National Geographic Channel

National Geographic Channel

National Geographic is een Amerikaans televisienetwerk, dat programma's levert via kabeltelevisiebedrijven. National Geographic Channel zendt documentaires over natuur en wetenschap uit, die gemaakt worden door de National Geographic Society, welke ook het tijdschrift National Geographic Magazine uitgeeft.

Belgium

Telekava - laupäev, 30.03.2024

00:20
America's Funniest Home Videos: Animal Edition
Katten genieten van een dag in de spa, een zeehond surft op een golf en een leguaan maakt een ritje.
nl
01:15
Food Factory
Het productieproces van worstenbroodjes, paaslekkernijen, lolly's en Koreaanse knoedels.
nl
01:45
Food Factory
Het productieproces van gekonfijte pretzels, gebakjes uit Cornwall en jellybeans.
nl
02:05
Megafactories
Een kijkje achter de schermen in de fabriek waar de Nissan GT-R wordt geproduceerd - de betaalbare superauto die, dankzij zijn aerodynamica, precisie-ontwerp en handgemaakte V6-motor, menig record verpulvert.
nl
02:55
Megafactories
Het verhaal achter de eerste volledig elektrische luxe sedan, de Tesla Model S, die, door toedoen van de steeds schaarser wordende fossiele brandstoffen, broodnodig geworden is.
nl
03:45
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan naar Somerset voor de aftandse Jeep Grand Cherokee van oud-militair Ben. Het wordt een hele uitdaging om deze auto restaureren. Misschien hadden ze hem beter kunnen laten staan.
nl
04:30
Car S.O.S
Tim en Fuzz nemen het op tegen een aftandse Rover SD1 uit 1986. De auto was ooit de trots en vreugde van tuinman Darren, die er prijzen mee won op autoshows. Toen het noodlot toesloeg, werd de auto in de opslag geplaatst.
nl
05:15
Food Factory
Indiase groentestoofpot, lichte en luchtige knapperige Mexicaanse soezen, een chocoladeachtige kaasachtige Russische traktatie en klassieke suikerachtige gumdrops vinden hun weg naar de consument.
nl
05:40
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het productieproces van Caesarsalade en gebakken Kantonese rijst. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de fabrieken die heerlijke appeltaarten en glutenvrije Engelse muffins bereiden.
nl
06:00
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het productieproces van verse sinaasappelsap, jelly beans en roomrolletjes. Bovendien wordt onderzocht hoe doe-het-zelf pizza's in de fabriek worden klaargemaakt voor eigen gebruik.
nl
06:25
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het productieproces van Skippy pindakaas, Wonderful pistachenoten en chocoladerepen die zijn gevuld met tortillachips en snoep. Ten slotte wordt onderzocht hoe lasagne met aubergines en Parmezaanse kaas wordt gemaakt.
nl
06:55
Inside Mighty Machines
Het Brent Delta-productieplatform heeft ruim 40 jaar olie en gas gewonnen. De olievelden raken leeg en het platform wordt uit elkaar gehaald op een versterkte kade in het noordoosten van Engeland.
nl
07:55
Inside Mighty Machines
Ingenieur Chad Zdenek haalt samen met een team uit Mississippi een iconische Boeing 747 uit elkaar, een vliegtuig met wel zes miljoen onderdelen. Dit is de `koningin van de lucht'.
nl
08:55
Building Impossible With Daniel Ashville
Daniel reist naar Las Vegas waar Madison Square Garden druk is met de bouw van een enorme bol. Daniel helpt de crew met de LED-panelen aan de buitenkant, maar binnen wacht een verrassing.
nl
09:50
Fish Tank Kings
Als er een enorme scheur in een aquarium in een orthodontistenpraktijk verschijnt, moet het team als de wiedeweerga in actie komen.
nl
10:50
Fish Tank Kings
In het South Florida Science Museum moeten veertien massieve aquaria herontworpen worden, welke uiteindelijk een prachtig overzicht van de diverse mariene ecosystemen uit de regio moeten tentoonstellen.
nl
12:00
The Jesus Mysteries
Een blik op de belangrijkste punten in het verhaal over Jezus. Verrassende en schokkende details over zijn leven en zijn leer, die in de evangelies niet verteld werden, worden onthuld.
nl
13:00
Lost Cities With Albert Lin
Wetenschapper Albert Lin reist af naar Akko in Israël om daar op zoek te gaan naar de mysterieuze Tempeliers en hun verdwenen fortuin.
nl
14:00
Lost Cities With Albert Lin
Wetenschapper Albert Lin reist af naar Colombia in Zuid-Amerika om daar de geheimen van de El Dorado te onthullen.
nl
15:00
Stonehenge Decoded: Secrets Revealed
In Stonehenge Decoded blijkt dat deze enorme stenen cirkel niets met zonnegod Apollo of met Merlijn de tovenaar te maken heeft, maar met een prehistorische nederzetting in Noord-Europa.
nl
16:00
Lost Empire of Easter Island
Het Paaseiland heeft de wereld verbijsterd sinds de eerste Europeanen er in 1722 arriveerden. Men vraagt zich nog steeds af waarom deze gigantische beelden zijn gebouwd.
nl
17:00
Ancient China From Above
Marco Polo beschreef het als een van de wonderen van de wereld en dankzij nieuwe technologieën kunnen de geheimen van Kublai Khan's hoofdstad van Xanadu nu blootgelegd worden.
nl
17:55
Ancient China From Above
Het graf van de Eerste Keizer, bewaakt door het Terracottaleger, wordt zo vereerd dat het nog nooit is geopend. Maar nu, voor de allereerste keer, gebruiken Sam Willis en zijn team van experts nieuwe laserdrone-technologie om onderzoek te doen.
nl
19:00
Border Patrol New Zealand
Een gezochte drugssmokkelaar uit China arriveert op Auckland Airport. Een man die eerder veroordeeld is, bevindt zich in Queenstown. Een Samoaanse man probeert illegale vis het land binnen te smokkelen.
nl
19:30
Lost Cities of the Bible
6000 Jaar geleden bouwden de Sumeriërs in het zuiden van Irak de allereerste steden ter wereld. In de eeuwenoude stad Girsu hebben archeologen de oudste brug ooit gevonden, en een mysterieuze ruïne.
nl
20:30
Lost Cities of the Bible
Nineve en Babylon waren machtige steden, maar volgens de schrijvers van de Bijbel waren het bronnen van zonde. Hoe waren deze steden echt? Archeologen buigen zich over de verloren wonderen in Mosul.
nl
21:30
Photographer
Anand, die bekend staat om het vastleggen van de geheimen van de natuur in zijn beelden, is een nieuwe uitdaging aangegaan: kippenembryo's. Anand vertelt over de evolutie van zijn carrière terwijl hij de metamorfose fotografeert.
nl
22:35
Jesus: Rise to Power
De kruisiging van Jezus Christus is een belangrijk moment voor het christendom. Dr. Michael Scott onderzoekt hoe deze wrede dood de opkomst van het christendom in het Romeinse Rijk in gang zette.
nl
23:35
Jesus: Rise to Power
Christelijke martelaren verzetten zich tegen heidense Romeinse rituelen en werden daarom vervolgd. Maar in plaats van het christendom uit te roeien, hielp dat juist om het geloof te verspreiden.
nl

Telekava - pühapäev, 31.03.2024

00:35
Jesus: Rise to Power
Dr. Michael Scott en zijn team brengen de opkomst van het christendom in kaart, in een oudheid die gekenmerkt wordt door politieke instabiliteit, machtsstrijd en maatschappelijke onrust.
nl
01:35
Food Factory
De zoete en knapperige Boston Baked Beans zijn de zoete versie van een traditioneel bijgerecht. De intense aardbeienvulling in de Welch fruityoghurtsnack krijgt een romige coating.
nl
01:55
Food Factory
Een blik op de productie van Indiase snacks, suikerkoekjes en Griekse spinazietwisters.
nl
03:00
Food Factory
Een blik op de productie van Indiase snacks, suikerkoekjes en Griekse spinazietwisters.
nl
03:25
Megafactories
In een megabrouwerij in Mexico wordt gedurende de hele dag het populaire bier Corona geproduceerd. Door 24 uur per dag te brouwen, kan er worden voldaan aan de enorme vraag naar dit bier.
nl
04:10
Megafactories
De Pagani kost meer dan een miljoen euro, een ogenschijnlijk perfecte mix van kunst en techniek. Ontdek hoe 4700 verschillende componenten dit een unieke supercar maken.
nl
05:10
Car S.O.S
In 1988 overleed Johns vrouw aan kanker. John werd opeens een alleenstaande ouder van drie jonge kinderen. Hij had geen tijd meer voor zijn Ford Mustang, maar nu gaan Tim en Fuzz hem opknappen.
nl
06:00
Origins: The Journey of Humankind
We onderzoeken hoe nieuwsgierigheid ons heeft gedreven en nog steeds drijft om keer op keer ons leven te riskeren om het onbekende te ontdekken.
nl
07:00
Wild Argentina
Een reis naar de mistige moerassen en adembenemende lagunes van het Ibera natuurreservaat in het noorden van Argentinië. Hier leeft een rijke flora en fauna, met een biodiversiteit die bijna net zo groot is als in de Pantanal.
nl
08:00
Hippo vs. Croc
Een beeld van de twee dodelijkste dieren van Afrika. De ene is een stevige planteneter, de ander een zeer succesvol zoetwaterroofdier. Ze leven zij aan zij, maar wie is de echte baas van de twee?
nl
09:00
Lost Beasts: Unearthed
Hoe konden prehistorische landdieren zich ontwikkelen tot gevaarlijke roofdieren in de oceaan? In deze aflevering gaan we kijken bij een unieke opgraving in Egypte om duidelijkheid te zoeken.
nl
09:55
Photographer
Anand, die bekend staat om het vastleggen van de geheimen van de natuur in zijn beelden, is een nieuwe uitdaging aangegaan: kippenembryo's. Anand vertelt over de evolutie van zijn carrière terwijl hij de metamorfose fotografeert.
nl
11:05
Lost Treasures of Spain
Claudio Lozano Guerra-Librero duikt in de geschiedenis van Tartessos, dat beschouwd wordt als de eerste West-Europese beschaving. Hij reist af naar Andalusië om de overblijfselen van deze beschaving te ontdekken.
nl
12:05
Ancient Bodies: Secrets Revealed
Er worden twee lichamen ontdekt nabij de stad Weerdinger, Nederland. De lokale bevolking komt tot de conclusie dat de twee lichamen toebehoren aan een man en vrouw verenigd in leven en dood.
nl
13:00
Buried Secrets of the Bible With Albert Lin
De verwoesting van Sodom en Gomorra is de bekendste ramp uit de Bijbel, maar is het verhaal geïnspireerd door echte gebeurtenissen? Wetenschapper Albert Lin gaat op onderzoek uit.
nl
14:00
Buried Secrets of the Bible With Albert Lin
Het verhaal van Mozes en de Rode Zee is één van de bekendste Bijbelverhalen, maar is het wel echt gebeurd? Wetenschapper Albert Lin zoekt uit wat er echt is gebeurd.
nl
15:00
Lost Cities Revealed With Albert Lin
In de eerste eeuw hebben de Romeinen een enorm rijk. Maar hun verovering van Schotland wordt voorkomen door de Picten. Albert Lin doorzoekt rotsen, grotten en rivieren om meer te weten te komen.
nl
16:00
Lost Treasures of Egypt
Archeologen zijn op de zoek naar de onbekende eigenaar van een kolossale grafschacht die het piramideveld van Abusir doorkruist. In Saqqara verkennen ze een overdadige piramide naast de piramide van farao Djedkare.
nl
17:00
Lost Treasures of Egypt
Archeologen leggen nieuw bewijs bloot over hoe de iconische piramiden zijn geëvolueerd.
nl
18:00
The Jesus Mysteries
Een blik op de belangrijkste punten in het verhaal over Jezus. Verrassende en schokkende details over zijn leven en zijn leer, die in de evangelies niet verteld werden, worden onthuld.
nl
19:00
Border Patrol New Zealand
Een passagier uit China vindt dat ze door ten onrechte door de douanebambten wordt uitgekozen.
nl
19:30
Secrets of Christ's Tomb: Explorer Special
Kijk mee hoe leden van de religieuze gemeenschap, architecten, wetenschappers en historici samenwerken om het bouwwerk in Jeruzalem te herstellen waarvan velen geloven dat het het graf van Christus beschermt.
nl
20:30
Lost Beasts: Unearthed
De megalodon was een gigantische haai met een lengte van 16 tot 20 meter. Sinds deze majestueuze reuzen minstens 2,6 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven, zijn er vandaag de dag nog maar weinig overblijfselen over.
nl
21:30
Ancient Bodies: Secrets Revealed
De menselijke resten van een vrouw worden gevonden in de buurt van Vejle, Denemarken. Een archeoloog vertelt een fantastisch verhaal over wie ze was en waarom ze werd vermoord, waarbij ze haar in verband brengt met oude sprookjes.
nl
22:25
Lost Cities of the Bible
6000 Jaar geleden bouwden de Sumeriërs in het zuiden van Irak de allereerste steden ter wereld. In de eeuwenoude stad Girsu hebben archeologen de oudste brug ooit gevonden, en een mysterieuze ruïne.
nl