National Geographic Channel

National Geographic Channel

National Geographic is een Amerikaans televisienetwerk, dat programma's levert via kabeltelevisiebedrijven. National Geographic Channel zendt documentaires over natuur en wetenschap uit, die gemaakt worden door de National Geographic Society, welke ook het tijdschrift National Geographic Magazine uitgeeft.

Belgium

Telekava - esmaspäev, 01.04.2024

00:20
Herod's Lost Tomb
Na een zoektocht van drie decennia gelooft archeoloog Ehud Netzer dat hij het graf van het architecturale meesterbrein, de tyrant koning Herodes, heeft gevonden. Herodes initieerde de bouw van de tweede tempel van Jeruzalem.
nl
01:20
Food Factory
Zoete maraschinokersen krijgen tijdens het productieproces hun kenmerkende knalrode kleur. Een bedrijf uit Oregon voegt een dubbele hoeveelheid spek toe aan gebakken rijst die nooit wordt gefrituurd.
nl
01:50
Food Factory
Een blik op de productie van roogebrood, Japanse gemberworteldressing en chocolade-vanillekoekjes.
nl
03:00
Megafactories
Een kijkje in Fords indrukwekkende Mustang-fabriek, waar vier modellen worden gemaakt, waaronder de krachtige 650 HP V8.
nl
03:10
Megafactories
De Pagani kost meer dan een miljoen euro, een ogenschijnlijk perfecte mix van kunst en techniek. Ontdek hoe 4700 verschillende componenten dit een unieke supercar maken.
nl
03:45
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan naar Cambridgeshire voor een Mk1 Toyota MR2. Eigenaar Kev heeft altijd in de auto-industrie gewerkt. Sinds hij ziek is kan hij niet meer aan zijn geliefde auto sleutelen.
nl
04:30
Car S.O.S
Tim en Fuzz nemen een Noble Ultima Mk3 uit 1989 onder handen. De auto is van Keith, die veertig jaar lang pleegouder was van meer dan 120 kinderen en al die tijd niet heeft gereden in zijn geliefde auto.
nl
05:15
Food Factory
Een kijkje achter de schermen bij de productie van meringuekoekjes, en de knapperige mediterrane focaccia. Ook wordt onderzocht hoe met jam gevulde haverrepen en gerimpelde aardappelchips worden gemaakt.
nl
05:40
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het productieproces van veelzijdige pittige saus en onweerstaanbare koffie-chocoladerepen. Ten slotte wordt onderzocht hoe hard gekookte eieren en smakelijke tarwekorrels worden klaargemaakt voor consumptie.
nl
06:00
Science of Stupid
Ontdekken hoeveel manieren er zijn om jezelf in verlegenheid te brengen, te verwonden en te vernederen terwijl je van een boot springt, een bocht neemt op een fiets of zelfs probeert een tafelkleed te trekken.
nl
06:20
The Incredible Dr. Pol
Er staat een drukke tijd voor de boeg als de temperatuur toeneemt in Michigan. Dr. Pol krijgt een zwak veulen, een moedergeit met problemen en honden met epilepsie op de behandeltafel.
nl
07:20
A Gathering Storm
In dit programma kijken we tijdens de zwaarste stormen mee op boten, schepen en olieplatformen. We zien hoe ze deze stormen trotseren om hun werk goed te kunnen uitvoeren.
nl
08:15
Lost Treasures of Egypt
Archeologen proberen met behulp van revolutionaire technologie het mysterie van de beroemde Egyptische farao Toetanchamon te ontrafelen. Onder de windselen van een drieduizend jaar oude kindermummie treffen ze verrassend bewijs aan.
nl
09:15
Lost Treasures of Rome
Archeologen beginnen aan nieuwe opgravingen in Pompeii, om de verhalen te ontrafelen van de mensen die hier leefden en stierven. Ze racen tegen de klok om een offerschedel op te graven.
nl
10:15
Secrets of the Zoo: Tampa
De jonge Indische neushoorn Gronk groeit gestaag en het team heeft zijn handen vol aan het grootbrengen van deze zware peuter. Malia, een Afrikaanse maraboe, moet geopereerd worden aan haar vleugel.
nl
11:10
Secrets of the Zoo: Tampa
Een vrouwtjeswallaby kan nog niet aan haar aanstaande worden voorgesteld, omdat die gebitsproblemen heeft. Roodkraagmaki Giles viert een mijlpaal en dwergnijlpaard Holly is klaar om te verhuizen.
nl
12:05
Dr. Oakley, Yukon Vet
In Zweden doet dr. Oakley kennis op over de bruine beer. Ook behandelt ze honden met allerlei problemen en geeft ze een havik een pedicure. Een schildpad zorgt voor een verrassing.
nl
13:00
The Dog Rescuers
In deze speciale feesteditie wordt inspecteur Lyndsey Taylor opgeroepen voor een verwaarloosde hond die met kerst alleen thuis is. Lyndsey moet het huis met hulp van de politie op tijd betreden.
nl
14:00
The Incredible Dr. Pol
Dr. Emily heeft een speciale verrassing: ze is in verwachting. Verder buigen Dr. Pol en Dr. Brenda zich over een aantal grote, en kleine, gevallen.
nl
15:00
Trauma Rescue Squad
Een fietser stort bij een bizar ongeluk in een afgrond, en de boobytrap van een huiseigenaar, bedoeld om inbrekers af te schrikken, leidt tot een grote reddingsoperatie.
nl
16:05
Trafficked With Mariana van Zeller
Mariana maakt een wilde reis langs de zwarte markt voor hasj in de staat Californië. Deze zwarte markt is exponentieel gegroeid sinds marihuana vier jaar geleden werd gelegaliseerd.
nl
17:00
Locked Up Abroad
De vrolijke Brit Steven Beattie begint met het smokkelen van drugs in Azië wanneer zijn geld is opgeraakt. Vervolgens wordt hij in Japan gearresteerd met een koffer vol marihuanahars.
nl
18:00
Ultimate Airport Dubai
Het onmogelijke lijkt te zijn gebeurd: er is een enorme, gloednieuwe Airbus A380 verdwenen. Ondertussen ontvangt David Robson een aantal temperamentvolle VIP's en probeert een passagier met een vals paspoort te reizen.
nl
19:00
Border Patrol New Zealand
Een burger uit de Verenigde Staten wordt bij de grens aangehouden wegens bezit van cannabis. Een reiziger geeft zijn moeder de schuld van een vreemde vondst in zijn tas.
nl
19:30
To Catch a Smuggler
De douane werkt tijdens de Super Bowl samen met Homeland Security in de strijd tegen drugssmokkel en mensenhandel. Er worden honderdduizenden nagemaakte artikelen in beslag genomen, en verschillende arrestaties verricht.
nl
20:30
Air Crash Investigation
De piloten van een propellervliegtuig kunnen niet op tijd stoppen op een eiland in Alaska.
nl
21:30
Ice Road Rescue
Bjoern bevindt zich in een moeilijke situatie wanneer een dubbel ongeval hem dwingt zijn rivalen om hulp te vragen. Aan de andere kant van de berg moet Thord een tractor van 14 ton redden die dreigt te kantelen bovenop eersteklas onroerend goed.
nl
22:30
Ancient Bodies: Secrets Revealed
De menselijke resten van een vrouw worden gevonden in de buurt van Vejle, Denemarken. Een archeoloog vertelt een fantastisch verhaal over wie ze was en waarom ze werd vermoord, waarbij ze haar in verband brengt met oude sprookjes.
nl
23:25
Europe From Above
Vliegende camera's onthullen de prachtige kleuren van een gigantisch bloementapijt dat tot leven komt in Brussel, de complexe vrachtoperaties in de haven van Antwerpen-Brugge en de grootste stormvloedkering ter wereld in Zeeland.
nl

Telekava - teisipäev, 02.04.2024

00:20
Lost Beasts: Unearthed
De opgravingen bij de La Brea-teerputten in Los Angeles onthullen hoe de putten kunnen helpen het mysterie te ontrafelen van hoe de sabeltandtijger op zijn prooi jaagde.
nl
01:15
Food Factory
Een beeld van het productieproces van een aantal populaire voedingsmiddelen, zoals Cherry Garcia-ijs en Earl Grey-thee. Ook wordt meegekeken in de fabriek waar lolly's worden gefabriceerd.
nl
01:45
Food Factory
Ontdek hoe de productie van grote hoeveelheden Nitwitz-snoepjes, popchips, Mighty Malts-balletjes en kippensoep tot stand komt.
nl
02:05
Top 10: Architecture
Over de hele wereld staan gebouwen die aandacht trekken door hun speelsheid en creativiteit.
nl
03:00
Megafactories
Het productieproces van de Mini Coupé wordt gevolgd in de geavanceerde Mini-fabriek. Dit is de eerste tweepersoons sportwagen die in de fabriek in Oxford wordt gemaakt.
nl
03:50
Megafactories
Kijk hoe deze Italiaanse onderneming 37.500 kg koffie per dag produceert en naar 140 landen exporteert, dankzij de nieuwste technologie.
nl
04:40
Car S.O.S
De jongens gaan naar Essex om in het geheim een echte supercar uit de jaren zeventig op te knappen, beroemd omdat hij in een James Bond-film in een onderzeeër veranderd. De auto is echter al twintig jaar niet gestart.
nl
05:35
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het traditionele productieproces van gekarameliseerde Jordaanse amandelen. Ook wordt onderzocht hoe smakelijke en voedzame Japanse miso-soep wordt gemaakt.
nl
06:00
Science of Stupid
Klauteren op rotsen, cirkelwheelies en een taart in het gezicht van een vriend slaan.
nl
06:20
The Incredible Dr. Pol
Het team en de dieren verheugen zich op het moment dat de winter in Michigan, eindelijk, aan zijn einde komt.
nl
07:20
A Gathering Storm
In dit programma kijken we tijdens de zwaarste stormen mee op boten, schepen en olieplatformen. We zien hoe ze deze stormen trotseren om hun werk goed te kunnen uitvoeren.
nl
08:15
Lost Treasures of Egypt
Archeologen treden in de verrassende voetsporen van de meest geheimzinnige koningin van Egypte, Nefertiti. In een labyrint van graven zoeken ze naar haar laatste rustplaats. Ondertussen zoekt een team in Saqqara naar sporen van een vrouw van adel.
nl
09:15
Lost Treasures of Rome
Hoe kon Rome zo'n groot deel van de oude wereld overheersen? Voor de kust van Sicilië ontdekken onderzoekers sporen van een cruciale zeeslag en halen ze een lang verloren relikwie van een slagschip naar boven.
nl
10:15
Secrets of the Zoo: Tampa
Tweevingerige luiaard Feliz wordt klaargestoomd voor haar eerste optreden in het openbaar als ambassadeur voor de dieren. Het team wacht met spanning op de geboorte van een bedreigde jonge bongo.
nl
11:10
Secrets of the Zoo: Tampa
ZooTampa viert de geboorte van een zuidelijke witte neushoorn, een heuglijk moment voor het behoud van deze bedreigde soort. Vijf nieuwe mantelbavianen komen het primatenteam versterken.
nl
12:05
Dr. Oakley, Yukon Vet
Het voortbestaan van de kudde rendieren hangt van de behandeling van deze gewonde stieren af. Een zwijn en een uil laten zich niet makkelijk behandelen en politiehonden zorgen voor problemen.
nl
13:05
The Dog Rescuers
In Devon stuit inspecteur Charlotte Coggins op een kruising shitzu, Bella, die lijdt aan het ergste haarverlies dat ze ooit heeft gezien. Wat zal Bella's gebruikelijke dierenarts hiervan vinden?
nl
14:00
The Incredible Dr. Pol
Er ontstaat chaos in de kliniek wanneer er continu honden, van verschillende rassen, binnen blijven komen; de artsen raken vermoeid.
nl
15:00
Trauma Rescue Squad
Een aardverschuiving verwoest een bouwplaats en het team moet een bouwvakker die vastzit onder de tonnen aarde redden.
nl
16:00
Trafficked With Mariana van Zeller
In de Verenigde Staten onderzoekt Mariana de schimmige wereld van de zwarte handel in tijgers.
nl
17:00
Locked Up Abroad
De Zuid-Afrikaanse David lijdt onder een zware midlifecrisis. Hij besluit drugs te gaan smokkelen. Dit brengt hem echter alleen maar problemen, aangezien hij wordt gearresteerd op Mauritius.
nl
18:00
Inside Sydney Airport
Op Sydney Airport staat er heel wat druk op het personeel om alle 900 vluchten in goede banen te leiden. George komt een verdacht pakketje tegen en Mel krijgt twee medische noodgevallen binnen een uur.
nl
19:00
Border Patrol New Zealand
Een uit Hong Kong aangekomen barista wekt de verdenking van een douane-drugshond. Ondertussen wordt in het internationale postcentrum een biosecurity-risico gesignaleerd.
nl
19:30
To Catch a Smuggler
Drie undercoveroperaties in Orange County leiden tot de vondst van meth, fentanyl en vuurwapens. De douane in de Rio Grande Valley neemt verboden etenswaren in beslag en ontdekt een grote hoeveelheid cocaïne.
nl
20:30
Air Crash Investigation
Op twintig augustus 2011 vloog vlucht 6560 van First Air tegen een heuvel bij Resolute Bay, Canada, een van de meest afgelegen luchthavens ter wereld.
nl
21:30
Lost Treasures of Rome
Archeologen beginnen aan nieuwe opgravingen in Pompeii, om de verhalen te ontrafelen van de mensen die hier leefden en stierven. Ze racen tegen de klok om een offerschedel op te graven.
nl
22:30
Lost Treasures of Rome
Hoe kon Rome zo'n groot deel van de oude wereld overheersen? Voor de kust van Sicilië ontdekken onderzoekers sporen van een cruciale zeeslag en halen ze een lang verloren relikwie van een slagschip naar boven.
nl