dk4

dk4

Her på dk4 får du alt det, som du ellers mangler på dit tv – for dk4 er vedkommende tv, hvor over 95 % af alle programmerne er danske. Her finder du madprogrammer med fx Mik Schack. Du finder rejseprogrammer, fiskeprogrammer og jagtprogrammer. Vi har flere aktuelle politiske programmer – både med folketingspolitikere og om EU. Det er også her, du kan se musikprogrammer med landets bedste kunstnere, og programmer om litteratur, samtaleprogrammer om Kierkegaard, om børneopdragelse og programmer om arkæologi. Ligesom det er her på dk4, du oplever alle de bedste schlagerkunstnere fra nær og fjern, dansktoppen, lokalt tv - samt en hel del mere. dk4 er kort sagt vedkommende tv, hvor mindst 95 % af programmerne er danske. dk4 er landsdækkende og når ud til cirka 2 millioner danske husstande. Det betyder at dk4 har en af landets største udbredelser. Vi er med andre ord hele Danmarks danske tv-kanal.

Denmark

Guida TV - e diel, 2024-Maj-26

12.20.00. CEST
Danmark
"Nede i Europa har de fået en fiks idé" lød det i en af de mest populære anti-EF-sange. Programrækkens titel er således inspireret af Skousen og Ingemanns "EEC Blues" fra 1972, men indholdet er helt nutidigt. I dette program er temaet "EU-fredsprojektet køber våben", og gæsterne i studiet hos Mette Frobenius er lektor ved Forsvarsakademiet Peter Viggo Jakobsen og Susanna Dyre-Greensite, der er forperson for Folkebevægelsen mod EU. "Danmark -" nede i Europa" er produceret i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
12.55.00. CEST
Godt og blandet
I programmet får vi et nummer med The Consolation, Mads Otzen, Nadia Stein, Bo Schiøler, Maria Frank, Sinne Eeg, Chasing Grace, Louise Dubiel, Bjonko, Dario Champeotto, Dissing og Las, Ide Wenøe og Marie Carmen Koppel.
da
dk4
01.55.00. CEST
Årstidens bøger med Anne-Marie Mai
Anne-Marie Mais første anbefaling i denne udgave af "Årstidens bøger" er Jesper Wung-Sungs "Hans Christian" om H. C. Andersens barndom. "Bog og forfatter" optages i Det Adelige Jomfrukloster i Odense, hvor den unge Hans Christian lånte bøger af de adelige jomfruer, der boede i klosteret. Blandt programmets mange andre omtaler og anbefalinger er Elias Sadaqs "Djinn", som Mai betegner som en overraskende debut om kontroversielle emner, og Thomas Bredsdorffs "Lykkeligt nær". Blandt de nyere digtsamlinger har Anne-Marie Mai valgt Sebastian Nathans "Engle", der udspiller sig i København, og så er der efter fem års pause nyt fra Christina Hagen med "Pow Pow Pow". Her møder læseren såkaldte molboer, der er forfatterens udtryk for en gruppe mennesker – ikke nødvendigvis fra Mols, der ikke er helt livsduelige. Og så er der Daniel Dalgaards "Vulkanø", Janus Kodals "Saks", men også Suzanne Brøggers "På væggen". Programmets klassiker er Hulda Lütken "De uansvarlige" fra 1933 – et værk, som Tom Kristensen i sin anmeldelse betegnede som "en knytnæve i bordet". Og til sidste præsenterer Anne-Marie Mai som sædvanligt sin egen personlige "Top 3" blandt de bøger, hun omtaler i programmet.
da
dk4
02.35.00. CEST
film:syn
Næste stop på film:syns rejse rundt i det filmiske Danmark har ført os til Potemkin Film i hjertet af Aarhus. Skolen har gennem hele 25 år fostret talent til den danske filmbranche. Udover et portræt af skolen og dens elever skal vi også møde Anders Walter, der er aktuel med spillefilmen -œNår Befrielsen Kommer".
da
dk4
03.20.00. CEST
Anne-Vibeke rejser
En rejse behøver ikke altid være til fjerne destinationer eller gå til udlandet, og med det in mente rejser Anne-Vibeke til København. Hele rejsen rundt i Danmarks smukke hovedstad foregår som udgangspunkt med autocamper mest af alt for at vise, at campingferie ikke altid behøver at foregå ude i naturen, men også fordi København er perfekt til en hel ferie, men også en forlænget weekend eller en ekstra lille campingtur ude for højsæsonen. Ja, mulighederne er mange i vores smukke hovedstad. Autocamperferie kombineret med fx oplevelserne ved Københavns havn og kanaler kombinerer storbyferie med det maritime og ikke mindst camping. I en autocamper, der ikke er for stor, kan du sagtens parkere ind i byen. Ingen tvivl om, at København har meget at byde på, og i dette program giver Anne-Vibeke både tips til klassiske oplevelser, som forskellige havne- og kanalrundfarter, som har fundet sted i byen siden 1904, men også en af verdens ældste forlystelsesparker nemlig Tivoli. Alt dette blandes også med nye oplevelser, som København naturligvis har mange af. Fx selvguidet gåtur via en app rundt til byens enorme palæer med temaet "Slavernes København" eller nyopdagede sider af Tivoli, som kun kan besøges på en guidet tur bag kulisserne. Anne-Vibeke ser også nærmere på København som grøn destination bl.a. med en sejltur i havnen i en eldrevet båd med navnet "Hygge", og alt dette stemmer meget godt overens med campingferie og den hygge, der er, når Anne-Vibeke kører ind for natten og tager på camping i København.
da
dk4
03.50.00. CEST
Bag om forfatterne
Hvad driver forfatterne? Hvorfor skriver de? Hvad er det for en historie, de bare må fortælle os? Det ser vi nærmere på i serien "Bag om forfatterne", hvor vi i små korte interviews graver os helt ind under huden på nogle af nutidens mest interessante og velskrivende, danske forfattere. I denne udgave møder vi sanger, musiker, skuespiller, men så sandelig også forfatter Michael Falch, der betegner sig selv som falleret romanforfatter. Han benyttede corona-perioden til at skrive sin femte bog. Den etablerede, prisvindende og meget læste forfatter Peter Øvig fortæller om et liv med depression og om, hvordan han har det nu. Til sidst handler det om tv-vært og busguide Peter Ingemann, der er sprunget ud som forfatter med en bog om de brune værtshuse, som han familiemæssigt og personligt har indgående kendskab til. Som han sætter stor pris på og betegner som uundværlige, men også kaster et kritisk blik på. "Bag om forfatterne" er produceret i samarbejde med Gyldendal.
da
dk4
04.15.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04.35.00. CEST
Aftensmad med jordforbindelse
I Aftensmad med jordforbindelse, vil du blive inspireret af fire dygtige kokke, der i denne programserie, hver i sær, vil give dig nye ideer til sund og varieret aftensmad i hverdagen. I dag står menuen på Salsiccia-pølser med kartoffelmos, når Thomas Hess-Nielsen laver et godt og robust måltid med bl.a. radiser, nye selleri samt spændende krydderurter som rød skovsyre – velbekomme! Programseriens kokke: Pernille Skjødts passion for mad har sydet og boblet, siden hun var barn. Udover at udvikle opskrifter til Aarstidernes måltidskasser, skriver Pernille også kogebøger og er madskribent. Thomas Hess Nielsen har været turen rundt i de velansete køkkener i København, hvor det her handlede mest om kød og fisk. I dag er han udviklingschef hos Aarstiderne, og nu handler det mere om retter med masser af grøntsager, smag og sundhed. Sanne Holden Venlov har tidligere undervist fremtidens kokkespirer, da hun arbejdede som faglærer på Kokkeskolen i København. I dag udvikler hun opskrifter til årstidernes Måltidskasser og er især optaget af årstidernes vegetariske univers. Magnus Laier Sonne startede sin karriere i sin fars bornholmske fiskerestaurant. I dag huserer han i køkkenet på Krogerup Avlsgaard, hvor han tryller lækkerier frem og udvikler egne opskrifter.
da
dk4
05.05.00. CEST
Q-Cast
Han kalder sig selv for et "fænomen", men bag ved det selvpromoverende, og ind i mellem provokerende ydre, gemmer der sig en stor blufærdighed. Mød Jim Lyngvild i samtale med Henrik Qvortrup.
da
dk4
05.40.00. CEST
Et kig ind på Kaffebaren Stiller's Coffee i Aarhus
Vi drikker mere kaffe end nogensinde før – vel og mærket god kaffe. Men kaffe er ikke bare kaffe, for udover selve kaffebønnen, hvorfra den kommer, og hvordan den er dyrket – så handler det også om de noter, der er i kaffen og ikke mindst, hvordan den ristes og brygges. For Søren Stiller er netop kaffen blevet den store passion – det fortæller han om i denne udsendelse, ligesom vi skal høre lidt om kaffens historie – om hans rejse ud til kaffefarmerne og om at selvom fritiden er sparsom, så er der også tid til at dyrke ju-jitsu på højt plan.
da
dk4
06.15.00. CEST
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
07.00.00. CEST
Sikajagt i Irland
For første gang nogensinde er Jagtmagasinet taget til den grønne ø. Til Irland hvor sikavildtet står stærkt og nogle steder så tæt, at der er flere hjorte at vælge imellem. Vi tager ud morgen og aften i et vejrlig er får en våd dansk sommer til at ligne en dans på roser -" og vi strider os gennem uvejsomt terræn -" for fornøjelsens skyld. Medvirkende: John Mangan, Donald Casey, Aksel Spangsberg og Steen Andersen.
da
dk4
07.30.00. CEST
Fiskemagasinet
Maldiverne byder på så meget godt fiskeri. De fleste tager afsted for at kastefiske efter GT''er. Det betyder i denne sammenhæng ikke gin & tonic, men Giant Trevally. Det er en voldsom fisk, der hugger hårdt, og som fighter endnu hårdere. Det er den fisk, som man primært går efter, når der bliver kastet med tunge poppere og stickbaits tæt på rev. Men det kan også være en haj, en red snapper eller en helt anden spændende fisk, der har taget agnen. I programmet bliver der forklaret alt om kastefiskeri ved Maldiverne, og alt grej bliver gennemgået – samtidig med, at der bliver fanget mange fisk.
da
dk4
08.00.00. CEST
syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08.25.00. CEST
Havemagasinet
Kom med på besøg i haven i Højelse, når dk4 og haveselskabet møder de to ildsjæle bag haven Mariann og Bjarne. I haven, der blev anlagt i 2012, finder man 11 organiske bede -" bl.a. et såkaldt regnbed.
da
dk4
09.00.00. CEST
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
09.30.00. CEST
Campingmagasinet
Foråret er endelig ved at være rigtig over os, og i maj måneds udgave af "Campingmagasinet" byder vi på inspiration til gode oplevelser på campingturen, både i Danmark og i det nordlige Tyskland. Derudover kigger vi også nærmere på nogle af de seneste campingnyheder inden for både campingvogne og autocampere, samt tilbehør til ferieturen. Som altid tester vi også en bil som campingtrækker og denne gang er det en KIA Seed med en 1,5 l benzinmotor.
da
dk4
10.00.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10.20.00. CEST
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Dea Kehler på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Moderaterne. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
10.55.00. CEST
Innovative raflebægre
Tilbage i 1995 tegnede Frede Høst den første skitse af et raflebæger og fik sammen med sin far, Erik Høst, konstrueret et funktionelt og stilfuldt raflebæger i nordisk design. I dag er det Frede Høst og datteren Emma Vang Høst, der står for alt, heriblandt indkøb af materialer, produktion, e-commerce og markedsføring. "Hvert eneste raflebæger har været i mine hænder, før de forlader fabrikken", fortæller Frede Høst. I dette program har vi besøgt Frede og Emma på deres fabrik i Slagelse. Her får vi historien om raflebægeret, vi bliver guidet rundt mellem maskinerne for at få en forståelse af, hvordan raflebægeret bliver til, og så hører vi, hvad fremtiden byder på.
da
dk4
11.25.00. CEST
EU mellem etik og realpolitik
Det er ikke første gang og næppe ikke sidste gang, at EU bliver fanget i dilemmaet mellem etiske principper og realpolitiske interesser. Men hvorfor retter så mange sociale bevægelser, som finder sted langt fra Bruxelles og Strassburg, deres krav og forventninger om etisk stillingtagen og støtte til EU? Hvordan håndterer EU den etiske udfordring? Findes der mon en gylden mellemvej mellem etik og realpolitik? Kan det etiske hensyn og den realpolitiske interesse forenes? Og i så fald under hvilke omstændigheder? Programserien kredser om disse spørgsmål i gennem 4 episoder og med deltagelse fra prominente medlemmer af Europa parlamentet, aktivister og intellektuelle kapaciteter. Episode 4: Er den etiske kamp tabt?: Der er forskelle i opfattelser af og perspektiver på det etiske spørgsmål. Er det den universelle etik der skal vise vejen til den gode praksis og forsvarlige ageren i verden? Eller bør den nytteetiske være udgangspunktet? Etikken eller realpolitikken? Og kan de to hensyn mødes og forenes? Hvad skal der til?
da
dk4
11.55.00. CEST
Hjemme hos
Kunstneren Lise Honoré (f. 1940) ville egentligt være arkitekt, men bl.a. studieture til New York førte hende i stedet i kunstnerretningen, og det har ikke været mindre spændende. Når hun stolt ser tilbage på sit liv, har det været et liv med mange store og spektakulære opgaver, som fx da hun fik ændret den daværende røde farve på HT-busserne i KBH til den gule farve, vi ser i bybilledet i dag. Det er også Lise, der er den første med at støbe almindelige hverdagsting som indkøbsposer i bronze - bare for at nævne lidt af en stor karriere i kunstens verden. Se med, når Lise Honoré fortæller sin historie fra sit private hjem i Helsingør.
da
dk4
12.25.00. CEST
KulturHave med Lars Nørby Johansen
Dansk kulturliv ville have det svært uden den massive støtte nogle af de store, private fonde bidrager med. En af dem er William Demant Fonden, hvis bestyrelsesformand er Lars Nørby Johansen, der gennem mange års virke på adskillige områder i samfundet har sat vigtige og varige aftryk i dansk kulturliv. Hvorfor kunst og kultur er afgørende for den samfundsmæssige udvikling, fortæller Nørby Johansen blandt andet om, når han er gæst i studiet hos Christian Have.
da
dk4
01.00.00. CEST
Dansktoppen
2024
da
dk4
01.50.00. CEST
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
02.00.00. CEST
Årstidens bøger med Anne-Marie Mai
Anne-Marie Mais første anbefaling er Jesper Wung-Sungs "Hans Christian" om H. C. Andersens barndom. "Bog og forfatter" optages i Det Adelige Jomfrukloster i Odense, hvor den unge Hans Christian lånte bøger af de adelige jomfruer, der boede i klosteret. Blandt programmets mange andre omtaler og anbefalinger er Elias Sadaqs "Djinn", som Mai betegner som en overraskende debut om kontroversielle emner, og Thomas Bredsdorffs "Lykkeligt nær". Blandt de nyere digtsamlinger har Anne-Marie Mai valgt Sebastian Nathans "Engle", der udspiller sig i København, og så er der efter fem års pause nyt fra Christina Hagen med "Pow Pow Pow". Her møder læseren såkaldte molboer, der er forfatterens udtryk for en gruppe mennesker – ikke nødvendigvis fra Mols, der ikke er helt livsduelige. Og så er der Daniel Dalgaards "Vulkanø", Janus Kodals "Saks", men også Suzanne Brøggers "På væggen". Programmets klassiker er Hulda Lütken "De uansvarlige" fra 1933 – et værk, som Tom Kristensen i sin anmeldelse betegnede som "en knytnæve i bordet". Og til sidste præsenterer Anne-Marie Mai som sædvanligt sin egen personlige top-3 blandt de bøger, hun omtaler i programmet.
da
dk4
02.35.00. CEST
Noget i glasset
I Aars i Vesthimmerland ligger en stor butik og et omfattende lager -" udelukkende med belgisk specialøl, ja hele 350 forskellige af slagsen, og alle er de såkaldte trappistøl fra fem klostre i Belgien. Bag butikken og ikke mindst hjemmesiden trappist.dk står Mogens Kristensen, der en gang var kommunaldirektør og ejer af et cykelhold. Hvordan alt det hænger sammen, fortæller han, mens han besøger Carsten Berthelsen i ølkælderen. Men de to herrer skal selvfølgelig også smage på det gode, belgiske øl. Først en øl, der ikke har rødder i et trappistkloster. Det er Curtius, en blonde på 7 % brygget med malt af hvede og byg og skabt af Brasserie C i Liege. De fortsætter med den verdensberømte Orval, en Pale Ale med brettanomyces. Og så kommer der stærke øl på bordet. Først den forunderlige Chimay Bleue, som de smager i en version, der er modnet på romfade, og har en styrke på 10,5 %. Den følges af storebroren, Rochefort 10, fra klosteret Notre-Dame de Saint Rémy på hele 11,3 %. En sand godnat-øl, bliver de enige om, er den rette betegnelse.
da
dk4
02.55.00. CEST
Det bedste og det værste ved EU
Hvad er det bedste ved EU, og hvad er det værste? Det spørger Mette Frobenius en række personer, der beskæftiger sig professionelt med forskellige aspekter af EU og det europæiske samarbejde, om i programrækken "Det bedste og det værste ved EU". I dette program handler det især om forholdet mellem teknologi og menneskerettigheder og EU's rolle i denne sammenhæng. Gæst i studiet er Rikke Frank Jørgensen, der er seniorforsker ved DIIS, Institut For Menneskerettigheder. "Det bedste og det værste ved EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
03.30.00. CEST
Noget nyt?
Niels "Noller" Olsen, den ene bror i Brødrene Olsen, blev efter en lang musikkarriere for alvor kendt, da han og broderen i år 2000 vandt både det danske og Internationale Melodi Grand Prix med sangen, "Smuk som et stjerneskud". Ved smukfest i 2019 stod Noller på scenen for sidste gang, for svær sygdom har siden ramt Noller bl.a. fik han kræft og en blodprop i hjernen. Det fortæller Noller om i programmet "Noget Nyt", hvor han afslører, hvad der nu optager hans tid, når han ikke længere kan spille musik. -""Jeg bliver ked af det, når folk tror, at man er blevet mindre begavet, fordi man har haft en hjerneblødning og ikke kan formulere sig. Det er jo ene og alene fordi, jeg ikke KAN udtrykke mig, selvom jeg egentlig godt ved, hvad jeg gerne vil sige. Jeg kan bare ikke. Dét er frustrerende: ", siger Noller. Vært: Trine Larsen.
da
dk4
04.00.00. CEST
Søndags Bingo
2003
da
dk4
05.05.00. CEST
Værkstedet
For rigtig mange seniorer kan det være en stor udfordring at gå fra et aktivt arbejdsliv til en tilværelse som pensionist. Den udfordring var der en gruppe pensionister, der gjorde noget ved -" allerede tilbage i 1984. Midt i Aarhus fandt de en gammel 4-etagers ejendom fra 1905 -" en ejendom som tidligere havde været en smedevirksomhed, og som nu stod tom og derfor var perfekt til at være stedet, hvor pensionerede håndværkere kunne mødes. Vi er på besøg -" og Thomas, der er ansat som koordinator i Aarhus Kommune, og som har sin daglige gang i huset -" vil vise os rundt og fortælle om denne ''Pandoras vidunderlige æske'' -" som nogle af husets brugere kalder huset. I dag er det ikke kun pensionerede håndværkere, der benytter det, men også efterlønnere og førtidspensionister, der alle har fravalgt lænestolen og tilvalgt fællesskabet, et fællesskab som giver ny energi. Her kan de arbejde med alt i de mange forskellige værksteder, lige fra træ og metal til keramik, glas og meget mere.
da
dk4
05.45.00. CEST
What2Watch Backstage
"Fuld af Kærlighed" er et rørende og indsigtsfuldt familiedrama, der udforsker temaer som medafhængighed og misbrug. Inspireret af Rosendahls egne erfaringer, skildrer filmen en middelklassefamilie, der på overfladen synes perfekt, men hvis liv er tæt på at falde fra hinanden på grund af farens alkoholmisbrug. I dette interview vil Christina Rosendahl dele sin personlige rejse og de udfordringer, hun har stået overfor i processen med at bringe denne dybt personlige historie til lærredet. Filmen har en imponerende rolleliste, herunder Lars Ranthe som faren, Stine Stengade som moren, og Viilbjørk Malling Agger som den unge datter Sofia, der må navigere i en svær familiekrise og finde sin egen vej i livet.
da
dk4
06.25.00. CEST
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
07.05.00. CEST
TECH Talk
Kan kunstig intelligens bruges i bestræbelserne på at udvikle samfundene i en mere bæredygtig retning? Hvordan kan kunstig intelligens være nøglen til at opnå FN's verdensmål -" og på hvilke måder sker det allerede? Sådan lyder nogle af de centrale spørgsmål i denne udgave af TECH Talk, hvor fokus er på kunstig intelligens og bæredygtighed. Programmet indledes med en genopfriskning af, hvad kunstig intelligens er, og derefter diskuterer og vurderer Michael Birkebæk Jensen potentialet i kunstig intelligens i forhold til ønsket om en mere bæredygtig samfundsudvikling sammen med Jan Vang Brambini-Pedersen, professor ved SDU, og Brian Mikkelsen, administrerende direktør hos Dansk Erhverv og tidligere minister. Programmet slutter med et ekstra, lille tema "One more thing", der denne gang handler om GPT-3 med tilhørende forklaring af betegnelsen og eksempler på, hvordan GPT-3 bliver brugt og kan bruges.
da
dk4
08.00.00. CEST
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. I femte afsnit af Ulrik og Askes jagtroadtrip i New Zealand ser vi tilbage på en begivenhedsrig dag i bushen, som indrømmet på forhånd ikke affødte dyr på pilen. Til gengæld var det en dag, som i den grad var spækket med den slags oplevelser, der helt naturligt følger med, når man tager sig tiden og giver sig betingelsesløst hen til møjen og anstrengelserne frem for bytte og trofæ.
da
dk4
08.40.00. CEST
Fiskemagasinet
Maldiverne byder på så meget godt fiskeri. De fleste tager afsted for at kastefiske efter GT''er. Det betyder i denne sammenhæng ikke gin & tonic, men Giant Trevally. Det er en voldsom fisk, der hugger hårdt, og som fighter endnu hårdere. Det er den fisk, som man primært går efter, når der bliver kastet med tunge poppere og stickbaits tæt på rev. Men det kan også være en haj, en red snapper eller en helt anden spændende fisk, der har taget agnen. I programmet bliver der forklaret alt om kastefiskeri ved Maldiverne, og alt grej bliver gennemgået – samtidig med, at der bliver fanget mange fisk.
da
dk4
09.10.00. CEST
Sommersang i Mariehaven 2019
Så er det tid til Sommersang i Mariehaven, som igen sender fra Helge Engelbrechts baghave Mariehaven i Ansager i det vestjyske. Koncerten er optaget 10. juni 2019 og byder endnu engang på topunderholdning. Koncerten er som altid optaget live, og et medlevende og lyttende publikum tager fornemt imod de mange indslag. Johnny Hansen har taget en fridag fra Kandis og træder ind på scenen godt hjulpet af Neighbours & Friends og synger to af sine store hits, mens Lille Palle får hele haven til at synge med på "Flyv ikke højere end vingerne bær". Countrystjernen Kristina Bærendsen fra Færøerne er tilbage på scenen, hvor hun sidste år på det nærmeste væltede haven, og publikum tager begejstret imod nok engang. Desuden medvirker Rikke Mølgaard, Tom Brakl og trioen Mademoiselle de Paris, og så har Helge Engelbrecht endvidere inviteret vel nok Danmarks førende gospelkor True Gospel Singers med på scenen, hvor de sammen med Neighbours & Friends åbner og lukker hele koncerten. Endnu en stor dag i Mariehaven!
da
dk4
10.55.00. CEST
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -" "Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden. I "Schlagertoppen" har du mulighed for at stemme, og dermed bestemme, hvem der går videre i Schlagertoppens top 5-liste. Genießen!
da
dk4
11.30.00. CEST
Bertel &
Højskolerne er jo noget næsten helligt - i hvert fald for Bertel Haarder og hans gæst i dette program, hvor Haarder har besøg af formand for Folkehøjskolernes Forening, Lisbeth Trinskjær. Hvorfor er højskolerne så vigtige? Er der en fare for, at de i for høj grad lever på renommeet og glemmer den oprindelige mission: at forberede eleverne til arbejdslivet og demokratiet? Er det rigtigt, at højskolerne er blevet venstreorienterede, og er der noget om, at højskolerne er blevet befolket af unge med studentereksamen fra velbjergede hjem, der stemmer på Enhedslisten? Og hvad med den grønne omstilling, woke og andre aktuelle temaer? Hvilken rolle spiller de i højskolernes arbejde? Sådan lyder nogle af de temaer og spørgsmål, som Bertel Haarder og Lisbeth Trinskjær drøfter i programmet.
da
dk4

Guida TV - e hënë, 2024-Maj-27

12.10.00. CEST
Noget i glasset
Denne udgave af "Noget i glasset" er dedikeret til det sagnomspundne vinhus Vega Sicilia, hvor historien går mere end 150 år tilbage. Familien Alvarez har i mere end 40 år ejet denne magiske ejendom på den Iberiske højslette. Dem kommer vi ikke udenom, men vi dykker også dybere ned i den spændende historie, det maleriske område og i de fortryllende vine -" og der er rigeligt at berette om -" så glæd jer til; "Noget i glasset" – her på dk4.
da
dk4
12.40.00. CEST
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. Tredje afsnit af Jagtmagasinets jagtroadtrip i New Zealand inviterer på tahrjagt i bjergene. En for Aske ny og hidtil uprøvet disciplin. Alt tegner godt under de ellers mildt sagt udfordrende forhold. Lige indtil tvivlen melder sig.
da
dk4
01.10.00. CEST
Dansktoppen
2024
da
dk4
02.00.00. CEST
Danmark
"Nede i Europa har de fået en fiks idé" lød det i en af de mest populære anti-EF-sange. Programrækkens titel er således inspireret af Skousen og Ingemanns "EEC Blues" fra 1972, men indholdet er helt nutidigt. I dette program er temaet "Passer EU på miljøet?", og gæst i studiet hos Mette Frobenius er June Rebekka Bresson, der er GMO-ansvarlig hos miljøorganisationen NOAH. "Danmark -" nede i Europa" er produceret i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
02.40.00. CEST
Hjerneeksperten
"Hjerneeksperten" er et program, som fortæller om naturlige veje til et bedre helbred. Mange vil i dag gerne undgå at fylde sig med syntetisk kemi eller afhængighedsskabende medicin og i stedet gå naturens veje. Men hvordan gribes det bedst an? Dét kan du bl.a. få svar på i programmet "Hjerneeksperten". I "Hjerneeksperten" kan du høre nyt fra den internationale forskning, så du selv lærer at sammensætte dine kosttilskud til stor gavn for en række hyppige helbredsproblemer. Programmet er ikke en erstatning for din kontakt med egen læge. Programmet omhandler kun alternativ behandling. Kontakt din læge, hvis du er syg.
da
dk4
03.00.00. CEST
Lokalt kvarter
Selv om grundene i Vennelyst er på størrelse med en lejlighed, er der mulighed for at lave et lille stykke natur af stor skønhed for den, der har de rigtige, grønne fingre. Vi besøger her Susanne Redding, som har fået flere priser for sin have.
da
dk4
03.25.00. CEST
Sådan!
Hvordan står det til med nyhedsmediernes status og fremtidsmuligheder? Hvad kan man gøre for at styrke den offentlige samtale og fællesskabet? Hvad er de væsentlige hindringer på vejen? Hvad er Zetland lykkedes med? Hvad kan de trykte medier gøre i lyset af tab af position, annonceindtægter, abonnenter og massiv konkurrence om opmærksomheden fra alt muligt andet, der er meget forskelligt, men først og fremmest digitalt? Morten Hesseldahl drøfter nyhedsmediernes og de trykte mediers status og fremtidsmuligheder med Lea Korsgaard, ansvarshavende chefredaktør på Zetland og bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og sammen indkredser de forslag til forbedring af situationen og fremtidsperspektiverne.
da
dk4
04.00.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04.20.00. CEST
What2Watch Backstage
Trine Dyrholm er en fremtrædende dansk skuespiller kendt for sit rige talent og alsidighed. Med en imponerende karriere, der spænder over film, teater og tv-produktioner, har hun charmeret publikum med sin dybde og ægthed. Hendes præstationer fremhæver en subtil skønhed og stærk emotionel tilstedeværelse på skærmen. Trine Dyrholm er højaktuel i filmen "Birthday Girl", hvor hun spiller moren til en ung pige, der bliver voldtaget ombord på et krydstogtskib, og kæmper for retfærdighed og konsekvenser for gerningsmanden på den lovløse båd. Her er hun gæst hos Ann Lind Andersen, hvor samtalen når hele vejen rundt i denne udgave af What2Watch Backstage.
da
dk4
05.00.00. CEST
Innovative raflebægre
Tilbage i 1995 tegnede Frede Høst den første skitse af et raflebæger og fik sammen med sin far, Erik Høst, konstrueret et funktionelt og stilfuldt raflebæger i nordisk design. I dag er det Frede Høst og datteren Emma Vang Høst, der står for alt, heriblandt indkøb af materialer, produktion, e-commerce og markedsføring. "Hvert eneste raflebæger har været i mine hænder, før de forlader fabrikken", fortæller Frede Høst. I dette program har vi besøgt Frede og Emma på deres fabrik i Slagelse. Her får vi historien om raflebægeret, vi bliver guidet rundt mellem maskinerne for at få en forståelse af, hvordan raflebægeret bliver til, og så hører vi, hvad fremtiden byder på.
da
dk4
05.25.00. CEST
Salt-eventyret i Blokhus
Hør om, hvordan en glemt gryde med kogende havvand blev starten på et rigtigt eventyr. Eventyret udspiller sig i Blokhus, og i hovedrollen har vi Bo. Et par gange om ugen kører Bo på stranden, og iført waders går han ud i vandet, fylder to spande med havvand og tømmer dem i en tank, der står på traileren. Ca. 4-5 uger senere har han fremtryllet salt af den allerfineste slags, produceret på den mest miljøvenlige måde. Bo kunne godt være en moderne udgave af Georg Gearløs - han er hårdtarbejdende, og han opfinder og konstruerer alt lige fra lange rørsystemer til et komplet solvarmeanlæg, der sørger for fordampningen af havvandet. Få historien om Bo, der stod af ræset, men som nu har fundet arbejdsglæden, omgivet af glade gæster.
da
dk4
06.05.00. CEST
Danmark i Europa
"Hvad tænker du, når du ser et blåt flag med gule stjerner smælde? Er det fred og frihed? Er det bare flæskepriser eller måske afgivelse af dansk suverænitet, eller er det noget helt andet?". Det spørger Jens Rohde sine gæster om i programserien, der ser tilbage på 50 år med det europæiske fællesskab og dansk medlemskab af EF og EU, men som også forsøger at se ind i fremtiden med EU. I denne udgave af programserien er gæsten tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft, der også må svare på, hvorfor socialdemokratiet altid har haft et så ambivalent forhold til det europæiske samarbejde og EU. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
06.50.00. CEST
Hundens verden
I første afsnit af sæson 2 af "Hundens verden" skal vi se nærmere på schæferhunde. Vi skal et smut til Djursland for at besøge Vivi Gilsager, fra Schæferhundeklubben i Danmark, og hun skal gøre os meget klogere på denne generelt misforståede hund. Derudover skal vi også et smut til Vejle og se med fra sidelinjen, når brugshunde konkurrerer om danmarksmesterskaberne i IGP3. D
da
dk4
07.25.00. CEST
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Asser Mortensen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for Socialdemokratiet. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
08.00.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08.20.00. CEST
Sådan!
Hvordan står det til med nyhedsmediernes status og fremtidsmuligheder? Hvad kan man gøre for at styrke den offentlige samtale og fællesskabet? Hvad er de væsentlige hindringer på vejen? Hvad er Zetland lykkedes med? Hvad kan de trykte medier gøre i lyset af tab af position, annonceindtægter, abonnenter og massiv konkurrence om opmærksomheden fra alt muligt andet, der er meget forskelligt, men først og fremmest digitalt? Morten Hesseldahl drøfter nyhedsmediernes og de trykte mediers status og fremtidsmuligheder med Lea Korsgaard, ansvarshavende chefredaktør på Zetland og bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og sammen indkredser de forslag til forbedring af situationen og fremtidsperspektiverne.
da
dk4
09.00.00. CEST
TRÆN DIG GLAD
I programserien -˜TRÆN DIG GLAD' får du 20-25 minutters tv-træning instrueret af fysioterapeut Louise Rosenby. Træningsprogrammerne er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen, med fokus på en sund og stærk krop for alle – fra børnebørn til bedsteforældre. Vi træner hele kroppen stærk og arbejder både med styrke, bevægelighed, balance og kondition. Alle øvelser kan laves både siddende og stående, og niveauet stiger løbende fra mandag til fredag. Så træn med alle hverdage kl. 9 eller kl. 14 på dk4 – eller hvor og hvornår det passer dig på dk4.tv
da
dk4
09.30.00. CEST
Sikajagt i Irland
For første gang nogensinde er Jagtmagasinet taget til den grønne ø. Til Irland hvor sikavildtet står stærkt og nogle steder så tæt, at der er flere hjorte at vælge imellem. Vi tager ud morgen og aften i et vejrlig er får en våd dansk sommer til at ligne en dans på roser -" og vi strider os gennem uvejsomt terræn -" for fornøjelsens skyld. Medvirkende: John Mangan, Donald Casey, Aksel Spangsberg og Steen Andersen.
da
dk4
10.00.00. CEST
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10.20.00. CEST
KulturHave med Gunhild Lange Skovgaard
Gunhild Lange Skovgaard er professor dr. med og speciallæge indenfor dermato-venerologi – dvs. det speciale, der omfatter forebyggelse, diagnostik, behandling, symptomlindring og rehabilitering af patienter med sygdomme, skader og medfødte misdannelser i huden samt med seksuelt overførte sygdomme. Gunhild Lange Skovgaard blev den tredje kvinde i Danmark, der blev ansat som professor og tillige centerleder på Rigshospitalet på baggrund af sin aids-forskning i USA i 1980'erne. Men hun har også en stor kærlighed til og forbrug af kunst og kultur og mener selv, at inspirationen fra kunst og kultur er en del af hemmeligheden den imponerende karriere og det store samfundsmæssige engagement. Hvordan det hænger sammen, og hvad det er kunst og kultur kan, taler hun med Christian Have om i programmet.
da
dk4
10.50.00. CEST
Makeup-skolen
Her skal det handle om eyeliner, som bliver kæmpe stort i 2018. Eyelineren kan ligge diskret langs vippekanten, men også transformere sig til den markante 50´er markering. Få de gode tips af Kenneth Adelhardt i "Makeup-skolen: 50'er tricks". Kenneth Adelhardt formår at "se" og underbygge kvinders skønhed. Efter mere end 20 år i skønhedsbranchen kender han alle tricks og smutveje til et godt udseende. Ikke kun den slags udsende man ser i ugebladene, selvom det kan han sagtens -" næ han kan underbygge den skønhed, som alle bærer, han kan understrege de fortrin, man har. Kenneth er uddannet i Milano, Paris og Amsterdam, han blev headhuntet af Dior og styrer nemt photo shots, shows og alt det andet high fashion. Noget andet han elsker er at undervise og, hvis man er heldig, kan man møde ham rundt om i landet i butikker og ved events. For det er via undervisningen, at man virkelig kan gøre en forskel for folk. For ham er hemmeligheden ved en god makeup teknikkerne, og heldigvis deler han gerne ud af sin viden. I dk4´s serie Makeup-skolen viser Kenneth Adelhardt forskellige teknikker til, hvordan du kan blive den bedste udgave af dig selv. Formålet er ikke, at du skal blive ekspert i de nyeste trends, men derimod at du skal få nogle teknikker, der giver dig mulighed for at understrege og underbygge din personlighed. Modellen hedder Andrea Smed, og nok er hun ung og smuk af natur, Kenneth Adelhardt understreger dog kraftigt, at teknikken er ligeså velegnet til en mere voksen hud, så hold jer ikke tilbage.
da
dk4
11.05.00. CEST
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -" "Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden. I "Schlagertoppen" har du mulighed for at stemme, og dermed bestemme, hvem der går videre i Schlagertoppens top 5-liste. Genießen!
da
dk4
11.40.00. CEST
Hjemme hos
Hun - en vidtspændende kunstner, skuespiller, historiefortæller og leder af Teater Viva. Han - musiker, komponist og instrumentbygger. Sammen lever de i et økologisk og bæredygtigt andelssamfund i Hjortshøj ved Aarhus, og vi er med, når de går i marken for at hente løg og majs. Katrine går egne veje, og det har hun gjort, siden hun var barn, hvor hun valgte at være tavs - altså ikke ville tale med voksne. Senere, som ung, vagabonderede hun i Sydeuropa. Hvorfor hun gjorde det? Det får vi historien om, ligesom vi skal høre Aksel fortælle om mødet med gamle norske musikinstrumenter. Han var kun 13, men blev så total bjergtaget, at han siden har bygget sine egne. De optræder sammen, hvor hun fortæller eventyr, og han akkompagnerer. Sammen håber de, at de ved at bruge stemmen, musikken og kunsten som et talerør, kan være med til hjælpe os alle til at forstå den verden, vi lever i, og sikre en mere bæredygtig fremtid.
da
dk4
12.15.00. CEST
Dansk fiskeri efter Brexit
Kan dansk fiskeri leve op til EU´s mål om biodiversitet og CO2 neutralitet? Det diskuterer vi med fiskeriets organisationer, EU politikere og fiskeriordførere. Produceret af Gistrup Film med støtte fra Europa-nævnet. Vært: Hasse Boe.
da
dk4
12.45.00. CEST
Den Skaldede Koks Nordjylland
I dette program laver Olsen to slags pandekager - en røget laksepandekage og en pandekage med en æble-karamelsirup og parfait is – og den lækreste tournedos med en mos af søde kartofler.
da
dk4
01.10.00. CEST
Aktionæren
Er det en god idé at sælge sine aktier i maj? Og skal man vente på at aktiemarkedet falder, hvis man vil i gang med at investere? Få svarene i den nye udgave af Aktionæren, hvor chefstrateg Josephine Cetti fra Nordea gæster studiet. Hør også hvilken bæredygtig aktie, den erfarne investor Thomas Grønlund gerne vil investere i, og hvilken han helst vil være fri for. Værter: Mikael Bak og Christian Kjær fra Dansk Aktionærforening.
da
dk4
01.50.00. CEST
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
02.00.00. CEST
TRÆN DIG GLAD
I programserien -˜TRÆN DIG GLAD' får du 20-25 minutters tv-træning instrueret af fysioterapeut Louise Rosenby. Træningsprogrammerne er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen, med fokus på en sund og stærk krop for alle – fra børnebørn til bedsteforældre. Vi træner hele kroppen stærk og arbejder både med styrke, bevægelighed, balance og kondition. Alle øvelser kan laves både siddende og stående, og niveauet stiger løbende fra mandag til fredag. Så træn med alle hverdage kl. 9 eller kl. 14 på dk4 – eller hvor og hvornår det passer dig på dk4.tv
da
dk4
02.30.00. CEST
Det bedste og det værste ved EU
Sofie Winge Petersen er iværksætter og virksomhedsejer, men også medlem af Ungeklimarådet, og dermed en fremtrædende stemme som repræsentant for ungdommen i klimaspørgsmål. Hvad fremhæver hun som det bedste og det værste ved EU? Det handler samtalen om, når Sofie Winge Petersen er gæst hos Mette Frobenius i denne udgave af "Det bedste og det værste ved EU". Programrækken "Det bedste og det værste ved EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
03.00.00. CEST
Gensyn på dk4
"Gensyn på dk4" giver mulighed for at se, eller gense, skatte fra dk4's tv-arkiv. Udsendelsernes tekniske kvalitet er af ældre dato.
da
dk4
03.35.00. CEST
Gensyn på dk4
"Gensyn på dk4" giver mulighed for at se, eller gense, skatte fra dk4's tv-arkiv. Udsendelsernes tekniske kvalitet er af ældre dato.
da
dk4
04.05.00. CEST
Noget nyt?
Sangerinden Anne Karin blev kendt i Dansk Melodi Grand Prix tilbage i 80'erne – og hendes karriere tog hurtigt fart med flere pladeudgivelser. Men da karrieren stilnede af kastede den unge sangerinde sig over skuespil i landets revyer, hvor hun stadig står på scenen. I "Noget Nyt" hos Trine Larsen fortæller Anne Karin Broberg åbent og ærligt om sin vej ud af et alkoholmisbrug, om de to gange hun blev ramt af brystkræft og om at være stolt modtager af Revy-prisen, "Årets Dirch".
da
dk4
04.45.00. CEST
Stendiger
I Danmark findes mange stendiger, hvor af flere dog er tilgroede eller tildækkede med jord. Men på den gamle herregård Rugaard på Djursland kan man se mange flotte stendiger, som fremstår som vigtige kulturhistoriske elementer i landskabet. I filmen fortælles om digernes historie og om deres rolle som stabile biotoper i landskabet samt om de trusler, der truer stendigerne. Desuden fortælles om fædriften og skovdigerne. Vært: Flemming Nielsen, Forstkandidat og formand for Nordisk Kulturlandskabsforbund. Se også de to andre film om stendiger og heden. Filmene er produceret i 2022 for Nordisk Kulturlandskabsforbund af Bombusfilm (www.bombusfilm.dk) med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Læs mere om Nordisk Kultulandskabsforbund på https://kulturlandskab.org/
da
dk4
05.00.00. CEST
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Frederik Aagaard Sørensen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for Radikale Venstre. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
05.30.00. CEST
Lokalt kvarter
For 160 år siden lød kanonernes brag og kampens tumult over Dybbøls marker. Preusserne stormede de danske skanser, og det skæbnesvangre slag foldede sig ud med voldsom kraft. I dag, et århundrede og et halvt senere, samles vi på det historiske sted. Ikke for at føre krig, men for at mindes og forstå. På Dybbøldagen, den 18. april, reflekterer vi over fortidens kampe og de ofre, der blev ydet, mens vi også ser på mindretallenes rolle i det Grænseland, der i dag er præget af fred, fællesskab og sameksistens. Dagens program bringer os sammen, ikke blot for at ære de faldne, men også for at bygge bro mellem kulturer og generationer. Følg med, når DKsyd dækker mindetilstedeværelsen og talerne. Dybbøldagen 2024 er en bro mellem fortid og nutid -" mellem kamp og forsoning.
da
dk4
06.00.00. CEST
Danmark
"Nede i Europa har de fået en fiks idé" lød det i en af de mest populære anti-EF-sange. Programrækkens titel er således inspireret af Skousen og Ingemanns "EEC Blues" fra 1972, men indholdet er helt nutidigt. I dette program er temaet "EU og FN's fredsarbejde i Vestsahara", og gæsterne i studiet hos Mette Frobenius er Kurt Mosgaard, der er forhenværende generalmajor og chef for FN-styrken MINURSO i Vestsahara samt tidligere chef for FN's hurtigudrykningsstyrke SHIRBRIG og Lave K. Broch, cand.scient.pol. og formand for FN-forbundets Vestsahara-arbejdsgruppe og landsledelsesmedlem af Folkebevægelsen mod EU. "Danmark – nede i Europa" er produceret i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
06.35.00. CEST
Litteraturens åsteder
Anne-Marie Mai besøger en række af litteraturens åsteder sammen med dk4. Der lægges ud i Ribe. Professor i litteratur ved Syddansk Universitet Anne-Marie Mai er især kendt for sine evner som formidler, den akademiske suverænitet og menneskelige varme. Det har hendes mange studerende nydt godt af. Her er det dk4´s seere, der kan opleve Anne-Marie Mai fortælle litteraturhistorie i programserien "Litteraturens åsteder". Da Anne-Marie Mais digre trebindsværk "Hvor litteraturen finder sted" udkom, blev det hyldet som en fornyelse af den gængse, akademiske litteraturformidling. Anne-Marie Mai har nemlig besøgt alle de steder i Danmark, der har fostret stor litteratur og har taget udgangspunkt i både dem og den tid, litteraturen er blevet skabt i. Med Anne-Marie Mais værk kan man med andre ord opleve byer som Ribe og Sorø set gennem litteraturhistoriens briller, og på den måde få en ny og anderledes oplevelse af både de litterære værker, historien og stederne. "Hvor litteraturen finder sted" er og bliver et akademisk værk. Alligevel er hele ideen bag værket så god, at det vil være synd, hvis den kun vil være forbeholdt en kreds af litteraturstuderende og kendere i den akademiske verden. "Hvor litteraturen finder sted" har nemlig en langt bredere appeal. Derfor var der ingen tvivl, dengang Anne-Marie Mai foreslog dk4´s Frantz Howitz et samarbejde om at gøre dele af trebindsværket til fjernsynsprogrammer optaget på en række af litteraturens åsteder. Selvfølgelig skulle det gennemføres, for det vil være en berigelse for netop dk4´s seere. "Det har været en stor og lærerig udfordring, at være med til at bearbejde et stort og akademisk materiale, så alle vil kunne følge med i historierne -" og samtidig være i øjenhøjde med stoffet. Her har Anne-Marie Mai været en enestående samarbejdspartner", fortæller dk4´s Frantz Howitz. Nu er seriens syv dele klar til udsendelse med premiere på del 1 fredag den 3. januar kl. 22.00
da
dk4
07.15.00. CEST
Cocktails med Rasmus Greve
Cocktailmesteren Rasmus Greve, fortæller og viser hvordan, du selv laver de mest velsmagende cocktails. Se opskrifter på dk4.dk
da
dk4
07.30.00. CEST
Bingo & Boblere
2021
da
dk4
09.05.00. CEST
Anne-Vibeke rejser
Kom med Anne-Vibeke på teltcamping i den skønne sydfranske region Ardèche, der ligger i Rhône-Alpe-området godt to en halv times kørsel syd for Lyon. Med udgangspunkt i den femstjernede campingplads Camping Parc Nature l´Ardèchois, der ligger lige ned til Ardèche-floden og i udkanten af den charmerende by Vallon-Pont-d'Arc, giver Anne-Vibeke en masse inspiration til alt det, som du kan opleve i området, men også gode råd til campingferie i det hele taget. Ardèche-floden er hele områdets livgivende kilde til de naturoplevelser, som du kan kaste dig i lag med. Kløften, der er 30 km lang, gemmer også på grotter og imponerende udsigtspunkter. Alle, der holder ferie i området, skal naturligvis en tur i kajak ned ad floden og gennem den storslåede naturbro Vallon Pont d´Arc. Anne-Vibeke tager også seerne med på hyggelige sydfranske markeder, besøger vin- og lavendelgårde og sidst, men ikke mindst tester det altid velsmagende sydfranske køkken. Selv om du ikke er til campingferie kan du sagtens se programmet, da Anne-Vibeke også giver gode råd til andre måder at bo på ferien på.
da
dk4
09.35.00. CEST
Campingmagasinet
Foråret er endelig ved at være rigtig over os, og i maj måneds udgave af "Campingmagasinet" byder vi på inspiration til gode oplevelser på campingturen, både i Danmark og i det nordlige Tyskland. Derudover kigger vi også nærmere på nogle af de seneste campingnyheder inden for både campingvogne og autocampere, samt tilbehør til ferieturen. Som altid tester vi også en bil som campingtrækker og denne gang er det en KIA Seed med en 1,5 l benzinmotor.
da
dk4
10.05.00. CEST
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. I femte afsnit af Ulrik og Askes jagtroadtrip i New Zealand ser vi tilbage på en begivenhedsrig dag i bushen, som indrømmet på forhånd ikke affødte dyr på pilen. Til gengæld var det en dag, som i den grad var spækket med den slags oplevelser, der helt naturligt følger med, når man tager sig tiden og giver sig betingelsesløst hen til møjen og anstrengelserne frem for bytte og trofæ.
da
dk4
10.45.00. CEST
Fiskemagasinet
Fiskemagasinet er taget til Langeland for at fiske pighvar. To kuttere med skippere og en masse lystfiskere er sat ind på jagten. Vejret viser sig fra sin bedste side, så alt er med Mads Hussing og Fiskemagasinet. Med i programmet er Søren Vesth, der er ekspert i fiskeri efter de eftertragtede fladfisk. Der er både tips til rigs, agn og fiskesteder i programmerne, der handler om pighvarfiskeri ved Langeland.
da
dk4