. Priya laat een specialist in het menselijk hart helpen met Lady, een bonobo-chimpansee met een levensbedreigende hartaandoening.
nl
11:15
Secrets of the Zoo
Het personeel van Columbus Zoo kan hun opwinding nauwelijks onderdrukken, terwijl ze zich voorbereiden om een thuis te maken voor een verweesde babygorilla.
nl
12:15
World War II: Secrets From Above
Mei 1940, Hitlers leger heeft 400.000 geallieerden ingesloten op het strand van Duinkerken. De Royal Navy plant een gedurfde reddingsmissie. Als die slaagt, kan dat het tij van de oorlog keren.
nl
13:15
World War II: Secrets From Above
In 1943 walst Hitlers leger al bijna drie jaar door Europa. De geallieerden verzamelen de crème de la crème van hun luchtmachten voor een van de meest gedurfde bommenwerpersmissies van de oorlog.
nl
14:10
Ancient Bodies: Secrets Revealed
Er worden twee lichamen ontdekt nabij de stad Weerdinger, Nederland. De lokale bevolking komt tot de conclusie dat de twee lichamen toebehoren aan een man en vrouw verenigd in leven en dood.
nl
15:05
Trafficked With Mariana van Zeller
Gewelddadige misdaad stijgt in Los Angeles tot niveaus die in dertig jaar niet meer zijn gezien. Om te proberen de realiteit en de rivaliteit achter deze gruwelijke trend te begrijpen, vindt Mariana haar weg binnen de Bloods en de Crips.
nl
16:05
Trauma Rescue Squad
Ambulancebroeder Kim klimt in een auto die vlak boven een rivier hangt. Ook is er een man die zich op een drukke spoorlijn stort.
nl
17:00
Locked Up Abroad
De vrolijke Brit Steven Beattie begint met het smokkelen van drugs in Azië wanneer zijn geld is opgeraakt. Vervolgens wordt hij in Japan gearresteerd met een koffer vol marihuanahars.
nl
18:00
Airport Security: Rome
De politie van de drukste luchthaven van Italië neemt cocaïne in beslag die verstopt zit in de stof van een shirt en in een schoen. Ook arresteren ze een gezin dat reist met valse paspoorten.
nl
19:00
Border Patrol New Zealand
Een burger uit de Verenigde Staten wordt bij de grens aangehouden wegens bezit van cannabis. Een reiziger geeft zijn moeder de schuld van een vreemde vondst in zijn tas.
nl
19:30
To Catch a Smuggler
In Miami wordt een pakketje met XTC gevonden. Op Los Angeles International Airport worden reizigers in de gaten gehouden die naar een muziekfestival gaan. Daarnaast wordt er in New York een reiziger ondervraagd die banden heeft met een drugsdealer.
nl
20:30
Air Crash Investigation
Na het neerstorten van een turboprop in North Carolina nemen onderzoekers hun toevlucht tot een riskante testvlucht en brengen ze een industrieel veiligheidsprobleem aan het licht.
nl
21:30
The Incredible Dr. Pol
De dierenartsen proberen een kat, een hond en een paard te redden. Het team ziet dubbel als er twee fretten en kippen binnenkomen. De nieuwe pup van Doc en Diane zorgt voor chaos in de kliniek.
nl
22:25
The Incredible Dr. Pol
Het is alle hens aan dek wanneer de huiskat van de kliniek ziek wordt. Dr. Pol onderzoekt een stier die aan hout knaagt, Dr. Brenda onderzoekt een labrador met buikpijn en Dr. Nicole behandelt een geit.
nl